Kaffepress

En kaffepress (även kallad pressobryggare) är en presskanna som man kan brygga kaffe i direkt på bordet. Det är väldigt enkelt att göra kaffe i kaffepressen och det går fort bara man har möjlighet att koka upp vatten.

Här får du några enkla instruktioner med förslag på dosering och pressobryggare med inbyggt filter som du kan köpa online.

Populärt inom kaffepress

 • Bodum - Chambord Kaffepress 3 koppar 35 cl Koppar

  Bodum - Chambord Kaffepress 3 koppar 35 cl Koppar
  En klassisk kaffepress med hög kvalitet. Med vatten mellan 92 och 96 grader tar det fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Inte nog med att den brygger gott kaffe, den är även riktigt snygg och lyxig att servera ur. Rymmer 35 cl och ger 3 koppar kaffe. Välj mellan krom, guld eller kopparfärgat stativ.
 • Bodum Columbia Termopress 8 Koppar Rostfri Blank

  Bodum Columbia Termopress 8 Koppar Rostfri Blank
  Pressbryggare från Bodum i rostfritt stål.Är du trött på att glaset går sönder på din pressbryggare? Detta är lösningen samt att du får termosfunktionen på köpet. Denna termospress kombinerar elegans med de bästa materialen för perfekt funktion. Den dubbelsidiga rostfria ståltermosen håller värmen längre än pressbryggare med enkelglas.
 • Horwood Judge Cafetiere 2 cup Doublewall

  Horwood Judge Cafetiere 2 cup Doublewall
  En modern presskanna som ser till att hålla kaffet varmt!Brittiska Horwood har länge specialiserat sig att utveckla praktiska och hållbara produkter i rostfritt stål. Denna presskanna är inget undantag och kommer göra kaffestunden både enklare och godare. Kannan är tillverkad med dubbla väggar vilket gör att kaffet håller värmen mycket längre än i en vanlig kanna, en egenskap som gör att du kan brygga kaffet i förväg och inte behöver lämna dina gäster vid bordet. Den tidlösa designen gör att kannan smälter in i alla hem och definitivt kommer bli ett vackert tillskott på kaffebordet. Denna design rymmer 2 koppar vilket gör att den passar utmärkt när du är ensam eller nästa bästa kompisen är på besök. En utmärkt produkt för dig som älskar kaffe och vill göra vardagen lite enklare!
 • Bodum - Chambord Kaffepress 1 L 8 koppar Koppar

  Bodum - Chambord Kaffepress 1 L 8 koppar Koppar
  En klassisk kaffepress med hög kvalitet. Med vatten mellan 92 och 96 grader tar det fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Inte nog med att den brygger gott kaffe, den är även riktigt snygg och lyxig att servera ur. Rymmer 1 liter och ger 8 koppar kaffe. Välj mellan krom, guld eller kopparfärgat stativ.

Fler tips på kaffepress

 • Nuru franska presskanna Grå 35 cl

  Nuru franska presskanna Grå 35 cl
 • Rig-tig Foodie Single Cup Kaffebryggare - Kaffepressar Plast Vit

  Rig-tig Foodie Single Cup Kaffebryggare - Kaffepressar Plast Vit
  Kaffebryggaren från RIG-TIG by Stelton har funktionell, användarvänlig design perfekt för att göra ditt favoritkaffe. Den har avtagbar droppbricka för enkel rengöring. Välj mellan olika färger. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Fri från BPA och ftalater. Om kaffebryggaren från RIG-TIG by Stelton- Tillverkad av plast och silikon.- Fri från BPA och ftalater.- Användarvänlig, funktionell design.- Avtagbar droppbricka.- Kaffebryggaren kommer i olika färger.- 700 Watt- Djup: 65 mm.- Bredd: 80 mm.- Höjd: 385 mm. Skötselråd för kaffebryggaren- Endast handdisk. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • HORWOOD - Presskanna dubbelsidig 1,4 L

  HORWOOD - Presskanna dubbelsidig 1,4 L
 • Bodum Chambord Krom kaffepress 8 Koppar 1,0 l Soft grip

  Bodum Chambord Krom kaffepress 8 Koppar 1,0 l Soft grip
  Chambord pressbryggare från Bodum är en klassiker. Man började producera pressbryggaren redan på 1950 talet och man har fortsatt producera bryggaren samt utvecklat designen genom åren. Ramen runt om pressbryggaren och locket är tillverkat av stål som genomgår flera krom beläggningsprocesser för att behålla den glänsande ytan.   När man använder pressbryggaren bevaras både smak och aromerna från bönorna. Hur använder jag pressbryggaren?Fyll karaffen med det malda kaffe bönorna och varmt vatten, sen pressar du långsamt ner knoppen på locket tills den når botten. Efter det är det bara att njuta av sin nybryggda kopp kaffe.
 • Eva Solo Nordic Kitchen kaffepress 1 liter

  Eva Solo Nordic Kitchen kaffepress 1 liter
  Njut av en kopp te tillagad i den funktionella presskannan från Eva Solo, särskilt anpassad för att brygga lösvikts te. Den fungerar på samma sätt som en traditionell presskanna då den har samma bryggsystem, vilket medför att du har full kontroll över bryggandet av teet. Du kan enkelt anpassa styrkan som du vill ha den. Presskannan rymmer upp till 1 liter och är tillverkad av rostfritt stål.Nordic Kitchen presskannan håller teet varmt under en lång tid tack vara den dubbelväggade termoseffekten. Den nordiska och minimalistiska designen understryks med det smarta handtaget av ek som skapar en fin kontrast till det rostfria stålet. Presskannan gör sig vacker till varje dukning.
 • Bodum - Chambord Kaffepress 4 koppar 0,5 L Krom

  Bodum - Chambord Kaffepress 4 koppar 0,5 L Krom
  En klassisk kaffepress med hög kvalitet. Med vatten mellan 92 och 96 grader tar det fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Inte nog med att den brygger gott kaffe, den är även riktigt snygg och lyxig att servera ur. Rymmer 0,5 liter och ger 4 koppar kaffe.
 • French Kaffepress 800 ml Rostfritt Stål Silver

  French Kaffepress 800 ml Rostfritt Stål Silver
 • Bodum - Chambord Pressobryggare 12 koppar 1,5 L Krom

  Bodum - Chambord Pressobryggare 12 koppar 1,5 L Krom
  En klassisk kaffepress med hög kvalitet. Med vatten mellan 92 och 96 grader tar det fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Inte nog med att den brygger gott kaffe, den är även riktigt snygg och lyxig att servera ur. Rymmer 1,5 liter och ger 12 koppar kaffe.
 • Kaffepress BREW-IT

  Kaffepress BREW-IT
  Om du gillar nybryggt aromatiskt kaffe eller te är BREW-IT är den perfekta hjälpen. BREW-IT är designad av Francis Cayouette och består av en kaffepress kanna och tepress kanna. Båda kannorna har ett bordsunderlägg, vilket kan sättas i locket när den inte används. Tepress kannan är utrustad med en stopp-bryggfunktion, när kolven är nedtryckt stänger du vattencirkulationen till tebladen. Naturligt vis tål BREW-IT diskmaskin. Det är möjligt att byta ut glaset om olyckan skulle vara framme och den går sönder. Detta förlänger kannans livslängd vilket är bra både för din plånbok och för miljön. BPA- och ftalatfri -Tål diskmaskin -Medföljande bordsunderlägg som är integrerat i locket -Stopp-bryggfunktion så att vattencirkulationen stängs till tebladen
 • Bodum - Kenya Presskanna 8 koppar

  Bodum - Kenya Presskanna 8 koppar
  Denna rymliga presskanna från Bodum är enkel att använda och ger dig ett fantastiskt gott kaffe! Häll bara i dina malda bönor och häll sedan på kokande vatten långsamt. Placera sedan presslocket ovanpå och låt kaffet dra i några minuter innan du sakta trycker ned pressen på locket. Sen är det bara att avnjuta kaffet, kannan rymmer 1L vilket motsvara ca 8 koppar.
 • Bodum - Chambord Kaffepress 1 L 8 koppar Krom

  Bodum - Chambord Kaffepress 1 L 8 koppar Krom
  En klassisk kaffepress med hög kvalitet. Med vatten mellan 92 och 96 grader tar det fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Inte nog med att den brygger gott kaffe, den är även riktigt snygg och lyxig att servera ur. Rymmer 1 liter och ger 8 koppar kaffe. Välj mellan krom, guld eller kopparfärgat stativ.
 • Bodum - Chambord Kaffepress 1 L 8 koppar Guld

  Bodum - Chambord Kaffepress 1 L 8 koppar Guld
  En klassisk kaffepress med hög kvalitet. Med vatten mellan 92 och 96 grader tar det fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Inte nog med att den brygger gott kaffe, den är även riktigt snygg och lyxig att servera ur. Rymmer 1 liter och ger 8 koppar kaffe. Välj mellan krom, guld eller kopparfärgat stativ.
 • Bodum Chambord Kaffepress 3 Koppar - Kaffepressar Plast Krom

  Bodum Chambord Kaffepress 3 Koppar - Kaffepressar Plast Krom
  Presskannan Chambord är en klassisk, fransk kaffepress från Bodum som lanserades under 1950-talet. Kaffepressen är tillverkad i blankt rostfritt stål och är försedd med en insats i glas och handtag i svart plast. Det franska press-systemet har alltid varit det enklaste och ultimata sättet att brygga smakrikt kaffe på, bara fyll den med din favoritsort och varmt vatten och pressa för att sedan avnjuta en god kopp kaffe. Välj mellan olika färger. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • La Cafetière - Monaco Pressobryggare 8 koppar Cool Grey

  La Cafetière - Monaco Pressobryggare 8 koppar Cool Grey
  En klassisk kaffepress från La Cafetières serie Monaco, tillverkad av rostfritt stål och värmetåligt borosilikatglas. Häll hett vatten över malda kaffebönor eller teblad, pressa ner silen och servera direkt från kaffe-/tepressen. Brygger upp till 8 koppar åt gången. Volym 1 liter.
 • HORWOOD - Presskanna dubbelsidig 0,9 L

  HORWOOD - Presskanna dubbelsidig 0,9 L
 • Bodum Chambord kaffepress 3 koppar 0,35 l

  Bodum Chambord kaffepress 3 koppar 0,35 l
  Bodum Chambord kaffebryggare 3 koppar.Chambord är en sann klassiker - den klassiska franska press-kaffebryggaren designades på femtiotalet. Och den produceras fortfarande på samma sätt, med samma omsorgsfulla hantverk som användes på den ursprungliga Chambord. Den enda skillnaden i produktionen sedan femtiotalet är de höga normer för miljöriktig tillverkning. Det svarta Chambord Polypropen handtaget kommer i en matt finish som ger ett bekvämt och stadigt grepp om kannan.Det franska pressystemet har alltid varit det enklaste och bästa sättet att brygga en utmärkt kopp kaffe. Att använda färska grovmalda bönor med vatten mellan 92 och 96 grader tar fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Den riktiga klassikern, Chambord från Bodum är perfekt när du vill brygga gott kaffe snabbt. Alla delar kan diskas i diskmaskin. Chambord kaffebryggare är otroligt enkel att använda:Häll i kaffepulvret i glaskannan och sedan det varma vattnet. Pressa ner silen och låt stå i få minuter så att smaken blir kraftig och god. Sedan är det färdigt att dricka.Design: Bodum.Material: Glas och Rostfritt stål.Volym: 3 koppar (0,35 liter).
 • Heirol French Press stämpelkanna 3,5 dl

  Heirol French Press stämpelkanna 3,5 dl
  Heirols franska stämpelkanna är en traditionell kannan till bryggning av kaffe eller te.Denna kanna kommer hjälpa dig att brygga den perfekta koppen kaffe eller te. Allt du behöver göra är att tillsätta vatten till det malna kaffet eller teet och röra runt. Sätt på locken och låt det stå i ett par minuter. Därefter pressar du ner stämpeln i botten och voilá! Bara att njuta. Kannan är tillverkad i glas, stål och silikon.
 • Bodum Crema kaffepress 4 Koppar 0,5 l

  Bodum Crema kaffepress 4 Koppar 0,5 l
  Enda sedan 1950 talet har Bodum tillverkat pressbryggare. Kanna är tillverkad i borosilikatglas vilket gör att kaffet håller sig varmare längre. När man brygger kaffe med en pressbryggare behålls smaken och aromen bättre från bönorna.  Fyll pressbryggaren med malda kaffebönor och varmt vatten, sen pressar du långsamt ner knoppen mot botten, sen är det bara att njuta av sin kopp kaffe.
 • Denby Halo Drew Kaffepress - Kaffepressar Stengods Svartblå

  Denby Halo Drew Kaffepress - Kaffepressar Stengods Svartblå
  Kaffepressen från Denby har ett rustikt utseende med en användarvänlig design perfekt för att göra ditt favoritkaffe. Den är tillverkad av starkt stengods med en unik, färgskiftande glasering. Det omsorgsfulla hantverket gör varje produkt unik och innebär att små variationer kan förekomma. Om kaffepressen från Denby- Från kollektionen Halo.- Tillverkad av stengods.- Handgjord design.- Färgskiftande, unik glasering. Skötselråd för kaffepressen- Ugn-, micro-, frys- och diskmaskinssäker. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Handpresso 9 Koppar

  Handpresso 9 Koppar
  Den här stilrena presskannan erbjuder möjligheten att avnjuta aromatiskt kaffe med hjälp av en manuell bryggningsmetod. Båda presskannorna är utformade i lätt och värmebeständigt eldfast glas av hög kvalitet och har ett ergonomiskt halkfritt
 • HORWOOD - Presskanna dubbelsidig 900 ml

  HORWOOD - Presskanna dubbelsidig 900 ml
 • Bodum Kenya kaffepress 4 Koppar 0,5 l

  Bodum Kenya kaffepress 4 Koppar 0,5 l
  Pressbryggaren Kenya från Bodum erbjuder dig det bästa sättet att njuta av en kopp kaffe. Du kommer att extrahera det mesta essentiella oljorna från nymalt kaffe. Tillsätt i kanna ny malda bönor, häll i varmt vatten, rör om, sätt på locket och vänta i 3 -4 min och pressa sen ner knoppen långsamt.  Njut nu av en god kopp kaffe. Att dricka handgjort kaffe kommer kännas som en vardagslyx varje dag. Pressbryggaren är tillverkad i borosilikatglas.
 • HORWOOD - Presskanna dubbelsidig 0,32 L

  HORWOOD - Presskanna dubbelsidig 0,32 L
 • Bodum Chambord Kaffepress 8 Koppar - Kaffepressar Plast Krom

  Bodum Chambord Kaffepress 8 Koppar - Kaffepressar Plast Krom
  Presskannan Chambord är en klassisk, fransk kaffepress från Bodum som lanserades under 1950-talet. Kaffepressen är tillverkad i blankt rostfritt stål och är försedd med en insats i glas och handtag i svart plast.Det franska press-systemet har alltid varit det enklaste och ultimata sättet att brygga smakrikt kaffe på. Fyll på kaffepressen med din favoritsort och varmt vatten, pressa och njut sedan av en god kopp kaffe.Finns i flera färger. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Bodum Chambord Koppar kaffepress 8 Koppar 1,0 l

  Bodum Chambord Koppar kaffepress 8 Koppar 1,0 l
  Chambord pressbryggare från Bodum är en klassiker. Man började producera pressbryggaren redan på 1950 talet och man har fortsatt producera bryggaren samt utvecklat designen genom åren. Ramen runt om pressbryggaren och locket är tillverkat av stål som genomgår flera krom beläggningsprocesser för att behålla den glänsande ytan.   När man använder pressbryggaren bevaras både smak och aromerna från bönorna. Hur använder jag pressbryggaren?Fyll karaffen med det malda kaffe bönorna och varmt vatten, sen pressar du långsamt ner knoppen på locket tills den når botten. Efter det är det bara att njuta av sin nybryggda kopp kaffe.
 • Bodum Thermia kaffepress 8 Koppar 1,0 l

  Bodum Thermia kaffepress 8 Koppar 1,0 l
  Brygg kaffe som fransmännen gör med denna pressbryggare från Bodum. Denna metod har blivit en succé då den ser till att kaffets aromer och smak bevaras när man trycker ner knoppen och pressar kaffet. Tål maskindisk.
 • Bodum - Chambord Kaffepress 1 L/8 koppar stativ koppar

  Bodum - Chambord Kaffepress 1 L/8 koppar stativ koppar
  En klassisk kaffepress med hög kvalitet. Med vatten mellan 92 och 96 grader tar det fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Inte nog med att den brygger gott kaffe, den är även riktigt snygg och lyxig att servera ur. Rymmer 1 liter och ger 8 koppar kaffe.
 • Bodum Chambord Krom kaffepress 8 Koppar 1,0 l

  Bodum Chambord Krom kaffepress 8 Koppar 1,0 l
  Chambord pressbryggare från Bodum är en klassiker. Man började producera pressbryggaren redan på 1950 talet och man har fortsatt producera bryggaren samt utvecklat designen genom åren. Ramen runt om pressbryggaren och locket är tillverkat av stål som genomgår flera krom beläggningsprocesser för att behålla den glänsande ytan.   När man använder pressbryggaren bevaras både smak och aromerna från bönorna. Hur använder jag pressbryggaren?Fyll karaffen med det malda kaffe bönorna och varmt vatten, sen pressar du långsamt ner knoppen på locket tills den når botten. Efter det är det bara att njuta av sin nybryggda kopp kaffe.
 • Hay Kaffepress 1 L - Kaffepressar Rostfritt Stål Aqua

  Hay Kaffepress 1 L - Kaffepressar Rostfritt Stål Aqua
  Kaffepressen från Hay är perfekt för att lägga till en spännande färgklick i ditt hem och har en färgglad design i tåligt borosilikatglas. Den är fransk och har ett härligt lock med en rund, lekfull knopp för att addera en extra dimension till designen. Välj mellan två olika färger. Om kaffepressen från Hay- Färgglad design i tåligt borosilikatglas.- Kaffepressen kommer i 2 olika färger.- Diameter: 150 mm.- Höjd: 195 mm.- Kapacitet: 100.0 cl. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Espro Travel kaffepress, borstat stål

  Espro Travel kaffepress, borstat stål
  Med Espro Travel Press kan du alltid njuta av en kopp kaffe när du är på språng utan att kompromissa med smaken. Du kan själv bestämma hur länge du vill att ditt kaffe ska dra och när du trycker ner så stoppar bryggningen. Du får även med pappersfilter som ger dig möjligheten att njuta av smaken av pour-over kaffe som är bryggt mycket lättare. En helt olje-fri smak. Travel press har dubbla väggar i rostfritt stål som håller ditt kaffe varmt i 4-6 timmar. Det droppfria locket har silikonstängning så du kan vara säker på att kaffet stannar inuti.
 • Bodum Chambord Kaffepress 12 Koppar - Kaffepressar Plast Krom

  Bodum Chambord Kaffepress 12 Koppar - Kaffepressar Plast Krom
  Presskannan Chambord är en klassisk, fransk kaffepress från Bodum som lanserades under 1950-talet. Kaffepressen är tillverkad i blankt rostfritt stål och är försedd med en insats i glas och handtag i svart plast. Det franska press-systemet har alltid varit det enklaste och ultimata sättet att brygga smakrikt kaffe på, bara fyll den med din favoritsort och varmt vatten och pressa för att sedan avnjuta en god kopp kaffe. Välj mellan olika färger. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Heirol Kaffepress 0,35 L - Kaffepressar Glas Glas

  Heirol Kaffepress 0,35 L - Kaffepressar Glas Glas
  Kaffepressen från Heirol har klassisk, tidlös design i rostfritt stål och glas perfekt för varma drycker som kaffe och te. Den har bekvämt handtag på sidan. Starta din morgon med en kopp kaffe för att göra dig glad. Om kaffepressen från Heirol- Klassisk design.- Tillverkad av rostfritt stål och glas.- Perfekt för varma drycker som kaffe och te.- Kapacitet: 3 koppar.- Bredd: 80 mm.- Höjd: 175 mm.- Längd: 120 mm. Skötselråd för kaffepressen- Endast handdisk. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Denby Halo Brew kaffepress 1,5 L

  Denby Halo Brew kaffepress 1,5 L
  Stämpelkannan från Halo har en elegant design i vilken färgspelet gör varje produkt unik. Den handgjorda keramiken och den specialtillverkade glaseringen ger ett härligt och personligt uttryck på kaffebordet. Stämpelkannan har en kapacitet på 1,5 liter och du kan till och med använda den som vas om du tar bort locket. Den vackra designen passar utmärkt till alla tillfällen och den höga kvalitén gör att stämpelkannan kan diskas i maskin. Designen är iögonfallande och bidrar med personlig utstrålning när det är dags för kaffe.
 • Bodum Chambord kaffepress 3 koppar 0,35 l Kopparfärgad

  Bodum Chambord kaffepress 3 koppar 0,35 l Kopparfärgad
  Bodum Chambord kaffebryggare 3 koppar.Chambord är en sann klassiker - den klassiska franska press-kaffebryggaren designades på femtiotalet. Och den produceras fortfarande på samma sätt, med samma omsorgsfulla hantverk som användes på den ursprungliga Chambord.Den enda skillnaden i produktionen sedan femtiotalet är de höga normer för miljöriktig tillverkning. Det svarta Chambord Polypropen handtaget kommer i en matt finish som ger ett bekvämt och stadigt grepp om kannan.Det franska pressystemet har alltid varit det enklaste och bästa sättet att brygga en utmärkt kopp kaffe. Att använda färska grovmalda bönor med vatten mellan 92 och 96 grader tar fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Den riktiga klassikern, Chambord från Bodum är perfekt när du vill brygga gott kaffe snabbt. Alla delar kan diskas i diskmaskin. Chambord kaffebryggare är otroligt enkel att använda:Häll i kaffepulvret i glaskannan och sedan det varma vattnet. Pressa ner silen och låt stå i få minuter så att smaken blir kraftig och god. Sedan är det färdigt att dricka.Design: Bodum.Material: Glas och Rostfritt stål.Volym: 3 koppar (0,35 liter).
 • Denby Studio Grey Brew Kaffepress 1,5 L - Kaffepressar Stengods Grå

  Denby Studio Grey Brew Kaffepress 1,5 L - Kaffepressar Stengods Grå
  Kaffepressen från Denby har en handgjord design med en spräcklig, grå färg. Den har ett naturligt utseende i stengods som skapar en lugn och harmonisk känsla. Starta din morgon med en kopp kaffe för att göra dig glad. Om kaffepressen från Denby- Från kollektionen Studio.- Tillverkad av stengods.- Behaglig, grå färg.- Naturligt utseende.- Tillverkad i England Skötselråd för kaffepressen- Tål diskmaskin. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Oiva / Tiiliskivi Presskanna Mörk Grön

  Oiva / Tiiliskivi Presskanna Mörk Grön
 • Bodum Chambord kaffepress 8 Koppar 1 l Kopparfärgad

  Bodum Chambord kaffepress 8 Koppar 1 l Kopparfärgad
  Chambord är en sann klassiker - den klassiska franska press-kaffebryggaren designades på femtiotalet. Och den produceras fortfarande på samma sätt, med samma omsorgsfulla hantverk som användes på den ursprungliga Chambord.Den enda skillnaden i produktionen sedan femtiotalet är de höga normer för miljöriktig tillverkning. Det svarta Chambord Polypropen handtaget kommer i en matt finish som ger ett bekvämt och stadigt grepp om kannan.Det franska pressystemet har alltid varit det enklaste och bästa sättet att brygga en utmärkt kopp kaffe. Att använda färska grovmalda bönor med vatten mellan 92 och 96 grader tar fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Den riktiga klassikern, Chambord från Bodum är perfekt när du vill brygga gott kaffe snabbt. Alla delar kan diskas i diskmaskin. Chambord kaffebryggare är otroligt enkel att använda - Häll i kaffepulvret i glaskannan och sedan det varma vattnet. Pressa ner silen och låt stå i få minuter så att smaken blir kraftig och god. Sedan är det färdigt att dricka.
 • Hay - Sowden Borosilikat Pressobryggare 1 L Turkos/Grön

  Hay - Sowden Borosilikat Pressobryggare 1 L Turkos/Grön
 • Hay - Sowden Borosilikat Pressobryggare 1 L Klar/Gul

  Hay - Sowden Borosilikat Pressobryggare 1 L Klar/Gul
 • Melitta Kaffepress 3 Koppar

  Melitta Kaffepress 3 Koppar
  Du får ett fylligt och aromatiskt kaffe med denna stämpelkanna från Melitta. Du häller över varmt vatten och efter 4 minuter pressar du ner stämpeln och så har du ett underbart gott kaffe. Denna presskanna har en kapacitet på 3 koppar. Specifikationer:- Kapacitet på 3 koppar
 • Anders Petter - Backaryd Pressobryggare 800 ml

  Anders Petter - Backaryd Pressobryggare 800 ml
  Stilren pressobryggare som rymmer 800 ml i modern tappning från Anders Petters Backaryd-serie. Brygg enkelt upp till 7 koppar färskt kaffe på bara några minuter med denna väldesignade kaffepress som passar in i alla sorters kök. Och enkelt är det: det är bara att fylla glasbehållaren med önskad mängd nymalda kaffebönor, hälla över kokande vatten och sedan trycka ned pressdelen – resten sköter pressobryggaren! Pressobryggaren består av en glasbehållare på 800 ml, en pressdel i rostfritt stål samt en bottendel i kork. Endast glasdelen kan diskas i maskin och värmas i mikrovågsugn.
 • Bodum Eileen Krom kaffepress 8 Koppar 1,0 l

  Bodum Eileen Krom kaffepress 8 Koppar 1,0 l
  Bodums serie Eileen har designats för att hedra den stora irländska designerna Eileen Gray och givetvis alla kaffe älskare. Att brygga kaffe i en pressbryggare gör att bönorna behåller smaken och aromen bättre. När du ska använda din pressbryggare börjar du med att mala dina bönor, placera det malda bönorna och varmt vatten i kannan och på locket. Dra upp knoppen och sen pressar du ner knoppen långsamt tills den når botten. Sen är det bara att njuta av en god kopp kaffe.   Pressbryggaren har en stålram som skyddar kannan, glaset är tillverkat i borosilikatglas. Det runda handtaget ger ett bekvämt och säkert grepp. Kan diskas i maskin. Tillverkad i Portugal.
 • Horwood Kaffepress i rostfritt stål, 3 koppar

  Horwood Kaffepress i rostfritt stål, 3 koppar
  Denna robusta och stilrena stämpelkanna från Horwood är tillverkad i 18/10 rostfritt stål och har en enkel och tidlös design, som passar i alla olika typer av hem. Stämpelkannan är tillverkad med dubbla väggar som effektivt isolerar värmen på ett optimalt sätt. Kaffet håller sig varmt längre samtidigt som utsidan förblir kall och enkel att hålla i.
 • Dorre Prissy Kaffepress - Kaffepressar Glas Klar

  Dorre Prissy Kaffepress - Kaffepressar Glas Klar
  Kaffepressen från Dorre har elegant design i glas med bekvämt handtag på sidan perfekt för att göra ditt favoritkaffe. Den har rund form. Om kaffepressen från Dorre- Elegant design.- Tillverkad av glas.- Bekvämt handtag.- Perfekt för att göra ditt favoritkaffe.- Rund form.- Bredd: 170 mm.- Längd: 120 mm.- Höjd: 210 mm.- Kapacitet: 80 cl.- Kapacitet: 8 koppar.- Tillverkad i Sverige Skötselråd för kaffepressen- Tål diskmaskin. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Bodum - Kenya Pressbryggare 3K 0,35 L Svart

  Bodum - Kenya Pressbryggare 3K 0,35 L Svart
  Kenya fransk presskaffebryggare från Bodum med sin klassiska funktionalitet nu med uppdaterat, modernt utseende.Som alla Bodums produkter ur serien med franska pressbryggare har Kenya kaffebryggare en lätt karaff i borosilikatglas och ett återanvändbart filter och kolv i rostfritt stål, som ser till att ditt kaffe har samma fantastiska smak. Presskaffebryggare en miljövänlig bryggningsmetod som garanterat kommer att få fram den fulla smaken och aromen hos dina favoritkaffebönor.- Ikonisk fransk presskaffebryggare som lyfter fram den fulla smaken och aromen hos din bryggning- Karaffen är tillverkad av fläck- och värmebeständigt borosilikatglas som inte förändrar eller försämrar kaffets naturliga smak-Kolv och filter i rostfritt stål hindrar malda bönor från att rinna ut när man häller i kaffet- Mer miljövänligt än många metoder att brygga kaffe - inga pappersfilter eller plastkapslar krävs- Enkel att använda och enkel att göra ren- Diskas i diskmaskin
 • Georg Jensen Bernadotte fransk kaffepress, 1 liter

  Georg Jensen Bernadotte fransk kaffepress, 1 liter
  Med inspiration från den svenska prinsen Sigvard Bernadottes mjölkkanna från 1938 har Georg Jensen formgivit denna franska kaffepress med art decó-design. Kaffepressen består av räfflat rostfritt stål och isolerad med dubbla väggar för att hålla kaffet varmt längre. Denna eleganta franska kaffepress blir en fin detalj i hem med klassisk så väl som modern inredning.Filtret är gjort av rostfritt stål och är enkel att skruva av tillsammans med det inre röret för enklare rengöring. Det är rekommenderat att du diskar kaffepressen för hand.
 • Bodum Chambord Kaffebryggare Small - Kaffepressar Plast Koppar

  Bodum Chambord Kaffebryggare Small - Kaffepressar Plast Koppar
  Kaffebryggaren från Bodum har en klassisk design i rostfritt stål med en kopparfinish. Den har en värmetålig karaff i borosilikatglas med ett handtag i polypropen perfekt för ett bättre grepp. Enkel att använda och enkel att rengöra. Starta din morgon med en kopp kaffe för att göra dig glad. Välj mellan olika storlekar. Om kaffebryggaren från Bodum- Klassisk design.- Tillverkad av rostfritt stål och borosilikatglas.- Ergonomiskt handtag.- Miljövänlig kaffebryggare.- Kaffebryggaren passar bra i köket. Skötselråd för kaffebryggaren- Denna produkt tål inte mikrovågsugn.- Handdisk rekommenderas. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Eva Solo - Nordic Kitchen Kaffepress Te 1 L Rostfri

  Eva Solo - Nordic Kitchen Kaffepress Te 1 L Rostfri
  Stilren och funktionell pressokanna i rostfritt stål från Eva Solos serie Nordic Kitchen. Kannan har ett unikt ventilationssystem som brygger teet precis som du vill ha det, samtidigt som den håller teet varmt en lång tid tack vare de dubbla väggarnas termoseffekt. Kannan använder samma bryggsystem som en pressokanna för kaffe, vilket ger dig full kontroll över teets smak - tryck ned ner kolven när teet har dragit sig i önskad tid. Kolven fångar tebladen längst ner i kannan. Passar för te i lösvikt. Serien Nordic Kitchen kännetecknas av ett minimalistiskt formspråk och funktionalistiskt tänk. Designen är enkel och materialet tål att användas varje dag, samtidigt som serien blir ett elegant inslag på en festlig middag.
 • DE'LONGHI COFFEE TAMPER DLSC058 Kaffepress

  DE'LONGHI COFFEE TAMPER DLSC058 Kaffepress
 • Bodum Chambord kaffepress 12 koppar 1,5 liter

  Bodum Chambord kaffepress 12 koppar 1,5 liter
  Bodum Chambord kaffebryggare 12 koppar.Chambord är en sann klassiker - den klassiska franska press-kaffebryggaren designades på femtiotalet. Och den produceras fortfarande på samma sätt, med samma omsorgsfulla hantverk som användes på den ursprungliga Chambord.Den enda skillnaden i produktionen sedan femtiotalet är de höga normer för miljöriktig tillverkning. Det svarta Chambord Polypropen handtaget kommer i en matt finish som ger ett bekvämt och stadigt grepp om kannan. Det franska pressystemet har alltid varit det enklaste och bästa sättet att brygga en utmärkt kopp kaffe. Att använda färska grovmalda bönor med vatten mellan 92 och 96 grader tar fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Den riktiga klassikern, Chambord från Bodum är perfekt när du vill brygga gott kaffe snabbt. Alla delar kan diskas i diskmaskin. Chambord kaffebryggare är otroligt enkel att använda:Häll i kaffepulvret i glaskannan och sedan det varma vattnet. Pressa ner silen och låt stå i få minuter så att smaken blir kraftig och god. Sedan är det färdigt att dricka.Design: Bodum.Material: Glas och Rostfritt stål.Volym: 12 koppar (1,5 liter).
 • Bodum Löst Glas Till 8 Koppars Kaffebryggare - Kaffepressar Plast Klar

  Bodum Löst Glas Till 8 Koppars Kaffebryggare - Kaffepressar Plast Klar
  Reservglas till Bodums pressobyggare Chambord. Glaset finns i flera storlekar och tål maskindisk. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.

Hur gör man kaffe med kaffepress?

Du behöver en kaffepress, ett kaffemått, kokande vatten och grovmalet bryggkaffe.

En lagom dosering är att lägga ner 2 kaffemått per kopp i presskannan. Koka upp vatten och häll ner önskad mängd direkt ner i kannan. Rör om och låt stå i 3-4 minuter. Ju längre det får stå desto starkare men låter du det dra för länge blir kaffet beskt.

Pressa nu långsamt ner pressen tills allt kaffe är ovanför filtret. Om det tar stopp innan dess, ta bort locket och rör om så brukar det gå lättare.

Sen är det bara att servera direkt ur din presskaffekanna och avnjuta en god kopp färskt presskaffe. Tycker du det var för starkt eller för svagt får du ändra din dosering till nästa gång.

Vilket kaffe ska man använda till pressobryggare?

För att kaffet ska bli riktigt gott tycker vi att man ska mala hela bönor i en kaffekvarn. Ställ in kaffekvarnen på grovmalet och mal dina bönor strax innan du brygger presskaffet.

Då får du ut de bästa aromerna och undviker smaken av gammalt kaffe som lätt blir med färdigmalet kaffe. Se till att du har diskat ur din presskanna och låtit den torka.

Kaffepress för 1 kopp kaffe

Du som ofta är ute på språng och vill kunna brygga en riktigt god espresso kan köpa Handpresso Pump. Det är en kaffepress som funkar med både kapsel och löskaffe. Trycket pumpar du upp för hand tills du når rätt tryck enligt mätaren. Därefter tillsätter du 50 ml kokhett vatten och kaffet. Tryck på knappen och det heta vattnet rinner genom kaffet och ut kommer en rykande färsk espressokaffe.

Är en franskpress annorlunda än en presskanna?

Nej, det är bara ett annat namn på samma sak. Det var två fransmän, Mayer och Delforge, som 1852 tog patent på bryggmetoden. Så här såg deras ritning ut vid ansökan om patentet.

Ritning på kaffepress, patent 1852

Ibland kallas kaffepressen för stämpelkanna också.

Hur länga ska kaffet dra i kaffepressen?

En bra tid att börja med är att låta kaffet stå och dra i 4 minuter i pressbryggaren. Det brukar ge ett lagomt starkt kaffe. För svagare smak kortar du ner tiden. För starkare kaffe ökar du på, men låter man kaffet dra för länge innan man pressar ner kommer beska smaker att framträda.