Kaffebryggare

Märken på kaffebryggare

Det vanligaste sättet att koka kaffe på i svenska hushåll är med en kaffebryggare. Konstruktionen är rätt enkelt och därför är kaffebryggarna oftast billigast att köpa. En vanlig bryggare består av en kanna, värmeplatta, en vattenbehållare och en värmeslinga. Vattnet värms upp och droppar ner över kaffepulvret och genom ett filter ner i kannan. De allra flesta kannor är av glas, men det finns de som fungerar som termos och därmed håller kaffet varmt längre.

Olika sätt att brygga kaffe på

Ett alternativt sätt att koka kaffe på enkelt är med en perkulator. Det är lika enkelt men bryggningen sker lite annorlunda inuti. Det går också bra att koka kaffe direkt på spisen med en mokabryggare. Ett annat väldigt enkelt sätt att brygga kaffe på är att använda en kaffepress.

Nya trender inom kaffebryggning är Cold Brew (kallbryggt) kaffe eller extra krämigt Nitrokaffe. Nedan hittar du alla de kaffebryggare vi hittat hos utvalda nätbutiker. Vill du titta på speciella bryggare har du t.ex. Aeropress, Chemex och Vakuumbryggare. Gör bryggningen till en ritual med Pour Over droppkaffe.

Populärt inom kaffebryggare

 • Moccamaster Kaffebryggare KBG962AO Polished Silver

  En kaffebryggare från Moccamasters serie Clubline Classic i färgen Polished Silver. Kaffebryggaren är en av Moccamasters toppmodeller med flera funktioner som gör kaffebryggaren enklare att använda. Alla Moccamasters kaffebryggare tillverkas i Holland för hand och den respekterade kaffeorganisationen ECBC garanterar att man får en god kopp kaffe om man brygger den i en Moccamaster.  Kaffebryggaren har ett automatiskt droppstopp som stryper flödet när man tar av kannan från bryggaren. Den stänger även av sig automatiskt efter 40 minuter på grund av säkerhetsskäl.Bagaren och Kocken är en certifierad återförsäljare av Moccamaster och kan därför erbjuda en högre service och en längre garantitid. Vi erbjuder en grundläggande garanti på 5 år men om du väljer att registrera din Moccamaster på http://www.moccamaster.com/får du 10 års garanti.Mått(BDH): 325x170x355 mm. OBS! Kaffemåttet som följer med är aningen större än en ett normalt kaffemått. Man kan löst räkna efter tabellen nedanför: 5 mått = 8 koppar (starkt).4 - 4,5 mått = 8 koppar (mellanstarkt). Moccamasters olika modeller: KB952AO – Manuellt droppstopp (du ställer själv in hastigheten på vattnet), avsmalnande glaskanna, automatisk avstängning ca. 40 minuter.KBG962AO – Automatiskt droppstopp, rak glaskanna, automatisk avstängning ca. 40 minuter.KBGC982AO – Automatiskt droppstopp, rak glaskanna, kalkindikator,  automatisk avstängning ca. 40 minuter.
 • Bialetti Mokabryggare 1 Koppar

  Mokabryggare, det klassiska sättet att göra kaffe på i de flesta italienska hem - mokakaffe och handsvispad mjölk som värmts i en kastrull är första frukost i Italien. En Mokabryggare är utformad för en viss mängd kaffe och finns i storlekar från 1 kopp till 18 koppar. Bialetti Mokakokare är orginalet och finns i de flesta Italienska hem i olika storlekar. Fyll bottendelen med vatten upp till ventilen på ena sidan och fyll kaffebehållaren upp till kanten med finmalet kaffe. Jämna till ytan utan att pressa ner pulvret för hårt, annars kommer inte vattnet att rinna igenom ordentligt. Skruva ihop överdelen med bottendelen så hårt det går för att förhindra läckage. När kaffet är klart hör du det bubbla ett hest "ploff, ploff, ploff" av luft som pressas genom förbindelseröret när allt vatten har gått igenom. Tillverkad i Aluminium, fungerar inte på induktionshäll.
 • Moccamaster Kaffebryggare KB952AO Polished Silver

  En metallfärgad kaffebryggare från Moccamaster. Färgen heter närmare bestämt Polished Silver och är en härlig stilren design. Bryggaren är en av Classic-modellerna inom serien Clubline som är Moccamasters toppmodeller. De brygger 10 koppar kaffe på 6 minuter och har många smarta funktioner som gör kaffebryggningen enklare. Kaffebryggaren har ett manuellt droppstopp med tre lägen; öppet, mellanläge för färre än 6 koppar och stängt. Av säkerhetsskäl stänger kaffebryggaren av sig automatiskt efter 40 minuter. Bryggtemperaturen är en av Moccamasters stora styrkor då den är helt optimerad mellan 92-96°C.Precis som alla andra filterkaffebryggare från Moccamaster så är KB952AO tillverkad för hand i Nederländerna och dessutom godkänd av ECBC(European Coffee Brewing Centre) som garanterar en god kopp kaffe. På Bagaren och Kocken lämnar vi 10 års garanti på din Moccamaster om du registrerar den på www.moccamaster.com. Annars har man 5 års garanti på sin Moccamaster.Mått(BDH): 325x170x355 mm. OBS! Kaffemåttet som följer med är aningen större än en ett normalt kaffemått. Man kan löst räkna efter tabellen nedanför: 5 mått = 8 koppar (starkt).4 - 4,5 mått = 8 koppar (mellanstarkt).Moccamasters olika modeller: KB952AO – Manuellt droppstopp (du ställer själv in hastigheten på vattnet), avsmalnande glaskanna, automatisk avstängning ca. 40 minuter.KBG962AO – Automatiskt droppstopp, rak glaskanna, automatisk avstängning ca. 40 minuter.KBGC982AO – Automatiskt droppstopp, rak glaskanna, kalkindikator,  automatisk avstängning ca. 40 minuter. 
 • Moccamaster Kaffebryggare KBGC972AO Polished Silver

  En premiumbryggare i serien Clubline från Moccamaster. Kaffebryggaren har en snygg metallyta med det fina namnet Polished Silver. Den är handgjord i Holland och brygger 10 koppar kaffe på 10 minuter. Dubbla värmeelement optimerar temperaturen under och efter bryggning och det är även möjligt att justera värmeplattan under kannan. Kaffebryggaren har en kalkindikator och ett automatiskt droppstopp som minimerar spill vid användning. Om kaffebryggaren står på längre än 40 minuter stängs den automatiskt av på grund av säkerhetsskäl. Köp din Moccamaster online hos Bagaren och Kocken och få 10 års garanti genom att registrera din bryggare på www.moccamaster.com. Om du inte registrerar din bryggare gäller 5 års garanti. Mått(BDH): 325x170x355 mm OBS! Kaffemåttet som följer med är aningen större än en ett normalt kaffemått. Man kan löst räkna efter tabellen nedanför: 5 mått = 8 koppar (starkt)4 - 4,5 mått = 8 koppar (mellanstarkt)Moccamasters olika modeller: KB952AO – Manuellt droppstopp (du ställer själv in hastigheten på vattnet), avsmalnande glaskanna, automatisk avstängning ca. 40 minuter.KBG962AO – Automatiskt droppstopp, rak glaskanna, automatisk avstängning ca. 40 minuter.KBGC982AO – Automatiskt droppstopp, rak glaskanna, kalkindikator,  automatisk avstängning ca. 40 minuter.

Fler tips på kaffebryggare

 • OBH Nordica DUO TECH KAFFEBRYGGARE

 • Smeg DCF02SSEU

 • Kaffebryggare KA5827

  -Kaffebryggare som brygger ner i två termoskannor. De dubbla elementen gör det möjligt att brygga i en kanna åt gången. -Effekt 2 x 800W -Kapacitet 2 x 8 koppar -Auto-off. -Bryggaren har 1 x 4 filter -Droppstopp. -Extra tefilter ingår.
 • KBG962 AO, kaffebryggare - Moccamaster

  Om KBG962 från Moccamaster Filterbryggaren Moccamaster KBG962 AO representerar Moccamasters erkända kvalitet, stil och användarvänlighet. I KBG962 AO kombineras perfekt användbarhet, tidlös design och tillförlitlighet. Den brygger tio koppar smakrikt kaffe (1,25 liter) på bara sex minuter. Det innovativa blandningslocket ser till att de utsökta kaffearomerna blandas jämnt under hela bryggningen så att din kaffeupplevelse ska bli den bästa möjliga. Denna kaffebryggare är inspirerad av finsmakare som uppskattar vardagslyx, och inkluderar alla favoritfunktioner som kaffeentusiaster världen över älskar, t.ex. automatisk droppstopp och automatisk avstängning. Den automatiska avstängningsfunktionen ger en bekymmersfri och säker användning, och den automatiska droppstopp-funktionen gör bryggningen extra bekväm. Två separata värmeelement säkerställer bästa möjliga bryggningsprocess. Det ena värmer upp vattnet till en optimal bryggtemperatur på 92–96 grader Celsius, och det andra ser till att det färdiga kaffet håller en optimal serveringstemperatur. KBGC962 AO har också en funktion för anpassning av värmeplattans effekt, när du brygger mindre mängder kaffe.   10 års garanti vid registrering på Moccamasters hemsida
 • Kaffebryggare CQ - A2 - Coffee Queen

  Automatisk vattenpåfyllning. 2 värmeplattor. 2 serveringskannor 1,8 liter, 1,5 meter anslutnings-slang samt 25 st engångsfi lter ingår. Elektronisk tidsstyrning. Reglerbar bryggmängd 4-12 koppar samt bryggning klar signal. Storlek maskin : Djup: 360, Höjd: 430, Bredd: 205 Effekt : 1-fas: 2400 W Kapacitet : Koppar på en fyllning: 12 Dryckesalternativ : Bryggkaffe El : 1-fas W Vattenpåfyllning : Automatisk
 • Kaffebryggare NOVEA C4

 • Kaffebryggare Eco 750W

  Emerio´s snygga kaffebryggare 1,25L ( motsvarar ca 8-10 koppar) med automatisk avstängning. - Effekt: 750W - Kapacitet 1,25L, 8-10 koppar - Droppstopp - Indikatorlampa - Automatisk avstängning - Värmeelement på plattan - Avtagbar filterhål
 • Kaffebryggare Moccamaster KBG741 AO polished silver

  Brygger 10 koppar (1,25 liter) på 6 minuter. Auto shut-off-funktion som stänger av bryggaren automatiskt efter 40 minuter. Automatiskt droppstopp. Dubbla värmeelement som gör att optimal värme er
 • Bosch Kaffebryggare Svart TKA8653

  Kaffebryggare i rostfritt stål och svarta detaljer som blivit prisbelönt för sin design. Det är iF Product Design Award som varje år delas ut till produkter som står ut designmässigt. Även det prestigefyllda red dot design award har tilldelats kaffebryggaren för dess form och funktion.  En smart bryggare med många finesser och en upplyftande design. Effekt på 1100 W.Brygger 8-12 koppar, eller 1,15 liter.Brygger perfekt även vid mindre volym.Klocka med timer och minnesfunktion. Möjligt att ställa in tid när du vill att ditt kaffe ska vara färdigbryggt, t ex klockan 7 på morgonen.Automatisk avstängning när bryggningen är klar.Droppstopp.Aromabevarande termoskanna med bryggning genom locket och bajonettstängning.Genomskinlig avtagbar vattentank med integrerat handtag.Avtagbar swing-out filterbehållare. Sladdupprullning.Sladdlängd på 100 cm. Registrera din Boschprodukt inom två veckor och få en Nöjd Kund-garanti. Läs mer>> 
 • Melitta Easy Therm Kaffemaskin Svart

  Kompakt och smidig kaffebryggare med thermkanna. Det ryms 8 koppar kaffe i den smarta thermkannan som du enkelt kan ta med dig överallt. Kaffebryggaren har även ett svängbart filter, automatisk avstängning, droppstopp och diskmaskinsäkra delar. Specifikationer:- Kapacitet på 8 koppar.- Droppstopp- Automatisk avstängning- Vikt: 1,73 kg.-Mått HBD: 34,5x23,8x17,6 cm. 
 • Bodum Bean Svart Pressbryggare 3 Koppar 0,35 l

  Denna kaffebryggare från Bodum adderar ett nytt kapitel i den franska pressbryggar succén. Borosilikatglaset skyddas av plasten som är runt om, detta göra att bryggaren är spillsäker och säker om den skulle bli vält. Silikonpackningen som förbinder locket och glaset har en isoleringseffekt vilket gör att kaffet håller sig varmare längre.  Med ett enkelt tryck pressar man ner knoppen. Bean kaffebryggare är lätt att rengöra och kan diskas i maskin.    
 • Tristar CM-1236

 • Kaffebryggare Coffee 1ne

 • Melitta - Easy Top Timer Svart

 • Kaffebryggare/malverk nivona

 • Alessi Mokabryggare Aluminium/Svart Small 7 cl

  En mycket vacker och konstnärlig mokabryggare designad av Michele De Lucchi för Alessi. Denna bryggare är designad för att få fram de bästa smakerna i ditt kaffe. Den slutar filtrera vid exakt rätt tillfälle för att undvika den bittra och brända eftersmaken som kaffe kan utgöra. Med en perfekt V-pip kapar den dropparna så att det inte rinner.Storlek: Small 7 cl.
 • TKA8631 Styline Kaffebryggare 1,25 L, Vit

 • COLUMBIA Kaffebryggare Dubbelvägg Matt, 4 koppar

  Stilren kaffebryggare i rostfritt stål från Bodum.
 • Bueno Kaffebryggare, 10 koppar

 • Termoskanna, rostfri insats, 2 liter - Exxent

  Termoskanna, rostfri insats, 2 liter - Exxent Höjd: 25 cm Diameter: 13.5 cm
 • Bodum Termopress 8 koppar med kaffekvarn

  Paket för kaffeälskaren från Bodum innehållande kaffekvarn och termopress.Bodum termopress är tillverkad i borstat rostfritt stål och rymmer 8 koppar kaffe. Fördelarna med en presskanna i stål är flera. Den dubbelsidiga rostfria ståltermosen håller värmen på ditt kaffe. Rostfritt stål är dessutom ett tåligt material som inte riskerar att gå sönder på samma sätt som en traditionell presskanna i glas. Kolv tillverkad i silikon och mesh som ger hundraprocentig filtrering och tar bort bottensats. 8 koppar motsvarar 1 liter kaffe.Bodums elektriska kaffekvarn maler enkelt dina kaffebönor samtidigt som den bevarar maximal smak och arom. Tar minimalt med plats och kan enkelt plockas undan när den inte används.Mått kaffekvarn: D 9 x H 16,6 x B 9,5 cm
 • Moccamaster Kaffebryggare Duo KBG744AO Svart

  En svart duobryggare från Moccamaster. Brygger dubbelt så mycket som en vanlig Moccamaster vilket gör den perfekt för arbetsplatsen. Den här kaffebryggaren kan brygga 20 koppar på 6 minuter.  Köper du den online hos Bagaren och Kocken får du 10 års garanti om du registrerar bryggaren på www.moccamaster.com. Annars får du 5 års garanti.  Alla Moccamasters kaffebryggare tillverkas för hand i fabriken i Holland och är godkända av ECBC (European Coffee Brewing Centre) som garanterar att du kommer få en god kopp kaffe om du brygger den i en Moccamaster. Duobryggaren har värmeplattor som håller rätt temperatur på kaffet längre. Den har även ett automatiskt droppstopp och ett manuellt som gör det lättare att undvika onödigt spill. Den stänger även av sig efter 40 minuter för att optimera säkerheten. Mått(BDH): 340x310x355 mm  OBS! Kaffemåttet som följer med är aningen större än en ett normalt kaffemått. Man kan löst räkna efter tabellen nedanför: 5 mått = 8 koppar (starkt)4 - 4,5 mått = 8 koppar (mellanstarkt)
 • Moccamaster - KBGC982AO-FG Fresh Green

 • Melitta - Look 40 Therm Selection Svart

 • Moka Espressobryggare, 3 Koppar

  Moka Espressobryggare, 3 Koppar från Bialetti .
 • WMF STELIO Kaffemaskin Glas

  Kaffebryggare för 10 koppar. Enkel klassisk design med snygg glaskanna på 1,25 liter. Den löstagbara filterinsatsen, droppstoppet och överfyllnadsskydd underlättar rengöringen. Automatisk avstängning av värmeplattan garanterar säkerheten.  Kapacitet: 1,25 liter.Antal koppar: 10.Höjd: 34,1 cm.Djup: 25 cm.Bredd: 17 cm.  STELIO-serien från WMF karakteriseras av sin rostfria matta yta tillsammans med svarta detaljer. Den klassiska designen passar bra in i varje kök. Frukostserien består av kaffebryggare, kaffekvarn, vattenkokare och brödrost. Den kompletteras snyggt med matchande citruspress och äggkokare för en helhet i köket.  
 • Ariete Vintage 1342

 • Kaffebryggare NOVEA C4

 • Melitta Look 4.0 Timer

  1000 W effekt,Automatisk avstängning,Svängbar filterhållare 1x4,Avkalkningsprogram,Droppstopp,
 • Kinto Kaffebryggare Slow Coffee Style Svart

  Slow coffee-bryggare från japanska Kinto som består av ett stativ gjort av gjutjärn, porslinsbryggare, pappersfilter, glaskanna och hållare. Tack vare den snygga, stilrena designen kan du med fördel låta denna bryggare stå framme i köket! Kannan rymmer 4 koppar kaffe.
 • Kaffebryggare Svart/metall

  Njut av gott kaffe tack vare en pålitlig kaffebryggare i smart och kompakt modell för enkel förvaring AromaSwirl cirkulerar kaffet för optimal spridning av smak i hela kannanMed droppstopp kan du stoppa bryggningen när du vill för att hälla upp en kopp kaffeLampa som visar att Philips-kaffebryggaren är på.Alla delar av den här kaffebryggaren från Philips tål maskindisk för enkel och smidig rengöring.Philips innovativa vattennivåindikator gör det lätt att se hur många koppar du fyllde i vattentanken.Glömde du att stänga av kaffebryggaren? Oroa dig inte! 30 minuter efter bryggningen stängs kaffebryggaren av automatiskt för att spara energi.Kannan till den här kaffebryggaren rymmer 1,2 l, vilket räcker till 10 till 15 koppar, beroende på koppstorleken.
 • Smeg Kaffebryggare creme

  En otroligt snygg kaffebryggare som garanterat kommer att bli ett föremål för beundran. Men den här kaffebryggaren är inte bara snygg design utan den brygger även ett utsökt kaffe. Du kan brygga upp till 10 koppar kaffe åt gången rakt ner i den snygga glaskannan. Skulle du vara akut kaffesugen och inte orka vänta så kan du ta dig en kopp innan bryggningen är helt klar då den är utrustad med droppstopp. Kaffebryggaren är även utrustad med automatisk avstängning, en sladd på 1 m samt en praktisk display. Om du vill vakna upp till en god kopp rykande kaffe kan du ställa in på timern och ladda maskinen kvällen innan. Specifikationer:- Kapacitet på 10 koppar- Färg: creme- Timer, droppstopp, automatisk avstängning- Sladd på 1 m- Display- glaskanna 
 • C3 30-33655eco

 • Severin Termosbryggare Duo Vit - KA5827

  Dubbel termosbryggare som passar perfekt att ha med sig om man ska på picknick eller i jaktstugan. Med denna termosbryggare från Severin kan man brygga två kannor samtidigt. Nu behöver man inte oroa sig för att kaffet ska tappa smak eller bli kallt. Specifikationer: Tillverkad i Tyskland.  Effekt: 2x800 W. Kapacitet: 2x8 koppar. Har separata bryggelement. Extra tefilter ingår.  Droppstopp. 1x4 filter.  
 • Perkulator Kopparfärgad 12kp

 • Chemex 100 Kaffefilter

  Med det rätta kaffefiltret kan du brygga en fantastisk kopp kaffe. Chemex kaffefilter passar till Chemex 4-6 koppar. Antal: 100 st.  
 • WMF Kitchen Minis Espresso

  Elektrisk espressobryggare för 4 koppar.  Nu kan du njuta av en rykande kopp espresso gjord på det klassiska sättet hemma i ditt kök.  Vattnet ångas och skjuts genom det rostfria filtret där kaffet ligger och den färdiga espresson samlas i den övre delen av kannan. Det rostfria materialet gör bryggaren enkel att rengöra.   Funktioner: - Välj om du vill brygga 2 eller 4 koppar- Upplyst På/Av-knapp som indikerar driftstatus och stängs av efter bryggning automatiskt- Vattenindikator ger perfekta mängden vatten- 400 watt   Höjd: 19 cmBredd: 11,5 cmDjup: 11,5 cm  WMFs miniserie i Cromargan® rostfritt stål består bland annat av kaffemaskin, vattenkokare, brödrost, äggkokare och mixer. En perfekt frukostserie för dig som vill utnyttja köksytan maximalt. Serien togs fram med målet att göra stora besparingar på utrymme, minska användningen av värdefulla resurser och spara på energi.  
 • Melitta - Aroma Boy Vit

 • Bialetti Mokabryggare 18 Koppar

  Mokabryggare, det klassiska sättet att göra kaffe på i de flesta italienska hem - mokakaffe och handsvispad mjölk som värmts i en kastrull, är första frukost i Italien.En Mokabryggare är utformad för en viss mängd kaffe och finns i storlekar från 1 kopp till 18 koppar. Bialetti Mokakokare är orginalet och finns i de flesta italienska hem i olika storlekar. Fyll bottendelen med vatten upp till ventilen på ena sidan och fyll kaffebehållaren upp till kanten med finmalet kaffe. Jämna till ytan utan att pressa ner pulvret för hårt, annars kommer inte vattnet att rinna igenom ordentligt. Skruva ihop överdelen med bottendelen så hårt det går för att förhindra läckage. När kaffet är klart hör du det bubbla ett hest "ploff, ploff, ploff" av luft som pressas genom förbindelseröret när allt vatten har gått igenom. Tillverkad i aluminium, fungerar inte på induktionshäll.
 • Cafflano Kaffebryggare Svart

  Denna kaffebryggare har blivit prisbelönad för sin design och som världens allt i ett kaffebryggare. Du maler dina bönor i bryggaren, fyller på med vatten och låt kaffet brygga genom filtret. Detta gör att du alltid kan få en nybryggd kopp kaffe var du än är.  Bryggaren har en justerbar kvarn, en kanna för vatten, filter, kopp och lock.   Specifikationer: Mått: D 9 x 19,4 cm. Vikt: 480 g. Kapacitet: Kvarn: 30 g. Behållare: 270 ml. Kopp: 450 ml.   
 • Melitta Look IV Selection

  40-minuters auto-off,Droppstopp,Varmhållningsfunktion,3-in-1 avkalkningsskydd,Aromväljare,Enkel att rengöra,Löstagbar filterhållare,
 • Classic+ Kaffebryggare Vit

  En kaffebryggare i läcker svart färg som har en effekt på 1550 Watt, manuell droppstopp för att förhindra spill på värmeplattan. Bryggaren uppnår snabbt en temperatur mellan 92-96 °C vilket är den optimala vattentemperaturen för att brygga gott kaffe och har sedan automatisk avstängning efter 40 minuter. Passar utmärk för mindre hushåll som älskar gott kaffe. Classic+ underlättar dessutom rengöringen med en rengöringsindikator som blinkar efter ca 60 bryggningar.
 • TKA6A041 ComfortLine Kaffebryggare

 • TKA3A031 Kaffebryggare Vit

 • Horwood Cafetiere Doublewall 1,4L 12 cup

  Stilren stämpelkanna i rostfritt stål och dubbla väggar!Se till att hålla ditt kaffe varmt med denna stämpelkanna från Horwood. Utrustad med dubbla väggar kommer denna kanna göra din kaffestund både godare och enklare. Den smarta designen gör nämligen att kannan isolerar värmen och håller drycken varm, samtidigt som utsidan förbli kall och enkel att hålla i. Ett perfekt tillskott i köket och på kaffebordet!Brittiska Horwood är experter på att utveckla praktiska och hållbara produkter i rostfritt stål. Presskannan rymmer hela 1,4 liter och passar utmärkt under kalas eller tillfällen då många människor är samlade. Den tidlösa designen i snygg silvrig färg får den att passa in i alla moderna kök och gör att den definitivt kommer smälta in på kaffebordet. Kannan diskas enkelt i maskin. En perfekt kanna för kaffeälskaren i dig! Specifikationer:- Färg: Stål.- Material: 18/10 Rostfritt stål.- Kapacitet: 12 koppar/1,4 liter.- Typ: Presskanna. - Dubbla väggar.   
 • ALESSI Espresso coffee maker 9 cups

  Alessi espressokanna i polerat rostfritt stål som rymmer 9 koppar espresso.Fungerar på induktion.Denna designklassiker kom till 1978 och är designad av Richard Sapper. Sedan dess har den blivit en bästsäljare och en absolut designikon.Toppen och botten är separata och kan knäppas ihop genom att trycka handtaget neråt.Fungerar på induktion: JaMaterial: Polerat rostfritt stålKapacitet: 9 Koppar 
 • Smeg Kaffebryggare, Vit

  Retro kaffebryggare i klassisk 50-tals stil med moderna funktioner som Aaroma Select och Premium Control Panel.
 • Kaffebryggare Legacy Vit 2402

  Exklusiv design för den exklusiva kaffedrickaren. En robust kaffebryggare med ett kraftfullt värmeelement av koppar på hela 1550W, brygger ditt kaffe med rätt temperatur på under 6 minuter. - Bryggkapacitet 1,25 liter, vilket motsvarar 10 koppa

Avkalkning av kaffebryggare

För att man ska kunna brygga gott kaffe behöver man ibland kalka av sin kaffebryggare. Kaffebryggarens kanna och behållare kan man enkelt diska i diskmaskin. Det man kan vilja göra ibland är att kalka av kaffebryggaren. Det finns särskilda avkalkningsmedel att köpa, men det går bra att göra sitt eget också. Följ de här 5 enkla stegen för att avkalka din kaffebryggare.

Bästa kaffebryggaren – Bäst i test

Hur vet man då vilken kaffebryggare man ska köpa? Ett bra sätt är att läsa tester som andra har gjort och helt enkelt köpa den som vunnit bäst i test nyligt. En bra kaffebryggare måste absolut kunna hålla rätt temperatur på vattnet. Den optimala temperaturen sägs ligga mellan 92-96 °C. Är det för kallt får man inte ut alla goda smaker och är det för varmt blir kaffet beskt.

Visste du att det i Norge finns ett testlab för kaffebryggare? Läs mer om hur ECBC testar kaffebryggare här.

Här får du länkar till några tester som vi gillar.

Råd & Rön (2012), Moccamaster och Bosch är klart bäst i deras test av jättemånga kaffebryggare
http://www.radron.se/tester/vitvaror--hushallsmaskiner/kaffebryggare/

Vi listar många av Moccamasters bryggare men om du vill köpa en sån, börja med att lära dig skillnad mellan Moccamaster modeller först.

SVT Plus testar kaffebryggare för 500 kr (2014), Melitta Look III De Luxe vinner på grund av bäst smak. Här kan du se aktuella modeller av kaffebryggare från Melitta.

Icakuriren (2012), visar att många bryggare inte klarar av att brygga tillräckligt hett. Bryggare från lågpriskedjor är stora förlorare. Bosch Styline är den enda som klarar det enligt deras test.

Är du sugen på kaffe och bara har tillgång till 12V? Här finns tips på 12-volts kaffebryggare. Är du ute i naturen kan du koka kaffe över öppen eld, bara du har en kaffepanna.

Kaffebryggare med timer

Det finns kaffebryggare med programmeringsfunktioner där man kan sätta en timer för att få kaffet klart till en viss tid. Det kan vara bra om man ska gå ut en promenad och vill ha kaffet klart när man kommer tillbaka. Många gillar också tanken av att få vakna till doften av nybryggt kaffe. Med timerfunktionen kan man programmera kaffebryggaren kvällen före, ladda i kaffet och vatten och sätta timern.

Electrolux Expressionist är en bryggare med inbyggd timer. Den har en LCD-display som gör det enkelt att ställa in tiden. Bryggaren klarar av att göra upp till 12 koppar i en körning. Har du en Smarter Coffee kaffebryggare med WiFi kan du starta din maskin och brygga en färsk kopp kaffe till frukost direkt från sängen.

Fler funktioner på bryggare

Det finns kaffebryggare med fler funktioner som kan göra livet lite lättare. Kolla gärna in de här kaffebryggarna med termoskanna, vilket gör att du kan ta med dig kaffet till ett annat rum och hålla det varmt i flera timmar.

Om du behöver brygga mycket kaffe till lite större sällskap finns det dubbel kaffebryggare med två kannor, plattor och filter.

En butikskedja som håller hög klass på både utbud och service är ELON. Kolla in deras sortiment av kaffebryggare som de säljer online. Klicka här.

Köpa reservdelar

Ibland är olyckan framme och något går sönder i den fina trotjänaren. Istället för att direkt köpa en helt ny kan du kolla om det finns reservdelar till din kaffebryggare att köpa.

Bryggare i starka färger

    Röda kaffebryggare

    Rosa kaffebryggare

Varumärken
Aerobie, Aerolatte, Aeropress, AlBaline, Alessi, Alfi, Anders Petter, Andersson, Ariete, Barista & Co., Barletta, BBM, Bialetti, Blomus, Bloomingville, Bodum, Bonaverde, Bosch, Braun, Bredemeijer, Breville, C3, Cafflano, Caso, Champion, Chemex, Cloer, Coffee Queen, COLINE, COMELEC, Cuisinart, Delonghi, Dualit, Electrolux, Elvita, Emerio, Espresso Gear, Espro, Eva Solo, Exxent, Forever, Gastroback, GEAR, Graef, Grundig, GSI, Hamilton Beach, Hario, Horwood, House Doctor, JATA, Johan & Nyström, Kalita, KENWOOD, Kilner, Kinto, Kitchen Craft, KitchenAid, Kjell & Company, Krups, La Cafetière, Le Creuset, Macap, Maku, Melitta, Merx Team, Moccamaster, Morphy Richards, Muurikka, MX ONDA, Nordic Home Culture, OBH Nordica, ON, Philips, Princess, Profi Cook, Retro Line, Rig-Tig by Stelton, Rocket, Rosendahl, Russell Hobbs, Sage, Severin, Siemens, SJÖSTRAND, Smeg, Staples, Stelton, TAURUS, Tom Dixon, Tristar, Wilfa, Witt, WMF, Övriga, Övrigt