Kaffebryggare

Det vanligaste sättet att koka kaffe på i svenska hushåll är med en kaffebryggare. Konstruktionen är rätt enkelt och därför är kaffebryggarna oftast billigast att köpa. En vanlig bryggare består av en kanna, värmeplatta, en vattenbehållare och en värmeslinga. Vattnet värms upp och droppar ner över kaffepulvret och genom ett filter ner i kannan. De allra flesta kannor är av glas, men det finns de som fungerar som termos och därmed håller kaffet varmt längre.

Olika sätt att brygga kaffe på

Ett alternativt sätt att koka kaffe på enkelt är med en perkulator. Det är lika enkelt men bryggningen sker lite annorlunda inuti. Det går också bra att koka kaffe direkt på spisen med en mokabryggare. Ett annat väldigt enkelt sätt att brygga kaffe på är att använda en kaffepress.

Nya trender inom kaffebryggning är Cold Brew (kallbryggt) kaffe eller extra krämigt Nitrokaffe. Nedan hittar du alla de kaffebryggare vi hittat hos utvalda nätbutiker. Vill du titta på speciella bryggare har du t.ex. Aeropress, Chemex och Vakuumbryggare. Gör bryggningen till en ritual med Pour Over droppkaffe.

Populärt inom kaffebryggare

 • Perkulator Kopparfärgad 12kp

  Perkulator Kopparfärgad 12kp
 • Perkulator Rostfritt stål 6kp

  Perkulator Rostfritt stål 6kp
 • Moccamaster Kaffebryggare KBG962AO Antracit

  Moccamaster Kaffebryggare KBG962AO Antracit
  En snygg antracitgrå kaffebryggare från Moccamaster. Bryggaren är en så kallad Clubline-bryggare vilket är Moccamasters toppserie. Den klassiska kaffebryggaren är oerhört effektiv och kan koka 10 koppar på 6 minuter. Med ett automatiskt droppstopp slipper man onödigt spill. Man kan även justera värmeplattan om man vill hålla kaffet varmt längre. Alla Moccamasters kaffebryggare är handgjorda i Holland där varumärket en gång föddes. Kvaliteten är orubblig och designern blir bara bättre med åren.Köp din Moccamaster kaffebryggare online hos Bagaren och Kocken och få 10 års garanti. Det enda du behöver göra är att registrera dig online på www.moccamaster.com. Om du inte registrerar din kaffebryggare får du ändå 5 års garanti. Mått(BDH): 325x170x355 mm. OBS! Kaffemåttet som följer med är aningen större än en ett normalt kaffemått. Man kan löst räkna efter tabellen nedanför: 5 mått = 8 koppar (starkt).44 - 4,5 mått = 8 koppar (mellanstarkt).Moccamasters olika modeller: KB952AO – Manuellt droppstopp (du ställer själv in hastigheten på vattnet), avsmalnande glaskanna, automatisk avstängning ca. 40 minuter.KBG962AO – Automatiskt droppstopp, rak glaskanna, automatisk avstängning ca. 40 minuter.KBGC982AO – Automatiskt droppstopp, rak glaskanna, kalkindikator,  automatisk avstängning ca. 40 minuter.
 • Moccamaster KB952AO Polished Silver

  Moccamaster KB952AO Polished Silver

Fler tips på fina kaffebryggare för kaffedrycker

 • Ariete Kaffemaskin Blå

  Ariete Kaffemaskin Blå
  Denna kaffemaskin från Ariete kommer imponera på dig med sin unika design som passar in i moderna såväl som klassiska kök. Maskinen kan brygga upp till 12 koppar kaffe som den tempererade glaskannan ser till att hålla varmt. Maskinen kan också ställas in i förväg så att du kan komma hem till, eller vakna upp till, nybryggt kaffe.Kaffebryggaren har olika funktioner som garanterar användarvänlighet och funktionalitet i topp. Den levereras med en display som gör att du enkelt följer med i processen. Välj mellan olika färger så att du hittar den som passar bäst in i ditt kök.
 • Blomus Graneo Kaffebryggare 0,8 L

  Blomus Graneo Kaffebryggare 0,8 L
  Med kaffebryggaren från Blomus kan du njuta av att brygga ditt kaffe på traditionellt vis! Kaffebryggaren består av en karaff med filter. Häll varmt vatten över kaffepulvret och få färskt kaffe filtrerat för hand. Filtret går att återanvända och är gjort i fint rostfritt stål. Det är enkelt att använda och behöver inget pappersfilter. Kaffebryggaren finns även i mindre storlek!Specifikationer:- Material: Polerat rostfritt stål, klart glas, silikon- Innehåll: 0,8 L- Mått i diameter: 12,5 cm- Höjd: 21 cm 
 • Perkulator Rostfritt stål 12kp

  Perkulator Rostfritt stål 12kp
 • Alessi Ossidiana Espressobryggare 3 Koppar Svart

  Alessi Ossidiana Espressobryggare 3 Koppar Svart
  En snygg svart espressobryggare från Alessi för 3 koppar. Kaffebryggaren fungerar precis som en klassisk mokabryggare som är smart konstruerad i två delar och kan på så vis användas på spisen.  Bryggaren är designad av den sicilianska arkitekten Mario Trimarchi och namnet Ossidiana kommer från namnet på en svart vulkansten som påminner om hur kaffebryggarens svarta yta ser ut. Färg: Svart.3 koppar.Storlek: 15 cl.
 • OBH Nordica Prio Kaffebryggare

  OBH Nordica Prio Kaffebryggare
  Elegant kaffebryggare i kompakt designKlassiskt svart möter rostfritt stål i denna eleganta kaffebryggare. Coffee Prio brygger upp till 6 koppar av din favoritdryck och tar inte mycket plats i ditt&
 • Melitta Excellent 4.0 White

  Melitta Excellent 4.0 White
 • Electrolux Creative Collection Kaffebryggare EKF5300 Rostfritt stål

  Electrolux Creative Collection Kaffebryggare EKF5300 Rostfritt stål
  Perfekt kaffebryggare i rostfritt stål från Electrolux Creative Collection för den som prioriterar design och funktion. Brygger upp till 10 koppar och rymmer upp till 1,3 liter. Creative Collection tillför ditt kök elegans och stil. De två stora indikatorerna för vattennivå gör det enkelt att kontrollera vattennivån när du fyller på vattenkokaren. Med hjälp av Taste Intensity Selector väljer du styrkan på ditt kaffe. Det finns två olika styrkor på kaffet: vanlig eller stark. Tryck på aromknappen och då kommer kaffebryggaren automatiskt att justera din kaffestyrka till önskad nivå. Kaffebryggaren har en varmhållningsfunktion som gör att kaffet håller sig varmt länge. Inbyggt vattenfiltreringssystem för att ge en bättre kaffearom och smak. Kaffebryggaren har inbyggt anti-droppsystem och automatisk avstängning. Höjd: 31,5 cm. Djup: 28,5 cm. Bredd: 19 cm.
 • Bosch Kaffebryggare TKA8011

  Bosch Kaffebryggare TKA8011
  Förfinar ditt kaffe - för fulländad njutning.1100 Watts DualHeating-system för bästa aromutvinning.
 • Duothek Kombinerad Te- & Kaffebryggare

  Duothek Kombinerad Te- & Kaffebryggare
 • Melitta AromaFresh

  Melitta AromaFresh
 • Legacy Kaffebryggare Silver

  Legacy Kaffebryggare Silver
 • Champion Kaffebryggare CHKB110 12 koppar Svart

  Champion Kaffebryggare CHKB110 12 koppar Svart
  Njut av fantastiskt, nybryggt kaffe bryggt med den stilrena och klassiskt designade kaffebryggaren.
 • Kaffebryggare TKA6A043

  Kaffebryggare TKA6A043
  Vakna till en underbar dag med gott humör! Få en bra start med smakrikt kaffe och snygg design Smakrikt kaffe, bryggt precis som du vill ha det med Aroma+knappen. Vattentanken kan lyftas av för att fyllas enkelt. EasyDesale3: Enkel, praktiskt och
 • Chemex Classic Handgjorda Kaffebryggare 3 Koppar

  Chemex Classic Handgjorda Kaffebryggare 3 Koppar
  I den här modellen av den kända Chemex Classic kaffebryggaren upplever du hög kvalitet och unikt hantverk på en och samma gång. Detta har gjort att produkten har en permanent plats i utställningen för design på bland annat "Museum of Modern Art".  Chemex-kaffebryggare använder "pour-over" -tekniken. Till skillnad från andra pour-over-kannor har Chemex-filterhållaren och kannan monterats i en och samma enhet.  I den här handgjorda 3-koppsmodellen kan du ca. brygga 5 dl (1 pint) gott kaffe. För denna kaffebryggare används Chemex FP-2 kaffefilter. 
 • Kaffebryggare dubbel termos Moccamaster CDGT20 polished silver

  Kaffebryggare dubbel termos Moccamaster CDGT20 polished silver
  Två termoskannor, brygger 20 koppar (2x1,25 liter) på 6 minuter. Automatiskt droppstopp. 5 års garanti.- Bryggtemperatur 92-96 grader- Mått: B350xD440xH440mmBegränsad returrätt
 • Severin Café Caprice 2.0 kaffemaskin med termoskanna

  Severin Café Caprice 2.0 kaffemaskin med termoskanna
  Severins smarta Café Caprice 2.0-kaffemaskin brygger ditt kaffe rakt ner i termoskannan så att det håller sig varmt i timmar. Kaffemaskinen brygger på en idealisk temperatur på 92-96°C och har två olika hastigheter, varav den lite långsammare är godkänd av European Coffee Brewing Centre för dess aromatiska egenskaper. Förutom egenskapen av att brygga läckert kaffe är maskinen utrustad med andra praktiska funktioner, som ett integrerat avkalkningsprogram, klar vattenbehållare i glas och en LED-display.
 • Löst Glas Till 3 Koppars Kaffebryggare

  Löst Glas Till 3 Koppars Kaffebryggare
  Löst glas till Bodums Chambordbryggare 3 koppar.
 • Theo presskanna 0,8 L

  Theo presskanna 0,8 L
 • Kaffebryggare Daybreak Svart

  Kaffebryggare Daybreak Svart
 • Monaco Pressobryggare 3 koppar Cream

  Monaco Pressobryggare 3 koppar Cream
  En klassisk kaffepress från La Cafetières serie Monaco, tillverkad av rostfritt stål och värmetåligt borosilikatglas. Häll hett vatten över malda kaffebönor eller teblad, pressa ner silen och servera direkt från kaffe-/tepressen. Brygger upp till 3 koppar åt gången. Volym 350 ml.
 • Kaffepress 1 L

  Kaffepress 1 L
  Gör perfekt kaffe enkelt för hand med denna klassiska kaffepress från Leonardo. Kannan är tillverkad i värmebeständigt och tåligt klarglas. Du behöver inget annat än riktigt gott kaffepulver och hett vatten: Pressa och servera! Volym 1 liter.
 • Cloer Kaffemaskine 10 Kopper

  Cloer Kaffemaskine 10 Kopper
 • OBH Duo Tech OP8508S0 Coffee maker

  OBH Duo Tech OP8508S0 Coffee maker
 • EMERIO CP-110514 Perkolator

  EMERIO CP-110514 Perkolator
 • Bodum Chambord Pressbryggare 3 koppar 0,35 l Kopparfärgad

  Bodum Chambord Pressbryggare 3 koppar 0,35 l Kopparfärgad
  Bodum Chambord kaffebryggare 3 koppar.Chambord är en sann klassiker - den klassiska franska press-kaffebryggaren designades på femtiotalet. Och den produceras fortfarande på samma sätt, med samma omsorgsfulla hantverk som användes på den ursprungliga Chambord.Den enda skillnaden i produktionen sedan femtiotalet är de höga normer för miljöriktig tillverkning. Det svarta Chambord Polypropen handtaget kommer i en matt finish som ger ett bekvämt och stadigt grepp om kannan.Det franska pressystemet har alltid varit det enklaste och bästa sättet att brygga en utmärkt kopp kaffe. Att använda färska grovmalda bönor med vatten mellan 92 och 96 grader tar fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Den riktiga klassikern, Chambord från Bodum är perfekt när du vill brygga gott kaffe snabbt. Alla delar kan diskas i diskmaskin. Chambord kaffebryggare är otroligt enkel att använda:Häll i kaffepulvret i glaskannan och sedan det varma vattnet. Pressa ner silen och låt stå i få minuter så att smaken blir kraftig och god. Sedan är det färdigt att dricka. Design: Bodum.Material: Glas och Rostfritt stål.Volym: 3 koppar (0,35 liter).
 • Caffettiera Kaffebryggare 3 koppar Röd

  Caffettiera Kaffebryggare 3 koppar Röd
 • Venus Mokabryggare induktion 6 koppar

  Venus Mokabryggare induktion 6 koppar
  Venus mokabryggare är en espressokanna för dig som älskar både kaffe och stilren design. Bialetti Venus Elegance är tillverkad i 18/10 rostfritt stål med en praktisk droppfri hällpip och anti-skållningshandtag. Det gör det möjligt att servera direkt ur kannan utan spill. Espressokannan finns i flera storlekar beroende på hur stora dina krav är. Den kan användas på alla värmekällor inklusive induktion.
 • Delonghi ICM16731

  Delonghi ICM16731
 • Blomus Graneo Kaffebryggare 0,4 L

  Blomus Graneo Kaffebryggare 0,4 L
  Brygg ditt kaffe på traditionellt sätt med kaffebryggaren från Blomus! Kaffebryggaren består av en karaff och ett filter. Häll varmt vatten över kaffepulvret och njut av färskt kaffe som är filtrerat för hand. Filtret går att återanvända, eftersom det är gjort av fint rostfritt stål som är lätt att rengöra och används utan pappersfilter. Bryggaren finns även i större storlek!Specifikationer:- Material: Polerat rostfritt stål, klart glas, silikon- Innehåll: 0,4 L- Mått i diameter: 11 cm- Höjd: 17,5 cm 
 • Bodum Kenya Pressbryggare 8 Koppar 1,0 l

  Bodum Kenya Pressbryggare 8 Koppar 1,0 l
  Pressbryggaren Kenya från Bodum erbjuder dig det bästa sättet att njuta av en kopp kaffe. Du kommer att extrahera det mesta essentiella oljorna från nymalt kaffe. Tillsätt i kanna ny malda bönor, häll i varmt vatten, rör om, sätt på locket och vänta i 3 -4 min och pressa sen ner knoppen långsamt.  Njut nu av en god kopp kaffe. Att dricka handgjort kaffe kommer kännas som en vardagslyx varje dag. Pressbryggaren är tillverkad i borosilikatglas.
 • Bodum Chambord Guld Pressbryggare 3 Koppar 0,35 l m. fot

  Bodum Chambord Guld Pressbryggare 3 Koppar 0,35 l m. fot
  Serien Chambord från Bodum har tillverkats enda sedan 1950 talet. Smaken och aromen i bönorna bevaras bättre när man använder en pressbryggare. Fyll karaffen med malda bönor och varmt vatten, pressa sedan långsamt ner knoppen till botten. Sen är det bara att njuta av sitt kaffe.
 • Kaffebryggare KBG962 AO, Polished Silver

  Kaffebryggare KBG962 AO, Polished Silver
  Den klassiska kaffebryggaren KBG962 AO från Moccamaster har en automatisk avstängningsfunktion, automatisk droppstopp, ett innovativ blandningslock, två separata värmeelement och en bekväm funktion för att anpassa värmeplattans effekt.
 • Bodum Chambord Krom Pressbryggare 8 Koppar 1,0 l Soft grip

  Bodum Chambord Krom Pressbryggare 8 Koppar 1,0 l Soft grip
  Chambord pressbryggare från Bodum är en klassiker. Man började producera pressbryggaren redan på 1950 talet och man har fortsatt producera bryggaren samt utvecklat designen genom åren. Ramen runt om pressbryggaren och locket är tillverkat av stål som genomgår flera krom beläggningsprocesser för att behålla den glänsande ytan.   När man använder pressbryggaren bevaras både smak och aromerna från bönorna. Hur använder jag pressbryggaren?Fyll karaffen med det malda kaffe bönorna och varmt vatten, sen pressar du långsamt ner knoppen på locket tills den når botten. Efter det är det bara att njuta av sin nybryggda kopp kaffe.  
 • Eva Solo Nordic Kitchen Presskanna 1 liter

  Eva Solo Nordic Kitchen Presskanna 1 liter
  Njut av en kopp te tillagad i den funktionella presskannan från Eva Solo, särskilt anpassad för att brygga lösvikts te. Den fungerar på samma sätt som en traditionell presskanna då den har samma bryggsystem, vilket medför att du har full kontroll över bryggandet av teet. Du kan enkelt anpassa styrkan som du vill ha den. Presskannan rymmer upp till 1 liter och är tillverkad av rostfritt stål.Nordic Kitchen presskannan håller teet varmt under en lång tid tack vara den dubbelväggade termoseffekten. Den nordiska och minimalistiska designen understryks med det smarta handtaget av ek som skapar en fin kontrast till det rostfria stålet. Presskannan gör sig vacker till varje dukning.
 • Forever MISS MOKA PRESTIGE 12 CUPS 920G

  Forever MISS MOKA PRESTIGE 12 CUPS 920G
  Med kapacitet för sällskapDen här stora kaffebryggaren från Forever är perfekt när du vill koka kaffe till många personer samtidigt, maxkapaciteten är hela tolv koppar. Mokabryggaren är gjord i aluminium som gör den oerhört enkel att skruva isär och rengöra.Född ur traditionenI norra Italien finns det en lång tradition av att kombinera ingenjörskonst och kaffe. Det är kanske därför inte speciellt konstigt att varumärket Forever, 2005, föddes just där. De strävar hela tiden efter att vårda den stolta designtraditionen som finns i området samtidigt som de skapar nya kaffeinnovationer. Kaffe på italienskaI Italien är det omåttligt populärt med den här typen av mokabryggare. Den smarta konstruktionen gör det möjligt att koka riktigt bra kaffe på spisen. Den klassiska formen på mokabryggaren har fått en ikonisk status och ger ditt kök ett stilmässigt lyft. Specifikationer: - Material: Aluminium. - Kapacitet: 12 koppar. 
 • French Press Pressokanna 3 koppar

  French Press Pressokanna 3 koppar
  Pressokanna från italienska Bialetti. Finns i 2 storlekar, 3 koppar och 8 koppar. Perfekt present till dig själv eller en vän som älskar pressokaffe!
 • Caffettiera Kaffebryggare 3 koppar Svart

  Caffettiera Kaffebryggare 3 koppar Svart
 • Kaffebryggare Drop by Drop

  Kaffebryggare Drop by Drop
 • Philips Kaffebryggare Grind & Brew HD7769/00

  Philips Kaffebryggare Grind & Brew HD7769/00
 • Melitta Excellent Grande 3.0 Sort

  Melitta Excellent Grande 3.0 Sort
 • Philips HD5408/20

  Philips HD5408/20
 • Chambord Kaffebryggare 8 koppar 1 L Koppar

  Chambord Kaffebryggare 8 koppar 1 L Koppar
 • Artisan Pressokanna 0,7 L, Stål

  Artisan Pressokanna 0,7 L, Stål
  Brygg kaffet med enkelhet och elegans med Artisan pressokanna från KitchenAid.
 • MELITTA EasyTop Therm Steel Kaffebryggare - Rostfritt stål

  MELITTA EasyTop Therm Steel Kaffebryggare - Rostfritt stål
 • Kaffebryggare Svart/metall HD7462/21

  Kaffebryggare Svart/metall HD7462/21
  Njut av gott kaffe tack vare en pålitlig kaffebryggare i smart och kompakt modell för enkel förvaring AromaSwirl cirkulerar kaffet för optimal spridning av smak i hela kannan Med droppstopp kan du stoppa bryggningen när du vill för att hälla
 • Kaffebryggare med Timer 12 koppar Vit

  Kaffebryggare med Timer 12 koppar Vit
 • Legacy Kaffebryggare Svart

  Legacy Kaffebryggare Svart
 • Type Kaffebryggare med Timer

  Type Kaffebryggare med Timer

Avkalkning av kaffebryggare

För att man ska kunna brygga gott kaffe behöver man ibland kalka av sin kaffebryggare. Kaffebryggarens kanna och behållare kan man enkelt diska i diskmaskin. Det man kan vilja göra ibland är att kalka av kaffebryggaren. Det finns särskilda avkalkningsmedel att köpa, men det går bra att göra sitt eget också. Följ de här 5 enkla stegen för att avkalka din kaffebryggare.

Bästa kaffebryggaren – Bäst i test

Hur vet man då vilken kaffebryggare man ska köpa? Ett bra sätt är att läsa tester som andra har gjort och helt enkelt köpa den som vunnit bäst i test nyligt. En bra kaffebryggare måste absolut kunna hålla rätt temperatur på vattnet. Den optimala temperaturen sägs ligga mellan 92-96 °C. Är det för kallt får man inte ut alla goda smaker och är det för varmt blir kaffet beskt.

Visste du att det i Norge finns ett testlab för kaffebryggare? Läs mer om hur ECBC testar kaffebryggare här.

Här får du länkar till några tester som vi gillar.

Råd & Rön (2012), Moccamaster och Bosch är klart bäst i deras test av jättemånga kaffebryggare
http://www.radron.se/tester/vitvaror--hushallsmaskiner/kaffebryggare/

Vi listar många av Moccamasters bryggare men om du vill köpa en sån, börja med att lära dig skillnad mellan Moccamaster modeller först.

SVT Plus testar kaffebryggare för 500 kr (2014), Melitta Look III De Luxe vinner på grund av bäst smak. Här kan du se aktuella modeller av kaffebryggare från Melitta.

Icakuriren (2012), visar att många bryggare inte klarar av att brygga tillräckligt hett. Bryggare från lågpriskedjor är stora förlorare. Bosch Styline är den enda som klarar det enligt deras test.

Är du sugen på kaffe och bara har tillgång till 12V? Här finns tips på 12-volts kaffebryggare. Är du ute i naturen kan du koka kaffe över öppen eld, bara du har en kaffepanna.

Kaffebryggare med timer

Det finns kaffebryggare med programmeringsfunktioner där man kan sätta en timer för att få kaffet klart till en viss tid. Det kan vara bra om man ska gå ut en promenad och vill ha kaffet klart när man kommer tillbaka. Många gillar också tanken av att få vakna till doften av nybryggt kaffe. Med timerfunktionen kan man programmera kaffebryggaren kvällen före, ladda i kaffet och vatten och sätta timern.

Electrolux Expressionist är en bryggare med inbyggd timer. Den har en LCD-display som gör det enkelt att ställa in tiden. Bryggaren klarar av att göra upp till 12 koppar i en körning. Har du en Smarter Coffee kaffebryggare med WiFi kan du starta din maskin och brygga en färsk kopp kaffe till frukost direkt från sängen.

Fler funktioner på bryggare

Det finns kaffebryggare med fler funktioner som kan göra livet lite lättare. Kolla gärna in de här kaffebryggarna med termoskanna, vilket gör att du kan ta med dig kaffet till ett annat rum och hålla det varmt i flera timmar.

Om du behöver brygga mycket kaffe till lite större sällskap finns det dubbel kaffebryggare med två kannor, plattor och filter.

En butikskedja som håller hög klass på både utbud och service är ELON. Kolla in deras sortiment av kaffebryggare som de säljer online. Klicka här.

Köpa reservdelar

Ibland är olyckan framme och något går sönder i den fina trotjänaren. Istället för att direkt köpa en helt ny kan du kolla om det finns reservdelar till din kaffebryggare att köpa.

Bryggare i starka färger

    Röda kaffebryggare

    Rosa kaffebryggare

ileadileadileadileadilead