Koppar & muggar

Utan en kopp eller mugg blir det svårt att avnjuta sina goda kopp nybryggt kaffe. Här hittar du koppar från flera kända märken. Beroende på vilken kaffedryck du ska dricka finns det olika sorters. En slät kopp kaffe dricker vi ofta i mugg här i Sverige medan en liten espresso ska drickas ur en lite espressokopp för 2-4 cl.

Typer av koppar: Kaffekoppar | Kaffemuggar | Espressokoppar | Cappuccinokoppar | Café au lait | Lattemuggar

Populärt inom koppar & muggar

 • Illy espressokopp med fat

  Illy espressokopp med fat
  Vår otroligt populäraespressokopp från Illy. Illy är ett familjerosteri i Trieste, Italien, som funnits sedan år 1933. Denna kopp rekommenderas till enkel espresso och enkel macchiato. Supermysig&hell
 • Passalacqua espressokopp 6 pack med fat

  Passalacqua espressokopp 6 pack med fat
  Passalacqua är ett italienskt familjeföretag, nu i tredje generationen, som grundades 1948. Denna kopp rekommenderas till enkel espresso och enkel macchiato.Mått & Info:Mått: 7 cm x Ø 6 cmFat:&hellip:
 • Retromugg coffee first

  Retromugg coffee first
  Coffee first, your bullshit secondDen här snygga muggen med härlig känsla av retro är gjord av porslin och rymmer 0,33 liter. Passar bra att pigga upp dit kök och frukost med eller varför inte&hellip:
 • Rörstrand - Mon Amie Kaffekopp 14 cl

  Rörstrand - Mon Amie Kaffekopp 14 cl
  Inför sommaren 2019 lanserar Rörstrand två nyheter ur serien Mon Amie. De nya delarna är reproduktioner från 1950-talets ursprungliga design och består av en liten kaffekopp på fat och ett rektangulärt serveringsfat. Komplettera gärna med Mon Amie Fat 13 cm.En regnig midsommarafton i slutet av 1940-talet satt formgivaren Marianne Westman och avbildade en vit blomma, en skvattram. Skissen blev, efter avslutad examen på Konstfack, rivstarten på en osannolik designkarriär. Vid lanseringen 1952 hade servisen döpts till Mon Amie och blommorna fått sin koboltblåa färg. Som en hyllning på Marianne Westmans 80-årsdag 2008, relanserades servisen med uppdaterade former. Mon Amie är paradexemplet på vad vi själva brukar kalla en Rörstrandklassiker.

Fler tips på fina koppar & muggar för kaffedrycker

 • Design Letters Design Letters kopp D

  Design Letters Design Letters kopp D
  Design Letters Design Letters kopp D
 • House Doctor Berica kopp med handtag Svart

  House Doctor Berica kopp med handtag Svart
  House Doctor Berica kopp med handtag Svart
 • Rosenthal Junto fat 14 cm Ocean blue

  Rosenthal Junto fat 14 cm Ocean blue
  Rosenthal Junto fat 14 cm Ocean blue
 • Frama Otto Mugg Utan Öra - Kaffekoppar Stengods Vit

  Frama Otto Mugg Utan Öra - Kaffekoppar Stengods Vit
  Muggen från Frama är perfekt för ditt morgonkaffe och gjord av slitstarkt stengods med en matt, sober glasyr som skapar en lugn och harmonisk känsla. Den har en stapelbar, praktisk design för enkel förvaring. Varje artikel är unik tack vare den handgjorda designen. Tillverkad i Portugal. Formgivning av Frama Studio. Om muggen från Frama- Tillverkad av stengods.- Finns även med öra.- Tillverkad i Portugal.- Formgivning av Frama Studio.- Varje artikel är unik tack vare den handgjorda designen.- Från serien Otto.- Utan Öra Skötselråd för muggen- Värmetålig upp till 200 °C.- Tål diskmaskin. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Villeroy & Boch Anmut Fat Kaffekopp 15cm - Kaffefat & Tefat Benporslin Vit

  Villeroy & Boch Anmut Fat Kaffekopp 15cm - Kaffefat & Tefat Benporslin Vit
  Det här kaffefatet är en del av kollektionen Anmut från Villeroy & Boch, formgiven av Karl Leutner på 1950-talet. Med sina rena linjer och sina nätta former har detta mönster en tidlös elegans. Fatet är tillvekat av finaste benporslin och tillför stil och elegans till varje dukning. Shoppa Kaffefat & Tefat och mer Tallrikar hos Royal Design.
 • PotteryJo Daria kopp med handtag 2-pack Cotton white

  PotteryJo Daria kopp med handtag 2-pack Cotton white
  PotteryJo Daria kopp med handtag 2-pack Cotton white
 • Bodum Bistro kaffemugg med handtag 0,35 l

  Bodum Bistro kaffemugg med handtag 0,35 l
  Bodum Bistro kaffemugg med handtag 0,35 l
 • House Doctor Rustic tekopp 30 cl Grå-blå

  House Doctor Rustic tekopp 30 cl Grå-blå
  House Doctor Rustic tekopp 30 cl Grå-blå
 • Sagaform Picknick kaffekopp 4-pack Klar

  Sagaform Picknick kaffekopp 4-pack Klar
  Sagaform Picknick kaffekopp 4-pack Klar
 • Sagaform Coffee & More Mugg 2-pack - Kaffekoppar Stengods Grön

  Sagaform Coffee & More Mugg 2-pack - Kaffekoppar Stengods Grön
  Muggen från Sagaform har en lekfull 70-talskänsla med ett direkt formspråk och en karakteristisk relief. Den är tillverkad av tåligt stengods i olika färger att välja mellan. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Designad av Margot Barolo. Om muggen från Sagaform- Lekfull 70-talskänsla.- Direkt, rakt formspråk.- Karakteristisk relief.- Tillverkad av stengods.- Från serien Coffee & More.- Säljs i 2-pack. Skötselråd för muggen- Tål diskmaskin. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Villeroy & Boch Lave Mugg Med Handtag 40 Cl - Kaffekoppar Lergods Turkos

  Villeroy & Boch Lave Mugg Med Handtag 40 Cl - Kaffekoppar Lergods Turkos
  Muggen från Villeroy & Boch har en skandinavisk design i lergods med en intensiv, rustik känsla. Den har en speciell glasering med flera nyanser för att göra varje produkt unik. Den har ett mångsidigt utseende perfekt både till vardags och finare tillfällen. Variationer i utseendet kan förekomma. Om muggen från Villeroy & Boch - Från kollektionen Lave.- Tillverkad av lergods.- Skandinavisk design.- Unik glasering.- Muggen kommer i 2 olika färger.- Är fin tillsammans med andra produkter från samma kollektion. Skötselråd för muggen - Tål diskmaskin.- Denna produkt tål mikrovågsugn. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Design Letters Design Letters personlig kopp eco P

  Design Letters Design Letters personlig kopp eco P
  Design Letters Design Letters personlig kopp eco P
 • Aida Raw mugg med handtag 30 cl nude med prickar

  Aida Raw mugg med handtag 30 cl nude med prickar
  Aida Raw mugg med handtag 30 cl nude med prickar
 • Sagaform Doris emaljmugg 35 cl Svart

  Sagaform Doris emaljmugg 35 cl Svart
  Sagaform Doris emaljmugg 35 cl Svart
 • Jonathan Adler Mr. & Mrs. Muse Mugg - Kaffekoppar Porslin Vit

  Jonathan Adler Mr. & Mrs. Muse Mugg - Kaffekoppar Porslin Vit
  Mr. & Mrs. Muse Mugg från Jonathan Adler. Den här vackra koppen är tillverkad för hand i vitt porslin. Den är inspirerad från Salvador Dali och musans Misias kärleksaffär. Muggen har en mustasch på ena sidan och en mun på den andra sidan. Det är endast en mugg som ingår, bilden representerar fram- och baksidan. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Mateus Lace mugg 30 cl Blå

  Mateus Lace mugg 30 cl Blå
  Mateus Lace mugg 30 cl Blå
 • Gustavsberg - SÅLD Aramis Kaffekopp

  Gustavsberg - SÅLD Aramis Kaffekopp
  Kaffekopp Aramis, Margareta Hennix. Proveniens Albin Kristensson.Produkterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Bitz Espressokopp 6 st

  Bitz Espressokopp 6 st
  Från det danska varumärket Bitz kommer här ett set med 6 stycken snygga espressokoppar. Kopparna är tillverkade i lergods och har en reaktiv glasyr vilket betyder att ingen kopp är den andra lik. Den matta utsidan blir en fin kontrast till den blanka insidan i olika snygga färger. Kopparna rymmer 10 cl läcker espresso och tål maskindisk, mikrovågsugn samt ugn upp till 220 grader. Specifikationer:- 6 st. espressokoppar- Material: Stengods- Reaktiv glasyr- Matt utsida och blank insida i olika färger
 • Design Letters Design Letters lock till melaminkopp Nude

  Design Letters Design Letters lock till melaminkopp Nude
  Design Letters Design Letters lock till melaminkopp Nude
 • HKliving 70's mugg Yeti

  HKliving 70's mugg Yeti
  HKliving 70's mugg Yeti
 • Aida Raw mugg med öra 30 cl 6-pack Brown

  Aida Raw mugg med öra 30 cl 6-pack Brown
  Aida Raw mugg med öra 30 cl 6-pack Brown
 • Bitz Mugg 30 Cl /rosa - Kaffekoppar Stengods Grå

  Bitz Mugg 30 Cl /rosa - Kaffekoppar Stengods Grå
  Mugg 30 Cl, Grå/rosa från Bitz. Kaffekoppar Grå Stengods. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Blomus Kumi Kaffekopp Med Fat 2-pack - Kaffekoppar Keramik Espresso

  Blomus Kumi Kaffekopp Med Fat 2-pack - Kaffekoppar Keramik Espresso
  Kaffekopp från Blomus med två eleganta kaffekoppar med inspiration från Japan och matchande fat perfekta för espresso och glögg. Det omsorgsfulla hantverket gör varje produkt unik och innebär att små variationer kan förekomma. Om kaffekoppen från Blomus- Stengods.- 190 ml- Från serien KUMI.- Det omsorgsfulla hantverket gör varje produkt unik och innebär att små variationer kan förekomma. Skötselråd för kaffekoppen- Tål diskmaskin. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Villeroy & Boch New Wave Caffè Mugg 25 Cl - Kaffekoppar Vit

  Villeroy & Boch New Wave Caffè Mugg 25 Cl - Kaffekoppar Vit
  Den svepande designen på New Wave Caffè Mugg är signifikant för serien som vunnit innovationspris för sin design och tillverkningsprocess. Tillverkad i fint porslin som tål mikro och diskmaskin.Passar till New Wave Caffè Party Plate, 20x14 cm. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Iittala Taika kaffekopp röd

  Iittala Taika kaffekopp röd
  Iittala Taika kaffekopp röd
 • Aida Raw mugg 30 cl grå med prickar

  Aida Raw mugg 30 cl grå med prickar
  Aida Raw mugg 30 cl grå med prickar
 • Aida Relief Mugg 30 Cl - Kaffekoppar Stengods Blå

  Aida Relief Mugg 30 Cl - Kaffekoppar Stengods Blå
  Muggen från Aida är tillverkad av högkvalitativt stengods med stilfulla detaljer på kanten. Muggen har en tidlös design med ett rustik uttryck perfekt för alla hem. Den har ett slitstarkt material för vardaglig användning. Om muggen från Aida- Från kollektionen Relief.- Stilfulla detaljer.- Slitstarkt stengods.- Perfekt till vardags.- Muggen kommer i 3 olika färger. Skötselråd för muggen- Ugn-, micro-, frys- och diskmaskinssäker. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Marimekko Räsymatto espressokopp svart-vit

  Marimekko Räsymatto espressokopp svart-vit
  Marimekko Räsymatto espressokopp svart-vit
 • Gustavsberg Röd Aster Kaffegods Kon - Kaffekoppar Mix

  Gustavsberg Röd Aster Kaffegods Kon - Kaffekoppar Mix
  Vackert kaffegods i dekoren Röd Aster formgiven av Stig Lindberg rymmer ca 150 ml. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Arabia Mumin Mugg 30 Cl Filifjonkan - Kaffekoppar Porslin Grå

  Arabia Mumin Mugg 30 Cl Filifjonkan - Kaffekoppar Porslin Grå
  Arabias nya muminmotiv är taget från serien Sent i november (1970) och Klåttdjurets frieri (1959). Motivet visar Filifjonkan i sitt esse, när hon får storstäda sitt hem. Originalteckningarna är gjorde av Tove Jansson, och designen är gjord av Tove Slotte. Det nya muminmotivet återfinns även på en skål och tallrik. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Portmeirion Royal Worcester Wrendale Role Model Mugg 31 Cl - Kaffekoppar Benporslin Vit

  Portmeirion Royal Worcester Wrendale Role Model Mugg 31 Cl - Kaffekoppar Benporslin Vit
  Den här charmiga muggen har ursprungligen handmålats i akvarell av Hannah Dale för Portmeirion. Den tillhör serien Royal Worcester Wrendale som består av muggar med olika djurmotiv som sprudlar av personlighet och livfullhet. En perfekt present till djurälskaren! Muggen är tillverkad i benporslin och tål både diskmaskin och mikrovågsugn. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Mugg i retrostil Cabanaz - Gul

  Mugg i retrostil Cabanaz - Gul
  Fin retromugg i cool stil som liknar emalj men är i porslin. Muggen finns i 6 läckra retrofärger. I samma serie som muggarna finns även assietter, salladsskålar, servettställ, vattenkaraff, espressomu
 • Rig-tig Ole Mugg 25 Cl - Kaffekoppar Stengods Vit

  Rig-tig Ole Mugg 25 Cl - Kaffekoppar Stengods Vit
  Muggen från RIG-TIG by Stelton har ett skulpturalt, danskt utseende med en elegant känsla med ett rejält handtag för bättre grepp. Den har en generös storlek perfekt för varma drycker som kaffe och te. Muggen är tillverkad av stengods med en stapelbar design för optimal förvaring. Originaldesign från år 1997. Om muggen från RIG-TIG by Stelton- Tillverkad av stengods.- Muggen finns i olika färger.- Formgivning av Ole Jensen.- Kapacitet: 25 cl.- Stapelbar design.- Skulpturalt, danskt utseende. Skötselråd för muggen- Tål diskmaskin. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Maxwell & Williams Sherbet Espressokopp 11 Cl - Espressokoppar Porslin Rosa

  Maxwell & Williams Sherbet Espressokopp 11 Cl - Espressokoppar Porslin Rosa
  Espressokoppen från Maxwell & Williams har en enkel, charmig design med ett rundat handtag med ett bekvämt grepp. Den har en vacker pastellfärg med en glansig finish. Espressokoppen har en liten storlek perfekt för espresso och glögg. Kombinera med andra delar i serien och skapa din personliga stil. Finns även som muggar. Om espressokoppen från Maxwell & Williams- Kapacitet: 11 cl.- Enkel, charmig design.- Bekvämt, rundat handtag.- Tillverkad av porslin.- Espressokoppen finns i olika färger.- Från serien Sherbet. Skötselråd för espressokoppen- Tål diskmaskin.- Tål mikrovågsugn. Shoppa Espressokoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Villeroy & Boch Walk like an Elephant barnmugg S 17 cl Multi

  Villeroy & Boch Walk like an Elephant barnmugg S 17 cl Multi
  Villeroy & Boch Walk like an Elephant barnmugg S 17 cl Multi
 • Mateus Lace mugg 30 cl Ljusrosa

  Mateus Lace mugg 30 cl Ljusrosa
  Mateus Lace mugg 30 cl Ljusrosa
 • Wik & Walsøe Alveskog mugg 30 cl brun

  Wik & Walsøe Alveskog mugg 30 cl brun
  Wik & Walsøe Alveskog mugg 30 cl brun
 • Aida Raw Mugg 35 Cl - Kaffekoppar Stengods Svart

  Aida Raw Mugg 35 Cl - Kaffekoppar Stengods Svart
  Mugg från Aida med en handgjord design med en rå, skandinavisk känsla som harmoniserar med omgivningen. Den är tillverkad av bränt stengods i olika färger att välja mellan med en slitstark finish för vardaglig användning. Muggen har en generös storlek med ett handtag på sidan perfekt för varma drycker som kaffe och te. Välj ut en favoritfärg eller kombinera flera och skapa en unik färgkombination. Om muggen från Aida- Tillverkad av stengods.- Handgjord design.- Muggen finns i olika färger.- Den här muggen är en del av Aidas kollektion Raw.- Reptålig finish. Skötselråd för muggen- Ugn-, micro-, frys- och diskmaskinssäker. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Marimekko Härkä mugg 25 cl 2-pack white-dark wine-dark red

  Marimekko Härkä mugg 25 cl 2-pack white-dark wine-dark red
  Marimekko Härkä mugg 25 cl 2-pack white-dark wine-dark red
 • RICE Rice melaminkopp medium bokstav J 30 cl Pink

  RICE Rice melaminkopp medium bokstav J 30 cl Pink
  RICE Rice melaminkopp medium bokstav J 30 cl Pink
 • Serax Cena espressokopp utan handtag 12 cl Sand

  Serax Cena espressokopp utan handtag 12 cl Sand
  Serax Cena espressokopp utan handtag 12 cl Sand
 • House Doctor - Pleat Kopp 10,5 cm Grå/Brun

  House Doctor - Pleat Kopp 10,5 cm Grå/Brun
  Pleat Kopp 10,5 cm från House Doctor är den perfekta koppen för att avnjuta en god kopp te. Denna design är lika passande för morgonteet som för eftermiddagspausen. Till skillnad från en vanlig kaffemugg är denna traditionella tekopp utformad för att teet ska svalna snabbare efter att ha dragit i hett vatten. Därför är det praktiskt att ha både kaffemuggar och tekoppar i köksskåpet.House Doctor's Pleat-serie har en stilfull design med blanka insidor och matta, räfflade detaljer som ger en tidlös charm. Den eleganta kontrasten gör att den passar för både vardagliga och mer speciella tillfällen. Oavsett om det är en avslappnad fikastund, en middag med nära och kära, eller en festlig tillställning, så erbjuder Pleat-serien ett brett urval av delar för att komplettera ditt bord med subtil men imponerande elegans.Dessutom tål koppen både diskmaskin och mikrovågsugn för bekväm användning och enkel rengöring.
 • Serax Pure Blue Glazed mugg 27 cl Blå

  Serax Pure Blue Glazed mugg 27 cl Blå
  Serax Pure Blue Glazed mugg 27 cl Blå
 • Tell Me More Bon mugg large Stengods

  Tell Me More Bon mugg large Stengods
  Tell Me More Bon mugg large Stengods
 • Serax Inku espressokopp 10 cl White

  Serax Inku espressokopp 10 cl White
  Serax Inku espressokopp 10 cl White
 • Heirol Heirol x Nosse Smooth kopp 33 cl Stone

  Heirol Heirol x Nosse Smooth kopp 33 cl Stone
  Heirol Heirol x Nosse Smooth kopp 33 cl Stone
 • Villeroy & Boch Anmut Gold espressokopp Vit

  Villeroy & Boch Anmut Gold espressokopp Vit
  Villeroy & Boch Anmut Gold espressokopp Vit
 • Villeroy & Boch Crafted Breez Mugg 25 Cl - Kaffekoppar Porslin Grå

  Villeroy & Boch Crafted Breez Mugg 25 Cl - Kaffekoppar Porslin Grå
  Muggen från Villeroy & Boch har stilren, rustik design i porslin perfekt för både varma och kalla drycker. Den har glaserad, handgjord look med högkvalitativt material för vardaglig användning. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Om muggen från Villeroy & Boch- Stilren, rustik design.- Gjord av premium porslin.- Högkvalitativt material.- Finns även som tallrik.- Från serien Crafted Breeze.- Diameter: 93 mm.- Vikt: 200 g.- Perfekt för både varma och kalla drycker.- Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Skötselråd för muggen- Tål diskmaskin. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.

Koppens design och funktion

Det är vanligast att kaffekoppar och muggar är tillverkade i porslin. Det är bland annat för att materialet är hyfsat bra på att hålla och tåla värme. Nybryggt kaffe håller i början en temperatur på cirka 90 grader. Det är lite för varmt för att dricka direkt men efter nån minut går det bra. Vi vill ogärna dricka kallt kaffe, därför är det bra om muggen håller värmen i 5-10 minuter åtminstone.

En annan funktion i direkt relation till varm dryck är att man ogärna vill bränna sig när man tar i koppen. Här har kaffekoppen med handtag en stark fördel jämfört med kaffemuggarna utan. Handtaget får inte samma höga temperatur och kyls dessutom av snabbt av den omgivande luften. Det finns både små koppar och stora muggar med handtag, eller öra som vi också kallar det ibland.