Kaffebryggare

Märken på kaffebryggare

Det vanligaste sättet att koka kaffe på i svenska hushåll är med en kaffebryggare. Konstruktionen är rätt enkelt och därför är kaffebryggarna oftast billigast att köpa. En vanlig bryggare består av en kanna, värmeplatta, en vattenbehållare och en värmeslinga. Vattnet värms upp och droppar ner över kaffepulvret och genom ett filter ner i kannan. De allra flesta kannor är av glas, men det finns de som fungerar som termos och därmed håller kaffet varmt längre.

Ett alternativt sätt att koka kaffe på enkelt är med en perkulator. Det är lika enkelt men bryggningen sker lite annorlunda inuti. Det går också bra att koka kaffe direkt på spisen med en mokabryggare. Ett annat väldigt enkelt sätt att brygga kaffe på är att använda en kaffepress.

Nedan hittar du alla de kaffebryggare vi hittat hos utvalda nätbutiker. Vill du titta på speciella bryggare har du t.ex. Aeropress, Chemex och Vakuumbryggare här.

Alla kaffebryggare

 • Chemex Akryl Rengöringsborste

  Få bästa möjliga rengöring för din kaffebryggare från Chemex med denna nylonborste som är speciellt utformad för Chemex kaffebryggare. Enkelt kommer du igenom den smala nacken och botten samt runt kanterna där det ibland kan vara svårt att komma åt. Borstens hår är gjort av nylon och handtaget av trä. Du kan använda borsten på alla Chemes glaskannor förutom 3-koppar utgåvan.  
 • Bodum Chambord Guld Pressbryggare 4 Koppar 0,5 l

  Klassisk pressbryggare från Bodum. När man brygger kaffe på detta sätt bevaras aromen och smaken av bönorna mycket bättre.  Du fyller karaffen med malda kaffebönor och varmt vatten, pressa sedan ner knoppen på locket långsamt sedan är det bara att njuta av sitt kaffe.  
 • WMF STELIO Kaffemaskin Glas

  Kaffebryggare för 10 koppar. Enkel klassisk design med snygg glaskanna på 1,25 liter. Den löstagbara filterinsatsen, droppstoppet och överfyllnadsskydd underlättar rengöringen. Automatisk avstängning av värmeplattan garanterar säkerheten.  Kapacitet: 1,25 liter.Antal koppar: 10.Höjd: 34,1 cm.Djup: 25 cm.Bredd: 17 cm.  STELIO-serien från WMF karakteriseras av sin rostfria matta yta tillsammans med svarta detaljer. Den klassiska designen passar bra in i varje kök. Frukostserien består av kaffebryggare, kaffekvarn, vattenkokare och brödrost. Den kompletteras snyggt med matchande citruspress och äggkokare för en helhet i köket.  
 • Kaffebryggare Russell Hobbs 222223 1000W 1,25L Grå Svart Glas

  Om du letar efter hemutrustning till basta pris, missa inte Kaffebryggare Russell Hobbs 222223 1000W 1,25L Grå Svart Glas och det breda urvalet av diverse husgeråd!Effekt: 1000 WKapacitet: 1, 25 L
 • Severin KA 9543

 • Moccamaster - KBG744AO-Black

 • Hamilton Beach BrewStation® - Kaffebryggare med 4 timmars varmhållning, 1,8L

  Hamilton Beach BrewStation® - Kaffebryggare med 4 timmars varmhållning, 1,8L från Hamilton Beach
 • Moccamaster NBM742AO / KB952AO Black 1,25 L

  1520 W effekt,Två värmelägen & snabb bryggning,Manuellt droppstopp,Kapacitet 1,25 liter,Godkänd av ECBC,
 • Bialetti Reservglas Kaffepress 1,5 L Klar

  Italienska Bialetti har funnits i mer än 80 år och levererar hög kvalité och snygg design. Det här reservglaset är perfekt när ditt gamla gått sönder av någon anledning och du behöver ett nytt. Reservglaset är tillverkat i borsolicatglas och rymmer 1.5 liter vilket motsvarar 10 koppar kaffe. Reservdelarna till kaffekannorna från Bialetti gör att du lätt kan ersätta trasiga delar utan att behöva köpa en helt ny kanna.
 • C3 30-30204eco

 • Electrolux EKF7600

 • Severin Termosbryggare Med Kvarn

  Njut av färskmalet kaffe som håller värmen i en termoskanna i rostfritt stål från Severin. Välj själv om du vill ha hela kaffebönnor eller bryggkaffe i denna kaffebryggare. Kvarnen har ett rostfritt malverk för bästa resultat och inställningsbar malningsgrad som gör att du kan anpassa kvarnen efter smak.  Specifikationer: Effekt: 1000 W. Kapacitet: 8 koppar. Svängfilter för 1x4 filter. Timerfunktion. LCD-Display. Bönbehållare med plats för 200 g. Auto-off. Aroma select.   
 • Moka, bryggare för 9 koppar

  Den tidlösa bryggaren som gör så gott kaffe fyller 70 år! Denna gör nio koppar espresso. OBS! Tillverkad i aluminium; fungerar inte på induktionsspis - för detta rekommenderar vi Bialettis Venusmodeller, art nr ma-374300 samt ma-374400
 • Bialetti Mokabryggare Venus 2 koppar

  Bialetti Mokabryggare Venus 2 koppar från Bialetti
 • Alessi La Cupola Espressobryggare Svart 6 koppar

  Alessi La Cupola Espressobryggare Svart 6 koppar från Alessi
 • Bodum Chambord Koppar Pressbryggare 3 Koppar 0,35 l

  Chambord pressbryggare från Bodum är en klassiker. Man började producera pressbryggaren redan på 1950 talet och man har fortsatt producera bryggaren samt utvecklat designen genom åren. Ramen runt om pressbryggaren och locket är tillverkat av stål som genomgår flera krom beläggningsprocesser för att behålla den glänsande ytan.   När man använder pressbryggaren bevaras både smak och aromerna från bönorna. Hur använder jag pressbryggaren?Fyll karaffen med det malda kaffe bönorna och varmt vatten, sen pressar du långsamt ner knoppen på locket tills den når botten. Efter det är det bara att njuta av sin nybryggda kopp kaffe.  
 • Kaffebryggare COMELEC CG-4004 1,2 L Svart

  Om du letar efter hemutrustning till basta pris, missa inte Kaffebryggare COMELEC CG-4004 1,2 L Svart och det breda urvalet av diverse husgeråd!
 • Melitta Easy Therm Kaffemaskin Svart

  Kompakt och smidig kaffebryggare med thermkanna. Det ryms 8 koppar kaffe i den smarta thermkannan som du enkelt kan ta med dig överallt. Kaffebryggaren har även ett svängbart filter, automatisk avstängning, droppstopp och diskmaskinsäkra delar. Specifikationer:- Kapacitet på 8 koppar.- Droppstopp- Automatisk avstängning- Vikt: 1,73 kg.-Mått HBD: 34,5x23,8x17,6 cm. 
 • Kaffebryggare Solac CE4491

  Om du letar efter hemutrustning till basta pris, missa inte Kaffebryggare Solac CE4491 och det breda urvalet av diverse husgeråd!
 • OBH Nordica Kaffebryggare Legacy Turq 2403

  Exklusiv design för den exklusiva kaffedrickaren. En robust kaffebryggare med ett kraftfullt värmeelement av koppar på hela 1550W, brygger ditt kaffe med rätt temperatur på under 6 minuter.- Bryggkapacitet 1,25 liter, vilket motsvarar 10 koppar kaffe- Sladdförvaring under basplattan.- Kalkvarningssystem samt vattennivåindikation på både vattentank och kaffekanna.- Praktisk avtagbar filterhållare (1x4 filterstorlek).- NKI Certifierad - Wattage: 1550 W- Sladdlängd (m): 1.2- Sladdförvaring: Ja- Pilotlampa: Ja- Tvättbart filter: Ja- Automatisk avstängning Ja- Anti-dropp: Ja- Bryggtemperatur (°C): 94-96- Bryggtid hel kanna (min): 6- Löstagbar Filterhållare: Ja- Antal värmeelement: 2- Avkalkningsindikator: Ja- Kapacitet (L): 1.25- Antal koppar: 10- Automatisk avstängning: 40min
 • C3 - 30-32001eco

 • Moka, bryggare för 1 kopp

  Den tidlösa bryggaren som gör så gott kaffe fyller 70 år! Denna gör en liten men naggande god kopp espresso. OBS! Fungerar inte på induktionsspis - för detta rekommenderar vi Bialettis Venusmodeller, art nr ma-374300 samt ma-374400
 • C3 C3 Basic Percolator Koppar

 • Le Creuset Presskanna 0,8 L Cerise

  Klassisk och elegant presskanna i stengods från Le Creuset. Direktkontakten mellan kaffebönor och det varma vattnet gör att du får en kopp kaffe med optimal smak och arom.
 • Bodum Chambord Pressbryggare 3 koppar 0,35 l Kopparfärgad

  Bodum Chambord kaffebryggare 3 koppar.Chambord är en sann klassiker - den klassiska franska press-kaffebryggaren designades på femtiotalet. Och den produceras fortfarande på samma sätt, med samma omsorgsfulla hantverk som användes på den ursprungliga Chambord.Den enda skillnaden i produktionen sedan femtiotalet är de höga normer för miljöriktig tillverkning. Det svarta Chambord Polypropen handtaget kommer i en matt finish som ger ett bekvämt och stadigt grepp om kannan.Det franska pressystemet har alltid varit det enklaste och bästa sättet att brygga en utmärkt kopp kaffe. Att använda färska grovmalda bönor med vatten mellan 92 och 96 grader tar fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Den riktiga klassikern, Chambord från Bodum är perfekt när du vill brygga gott kaffe snabbt. Alla delar kan diskas i diskmaskin. Chambord kaffebryggare är otroligt enkel att använda:Häll i kaffepulvret i glaskannan och sedan det varma vattnet. Pressa ner silen och låt stå i få minuter så att smaken blir kraftig och god. Sedan är det färdigt att dricka. Design: Bodum.Material: Glas och Rostfritt stål.Volym: 3 koppar (0,35 liter).
 • Melitta Easy Top Black

 • Electrolux EKF7800

 • Electrolux Expressionist Kaffebryggare Rostfritt Stål

  Electrolux Expressionist Kaffebryggare Rostfritt Stål från Electrolux
 • Bodum Caffettiera Röd Pressbryggare 8 Koppar 1,0l

  Med denna pressbryggare från Bodum kommer du alltid kunna njuta av en god kopp kaffe. Fyll karaffen med malda bönor och varmt vatten, sen pressar du ner knoppen på locket långsamt tills det når botten. Att använda sig av denna metod gör att bönorna behåller både smak och arom. 
 • Kenwood COX750WH

 • Grundig - KM 8680

 • Severin KA 4114 Termosbryggare Vit

  Severin KA 4114 Termosbryggare Vit från Severin
 • Filter till Chemex 3 koppar

  Filter till Chemex-bryggare 3 koppar. 100-pack.
 • Kaffebryggare Enjoy 2.0 Top Sv

  Enjoy TopKaffebryggare för en variation av kaffenjutningAtt kunna sätta sig ner och njuta av något är en konst. Men det blir lättare med Enjoy. Den här kaffebryggaren erbjuder stor kaffeupplevelse till bra pris. Aromaväljaren gör det möjligt för dig att själv bestämma vilken styrka du vill ha på kaffet: från milt till starkt. De snygga detaljerna i rostfritt stål höjer upplevelsen ett extra steg. Enjoy finns i svart och glaskannan rymmer 10 koppar kaffe.- Fakta- Volym: 1,25 l- Kapacitet: 10 koppar- Effekt: 1000 W- Kaffefilterstorlek 1x4
 • Melitta Single 5 Kaffebryggare Svart

  Mindre kaffebryggare från Melitta som passar hos det mindre hushållet. Kannan rymmer fem koppar kaffe och har en kompakt design. Kaffebryggaren har en löstagbar filterinsats och inbyggt droppstopp. Temperaturventilen bidrar till optimal kaffetemperatur.Volym: 0,7 literKapacitet: 5 kopparEffekt: 650WBryggtemperatur: 93°cVarmhållningstemperatur: 83°cKaffefilterstorlek 1x2
 • Kaffebryggare Melitta Aroma Excellent Steel

  Klassisk bryggare tillverkad i borstat rostfritt stål. Dubbla värmeelement; ett högpresterande element för uppvärmning av vattnet till den optimala bryggtemperaturen 96 grader samt ett andra elem
 • Bodum Chambord Krom Pressbryggare 3 Koppar 0,35l

  Chambord pressbryggare från Bodum är en klassiker. Man började producera pressbryggaren redan på 1950 talet och man har fortsatt producera bryggaren samt utvecklat designen genom åren. Ramen runt om pressbryggaren och locket är tillverkat av stål som genomgår flera krom beläggningsprocesser för att behålla den glänsande ytan.   När man använder pressbryggaren bevaras både smak och aromerna från bönorna. Hur använder jag pressbryggaren?Fyll karaffen med det malda kaffe bönorna och varmt vatten, sen pressar du långsamt ner knoppen på locket tills den når botten. Efter det är det bara att njuta av sin nybryggda kopp kaffe.  
 • Siemens Fristående Kaffemaskin TC86303

  Siemens Fristående Kaffemaskin TC86303
 • Witt WCC800B

 • Moccamaster - KBG962AO-Svart

 • Bosch Styline TKA8013

  10/15 koppar, 1,25 liter,1100W Dual Heating System,Smart volymautomatik,Droppstopp,Svängbart 1x4-filterhållare,
 • Melitta Cafina XT180 GMC

 • Bodum Bean Svart Pressbryggare 8 Koppar 1,0 l

  Brygg kaffe med den franska metoden att pressa kaffet ner i en karaff. Denna pressbryggare från Bodum är tillverkad i  borosilikatglas och är omfamnad av plast som skyddar glaset, samt att den är spillsäker. Silikonförpackningen runt locket ser till att det är tätt så att kaffet inte förlorar någon smak eller arom och att det håller sig varmare längre.  Specifikationer: Mått: D 10,6 x H 22,5 x B 1,7 cm. Kan diskas i maskin. 
 • OBH Legacy Silver Blast 2407

 • Moccamaster NBM741AO / HB951AO Matt Silver 1,25 L

  1520 W effekt,Snabb och tyst bryggning,Manuellt droppstopp,Kapacitet 1,25 liter,Godkänd av ECBC,
 • Melitta Easy Therm Duo Black

 • Braun - KF7020BK

 • Melitta Look Selection Kaffemaskin Svart

  Snygg kaffebryggare som har det mesta du kan önska dig. Aromväljaren ger dig möjlighet att ställa in kaffestyrkan så du kan få ditt kaffe precis som du vill ha det. Den smarta varmhållningsfunktionen går att ställa in på 20, 40 eller 60 minuter. Look Selection har både kalkvarnare och ett smidigt avkalkningsprogram. Den har även en löstagbar filterinsats, droppstopp och en belyst av/ på knapp. Specifikationer:- Droppstopp- Programmerbar varmhållning- AromaSelector- 3-i-1 avkalkningsskydd- Filterstorlek 1x4 
 • DUBLET Bodum POUR OVER Kaffebrygger med filter 1LW

  Utmana dina smaklökar med riktigt gott bryggkaffe! Denna smarta kaffebryggare från Bodum har ett rostfritt stålfilter som du smidigt kan använda om och om igen. Skillnaden på detta praktiska stålfilter jämfört med ett klassiskt pappersfilter är att stålfiltret inte drar till sig bönornas kraftfulla aromer, istället stannar det kvar där du vill ha det: i kaffet! Du brygger kaffet genom att fylla det konformade filtret med nymalda bönor. Därefter häller du på uppvärmt vatten tills dess att du fått bönorna genomblöta. Vänta någon minut tills att vattnet har börjat rinna neråt innan du häller på resten av vätskan i en långsam, cirkulär rörelse. Luta dig sedan tillbaka och njut av en en kopp med välsmakande kaffe!Specifikationer: Färg: VitMaterial: GlasKapacitet: 1 lTål maskindisk 
 • Melitta AromaFresh

  Integrerad kvarn & justerbar kaffestyrka,Timerfunktion och LCD-display,Transparent vattenbehållare (10 koppar),3-i-1 kalkskydd,Avtagbar bönbehållare,
 • Stelton Kaffepress EM 1 L Ultramarin

  En kaffepress i snygg design som rymmer 8 koppar. Med sin smarta funktion av dubbelvägg så håller kaffet en varm temperatur under en längre tid. Vid servering öppnas kaffekannan genom att vrida på tappen som sitter ovanpå locket. Med denna kaffepress kan du räkna med att servera ett gott, rykande varmt kaffe till dig själv och dina gäster.
 • Moccamaster KBGT741

Avkalkning av kaffebryggare

För att man ska kunna brygga gott kaffe behöver man ibland kalka av sin kaffebryggare. Kaffebryggarens kanna och behållare kan man enkelt diska i diskmaskin. Det man kan vilja göra ibland är att kalka av kaffebryggaren. Det finns särskilda avkalkningsmedel att köpa, men det går bra att göra sitt eget också. Följ de här 5 enkla stegen för att avkalka din kaffebryggare.

Bästa kaffebryggaren – Bäst i test

Hur vet man då vilken kaffebryggare man ska köpa? Ett bra sätt är att läsa tester som andra har gjort och helt enkelt köpa den som vunnit bäst i test nyligt. En bra kaffebryggare måste absolut kunna hålla rätt temperatur på vattnet. Den optimala temperaturen sägs ligga mellan 92-96 °C. Är det för kallt får man inte ut alla goda smaker. Är det för varmt blir kaffet beskt.

Här får du länkar till några tester som vi gillar.

Råd & Rön (2012), Moccamaster och Bosch är klart bäst i deras test av jättemånga kaffebryggare
http://www.radron.se/tester/vitvaror--hushallsmaskiner/kaffebryggare/

Vi listar många av Moccamasters bryggare men om du vill köpa en sån, börja med att lära dig skillnad mellan Moccamaster modeller först.

SVT Plus testar kaffebryggare för 500 kr (2014), Melitta Look III De Luxe vinner på grund av bäst smak
http://www.svt.se/plus/smaken-foljer-inte-vetenskapen-i-kaffebryggartest

Icakuriren (2012), visar att många bryggare inte klarar av att brygga tillräckligt hett. Bryggare från lågpriskedjor är stora förlorare. Bosch Styline är den enda som klarar det enligt deras test.

Är du sugen på kaffe och bara har tillgång till 12V? Här finns tips på 12-volts kaffebryggare. Är du ute i naturen kan du koka kaffe över öppen eld, bara du har en kaffepanna.

Kaffebryggare med timer

Det finns kaffebryggare med programmeringsfunktioner där man kan sätta en timer för att få kaffet klart till en viss tid. Det kan vara bra om man ska gå ut en promenad och vill ha kaffet klart när man kommer tillbaka. Många gillar också tanken av att få vakna till doften av nybryggt kaffe. Med timerfunktionen kan man programmera kaffebryggaren kvällen före, ladda i kaffet och vatten och sätta timern.

Electrolux Expressionist är en bryggare med inbyggd timer. Den har en LCD-display som gör det enkelt att ställa in tiden. Bryggaren klarar av att göra upp till 12 koppar i en körning. Har du en Smarter Coffee kaffebryggare med WiFi kan du starta din maskin och brygga en färsk kopp kaffe till frukost direkt från sängen.

Fler funktioner på bryggare

Det finns kaffebryggare med fler funktioner som kan göra livet lite lättare. Kolla gärna in de här kaffebryggarna med termoskanna, vilket gör att du kan ta med dig kaffet till ett annat rum och hålla det varmt i flera timmar.

En butikskedja som håller hög klass på både utbud och service är ELON. Kolla in deras sortiment av kaffebryggare som de säljer online. Klicka här.

Köpa reservdelar

Ibland är olyckan framme och något går sönder i den fina trotjänaren. Istället för att direkt köpa en helt ny kan du kolla om det finns reservdelar till din kaffebryggare att köpa.

Varumärken
Aerobie, Aerolatte, Aeropress, Alessi, Alfi, Andersson, Barista & Co., Barletta, Bialetti, Blomus, Bloomingville, Bodum, Boretti, Bosch, Braun, Bravilor Bonamat, Bredemeijer, Breville, C3, Cafflano, Caroni, Caso, Champion, Chemex, Cloer, Coffee Queen, COLINE, COMELEC, Cuisinart, Delonghi, Dualit, Electrolux, Elis & Elsa, Elvita, Emerio, Espresso Gear, Espro, Eva Solo, Expresso, Exxent, Fashion, Forever, Fritel, Gastroback, Gastronoma, GEAR, Gnali & Zani, Graef, Grundig, Hamilton Beach, Hario, Havsö, Horwood, House Doctor, Impod, JATA, Johan & Nyström, Kalita, KENWOOD, Kinto, Kitchen Craft, KitchenAid, Krups, Le Creuset, Macap, Maku, Melitta, Merx Team, Moccamaster, Morphy Richards, Muurikka, MX ONDA, NORDIC HOME CULTURE, Nordic Quality, OBH Nordica, Pedrini, Philips, Princess, Profi Cook, Retro Line, Retro-Line, Rig-Tig by Stelton, Rocket, Rosendahl, Russel Hobbs, Russell Hobbs, Sage, SENSEO, Severin, Siemens, Skantic, Smeg, SOLAC, Stelton, TAURUS, TRISTAR, WILFA, Witt, WMF, Övriga, Övrigt