Cold Brew

En av de heta kaffetrenderna just nu är kallbryggt kaffe - Cold Brew. Metoden är egentligen inte så avancerad utan handlar kort om att blötlägga kaffe i kallt vatten. Det finns speciella produkter framtagna just för kallbryggning.

Så gör du Cold Brew kaffe koncentrat

 1. Väg upp 100 gram malet kaffe
 2. Häll kaffet i en behållare som rymmer 1,5 L och som går att försluta
 3. Täck burken med lock och ställ i kylen
 4. Efter 24 timmar, sila kaffet genom kaffefilter
 5. Späd önskad mängd kaffekoncentrat med lika delar vatten.
 6. Servera kallt, med isbitar eller mjölk

Populärt inom cold brew

 • Kalita Kallbryggare 15 koppar

  Kalita Kallbryggare 15 koppar
  Njut av smaken från den nya trenden inom kaffe nämligen Cold Brew. Med Kalita får du ett komplett paket till din kallbryggning så du kan brygga underbart kaffe. Bryggtiden ställer du själv in och resultatet är långt över förväntan.  Servera och skäm bort dina gäster med en extraordinär kopp kaffe, då både smak och bryggningsmetod imponerar.  Specifikationer:  Mått: 36,5 x 26,5 x 87,5 cm. Kanna: Rymmer 1,8 l. Vikt: 4 kg.   
 • Hario Cold Brew Coffee jug 1 l.

  Hario Cold Brew Coffee jug 1 l.
  Denna Cold Brew bryggare från Hario är perfekt för dig som vill ha ett mildare kaffe med en rik smak. Den är tillverkad av värmetåligt glas och har ett praktisk metallfilter som är hantera och ta ur för rengöring. Den här kaffekannan är perfekt när du vill ha en god kopp kallt kaffe. Du behöver endast hälla i ditt favoritkaffe i filtret, hälla på vatten och sedan ställa in kannan i kylskåpet över natten så sker magin och du kan njuta av ett glas underbart kallt kaffe med is när du vaknar. Specifikationer:- Brygg en kopp kaffe med mild och rik smak- Passar perfekt i kylskåpet- Värmetåligt glas och metallfiter 
 • GrowlerWerks uKeg Nitro cold brew 1,4 liter

  GrowlerWerks uKeg Nitro cold brew 1,4 liter
  Med uKeg Nitro cold brew från GrowlerWerks har det aldrig varit enklare att göra kallbryggt kaffe, och efteråt så har den en perfekt förvaring till kaffet. Trycket förvaras i uKeg behållaren vilket bevarar friskheten och krämigheten i det kallbryggda kaffet. Dubbelväggar i 18/10 rostfritt stål vakuumisolering håller kaffet kallt hela dagen.Kallbryggt kaffe kan njutas hela året om, men är särskilt läckert under de varmare månaderna under året när du till exempelvis vill imponera på dina gäster med hemgjort kallbryggt kaffe. I videon nedan ser du hur proceduren går till.
 • uKeg Nitro - Cold Brew

  uKeg Nitro - Cold Brew

Fler tips på cold brew

Servera en kopp kallt kaffe Cold Brew

En kallbryggd kaffe går jättebra att dricka bara som den är. Har du gjort enligt receptet/proceduren längre upp på sidan behöver du säkert späda den något. Prova dig fram men lika delar kaffekoncentrat som vatten är en bra utgångspunkt.

Cold Brew passar jättebra som kylande dryck under varma sommardagar. Då kan du lägga ner några isbitar i kaffet eller lite iskall mjölk eller växtbaserad dryck. Det kallbryggda kaffekoncentratet går också utmärkt att använda i kaffedrinkar eller i bakning.