Kaffemaskiner

Märken på kaffemaskiner

En kaffemaskin är vanligast att se på kontor och arbetsplatser, men det finns bra och billiga kaffemaskiner att ha hemma för hemmabruk också. En helautomatisk kaffemaskin med kvarn kan mala dina rostade bönor och dosera styrka helt på egen hand. Du behöver bara trycka på en knapp och inom en minut har du en god kopp kaffe att avnjuta! Vissa kaffeautomater har också funktionen att kunna skumma mjölk som du kan sätta på toppen.

Det som är största skillnaden mellan kaffeautomater på arbetsplatser eller i offentliga miljöer är att de har större kapacitet. Kaffemaskiner för hemmabruk är tänkt att kunna göra kanske 5-10 koppar per dag. Som en följd av det är underhållsarbetet något mer krävande, men enkelheten i att snabbt och enkelt kunna göra en god kopp kaffe överväger klart. Att dricka kaffe är en så rutinmässig del i mångas vardagsliv att det nu även finns möjlighet att skaffa inbyggd kaffemaskin.

Typer av kaffemaskiner: Espressomaskiner | Kapselmaskiner | Inbyggda kaffemaskiner

Populärt inom halv- och helautomatiska kaffemaskiner

 • Dolce Gusto Kapselmaskin EDG200.B Piccolo

  En kapselmaskin som alltid tar fram den perfekta drycken.Välj mellan espresso, kaffe eller te, varm eller kall dryck.Vattenbehållare på 0,7 liter.Enkel att rengöra.Automatisk avstängning efter 20 minuter.
 • Sage The Barista Express Espressomaskin

  Sage by Heston Blumenthal Kaffe är som godast när det är nymalet och med Sage Barista Express kan du få ditt kaffe direkt från kvarnen ner i filtret. Sage har tagit fram en espressomaskin med inbyggd kaffekvarn som dessutom har en snygg design så du vill ha den synlig i köket. Med Saga espressomaskin blir du en proffsbarista på nolltid. Med en stor behållare som tar 250 g bönor och en vattenbehållare på 2 liter kan du brygga många koppar innan du behöver fylla på igen. Fler funktioner - 18 inställningar från grovt till finmalet- Mjölkskummare- Justerbar dos- Enkel att rengöra- Integrerad kaffekvarn- Digital temperaturkontroll- Avtagbar vattenbehållare- 360° ångmunstycke- Display- Knapp för att tillaga två koppar samtidigt- Koppvärmare och förvaringsbricka- KalkindikatorSpecifikationer:Effekt: 1850 wattKapacitet: 2 literMått: H40 x B33 x D31 cm
 • Siemens Espressomaskin Rostfritt Stål EQ6 700

  EQ6 i 700-serienDet här är en riktig värsting till espressomaskin. Gjord i rostfritt stål och har en uppsjö av olika funktioner som låter dig individanpassa varje kopp av kaffe för största möjliga njutning. Är ändå inte för krånglig att använda och den har flera smarta lösningar när det gäller rengöring.  Kapacitet på 1,7 literBehållare för bönor med plats för 300 gramBehållare för kaffesumpDisplay med enkel och tydlig textAvkalkningsprogram och avkalkningsindikatorUppskumningsfunktionHetvattenfunktionMaskinen sköljer genom bryggenheten efter varje kopp. Hygieniskt och alltid fräscht kaffe.Urtagbar bryggenhet, enkel att rengöra vid behov19 bars tryckMöjligt att servera och brygga 2 koppar i samma momentIdeal bryggtemperatur skapar perfekt kaffe varje gång tack vare ett innovativt värmesystemFörinställda program för kaffe med mjölk, espresso, latte macchiato, cappuccino, mjölkskum, varm mjölk, café créme och hett vattenKeramiskt malverk för otroligt fint malda bönor
 • Melitta Caffeo Solo Silver

Fler tips på halv- och helautomatiska kaffemaskiner

 • Rocket Mozzafiato Espressomaskin Evoluzione R Vit

  Utsökt kaffe med hjälp av smart espressomaskin! Att starta dagen med en god kopp kaffe är A och O. Hos Rocket vet man om hur mycket den perfekta koppen kaffe betyder, och just därför har man utvecklat Mozzafiato Evoluzione R. Espressomaskinen brygger inte bara en perfekt espresso, den är även framtagen för att professionella baristas ska kunna använda den. Detta säkerställer både kvalité och lång hållbarhet! Temperaturen i den isolerade tryckkokaren är elektroniskt kontrollerad (PID) och kan justeras på en panel som är dold bakom spillbrickan. Vattentanken rymmer hela 2,5 liter, men du kan även välja att koppla maskinen direkt till en vattenanslutning. Rotationspumpen ser till att bryggningen och fyllningen sköts på ett smidigt och effektivt sätt, precis som i alla professionella maskiner.   Italienska Rocket står för en gammal tradition av kvalitetsmärkta produkter som alla tillverkas under mottot "Fatto a Mano", som betyder "handgjord". Med Mozzafiato Evoluzione R garanterar du en otroligt god kopp kaffe som garanterat kommer imponera på både familj och gäster! Med sitt stilfulla yttre passar maskinen utmärkt på köksbänken! Specifikationer:- Färg: Vit.- Höjd: 40 cm.- Bredd: 28 cm.- Djup: 42,5 cm. - Vikt: 30,2 kg. - Kapacitet (vattentank): 2,5 liter.- Effekt: 1200 Watt. - Justerbara fötter!  
 • Breville - VCF109X

 • Melitta Caffeo Passione Black

 • Smeg Espressomaskin Pastellblå

  En häftig espressomaskin i pastellblå från Smeg. Precis som Smegs resterande sortiment är denna espressomaskin designad i en läcker retroinspirerad stil. Funktioner:- Användarvänlig kontroll panel.- Välj mellan 1 eller 2 koppar.- Ångfunktion för mjölkskummning.- Justerbart Cappuccinosystem- Thermoblock uppvärmningssystem.- Den praktiska flow-stop funktionen ger dig möjligheten att välja egen styrka.- Indikator som visar när det är dags att avkalka.- Extra bricka för större glas såsom latteglas. - Den smarta avtagbara droppbrickan har en vattenindikator som visar när den är full.- Gummitassar som gör att maskinen står stadigt.- Pumptryck på hela 15 bar.- En avtagbar vattentank på 1 liter.
 • Nespresso Lattissima Touch F521 Vit

 • Delonghi ECAM370.95.S

 • Breville Prima Latte Espressomaskin Röd

  En mångsidig espressomaskin från Breville som kommer att revolutionera ditt kaffedrickande. Med ett enkelt knapptryck får du en nybryggd espresso, cappuccino eller latte, och med det manuella läget kan du skräddarsy din kopp kaffe till perfektion helt efter egen smak. Till skillnad från många andra typer av espressomaskiner kan Prima Latte från Breville använda olika typer av mjölk, såsom sojamjölk och helmjölk, och fortfarande få samma härliga resultat som med vanlig mjölk. Prima Latte klarar av detta, tack vare ett högt tryck på hela 15 bar när den skummar mjölken. Mjölken förvaras i en integrerad behållare på 0,3 liter och kan lätt tas ur maskinen och förvaras i kylen när maskinen inte används. Prima Latte är utrustad med ett öppet filtersystem vilket betyder att det fungerar lika bra att använda en E.S.E Pod som malt kaffe när du brygger ditt kaffe. Funktioner:- Enkel eller dubbel cappuccino.- Enkel eller dubbel espresso.- Enkel eller dubbel latte.- Manuellt läge för att skräddarsy ditt kaffe.- Endast skumläge. - Rengöringsprogram.Finns även i färgen silver. 
 • Sage SES 880 BSS Espressomaskine

  Bli din egen barista med denna proffsiga espressomaskin från Sage!En god kopp kaffe på morgonen kan göra hela dagen bättre, just därför ska du aldrig kompromissa med ditt kaffe. Med den nya espressomaskinen The Barista Touch från Sage garanterar du gott kaffe till dig själv och övriga familjen, utan någon som helst ansträngning! En espressomaskin värdig kaffeälskaren.En helautomatisk kaffemaskin är perfekt för dig som älskar kaffe och tycker om att testa olika sorters bönor. The Barista Touch är enkel att använda och klarar sig bra på egen hand. Se bara till att kaffe- och vattenbehållaren är fylld, därefter är du bara ett knapptryck från en perfekt kopp kaffe! Du har även möjlighet att välja mellan olika kvarn- och dosinställningar, vilket gör det otroligt enkelt att skräddarsy den perfekta koppen. Ett ytterligare tillägg hos The Barista Touch är den automatiska mjölkskummaren som ger ett fantastiskt resultat varje gång. Ställ bara in önskad temperatur och låt maskinen sköta resten. Varför inte bjuda gästerna på en härlig Espresso Macchiato?Maskinen styrs enkelt via den digitala touch-displayen som tydligt visar vad som behöver göras. Här väljer du även vilken storlek du vill ha på koppen! Du kommer snart märka att denna maskin sköter i princip allt av sig själv. Till och med uppvärmningen är snabbare än hos konkurrenterna - det tar bara 3 sekunder för maskinen att göra sig redo! En perfekt espressomaskin för dig som älskar kaffe! Specifikationer:- Färg: Stål.- Höjd: 41 cm.- Bredd: 32 cm.- Djup: 34 cm.- Vikt: 10,6 kg.- Vattentank: 2 liter.- Bönhållare: 250 gram. - Effekt: 1850 watt.
 • Melitta Caffeo Solo & Milk Kaffemaskin Svart/Silver

  Kraftfull, helautomatisk kaffemaskin från Melitta i svart och silver. Maskinen brygger alla kaffespecialiteter och har en unik funktion som sköljer bönorna i vatten innan bryggningen. Det ger maximal smak på kaffet och du kan dessutom enkelt ställa in styrka och temperatur. Med mjölkskumningssystemet kan du värma upp mjölken eller skumma mjölken med ångröret.
 • Bosch Tasimo VIVY2 Kaffemaskin TAS1402

  Bosch Tasimo VIVY2 Kaffemaskin TAS1402
 • Lattissima Touch Kaffemaskin Svart

  Nespresso Lattissima Touch erbjuder dig möjligheten att skapa dina egna kaffefavoriter med hjälp av produktens touch screen så är det endast ett knapptryck bort. Välj mellan 6 olika alternativ för kaffe- och mjölkrecept. Kapselmaskinen är lättanvänd, tidlös design och har hög prestanda.
 • Delonghi ECAM650.55.MS

 • Severin ESPRESSO/KAFFEMASKIN SOLO

  Severin ESPRESSO/KAFFEMASKIN SOLO från Severin
 • Barista

  En äkta barista känner till hemligheten bakom den perfekta tillredningen av kaffe - från Ristretto till Flat White. Den vet i vilken ordningsföljd ingredienserna måste rinna ner i koppen enligt originalreceptet, och vet hur du helst dricker dit
 • Delonghi Magnifica S ECAM 21.117.W

  Använd hela eller malda bönor,Kan brygga två koppar samtidigt,Anpassa styrka och storlek utefter dina önskemål,Ny, smart kontrollpanel,1450 W effekt,
 • Helautomatisk espresso/kaffemaskin EQ6 PLUS S500 Morning Haze

  EQ6 plus, en kaffemaskin med ett intelligent värmesystem som ger dig en optimal bryggtemperatur för att garantera en perfekt espresso varje gång. Funktionerna väljs på panelen med hjälp av sensorknappar, alla kaffedrycker bryggs med hjälp av endast en touch. Brygg två cappuccinos med en knapptryckning eller välj din egen favorit kaffe med hjälp av ”Aroma Plus-paketet” vilket innebär att du kan välja vilken kaffestyrka du önskar för den ultimata smaksensationen.
 • Delonghi Espressomaskin EC685 - Svart

  Stilren espressomaskin från Delonghi. Med ett anpassningsbart Cappuccinosystem med dubbla droppbrickor blir det enkelt att förbereda sin favoritkaffe. På sidan kan man skumma eller värma sin mjölk till kaffet. Maskinen blir redo för användning på bara några sekunder. Finns även i metall, vit och röd färg. Specifikationer: Vikt: 4,2 kg.  Effekt: 1300 W. Auto shut off.Mjölk system: Manuellt.Maximal Kopphöjd: 12 cm. Pumptryck (bar): 15.Vattenbehållarens kapacitet: 1,1 l.På/av Knapp.Borttagbar droppbricka.Avtagbar vattenbehållare.Indikator för vattennivå. Material: Rostfritt stål.ESE-kapslar.Antal filter: 3   
 • Nespresso Vertuo Plus Black

 • Rocket Mozzafiato Espressomaskin Evoluzione RSvart

  Elegant design och professionell kvalité! Med italienska Rockets nya espressomaskin garanterar du alltid en perfekt kopp kaffe. Imponera när du bjudit gästerna på middag och avsluta med en krämig och god espresso. Mozzafiato Evoluzione R är en revolutionerande espressomaskin som skapats för att också kunna passa i det professionella köket. Med sin eleganta design blir den en naturlig blickfångare på köksbänken och kommer med all säkerhet bli din nya bästa vän! Rocket har alltid arbetat efter mottot "Fatto a Mano", vilket betyder "handgjord". Deras maskiner håller alltid högsta möjliga kvalité och säkerställer en perfekt kopp kaffe genom ett knapptryck. Maskinen är också oerhört praktisk och vattentanken rymmer hela 2,5 liter. Skulle detta inte vara tillräckligt kan du även koppla in den direkt i en vattenanslutning. Evoluzione R har en elektroniskt kontrollerad temperaturreglering, vilket bidrar med en otrolig exakthet vad gäller vattentemperatur. En oerhört viktig del av kaffebryggningen! Den läckra designen gör att maskinen enkelt smälter in i köket och att du smidigt placerar den var du vill. Fötterna är justerbara och kan höjas och sänkas, för att göra användningen så ergonomisk som möjligt. Evoluzione R är en espressomaskin att räkna med!  Specifikationer:- Färg: Svart.- Höjd: 40 cm.- Bredd: 28 cm.- Djup: 42,5 cm. - Vikt: 30,2 kg. - Kapacitet (vattentank): 2,5 liter.- Effekt: 1200 Watt.  - Justerbara fötter! 
 • Nespresso Expert&Milk D85-EU-GR-NE

 • Siemens Espresso/kaffemaskin TE657313RW

  Siemens Espresso/kaffemaskin TE657313RW
 • Siemens EQ.3 S100

 • Delonghi ECI341.BZ

 • Rocket espresso mozzafiato evoluzione r rostfri

  TEKNISKA SPECIFIKATIONER:Bredd: 28 cmDjup 42,5 cm Höjd 40 cmPump: Rotation. Kokare: Värmeväxlare. Vattentank: 2,9 liter. Ansluting: JA (valfritt). Elektronik: PID. Effekt :1200 Watt. Nettovikt: 30,
 • Delonghi ECI341.BK

 • VertuoPlus Silver Kaffemaskin

  Nespresso nya VertuoPlus, kaffemaskinen som med en högteknologisk Centrifusion-teknologi ger en tjock och fyllig crema - med perfekt resultat varje gång! Tack vare streckkoden på kapslarna som maskinen vid bryggning läser av kan du få en perfekt doserad kopp kaffe, från den lilla Espresson (40 ml) till en riktigt stor kopp kaffe (Alto) på hela 414 ml. Ett knapptryck är det enda du behöver med VertuoPlus. Till varje ny Nespresso Vertuoline kaffemaskin så ingår ett startpaket med kapslar från Nespresso som hjälper dig att hitta din framtida favorit. Egenskaper - Fem olika koppstorlekar - Användarvänlig och flexibel - Perfekt resultat varje gång - Kapslar från Nespresso ingår
 • Gastroback 42615 espresso

 • Rocket Giotto Espressomaskin Evoluzione R

  Evoluzione R är en espressomaskin från italienska Rocket, som ursprungligen är framtagen för professionella baristas. Därför har Evoluzione R en hel del funktioner som passar kaffeperfektionisten som handen i handsken. En temperaturmätare gör att man kan enkelt kan brygga espresso under precis rätt temperatur. Espressomaskinen har en rymlig vattenbehållare för 2,5 liter men det går även att koppla in maskinen direkt till en kran om man vill. Den italienska eleganta designen präglas av blankt rostfritt stål och den lite mer kantiga Giotto-designen.SpecifikationerVikt: 27,8 kg.Mått: 33,5 (B) x 42 (L) x 40 (H) cm.Kokkapacitet: 1,8 liter.Effekt: 1200 W.  
 • Delonghi ETAM29.660.SB

 • KitchenAid Artisan Espressomaskin Röd

  Ny uppdaterad espressomaskin från KitchenAid, en av få snygga maskiner med två kokare, vilket gör det smidigt och enkelt att brygga och skumma mjölk samtidigt.Två oberoende kokare: Espresso kokare, som levererar konstant temperatur för optimal bryggning av italiensk espresso med "crema" och Ångkokare, torr ånga med konstant temperatur för en rik krämig cappuccino.Professionell filterhållare, rymmer två utbytbara filterkoppar i rostfritt stål, dubbel filterkopp och enkel filterkopp (fungerar även till pods)Stor espresso och ånga mätare, tydlig indikation på kokarens status för bryggning och skumning.Koppvärmare, enkel förvaring för att värma upp till 6 espressokoppar. Mått: H:39 cm L: 31,5 cm B: 31,5 cmVikt: 13,3 cmWatt: 1300WTryck: 15 BarGaranti: 2 år
 • Nespresso Vertuo Plus White

 • Citiz&Milk Espressomaskin, Svart

  Energisnåla Nespresso Citiz&Milk espressomaskin i slimmad design utrustad med integrerad mjölkskummare Aeroccino3 så du kan göra allt från espresso till latte macchiato hemma i köket.
 • Asko Inbyggd Kaffemaskin CM8456S

  Asko Inbyggd Kaffemaskin CM8456S
 • Delonghi ECI341.BZ

 • Sage The Barista Touch

 • Siemens EQ.9 plus connect s500 TI9553X1RW

  Finjusteringar med Barista-läge,Unik teknologi med perfekt synergi,Kan brygga två koppar samtidigt,Keramisk kvarn av toppkvalitet,Automatisk rengöring,
 • Nespresso Vertuo GCA1 Black

  Stor koppvariation,Perfekt resultat varje gång,Snabb uppvärmning,Användarvänlig och flexibel,Kapslar från Nespresso ingår,
 • Rocket Appartamento Espressomaskin Koppar

  Appartamento är en av Rockets mer kompakta espressomaskiner och passar således perfekt för kök som inte har obegränsat med utrymme. Trots detta, har Rocket inte tummat på kaffemaskinens kvalitet och prestanda som är anpassad för att kunna brygga kaffe till perfektion. En sidopanel i koppar ger espressomaskinen ett extra elegant intryck. SpecifikationerVikt: 20 kg.Mått: 27,4 (B) x 42,5 (L) x 36 (H) cm.Kokkapacitet: 1,8 liter.Effekt: 1200 W.  
 • Delonghi EC685.R

 • Delonghi ECAM22.320.B

 • Melitta Caffeo Passione OT One Touch Silver

  Effekt: 1450 W,Touch-knappar,Pumptryck: 15 bar,Dubbla koppar,10 kaffesorter,
 • Espressomaskin CI Touch

  Intelligent teknik för individuell kaffenjutning. Personliga kafferecept har blivit till en livsfilosofi för många kaffeälskare. I Melitta® CI® kan vi erbjuda en helautomatisk kaffemaskin som enkelt går att anpassa efter fyra individers person
 • Melitta-Caffeo Solo - Silver

 • Melitta-Caffeo Solo - Svart

 • Delonghi ECAM650.75MS

 • Melitta Barista T Smart Silver

 • Delonghi ECAM650.75MS

 • Smeg Espressomaskin ECF01PGEU Grön

  Denna härligt gröna espressomaskin är inspirerad av italienarnas kärlek till kaffet. Smegs Espressomaskin har samma ikoniska 50-talsstil som de andra produkterna i Smegs sortiment, så att du kan mixa och matcha dina favoriter för en elegant köksuppsättning. Denna nya apparat ger en snygg stil till ditt eftermiddagskaffe. Om du föredrar en espresso, cappuccino, latte eller latte macchiato, så hjälper denna espressomaskin att skapa och njuta av ditt kaffe i bekvämligheten av ditt eget hem.Funktioner:Användarvänlig kontrollpanel.Du kan välja mellan 1 eller 2 koppar.Den har en ångfunktion för mjölkskummning.Justerbart Cappuccinosystem.Thermoblock uppvärmningssystem.Praktiska flow-stop funktionen låter dig välja din egen styrka.En extra bricka för latteglas till exempel.Den avtagbara droppbrickan medvattenindikator som visar när den är full.En indikator som visar när det är dags att kalka av maskinen.Maskinen har gummitassar som gör att den står stadigt.Pumptryck på hela 15 bar.Vattentanken som rymmer 1 liter är avtagbar.Yttermått: H: 303 mm, B: 149 mm, D: 330 mm

Bästa kaffemaskinerna att köpa enligt test

Eftersom det finns så många olika kaffemaskiner kan det vara svårt att veta vilken som är den bästa kaffemaskinen. Ett bra första steg när du ska köpa ny maskin är att ta del av tester och se vilken som fått bäst i test. Här får du några länkar till tester av kaffeautomater som gjorts.

Råd & Rön (2014), test av 28 espressomaskiner i ett lab och med smakpanel. Den dyraste maskinen fick sämst betyg! Bäst i test fick DeLonghis kaffemaskiner. De tog faktiskt hem de tre första platserna i testet.

Varumärken för kaffemaskiner som maler bönor

Ascaso, Asko, Barletta, Bodum, Bosch, Breville, Cafetto, Delonghi, Dolce Gusto, Dualit, Electrolux, Gaggia, Gastroback, Graef, Husqvarna, Illy, Izzo My Way, KitchenAid, Krups, Melitta, NEFF, Nespresso, Nivona, Nuova Simonelli, Philips, Princess, Profi Cook, Rocket, Rocket Espresso, Rocket Espresso Milano, Sage, Sage by Heston Blumenthal, Severin, Siemens, SJÖSTRAND, SMEG, WMF


En butikskedja som håller hög klass på både utbud och service är ELON. Kolla in deras sortiment av kaffemaskiner som de säljer online. Klicka här.