Cold Brew

En av de heta kaffetrenderna just nu är kallbryggt kaffe - Cold Brew. Metoden är egentligen inte så avancerad utan handlar kort om att blötlägga kaffe i kallt vatten. Det finns speciella produkter framtagna just för kallbryggning.

Så gör du Cold Brew kaffe koncentrat

 1. Väg upp 100 gram malet kaffe
 2. Häll kaffet i en behållare som rymmer 1,5 L och som går att försluta
 3. Täck burken med lock och ställ i kylen
 4. Efter 24 timmar, sila kaffet genom kaffefilter
 5. Späd önskad mängd kaffekoncentrat med lika delar vatten.
 6. Servera kallt, med isbitar eller mjölk

Populärt inom cold brew

 • Kalita Kallbryggare 15 koppar

  Kalita Kallbryggare 15 koppar
  Njut av smaken från den nya trenden inom kaffe nämligen Cold Brew. Med Kalita får du ett komplett paket till din kallbryggning så du kan brygga underbart kaffe. Bryggtiden ställer du själv in och resultatet är långt över förväntan.  Servera och skäm bort dina gäster med en extraordinär kopp kaffe, då både smak och bryggningsmetod imponerar.  Specifikationer:  Mått: 36,5 x 26,5 x 87,5 cm. Kanna: Rymmer 1,8 l. Vikt: 4 kg.   
 • Bodum Bean Svart Iskaffebryggare 12 Koppar 1,5 l

  Bodum Bean Svart Iskaffebryggare 12 Koppar 1,5 l
  Iskaffebryggare från Bodum använder den klassiska franska pressbryggar metoden för att göra gott och smakfullt iskaffe. Fyll karaffen med grovt malda bönor och tillsätt kallt vatten. Ställ in Bean bryggaren i kylen med silikonlocket på så att karaffen blir förseglad så kommer smaken och aromerna fram, låt stå över natten. På morgonen byter du ut locket mot pressaren, tryck ner knoppen och avnjut en god kall kopp kaffe.   Specifikationer: Mått: D 12,5 x H 23 x B 1,9 cm.  Tillverkad av borosilikatglas, plast, silikon och rostfritt stål. Tål maskindisk.  
 • KitchenAid Cold Brew - Kaffebryggare Kallt Kaffe

  KitchenAid Cold Brew - Kaffebryggare Kallt Kaffe
  Med KitchenAids cold brew kaffebryggare gör du enkelt kallt kaffe hemma. Låt kallbryggt kaffe eller tekoncentrat dra i kallt vatten i 12 till 24 timmar, det ger ett smakrikt och balanserat kaffe med mindre syra och bitterhet jämfört med varmt kaffe eller iskaffe. Med en elegant och modern inbyggd kran i rostfritt stål, är det enkelt att hälla upp kaffet och man kan ha bryggaren ståendes i kylen. Bryggaren är gjord i glas och är enkel att rengöra.Hur använder jag kallbryggaren?Man använder ingen värme vid kallbryggningsmetoden. Blanda 60 ml kaffekoncentrat med 180 ml kallt vatten eller mjölk och tillsätt is/sötningsmedel efter smak.Rekommenderas att man använder en tredjedel kaffe gentemot mängden vatten eller mjölk.
 • Bodum Bean Vit Iskaffebryggare 12 Koppar 1,5 l

  Bodum Bean Vit Iskaffebryggare 12 Koppar 1,5 l
  Brygg gott iskaffe hemma med denna pressbryggare från Bodum. Fyll karaffen med grovt malda kaffebönor och kallt vatten, sätt sedan på det tättslutande silikonlocket och ställ in karaffen i kylen över natten. På morgonen byter du locket mot presslocket och sen trycker du ner knoppen. Njut nu av en god kopp kaffe.   Specifikationer: Mått: D 12,5 x H 23 x B 1,9 cm.  Tillverkad av borosilikatglas, plast, silikon och rostfritt stål. Tål maskindisk.  

Fler tips på cold brew

 • Cold brew bags (10 packs)

  Cold brew bags (10 packs)
 • Hario Cold Brew Coffee jug 1 l.

  Hario Cold Brew Coffee jug 1 l.
  Denna Cold Brew bryggare från Hario är perfekt för dig som vill ha ett mildare kaffe med en rik smak. Den är tillverkad av värmetåligt glas och har ett praktisk metallfilter som är hantera och ta ur för rengöring. Den här kaffekannan är perfekt när du vill ha en god kopp kallt kaffe. Du behöver endast hälla i ditt favoritkaffe i filtret, hälla på vatten och sedan ställa in kannan i kylskåpet över natten så sker magin och du kan njuta av ett glas underbart kallt kaffe med is när du vaknar. Specifikationer:- Brygg en kopp kaffe med mild och rik smak- Passar perfekt i kylskåpet- Värmetåligt glas och metallfiter 
 • GrowlerWerks uKeg Nitro cold brew 1,4 liter

  GrowlerWerks uKeg Nitro cold brew 1,4 liter
  Med uKeg Nitro cold brew från GrowlerWerks har det aldrig varit enklare att göra kallbryggt kaffe, och efteråt så har den en perfekt förvaring till kaffet. Trycket förvaras i uKeg behållaren vilket bevarar friskheten och krämigheten i det kallbryggda kaffet. Dubbelväggar i 18/10 rostfritt stål vakuumisolering håller kaffet kallt hela dagen.Kallbryggt kaffe kan njutas hela året om, men är särskilt läckert under de varmare månaderna under året när du till exempelvis vill imponera på dina gäster med hemgjort kallbryggt kaffe. I videon nedan ser du hur proceduren går till.
 • Kaffemugg Stengods 20 cl Meringue

  Kaffemugg Stengods 20 cl Meringue
  Le Creusets Kaffekopp är precis vad en kaffekopp ska vara, lagom stor, tillverkad i stengods med en densitet som håller temperaturen mycket väl, för ingen gillar väl kallt kaffe? Koppen är emaljerad för att tåla vardagligt bruk och tål både mikrovågsugn och kan diskas i maskin.

Servera en kopp kallt kaffe Cold Brew

En kallbryggd kaffe går jättebra att dricka bara som den är. Har du gjort enligt receptet/proceduren längre upp på sidan behöver du säkert späda den något. Prova dig fram men lika delar kaffekoncentrat som vatten är en bra utgångspunkt.

Cold Brew passar jättebra som kylande dryck under varma sommardagar. Då kan du lägga ner några isbitar i kaffet eller lite iskall mjölk eller växtbaserad dryck. Det kallbryggda kaffekoncentratet går också utmärkt att använda i kaffedrinkar eller i bakning.

ilead