Kaffebryggare

Det vanligaste sättet att koka kaffe på i svenska hushåll är med en kaffebryggare. Konstruktionen är rätt enkelt och därför är kaffebryggarna oftast billigast att köpa. En vanlig bryggare består av en kanna, värmeplatta, en vattenbehållare och en värmeslinga. Vattnet värms upp och droppar ner över kaffepulvret och genom ett filter ner i kannan. De allra flesta kannor är av glas, men det finns de som fungerar som termos och därmed håller kaffet varmt längre.

Olika sätt att brygga kaffe på

Ett alternativt sätt att koka kaffe på enkelt är med en perkulator. Det är lika enkelt men bryggningen sker lite annorlunda inuti. Det går också bra att koka kaffe direkt på spisen med en mokabryggare. Ett annat väldigt enkelt sätt att brygga kaffe på är att använda en kaffepress.

Nya trender inom kaffebryggning är Cold Brew (kallbryggt) kaffe eller extra krämigt Nitrokaffe. Nedan hittar du alla de kaffebryggare vi hittat hos utvalda nätbutiker. Vill du titta på speciella bryggare har du t.ex. Aeropress, Chemex och Vakuumbryggare. Gör bryggningen till en ritual med Pour Over droppkaffe.

Populärt inom kaffebryggare

 • Perkulator Rostfritt stål 6kp

  Perkulator Rostfritt stål 6kp
 • WMF Kitchen Minis Aroma Kaffemaskin Thermo to-go

  WMF Kitchen Minis Aroma Kaffemaskin Thermo to-go
  Njut av en läcker och aromatisk kopp kaffe var som helst och när som helst med denna Kitchen Minis Aroma kaffemaskin från WMF. Bryggaren är utrustad med både termoskanna och termosmugg, som gör det enkelt att ta med sig det nybryggda kaffet i farten. Pricken över i:et är den smarta timer-funktionen som gör att du kan vakna till doften av nybryggt puttrande kaffe. Kannans och muggens WMF Keep Hot värmeisolering gör dessutom att kaffet håller sig varmt och aromatiskt under längre tid.Kaffemaskinen är lätt att rengöra, mycket tack vare det avtagbara filtret, droppstoppet och överfyllnadsskyddet. Den automatiska avstängningsfunktionen gör den både oerhört säker och energisnål.
 • Perkulator Kopparfärgad 12kp

  Perkulator Kopparfärgad 12kp
 • Kaffebryggare med Timer Digital

  Kaffebryggare med Timer Digital

Fler tips på fina kaffebryggare för kaffedrycker

 • Melitta Thermosbryggare LOOK 5.0 Therm

  Melitta Thermosbryggare LOOK 5.0 Therm
  Thermosbryggare LOOK 5.0 Therm Perfection
 • Havsö - Perkolatorknopp 2-p

  Havsö - Perkolatorknopp 2-p
 • Kaffebryggare Crem M-2

  Kaffebryggare Crem M-2
  Den perfekta bryggaren till kontoret, caféet eller restaurangen. När den första kannan är klar kan den placeras på värmeplattan ovanpå bryggaren, och sedan kan man omedelbart brygga kanna numme
 • Ariete Vintage 1342 Kaffebryggare - Grön

  Ariete Vintage 1342 Kaffebryggare - Grön
  Det kryllar av smarta och avancerade lösningar för att göra kaffe men det behöver inte vara så komplicerat. Med en traditionell kaffebryggare från Ariete kan du enkelt stilla ditt sug efter kaffe. Maskinen stängs av automatiskt om du inte använder den vilket hjälper till att hålla elräkningen nere.
 • Kaffebryggare Chambord, 8 koppar

  Kaffebryggare Chambord, 8 koppar
  Kaffepress med uttagbar glaskropp och behållare i plast och stål.
 • Perkulator Rostfritt stål 6kp

  Perkulator Rostfritt stål 6kp
 • Espro P5 1232C kaffepress

  Espro P5 1232C kaffepress
  Exklusiv kaffepress med det där lilla extra!Att se kaffet bryggas kan vara lika viktigt som smaken. Därför har Espro utvecklat stämpelkannan P5, en exklusiv och elegant produkt som utan tvekan kommer göra din vardag både bättre och enklare. Den hållbara ramen är tillverkad i borstat stål och skapar ett ädelt intryck på köksbänken. Glaset är tillverkat i Schott-Duran och är 40 % tjockare än vanliga stämpelkannor, detta gör att Espro P5 håller värmen mycket längre än sina konkurrenter!Kapacitet på 1 liter gör att du enkelt brygger kaffe till alla middagsgäster runt bordet och gör serveringen lättare. Kannan är även utrustad med ett patenterat dubbelt mikrofilter för att ge en ren och läcker dryck. Den klassiska stämpelkannan har just fått sig en rejäl uppdatering, och du kommer snart märka att resultatet är perfekt! Detta är en utmärkt produkt för dig som älskar en god kopp kaffe och som föredrar kvalité framför kvantitet! Specifikationer:- Färg: Stål.- Material: Borstat stål & glas.- Kapacitet: 1 liter. - Tillbehör: Kaffefilter.  - Exklusiv design!
 • Moccamaster Kaffebryggare Manual

  Moccamaster Kaffebryggare Manual
  Riktigt kvalitativ kaffebryggare!Moccamaster Manual är den klassiska modell med manuellt droppstopp som gör att du kan styra bryggprocessen manuellt. Den brygger upp till 10 koppar/1,25 liter utsökt kaffe på 6 minuter.Svart1,25 LECBC-godkänd2 års garantiHandgjordIndividuellt kontrollerad.
 • Wilfa Svart Performance Black, Wspl-3b Kaffebryggare -

  Wilfa Svart Performance Black, Wspl-3b Kaffebryggare -
  WILFA SVART PERFORMANCE KAFFEBRYGGARE - Testvinnare TEK.NO 2021 WSPL-3B Svart Performance är inte bara en ny kaffebryggare – det är en kaffebryggare som utvecklats från grunden, med många smarta funktioner – för att ge dig det bästa kaffet! SVART PERFORMANCE KAFFEBRYGGARE Svart Performance är framtagen i samarbete med världens förmodligen bästa barista, norrmannen Tim Wendelboe. Resultatet är en kaffebryggare som återskapar och utvecklar den nordiska kaffetraditionen, och där varenda detalj är så noga genomtänkt att du kommer att undra varför ingen tänkt på det tidigare.
 • Adelberg Cm065 Kaffebryggare - Svart

  Adelberg Cm065 Kaffebryggare - Svart
  • 1,25 liter (8-10 koppar) • Droppstopp • Vattennivåindikator • Kontrollampa • Filterstorlek 1 x 4 • Svängbart filter • Varmhållningsfunktion • Automatisk avstängning efter 40 minuter • Effekt: 750 W
 • RUSSELL HOBBS Luna Stone Kaffebryggare

  RUSSELL HOBBS Luna Stone Kaffebryggare
 • Moccamaster - Moccamaster Bryggare Manual Matt Silver

  Moccamaster - Moccamaster Bryggare Manual Matt Silver
  Moccamaster Manual är den klassiska modellen som brygger upp till 10 koppar utsökt kaffe på endast 6 minuter. Utrustad med ett manuellt droppstopp som ger dig ökad kontroll över bryggprocessen och med en justerbar öppning på filterhållaren. Det betyder att i stängt läge förhindrar den att kaffe droppar när du tar bort kannan från bryggaren och i halvöppet läge ökar kontakttiden mellan vatten och kaffebönor.Moccamaster Manual har två separata värmeelement. Det ena värmer vattnet till 92–96 grader vilket är den perfekta bryggtemperaturen. Det andra håller kaffet varmt vid en optimal serveringstemperatur på 80–85 grader.Bryggelementet stängs automatiskt av när bryggningen är klar. Värmeplattan stänger automatiskt av sig efter 40 minuter, av säkerhetsskäl och miljöhänsyn.Moccamaster kaffebryggare är handgjorda av nederländska hantverkare och alla testas individuellt innan de lämnar fabriken. Kaffebryggaren levereras med 5 års garanti och om du registrerar din nya kaffebryggare hos Moccamaster inom 6 månader förlängs garantin till 10 år.- Bryggtid; 6 min- Volym; 1,25 l- Aouto-off; Ja, efter 40 minuter- Droppstopp; Manuellt- Lätt att rengöra- Lång livslängd- Pålitlig
 • Severin 5978 Espressobryggare

  Severin 5978 Espressobryggare
  En espressomaskin för dem som vill göra mer än en kopp åt gången. Med denna espressobryggare från Severin har du möjlighet att få upp till 4 koppar espresso på en gång. Till dem som vill ha uppvärmd och skummad mjölk i kaffet medföljer det även ett effektivt ångmunstycke som gör mjölkskumning till en lek.Maskinen har en automatisk avstängning och vattentanken har en kapacitet på 220 ml. Dessutom medföljer det en avtagbar droppbricka för en smidig rengöring samt en serveringskanna och filterhållare.
 • Melitta Enjoy Top Therm svart

  Melitta Enjoy Top Therm svart
  Kaffebryggare Enjoy Top Therm svart Melitta Kaffe efter din smakMed Melittas AromaSelector från kan du ställa in smaken på ditt kaffe med endast en knapptryckning. Detta för att
 • Presskanna 1L Dubbelväggig Rostfritt Stål

  Presskanna 1L Dubbelväggig Rostfritt Stål
 • Emerio - Kaffebryggare 2 Termoskannor 1 L

  Emerio - Kaffebryggare 2 Termoskannor 1 L
  Snygg kaffebryggare i svart från Emerio med två termoskannor, perfekt när det ska serveras kaffe till större sällskap. Termoskannorna rymmer 1 liter vardera och bibehåller kaffets värme under en längre stund tack vare de isolerade kannorna. Kaffebryggarens vattenbehållare är försedd med koppangivelser så att du enkelt mäter upp rätt antal koppar innan du sätter igång den med ett knapptryck. Den är även försedd med en droppstoppsfunktion vilket motverkar spill på värmeplattan. När kaffet har bryggts klart kommer bryggaren automatiskt stänga av sig efter en stund. Kaffebryggaren är tillverkad i BPA-fri plast och har en sladdlängd på 70 cm. - 2 termoskannor á la 1 liter - Droppstoppsfunktion - Automatisk avstängning
 • Smeg Bean To Cup Kaffemaskin Taupe - Kaffebryggare & Tekokare Plast Rostfritt Stål

  Smeg Bean To Cup Kaffemaskin Taupe - Kaffebryggare & Tekokare Plast Rostfritt Stål
  Kaffemaskinen från Smeg har en exklusiv, högkvalitativ 50-talsstil perfekt för designälskaren. Den har flera, smarta funktioner för optimerad prestanda. Välj mellan olika färger. Om kaffemaskinen från Smeg- Exklusiv 50-talsstil.- Justerbar malningsgrad.- Justerbar kaffelängd.- Justerbar koppstorlek.- Justerbar vattenhårdhet.- Automatisk avstängning.- Avtagbar vattenbehållare.- Finns även med mjölkskummare.- För mer information ladda ned PDF. Skötselråd för kaffemaskinen- Rengör och avkalka maskinen regelbundet. Shoppa Kaffebryggare & Tekokare och mer Köksmaskiner hos Royal Design.
 • Wilfa CM2S-A125 Kaffebryggare

  Wilfa CM2S-A125 Kaffebryggare
  Wilfas CM2S-A125 kaffebryggare är elegant, modern och kompakt och brygger otroligt gott kaffe varje gång. Kaffebryggaren är godkänd av The European Coffee Brewing Centre som genomför kvalitetskontroller på både kaffe och kaffebryggare. CM2S-A125 är designad med aromkontroll för utomordentliga resultat varje gång. Den är utöver detta utrustad med ett praktiskt droppstopp och automatisk avstängning efter 40 minuters tomgång.
 • Aerobie Kaffepress 1-4 koppar

  Aerobie Kaffepress 1-4 koppar
 • the Sage Precision Brewer med glaskanna

  the Sage Precision Brewer med glaskanna
 • Nespresso CitiZ & Milk kaffemaskin, 1 liter, silver

  Nespresso CitiZ & Milk kaffemaskin, 1 liter, silver
  Med Nespresso CitiZ & Milk får du en modern kapselmaskin i elegant retrodesign. Maskinens design är inspirerad av det bästa från både dåtid och nutid, och ger dig perfekt balanserade drycker – allt från espresso och lungo till mjölkdrycker som latte, flat white och latte macchiato. Du får en kompakt, intuitiv och användarvänlig maskin med en inbyggd Aeroccino-mjölkskummare som tillgodoser alla dina kaffepreferenser.Tack vare den snabba uppvärmningen är din Nespresso CitiZ & Milk efter endast 25 sekunder, så att du får en kopp gott kaffe på nolltid. Du har två olika koppstorlekar att välja på: espresso, 40 milliliter och lungo, 110 milliliter. Maskinen är dessutom utrustad med ett smart energisparläge, som gör att maskinen stänger av sig automatiskt efter nio minuter (kan justeras upp till 30 minuter).
 • Termos i svart plast 1l svart

  Termos i svart plast 1l svart
  Smidig termoskanna i polypropylen med glasinsats. Volym 1 liter. Begränsad returrätt
 • Bodum Bean Svart Pressbryggare 3 Koppar 0,35 l

  Bodum Bean Svart Pressbryggare 3 Koppar 0,35 l
  Denna kaffebryggare från Bodum adderar ett nytt kapitel i den franska pressbryggar succén. Borosilikatglaset skyddas av plasten som är runt om, detta göra att bryggaren är spillsäker och säker om den skulle bli vält. Silikonpackningen som förbinder locket och glaset har en isoleringseffekt vilket gör att kaffet håller sig varmare längre.  Med ett enkelt tryck pressar man ner knoppen. Bean kaffebryggare är lätt att rengöra och kan diskas i maskin.    
 • Classic Tall Kaffebryggare Silver 12 koppar

  Classic Tall Kaffebryggare Silver 12 koppar
 • Classic Tall Kaffebryggare Silver 12 koppar

  Classic Tall Kaffebryggare Silver 12 koppar
 • Bodum Columbia Kaffebryggare Dubbelvägg 3 Koppar - Kaffepressar Rostfritt Stål

  Bodum Columbia Kaffebryggare Dubbelvägg 3 Koppar - Kaffepressar Rostfritt Stål
  Columbia Kaffebryggare från Bodum. Den här kaffebryggaren i rostfritt stål är elegant och samtidigt praktisk. Häll i färskmalet kaffe och slå på varmt vatten, så får du gott kaffe på nolltid. Den fungerar även som en termos och håller innehållet varmt upp till två timmar, tack vare dubbelväggen. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Kinto - Slow Coffee Filterhållare 2 koppar plast

  Kinto - Slow Coffee Filterhållare 2 koppar plast
  Slow Coffee filterhållare från japanska Kinto. Tillverkad av plast och rymmer 2 koppar kaffe. Kan placeras på en kanna eller mugg för att brygga kaffe i slow coffee style. Sätt i ett pappersfilter eller ett filter av rostfritt stål, fyll på med malt kaffe och häll sedan på varmt vatten. Pappersfiltret ger kaffet en rund klar smak medan det rostfria filtret behåller mer kaffeolja vilket ger en rikare arom.
 • Styline Kaffebryggare Svart

  Styline Kaffebryggare Svart
 • Bosch Kaffebryggare Svart TKA8013

  Bosch Kaffebryggare Svart TKA8013
  En svart kaffebryggare från Bosch som prisats av både Råd & Rön och av Ica-kuriren som bäst i test. Den bevisligen höga prestandan ger oss tillsammans med den diskreta stilrena designen en alldeles utmärkt kaffebryggare. Effekt på 1160 W.Brygger 10-15 koppar, eller 1,25 liter.Brygger perfekt även vid mindre volym."Dual heating system" med två värmeelement som garanterar den optimala bryggtemperaturen och serveringstemperaturen.Droppstopp.Genomskinlig avtagbar vattentank med integrerat handtag.Avtagbar swing-out filterbehållare. Sladdupprullning.Sladdlängd på 100 cm. Registrera din Boschprodukt inom två veckor och få en Nöjd Kund-garanti. Läs mer>> 
 • Nescafé Dolce Gusto Genio S Plus Automatic, 0,8 liter, svart

  Nescafé Dolce Gusto Genio S Plus Automatic, 0,8 liter, svart
  Med Nescafé Dolce Gusto Genio S Plus får du en elegant kaffemaskin med många smarta funktioner. Tack vare den nya Espresso Boost-funktionen får du en ännu mer intensiv smak, eftersom kaffet förbehandlas i maskinen så att aromerna utvecklas ännu mer innan kaffet bryggs. Du får även en temperaturkontroll i flera steg som sträcker sig från hett till rumstemperatur. På så vis kan du både avnjuta en rykande kopp, eller hälla ditt kaffe över is för att njuta av svalkande iskaffe.Maskinen har en krompläterad rund kontrollpanel och ett högkvalitativ droppbricka i metall. Den har dessutom alla funktioner som fanns med i basic-modellen, som automatisk dosering och XL-funktion för större koppar. Maskinen har även ett avkalkningslarm, som säger till när det är dags att avkalka din maskin för att bibehålla den perfekta smaken. Den har självklart också samma nätta proportioner, och passar perfekt i de allra flesta kök.
 • Chambord Kaffebryggare 8 koppar 1 L Koppar

  Chambord Kaffebryggare 8 koppar 1 L Koppar
 • Bialetti - Venus Mokabryggare induktion 6 koppar

  Bialetti - Venus Mokabryggare induktion 6 koppar
  Venus mokabryggare är en espressokanna för dig som älskar både kaffe och stilren design. Bialetti Venus Elegance är tillverkad i 18/10 rostfritt stål med en praktisk droppfri hällpip och anti-skållningshandtag. Det gör det möjligt att servera direkt ur kannan utan spill. Espressokannan finns i flera storlekar beroende på hur stora dina krav är. Den kan användas på alla värmekällor inklusive induktion.
 • Bodum Pebo Vakuum Kaffebryggare 8 Koppar - Kaffebryggare & Tekokare Plast Svart

  Bodum Pebo Vakuum Kaffebryggare 8 Koppar - Kaffebryggare & Tekokare Plast Svart
  Pebo Vakuum Kaffebryggare från Bodum. Den här kaffebryggaren passar perfekt till kaffeälskaren, eftersom vakuummetoden drar ut den dyrbara oljan från bönorna och får aromen att stanna i kaffet. Det blir en riktig smakupplevelse då det ger kaffet extra smak och doft. Designen är både funktionell och iögonfallande, och går att använda på elektrisk spisplatta, gasplatta samt stormkök. Shoppa Kaffebryggare & Tekokare och mer Köksmaskiner hos Royal Design.
 • Kaffebryggare Vit

  Kaffebryggare Vit
 • HORWOOD - Judge Presskanna dubbelsidig 900 ml

  HORWOOD - Judge Presskanna dubbelsidig 900 ml
 • Bialetti - Moka Kaffekokare 6 koppar Aluminium

  Bialetti - Moka Kaffekokare 6 koppar Aluminium
  Den världsberömda mokakokaren från Bialetti. Tillverkad i aluminium med ett ergonomiskt svart plast handtag. Rymmer 6 koppar. Ger dig ett gott och aromatiskt kaffe!
 • BIALETTI Venus Induktion espressokokare 4 koppar

  BIALETTI Venus Induktion espressokokare 4 koppar
 • Oiva / Tiiliskivi Presskanna Mörk Grön

  Oiva / Tiiliskivi Presskanna Mörk Grön
 • Bodum Chambord Koppar kaffepress 3 Koppar 0,35 l

  Bodum Chambord Koppar kaffepress 3 Koppar 0,35 l
  Chambord pressbryggare från Bodum är en klassiker. Man började producera pressbryggaren redan på 1950 talet och man har fortsatt producera bryggaren samt utvecklat designen genom åren. Ramen runt om pressbryggaren och locket är tillverkat av stål som genomgår flera krom beläggningsprocesser för att behålla den glänsande ytan.   När man använder pressbryggaren bevaras både smak och aromerna från bönorna. Hur använder jag pressbryggaren?Fyll karaffen med det malda kaffe bönorna och varmt vatten, sen pressar du långsamt ner knoppen på locket tills den når botten. Efter det är det bara att njuta av sin nybryggda kopp kaffe.
 • Bonamat Kaffebryggare Tha

  Bonamat Kaffebryggare Tha
  Kvalitativ kaffebryggare från Lavazza, som ger dig en god kopp kaffe snabbt och till rätt temperatur!Termos BONAMAT Furento 2,5 liter köpes separat art 226559Brygger 2,5 liter kaffe på 7 minuter.Vattenansluten eller manuellt vatten.
 • Horwood Cafetiere 6 cup Doublewall

  Horwood Cafetiere 6 cup Doublewall
  Servera perfekt presskaffe i denna kanna från Horwood!Kaffe ska alltid drickas varmt, det förbättrar smaken, upplevelsen och aromen. Med denna moderna presskanna från brittiska Horwood garanterar du dig själv en perfekt kaffestund för dig själv och dina vänner. Den innovativa designen bygger på att kannan är tillverkad med dubbla väggar vilket gör att kaffet håller värmen mycket längre än i en vanlig kanna. Den stilrena och runda formen är noggrant avvägd för att passa in i alla moderna kök och kommer skapa en känsla av lugn på kaffebordet. Horwood har länge varit experter på produkter i rostfritt stål och har alltid prioriterat kvalité. Denna presskanna har lång livslängd och är tillverkad för att göra din vardag lite enklare. Den är tillräckligt stor för att rymma 6 koppar kaffe och passar utmärkt på fikabordet eller efter middagen. En oerhört praktisk kaffekanna som inte kan slå fel!
 • Tristar Kaffebryggare Cm-1234 - Svart

  Tristar Kaffebryggare Cm-1234 - Svart
  Tristar Cm-1234 kaffemaskin har en volym på 1 liter, vilket gör den lämplig för att tillverka 8 till 10 koppar kaffe. Den dubbelväggiga vakuumkolven i rostfritt stål håller kaffet varmt i tre timmar. Med vakuumkolv. Tristar kaffemaskin är utrustad med en vakuumkolv i rostfritt stål och dubbelvägg med en volym på 1 liter. Kaffemaskinen stängs av automatiskt efter 5 minuter, du kan enkelt spara energi tack vare denna funktion. Bekväm att använda. Tristar kaffemaskin är mycket bekväm att använda tack vare olika funktioner. Den praktiska vattennivåindikatorn integrerad i vattenbehållaren visar mängden vatten. Kaffemaskinen är utrustad med ett avtagbart filter som du enkelt kan rengöra, vilket innebär att det inte är nödvändigt att använda papperskaffefilter. När du tar bort vakuumkolven från kaffemaskinen förhindrar droppstoppet att den droppar kaffe. Med all bekvämlighet. Kaffemaskinen Cm-1234 är en elegant och ganska kompakt enhet, avslutad med rostfritt stål och matt svart. Den har 800 W effekt, vilket också gör kaffemaskinen lämplig för campinganvändning. Indikeringslampan på på / av-knappen visar dig omedelbart om kaffemaskinen är påslagen. De halkfria fötterna ser till att den är stabil på bordsskivan. Vad finns i boxen: Tristar kaffemaskin, dubbelväggig vakuumkolv i rostfritt stål, avtagbart kaffefilter, kaffesked, manuell Anledningar att välja Tristar Cm-1234 kaffemaskin: Snygg design med matt yta i svart och rostfritt stål Utrustad med dubbelväggig vakuumkolv i rostfritt stål med en volym på 1 liter för 8 till 10 koppar kaffe Kaffemaskinen är också lämplig för campinganvändning med 800 W effekt Utrustad med avtagbart filter, droppstopp och indikatorlampa Automatisk avstängning efter 5 minuter för extra säkerhet och mindre energiförbrukning
 • MELITTA Aroma fresh therm Kaffebryggare

  MELITTA Aroma fresh therm Kaffebryggare
 • TKA6A041 ComfortLine Kaffebryggare

  TKA6A041 ComfortLine Kaffebryggare
 • Kaffebryggare TKA6A683

  Kaffebryggare TKA6A683
  Vakna till en underbar dag! Få en bra start varje morgon med gott, smakrikt kaffe bryggt direkt in en termoskanna i rostfritt stål Smakrikt kaffe, bryggt precis som du vill ha det med Aroma+knappen. Vattentanken kan lyftas av för att fyllas enkel
 • Kaffefilter till Hamilton Beach Kaffebryggare 250 st

  Kaffefilter till Hamilton Beach Kaffebryggare 250 st
 • Foodie single cup kaffebryggare - black

  Foodie single cup kaffebryggare - black
 • C3 Design Perkulator 10 koppar - Svart

  C3 Design Perkulator 10 koppar - Svart

Avkalkning av kaffebryggare

För att man ska kunna brygga gott kaffe behöver man ibland kalka av sin kaffebryggare. Kaffebryggarens kanna och behållare kan man enkelt diska i diskmaskin. Det man kan vilja göra ibland är att kalka av kaffebryggaren. Det finns särskilda avkalkningsmedel att köpa, men det går bra att göra sitt eget också. Följ de här 5 enkla stegen för att avkalka din kaffebryggare.

Bästa kaffebryggaren – Bäst i test

Hur vet man då vilken kaffebryggare man ska köpa? Ett bra sätt är att läsa tester som andra har gjort och helt enkelt köpa den som vunnit bäst i test nyligt. En bra kaffebryggare måste absolut kunna hålla rätt temperatur på vattnet. Den optimala temperaturen sägs ligga mellan 92-96 °C. Är det för kallt får man inte ut alla goda smaker och är det för varmt blir kaffet beskt.

Visste du att det i Norge finns ett testlab för kaffebryggare? Läs mer om hur ECBC testar kaffebryggare här.

Här får du länkar till några tester som vi gillar.

Råd & Rön (2012), Moccamaster och Bosch är klart bäst i deras test av jättemånga kaffebryggare
http://www.radron.se/tester/vitvaror--hushallsmaskiner/kaffebryggare/

Vi listar många av Moccamasters bryggare men om du vill köpa en sån, börja med att lära dig skillnad mellan Moccamaster modeller först.

SVT Plus testade kaffebryggare för 500 kr (2014), Melitta Look III De Luxe vinner på grund av bäst smak. Här kan du se aktuella modeller av kaffebryggare från Melitta.

Icakuriren (2012), visar att många bryggare inte klarar av att brygga tillräckligt hett. Bryggare från lågpriskedjor är stora förlorare. Bosch Styline är den enda som klarar det enligt deras test.

Är du sugen på kaffe och bara har tillgång till 12V? Här finns tips på 12-volts kaffebryggare. Är du ute i naturen kan du koka kaffe över öppen eld, bara du har en kaffepanna. Det finns även batteridriven kaffebryggare som kan brygga kaffe var som helst.

Kaffebryggare med timer

Det finns kaffebryggare med programmeringsfunktioner där man kan sätta en timer för att få kaffet klart till en viss tid. Det kan vara bra om man ska gå ut en promenad och vill ha kaffet klart när man kommer tillbaka. Många gillar också tanken av att få vakna till doften av nybryggt kaffe. Med timerfunktionen kan man programmera kaffebryggaren kvällen före, ladda i kaffet och vatten och sätta timern.

Electrolux Expressionist är en bryggare med inbyggd timer. Den har en LCD-display som gör det enkelt att ställa in tiden. Bryggaren klarar av att göra upp till 12 koppar i en körning. Har du en Smarter Coffee kaffebryggare med WiFi kan du starta din maskin och brygga en färsk kopp kaffe till frukost direkt från sängen.

Fler funktioner på bryggare

Det finns kaffebryggare med fler funktioner som kan göra livet lite lättare. Kolla gärna in de här kaffebryggarna med termoskanna, vilket gör att du kan ta med dig kaffet till ett annat rum och hålla det varmt i flera timmar.

Om du behöver brygga mycket kaffe till lite större sällskap finns det dubbel kaffebryggare med två kannor, plattor och filter. Gillar du att mala egna bönor finns det kombinerade kaffebryggare med kvarn så slipper du ha flera olika prylar i köket.

En butikskedja som håller hög klass på både utbud och service är ELON. Kolla in deras sortiment av kaffebryggare som de säljer online. Klicka här.

Köpa reservdelar

Ibland är olyckan framme och något går sönder i den fina trotjänaren. Istället för att direkt köpa en helt ny kan du kolla om det finns reservdelar till din kaffebryggare att köpa.

Bryggare i starka färger

    Röda kaffebryggare

    Rosa kaffebryggare

    Grön kaffebryggare

ileadilead