Kaffepress

En kaffepress (även kallad pressobryggare) är en presskanna som du kan brygga kaffe i direkt på bordet. Det är väldigt enkelt att göra kaffe i kaffepressen och det går fort bara du har möjlighet att koka upp vatten.

Populärt inom kaffepress

 • Bodum - Chambord Kaffepress 3 koppar 35 cl Koppar

  Bodum - Chambord Kaffepress 3 koppar 35 cl Koppar
  En klassisk kaffepress med hög kvalitet. Med vatten mellan 92 och 96 grader tar det fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Inte nog med att den brygger gott kaffe, den är även riktigt snygg och lyxig att servera ur. Rymmer 35 cl och ger 3 koppar kaffe. Välj mellan krom, guld eller kopparfärgat stativ.
 • Bodum Columbia Termopress 8 Koppar Rostfri Blank

  Bodum Columbia Termopress 8 Koppar Rostfri Blank
  Pressbryggare från Bodum i rostfritt stål.Är du trött på att glaset går sönder på din pressbryggare? Detta är lösningen samt att du får termosfunktionen på köpet. Denna termospress kombinerar elegans med de bästa materialen för perfekt funktion. Den dubbelsidiga rostfria ståltermosen håller värmen längre än pressbryggare med enkelglas.
 • Bodum - Chambord Kaffepress 1 L 8 koppar Koppar

  Bodum - Chambord Kaffepress 1 L 8 koppar Koppar
  En klassisk kaffepress med hög kvalitet. Med vatten mellan 92 och 96 grader tar det fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Inte nog med att den brygger gott kaffe, den är även riktigt snygg och lyxig att servera ur. Rymmer 1 liter och ger 8 koppar kaffe. Välj mellan krom, guld eller kopparfärgat stativ.
 • KitchenAid Artisan kaffepress

  KitchenAid Artisan kaffepress
  En perfekt designad stämpelkanna till alla passionerade kaffedrickare. Du får en aromatisk och fyllig smak när du brygger kaffe med KitchenAid Artisan stämpelkanna, samtidigt som den integrerade vågen och timern gör det möjligt att väga kaffe och vatten var för sig. På detta sätt får du en fyllig kaffesmak med en perfekt balans mellan vatten, kaffe och bryggtid.Den är tillverkad i en sladdlös design med LCD-skärm på vilken du enkelt avläser vikt och bryggtid. Värmen bevaras tack vare de dubbla väggarna. Här finns ett enkelt och bekvämt handtag med mjukt grepp för en behaglig användning. Kannan är i rostfritt stål med silikonförsegling. Bruker AAA-batterier.

Fler tips på kaffepress

 • Heirol - Kaffepress Rostfritt stål 1 L

  Heirol - Kaffepress Rostfritt stål 1 L
  Stilren fransk kaffepress i rostfritt stål med glänsande yta från Heirol. Den här snygga kaffepressen i termomodell håller ditt kaffe eller te varmt under en längre tid tack vare de dubbla väggarna. Brygg kaffet och häll upp en läcker, varm och fyllig kopp när helst det faller in! Kaffepressen rymmer 8 koppar och är försedd med en måttskala inuti så att du enkelt kan måtta upp rätt antal koppar. Låt den stå i köket och bli en snygg detalj när den inte används, på så sätt är den också alltid redo att brygga en varm och härlig dryck. Produkten har 5 års garanti och handdisk rekommenderas.
 • Rig-Tig - Brew-It Kaffepress 0,8 L Grå

  Rig-Tig - Brew-It Kaffepress 0,8 L Grå
  Brew-It kaffepress 0,8 liter från Rig-Tig hjälper dig att få perfekt nybryggt aromatiskt kaffe - varje gång! Kannan är snyggt utformad med en praktisk pip och ett stort handtag som gör den enkel att hälla ur. Det medföljande bordsunderlägget i silikon skyddar underlaget mot den varma kaffepressen och när kannan inte används kan du istället sätta fast underlägget i locket. Glasbehållaren är tillverkad av tåligt borosilikatglas, men skulle ändå olyckan vara framme kan du köpa till en ny behållare för att på så sätt förlänga kaffepressens livslängd och samtidigt göra både miljön och din plånbok en tjänst.
 • Espro P7 Presskanna Vit, 1 liter

  Espro P7 Presskanna Vit, 1 liter
  Brygg riktigt gott kaffe och slipp att få med kaffesump i koppen med den här praktiska presskannan från Espro med sin tre patenterade system. Kannan har dubbla mikrofilter, vilket tar fram aromerna i kaffet på ett effektivt sätt. Filtret förhindrar också att kaffet blir beskt om man låter det stå framme, vilket innebär att den sista koppen du serverar smakar precis lika gott som den första. Den här kannan har också ett nytt system för lösviktste som stänger inne tebladen och genast stoppar dragningsprocessen så snart kolven pressats ner i botten.Kannan rymmer 1 liter och kan diskas i maskin.
 • Magnor - Cape Presskanna 1 l Matt Champagne

  Magnor - Cape Presskanna 1 l Matt Champagne
  Cape Presskanna från Norska Magnor är något utöver det vanliga.Serien Cape är formgiven av den norske inredningsarkitekten och tv-kändisen Halvor Bakke som hämtat inspiration till serien från sina många resor till Kapstaden i Sydafrika. Det diskreta mönstret är inspirerat av en kolonial smidesport tillverkad i Cape Dutch-stil som Halvor Bakke sett under en resa. Här har han tagit fram en smakfull presskanna som definitivt kommer sätta guldkant på din tillvaro oavsett om det är tillvardags eller fest.Fyll på önskad mängd grovmalet kaffe, ungefär en fjärdedel av kannans storlek brukar vara braHäll på 90-96 gradigt vatten till hälftenRör om, häll på resten av vattnetVänta 4 minuter, vill du ha svagare kaffe korta ned tiden, starkare kaffe öka tiden något – smaksakNjut!Presskannan finns i flera eleganta utföranden och i serien hittar du även en bricka och servettringar – alla med samma stilfulla formspråk.
 • Bodum Chambord kaffepress 8 Koppar 1 l svart

  Bodum Chambord kaffepress 8 Koppar 1 l svart
  Chambord är en sann klassiker - den klassiska franska press-kaffebryggaren designades på femtiotalet. Och den produceras fortfarande på samma sätt, med samma omsorgsfulla hantverk som användes på den ursprungliga Chambord.Den enda skillnaden i produktionen sedan femtiotalet är de höga normer för miljöriktig tillverkning. Det svarta Chambord Polypropen handtaget kommer i en matt finish som ger ett bekvämt och stadigt grepp om kannan.Det franska pressystemet har alltid varit det enklaste och bästa sättet att brygga en utmärkt kopp kaffe. Att använda färska grovmalda bönor med vatten mellan 92 och 96 grader tar fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Den riktiga klassikern, Chambord från Bodum är perfekt när du vill brygga gott kaffe snabbt. Alla delar kan diskas i diskmaskin. Chambord kaffebryggare är otroligt enkel att använda - Häll i kaffepulvret i glaskannan och sedan det varma vattnet. Pressa ner silen och låt stå i få minuter så att smaken blir kraftig och god. Sedan är det färdigt att dricka.
 • Espro travel 5012CT-15BK kaffepress

  Espro travel 5012CT-15BK kaffepress
  Perfekt kaffe i farten, i parken eller på kontoret! Njut av en fantastisk kopp kaffe eller te var du än befinner dig. Kannan är tillverkad i rostfritt stål och utrustad med dubbla väggar som ser till att stänga inne värmen i 4-6 timmar. Nu behöver du inte oroa dig för att inte få i dig tillräckligt med kaffe. En otroligt smart och smidig lösning!Espro Travel Press är en innovativ produkt som definitivt inte kommer göra dig besviken. Denna modell har både ett te- och kaffefilter som gör att du själv enkelt väljer mellan vilken dryck du vill ha. Den läckra designen gör att den passar in i alla moderna hem samtidigt som den är smidig nog att stoppa i väskan. Under locket hittar du en silikonpackning som förhindrar allt spill och gör att du slipper oroa dig för väskans innehåll. Medföljer gör även pappersfilter som kan användas om man vill ha en pour over-smak till kaffet eller en helt filtrerad kopp te. En smart och smidig lösning som passar kaffe- och teälskaren i dig!
 • Bodum Löst Glas Till 3 Koppars Kaffebryggare - Kaffepressar Klar

  Bodum Löst Glas Till 3 Koppars Kaffebryggare - Kaffepressar Klar
  Löst glas till Bodums Chambordbryggare 3 koppar. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Sage Creatista Plus Kaffemaskin - Kaffepressar Rostfritt Stål Damson Blue

  Sage Creatista Plus Kaffemaskin - Kaffepressar Rostfritt Stål Damson Blue
  Kaffemaskinen från Sage har tidlös, stilren design i rostfritt stål med enkel användning perfekt för att göra ditt favoritkaffe, med eller utan mjölk. Den har avtagbar vattenbehållare på baksidan för enkel användning. Den har automatisk avstängning för säker användning, skjutbar droppbricka för enkel rengöring och olika inställningar perfekta för att göra ditt favoritkaffe. Välj mellan olika färger. Tillverkad i Kina. Om kaffemaskinen från Sage- Kaffemaskinen kommer i olika färger.- Vikt: 5,2 kg.- Djup: 308 mm.- 1600 Watt- Bredd: 393 mm.- Höjd: 308 mm.- Kapacitet: 150.0 cl.- Sladdlängd: 1200 mm.- Det är möjligt att ta bort vattenbehållaren. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Denby - Studio Cafetierie 1,5 L Blå

  Denby - Studio Cafetierie 1,5 L Blå
  Brew Cafetiere eller pressobryggare från Denby är vackert utformad, funktionell och perfekt för ett klassiskt franskt presskaffe. Finns både i Halo- och Studio Blå. Denby har skapat ett utbud av te- och kaffebryggningsprodukter i sin Brew-serie. Alla produkterna är tillverkade av högkvalitativ, lokalproducerad lera och glaserade för att förbättra hållbarheten.
 • Bodum Chambord Guld kaffepress 12 Koppar 1,5 l

  Bodum Chambord Guld kaffepress 12 Koppar 1,5 l
  Enda sedan 1950 talet har Bodum tillverkat serien Chambord. Locket och ramen är tillverkat av stål och genomgår flera krom beläggningsprocesser för att bibehålla den glänsande ytan. När man brygger kaffe men en pressbryggare behålls smaken och aromen bättre från bönorna.  Fyll pressbryggaren med malda kaffebönor och varmt vatten, sen pressar du långsamt ner knoppen mot botten, sen är det bara att njuta av sin kopp kaffe.
 • Presskanna Dubbelväggig 0,35 Liter Rostfritt stål

  Presskanna Dubbelväggig 0,35 Liter Rostfritt stål
 • Bodum Crema kaffepress 8 Koppar 1,0 l

  Bodum Crema kaffepress 8 Koppar 1,0 l
  Enda sedan 1950 talet har Bodum tillverkat pressbryggare. Kanna är tillverkad i borosilikatglas vilket gör att kaffet håller sig varmare längre. När man brygger kaffe med en pressbryggare behålls smaken och aromen bättre från bönorna.  Fyll pressbryggaren med malda kaffebönor och varmt vatten, sen pressar du långsamt ner knoppen mot botten, sen är det bara att njuta av sin kopp kaffe.
 • Bialetti - Smart Presskannan 1 L Röd/Klar

  Bialetti - Smart Presskannan 1 L Röd/Klar
  Klassisk Pressokanna från Italienska Bialetti för smidigt tillberedning av gott kaffe eller örtte. Locket och handtaget är i plast med en silikonbas som gör att kannan står stadigt. Behållaren är gjord av borosilikatglas och rymmer ca 8 kopparAlfonso Bialetti, även kallad ”den lilla mannen med mustaschen”, uppfann espressokannan redan 1933. Sedan dess har Bialetti varit ett starkt varumärke över hela världen och en symbol på italiensk design och kvalitet.
 • Bodum Chambord Krom kaffepress 3 Koppar 0,35l

  Bodum Chambord Krom kaffepress 3 Koppar 0,35l
  Chambord pressbryggare från Bodum är en klassiker. Man började producera pressbryggaren redan på 1950 talet och man har fortsatt producera bryggaren samt utvecklat designen genom åren. Ramen runt om pressbryggaren och locket är tillverkat av stål som genomgår flera krom beläggningsprocesser för att behålla den glänsande ytan.   När man använder pressbryggaren bevaras både smak och aromerna från bönorna. Hur använder jag pressbryggaren?Fyll karaffen med det malda kaffe bönorna och varmt vatten, sen pressar du långsamt ner knoppen på locket tills den når botten. Efter det är det bara att njuta av sin nybryggda kopp kaffe.
 • Bodum Chambord Kaffebryggare Small - Kaffepressar Plast Koppar

  Bodum Chambord Kaffebryggare Small - Kaffepressar Plast Koppar
  Kaffebryggaren från Bodum har en klassisk design i rostfritt stål med en kopparfinish. Den har en värmetålig karaff i borosilikatglas med ett handtag i polypropen perfekt för ett bättre grepp. Enkel att använda och enkel att rengöra. Starta din morgon med en kopp kaffe för att göra dig glad. Välj mellan olika storlekar. Om kaffebryggaren från Bodum- Klassisk design.- Tillverkad av rostfritt stål och borosilikatglas.- Ergonomiskt handtag.- Miljövänlig kaffebryggare.- Kaffebryggaren passar bra i köket. Skötselråd för kaffebryggaren- Denna produkt tål inte mikrovågsugn.- Handdisk rekommenderas. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Bodum Eileen Koppar kaffepress 8 Koppar 1,0 l

  Bodum Eileen Koppar kaffepress 8 Koppar 1,0 l
  Bodums serie Eileen har designats för att hedra den stora irländska designerna Eileen Gray och givetvis alla kaffe älskare. Att brygga kaffe i en pressbryggare gör att bönorna behåller smaken och aromen bättre. När du ska använda din pressbryggare börjar du med att mala dina bönor, placera det malda bönorna och varmt vatten i kannan och på locket. Dra upp knoppen och sen pressar du ner knoppen långsamt tills den når botten. Sen är det bara att njuta av en god kopp kaffe.   Pressbryggaren har en stålram som skyddar kannan, glaset är tillverkat i borosilikatglas. Det runda handtaget ger ett bekvämt och säkert grepp. OBS: Kan ej diskas i maskin. Tillverkad i Portugal.
 • Bodum Bean Svart Iskaffepress 12 Koppar 1,5 l

  Bodum Bean Svart Iskaffepress 12 Koppar 1,5 l
  Iskaffebryggare från Bodum använder den klassiska franska pressbryggar metoden för att göra gott och smakfullt iskaffe. Fyll karaffen med grovt malda bönor och tillsätt kallt vatten. Ställ in Bean bryggaren i kylen med silikonlocket på så att karaffen blir förseglad så kommer smaken och aromerna fram, låt stå över natten. På morgonen byter du ut locket mot pressaren, tryck ner knoppen och avnjut en god kall kopp kaffe.   Specifikationer: Mått: D 12,5 x H 23 x B 1,9 cm.  Tillverkad av borosilikatglas, plast, silikon och rostfritt stål. Tål maskindisk.
 • Zwilling - Sorrento Pressobryggare 75 cl

  Zwilling - Sorrento Pressobryggare 75 cl
  Handblåst Kaffepress från Zwilling i borosilikatglas, med dubbla väggar som isolerar och är värmebeständigt. Rymmer 750 ml = 6-7 koppar. En praktisk presskanna för snabb och lättanvänd tillredning av kaffe utan sump eller pappersfilter. Låt kaffet dra i fyra minuter, och tryck sedan långsamt ner kolven. Kannan utan insats kan även användas till kalla drycker.
 • Bialetti Smart Kaffepress 3 Koppar - Kaffepressar Borosilikatglas Svart

  Bialetti Smart Kaffepress 3 Koppar - Kaffepressar Borosilikatglas Svart
  Kaffepress från Bialetti med moderna, eleganta linjer perfekta för vardagligt användande, till frukosten eller fikat exempelvis. Den har en värmetålig kanna i borosilikatglas med en svart konstruktion i plast med en silikon botten för ökad stabilitet. Om kaffepressen från Bialetti- Kaffepressen finns i olika storlekar.- Moderna, eleganta linjer.- Underrede i silikon.- Svart, plastig konstruktion.- Kanna i borosilikatglas. Skötselråd för kaffepressen- Kanna: Tål diskmaskin. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Dualit - EcoPress™ Dualite®

  Dualit - EcoPress™ Dualite®
  EcoPress™ Dualite® - med hjälp av den här kaffekapsel-dispenser från Dualit kan du enkelt och smidigt återvinna dina kaffekapslar hemifrån.Dispensern är kompatibel med alla kaffekapslar av aluminium från Nespresso men fungerar även att använda med aluminiumkapslar från andra varumärken. Du placerar enkelt kapseln i dispensen, sätt på locket och pressa neråt, lyft sedan locket och ta ur kapseln, skölj ur det kvarvarande kaffet och kasta för metallåtervinning. Kaffesumpen slänger du sedan i komposten.Designen på dispensern avspeglar en kaffekapsel och passar bra att ha stående bredvid din kaffemaskin.
 • Bodum CHAMBORD Kaffebrygger 4 kop, 0.5 l Krom

  Bodum CHAMBORD Kaffebrygger 4 kop, 0.5 l Krom
  p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545; min-height: 14.0px} Tidlös design blandad med klassisk, fransk bryggmetod ger en fulländad kaffebryggare från Bodum! Chambord är den klassiska kaffepressen som designades redan under 1950-talet. Bodum har under dessa snart 70 åren fortsatt utveckla bryggaren för att optimera din smakupplevelse, men med sin stilrena, danska design bär den fortfarande samma anda som kommit att bli älskad genom generationerna. Tillverkad i glas, solid mässing och flera lager krom är detta en tålig kaffebryggare som kommer att vara med dig i många år framöver.Med en storlek 0,5 liter, vilket ger 4 ljuvliga koppar med kaffe, är denna pressbryggare perfekt när du har sällskap med exempelvis en kär vän eller en härlig helgmorgon när du låter frukosten få ta sin tid. En pressbryggare är ett av de enklaste men absolut godaste sätten att brygga kaffe på. Allt du behöver göra är att fylla kannan med kaffe och sedan hälla ner varmt vatten och låta det dra i ungefär 4 minuter. Rör sedan om i kannan innan du trycker ner locket för att verkligen pressa ur kaffets smakrika aromer. Sedan är det bara att du lutar dig tillbaka och njuter av din nybryggda kopp med kaffe!   Specifikationer:Kapacitet: 4 koppar/0.5 l Färg: KromTål maskindisk
 • Anders Petter - Backaryd Pressobryggare 350 ml

  Anders Petter - Backaryd Pressobryggare 350 ml
  Stilren pressobryggare som rymmer 350 ml i modern tappning från Anders Petters Backaryd-serie. Brygg enkelt upp till 3 koppar färskt kaffe på bara några minuter med denna väldesignade kaffepress som passar in i alla sorters kök. Och enkelt är det: det är bara att fylla glasbehållaren med önskad mängd nymalda kaffebönor, hälla över kokande vatten och sedan trycka ned pressdelen – resten sköter pressobryggaren! Pressobryggaren består av en glasbehållare på 350 ml, en pressdel i rostfritt stål samt en bottendel i kork. Endast glasdelen kan diskas i maskin och värmas i mikrovågsugn.
 • Eva Solo - Nordic Kitchen Pressokanna Termo 1 L Rostfri

  Eva Solo - Nordic Kitchen Pressokanna Termo 1 L Rostfri
  Stilfull och funktionell pressokanna i borstat rostfritt stål från Eva Solos serie Nordic Kitchen. Kaffepressen har en stålinsats med tvåskiktskonstruktion och vakuum som håller kaffet varmt längre än kannor utan vakuuminsats, precis som en termoskanna. Det gör kannan både slitstark och stöttålig. Ekhandtaget med rundade kanter ger ett bra grepp vid servering och hällpipen i rostfritt stål gör kannan 100% droppfri. Volym 1 liter. Matcha gärna med andra delar ur samma serie.Gör så här: Häll malda kaffebönor direkt i kannan och fyll på med kokande vatten. Rör runt och placera kolven i kannan. Låt kaffet dra i ca fyra minuter och tryck sedan ner kolven i botten. Klart!Nordic Kitchen-serien bjuder på tre kannor i borstat rostfritt stål – pressokanna, vattenkokare och termoskanna, så att du alltid kan göra nybryggt kaffe och servera te på ett stilfullt sätt. Formspråket har inspirerats av nordiska designtraditioner och är minimalistiskt och stilrent. Det passar in perfekt i det nordiska köket. Designen är gjord just för att kunna stå framme i köket såväl som på bordet.
 • Eva Solo Nordic Kitchen Te-press 1 liter

  Eva Solo Nordic Kitchen Te-press 1 liter
  Njut av en kopp te tillagad i den funktionella presskannan från Eva Solo, särskilt anpassad för att brygga lösvikts te. Den fungerar på samma sätt som en traditionell presskanna då den har samma bryggsystem, vilket medför att du har full kontroll över bryggandet av teet. Du kan enkelt anpassa styrkan som du vill ha den. Presskannan rymmer upp till 1 liter och är tillverkad av rostfritt stål.Nordic Kitchen presskannan håller teet varmt under en lång tid tack vara den dubbelväggade termoseffekten. Den nordiska och minimalistiska designen understryks med det smarta handtaget av ek som skapar en fin kontrast till det rostfria stålet. Presskannan gör sig vacker till varje dukning.
 • Heirol French Press stämpelkanna 3,5 dl

  Heirol French Press stämpelkanna 3,5 dl
  Heirols franska stämpelkanna är en traditionell kannan till bryggning av kaffe eller te.Denna kanna kommer hjälpa dig att brygga den perfekta koppen kaffe eller te. Allt du behöver göra är att tillsätta vatten till det malna kaffet eller teet och röra runt. Sätt på locken och låt det stå i ett par minuter. Därefter pressar du ner stämpeln i botten och voilá! Bara att njuta. Kannan är tillverkad i glas, stål och silikon.
 • Espro Travel tepress, svart

  Espro Travel tepress, svart
  Även om många dricker kaffe när de är på språng ska det även finnas plats för de som dricker te. Denna Espro Travel Press modell är utrustad med ett tefilter från början som  är fantastiskt till att brygga te från lösvikts-te. Travel Press har dubbla väggar i rostfritt stål vilket gör att ditt te håller sig varmt i 4-6 timmar. Locket har en silikonstängning vilket gör det droppfritt och teet stannar inuti.
 • Bodum Chambord Kaffepress 4 Koppar - Kaffepressar Plast Krom

  Bodum Chambord Kaffepress 4 Koppar - Kaffepressar Plast Krom
  Klassisk fransk kaffepress Chambord designadad av Bodum. Kaffepressen är tillverkad i blankt rostfritt stål och den goda kvalitén gör att den håller i många år. Chambord presskanna kommer med ett svart handtag som ger ett skönt grepp samtidigt som det ger kannan en stilren design. Det franska press-systemet har alltid varit det enklaste och ultimata sättet att brygga smakrikt kaffe på, bara ställ presskannan på bordet och njut av gott nybyggt kaffe. Välj mellan olika färger och storlekar. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Bialetti - Smart Presskanna 0,35 L Röd/Klar

  Bialetti - Smart Presskanna 0,35 L Röd/Klar
  Den mindre varianten av den klassiska pressokannan från Italienska Bialetti. För smidigt tillberedning av gott kaffe eller örtte. Locket och handtaget är i plast med en silikonbas som gör att kannan står stadigt. Behållaren är gjord av borosilikatglas och rymmer ca 3 kopparAlfonso Bialetti, även kallad ”den lilla mannen med mustaschen”, uppfann espressokannan redan 1933. Sedan dess har Bialetti varit ett starkt varumärke över hela världen och en symbol på italiensk design och kvalitet.
 • Handpresso 3 Koppar

  Handpresso 3 Koppar
  Den här stilrena presskannan erbjuder möjligheten att avnjuta aromatiskt kaffe med hjälp av en manuell bryggningsmetod. Båda presskannorna är utformade i lätt och värmebeständigt eldfast glas av hög kvalitet och har ett ergonomiskt halkfritt och temp
 • Bodum Crema kaffepress 4 Koppar 0,5 l

  Bodum Crema kaffepress 4 Koppar 0,5 l
  Enda sedan 1950 talet har Bodum tillverkat pressbryggare. Kanna är tillverkad i borosilikatglas vilket gör att kaffet håller sig varmare längre. När man brygger kaffe med en pressbryggare behålls smaken och aromen bättre från bönorna.  Fyll pressbryggaren med malda kaffebönor och varmt vatten, sen pressar du långsamt ner knoppen mot botten, sen är det bara att njuta av sin kopp kaffe.
 • Bodum Löst Glas Till 8 Koppars Kaffebryggare - Kaffepressar Plast Klar

  Bodum Löst Glas Till 8 Koppars Kaffebryggare - Kaffepressar Plast Klar
  Reservglas till Bodums pressobyggare Chambord. Glaset finns i flera storlekar och tål maskindisk. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Bialetti - Smart Presskannan 1 L Svart/Klar

  Bialetti - Smart Presskannan 1 L Svart/Klar
  Klassisk Pressokanna från Italienska Bialetti för smidigt tillberedning av gott kaffe eller örtte. Locket och handtaget är i plast med en silikonbas som gör att kannan står stadigt. Behållaren är gjord av borosilikatglas och rymmer ca 8 kopparAlfonso Bialetti, även kallad ”den lilla mannen med mustaschen”, uppfann espressokannan redan 1933. Sedan dess har Bialetti varit ett starkt varumärke över hela världen och en symbol på italiensk design och kvalitet.
 • Denby Halo Drew Kaffedroppare - Kaffepressar Stengods Svartblå

  Denby Halo Drew Kaffedroppare - Kaffepressar Stengods Svartblå
  Kaffedropparet från Denby har ett rustikt utseende med en manuell design perfekt för att göra ditt favoritkaffe. Det är tillverkat av starkt stengods med en unik, färgskiftande glasering. Det omsorgsfulla hantverket gör varje produkt unik och innebär att små variationer kan förekomma. Om kaffedropparet från Denby- Från kollektionen Halo.- Tillverkat av stengods.- Handgjord design.- Färgskiftande, unik glasering. Skötselråd för kaffedropparet- Ugn-, micro-, frys- och diskmaskinssäker. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Melitta Kaffepress 8 Koppar

  Melitta Kaffepress 8 Koppar
  Fransk presskanna från Melitta med en kapacitet på 8 koppar. Presskannan ger dig möjligheten att avnjuta ett aromatiskt och fylligt kaffe. Rengöringen är en barnlek då filtersilen enkelt kan tas isär och diskas. Specifikationer:- Kapacitet på 8 koppar
 • Sage Creatista Plus Kaffemaskin - Kaffepressar Rostfritt Stål

  Sage Creatista Plus Kaffemaskin - Kaffepressar Rostfritt Stål
  Kaffemaskinen från Sage har tidlös, stilren design i rostfritt stål med enkel användning perfekt för att göra ditt favoritkaffe, med eller utan mjölk. Den har avtagbar vattenbehållare på baksidan för enkel användning. Den har automatisk avstängning för säker användning, skjutbar droppbricka för enkel rengöring och olika inställningar perfekta för att göra ditt favoritkaffe. Välj mellan olika färger. Tillverkad i Kina. Om kaffemaskinen från Sage- Kaffemaskinen kommer i olika färger.- Vikt: 5,2 kg.- Djup: 308 mm.- 1600 Watt- Bredd: 393 mm.- Höjd: 308 mm.- Kapacitet: 150.0 cl.- Sladdlängd: 1200 mm.- Det är möjligt att ta bort vattenbehållaren. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Bodum - Chambord Kaffepress 3 koppar 35 cl Krom

  Bodum - Chambord Kaffepress 3 koppar 35 cl Krom
  En klassisk kaffepress med hög kvalitet. Med vatten mellan 92 och 96 grader tar det fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Inte nog med att den brygger gott kaffe, den är även riktigt snygg och lyxig att servera ur. Rymmer 35 cl och ger 3 koppar kaffe. Välj mellan krom, guld eller kopparfärgat stativ.
 • Bodum Chambord kaffepress 8 Koppar 1 l Kopparfärgad

  Bodum Chambord kaffepress 8 Koppar 1 l Kopparfärgad
  Chambord är en sann klassiker - den klassiska franska press-kaffebryggaren designades på femtiotalet. Och den produceras fortfarande på samma sätt, med samma omsorgsfulla hantverk som användes på den ursprungliga Chambord.Den enda skillnaden i produktionen sedan femtiotalet är de höga normer för miljöriktig tillverkning. Det svarta Chambord Polypropen handtaget kommer i en matt finish som ger ett bekvämt och stadigt grepp om kannan.Det franska pressystemet har alltid varit det enklaste och bästa sättet att brygga en utmärkt kopp kaffe. Att använda färska grovmalda bönor med vatten mellan 92 och 96 grader tar fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Den riktiga klassikern, Chambord från Bodum är perfekt när du vill brygga gott kaffe snabbt. Alla delar kan diskas i diskmaskin. Chambord kaffebryggare är otroligt enkel att använda - Häll i kaffepulvret i glaskannan och sedan det varma vattnet. Pressa ner silen och låt stå i få minuter så att smaken blir kraftig och god. Sedan är det färdigt att dricka.
 • Bodum - Kenya Pressbryggare 3K 0,35 L Svart

  Bodum - Kenya Pressbryggare 3K 0,35 L Svart
  Kenya fransk presskaffebryggare från Bodum med sin klassiska funktionalitet nu med uppdaterat, modernt utseende.Som alla Bodums produkter ur serien med franska pressbryggare har Kenya kaffebryggare en lätt karaff i borosilikatglas och ett återanvändbart filter och kolv i rostfritt stål, som ser till att ditt kaffe har samma fantastiska smak. Presskaffebryggare en miljövänlig bryggningsmetod som garanterat kommer att få fram den fulla smaken och aromen hos dina favoritkaffebönor.- Ikonisk fransk presskaffebryggare som lyfter fram den fulla smaken och aromen hos din bryggning- Karaffen är tillverkad av fläck- och värmebeständigt borosilikatglas som inte förändrar eller försämrar kaffets naturliga smak-Kolv och filter i rostfritt stål hindrar malda bönor från att rinna ut när man häller i kaffet- Mer miljövänligt än många metoder att brygga kaffe - inga pappersfilter eller plastkapslar krävs- Enkel att använda och enkel att göra ren- Diskas i diskmaskin
 • BARISTA & CO DDEP - Barista & Co Café Presskanna 8 koppar/ 1 L Rostfri

  BARISTA & CO DDEP - Barista & Co Café Presskanna 8 koppar/ 1 L Rostfri
  En stilren presskanna från Barista & Co för den som vägrar tumma på kvalitén på sitt kaffe. Genom att behålla de naturliga oljorna i kaffet ger presskannan ett sammetslent kaffe, karaktäriserat av en tung kropp och sammetsaktig konsistens. Denna moderna klassiker rymmer 8 koppar gott kaffe och är tillverkad i rostfritt stål av högsta kvalitet och termochock-testat Borosilicatglas. Den är helt fri från plast och samtliga delar är diskmaskinssäkra för smidig rengöring. - Värmebeständigt och hållbart borosilikatglas som är avtagbart och kan diskas i maskin.- Alla komponenter kan enkelt återvinnas tack vare designen i 100 % glas och stål. Reservdelar finn tillgängliga.- Flödesfilter av rostfritt stål i medicinsk kvalitet för att inte ge smak till kaffet. Unik 360°-design för en smidig servering utan att behöva justera filtret. Lätt att ta av vid rengöring.- Det stora glashandtaget har utformats med ergonomin i åtanke och är bekvämt att hålla i när kannan är full.
 • Espro P7 Presskanna Svart, 1 liter

  Espro P7 Presskanna Svart, 1 liter
  Brygg riktigt gott kaffe och slipp att få med kaffesump i koppen med den här praktiska presskannan från Espro med sin tre patenterade system. Kannan har dubbla mikrofilter, vilket tar fram aromerna i kaffet på ett effektivt sätt. Filtret förhindrar också att kaffet blir beskt om man låter det stå framme, vilket innebär att den sista koppen du serverar smakar precis lika gott som den första. Den här kannan har också ett nytt system för lösviktste som stänger inne tebladen och genast stoppar dragningsprocessen så snart kolven pressats ner i botten.Kannan rymmer 1 liter och kan diskas i maskin.
 • Bialetti - Preziosa Presskanna 3 koppar

  Bialetti - Preziosa Presskanna 3 koppar
  Preziosa kaffepress från Bialetti, häll i malet kaffe och vatten, låt dra och tryck sedan ner filtret och njut! Kaffepressen brygger upp till tre koppar och rymmer 350 ml. Den passar även perfekt för örtteer. Tål maskindisk. Kannan är i rostfritt stål med Bialettis logotyp, den lilla mannen med mustaschen. Alfonso Bialetti, även kallad ”den lilla mannen med mustaschen”, uppfann espressokannan redan 1933. Sedan dess har Bialetti varit ett starkt varumärke över hela världen och en symbol på italiensk design och kvalitet.
 • Handpresso 9 Koppar

  Handpresso 9 Koppar
  Den här stilrena presskannan erbjuder möjligheten att avnjuta aromatiskt kaffe med hjälp av en manuell bryggningsmetod. Båda presskannorna är utformade i lätt och värmebeständigt eldfast glas av hög kvalitet och har ett ergonomiskt halkfritt och temp
 • The Stay Hot Presskanna 1,4 L Grön

  The Stay Hot Presskanna 1,4 L Grön
 • Bodum Chambord kaffepress 3 koppar 0,35 l Kopparfärgad

  Bodum Chambord kaffepress 3 koppar 0,35 l Kopparfärgad
  Bodum Chambord kaffebryggare 3 koppar.Chambord är en sann klassiker - den klassiska franska press-kaffebryggaren designades på femtiotalet. Och den produceras fortfarande på samma sätt, med samma omsorgsfulla hantverk som användes på den ursprungliga Chambord.Den enda skillnaden i produktionen sedan femtiotalet är de höga normer för miljöriktig tillverkning. Det svarta Chambord Polypropen handtaget kommer i en matt finish som ger ett bekvämt och stadigt grepp om kannan.Det franska pressystemet har alltid varit det enklaste och bästa sättet att brygga en utmärkt kopp kaffe. Att använda färska grovmalda bönor med vatten mellan 92 och 96 grader tar fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Den riktiga klassikern, Chambord från Bodum är perfekt när du vill brygga gott kaffe snabbt. Alla delar kan diskas i diskmaskin. Chambord kaffebryggare är otroligt enkel att använda:Häll i kaffepulvret i glaskannan och sedan det varma vattnet. Pressa ner silen och låt stå i få minuter så att smaken blir kraftig och god. Sedan är det färdigt att dricka.Design: Bodum.Material: Glas och Rostfritt stål.Volym: 3 koppar (0,35 liter).
 • Espro travel 5012T-15WT tepress

  Espro travel 5012T-15WT tepress
  Brygg ditt te och drick det i farten!Även om många av oss tycker om att ha med en termos med kaffe måste alla teälskare också få sitt. Denna smarta lösning från Espro låter dig förbereda ditt te hemma och gör att du smidigt tar det med dig på bussen. Utrustad med ett filter passar den utmärkt för att brygga perfekt te från lösvikt. Den är också enkel att montera isär och rengöra. Tack vare konstruktionen i rostfritt stål och de dubbla väggarna ser Espro Travel till att hålla ditt te varmt i 4-6 timmar, vilket räcker gott och väl för att du ska hinna avnjuta den läckra drycken. Locket är tillverkat med en silikonförslutning som hindrar läckage och gör att du inte behöver oroa dig för att spilla i väskan. Ett utmärkt hjälpmedel för dig som ofta är på språng!  Specifikationer:- Färg: Vit.- Material: Rostfritt stål.- Kapacitet: 0,35 liter. - Höjd: 20,5 cm.- Bredd: 7,2 cm.- Tillbehör: Tefilter.- Droppfritt lock!
 • Bodum Columbia Kaffebryggare Dubbelvägg Blank 12 Koppar - Kaffepressar Plast Krom

  Bodum Columbia Kaffebryggare Dubbelvägg Blank 12 Koppar - Kaffepressar Plast Krom
  Columbia Kaffebryggare från Bodum. Den här kaffebryggaren i rostfritt stål är elegant och samtidigt praktisk. Häll i färskmalet kaffe och slå på varmt vatten, så får du gott kaffe på nolltid. Den fungerar även som en termos och håller innehållet varmt upp till två timmar, tack vare dubbelväggen. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Bialetti Preziosa Kaffepress 8 Koppar - Kaffepressar Borosilikatglas Rostfritt Stål

  Bialetti Preziosa Kaffepress 8 Koppar - Kaffepressar Borosilikatglas Rostfritt Stål
  Kaffepress från Bialetti med en elegant design med moderna konturer. Den har en värmetålig kanna i borosilikatglas med en konstruktion i rostfritt stål med en graverad logga för att addera en extra dimension till designen. Perfekt för att göra ditt favoritkaffe. Om kaffepressen från Bialetti- Kaffepressen finns i olika storlekar.- Elegant design med moderna konturer.- Konstruktion i rostfritt stål med en graverad logga.- Kanna i borosilikatglas. Skötselråd för kaffepressen- Kanna: Tål diskmaskin. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Westmark - Brasilia Pressobryggare 0,5 L

  Westmark - Brasilia Pressobryggare 0,5 L
  Pressobryggare French Press Brasilia från Westmark är tillverkad i blankt rostfritt stål och är försedd med en insats av värmebeständigt borosilikatglas, en finmaskig sil och handtag i svart plast. Det franska press-systemet har alltid varit det enklaste och ultimata sättet att brygga smakrikt kaffe på, bara fyll den med ditt favoritkaffe och varmt vatten, vänta och pressa för att sedan avnjuta en god kopp kaffe. Pressobryggaren finns även i en större modell som rymmer 1 L.
 • Bodum Chambord Koppar kaffepress 3 Koppar 0,35 l

  Bodum Chambord Koppar kaffepress 3 Koppar 0,35 l
  Chambord pressbryggare från Bodum är en klassiker. Man började producera pressbryggaren redan på 1950 talet och man har fortsatt producera bryggaren samt utvecklat designen genom åren. Ramen runt om pressbryggaren och locket är tillverkat av stål som genomgår flera krom beläggningsprocesser för att behålla den glänsande ytan.   När man använder pressbryggaren bevaras både smak och aromerna från bönorna. Hur använder jag pressbryggaren?Fyll karaffen med det malda kaffe bönorna och varmt vatten, sen pressar du långsamt ner knoppen på locket tills den når botten. Efter det är det bara att njuta av sin nybryggda kopp kaffe.
 • Espro P7 1132C kaffepress

  Espro P7 1132C kaffepress
  Kungen av alla stämpelkannor! I motsatts från de flesta andra stämpelkannor är denna P7-modell tillverkat i borstat stål och byggd som en tank. Tack vare denna design och med de dubbla väggarna ser kannan till att hålla kaffet varmt mycket längre än sina konkurrenter. Kannans exklusiva look gör att den alltid kommer ha en säker plats på köksbänken - ett ultimat sätt att brygga kaffe på!Under locket hittar du Espros patenterade mikrofilter som ger dig den renaste kopp kaffe du kan tänka dig. Med en kapacitet på 1 liter ser du också till att brygga kaffe till hela familjen eller alla gäster samtidigt. Detta är en stämpelkanna utöver det vanliga och trots sin avancerade konstruktion är den otroligt enkel att använda. Här får du allt i ett paket - god smak, design och exklusivitet!
 • Bialetti Preziosa Kaffepress 3 Koppar - Kaffepressar Borosilikatglas Rostfritt Stål

  Bialetti Preziosa Kaffepress 3 Koppar - Kaffepressar Borosilikatglas Rostfritt Stål
  Kaffepress från Bialetti med en elegant design med moderna konturer. Den har en värmetålig kanna i borosilikatglas med en konstruktion i rostfritt stål med en graverad logga för att addera en extra dimension till designen. Perfekt för att göra ditt favoritkaffe. Om kaffepressen från Bialetti- Kaffepressen finns i olika storlekar.- Elegant design med moderna konturer.- Konstruktion i rostfritt stål med en graverad logga.- Kanna i borosilikatglas. Skötselråd för kaffepressen- Kanna: Tål diskmaskin. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.

Hur gör man kaffe med kaffepress?

Du behöver en kaffepress, ett kaffemått, kokande vatten och grovmalet bryggkaffe.

En lagom dosering är att lägga ner 2 kaffemått per kopp i presskannan, vilket är nästan dubbelt mot rådande dosering och mått för bryggkaffe. Koka upp vatten och häll ner önskad mängd direkt ner i kannan. Rör om och låt stå i 3-4 minuter. Ju längre det får stå desto starkare men låter du det dra för länge blir kaffet beskt.

Pressa nu långsamt ner pressen tills allt kaffe är ovanför filtret. Om det tar stopp innan dess, ta bort locket och rör om så brukar det gå lättare.

Sen är det bara att servera direkt ur din presskaffekanna och avnjuta en god kopp färskt presskaffe. Tycker du det var för starkt eller för svagt får du ändra din dosering till nästa gång.

Vilket kaffe ska man använda till pressobryggare?

För att kaffet ska bli riktigt gott tycker vi att man ska mala hela bönor i en kaffekvarn. Ställ in kaffekvarnen på grovmalet och mal dina bönor strax innan du brygger presskaffet.

Då får du ut de bästa aromerna och undviker smaken av gammalt kaffe som lätt blir med färdigmalet kaffe. Se till att du har diskat ur din presskanna och låtit den torka.

Kaffepress för 1 kopp kaffe

Du som ofta är ute på språng och vill kunna brygga en riktigt god espresso kan köpa Handpresso Pump. Det är en kaffepress som funkar med både kapsel och löskaffe. Trycket pumpar du upp för hand tills du når rätt tryck enligt mätaren. Därefter tillsätter du 50 ml kokhett vatten och kaffet. Tryck på knappen och det heta vattnet rinner genom kaffet och ut kommer en rykande färsk espressokaffe.

Det är ju annars så att de flesta pressobryggare kan göra mer än en kopp och exempelvis kaffepressen från Bodum finns i många olika storlekar.

Är en franskpress annorlunda än en presskanna?

Nej, det är bara ett annat namn på samma sak. Det var två fransmän, Mayer och Delforge, som 1852 tog patent på bryggmetoden. Så här såg deras ritning ut vid ansökan om patentet.

Ritning på kaffepress, patent 1852

Ibland kallas kaffepressen för stämpelkanna också.

Hur länga ska kaffet dra i kaffepressen?

En bra tid att börja med är att låta kaffet stå och dra i 4 minuter i pressbryggaren. Det brukar ge ett lagomt starkt kaffe. För svagare smak kortar du ner tiden. För starkare kaffe ökar du på, men låter man kaffet dra för länge innan man pressar ner kommer beska smaker att framträda.