Kaffebryggare

Det vanligaste sättet att koka kaffe på i svenska hushåll är med en kaffebryggare. Konstruktionen är rätt enkelt och därför är kaffebryggarna oftast billigast att köpa. En vanlig bryggare består av en kanna, värmeplatta, en vattenbehållare och en värmeslinga. Vattnet värms upp och droppar ner över kaffepulvret och genom ett filter ner i kannan. De allra flesta kannor är av glas, men det finns de som fungerar som termos och därmed håller kaffet varmt längre.

Olika sätt att brygga kaffe på

Ett alternativt sätt att koka kaffe på enkelt är med en perkulator. Det är lika enkelt men bryggningen sker lite annorlunda inuti. Det går också bra att koka kaffe direkt på spisen med en mokabryggare. Ett annat väldigt enkelt sätt att brygga kaffe på är att använda en kaffepress.

Nya trender inom kaffebryggning är Cold Brew (kallbryggt) kaffe eller extra krämigt Nitrokaffe. Nedan hittar du alla de kaffebryggare vi hittat hos utvalda nätbutiker. Vill du titta på speciella bryggare har du t.ex. Aeropress, Chemex och Vakuumbryggare. Gör bryggningen till en ritual med Pour Over droppkaffe.

Populärt inom kaffebryggare

 • Moccamaster - Moccamaster Kaffebryggare Brushed

  Moccamaster - Moccamaster Kaffebryggare Brushed
  Denna stilrena och moderna bryggare kommer inte bara bli hemmets snyggaste detalj utan också den mest använda. Med sin konstanta bryggtemperatur på 92-96°C och korrekt värmehållningstemperatur på 80-85°C kommer ditt kaffe alltid serveras perfekt. Oavsett om kaffet bryggs på stressade morgnar eller långa bjudningar tar det endast 6 minuter att brygga 1,25 L. Den kommer med ett automatiskt dropp-stoppsystem samt automatisk avstängning efter 40 minuter. Varje kaffebryggare från Moccamaster tillverkas för hand och genomgår en provbryggning innan den lämnar fabriken i Holland. Energibesparing och återvinning utgör en viktig del av designen för alla modeller. Den avancerade bryggtekniken som används har gjort att Moccamaster erhållit flera certifikat och kvalitetsstämplar. En perfekt, pålitlig bryggare som är ett måste i varje kaffeälskares hem!
 • Perkulator Rostfritt stål 6kp

  Perkulator Rostfritt stål 6kp
 • Perkulator Kopparfärgad 12kp

  Perkulator Kopparfärgad 12kp
 • WMF Kitchen Minis Aroma Kaffemaskin Thermo to-go

  WMF Kitchen Minis Aroma Kaffemaskin Thermo to-go
  Njut av en läcker och aromatisk kopp kaffe var som helst och när som helst med denna Kitchen Minis Aroma kaffemaskin från WMF. Bryggaren är utrustad med både termoskanna och termosmugg, som gör det enkelt att ta med sig det nybryggda kaffet i farten. Pricken över i:et är den smarta timer-funktionen som gör att du kan vakna till doften av nybryggt puttrande kaffe. Kannans och muggens WMF Keep Hot värmeisolering gör dessutom att kaffet håller sig varmt och aromatiskt under längre tid.Kaffemaskinen är lätt att rengöra, mycket tack vare det avtagbara filtret, droppstoppet och överfyllnadsskyddet. Den automatiska avstängningsfunktionen gör den både oerhört säker och energisnål.

Fler tips på fina kaffebryggare för kaffedrycker

 • Bosch Tka8013 Kaffebryggare - Svart

  Bosch Tka8013 Kaffebryggare - Svart
  Svart kaffebryggare med volymautomatik och optimal bryggtemperatur.Kaffebryggaren har volymsensor som anpassar bryggning efter vattenmängd för bästa smak. Du får alltid perfekt resultat även vid mindre mängder. Två värmeelement garanterar också optimal brygg-temperatur (92-96 grader), och serveringstemperatur.Kannan rymmer 1,25 liter och ger 10-15 koppar. Bryggaren är mycket enkel att använda tack vare tydlig vattennivåindikering, löstagbar vattentank och filterhållare.Kaffebryggaren har automatisk avstängning efter 40 minuter.100 % nöjd eller pengarna tillbaka.Bli medlem i myBosch. Fördelar och förmåner helt kostnadsfritt. Dessutom 100 dagar NöjdKund - 100 % nöjd eller pengarna tillbaka.För mer info och villkor klicka härGäller ej Tassimo kapselmaskiner och tillbehör.
 • Bonamat Kaffebryggare B10 Dubbel

  Bonamat Kaffebryggare B10 Dubbel
  Kvalitativ kaffebryggare från Lavazza, som ger dig en god kopp kaffe snabbt och till rätt temperatur!Dubbel kaffebryggare med tillhörande stationära termosar. Håller rätt värme och kaffet smakar inte bränt även om det står en längre tid. Passar perfekt till konferensrummet, i matsalen och cafeterian.Brygger i 2 termosar10 liter/termos
 • Kaffebryggare Enjoy II Top Svart

  Kaffebryggare Enjoy II Top Svart
  Enjoy Top Therm Kaffebryggare med smak som räcker länge Nu behöver man inte längre kompromissa mellan hög kvalitet, snygga detaljer och överkomligt pris i en thermbryggare, lösningen ligger i Enjoy Top Therm! Ett smakfullt och modernt yttre
 • Westmark - Brasilia Plus Espressomaker 6 koppar

  Westmark - Brasilia Plus Espressomaker 6 koppar
  Espressobryggare Brasilia Plus från Westmark brygger fantastik god Espresso. Enkel användning - fyll bottendelen med vatten, lägg i ditt favoritkaffe i behållaren och platta till, sätt på spisen, värm upp på medelvärme och snart kommer du känna den ljuvliga doften av nybryggt kaffe. Espressobryggaren fungerar på alla hällar, även induktion och alla förslitningsdelar kan enkelt bytas. Espressobryggare Brasilia Plus finns även i en mindre modell för 4 koppar.
 • Perkolator Borstat stål 6kp

  Perkolator Borstat stål 6kp
  C3:s Design Perkolator finns nu med automatisk avstängning. Den är kompatibel till EU:s nya ECO-direktiv. Avstängningen sker 40 min efter påbörjad bryggning, därefter håller kaffet dricktemperatur upp till 1 timme efter avstängning tack vare
 • Wilfa CM2S-A125

  Wilfa CM2S-A125
  1550W effekt,1,25L vattentank (upp till 12 koppar),92-96 º C – från första till sista droppe,Automatisk avstängning samt droppstopp,Rengöringsindikator,
 • Bodum Pour Over Svart med Filter 1,0 l

  Bodum Pour Over Svart med Filter 1,0 l
  När man brygger kaffe med tekniken Pour Over brygger man för hand. På detta sätt får man fram alla smaker ur kaffet då vattnet långsamt rinner igenom det malda bönorna. Hur gör jag?Fyll kaffefiltret med malda kaffebönor och häll långsamt över cirka 1 dl vatten och vänta till det runnit igenom och du ser att vattnet börjat bubbla. Sen fortsätter du att hälla vattnet över kaffet långsamt tills vattnet är slut. Njut nu av en fantastisk kopp kaffe fylld med en massa smak och aromer.   Kannan har ett bälte som skyddar så man inte bränner sig vid servering.  
 • Bodum Chambord kaffepress 8 Koppar 1 l

  Bodum Chambord kaffepress 8 Koppar 1 l
  Chambord är en sann klassiker - den klassiska franska press-kaffebryggaren designades på femtiotalet. Och den produceras fortfarande på samma sätt, med samma omsorgsfulla hantverk som användes på den ursprungliga Chambord.Den enda skillnaden i produktionen sedan femtiotalet är de höga normer för miljöriktig tillverkning. Det svarta Chambord Polypropen handtaget kommer i en matt finish som ger ett bekvämt och stadigt grepp om kannan.Det franska pressystemet har alltid varit det enklaste och bästa sättet att brygga en utmärkt kopp kaffe. Att använda färska grovmalda bönor med vatten mellan 92 och 96 grader tar fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Den riktiga klassikern, Chambord från Bodum är perfekt när du vill brygga gott kaffe snabbt. Alla delar kan diskas i diskmaskin. Chambord kaffebryggare är otroligt enkel att använda - Häll i kaffepulvret i glaskannan och sedan det varma vattnet. Pressa ner silen och låt stå i få minuter så att smaken blir kraftig och god. Sedan är det färdigt att dricka.
 • Bodum Pour Over Svart med Filter 0,5 l

  Bodum Pour Over Svart med Filter 0,5 l
  När man brygger kaffe med tekniken Pour Over brygger man för hand. På detta sätt får man fram alla smaker ur kaffet då vattnet långsamt rinner igenom det malda bönorna. Hur gör jag?Fyll kaffefiltret med malda kaffebönor och häll långsamt över cirka 1 dl vatten och vänta till det runnit igenom och du ser att vattnet börjat bubbla. Sen fortsätter du att hälla vattnet över kaffet långsamt tills vattnet är slut. Njut nu av en fantastisk kopp kaffe fylld med en massa smak och aromer.   Kannan har ett bälte som skyddar så man inte bränner sig vid servering.  
 • OBH NORDICA 2373 Coffee Box Kaffebryggare

  OBH NORDICA 2373 Coffee Box Kaffebryggare
 • OBH Nordica Kaffebryggare Svart 2373

  OBH Nordica Kaffebryggare Svart 2373
  Kaffebryggare Svart 2373
 • Moccamaster NBA742AO / KBG741AO Polished Silver 1,25 L

  Moccamaster NBA742AO / KBG741AO Polished Silver 1,25 L
  1520 W effekt,Två värmelägen & snabb bryggning,Automatiskt droppstopp,Kapacitet 1,25 liter,Godkänd av ECBC,
 • Kaffebryggare manuell påfyllning

  Kaffebryggare manuell påfyllning
 • Chambord Kaffebryggare 3 koppar 35 cl

  Chambord Kaffebryggare 3 koppar 35 cl
 • Horwood Cafetiere 6 cup Doublewall

  Horwood Cafetiere 6 cup Doublewall
  Servera perfekt presskaffe i denna kanna från Horwood!Kaffe ska alltid drickas varmt, det förbättrar smaken, upplevelsen och aromen. Med denna moderna presskanna från brittiska Horwood garanterar du dig själv en perfekt kaffestund för dig själv och dina vänner. Den innovativa designen bygger på att kannan är tillverkad med dubbla väggar vilket gör att kaffet håller värmen mycket längre än i en vanlig kanna. Den stilrena och runda formen är noggrant avvägd för att passa in i alla moderna kök och kommer skapa en känsla av lugn på kaffebordet. Horwood har länge varit experter på produkter i rostfritt stål och har alltid prioriterat kvalité. Denna presskanna har lång livslängd och är tillverkad för att göra din vardag lite enklare. Den är tillräckligt stor för att rymma 6 koppar kaffe och passar utmärkt på fikabordet eller efter middagen. En oerhört praktisk kaffekanna som inte kan slå fel!
 • Bialetti - French-press Preziosa Kaffepress 3 koppar

  Bialetti - French-press Preziosa Kaffepress 3 koppar
  French-press Preziosa är en exklusiv kaffepress från Bialetti, som fungerar lika bra att brygga te ur. Häll i malet kaffe och vatten, låt dra och tryck sedan ner filtret och njut! Kaffepressen brygger upp till tre koppar och rymmer 350 ml.
 • Kaffebryggare Acacia 3 koppar

  Kaffebryggare Acacia 3 koppar
  Kaffepress i glas och trä. Gör enkelt och snabbt 3 koppar kaffe.• Höjd: 17 cm• Bredd: 13 cm
 • Kaffebryggare Single 5 svart Auto Off.

  Kaffebryggare Single 5 svart Auto Off.
  Kaffebryggare Single 5 svart Auto Off.
 • Kitchenaid Drip Kaffemaskine Creme 12 Kopper 1,7 Li Kaffebryggare

  Kitchenaid Drip Kaffemaskine Creme 12 Kopper 1,7 Li Kaffebryggare
  KitchenAid Drip kaffemaskine - 1209eac 1100W 1,7 liter Drip stop LCD display Timer
 • Bodum Crema kaffepress 4 Koppar 0,5 l

  Bodum Crema kaffepress 4 Koppar 0,5 l
  Enda sedan 1950 talet har Bodum tillverkat pressbryggare. Kanna är tillverkad i borosilikatglas vilket gör att kaffet håller sig varmare längre. När man brygger kaffe med en pressbryggare behålls smaken och aromen bättre från bönorna.  Fyll pressbryggaren med malda kaffebönor och varmt vatten, sen pressar du långsamt ner knoppen mot botten, sen är det bara att njuta av sin kopp kaffe.
 • Universal Metallknopp till Perkulator

  Universal Metallknopp till Perkulator
 • Kapselmaskin LAVAZZA Classy Mini

  Kapselmaskin LAVAZZA Classy Mini
 • Kaffebrygg Look IV Selection

  Kaffebrygg Look IV Selection
 • Kaffebryggare COFFEE QUEEN Single Tower.

  Kaffebryggare COFFEE QUEEN Single Tower.
  Kaffebryggare COFFEE QUEEN Single Tower.
 • Siemens TC86503

  Siemens TC86503
  Brygg perfekt filterkaffe med denna smarta maskin!Vissa mornar måste du blir klar snabbt, och det betyder att du inte vill vänta på kaffet. Med denna smarta bryggare från Siemens är det inget problem! Sväng bara ut filterhållaren, fyll på med kaffe och sväng tillbaka - klart! Vattentanken är avtagbar vilket betyder att du alltid kan ha den fylld, utan att behöva använda kannan varje gång. Denna kanna är dessutom tillverkad med dubbla väggar i rostfritt stål som gör att kaffet håller värmen mycket längre - perfekt om du vill ta med dig kaffet ut i trädgården!Bryggaren är utrustad med sensorControlled värmesystem. Detta innebär att vattnet värms upp till den optimala temperaturen 92-96 grader och att det färdiga kaffet varmhålls vid en temperatur på  80-85 grader. Dessa temperaturer gör att kaffets finaste aromer kan utvecklas och förbättra smakupplevelsen. Att rengöra en kaffebryggare kan vara något av det tråkigaste som finns. Därför har Siemens sett till att denna maskin innehåller ett avkalkningssystem som snabbt och enkelt städar hela bryggaren. Du sätter enkelt på programmet med ett knapptryck, väntar en stund och är snart redo att börja brygga igen. Detta är en smart maskin med många fördelar och som passar utmärkt till kaffeälskaren!
 • Perkolator Rostfri stål 6kp

  Perkolator Rostfri stål 6kp
  Sveriges mest sålda perkolator för starkt varmt kaffe finns nu med automatisk avstängning. Den är kompatibel till EU:s nya ECO-direktiv. Avstängningen sker 40 min efter påbörjad bryggning. Kaffet håller dricktemperatur upp till 1 timme efter
 • C3 Professional Perkulator

  C3 Professional Perkulator
 • Bosch Tka6a043 Kaffebryggare - Svart

  Bosch Tka6a043 Kaffebryggare - Svart
  Kaffebryggare, ComfortLine svart, TKA 6A043.Vakna till en underbar dag med gott humör! Få en bra start med smakrikt kaffe och snygg design.EgenskaperGlaskanna för 10/15 koppar (1.25 l).Smakrikt kaffe, bryggt precis som du vill ha det med Aroma+knappen. För att välja din egen kaffestyrka, svag eller stark.EasyDescale3: enkelt avkalkningsprogram, tydlig LED-signal när avkalkning behövs, valbar vattenhårdhet. Enkel, praktiskt och smart hjälp vid avkalkning.Valbar automatisk avstänging: håll kaffet varmt i 20, 40 eller 60 minuter.Transparent och avtagbar vattentank. Handtaget är integrerat i tanken och vattennivån läses enkelt av från utsidan.Vattentanken kan lyftas av för att fyllas enkelt.Enkelt att rengöra kannan tack vare stor öppning.Drip stopMed drip stop-funktionen kan du glömma droppar som bränner fast i värmeplattan. Värmeplattan håller sig ren och fläckfri – och du slipper torka av den.AutoOffApparaten stängs av automatiskt med AutoOff-funktionen – säkert och bekvämt, lägre energiförbrukning.Svängbar filterhållareEnkelt att använda: Sväng ut filterhållaren, sätt i kaffefiltret med malet kaffe, sväng tillbaka filterhållaren - och du är klar!100 % nöjd eller pengarna tillbaka.Bli medlem i myBosch. Fördelar och förmåner helt kostnadsfritt. Dessutom 100 dagar NöjdKund - 100 % nöjd eller pengarna tillbaka.För mer info och villkor klicka härGäller ej Tassimo kapselmaskiner och tillbehör.
 • Cleanosan Avkalkare 9-pack blister

  Cleanosan Avkalkare 9-pack blister
  Cleanosan Avkalkare ger en effektiv avkalkning och rengöring som motverkar missfärgningar. Perfekt för kaffebryggare, vattenkokare och strykjärn. Produkten är förpackad i smartpack blister som
 • Moccamaster Kaffebryggare CUP ONE Royal Blue

  Moccamaster Kaffebryggare CUP ONE Royal Blue
  Nu kan du enkelt brygga en kopp av ditt favoritkaffe direkt ner i din favoritkopp. Med Cup-one från Moccamaster får du friheten att själv bestämma om och när du vill ha kaffet. Cup-one har inget värmeelement och stänger därför av sig automatiskt när vattenbehållaren är tom. Vattnet värms upp till 92-96 grader, och det färdiga kaffet har en temperatur på 80-84 grader. Med din nya Cup-one följer det med två porslinsmuggar i vitt med dubbelisolerande silikon för ett bättre grepp.
 • Kenwood Kaffebryggare COX750WH Vit

  Kenwood Kaffebryggare COX750WH Vit
  Kaffebryggare COX750WH Vit
 • Bodum Epebo Elektrisk Vakuum Kaffebryggare 8 Koppar 1,0 l

  Bodum Epebo Elektrisk Vakuum Kaffebryggare 8 Koppar 1,0 l
  Att brygga kaffe med Bodums Epebo är en blandning av nöje, drama och lite vetenskap varje gång. Vakuumet som skapas under bryggningsprocessen fångar alla smaker, så att kaffebönorna nyttjas fullt ut.  Hur använder jag min Epebo?  Häll vatten i kaffekannans nedre del och fäst den övre delen. Häll i ditt malda kaffe i den övre delen och byt ut locket. Sätt nu igång Epebo och se hur ditt kaffe börjar att bryggas. När vattnet når 94 grader så stiger vattnet upp i kaffekannans övre del och blandas med kaffebönorna. Efter ca 4 minuter har kaffet och vattnet bubblat i den övre delen, passerar allting genom filtret ned i kaffekanna och ger kaffet en fantastisk smak. När bryggnings processen är klar byter Epebo automatiskt funktion från bryggläge till att endast hålla kaffet varmt.  Njut av en perfekt bryggd kopp kaffe varje gång.  Mått: D 20,5 x H 33 cm.
 • Bodum Brazil Svart Pressbryggare 8 Koppar 1,0 l

  Bodum Brazil Svart Pressbryggare 8 Koppar 1,0 l
  Att njuta av en god kopp kaffe enkelt och smidigt det är Bodums motto. Fyll pressbryggaren med ditt malda kaffe och varmt vatten, svårare än så är det inte att göra gott kaffe. 
 • Braun KF560 Caféhouse

  Braun KF560 Caféhouse
  Kompakt kaffebryggare med OptiBrewBraun CaféHouse KF 560, Pure Aroma Plus, är en kompakt liten kaffebryggare. Den kan brygga tio koppar åt gången. Bryggarens OptiBrew-system ger ett ypperligt fö
 • Melitta AROMAFRESH Therm

  Melitta AROMAFRESH Therm
  Termoskanna för 10 koppar,Justerbar malningsgrad,Justerbar kaffestyrka,Avtagbar vattentank,
 • Chester Grind&Brew Kaffebryggare 12 koppar

  Chester Grind&Brew Kaffebryggare 12 koppar
 • Kapselmaskin LAVAZZA LB4724.

  Kapselmaskin LAVAZZA LB4724.
  Kapselmaskin LAVAZZA LB4724.
 • Hario Woodneck Drip Pot 24 cl.

  Hario Woodneck Drip Pot 24 cl.
  Hario Drip Pot erbjuder dig att få en ljuvlig kopp kaffe bryggt i en läcker kanna med träkrage. Den stora skillnaden mellan en vanlig dripper och en med textilfilter är att textilfiltret har mycket mindre hål. Det innebär att när du häller över vattnet får du en fyllig, välutvecklad och rik kaffesmak. Det tar någon minut längre än V60 med pappersfilter men det är en trivsam process och du får ett ljuvligt resultat. Halskragen och handtaget i trä ger kaffebryggaren ett unikt och trevligt utseende. Specifikationer:- Glaskanna med halskrage och handtag i trä- Textilfilter- Du får en läcker och fyllig kaffesmak - Rymmer 24 cl
 • Bodum Bean Svart Iskaffepress 12 Koppar 1,5 l

  Bodum Bean Svart Iskaffepress 12 Koppar 1,5 l
  Iskaffebryggare från Bodum använder den klassiska franska pressbryggar metoden för att göra gott och smakfullt iskaffe. Fyll karaffen med grovt malda bönor och tillsätt kallt vatten. Ställ in Bean bryggaren i kylen med silikonlocket på så att karaffen blir förseglad så kommer smaken och aromerna fram, låt stå över natten. På morgonen byter du ut locket mot pressaren, tryck ner knoppen och avnjut en god kall kopp kaffe.   Specifikationer: Mått: D 12,5 x H 23 x B 1,9 cm.  Tillverkad av borosilikatglas, plast, silikon och rostfritt stål. Tål maskindisk.
 • Caffettiera Kaffebryggare 8 koppar Vit

  Caffettiera Kaffebryggare 8 koppar Vit
 • Melitta Kaffebryggare Excellent 5.0 Vi

  Melitta Kaffebryggare Excellent 5.0 Vi
  Kaffebryggare Excellent 5.0 Vi
 • C3 Basic Perkulator 12 - Koppar

  C3 Basic Perkulator 12 - Koppar
  Sladdlös,4-12 koppar,Automatisk avstängning,Skandinavisk design,Ger starkt och varmt kaffe,
 • Wilfa - Classic+ Kaffebryggare Svart

  Wilfa - Classic+ Kaffebryggare Svart
  En kaffebryggare i läcker svart färg som har en effekt på 1550 Watt, manuell droppstopp för att förhindra spill på värmeplattan. Bryggaren uppnår snabbt en temperatur mellan 92-96 °C vilket är den optimala vattentemperaturen för att brygga gott kaffe och har sedan automatisk avstängning efter 40 minuter. Passar utmärk för mindre hushåll som älskar gott kaffe. Classic+ underlättar dessutom rengöringen med en rengöringsindikator som blinkar efter ca 60 bryggningar.
 • Melitta Look 5.0 Timer

  Melitta Look 5.0 Timer
  Kaffebryggare Look 5.0 Timer MelittaMed LOOK® Timer kan du planera ditt kaffedrickande i förväg! Förbered bara vattnet, Melitta®-kaffefiltret och kaffet, ställ in tiden och luta dig tillbaka och
 • C3 Perkolator Rostfri stål 12kp

  C3 Perkolator Rostfri stål 12kp
 • Champion Kaffebryggare 12 koppar Svart

  Champion Kaffebryggare 12 koppar Svart
  Kaffebryggare 12 koppar Svart
 • Wilfa Cm6s-100 Classic Steel Kaffebryggare - Stål

  Wilfa Cm6s-100 Classic Steel Kaffebryggare - Stål
  Classic kaffebryggare med design i borstat rostfritt stål gör det enkelt att brygga gott kaffe, oavsett mängd. Nordiskt utvecklad kaffebryggare som uppfyller alla krav från European Coffee Brewing Center (Guldbönan). Kaffebryggare i nordisk design och som har alla detaljer och funktioner som en förstklassig bryggare ska ha. Kapacitet: Upp till 1 liter, passar perfekt för både stora och små hushåll. Uppnår snabbt rätt temperatur: Kaffebryggaren uppnår snabbt optimal vattentemperatur som är mellan 92 och 96 grader. Detta gör att värmen är stabil och korrekt under hela bryggningsprocessen vilket ger dig det bästa smakresultatet på ditt kaffe. Perfekt bryggtid: Classic kaffebryggare brygger 1 liter kaffe på mellan 4 och 6 minuter – den perfekta bryggtiden. Automatisk avstängning efter 40 minuter: Bryggaren håller värmeplattan varm i 40 minuter och stänger sedan av sig automatiskt. Manuell flödeskontroll – Perfekt kaffe, oavsett antal koppar: Flödeskontrollen på filterhållaren är både smart och effektiv, den gör det möjligt att bestämma hur snabbt vattnet kommer att flöda genom filtret och låter dig anpassa kaffet efter just dina smakpreferenser. Resultatet är ett perfekt bryggt kaffe med maximal smak, oavsett om du brygger 4 eller 8 koppar. Älskar du kaffe lika mycket som vi? Med Classic kaffebryggare får du många kaffepauser i många år framöver. 1550 Watt 1 liters vattentank Avtagbar thermo filterhållare Flödeskontroll på filterhållaren 40 minuter varmhållning Automatisk avstängning Tillverkad i rostfritt borstat stål Godkänd av European Coffee Brewing Centre 5 års garanti
 • COX750WH Kaffebryggare

  COX750WH Kaffebryggare

Avkalkning av kaffebryggare

För att man ska kunna brygga gott kaffe behöver man ibland kalka av sin kaffebryggare. Kaffebryggarens kanna och behållare kan man enkelt diska i diskmaskin. Det man kan vilja göra ibland är att kalka av kaffebryggaren. Det finns särskilda avkalkningsmedel att köpa, men det går bra att göra sitt eget också. Följ de här 5 enkla stegen för att avkalka din kaffebryggare.

Bästa kaffebryggaren – Bäst i test

Hur vet man då vilken kaffebryggare man ska köpa? Ett bra sätt är att läsa tester som andra har gjort och helt enkelt köpa den som vunnit bäst i test nyligt. En bra kaffebryggare måste absolut kunna hålla rätt temperatur på vattnet. Den optimala temperaturen sägs ligga mellan 92-96 °C. Är det för kallt får man inte ut alla goda smaker och är det för varmt blir kaffet beskt.

Visste du att det i Norge finns ett testlab för kaffebryggare? Läs mer om hur ECBC testar kaffebryggare här.

Här får du länkar till några tester som vi gillar.

Råd & Rön (2012), Moccamaster och Bosch är klart bäst i deras test av jättemånga kaffebryggare
http://www.radron.se/tester/vitvaror--hushallsmaskiner/kaffebryggare/

Vi listar många av Moccamasters bryggare men om du vill köpa en sån, börja med att lära dig skillnad mellan Moccamaster modeller först.

SVT Plus testade kaffebryggare för 500 kr (2014), Melitta Look III De Luxe vinner på grund av bäst smak. Här kan du se aktuella modeller av kaffebryggare från Melitta.

Icakuriren (2012), visar att många bryggare inte klarar av att brygga tillräckligt hett. Bryggare från lågpriskedjor är stora förlorare. Bosch Styline är den enda som klarar det enligt deras test.

Är du sugen på kaffe och bara har tillgång till 12V? Här finns tips på 12-volts kaffebryggare. Är du ute i naturen kan du koka kaffe över öppen eld, bara du har en kaffepanna. Det finns även batteridriven kaffebryggare som kan brygga kaffe var som helst.

Kaffebryggare med timer

Det finns kaffebryggare med programmeringsfunktioner där man kan sätta en timer för att få kaffet klart till en viss tid. Det kan vara bra om man ska gå ut en promenad och vill ha kaffet klart när man kommer tillbaka. Många gillar också tanken av att få vakna till doften av nybryggt kaffe. Med timerfunktionen kan man programmera kaffebryggaren kvällen före, ladda i kaffet och vatten och sätta timern.

Electrolux Expressionist är en bryggare med inbyggd timer. Den har en LCD-display som gör det enkelt att ställa in tiden. Bryggaren klarar av att göra upp till 12 koppar i en körning. Har du en Smarter Coffee kaffebryggare med WiFi kan du starta din maskin och brygga en färsk kopp kaffe till frukost direkt från sängen.

Fler funktioner på bryggare

Det finns kaffebryggare med fler funktioner som kan göra livet lite lättare. Kolla gärna in de här kaffebryggarna med termoskanna, vilket gör att du kan ta med dig kaffet till ett annat rum och hålla det varmt i flera timmar.

Om du behöver brygga mycket kaffe till lite större sällskap finns det dubbel kaffebryggare med två kannor, plattor och filter.

En butikskedja som håller hög klass på både utbud och service är ELON. Kolla in deras sortiment av kaffebryggare som de säljer online. Klicka här.

Köpa reservdelar

Ibland är olyckan framme och något går sönder i den fina trotjänaren. Istället för att direkt köpa en helt ny kan du kolla om det finns reservdelar till din kaffebryggare att köpa.

Bryggare i starka färger

    Röda kaffebryggare

    Rosa kaffebryggare

    Grön kaffebryggare

ileadileadilead