Kaffekvarnar

Smaken på ett frystorkat, färdigmalt kaffe och ett nymalet är stor! Vill du ta ditt kaffedrickande till en ny nivå ska du definitivt mala ditt eget. Det du behöver är inte mer än en bra kaffekvarn och hela kaffebönor. Ditt nymalda kaffepulver kan du sedan sätta direkt ner i din kaffebryggare eller perkulator och brygga kaffet precis som vanligt. Testa och jämför!

Manuella och elektriska kaffekvarnar

Det finns både manuella och elektriska kaffekvarnar att köpa. Med de manuella maler du kaffet med en vev för hand. De elektriska är det bara att trycka på en knapp för att mala.

Populärt inom kaffekvarnar

 • Andersson Kaffekvarn CEG 1.0

  Andersson Kaffekvarn CEG 1.0
  Maler med vassa knivar,70 g kaffekapacitet,200 W effekt,Knivar av rostfritt stål,
 • Kaffekvarn med malverk WSCG-2 Svart

  Kaffekvarn med malverk WSCG-2 Svart
 • Moccamaster Kaffekvarn KM 4

  Moccamaster Kaffekvarn KM 4
  400 g kapacitet,Gedigen design av högsta kvalitet,Enkel enknappshantering,Turbomotor med fläkt,Certifierad av ECBC & SCA,
 • Kaffekvarn bordsmodell Svart

  Kaffekvarn bordsmodell Svart
  Det bästa kaffet brygger du på nymalda kaffebönor som du maler precis innan du brygger. Kaffebönor har omkring ett tusen olika aromer och hela bönor bevarar sina aromer mycket längre än färdigmalt kaffe. Om du maler bönorna till rätt grovlek kan många hundra aromer frigöras under bryggningen. Mal kaffebönorna med en exklusiv kaffekvarn från MoccaMaster och njut den fylliga drycken när den är som bäst! Den här elektriska kaffekvarnen i bordsmodell mal bönorna snabbt och effektivt direkt ned i en lufttät behållare.

Fler tips på fina kaffekvarnar för kaffedrycker

 • Kaffekvarn

  Kaffekvarn
 • Zassenhaus Mockakaffekvarn Havanna Mässing

  Zassenhaus Mockakaffekvarn Havanna Mässing
  Malverket i denna kvarn ger dig det mest finmalda av alla Zassenhaus kaffekvarnar. Denna mockakvarn ger dig det perfekt malda kaffet varje gång!Zassenhaus anses vara en av världens absolut bästa kvarntillverkare. Zassenhaus kaffekvarnar har ett högkvalitativt malverk gjort av stål och det är lätt att justera efter hur fin- eller grovmalet kaffe man vill ha. Till skillnad från många andra kaffekvarnar på marknaden så har Zassenhaus kvarnar steglös inställning. Zassenhaus malverk är i det närmaste outslitliga och kommer med 25 års garanti på malverket. Alla Zassenhaus kaffekvarnar är manuella kvarnar, för när det kommer till att frigöra aromerna från kaffebönorna så har en manuell kvarn en bra fördel gentemot de elektriska kvarnarna. De snabbt roterande bladen i en elektrisk modell avger värme vilket kan påverka smaken på kaffet. Uppsamlingslådan i Zassenhaus kvarnar rymmer ca 5-6 koppar bryggmalet kaffe.Rengöring: Vi rekommenderar att man med jämna mellanrum rengör malverket. Använd vanligt torrt matris, häll i ca 1/2 dl i kvarnen och mal därefter igenom på en ganska fin inställning. Detta rensar effektivt rent i spåren i malverket. Man kan även öppna och ställa malverket på grövsta inställningen och ta en liten hobbypensel och borsta rent. Det är viktigt att aldrig använda vatten vid rengöring eftersom man inte kommer åt att torka ordentligt och då riskerar man att malverket rostar.
 • Kaffekvarn Rostfritt stål

  Kaffekvarn Rostfritt stål
  Kaffekvarn i rostfritt stål med en elegant 50-tals design. Du kan använda den för upp till 70 gram kaffe per malning, som motsvarar ca 10 koppar kaffe. - Rostfritt hölje - Blad i rostfritt stål - Pulvrisering - Lock med visningsfönster -
 • OBH NORDICA Coffee grinder Precision

  OBH NORDICA Coffee grinder Precision
 • Baratza Sette 30 Kaffekvarn

  Baratza Sette 30 Kaffekvarn
  Den perfekta kaffekvarnen för den nyblivne baristan. Baratza kaffekvarn låter dig justera malningsgrad beroende på hur du vill ha ditt kaffe. Det yttersta bladet i kvarnen roterar medans det innersta är stillastående. Detta gör att du får en snabb och effektiv malning av dina bönor och bästa resultat. Specifikationer: Mått: H 40 x B 13 x D 24 cm. Vikt: 3,2 kg. Kapacitet bönbehållare: 300-400 g. Effekt: 290 W.
 • CM802 Kaffekvarn med 40 Inställningar Svart

  CM802 Kaffekvarn med 40 Inställningar Svart
 • Kaffekvarn WSFB-100S

  Kaffekvarn WSFB-100S
 • Espressokvarn faustino vit - rocket espresso

  Espressokvarn faustino vit - rocket espresso
  Faustino är en semi-proffisionell espressokvarn från Rocket Espresso, utrustad med platta malskivor i härdat stål om 50 millimeter i omkrets. Skillnaden på denna och den större espressokvarnen R
 • Espressokvarn macap r m2m rostfri

  Espressokvarn macap r m2m rostfri
  Macap M2M är en kraftfull On Demand kvarn, vilket innebär att den maler genom att sätta espressohandteget mot knappen tills handtaget är lagom fullt. Gediget utförande i gjuten metall som kromats
 • MOCCAMASTER Kaffekvarn KM4TT - Rostfritt stål

  MOCCAMASTER Kaffekvarn KM4TT - Rostfritt stål
 • Kaffekvarn i-1 Polished Aluminium

  Kaffekvarn i-1 Polished Aluminium
 • Wilfa Kaffekvarn Svart CG-110B

  Wilfa Kaffekvarn Svart CG-110B
  Wilfas kaffekvarn maler bönorna till dina önskemål. Ställ in hur mycket kaffe som önskas ska malas och välj mellan 17 olika malnings grader.Specifikationer:Effekt: 110 W.Mått: 22 x 16,8 x 27,5 cm.Vikt: 1,9 kg.Kapacitet bönhållare: 180 g.Maler kaffe upp till 12 koppar.Automatisk stoppfunktion.
 • Kaffekvarn Vit 150 W

  Kaffekvarn Vit 150 W
 • Wilfa Kaffekvarn Uniform WSFBS-100S

  Wilfa Kaffekvarn Uniform WSFBS-100S
  Brygg perfekt kaffe varje gång med denna Uniform-kaffekvarnen från Wilfa. Kaffekvarnen är utvecklad i samarbete med den världsberömda kaffeexperten Tim Wendelboe, som genom en lång karriär har utmärkt sig som en av världens bästa inom sitt område. Wilfa WSFBS-100S är designad med en platt kvarn som maler kaffet jämnt, vilket ger den bästa smaken, oavsett vilken av de 41 kvarninställningar du väljer. Kvarnen drivs med en 80 watt motor och maler kaffet långsamt för att undvika överhettning, vilket ger maximal smak till det färdigbryggda kaffet.
 • Kaffekvarn Grinder Precision

  Kaffekvarn Grinder Precision
 • Kaffekvarn Skerton Plus

  Kaffekvarn Skerton Plus
 • Mazzer ZM Electronic Kaffekvarn Svart

  Mazzer ZM Electronic Kaffekvarn Svart
  Den traditionella italienska kaffekvarnsproducenten Mazzer har producerat denna espressokvarn, bland andra.83 mm-bladet står vertikalt i kammaren, vilket garanterar minimal kvarhållning av kaffe mellan knivarna och utkastet. Detta gör sliparen lämplig för enstaka doser - till exempel till caféer som serverar V60 eller annan pour over-kaffe. Knivarna är lättillgängliga och med vertikal montering behåller du kalibreringen efter separation.Med en 900 W motor och 1050 varv/minut får du ett utsökt malet kaffe varje gång, men tack vare de stora knivarna är kaffet fortfarande starkt. Kvarnen har en ventilerande funktion för att göra produktionen ytterligare välsmakande.Maskinen levereras med en klämma och en sluten kopp. Det är enkelt att byta mellan klämmor och koppar - bara att vrida och klicka fast.Justering av graden av slipning sker med Mazzers steglösa mikrojustering, som du även kan hitta på Kold-modellen. Till skillnad från den traditionella justeringen på Mazzers espressomaskin, får du en ännu lättare och smidigare justering här.
 • Eureka OLYMPUS KR E Elektrisk Kaffekvarn, Svart

  Eureka OLYMPUS KR E Elektrisk Kaffekvarn, Svart
  Eurekas OLYMPUS KR E är en elektronisk kaffekvarn av hög kvalitet. Den är utrustad med Eurekas patenterade steglösa kvarnreglering som gör det möjligt att ställa in grovleken så att du får precis det kaffe du vill ha. Med Blow Up System går inte så mycket som ett gram till spillo då systemet blåser ur allt kaffe från kvarnen och ut i filtret. Det betyder att inget kaffe blir kvar i kvarnen och du får fina resultat och en smidig rengöring. Den justerbara "Hands Free" fork gör att du kan mala dina kaffebönor helt utan händer och du kan använda flera olika filter och trattar.Tack vare ACE slipper du klumpar och statisk elektricitet i ditt finmalda kaffe, och med "High Speed Grind Dispersion" kan OLYMPUS KR E mala upp till 5 gram kaffe i sekunden. Njut av ditt kaffe precis som du vill ha det varje gång med denna pålitliga och precisa kaffekvarn från Eureka.
 • Hario Coffee Mill, keramik, Skerton

  Hario Coffee Mill, keramik, Skerton
  En god kopp kaffe börjar alltid med bönorna. Detta är en manuell kaffekvarn från Hario där du har full kontroll över malningen. För kallbryggning eller stämpelkaffe vrider du över till den grova inställningen och vill du ha en läcker espresso väljer du den finare inställningen. En keramikkvarn håller nästan i all evighet och är ett måste för alla kaffeälskare. Även om det kräver lite mer kraft än en elektrisk kaffekvarn ger det stor tillfredsställelse att mala sina egna bönor precis som man vill ha dem till sitt kaffe.  Specifikationer:- Mal dina egna bönor- Hållbar keramikkvarn- Full kontroll över malningen
 • Baratza Encore Kaffekvarn

  Baratza Encore Kaffekvarn
  Vill du mala ditt kaffe hemma själv men tycker att priset för en kaffekvarn är för högt, då är Baratza Encore perfekt för dig. Denna kaffekvarn är lite och maler dina kaffebönor snabbt och enkelt. Välj mellan 40 olika malningsgrader, från fint till grovt. Du använder kvarnen genom att vrida bönhållaren.  Med Encore behöver du inte oroa dig för spill, allt kaffe landar i medföljande behållare tack vare det vertikala kvarnsystemet. Kvarnen och behållaren är tillverkade i antistatiskt material vilket gör att kaffet inte fastnar och att du enkelt kan hälla över det i din stämpelkanna, aeropress eller kaffefilter. På sidan av kaffekvarnen finns en av/på knapp så du kan styra själv hur mycket kaffe du vill mala.  Encore har 40 mm koniska stålknivar som effektivt och precist maler ditt kaffe. Du kommer aldrig vilja köpa färdigt malet kaffe efter att du börjat använda Encore. Kaffekvarnen maler riktigt fint och bra, rekommenderar vi att du uteslutande använder kvarnen till svart kaffe och inte espresso. Specifikationer: Mått: H 35 x B 12 x D 16 cm. Bön behållare: 227 g. Vikt: 3,1 kg.
 • Nostalgi Kaffekvarn Valnöt 13x13 cm

  Nostalgi Kaffekvarn Valnöt 13x13 cm
 • Eureka ATOM Specialty 65 elektronisk kaffekvarn

  Eureka ATOM Specialty 65 elektronisk kaffekvarn
  Eureka tar sitt kaffe väldigt seriöst och förstår att deras användare gör det samma. Till en perfekt espresso är allt från bryggtemperatur till tryck viktigt och även de malda bönorna. Därför har Eureka utvecklad denna elektroniska ATOM Specialty 65 kaffekvarn som låter dig mala bönorna precis så som du föredrar dem. Med hjälp av Eurekas patenterade steglösa kvarninställning kan du välja hur fint eller grovt ditt kaffe ska malas. ATOM Specialty 65 maler kaffet blixtsnabbt med en topphastighet ända upp till 3,6 g i sekunden. Den arbetar dessutom näst intill ljudlöst så du kan få ditt kaffe av cafékvalitet därhemma utan att förstöra stämningen i köket.
 • Eureka MIGNON Silenzio Elektrisk Kaffekvarn, Chrome

  Eureka MIGNON Silenzio Elektrisk Kaffekvarn, Chrome
  Med denna effektiva elektroniska kaffekvarn från Eureka kan du mala kaffebönor till allt från den grova stämpelkannan till turkiskt kaffe, där kaffet ska vara ultrafint. MIGNON Silenzio kommer i tre olika färger och är designad för hemmabruk med en tystgående motor och kvarnverk som inte stör samtalen i köket. Kaffekvarnen är dessutom utrustad med Eurekas patenterade steglösa kvarnreglering som låter dig ställa in kaffets grovlek med enorm precision för perfekta resultat varje gång.
 • Kaffekvarn Molino - Svart

  Kaffekvarn Molino - Svart
  Vill du ha finmalet kaffe för en stark aromatisk espresso eller något grövre malt kaffe för kaffebryggare? Med kaffekvarnen Melitta Molino® kan du mala kaffe för varje tillfälle. Du kan mala vald kaffemängd helt automatiskt från bönbehåll
 • Lux kaffekvarn Stål

  Lux kaffekvarn Stål
 • Bosch kaffekvarn MKM6003

  Bosch kaffekvarn MKM6003
  Stilren kaffekvarn från Bosch som är lika snygg som den är praktisk. Kaffekvarnen har en kapacitet på 75 gram bönor. Hygienen är på topp tack vare att både skål och kniv är i rostfritt stål. Maskinen har en effekt på 180 W vilket ger ett fint resultat varje gång. Du behöver inte oroa dig för att du ska skada fingrarna då den endast startar om locket sitter ordentligt på. Den är lätt att använda och och tack vare sin stilrena design passar den in i de flesta hem.Specifikationer:- Kapacitet: 75 gram- Effekt: 180 W- Starta inte om locket inte sitter ordentligt på- Kniv och skål i rostfritt stål
 • Comandante C40 Nitro Blade Handkvarn Grön

  Comandante C40 Nitro Blade Handkvarn Grön
  Smidig handkvarn med specialutvecklad mekanik som ger bra styrka. Själva kroppen är i rostfritt stål med träbeklädnad vilket skapar en mycket stilren och exklusiv design. Finns i flera härliga färger.Specifikationer:Kapacitet: 50 g.Till en espresso använder man ca 20 g.
 • Eureka MIGNON Perfetto Elekrisk Kaffekvarn, Svart

  Eureka MIGNON Perfetto Elekrisk Kaffekvarn, Svart
  Med denna unika kaffekvarn från Eureka kan du mala kaffe till både espresso och filterkaffe i en och samma maskin. MIGNON Perfetto arbetar nästan ljudlöst med Eurekas Silent Techonolgy, så samtalen kan fortsätta utan att avbrytas medans kaffet görs. Tack vare Eurekas patenterade steglösa kvarninställning kan du mala kaffebönorna precis så fint eller grovt som du vill ha det. MIGNON Perfetto-modellen är utrustad med guidelines på vredet till kvarninställningen så du får god hjälp på vägen till att få optimalt malda bönor till både espresso och stämpelkaffe eller till speciella sorter som moka eller turkiskt kaffe.
 • Foodie Elektrisk Kaffekvarn, Svart

  Foodie Elektrisk Kaffekvarn, Svart
  Elektrisk kaffekvarn från RIG-TIG som har hämtat sin inspiration från 50-talet med rundade former och matt yta.
 • Retro Kaffekvarn Röd

  Retro Kaffekvarn Röd
  Kaffekvarn i retro-design från Smeg, ett måste för dig som värdesätter riktigt gott kaffe. Med Smegs kaffekvarn har du full kontroll över malningsprocessen, så att du kan få exakt rätt kvalitet och kvantitet av malning till din kopp kaffe. Kvarnstenar av rostfritt stål De koniska kvarnstenarna av rostfritt stål minskar värmen som genereras under malningsprocessen. Detta skyddar de värdefulla eteriska oljorna i bönorna från termisk sönderdelning, vilket därigenom bevarar den fulla smaken som släpps under bryggningen. Behållaren rymmer upp till 340 g kaffebönor och 130 g malt kaffe. Ett twist and lock-lock förhindrar oxidation av bönorna. Välj mellan 30 malningsinställningar för alla typer av kaffe, från fin malning för stark espresso till grovmalet för franskt presskaffe. Förpackningen innehåller: - Stöd för kaffebehållare - Filterstöd - Rengöringsborste
 • Nostalgi Kaffekvarn Valnöt 13x13 cm

  Nostalgi Kaffekvarn Valnöt 13x13 cm
 • Melitta Calibra

  Melitta Calibra
 • Severin Kaffekvarn svart/sølv

  Severin Kaffekvarn svart/sølv
  Severin KM 3874 är en kaffekvarn med rostfritt stålskivmaskin och en effekt på 100 watt. På fronten av kvarnen kan du justera hur många koppar kaffe du vill slipa. Detta är verkligen praktiskt eftersom det fördelar mängden malt kaffe. Kvarnen har en bönbehållare för upp till 150 gram kaffebönor och en löstagbar behållare för upp till 100 gram malda kaffebönor för filterkaffe. Säkerhetsknappen på kvarnen gör det möjligt att använda den med en hand. Koppstorleken kan också ställas in. Kaffekvarnen innebär att du alltid har nymalt kaffe i huset, vilket gör ditt dagliga morgonkaffe till något speciellt. Kvarnen har 9 slipsteg att välja mellan, så du kan slipa för både kolvkanna, filterkaffemaskiner och liknande. Kvarnen har halkfria gummifötter, så den är ordentligt fixerad på bordet.
 • Sage Kaffekvarn BCG600

  Sage Kaffekvarn BCG600
  Ta kontroll över dina färska kaffebönor med denna kaffekvarn som har upp till 60 inställningar som ger dig full kontroll in i minsta detalj. En fantastisk maskin i rostfritt stål. Maskinen har en kapacitet på 340 gram kaffebönor och en motor på 130 watt. Storleken på kvarnen är 34x20x16 cm.
 • Baratza Kaffekvarn

  Baratza Kaffekvarn
  Populär kvarn för hemmabruk från Baratza. Denna lilla kompaktkvarn har en mycket bra prestanda och är enkel att justera så att den passar din filterhållare exakt.Kvarnen är utrustad med 54 mm keramiska plattor, vilket garanterar lång hållbarhet och högsta prestanda. Justering av kvarnen sker enkelt via 2 reglage - en för grov justering och en för finjustering. Den grova inställningen har 10 steg, och för varje grovt steg har du ytterligare 23 bra steg för att hitta rätt slipgrad. Kvarnen har en 3h timerfunktion som du kan anpassa efter dina behov.
 • Comandante C40 Nitro Blade Handkvarn Zebra

  Comandante C40 Nitro Blade Handkvarn Zebra
  Comandante C40 Nitro handkvarn är tysk kvalitet på sitt bästa! Med specialutvecklad mekanik och knivar tillverkad av martensitiskt rostfritt stål är man garanterat perfekt resultat varje gång. Handkvarnens design ger ett mycket exklusivt uttryck. Kvarnen har en kapacitet på 50 g kaffebönor, varav du använder ca. 20 g. till en espresso.
 • Artisan Kaffekvarn Röd 200 g

  Artisan Kaffekvarn Röd 200 g
 • Rubicson Kaffekvarn

  Rubicson Kaffekvarn
  Kaffekvarn i rostfritt stål som enkelt mal dina kaffebönor. Häll i bönor, sätt fast locket och starta sedan kvarnen. Knivbladen arbetar snabbt och du kan avbryta kvarnen enligt önskemål. Det går även utmärkt att mala kryddor av olika slag. Effekt: 150 W. Kapacitet: Max 55 g.
 • Kaffekvarn Svart 150 W

  Kaffekvarn Svart 150 W
 • Espressokvarn faustino svart - rocket espresso

  Espressokvarn faustino svart - rocket espresso
  Om du har en espressomaskin med E-61 grupp och vill göra gott kaffe skall du satsa på en riktig kvarn. Faustino är en espressokvarn från Rocket Espresso, utrustad med platta 50 mm malskivor i här
 • Kyocera Kaffekvarn med Keramisk Kvarnverk Svart

  Kyocera Kaffekvarn med Keramisk Kvarnverk Svart
  Kaffekvarn med keramiskt kvarnverk. En evighetsmaskin med behållare i glas. Glidstopp i botten. Justerbar från grovmalet till riktigt finmalet. Kvarnverket är gjord av samma högkvalitetskeramik som Kyoceras övriga produkter. Extremt vass med andra ord.
 • Kaffekvarn

  Kaffekvarn
 • Mjöl- och Kaffekvarn

  Mjöl- och Kaffekvarn
 • Wilfa WSCG2 - Kaffekvarn

  Wilfa WSCG2 - Kaffekvarn
  Wilfas kaffekvarn är en allroundkvarn som lämpar sig till både för malning till bryggkaffe. Malningsgraden kan justeras från fint till grovt totalt 35 olika malningsgrader.Vrid timern till önskad tid från 0 - 30 sekunder och kaffekvarnen stänger av sig automatiskt när tiden är slut. Kaffekvarnen är utrustad med ett korninskt malverk. Är en stabil kvarn som står säkert på bänken.Kaffebehållaren kan diskas i diskmaskin.160W.
 • BOSCH TSM6A013B Svart Kaffekvarn

  BOSCH TSM6A013B Svart Kaffekvarn
 • Nemox Lux Kaffekvarn Stål

  Nemox Lux Kaffekvarn Stål
  Det finns inget bättre än färskmalet kaffe. Det kan du få med denna professionella kaffekvarn från det italienska märket Nemox. Lux kaffekvarn passar in i varje kök med en kropp i rostfritt stål och genomskinlig behållare som låter dig se kaffebönorna.Lux är utrustad med koniska kvarnar av härdat stål vilket garanterar en lång livslängd och utmärkt prestanda över tiden.Den kraftfulla motorn har ett reduktionssystem som låter dig minska hastigheten från 10 200 till 8 000 varv per minut. Det är väldigt viktigt med en låg hastighet eftersom det ser till att kaffet inte överhettas vilket kan ge en bränd smak. Skäm bort dig själv och dina nära och kära med en utsökt kopp kaffe gjord på färska nymalda bönor.
 • Bodum Bistro Vit Elektrisk Kaffekvarn glansig

  Bodum Bistro Vit Elektrisk Kaffekvarn glansig
  Elegant elektrisk kaffekvarn från Bodum som enkelt maler dina bönor precis som du önskar. Mått: D 9 x H 16,6 x B 9,5 cm. 
 • Kaffekvarn, Vit

  Kaffekvarn, Vit
  Smeg kaffekvarn med inställningsbar malningsgrad och mängd i klassisk retrodesign.

Antika kaffekvarnar

Gammal kaffekvarn

För dig som gillar antika detaljer och inredning vill vi tipsa om att gå på auktion eller loppis. Där kan du fynda jättefina gamla kaffekvarnar som den på bilden. En sån kaffekvarn är värd att ha en central plats på kökshyllan.

Kvarnar i olika prisklasser online

På nätet finns det många bra manuella och elektriska kaffekvarnar att köpa i många olika prisklasser. De billigaste manuella får du för 100-200 kr. Vill du ha kvarnar för lite större partier och elektriska finns det de som kostar flera tusentals kronor.

Det finns sätt att tillaga kaffe på som blir så mycket godare om man kan färskmala kaffet. Om du föredrar perkulator, mokabryggare eller presskanna är lite efter tycke och smak men alla tre kan nog de flesta skriva under på ger godare kaffe om det är nymalet kaffepulver som används.

Varumärken
Andersson, Anfim, Ankarsrum, Ascaso, Baratza, Barletta, Bialetti, Bodum, Bosch, Champion, Cloer, Comandante, CuisinArt, Delonghi, Eppicotispai, Eureka, Funktion, Gastroback, Gastronoma, GEFU, Graef, Hario, Horwood, Kilner, KitchenAid, Kyocera, Mazzer, Melitta, Moccamaster, Nemox, Nicolas Vahé, Nuova Simonelli, OBH Nordica, Peugeot, Princess, Profi Cook, Rig-tig, RIG-TIG by Stelton, Rocket, Rocket Espresso, Rubicson, Sage, Sencor, Severin, Smeg, Stelton, Tristar, Wilfa, WMF, Zassenhaus

ileadileadileadileadilead