Kaffebryggare

Märken på kaffebryggare

Det vanligaste sättet att koka kaffe på i svenska hushåll är med en kaffebryggare. Konstruktionen är rätt enkelt och därför är kaffebryggarna oftast billigast att köpa. En vanlig bryggare består av en kanna, värmeplatta, en vattenbehållare och en värmeslinga. Vattnet värms upp och droppar ner över kaffepulvret och genom ett filter ner i kannan. De allra flesta kannor är av glas, men det finns de som fungerar som termos och därmed håller kaffet varmt längre.

Olika sätt att brygga kaffe på

Ett alternativt sätt att koka kaffe på enkelt är med en perkulator. Det är lika enkelt men bryggningen sker lite annorlunda inuti. Det går också bra att koka kaffe direkt på spisen med en mokabryggare. Ett annat väldigt enkelt sätt att brygga kaffe på är att använda en kaffepress.

Nya trender inom kaffebryggning är Cold Brew (kallbryggt) kaffe eller extra krämigt Nitrokaffe. Nedan hittar du alla de kaffebryggare vi hittat hos utvalda nätbutiker. Vill du titta på speciella bryggare har du t.ex. Aeropress, Chemex och Vakuumbryggare. Gör bryggningen till en ritual med Pour Over droppkaffe.

Populärt inom kaffebryggare

 • Moccamaster Kaffebryggare KBG962AO Polished Silver

  En kaffebryggare från Moccamasters serie Clubline Classic i färgen Polished Silver. Kaffebryggaren är en av Moccamasters toppmodeller med flera funktioner som gör kaffebryggaren enklare att använda. Alla Moccamasters kaffebryggare tillverkas i Holland för hand och den respekterade kaffeorganisationen ECBC garanterar att man får en god kopp kaffe om man brygger den i en Moccamaster.  Kaffebryggaren har ett automatiskt droppstopp som stryper flödet när man tar av kannan från bryggaren. Den stänger även av sig automatiskt efter 40 minuter på grund av säkerhetsskäl.Bagaren och Kocken är en certifierad återförsäljare av Moccamaster och kan därför erbjuda en högre service och en längre garantitid. Vi erbjuder en grundläggande garanti på 5 år men om du väljer att registrera din Moccamaster på http://www.moccamaster.com/får du 10 års garanti.Mått(BDH): 325x170x355 mm. OBS! Kaffemåttet som följer med är aningen större än en ett normalt kaffemått. Man kan löst räkna efter tabellen nedanför: 5 mått = 8 koppar (starkt).4 - 4,5 mått = 8 koppar (mellanstarkt). Moccamasters olika modeller: KB952AO – Manuellt droppstopp (du ställer själv in hastigheten på vattnet), avsmalnande glaskanna, automatisk avstängning ca. 40 minuter.KBG962AO – Automatiskt droppstopp, rak glaskanna, automatisk avstängning ca. 40 minuter.KBGC982AO – Automatiskt droppstopp, rak glaskanna, kalkindikator,  automatisk avstängning ca. 40 minuter.
 • Bialetti Mokabryggare 1 Koppar

  Mokabryggare, det klassiska sättet att göra kaffe på i de flesta italienska hem - mokakaffe och handsvispad mjölk som värmts i en kastrull är första frukost i Italien. En Mokabryggare är utformad för en viss mängd kaffe och finns i storlekar från 1 kopp till 18 koppar. Bialetti Mokakokare är orginalet och finns i de flesta Italienska hem i olika storlekar. Fyll bottendelen med vatten upp till ventilen på ena sidan och fyll kaffebehållaren upp till kanten med finmalet kaffe. Jämna till ytan utan att pressa ner pulvret för hårt, annars kommer inte vattnet att rinna igenom ordentligt. Skruva ihop överdelen med bottendelen så hårt det går för att förhindra läckage. När kaffet är klart hör du det bubbla ett hest "ploff, ploff, ploff" av luft som pressas genom förbindelseröret när allt vatten har gått igenom. Tillverkad i Aluminium, fungerar inte på induktionshäll.
 • Moccamaster Kaffebryggare KB952AO Polished Silver

  En metallfärgad kaffebryggare från Moccamaster. Färgen heter närmare bestämt Polished Silver och är en härlig stilren design. Bryggaren är en av Classic-modellerna inom serien Clubline som är Moccamasters toppmodeller. De brygger 10 koppar kaffe på 6 minuter och har många smarta funktioner som gör kaffebryggningen enklare. Kaffebryggaren har ett manuellt droppstopp med tre lägen; öppet, mellanläge för färre än 6 koppar och stängt. Av säkerhetsskäl stänger kaffebryggaren av sig automatiskt efter 40 minuter. Bryggtemperaturen är en av Moccamasters stora styrkor då den är helt optimerad mellan 92-96°C.Precis som alla andra filterkaffebryggare från Moccamaster så är KB952AO tillverkad för hand i Nederländerna och dessutom godkänd av ECBC(European Coffee Brewing Centre) som garanterar en god kopp kaffe. På Bagaren och Kocken lämnar vi 10 års garanti på din Moccamaster om du registrerar den på www.moccamaster.com. Annars har man 5 års garanti på sin Moccamaster.Mått(BDH): 325x170x355 mm. OBS! Kaffemåttet som följer med är aningen större än en ett normalt kaffemått. Man kan löst räkna efter tabellen nedanför: 5 mått = 8 koppar (starkt).4 - 4,5 mått = 8 koppar (mellanstarkt).Moccamasters olika modeller: KB952AO – Manuellt droppstopp (du ställer själv in hastigheten på vattnet), avsmalnande glaskanna, automatisk avstängning ca. 40 minuter.KBG962AO – Automatiskt droppstopp, rak glaskanna, automatisk avstängning ca. 40 minuter.KBGC982AO – Automatiskt droppstopp, rak glaskanna, kalkindikator,  automatisk avstängning ca. 40 minuter. 
 • Moccamaster Kaffebryggare KBGC972AO Polished Silver

  En premiumbryggare i serien Clubline från Moccamaster. Kaffebryggaren har en snygg metallyta med det fina namnet Polished Silver. Den är handgjord i Holland och brygger 10 koppar kaffe på 10 minuter. Dubbla värmeelement optimerar temperaturen under och efter bryggning och det är även möjligt att justera värmeplattan under kannan. Kaffebryggaren har en kalkindikator och ett automatiskt droppstopp som minimerar spill vid användning. Om kaffebryggaren står på längre än 40 minuter stängs den automatiskt av på grund av säkerhetsskäl. Köp din Moccamaster online hos Bagaren och Kocken och få 10 års garanti genom att registrera din bryggare på www.moccamaster.com. Om du inte registrerar din bryggare gäller 5 års garanti. Mått(BDH): 325x170x355 mm OBS! Kaffemåttet som följer med är aningen större än en ett normalt kaffemått. Man kan löst räkna efter tabellen nedanför: 5 mått = 8 koppar (starkt)4 - 4,5 mått = 8 koppar (mellanstarkt)Moccamasters olika modeller: KB952AO – Manuellt droppstopp (du ställer själv in hastigheten på vattnet), avsmalnande glaskanna, automatisk avstängning ca. 40 minuter.KBG962AO – Automatiskt droppstopp, rak glaskanna, automatisk avstängning ca. 40 minuter.KBGC982AO – Automatiskt droppstopp, rak glaskanna, kalkindikator,  automatisk avstängning ca. 40 minuter.

Fler tips på kaffebryggare

 • Termoskanna rostfri insats, 1.5 liter - Exxent

  Termoskanna rostfri insats, 1.5 liter - Exxent Höjd: 22.5 cm Diameter: 13.5 cm
 • Severin Kaffebryggare, 10 koppar, Rostfritt stål

  Severin Kaffebryggare, 10 koppar, Rostfritt stål från Severin
 • OBH Nordica Duo Tech Coffee maker

  Kapacitet: 2x 1,4 liter ,Aromafunktion säkerställer optimal smak,Svängbar filterhållare,Droppstoppfunktion,Perfekt för den stora familjen eller mindre kontoret,
 • Moccamaster NBA742AO / KBG962AO Brushed 1,25 L

  1520 W effekt,Två värmelägen & snabb bryggning,Automatiskt droppstopp,Kapacitet 1,25 liter,Godkänd av ECBC,
 • Barletta Pour Over Glaskanna med stativ

  Kaffebryggare från Barletta med en oerhört läcker och stilren design. Själva kannan är helt gjord i slitstarkt borosilikatglas och får därför ett avskalat och modernt uttryck. Denna exklusiva produkt från Barletta passar perfekt oavsett om det är vardag eller helg, och det unika utseendet gör att kannan garanterat tåls att lämnas framme på köksbänken även när den inte används!Bryggaren använder sig av pour over-tekniken, vilket innebär att det är du som har full kontroll över hela bryggningsprocessen. Syftet är att du ska få ut maximalt med smak från dina nymalda bönor genom att låta de ”blomma ut”. Detta sker eftersom att vattnet långsamt tillåts rinna genom pulvret och fångar upp kaffets kraftfulla aromer och oljor. Du fyller enkelt bryggarens filter med nymalda bönor, häller försiktigt ner en mindre mängd vatten och låter det dra i någon minut. Fortsätt långsamt att hälla ner resten av vattnet för att sedan luta dig tillbaka och njuta av en fantastisk kopp med kaffe!SpecifikationerFärg: Klar och stålMaterial: Borosilikatglas
 • Midline Kaffebryggare 1,25 L Röd

  Modern kaffebryggare från KitchenAid. Bryggaren använder sig av en avancerad bryggteknik där vattnet värms i intervaller för bästa smak. Denna teknik minimerar värmeförluster under bryggningen. Filterhållaren är utrustad med ett spänne för att filtret ska sitta på plats. Det är även till för att visa hur mycket kaffepulver du behöver. Du kan välja att brygga mellan 2-8 koppar. Bryggaren är även programmerbar. Maskinen har auto-off efter 30 minuter.
 • Russell Hobbs Textures Plus Bl ack

 • WMF Kaffebryggare Stelio Glas

 • Moccamaster Kaffebryggare KBG962AO Antracit

  En snygg antracitgrå kaffebryggare från Moccamaster. Bryggaren är en så kallad Clubline-bryggare vilket är Moccamasters toppserie. Den klassiska kaffebryggaren är oerhört effektiv och kan koka 10 koppar på 6 minuter. Med ett automatiskt droppstopp slipper man onödigt spill. Man kan även justera värmeplattan om man vill hålla kaffet varmt längre. Alla Moccamasters kaffebryggare är handgjorda i Holland där varumärket en gång föddes. Kvaliteten är orubblig och designern blir bara bättre med åren.Köp din Moccamaster kaffebryggare online hos Bagaren och Kocken och få 10 års garanti. Det enda du behöver göra är att registrera dig online på www.moccamaster.com. Om du inte registrerar din kaffebryggare får du ändå 5 års garanti. Mått(BDH): 325x170x355 mm. OBS! Kaffemåttet som följer med är aningen större än en ett normalt kaffemått. Man kan löst räkna efter tabellen nedanför: 5 mått = 8 koppar (starkt).44 - 4,5 mått = 8 koppar (mellanstarkt).Moccamasters olika modeller: KB952AO – Manuellt droppstopp (du ställer själv in hastigheten på vattnet), avsmalnande glaskanna, automatisk avstängning ca. 40 minuter.KBG962AO – Automatiskt droppstopp, rak glaskanna, automatisk avstängning ca. 40 minuter.KBGC982AO – Automatiskt droppstopp, rak glaskanna, kalkindikator,  automatisk avstängning ca. 40 minuter.
 • Electrolux EKF7900

 • Bialetti MOKA INDUKTION SORT 3 KOP

  Perfekt espressokanna för dig som älskar kaffestunden!Bjud dina vänner på en otrolig espresso efter middagen, allt som behövs är en kanna och lite kaffe. Denna stilrena produkt i snygg matt svart från italienska Bialetti kommer inte göra dig besviken. Kaffet blir otroligt gott samtidigt som du får ett nytt snyggt inslag i ditt kök. Den 8-kantiga designen har alltid varit populär men presenteras här med en hel del förbättringar. Kannans botten är tillverkad i rostfritt stål vilket gör det möjligt att använda den på induktion. Handtaget är tillverkat silikon med en soft-touch finish som gör att du inte bränner dig. Denna kanna är smidig att använda och enkel att förvara, perfekt för kaffeälskaren i dig!  Specifikationer:- Typ: Espressokanna.- Färg: Svart.- Material: Rostfritt stål & aluminium.- Antal koppar: 3 st.- Höjd: 19 cm.- Bredd: 16 cm.- Djup: 12 cm.  
 • Bialetti rostfri mokabryggare 4 koppars

  Mokabryggare i rostfritt stål. Passar på alla värmekällor, även induktion.Bialetti är synonymt med gedigen Italiensk kaffetradition. Med deras klassiska och legendariska mokabryggare brygger du
 • Moccamaster - H931AO Svart

 • Witt WCC800W

 • C3 - 30-30204eco

 • Ariete Vintage 1342

 • Retro Kaffebryggare Svart

  Nu kommer Retro kaffebryggare från Smeg i en ny uppdaterad modell! Den 50-talsinspirerade designen blir en elegant touch i köket men ger dig också ett riktigt gott kaffe! Funktioner Inställning kaffestyrka (svag/intensiv) Aaroma select 1-4 koppar 10 koppars kanna, 1,4 L vattentank Programmerbar autostart 40 minuters varmhållning Avstängningsbar ljudsignal Anti kalk-alarm
 • Moccamaster KBG962 AO Polished Silver

 • Bialetti Bold Kaffepress 1.0 L Rostfritt Stål

  Kaffepressen från Bialetti i serien Bold rymmer 1 liter vilket motsvarar 8 koppar kaffe. Kaffepressen är tillverkad i rostfritt stål med Bialettis logga samt en glascylinder i borsolicatglas. Italienska Bialetti har funnits i mer än 80 år och levererar hög kvalité och snygg design. Använd den eleganta och praktiska kaffepressen för att brygga ett gott kaffe att njuta av på morgonen eller på eftermiddagsfikat. Presskannan finns i flera storlekar och den kan även kompletteras med reservdelar om något skulle gå sönder.
 • Kaffebryggare 1,8 L

  ExtremeBrew kaffekokare från Cuisinart är perfekt för dig som vaknar upp och vill ha ditt kaffe med expressfart. Denna kaffebryggare kokar kaffet upp till 25% snabbare. Kaffekokaren kan även förinställas med en timer på när kaffet ska börja koka och när det ska vara klart. Det är enkelt att välja styrka på kaffet och hur många koppar man vill ha. Även temperaturen på kaffet kan regleras enkelt. Kannan till kaffebryggaren rymmer upp till 12 koppar.
 • Kaffebryggare Legacy Turq 2403

  Exklusiv design för den exklusiva kaffedrickaren. En robust kaffebryggare med ett kraftfullt värmeelement av koppar på hela 1550W, brygger ditt kaffe med rätt temperatur på under 6 minuter. - Bryggkapacitet 1,25 liter, vilket motsvarar 10 koppa
 • Melitta - Easy Top Timer Svart

 • Alessi La Cupola Espressobryggare Svart 3 koppar

  Alessi La Cupola Espressobryggare Svart 3 koppar från Alessi
 • French-Press Signa. 10/k 1,25l

  Pressar kaffet på det klassiska Franska sättet finns i fler storlekar och designerKaffepressen från Bialetti i serien Bold rymmer 1,25 liter vilket motsvarar 10 koppar kaffe. Kaffepressen är tillverkad i rostfritt stål med Bialettis logga samt en glascylinder i borsolicatglas. Italienska Bialetti har funnits i mer än 80 år och levererar hög kvalité och snygg design. Använd den eleganta och praktiska kaffepressen för att brygga ett gott kaffe att njuta av på morgonen eller på eftermiddagsfikan. Presskannan finns i flera storlekar och den kan även kompletteras med reservdelar om något skulle gå sönder. Specifikation:- Rostfritt stål- borsolicatglas- 10 Koppar- 1,25Liter
 • Severin - KA 4812

 • Bodum Eileen Guld Pressbryggare 3 Koppar 0,35 l

  Bodums serie Eileen har designats för att hedra den stora irländska designerna Eileen Gray och givetvis alla kaffe älskare. Att brygga kaffe i en pressbryggare gör att bönorna behåller smaken och aromen bättre. När du ska använda din pressbryggare börjar du med att mala dina bönor, placera det malda bönorna och varmt vatten i kannan och på locket. Dra upp knoppen och sen pressar du ner knoppen långsamt tills den når botten. Sen är det bara att njuta av en god kopp kaffe.   Pressbryggaren har en stålram som skyddar kannan, glaset är tillverkat i borosilikatglas. Det runda handtaget ger ett bekvämt och säkert grepp. Kan diskas i maskin. Tillverkad i Portugal.  
 • Aerolatte Kaffepressbägare 8 Koppar Klar

  Kaffepressbägare från Aerolatte som passar till kaffepressen för åtta koppar. Tål maskindisk.
 • C3 Brew Go

  Take-away-mugg,Brygg kaffe eller te,Snabb bryggning,Automatiskt avstängning,Rostfritt stål,
 • Horwood Cafetiere Doublewall 325ml 3 cup

  Gör vardagen enklare med en stämpelkanna från Horwood!Den tidlösa designen och de dubbla väggarna gör denna produkt från Horwood till den perfekta stämpelkannan. Presskaffe är otroligt gott och enkelt att göra, felet är bara att drycken ofta svalnar lite för fort. Men inte nu längre! Kannans dubbla väggar ser till att isolera värmen på insidan samtidigt som utsidan förblir kall. På så sätt blir kannan både praktisk och enkel att använda!Den stilrena designen gör att den passar in i alla moderna kök utan att störa, det går t.ex. utmärkt att ha den stående på diskbänken även när den inte används. Rostfritt stål är ett hållbart material som är enkelt att rengöra. Sköter du om kannan på rätt sätt kommer den ge dig många härliga kaffestunder i utbyte. Brygg kaffet innan gästerna kommit och få mer tid över till att umgås. Ett perfekt hjälpmedel i köket!  Specifikationer:- Färg: Stål.- Material: Rostfritt stål.- Kapacitet: 3 koppar/325 ml.- Typ: Presskanna. - Dubbla väggar.    
 • Melitta Look Kaffemaskin Vit

  Smidig och användarvänlig kaffebryggare som finns i både svart och vitt. Aromväljaren ger dig möjlighet att välja kaffestyrka så du kan få ditt kaffe precis som du vill ha det. Melitta Look rymmer 10 koppar kaffe och har flera bra funktioner såsom droppstopp, svängbar filterhållare och automatisk avstängning. Specifikationer:- 1 000 watt- Kapacitet: 10 koppar- Droppstopp- Svängbar filterhållare- Automatisk avstängning - Filterstorlek 1x4
 • Kaffebryggare med termoskanna Philips HD7478

  Kompakt bryggare med termoskanna. Håller kaffet varmt längre och bibehåller aromen. Automatisk avstängning - stängs av direkt när kaffet är klart.
 • Bodum Crema Pressbryggare 8 Koppar 1,0 l

  Enda sedan 1950 talet har Bodum tillverkat pressbryggare. Kanna är tillverkad i borosilikatglas vilket gör att kaffet håller sig varmare längre. När man brygger kaffe med en pressbryggare behålls smaken och aromen bättre från bönorna.  Fyll pressbryggaren med malda kaffebönor och varmt vatten, sen pressar du långsamt ner knoppen mot botten, sen är det bara att njuta av sin kopp kaffe. 
 • EM Classic Press Coffee Maker 1 L, Light Grey

  EM kaffepress är en designklassiker i ny tolkning som är en av Steltons bästsäljare och är designad av danska Erik Magnussen.
 • Coffee Queen Termos Office

 • Moccamaster Kaffebryggare KBGT741 Termos Polished Silver

  En snygg termosbryggare från Moccamaster med smarta funktioner som kalkindikator och automatiskt droppstopp. Med termosen hålls kaffet varmt längre och är lättare att ta med sig. Kaffebryggaren är handgjord i Holland, är återvinningsbar och godkänd av ECBC som garanterar att man får en god kopp kaffe i Moccamasters kaffebryggare. Termosbryggaren brygger 10 koppar kaffe på 6 minuter och är tystgående.  Om du väljer att köpa din Moccamaster online hos oss på Bagaren och Kocken får du som vanligt smidiga leveranser och en hög service men även en garanti på 10 år om du registrerar din bryggare på www.moccamaster.com. Annars är det 5 år som gäller. Mått(BDH): 305x170x390 mm.   OBS! Kaffemåttet som följer med är aningen större än en ett normalt kaffemått. Man kan löst räkna efter tabellen nedanför: 5 mått = 8 koppar (starkt).4 - 4,5 mått = 8 koppar (mellanstarkt).
 • Russell Hobbs Grind & Brew Kaffebryggare med Kvarn och Timer, 10 koppar

  Russell Hobbs Grind & Brew Kaffebryggare med Kvarn och Timer, 10 koppar från Russell Hobbs
 • Chambord Pressobryggare 1 L 8 koppar Guld

  En klassisk kaffepress med hög kvalitet. Med vatten mellan 92 och 96 grader tar det fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Inte nog med att den brygger gott kaffe, den är även riktigt snygg och lyxig att servera ur. Rymmer 1 liter och ger 8 koppar kaffe. Välj mellan krom, guld eller kopparfärgat stativ.
 • Kaffebryggare Cup-One, Matt Black

  Cup-One brygger en kopp kaffe på 4 minuter och har en automatisk avstängningsfunktion så att man slipper oroa sig för om man har glömt att stänga av bryggaren.
 • Moccamaster - KBGT 79357

 • Melitta - Easy Therm 2 Kannor Svart

 • GEAR Michael 2.0 (12 Cups)

 • Bredemeijer Espressokande aluminium 3 kopper

  Bredemeijer heter märket bakom denna eleganta espressobryggare, eller mokabryggare som det också kallas. En mokabryggare är ett måste för dig som vill brygga kaffe som en äkta italienare. Kannan är tillverkad i aluminium och rymmer 3 koppar. Handtaget och knoppen är värmeresistenta vilket gör kannan smidig att hantera. Kommer med ett filter och passar alla värmekällor förutom induktion.
 • Philips HD7478/20

 • OBH Nordica Vivace Tempo, Kaffebryggare med Timer, 12 koppar

  OBH Nordica Vivace Tempo, Kaffebryggare med Timer, 12 koppar från OBH Nordica
 • Kaffebryggare, CDT Polished Silver - Moccamaster

  Om CDT Polished Silver  från Moccamaster Termosmodell från Moccamaster i borstat stål. Vattentanken rymmer 1.25 liter och du kan brygga 10 välsmakande koppar kaffe. Den är byggd för hand i Holland och har den väl ansedda kaffeorganisationens ECBC kvalitetssigill. Med en termoskanna håller sig kaffet varmt utan att det konstant behövs tillföras - något som är bättre för både smaken och miljön. Den här kaffebryggaren är inspirerad av finsmakare som uppskattar vardagslyx, och inkluderar alla favoritfunktioner som kaffeentusiaster världen över älskar, t.ex. automatisk droppstopp och automatisk avstängning. Den automatiska avstängningsfunktionen ger en bekymmersfri och säker användning, och den automatiska droppstopp-funktionen gör bryggningen extra bekväm. Två separata värmeelement säkerställer bästa möjliga bryggningsprocess. Det ena värmer upp vattnet till en optimal bryggtemperatur på 92–96 grader Celsius, och det andra ser till att det färdiga kaffet håller en optimal serveringstemperatur. Om du registerar din Moccamaster Bryggare på www.moccamaster.com får du förlängd garanti från 5 år till 10 år.
 • Kaffebryggare Moccamaster Clubline KBGC982AO

  Exklusiv, handtillverkad kaffebryggare i metall. Brygger en hel kanna på bara 6 minuter. Dubbla värmeelement - optimal värme vid bryggning och värmehållning. Välj mellan flera snygga färger.
 • Classic+ Kaffebryggare CMC-1550W, Vit

  Classic+ kaffebryggare med kapacitet att brygga 1 liter kaffe. Brygger kaffe med en konstant optimal temperatur. Utrustad med manuellt droppstopp och rengöringsindikator. Godkänd av NEMKO och European Coffee Brewing Centre.
 • Bloomingville Kaffebryggare Clear Glass

  Bloomingville Kaffebryggare Clear Glass från Bloomingville

Avkalkning av kaffebryggare

För att man ska kunna brygga gott kaffe behöver man ibland kalka av sin kaffebryggare. Kaffebryggarens kanna och behållare kan man enkelt diska i diskmaskin. Det man kan vilja göra ibland är att kalka av kaffebryggaren. Det finns särskilda avkalkningsmedel att köpa, men det går bra att göra sitt eget också. Följ de här 5 enkla stegen för att avkalka din kaffebryggare.

Bästa kaffebryggaren – Bäst i test

Hur vet man då vilken kaffebryggare man ska köpa? Ett bra sätt är att läsa tester som andra har gjort och helt enkelt köpa den som vunnit bäst i test nyligt. En bra kaffebryggare måste absolut kunna hålla rätt temperatur på vattnet. Den optimala temperaturen sägs ligga mellan 92-96 °C. Är det för kallt får man inte ut alla goda smaker och är det för varmt blir kaffet beskt.

Visste du att det i Norge finns ett testlab för kaffebryggare? Läs mer om hur ECBC testar kaffebryggare här.

Här får du länkar till några tester som vi gillar.

Råd & Rön (2012), Moccamaster och Bosch är klart bäst i deras test av jättemånga kaffebryggare
http://www.radron.se/tester/vitvaror--hushallsmaskiner/kaffebryggare/

Vi listar många av Moccamasters bryggare men om du vill köpa en sån, börja med att lära dig skillnad mellan Moccamaster modeller först.

SVT Plus testar kaffebryggare för 500 kr (2014), Melitta Look III De Luxe vinner på grund av bäst smak
http://www.svt.se/plus/smaken-foljer-inte-vetenskapen-i-kaffebryggartest

Icakuriren (2012), visar att många bryggare inte klarar av att brygga tillräckligt hett. Bryggare från lågpriskedjor är stora förlorare. Bosch Styline är den enda som klarar det enligt deras test.

Är du sugen på kaffe och bara har tillgång till 12V? Här finns tips på 12-volts kaffebryggare. Är du ute i naturen kan du koka kaffe över öppen eld, bara du har en kaffepanna.

Kaffebryggare med timer

Det finns kaffebryggare med programmeringsfunktioner där man kan sätta en timer för att få kaffet klart till en viss tid. Det kan vara bra om man ska gå ut en promenad och vill ha kaffet klart när man kommer tillbaka. Många gillar också tanken av att få vakna till doften av nybryggt kaffe. Med timerfunktionen kan man programmera kaffebryggaren kvällen före, ladda i kaffet och vatten och sätta timern.

Electrolux Expressionist är en bryggare med inbyggd timer. Den har en LCD-display som gör det enkelt att ställa in tiden. Bryggaren klarar av att göra upp till 12 koppar i en körning. Har du en Smarter Coffee kaffebryggare med WiFi kan du starta din maskin och brygga en färsk kopp kaffe till frukost direkt från sängen.

Fler funktioner på bryggare

Det finns kaffebryggare med fler funktioner som kan göra livet lite lättare. Kolla gärna in de här kaffebryggarna med termoskanna, vilket gör att du kan ta med dig kaffet till ett annat rum och hålla det varmt i flera timmar.

Om du behöver brygga mycket kaffe till lite större sällskap finns det dubbel kaffebryggare med två kannor, plattor och filter.

En butikskedja som håller hög klass på både utbud och service är ELON. Kolla in deras sortiment av kaffebryggare som de säljer online. Klicka här.

Köpa reservdelar

Ibland är olyckan framme och något går sönder i den fina trotjänaren. Istället för att direkt köpa en helt ny kan du kolla om det finns reservdelar till din kaffebryggare att köpa.

Bryggare i starka färger

    Röda kaffebryggare

    Rosa kaffebryggare

Varumärken
Aerobie, Aerolatte, Aeropress, AlBaline, Alessi, Alfi, Anders Petter, Andersson, Ariete, Barista & Co., Barletta, BBM, Bialetti, Blomus, Bloomingville, Bodum, Bonaverde, Bosch, Braun, Bredemeijer, Breville, Bugatti, C3, Cafflano, Caroni, Caso, Champion, Chemex, Cloer, Coffee Queen, COLINE, COMELEC, Cuisinart, Delonghi, Dualit, Electrolux, Elvita, Emerio, Espresso Gear, Espro, Eva Solo, Exxent, Fashion, Forever, GEAR, Graef, Grundig, GSI, Hamilton Beach, Hario, Horwood, House Doctor, JATA, Johan & Nyström, Kalita, Kenwood, Kilner, Kinto, Kitchen Craft, KitchenAid, Kjell & Company, Krups, Le Creuset, Macap, Maku, Melitta, Merx Team, Moccamaster, Morphy Richards, Muurikka, MX ONDA, Nordic Home Culture, OBH Nordica, ON, Philips, Princess, Profi Cook, Retro Line, Rig-Tig by Stelton, Rocket, Rosendahl, Russell Hobbs, Sage, Severin, Siemens, SJÖSTRAND, Smeg, Stelton, TAURUS, Tom Dixon, TRISTAR, WILFA, Witt, WMF, Övriga, Övrigt