Cold Brew

En av de heta kaffetrenderna just nu är kallbryggt kaffe - Cold Brew. Metoden är egentligen inte så avancerad utan handlar kort om att blötlägga kaffe i kallt vatten. Det finns speciella produkter framtagna just för kallbryggning.

Så gör du Cold Brew kaffe koncentrat

 1. Väg upp 100 gram malet kaffe
 2. Häll kaffet i en behållare som rymmer 1,5 L och som går att försluta
 3. Täck burken med lock och ställ i kylen
 4. Efter 24 timmar, sila kaffet genom kaffefilter
 5. Späd önskad mängd kaffekoncentrat med lika delar vatten.
 6. Servera kallt, med isbitar eller mjölk

Populärt inom cold brew

 • Kaffebryggare kall

  Kaffebryggare kall
  Konsten att brygga kallt kaffe är enkel - malet kaffe som är genomsyrad i kallt vatten i 24 timmar. Denna milda infusion process producerar en drink med lägre surhet vilket gör det kallbryggda kaffet naturligt sötare.
 • Hario Cold Brew, Brun

  Hario Cold Brew, Brun
  Om du ser dig själv som kaffeälskare och aldrig har provat Cold brew så har du en god upplevelse att vänta. Med den här kannan från Hario hamnar du lätt där. Du fyller endast kaffe i filtret, häller på kallt vatten, rör runt och stället in det i kylskåpet i mellan 3 och 12 timmar. Resultatet är kaffe, men inte som du känner igen den. Smaken är rundare och mindre syrlig, och det finns utrymme för smaknyanser. Drycken är perfekt en varm sommardag eller bara som ett alternativ till eftermiddagsfikat. I den här kannan finns det plats till 8 glas.
 • Bodum Bean Svart Iskaffebryggare 12 Koppar 1,5 l

  Bodum Bean Svart Iskaffebryggare 12 Koppar 1,5 l
  Iskaffebryggare från Bodum använder den klassiska franska pressbryggar metoden för att göra gott och smakfullt iskaffe. Fyll karaffen med grovt malda bönor och tillsätt kallt vatten. Ställ in Bean bryggaren i kylen med silikonlocket på så att karaffen blir förseglad så kommer smaken och aromerna fram, låt stå över natten. På morgonen byter du ut locket mot pressaren, tryck ner knoppen och avnjut en god kall kopp kaffe.   Specifikationer: Mått: D 12,5 x H 23 x B 1,9 cm.  Tillverkad av borosilikatglas, plast, silikon och rostfritt stål. Tål maskindisk.  
 • Kalita Kallbryggare 15 koppar

  Kalita Kallbryggare 15 koppar
  Njut av smaken från den nya trenden inom kaffe nämligen Cold Brew. Med Kalita får du ett komplett paket till din kallbryggning så du kan brygga underbart kaffe. Bryggtiden ställer du själv in och resultatet är långt över förväntan.  Servera och skäm bort dina gäster med en extraordinär kopp kaffe, då både smak och bryggningsmetod imponerar.  Specifikationer:  Mått: 36,5 x 26,5 x 87,5 cm. Kanna: Rymmer 1,8 l. Vikt: 4 kg.   

Fler tips på cold brew

 • KitchenAid Cold Brew - Kaffebryggare Kallt Kaffe

  KitchenAid Cold Brew - Kaffebryggare Kallt Kaffe
  Med KitchenAids cold brew kaffebryggare gör du enkelt kallt kaffe hemma. Låt kallbryggt kaffe eller tekoncentrat dra i kallt vatten i 12 till 24 timmar, det ger ett smakrikt och balanserat kaffe med mindre syra och bitterhet jämfört med varmt kaffe eller iskaffe. Med en elegant och modern inbyggd kran i rostfritt stål, är det enkelt att hälla upp kaffet och man kan ha bryggaren ståendes i kylen.Bryggaren är gjord i glas och är enkel att rengöra.Hur använder jag kallbryggaren?Man använder ingen värme vid kallbryggningsmetoden. Blanda 60 ml kaffekoncentrat med 180 ml kallt vatten eller mjölk och tillsätt is/sötningsmedel efter smak.Rekommenderas att man använder en tredjedel kaffe gentemot mängden vatten eller mjölk.
 • Hario Cold Brew Coffee jug 1 l.

  Hario Cold Brew Coffee jug 1 l.
  Denna Cold Brew bryggare från Hario är perfekt för dig som vill ha ett mildare kaffe med en rik smak. Den är tillverkad av värmetåligt glas och har ett praktisk metallfilter som är hantera och ta ur för rengöring. Den här kaffekannan är perfekt när du vill ha en god kopp kallt kaffe. Du behöver endast hälla i ditt favoritkaffe i filtret, hälla på vatten och sedan ställa in kannan i kylskåpet över natten så sker magin och du kan njuta av ett glas underbart kallt kaffe med is när du vaknar. Specifikationer:- Brygg en kopp kaffe med mild och rik smak- Passar perfekt i kylskåpet- Värmetåligt glas och metallfiter 
 • Bodum Bean Vit Iskaffebryggare 12 Koppar 1,5 l

  Bodum Bean Vit Iskaffebryggare 12 Koppar 1,5 l
  Brygg gott iskaffe hemma med denna pressbryggare från Bodum. Fyll karaffen med grovt malda kaffebönor och kallt vatten, sätt sedan på det tättslutande silikonlocket och ställ in karaffen i kylen över natten. På morgonen byter du locket mot presslocket och sen trycker du ner knoppen. Njut nu av en god kopp kaffe.   Specifikationer: Mått: D 12,5 x H 23 x B 1,9 cm.  Tillverkad av borosilikatglas, plast, silikon och rostfritt stål. Tål maskindisk.  

Servera en Cold Brew

En kallbryggd kaffe går jättebra att dricka bara som den är. Har du gjort enligt receptet/proceduren längre upp på sidan behöver du säkert späda den något. Prova dig fram men lika delar kaffekoncentrat som vatten är en bra utgångspunkt.

Cold Brew passar jättebra som kylande dryck under varma sommardagar. Då kan du lägga ner några isbitar i kaffet eller lite iskall mjölk eller växtbaserad dryck. Det kallbryggda kaffekoncentratet går också utmärkt att använda i kaffedrinkar eller i bakning.

ilead