Koppar & muggar

Utan en kopp eller mugg blir det svårt att avnjuta sina goda kopp nybryggt kaffe. Här hittar du koppar från flera kända märken. Beroende på vilken kaffedryck du ska dricka finns det olika sorters. En slät kopp kaffe dricker vi ofta i mugg här i Sverige medan en liten espresso ska drickas ur en lite espressokopp för 2-4 cl.

Typer av koppar: Kaffekoppar | Kaffemuggar | Espressokoppar | Cappuccinokoppar | Café au lait | Lattemuggar

Populärt inom koppar & muggar

 • Illy espressokopp med fat

  Illy espressokopp med fat
  Vår otroligt populäraespressokopp från Illy. Illy är ett familjerosteri i Trieste, Italien, som funnits sedan år 1933. Denna kopp rekommenderas till enkel espresso och enkel macchiato. Supermy
 • Passalacqua espressokopp 6 pack med fat

  Passalacqua espressokopp 6 pack med fat
  Passalacqua är ett italienskt familjeföretag, nu i tredje generationen, som grundades 1948. Denna kopp rekommenderas till enkel espresso och enkel macchiato.Mått & Info:Mått: 7 cm x Ø 6 cmFat:&
 • Pillivuyt Plissé Espressokopp 9 cl Vit

  Pillivuyt Plissé Espressokopp 9 cl Vit
 • Retromugg coffee first

  Retromugg coffee first
  Coffee first, your bullshit secondDen här snygga muggen med härlig känsla av retro är gjord av porslin och rymmer 0,33 liter. Passar bra att pigga upp dit kök och frukost med eller varför inte&h

Fler tips på fina koppar & muggar för kaffedrycker

 • Pilar Kaffemugg med fat x 2 Agave Green

  Pilar Kaffemugg med fat x 2 Agave Green
 • Rörstrand - SÅLD Rosa Kaffekopp 1920-tal

  Rörstrand - SÅLD Rosa Kaffekopp 1920-tal
  Rosa kaffekopp med fat, 1920-tal. Proveniens Albin Kristensson.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Lattekopp Madison Vit

  Lattekopp Madison Vit
 • Byon Swirl Mugg 38 Cl Röd/ - Kaffekoppar Stengods Beige

  Byon Swirl Mugg 38 Cl Röd/ - Kaffekoppar Stengods Beige
  Swirl Mugg 38 Cl, Röd/beige från ByON. Kaffekoppar Beige Stengods. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Mateus Bubbles Mugg 30 Cl - Kaffekoppar Keramik Plommon

  Mateus Bubbles Mugg 30 Cl - Kaffekoppar Keramik Plommon
  Bubbles Mugg från Mateus. Den här muggen har ett bubbligt mönster som gör den både charmig och lätt att hålla i handen. Den är tillverkad av keramik och målad för hand av erfarna hantverkare i Portugal, vilket gör att varje mugg unik. Kommer i flera härliga färger.Eftersom produkten är handgjord kan tillverknings- och leveranstiden variera. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Pillivuyt Plissé Fat till Kaffekopp 29 cl

  Pillivuyt Plissé Fat till Kaffekopp 29 cl
 • Oiva / Siirtolapuutarha Kaffekopp 20 cl Set om 2 Beige/Svart

  Oiva / Siirtolapuutarha Kaffekopp 20 cl Set om 2 Beige/Svart
 • Portmeirion Strawberry Thief Mugg 35 Cl Karmosin/skiffer - Kaffekoppar Benporslin Röd

  Portmeirion Strawberry Thief Mugg 35 Cl Karmosin/skiffer - Kaffekoppar Benporslin Röd
  Den här muggen från Portmeirion tillhör serien Strawberry Thief, som är en vackert mönstrad serie som garanterat skapar en levande dukning. Den är designad i England och tillverkad av hög kvalitet och bra hantverk, precis som Portmeirion är kända för. Tillverkad i benporslin och bör tvättas för hand. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Royal Copenhagen Fluted Contrast Mugg 33 Cl Jet - Kaffekoppar Porslin Svart

  Royal Copenhagen Fluted Contrast Mugg 33 Cl Jet - Kaffekoppar Porslin Svart
  Muggen från Royal Copenhagen har en elegant stil i porslin med en modern känsla. Den har dekorativa räfflor med handmålade detaljer och ett hölje i silikon för bättre grepp. Servera kaffe med charm. Formgivning av H.C. Gjedde. Om muggen från Royal Copenhagen- Fluted Contrast uppskattas för den dekorativa designen.- Muggen finns i olika färger.- Gjord av porslin.- Bredd: 85 mm.- Höjd: 95 mm.- Kapacitet: 33.0 cl. Skötselråd för muggen- Tål mikrovågsugn.- Tål diskmaskin. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Espressokopp 6,5cm 9 cl Svart

  Espressokopp 6,5cm 9 cl Svart
 • Louise Roe Ceramic Pisu Äggkopp 5 Cm - Kaffekoppar Keramik Vanilla White

  Louise Roe Ceramic Pisu Äggkopp 5 Cm - Kaffekoppar Keramik Vanilla White
  Äggkoppen från Louise Roe har en stilren design i keramik. Kombinera med andra delar i serien och skapa din personliga stil. Om äggkoppen från Louise Roe- Gjord av keramik.- Höjd: 50 mm.- Diameter: 50 mm. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Rosendahl Copenhagen Grand Cru Muggar 34 Cl 2-pack - Kaffekoppar Porslin Vit

  Rosendahl Copenhagen Grand Cru Muggar 34 Cl 2-pack - Kaffekoppar Porslin Vit
  2-pack med muggar från Rosendahl. Dessa muggar tillhör den klassiska serien Grand Cru som är designad av Erik Bagger. Designen är enkel och tidlös, vilket gör att de är fina till alla typer av dukningar. Muggen är tillverkad av porslin, och passar perfekt till varma drycker såsom kaffe och te. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Unikko Kaffekopp Beige 20 Cl 2 St

  Unikko Kaffekopp Beige 20 Cl 2 St
 • Sagaform - Coffe & More Kaffemugg 25 cl 2-pack Vit

  Sagaform - Coffe & More Kaffemugg 25 cl 2-pack Vit
  Coffe & More Kaffemugg 25 cl 2-pack från Sagaform är ett härligt set med kaffekoppar dekorerade med en karakteristisk relief som för tankarna till 70-talet. Den raka och enkla stilen gör muggarna lätt att mixa och matcha med redan befinligt porslin. Coffe & More Kaffemuggarna finns i flera fina färger att välja mellan, är stapelbara och tål både mikrovågsugn och maskindisk.Coffee & More, framtagen av Sagaform i samarbete med designern Margot Barolo. Seriens design är en flirt med 70-talets direkta, lekfulla och raka språk. Serien finns i olika delar, mönster och färger och gör sig allra bäst i en härlig mix av allt, men ska inte heller underskattas var och en för sig. Denna serie har flera personligheter som vi älskar och uppskattar. Vilken är din favorit?
 • Nordal - GRAINY cup, sand

  Nordal - GRAINY cup, sand
  Colour may vary from item to item due to reactive glazing. Food and dishwasher safe. At the same time a nostalgic and a modern dinnerware in 2 colorways. Some pieces are also available with large dots. 330 ml.
 • Aida Raw Single Wall Muggar 30 Cl 6-pack - Kaffekoppar Stengods Nordic Black

  Aida Raw Single Wall Muggar 30 Cl 6-pack - Kaffekoppar Stengods Nordic Black
  Muggarna från Aida har en skandinavisk design i stengods. Varje artikel är unik på grund av den handgjorda designen. Kombinera med andra delar i serien och skapa din personliga look. Om muggarna från Aida- Handgjord.- Hög kvalitet.- Reptålig glasering.- De här muggarna är en del av Aidas kollektion Raw. Skötselråd för muggarna- Denna produkt tål diskmaskin och mikrovågsugn. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Arabia - 24h Kaffekopp 26 cl Vit

  Arabia - 24h Kaffekopp 26 cl Vit
  Kaffekopp i klassisk stil från Arabia och serien 24h. Skön att dricka ut och öra att hålla i. Matcha gärna med fatet som hör till, att lägga lilla sötsaken till kaffet på.Rena linjer och noggrant slutförda detaljer är karaktäristiska för porslinet i Arabias serie 24h, designad av Heikki Orvola. Porslinet, ursprungligen designat för konstnärens eget bruk, hittade sin väg in i Arabias serieproduktion 1996. Dess tydliga, enkla former förblir behagliga för ögat från år till år samtidigt som de är mycket praktiska. Serien, som tilldelades Design Plus-priset, fick sitt namn efter ändamålet: 24h - en servis som passar att användas dygnets alla timmar.
 • Oiva / Unikko Kaffekopp 20 cl Set om 2 Vit/Clay/Puder/Vinröd

  Oiva / Unikko Kaffekopp 20 cl Set om 2 Vit/Clay/Puder/Vinröd
 • Villeroy & Boch Crafted Blueberry Kaffekopp 25 Cl - Kaffekoppar Porslin Turkos

  Villeroy & Boch Crafted Blueberry Kaffekopp 25 Cl - Kaffekoppar Porslin Turkos
  Kaffekoppen från Villeroy & Boch har ett handgjort, rustikt utseende i högkvalitativt porslin med en reaktiv glasering för att göra varje produkt unik. Den har en personlig känsla perfekt för att liva upp bordsdukningen. Är fin tillsammans med andra produkter från samma kollektion. Om kaffekoppen från Villeroy & Boch- Den här kaffekoppen är en del av Villeroy & Bochs kollektion Crafted Blueberry.- Tillverkad av porslin.- Rustik design.- Reaktiv glasering.- Handgjord look. Skötselråd för kaffekoppen- Handdisk rekommenderas.- Denna produkt tål inte mikrovågsugn. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Spode Blue Italian Jumbokopp Med Fat 56 Cl - Kaffekoppar Porslin Vit

  Spode Blue Italian Jumbokopp Med Fat 56 Cl - Kaffekoppar Porslin Vit
  Blue Italian Jumbokopp Med Fat från Spode. Den här vackra koppen med tillhörande fat är en del av serien Blue Italian som går i klassiskt blått och vitt. Motivet har fått sin inspiration från italienska landsbygden, och kanten har Imari Oriental-mönster. Serien gavs ut 1816 och har producerats sedan dess. Den lämpar sig för dagligt användande, då den tål både diskmaskin och mikrovågsugn, och är frys- och ugnsfast. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Ernst Kopp Med Fat 7 Cm /prickig - Kaffekoppar Stengods Vit

  Ernst Kopp Med Fat 7 Cm /prickig - Kaffekoppar Stengods Vit
  Kaffekopp med fat i stengods. Koppen och fatet är glaserade, men med matt utseende och känsla. Ernst logga undertill.Finns även i en större modell och i fler färger; vit, grå samt vit med en prickig glasering. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Pulcina Espressobryggare 1 kopp Aluminium/Svart

  Pulcina Espressobryggare 1 kopp Aluminium/Svart
 • Louise Roe Ceramic Pisu Kopp 7.5 Cm - Kaffekoppar Keramik Ink Black

  Louise Roe Ceramic Pisu Kopp 7.5 Cm - Kaffekoppar Keramik Ink Black
  Koppen från Louise Roe har en stilren design i keramik. Kombinera med andra delar i serien och skapa din personliga stil. Om koppen från Louise Roe- Gjord av keramik.- Höjd: 75 mm.- Diameter: 83 mm. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Pilar Kaffemugg med fat x 2 Mirage Grey

  Pilar Kaffemugg med fat x 2 Mirage Grey
 • Terres de rêves Fat till Kaffekopp Rost

  Terres de rêves Fat till Kaffekopp Rost
 • 2 Cafe Latte-mugg Chocolate

  2 Cafe Latte-mugg Chocolate
 • Royal Copenhagen Alphabet Mugg 33 Cl Z - Kaffekoppar Porslin Vit

  Royal Copenhagen Alphabet Mugg 33 Cl Z - Kaffekoppar Porslin Vit
  Muggen från Royal Copenhagen har elegant, hög design i porslin med handmålad, dekorativ bokstav på framsidan perfekt för både varma och kalla drycker. Den har vackra, blå detaljer runt omkring. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. En perfekt gåva till dig själv eller någon du tycker om. Om muggen från Royal Copenhagen- Elegant design.- Tillverkad av porslin.- En perfekt gåva till dig själv eller någon du tycker om.- Både för varma och kalla drycker.- Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination.- Från serien Alphabet Collection.- Bredd: 95 mm.- Höjd: 100 mm.- Kapacitet: 33.0 cl.- Antal kolli: 1.- Tillverkad i Thailand Skötselråd för muggen- Tål mikrovågsugn.- Tål diskmaskin. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • House Doctor Lake Mugg - Kaffekoppar Stengods Grön

  House Doctor Lake Mugg - Kaffekoppar Stengods Grön
  En vacker mugg från Lake-serien av House Doctor. Muggen har ett rustikt och rått utseende med dess spräckliga yta och dova färger. Materialet består av stengods och har en blank glaserad yta. Kombinera gärna med övriga produkter från Lake-sortimentet. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Blomus - Set med två kaffekoppar & fat, 4 pcs. - Pewter, MIO

  Blomus - Set med två kaffekoppar & fat, 4 pcs. - Pewter, MIO
  Set med två stycken kaffekoppar och fat, i glaserad keramik i färgen Pewter. Blomus nya kollektion MIO bjuder in till den perfekta måltiden, med sina trendiga färger och solida, tidlösa material. Bakom kollektionen MIO står designern Nina Thöming från Flöz Design. MIO servis består av alla essentiella delar som en servis ska innehålla, och finns i ett antal naturnära färger. Eftersom keramik tillverkas i höga temperaturer som ibland skiftar i intensitet, så kan lätta skiftningar i materialet ses. Det gör varje del av kollektionen unik. Kaffekopp och fat MIO kan diskas i diskmaskin och användas i mikron. Mått: H 7 cm, omkrets 8 cm, T 11 cm. V 200 ml. Fat: H 2 cm, omkrets 14,5 cm. Material: Glaserad keramik Färg: Pewter
 • House Doctor - Kopp, Berica, Beige

  House Doctor - Kopp, Berica, Beige
  Den här koppen i stengods från House Doctor kallas för Berica och kan mycket väl bli din nya favoritkopp. Dess räfflade design och lätt spräckliga lasyr ger koppen en modern look och gör den även bekväm att hålla i tack vare örat. Berica passar lika bra för morgonkaffet som för eftermiddagens fikarast, eller när helst du behöver slappna av en stund. Duka ledigt för gäster och servera en bit tårta eller snacks med Berica. Eller kombinera koppen med House Doctors andra porslin i ljusa färger för en rustik känsla när du tar en kort rast på jobbet. OBS! Under rådande Corona-tider kan leveranstiderna ibland variera, vänligen maila oss på info@shophome.se så kan vi snabbt kika upp den estimerade leveranstiden på den produkten du är intresserad av och återkomma till dig.
 • Mateus Lace Mugg 30 Cl - Kaffekoppar Keramik Grön

  Mateus Lace Mugg 30 Cl - Kaffekoppar Keramik Grön
  Lace Mugg från Mateus. Precis som namnet antyder har denna mugg ett spetsliknande mönster, och inspirationen kommer ifrån modevärlden samt skandinavisk design. En fröjd att dricka ur! Den är tillverkad av keramik och handmålad i Portugal, vilket gör varje mugg unik. Finns i flera härliga färger.Eftersom produkten är handgjord kan tillverknings- och leveranstiden variera. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Denby Azure Mugg Stor - Kaffekoppar Keramik Blå

  Denby Azure Mugg Stor - Kaffekoppar Keramik Blå
  Drick kaffe, te eller annan varm dryck ur denna vackra mugg från Denby. Azure muggen behöver inte förvaras i ett skåp, låt den istället stå framme och bli en del av inredningen. Under en kylig höst- eller vinterdag passar den också bra som soppskål. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Carolina Gynning Slice Of Life Mugg Med Öra 40 Cl - Kaffekoppar Porslin Multi

  Carolina Gynning Slice Of Life Mugg Med Öra 40 Cl - Kaffekoppar Porslin Multi
  Den här muggen med motivet Slice Of Life av Carolina Gynning lyfter vilken dukning som helst, och passar utmärkt till både morgonkaffet och eftermiddagsteet. Formgivaren Carolina Gynning har med stor passion och kärlek tagit fram detta motiv, som återspeglar hennes färgstarka och utåtriktade personlighet. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • 70s Peat Lattemugg 28 cl

  70s Peat Lattemugg 28 cl
 • Rörstrand Pli Blanc Mugg 40 Cl - Kaffekoppar Porslin Vit

  Rörstrand Pli Blanc Mugg 40 Cl - Kaffekoppar Porslin Vit
  Muggen från Rörstrand har klassisk, tidlös design i porslin med vackra veck på utsidan perfekta för både varma och kalla drycker. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Formgiven av Färg och Blanche. Om muggen från Rörstrand- Tidlös, klassisk design.- Vackra veck.- Tillverkad av porslin.- Från serien Pli Blanc.- Finns även som middagstallrik.- Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination.- Kapacitet: 40 cl.- Bredd: 108 mm.- Höjd: 78 mm. Skötselråd för muggen- Ugn-, micro-, frys- och diskmaskinssäker.- Tål temperaturer på upp till 25°C. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Mateus Oyster Kopp Med Fat 25 Cl - Kaffekoppar Keramik Orange

  Mateus Oyster Kopp Med Fat 25 Cl - Kaffekoppar Keramik Orange
  Koppen från Mateus har en vågformad stil i keramik med ett mjukt formspråk med inspiration från havet. Den har en sofistikerad, lekfull balans med en taktil, handmålad yta perfekt för varma drycker som kaffe och te. Varje artikel är unik tack vare den handgjorda designen. Tillverkad i Portugal. Om koppen från Mateus- Oyster uppskattas för den handgjorda designen.- Oyster är också omtyckt för det mjuka formspråket.- Från serien Oyster.- Inspirerad av havet.- Koppen finns i olika färger.- Höjd: 70 mm.- Tillverkad i Portugal.- Diameter: 175 mm.- Kapacitet: 25.0 cl. Skötselråd för koppen- Tål diskmaskin.- Frystålig.- Tål mikrovågsugn. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Rörstrand - Blå Eld Kaffekoppar

  Rörstrand - Blå Eld Kaffekoppar
  2 st kaffekoppar med fat ur serien Blå Eld formgiven av Hertha Bengtsson för Rörstrand. Under foten på koppen kan det förekomma hack. BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Royal Copenhagen Black Fluted Mega Termomugg 39 Cl - Kaffekoppar Svart

  Royal Copenhagen Black Fluted Mega Termomugg 39 Cl - Kaffekoppar Svart
  Black Fluted Mega Termomugg 39 Cl från Royal Copenhagen. Kaffekoppar Svart . Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Byon Jade Mugg Med Fat 17x7 Cm / Brun - Kaffekoppar Porslin Grön

  Byon Jade Mugg Med Fat 17x7 Cm / Brun - Kaffekoppar Porslin Grön
  Muggen från ByON har en handgjord design i porslin med en vacker, färgskiftande look. Varje artikel är unik tack vare den handgjorda designen. Välj mellan olika färger. Perfekt till vardags och finare tillfällen. Om muggen från ByON- Tillverkad av porslin.- Diameter: 170 mm.- Höjd: 70 mm.- Muggen kommer i olika färger.- Varje artikel är unik tack vare den handgjorda designen. Skötselråd för muggen- Tål diskmaskin. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Espressokopp Stengods - Grå

  Espressokopp Stengods - Grå
 • Carolina Gynning Butterfly Messenger Mugg 35 Cl - Kaffekoppar Porslin Svart

  Carolina Gynning Butterfly Messenger Mugg 35 Cl - Kaffekoppar Porslin Svart
  Den här muggen med motivet Butterfly Messenger av Carolina Gynning lyfter vilken dukning som helst, och passar utmärkt till både morgonkaffet och eftermiddagsteet. Formgivaren Carolina Gynning har med stor passion och kärlek tagit fram detta motiv, som återspeglar hennes färgstarka och utåtriktade personlighet. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Basic Kaffemugg 60 cl Ljusrosa

  Basic Kaffemugg 60 cl Ljusrosa
 • Villeroy & Boch Manoir Kaffekopp 0,20 L

  Villeroy & Boch Manoir Kaffekopp 0,20 L
  Denna vackra kaffekopp kommer från Villeroy & Bochs kollektion Manoir. Den traditionella kollektionen blandar känslan av klass med djärva former och expressivt präglade detaljer.Koppens kant buktar försiktigt utåt så att den blir mer bekväm att dricka från. Med koppen kan du enkelt duka bordet så att varje måltid blir till ett speciellt tillfälle!Specifikationer:- Material: Premium porslin- Innehåll: 200 ml- Vikt: Ca. 143 g- Tål diskmaskin- Tål mikrovågsugn 
 • Arabia Mumin Abc Mugg 40 Cl L - Kaffekoppar Porslin Lila

  Arabia Mumin Abc Mugg 40 Cl L - Kaffekoppar Porslin Lila
  Muggen från Arabia har en kreativ design med ett älskat Muminmotiv med en dekorativ bokstav. Den är tillverkad av slitstarkt vitroporslin med en härlig, lila färg för att lysa upp dukningen. Kombinera med andra delar i serien och skapa din personliga stil. På muggen L har Muminmamman och Muminpappan, i behov av variation i livet, bosatt sig i en grotta. Men de går med på att flytta hem när barnen hittar dem. Illustrationen på den större muggen är inspirerad av serien “Muminfamiljen”. Formgivning av Tove Jansson. Om muggen från Arabia - Inspirerande, populärt Muminmotiv.- Gjord av vitroporslin.- Kombinera muggen med Mumin ABC muggar från Arabia.- Från serien Moomin ABC.- Kapacitet: 40 cl. Skötselråd för muggen - Tål diskmaskin.- Tål mikrovågsugn.- Ugnsfast. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Inku Fat till espressokopp Ø 12 cm Green

  Inku Fat till espressokopp Ø 12 cm Green
 • Inku Espressokopp 10cl Grön

  Inku Espressokopp 10cl Grön
 • Design Letters Favourite Kopp 25 Cl Dad - Kaffekoppar Benporslin Grön

  Design Letters Favourite Kopp 25 Cl Dad - Kaffekoppar Benporslin Grön
  Koppen från Design Letters har klassisk, lekfull design i benporslin med matt finish perfekt för både varma och kalla drycker. Den har grafisk, stilren text på framsidan. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. En perfekt gåva till dig själv eller någon du tycker om. Formgivning av Arne Jacobsen. Om koppen från Design Letters- Lekfull, klassisk design.- Matt finish.- Tillverkad av benporslin.- Populär kopp.- Finns även som skål.- Perfekt för både varma och kalla drycker.- En perfekt gåva till dig själv eller någon du tycker om.- Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination.- Höjd: 85 mm.- Kapacitet: 25.0 cl.- Diameter: 80 mm.- Tillverkad i Kina Skötselråd för koppen- Tål diskmaskin. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Bubbles Espressokopp Ocean

  Bubbles Espressokopp Ocean

Koppens design och funktion

Det är vanligast att kaffekoppar och muggar är tillverkade i porslin. Det är bland annat för att materialet är hyfsat bra på att hålla och tåla värme. Nybryggt kaffe håller i början en temperatur på cirka 90 grader. Det är lite för varmt för att dricka direkt men efter nån minut går det bra. Vi vill ogärna dricka kallt kaffe, därför är det bra om muggen håller värmen i 5-10 minuter åtminstone.

En annan funktion i direkt relation till varm dryck är att man ogärna vill bränna sig när man tar i koppen. Här har kaffekoppen med handtag en stark fördel jämfört med kaffemuggarna utan. Handtaget får inte samma höga temperatur och kyls dessutom av snabbt av den omgivande luften. Det finns både små koppar och stora muggar med handtag, eller öra som vi också kallar det ibland.