Cold Brew

En av de heta kaffetrenderna just nu är kallbryggt kaffe - Cold Brew. Metoden är egentligen inte så avancerad utan handlar kort om att blötlägga kaffe i kallt vatten. Det finns speciella produkter framtagna just för kallbryggning.

Så gör du Cold Brew kaffe koncentrat

 1. Väg upp 100 gram malet kaffe
 2. Häll kaffet i en behållare som rymmer 1,5 L och som går att försluta
 3. Täck burken med lock och ställ i kylen
 4. Efter 24 timmar, sila kaffet genom kaffefilter
 5. Späd önskad mängd kaffekoncentrat med lika delar vatten.
 6. Servera kallt, med isbitar eller mjölk

Populärt inom cold brew

 • GrowlerWerks uKeg Nitro cold brew 1,4 liter

  GrowlerWerks uKeg Nitro cold brew 1,4 liter
  Med uKeg Nitro cold brew från GrowlerWerks har det aldrig varit enklare att göra kallbryggt kaffe, och efteråt så har den en perfekt förvaring till kaffet. Trycket förvaras i uKeg behållaren vilket bevarar friskheten och krämigheten i det kallbryggda kaffet. Dubbelväggar i 18/10 rostfritt stål vakuumisolering håller kaffet kallt hela dagen.Kallbryggt kaffe kan njutas hela året om, men är särskilt läckert under de varmare månaderna under året när du till exempelvis vill imponera på dina gäster med hemgjort kallbryggt kaffe. I videon nedan ser du hur proceduren går till.
 • uKeg Nitro - Cold Brew

  uKeg Nitro - Cold Brew
 • Cold Brew kaffekit 1,9 L Stål

  Cold Brew kaffekit 1,9 L Stål
 • Coffee Cold Brew Bottle 70cl Brun

  Coffee Cold Brew Bottle 70cl Brun

Servera en kopp kallt kaffe Cold Brew

En kallbryggd kaffe går jättebra att dricka bara som den är. Har du gjort enligt receptet/proceduren längre upp på sidan behöver du säkert späda den något. Prova dig fram men lika delar kaffekoncentrat som vatten är en bra utgångspunkt.

Cold Brew passar jättebra som kylande dryck under varma sommardagar. Då kan du lägga ner några isbitar i kaffet eller lite iskall mjölk eller växtbaserad dryck. Det kallbryggda kaffekoncentratet går också utmärkt att använda i kaffedrinkar eller i bakning.