Kaffemaskiner

En kaffemaskin är vanligast att se på kontor och arbetsplatser, men det finns bra och billiga kaffemaskiner att ha hemma för hemmabruk också. Maskinerna kan vara av olika typer där vissa laddas med kapslar medan andra har behållare för bönor.

Kaffemaskin med bönor och kvarn

Nymalda kaffebönor ger den absolut bästa smaken då alla aromer finns kvar och kan frigöras precis vid bryggögonblicket. En automatisk kaffemaskin som laddas med kaffebönor maler dessa i en inbyggd kvarn och doserar kaffestyrkan utifrån din inställning.

Så länge bönbehållaren är fylld och maskinen har tillgång till friskt vatten behöver du bara trycka på en knapp och inom en minut har du en god kopp kaffe att avnjuta! Vissa kaffeautomater har också funktionen att kunna skumma mjölk som du kan sätta på toppen.

Maskiner för kaffe i hemmet eller på kontor

Det som är största skillnaden mellan kaffeautomater på arbetsplatser eller i offentliga miljöer är att de har större kapacitet. Kaffemaskiner för hemmabruk är tänkt att kunna göra kanske 5-10 koppar per dag.

Som en följd av det är underhållsarbetet något mer krävande, men enkelheten i att snabbt och enkelt kunna göra en god kopp kaffe överväger klart. Att dricka kaffe är en så rutinmässig del i mångas vardagsliv att det nu även finns möjlighet att skaffa inbyggd kaffemaskin.

Typer av kaffemaskiner: Espressomaskiner | Kapselmaskiner | Inbyggda kaffemaskiner

Tips på populära kaffemaskiner

 • Barista Express Espressomaskin, Borstad Stål

  Barista Express Espressomaskin, Borstad Stål
  Barista Express espressomaskin från Sage brygger med exakt mängd med inbyggd konisk kvarn med 18 inställningar, 15 bar tryck och separat varmvattenutlopp för en god kopp te. Medföljande mjölkkanna i rostfri design.
 • DeLonghi ECAM21.117.B

  DeLonghi ECAM21.117.B
 • Melitta Caffeo Varianza CSP Silver

  Melitta Caffeo Varianza CSP Silver
 • Barista Pro Espressomaskin, Rostfritt Stål

  Barista Pro Espressomaskin, Rostfritt Stål
  Barista Pro espressomaskin från Sage låter precision möta effektivitet med digital temperaturkontroll, intuitiv LCD-skärm med förinställda bryggningsval och 3 sekunders uppvärmningstid.

Fler tips på fina halv- och helautomatiska kaffemaskiner för kaffedrycker

 • Espressomaskin för kapslar Rostfri

  Espressomaskin för kapslar Rostfri
  Espressomaskin för kapslar med tidlös och elegant design i rostfritt stål med spegelblank finish, perfekt till kaffeälskaren! Sjöstrands espressomaskin har en högtryckspump på 19 bar - idealiskt tryck för en kaffe crema - som tillsammans med hett vatten i rätt temperatur säkerställer att kaffets alla smaker och aromer framträder i en perfekt balans. Om du använder Sjöstrands hemkomposterbara kapslar fyllda med 100% ekologiskt kaffe får du ett lika miljövänligt som välsmakande kaffekoncept. Specifikationer: - Kapselbehållare för 15 kapslar - Justerbart droppgaller för stor och liten kopp - Avtagbar vattenbehållare 1,2 liter - Automatisk och programmerbar kaffemängd - Energisparläge
 • Smeg ECF01WHEU Retro 50-tals espressomaskin, vit

  Smeg ECF01WHEU Retro 50-tals espressomaskin, vit
  Brygg en stark espresso eller krämig cappuccino med denna klassiska, manuella espressomaskin från Smeg i retrolook. Espressomaskinen pressar espresson vid 15 bar och har en inbyggd ång-funktion, vilket gör att du kan blanda ner ångande varm mjölk i ditt kaffe. ECF01WHEU kan brygga  upp till 2 koppar åt gången och levereras med två filter med plats för malda bönor för respektive en och två koppar. För att få plats med större koppar kan du enkelt ta loss droppbrickan.När espressomaskinen är redo för avkalkning lyser den praktiska indikatorlampan på toppen av maskinen.
 • Rocket espresso appartamento

  Rocket espresso appartamento
  Appartamento är den minsta espressomaskinen från Rocket Espresso, en välutvecklad semi-pro espressomaskin som är konstruerad enligt samma principer som professionella espressomaskiner. Appartament
 • DeLonghi Kaffemaskin Ecam 350.75.SB

  DeLonghi Kaffemaskin Ecam 350.75.SB
  Njut av en krämig cappuccino eller latte med härligt mjölkskum! Förutom varm mjölk och traditionella kaffedrycker som espresso, kaffe, cappuccino och latte macchiato kan du även göra varje dryck personlig genom att justera kaffearom och mjölkskum med kaffemaskinens "MIG"-funktion.Specifikationer:Vikt: 9,5 kg.Mått (bxdxh cm): 23,6 x 42,9 x 34,8.Spänning: 220/240~50/60.Effekt: 1450 W. Automatisk rengöringsprogram.Varmt vatten funktion.Behållare bönor: 300 g.Sumpbehållare. Aromkontroll. Automatisk avstängning.Cappuccinosystem.För användning med kaffepulver. Funktion för stor kaffe. De'Longhi LatteCrema System. Energispar-funktion. Stand-by funktion. Ångfunktion. Pumptryck: 15 bar.
 • Melitta Barista TS Smart espressomaskin, silver

  Melitta Barista TS Smart espressomaskin, silver
  Denna smarta espressomaskin från Melitta har allt för att kunna göra en delikat kaffe. Den är mycket användarvänlig och är bland annat utrustad med automatisk avstängning och aromakontroll. Du kan anpassa din kaffe precis som du vill ha den och kan därför göra kaffe efter alla smaker. Kontrollpanelen är enkel läsa av och ger dig möjligheten att välja mellan olika sorters kaffe, intensitet och justera vatten- och kaffemängd. Du kan snabbt brygga 1-2 koppar kaffe per gång. Du kan även parkoppla espressomaskinen med din smartphone där du kan ställa in och spara inställningar. Rengörings- och avkalkningindikatorerna gör det enkelt att hålla maskinen ren. Här får du en helautomatisk espressomaskin från Melitta med en mängd olika funktioner. Unna din kaffeglädje med denna enastående espressomaskin.
 • Nivona CafeRomatica 660

  Nivona CafeRomatica 660
 • Gastroback espresso - 42619

  Gastroback espresso - 42619
 • The Barista Express Espressomaskin

  The Barista Express Espressomaskin
  Med den här produkten kan du bli en förstklassig barista snabbt! Med en rad smarta funktioner och detaljer blir tillredningen av ditt kaffe en glad upplevelse. - Den integrerade kvarnen maler bönorna innan bryggprocessen i 18 olika grader, från grovt till finmalet beroende på det som passar bäst. - Behållaren rymmer 250 gram kaffebönor. - En digital funktion kontrollerar temperaturen och ger en jämn vattentemperatur under hela processen och ett integrerat vattenfilter försäkrar att ingenting påverkar kaffesmaken. - Vattenbehållaren kan dras ut, fyllas på och sättas tillbaka. Du kan även tillaga två koppar kaffe samtidigt. - För bästa möjliga serveringstemperatur finns även en funktion som förhandsvärmer kaffekoppen. Vattenfiltret bör bytas ut var tredje månad för bästa resultat.
 • Dedica Style EC 685 Espressomaskin, Svart

  Dedica Style EC 685 Espressomaskin, Svart
  Dedica Style espressomaskin från De'Longhi i ett skinande metallhölje är startredo på 40 sekunder och utrustad med dubbel droppbricka och anpassningsbara Cappuccino System för att ge dig ditt kaffe som du vill ha det.
 • NESPRESSO GCB2-EU-BK-NE Kapselmaskin Vertuo Plus - Svart

  NESPRESSO GCB2-EU-BK-NE Kapselmaskin Vertuo Plus - Svart
 • Nespresso Vertuo Plus Silver

  Nespresso Vertuo Plus Silver
 • Nespresso krups Citiz & Milk, 1,0 l., red

  Nespresso krups Citiz & Milk, 1,0 l., red
  Kapselmaskin CitiZ &: Milk röd Nespresso KrupsSnyggt designad kapselmaskinMed sina stilrena metallytor och inbyggda mjölkskummare har retromoderna CitiZ &: Milk hämtat inspiration och funktio
 • Melitta Caffeo Varianza CSP

  Melitta Caffeo Varianza CSP
 • Siemens Kaffemaskin EQ.9 Plus Connect s700 TI9573X9RW

  Siemens Kaffemaskin EQ.9 Plus Connect s700 TI9573X9RW
  Med HomeConnectdualBean SystembaristaModeHelautomatiskt
 • SMEG - ECF01PKEU

  SMEG - ECF01PKEU
 • Vertuo Plus Flat Top Espressomaskin, Cherry Red

  Vertuo Plus Flat Top Espressomaskin, Cherry Red
  Vertuo Plus Flat Top espressomaskin från Nespresso i slimmad design med stilren platt ovandel ger dig en bred variation av varma och kalla kaffedrycker med unik streckkodsavläsning.
 • NESPRESSO DELONGHI EN167W Citiz Kapselmaskin - Vit

  NESPRESSO DELONGHI EN167W Citiz Kapselmaskin - Vit
 • SMEG - ECF01RDEU

  SMEG - ECF01RDEU
 • Barista Touch Espressomaskin, Rostfritt Stål

  Barista Touch Espressomaskin, Rostfritt Stål
  Välj kaffe genom att svepa dig fram till din favorit med Barista Touch espressomaskin från Sage. Med inbyggd konisk kvarn som maler kaffet direkt och automatisk mjölkskummare får du silkeslent kaffe med cafékvaliteter.
 • Grundig KVA 4830

  Grundig KVA 4830
  Helautomatisk kaffemaskinEspressomaskinen KVA 4830 från Grundig är en helautomatisk kaffemaskin. Den har en smal, elegant design och är tillverkad i en mörk rostfri färg. Med sitt maximala 19 bar
 • Asko Inbyggd Kaffemaskin CM8456S

  Asko Inbyggd Kaffemaskin CM8456S
  Med automatisk cappuccino funktion.
 • Nivona CafeRomatica 530

  Nivona CafeRomatica 530
 • Nivona Kaffemaskin NICR 1030

  Nivona Kaffemaskin NICR 1030
  Design från Schweiz, koncept och tekniskt kunnande från Tyskland, Nivona lever och andas kaffekultur. De producerar inte bara väl genomtänkta kaffemaskiner av hög kvalitet, de ger också läckra trender, recept och nybryggda nyheter från hela världen. Denna stilrena och högteknologiska kaffemaskin lyfter varje kök. Utöver det snygga utseendet är kaffemaskinen även utrustad med teknisk excellens och en otrolig drift.  1030 är kraftfull, snabbare och fylld med den senaste tekniken, som det innovativa "Aroma Balance System". Denna modell är perfekt för behoven och kraven i ett privat hushåll, ett kontorsområde eller ett litet företag. Denna kaffemaskin kan memorera upp till 18 personliga kafferecept så att varje person får sitt personliga favoritkaffe. Med denna kaffemaskin kan man även själv välja om man först vill ha mjölken, kaffet eller båda samtidigt, allt genom appen. Denna kaffemaskin är mycket mångsidig och kan brygga espresso, lungo, americano, cafe latte, mjölkskum, cappuccino, latte macchiato.   Specifikation:Aromprofiler: 3 st.Brygger fler än en kopp: Ja, två stycken.Ljudnivå: Mycket låg.Styr genom app: Ja.Avtagbara delar för enkel rengöring: Ja.Inställbar kaffetemperatur: Ja.ECO-läge och energisparande strömbrytare: Ja.Automatiskt sköljningssystem för mjölkskum: Ja.Program för rengöring och avkalkning: Ja.Höjdjusterbart kaffeuttag: Ja, upp till 16,5 cm.Automatisk nivåövervakning: Ja.Hållare för mjölkslang på bryggaren: Ja.Touch funktion Cappuccino: Ja.Touch funktion Latte Machiatto: Ja.Touch funktion Caffelatte: Ja.MyCoffee funktion: Ja, 18 recept.Separat mjölk/mjölkskum funktion: Ja.Varmvatten funktion: Ja.Antal koppar per bryggning (Kaffe): 1 - 2.Programmerbar kaffestyrka: 5.Programmerbar kaffemängd: Ja (20 - 240 ml).Max. Glas- & Kopphöjd: 16,5 cm.Koppbelysning vid bryggning: Ja.Bönbehållare: 600 g.Hela bönor/malda bönor: Ja.Koppvärmare: Ja.Vattentank: Ja, 3,5 l.Automatiskt mjölksystem: Ja.Mjölkskummare: Ja.Mjölkbehållare: Ja, 0,9 l.
 • NESPRESSO GCB2-EU-SI-NE Kapselmaskin Vertuo Plus - Silver

  NESPRESSO GCB2-EU-SI-NE Kapselmaskin Vertuo Plus - Silver
 • Retro Espressomaskin Svart

  Retro Espressomaskin Svart
  Espressomaskin från det italienska varumärket Smeg. Den 50-talsinspirerande designen blir en elegant touch i köket. Funktioner: - Pumptryck 15 bar - Val mellan 1 eller 2 koppar - Ångfunktion för mjölkskummning - Avtagbar vattentank 1 liter - Justerbart cappuccinosystem - Thermoblock uppvärmningssystem - Flow-stopfunktion som ger möjlighet att välja egen styrka - Indikator för avkalkning - Koppbricka för latteglas - Avtagbar droppbricka med vattenindikator - Gummitassar som gör att maskinen står stadigt
 • DeLonghi Kaffemaskin ECAM 44.660 B

  DeLonghi Kaffemaskin ECAM 44.660 B
  Bäst i test, enligt Råd och Rön.   Enkelhet, tydlighet och klart fastställda funktioner beskriver bäst kaffemaskinen Eletta från Delonghi. Välj själv om du vill ha en liten, mellan eller stor kopp kaffe, med en mjuk arom eller stark arom. Du kan även välja om du vill använda kaffebönor eller malet kaffe. Med en avtagbar bryggenhet för enkel rengöring och underhåll. Specifikationer:  Vikt: 11 kg.  Mått: 26 x 46 x 36 cm. Effekt: 1450 W. Behållarkapacitet för kaffebönor: 400 g. Funktion för stor kaffe. Ljudsignal. Automatisk rengöring. Auto- avstängning.  Cappuccino System rengöringsindikator. För användning med kaffepulver. Delonghi LatteCrema system. Avkalkning, rengöring och sköljprogram. Energispar funktion. Ny tystgående kvarn med 13 inställningar. Strömbrytare. Programmerbar strömbrytare/vattenhårdhet. Avtagbar droppbricka med nivåindikator. Avtagbar infusionsenhet. Avtagbar vattenbehållare. Val för 1 kopp. Val för 2 koppar. Stand by funktion.   
 • Delonghi EC685.R

  Delonghi EC685.R
 • Breville Barista Max Espressomaskin m. inbyggd kvarn

  Breville Barista Max Espressomaskin m. inbyggd kvarn
  Med denna espressomaskin från Breville blir du ditt eget köks barista, och du kommer att servera de mest välsmakande kaffet till både dig själv och dina gäster. Maskinen har många fördelar och de förprogrammerade inställningarna för enkel eller en dubbel espresso är endast en av många fördelar.Espressomaskinen är utrustad med ett effektivt och kraftigt ångrör för mjölkskumning, vilket låter dig servera en latte eller cappuccino samt gör dig till en fulländad barista. Tack vare förfiltreringen, som fuktar kaffet innan vattnet pressas igenom, får du en fyllig och aromatisk smak. Med andra ord får du optimal malning av kaffet, vilket i slutändan bidrar till den bästa kaffesmaken.En professionell espressomaskin som Max espressomaskin från Breville ger dig de bästa funktionerna och rätt förutsättningar för att göra och njuta av din favoritkaffe.
 • DeLonghi Kaffemaskin Eletta Plus ECAM 44.620.S

  DeLonghi Kaffemaskin Eletta Plus ECAM 44.620.S
  Enkel, användarvänlig och smart kaffemaskin från DeLonghi med sensor touch panel och två raders display. Maskinens cappuccinosystem har en variabel skumningsfunktion som ger dig optimalt mjölkskum till en perfekt cappuccino, latte macchiato och andra goda drycker. Du kan välja mellan kort, medium eller långbryggt kaffe samt starkt eller milt kaffe, rykande varmt, medel eller lägre temperatur. Specifikationer:Vikt: 11 kg.Mått (bxdxh cm): 26 x 46 x 36.Effekt: 1450 W.Automatisk rengöringsprogram.Varmt vatten funktion.Behållare bönor: 400 g.Automatisk avstängning.
 • DE'LONGHI ECAM 23.120.B Espressomaskin - Svart

  DE'LONGHI ECAM 23.120.B Espressomaskin - Svart
 • Melitta Purista Black

  Melitta Purista Black
 • Espressomaskin Kapsel

  Espressomaskin Kapsel
 • DeLonghi EC685.W Espressomaskin Vit

  DeLonghi EC685.W Espressomaskin Vit
  En otroligt elegant och kompakt espressomaskin. DeLonghi EC685 Espressomaskin är en semiautomatisk modell som är utrustad med programmerbara kaffeknappar. De låter dig ställa in kaffet som du vill ha det. Du får precis den mängd kaffe i koppen som du vill ha. Samtidigt finns det även en varm-vattensfunktion till dig som kanske föredrar te istället för kaffe. Det enda du ska göra för att få varmt vatten är att vrida på uttaget på sidan.DeLonghi Dedica EC685 espressomaskin har ett inbyggt termoblock, som gör maskinen klar till att brygga espresso efter bara 30-40 sekunder. Samtidigt är steamern klar efter ytterligare 15 sekunder. Du kan alltså få en kopp kaffe precis innan du ska utanför dörren. Du behöver inte vara rädd om du skulle glömma att stänga av maskinen. Du kan ställa in den till att stänga av sig själv efter 9 min, 30 min eller 3 timmar. Espressomaskinen har en pressureized filterkorg, vilket betyder att filterkorgen har en massa små hål som vattnet kan rinna ut igenom, men bara en eller få i botten. Det gör att espressomaskinen kan bearbeta förmalet kaffe som inte är så fint malet.
 • Rocket espresso r60v

  Rocket espresso r60v
  R60 V från Rocket Espresso är Rockets mest professionella hemmamaskin som har har ett unikt tryckprofileringssystem som gör det möjligt att förfina bryggningen genom att justera trycket under bry
 • Electrolux Kaffemaskin KBC65X

  Electrolux Kaffemaskin KBC65X
  Med kvarnAuto-startJusterbar kaffemängd &: vattenmängdAutomatisk mjölkskummareAvkalkningsprogram &: sköljprogram
 • Siemens Inbyggd Kaffemaskin CT836LEB6

  Siemens Inbyggd Kaffemaskin CT836LEB6
  Med Home ConnectautoMilkClean: helt automatisk rengöringsensoFlow System : innovativt värmesystemoneTouch DoubleCup: Brygg och servera två koppar i ett enda moment
 • Elektrisk Kvarn

  Elektrisk Kvarn
  Färg: Grå Material: Rostfritt stål Mått ca: 6, 5 x 22 cm...
 • Rocket Appartamento Serie Nera Espressomaskin koppar

  Rocket Appartamento Serie Nera Espressomaskin koppar
  Pålitlig och driftsäker semiautomatisk espressomaskin från Rocket, som låter dig kontrollera styrka och smak på ditt kaffe. Ånkapaciteten är stor och vibrationspumpen arbetar tyst. Här finns flera funktioner och funktionaliteten är håller absoluta toppklass, vilket gör detta till en mycket mångsidig espressomaskin som utöver sofistikerad design passar in i samtliga kök, moderna som klassiska. Maskinen är utrustad med en tank för kokande vatten och du kan därför också enkelt brygga te. Maskinen har en integrerad mjölkskummare som gör att du kan brygga latte, cappuccino och liknande.
 • Calvi Manuell Espressomaskin

  Calvi Manuell Espressomaskin
 • Nespresso Vertuo Next Deluxe, 1,1 l., chrome

  Nespresso Vertuo Next Deluxe, 1,1 l., chrome
 • Rocket Mozzafiato Cronometro R Espressomaskin Vit

  Rocket Mozzafiato Cronometro R Espressomaskin Vit
  Med funktioner tagna direkt från de kommersiella espressomaskinerna kommer Cronometro R i Mozzafiato-varianten blir din nya bästa vän i köket. Espressomaskinen från Rocket Espresso är utrustad med digital timer sam PID temperaturreglering som garanterar dig en perfekt kopp kaffe, oavsett om det rör sig om en Americano, Cappuccino, Cortado eller vanlig espresso.Utöver detta har espressomaskinen en isolerad varmvattenbehållare och du är garanterad en högkvalitativ och stabil maskin. Den roterande pumpen arbetar på låg volym utan att störa, och du kan välja att ansluta maskinen direkt till vattenkranen. Mozzafiato är tillverkad i rostfritt stål och finns i färgerna Vit och Stål.
 • Dinamica Espressomaskin, Svart

  Dinamica Espressomaskin, Svart
  De'Longhi Dinamica espressomaskin erbjuder ett varierat utbud av kafferecept med intuitiv och användarvänlig touchkontroll samt LCD-display med tydliga symboler för enkel och snabb navigering.
 • Rocket Mozzafiato Cronometro R Espressomaskin Svart

  Rocket Mozzafiato Cronometro R Espressomaskin Svart
  Med funktioner tagna direkt från de kommersiella espressomaskinerna kommer Cronometro R i Mozzafiato-varianten blir din nya bästa vän i köket. Espressomaskinen från Rocket Espresso är utrustad med digital timer sam PID temperaturreglering som garanterar dig en perfekt kopp kaffe, oavsett om det rör sig om en Americano, Cappuccino, Cortado eller vanlig espresso.Utöver detta har espressomaskinen en isolerad varmvattenbehållare och du är garanterad en högkvalitativ och stabil maskin. Den roterande pumpen arbetar på låg volym utan att störa, och du kan välja att ansluta maskinen direkt till vattenkranen. Mozzafiato är tillverkad i rostfritt stål och finns i färgerna Vit och Stål.
 • Siemens TE653318RW

  Siemens TE653318RW
 • Espressomaskin, Rosa

  Espressomaskin, Rosa
  Espressomaskin från Smeg i klassisk retrodesign. Försedd med smarta funktioner som ångfunktion för mjölkskummning och i samma eleganta 50-tals design som övriga produkter ur Smegs sortiment.
 • Siemens TI903209RW Espressomaskin

  Siemens TI903209RW Espressomaskin
  Helautomatisk espressomaskin från Siemens. Med sensoFlow system som är ett värmesystem som håller optimal och konstant bryggtemperatur. Välj vilken typ av kaffe eller mjölkdryck du önskar med ett enkelt knapptryck, maskinen klara att göra upp till 2 koppar åt gången. Med espressomaskinens individualCoffee system kan du spara upp till sex användarprofiler och personliga dryckesinställningar. Efter varje användning så ångrengörs espressomaskinen automatiskt.  Specifikationer: Effekt: 1500 W. Mått: 38,2 x 31,6 x 47 cm. Vikt: 11,3 kg. Helautomatiskt rengörings och avkalkningsprogram.  Tyst och helautomatisk.  Tillbehör som ingår: Måttsked. Testremsa vattenhårdhet.
 • Avkalkningsmedel för espressomaskiner

  Avkalkningsmedel för espressomaskiner
 • Nespresso krups Inissia, 0,7 l., white

  Nespresso krups Inissia, 0,7 l., white
  Kapselmaskin Inissia vit Nespresso KrupsEn färgglad, kompakt och användarvänlig maskinNespressos mest kompakta kapselmaskin är enkel att använda tack vare det förenklade gränssnittet med två k

Bästa kaffemaskinerna att köpa enligt test

Eftersom det finns så många olika kaffemaskiner kan det vara svårt att veta vilken som är den bästa kaffemaskinen. Ett bra första steg när du ska köpa ny maskin är att ta del av tester och se vilken som fått bäst i test. Här får du några länkar till tester av kaffeautomater som gjorts.

Expressen Leva & Bo (2018) testade 7 kaffemaskiner och kom fram till att Melitta Caffeo Passione OT var bäst tätt följd av DeLonghi Eletta och Severin KV8090+SM9495.

Råd & rön (2020), test av 52 helautomatiska espressomaskiner med en prislapp på 3000 kr eller uppåt. I testet ingick många maskiner från Delonghi, Jura, Melitta och Gaggia. Hela testet kan läsas i deras tidning på biblioteket eller så kan man köpa testet med swish eller kort för 45 kr.

Råd & Rön (2017), test av 51 helautomatiska kaffemaskiner där en testpanel på 30 personer fått smaka espresso från varje maskin. Vinnare i testet kostar cirka 20 000 kr men panelen kom fram till att man kan hitta maskiner som kommer ganska nära för en bråkdel av pengarna.

Råd & Rön (2014), test av 28 espressomaskiner i ett lab och med smakpanel. Den dyraste maskinen fick sämst betyg! Bäst i test fick DeLonghis kaffemaskiner. De tog faktiskt hem de tre första platserna i testet.

ileadileadilead