Kaffepress

En kaffepress är en presskanna som man kan brygga kaffe i direkt på bordet. Det är väldigt enkelt att göra kaffe i kaffepressen och det går fort bara man har möjlighet att koka upp vatten.

Här får du några enkla instruktioner med förslag på dosering och pressobryggare att köpa.

Hur gör man kaffe med kaffepress?

Du behöver en kaffepress, ett kaffemått, kokande vatten och grovmalet bryggkaffe.

En lagom dosering är att lägga ner 2 kaffemått per kopp i presskannan. Koka upp vatten och häll ner önskad mängd direkt ner i kannan. Rör om och låt stå i 3-4 minuter. Ju längre det får stå desto starkare men låter du det dra för länge blir kaffet beskt.

Pressa nu långsamt ner pressen tills allt kaffe är ovanför filtret. Om det tar stopp innan dess, ta bort locket och rör om så brukar det gå lättare.

Sen är det bara att servera direkt ur din presskaffekanna och avnjuta en god kopp färskt presskaffe. Tycker du det var för starkt eller för svagt får du ändra din dosering till nästa gång.

Populärt inom kaffepress

 • Bodum - Chambord Pressobryggare 3 koppar 35 cl Koppar

  Bodum - Chambord Pressobryggare 3 koppar 35 cl Koppar
  En klassisk kaffepress med hög kvalitet. Med vatten mellan 92 och 96 grader tar det fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Inte nog med att den brygger gott kaffe, den är även riktigt snygg och lyxig att servera ur. Rymmer 35 cl och ger 3 koppar kaffe. Välj mellan krom, guld eller kopparfärgat stativ.
 • Bodum Columbia Termopress 8 Koppar Rostfri Blank

  Bodum Columbia Termopress 8 Koppar Rostfri Blank
  Pressbryggare från Bodum i rostfritt stål.Är du trött på att glaset går sönder på din pressbryggare? Detta är lösningen samt att du får termosfunktionen på köpet. Denna termospress kombinerar elegans med de bästa materialen för perfekt funktion. Den dubbelsidiga rostfria ståltermosen håller värmen längre än pressbryggare med enkelglas.
 • Horwood Cafetiere 2 cup Doublewall

  Horwood Cafetiere 2 cup Doublewall
  En modern presskanna som ser till att hålla kaffet varmt!Brittiska Horwood har länge specialiserat sig att utveckla praktiska och hållbara produkter i rostfritt stål. Denna presskanna är inget undantag och kommer göra kaffestunden både enklare och godare. Kannan är tillverkad med dubbla väggar vilket gör att kaffet håller värmen mycket längre än i en vanlig kanna, en egenskap som gör att du kan brygga kaffet i förväg och inte behöver lämna dina gäster vid bordet. Den tidlösa designen gör att kannan smälter in i alla hem och definitivt kommer bli ett vackert tillskott på kaffebordet. Denna design rymmer 2 koppar vilket gör att den passar utmärkt när du är ensam eller nästa bästa kompisen är på besök. En utmärkt produkt för dig som älskar kaffe och vill göra vardagen lite enklare!
 • KitchenAid Artisan kaffepress

  KitchenAid Artisan kaffepress
  En perfekt designad stämpelkanna till alla passionerade kaffedrickare. Du får en aromatisk och fyllig smak när du brygger kaffe med KitchenAid Artisan stämpelkanna, samtidigt som den integrerade vågen och timern gör det möjligt att väga kaffe och vatten var för sig. På detta sätt får du en fyllig kaffesmak med en perfekt balans mellan vatten, kaffe och bryggtid.Den är tillverkad i en sladdlös design med LCD-skärm på vilken du enkelt avläser vikt och bryggtid. Värmen bevaras tack vare de dubbla väggarna. Här finns ett enkelt och bekvämt handtag med mjukt grepp för en behaglig användning. Kannan är i rostfritt stål med silikonförsegling. Bruker AAA-batterier.

Fler tips på kaffepress

 • Bodum Eileen Vit Pressbryggare 8 Koppar 1,0 l

  Bodum Eileen Vit Pressbryggare 8 Koppar 1,0 l
  Bodums serie Eileen har designats för att hedra den stora irländska designerna Eileen Gray och givetvis alla kaffe älskare. Att brygga kaffe i en pressbryggare gör att bönorna behåller smaken och aromen bättre. När du ska använda din pressbryggare börjar du med att mala dina bönor, placera det malda bönorna och varmt vatten i kannan och på locket. Dra upp knoppen och sen pressar du ner knoppen långsamt tills den når botten. Sen är det bara att njuta av en god kopp kaffe.   Pressbryggaren har en stålram som skyddar kannan, glaset är tillverkat i borosilikatglas. Det runda handtaget ger ett bekvämt och säkert grepp. Kan diskas i maskin. Tillverkad i Portugal.
 • Espro P7 1118C2 kaffepress

  Espro P7 1118C2 kaffepress
  Brygg ditt kaffe smidigt och elegant!Men en stämpelkanna från Espro garanterar du god smak på ditt kaffe, samtidigt som ditt kök blir vackrare. Tillverkad i borstat stål håller denna kanna hög kvalité och den innovativa designen gör att kaffet håller sig varmt längre. P7-modellen är nämligen utrustad med dubbla väggar som stänger inne värmen! Kannans exklusiva look gör att den garanterat kommer imponera på gästerna och att du gärna lämnar den stående på köksbänken, även när den inte används. För att göra ditt kaffe så gott som möjligt har Espro utvecklat ett patenterat mikrofilter som håller borta sump och smuts. Innanför locket sitter en silikonpackning som gör att kannan inte kan stå och droppa av misstag. Med en exklusiv look och en modern design kommer denna stämpelkanna inte att göra någon besviken. Passar utmärkt när gästerna är på besök eller när familjen vill ha kaffe på morgonen!
 • Hario Woodneck Coffee Press 3 cups

  Hario Woodneck Coffee Press 3 cups
  Tycker du om att dricka nybryggt och smakrikt kaffe på morgonen? Denna stämpelkanna från Harios Woodneck-serie ger dig ett läckert kaffe och en design som är en ren fröjd för ögat. Kannan har dubbla glaslager vilket gör att den bevarar kaffets temperatur länge samtidigt som utsidan förblir sval. Både kragen och locket på stämpelkannan är tillverkat i olivträ vilket tillsammans med glaset och sedan kaffet ger ett rent och snyggt uttryck. Vid rengöring tar du endast bort kragen och locket och diskar av kannan för hand. Specifikationer:- En del av Woodneck-serien- Krage och lock i olivträ- Värmetåligt glas- Dubbla väggar 
 • Espro travel 5012C-15WT kaffepress

  Espro travel 5012C-15WT kaffepress
  Njut av en perfekt kopp kaffe var du än befinner dig!Espro vet hur mycket en god kopp kaffe kan göra för din dag. Därför har de utvecklat Travel Press-serien, med innovativa presskannor som alltid ger ett perfekt resultat. Nu kan du få dig en supergod kopp kaffe var du än befinner dig utan att kompromissa med smaken!Tack vare de dubbla väggarna håller kaffet värmen i 4-6 timmar, vilket räcker gott och väl. Den smarta silikonpackningen i locket gör att du i princip inte kan spilla - du kan alltså försäkra dig om att väskan förblir torr! Med en kapacitet på 0,35 liter ser du också till att ha tillräckligt med kaffe för hela dagen. Espro Travel Press är en smart lösning som gör det lätt för dig att själv bestämma över smaken. Tryck bara ner pressen när du anser att kaffet är färdigbryggt och njut! Utmärkt för dig som ofta är på språng!  Specifikationer:- Färg: Vit.- Material: Rostfritt stål.- Kapacitet: 0,35 liter. - Höjd: 20,5 cm.- Bredd: 7,2 cm.- Tillbehör: Kaffefilter.  - Droppfritt lock!
 • Horwood 8 cup Double Walled Cafeti

  Horwood 8 cup Double Walled Cafeti
  Innovativ presskanna som håller värmen länge!Presskaffe är enkelt att brygga och gott att dricka, men ett vanligt problem är att drycken ofta svalnar lite för fort. Därför presenterar brittiska Horwood en ny och oerhört praktisk presskanna i tidlös design. Den läckra kannan är tillverkad i rostfritt stål och designad för det moderna köket. Tack vare de dubbla väggarna ser den till att hålla kaffet varmt mycket längre än en vanlig presskanna, och låter dig brygga kaffet i förväg. Horwood har alltid prioriterat kvalité och strävat efter att utveckla hållbara och pålitliga produkter i rostfritt stål. Den tidlösa designen gör att denna kanna definitivt kommer att pryda fikabordet samtidigt som dess praktiska funktion kommer uppskattas av alla! Kannan är tillräckligt stor för en ordentlig fika och rymmer 8 koppar kaffe!
 • Bodum Kenya kaffepress 4 Koppar 0,5 l

  Bodum Kenya kaffepress 4 Koppar 0,5 l
  Pressbryggaren Kenya från Bodum erbjuder dig det bästa sättet att njuta av en kopp kaffe. Du kommer att extrahera det mesta essentiella oljorna från nymalt kaffe. Tillsätt i kanna ny malda bönor, häll i varmt vatten, rör om, sätt på locket och vänta i 3 -4 min och pressa sen ner knoppen långsamt.  Njut nu av en god kopp kaffe. Att dricka handgjort kaffe kommer kännas som en vardagslyx varje dag. Pressbryggaren är tillverkad i borosilikatglas.
 • Rosendahl GC kaffepress Svart 1,0 l

  Rosendahl GC kaffepress Svart 1,0 l
  Enkel och stilren presskanna från Rosendahls serie Grand Cru. Kannan är tillverkad i plast och glasinsatsen i kanna är gjord av borosilikat. Kannan rymmer 1 liter vilket motsvarar 8 koppar kaffe. Glasinsatsen tål maskindisk.
 • Travel Press Set, Kaffepress 35 cl, Vit

  Travel Press Set, Kaffepress 35 cl, Vit
  Den smarta Travel pressmugg i krom från Bodum är en kombinerad kaffepress och take away mugg i ett.
 • Aerobie Kaffepress 1-4 koppar

  Aerobie Kaffepress 1-4 koppar
 • Kaffepress, 3 koppar

  Kaffepress, 3 koppar
  En kaffepress i glas med lock/press i plast som rymmer 3 koppar.Kaffemått ingår ej.
 • Bodum Chambord Krom kaffepress 8 Koppar 1,0 l Soft grip

  Bodum Chambord Krom kaffepress 8 Koppar 1,0 l Soft grip
  Chambord pressbryggare från Bodum är en klassiker. Man började producera pressbryggaren redan på 1950 talet och man har fortsatt producera bryggaren samt utvecklat designen genom åren. Ramen runt om pressbryggaren och locket är tillverkat av stål som genomgår flera krom beläggningsprocesser för att behålla den glänsande ytan.   När man använder pressbryggaren bevaras både smak och aromerna från bönorna. Hur använder jag pressbryggaren?Fyll karaffen med det malda kaffe bönorna och varmt vatten, sen pressar du långsamt ner knoppen på locket tills den når botten. Efter det är det bara att njuta av sin nybryggda kopp kaffe.
 • Espro travel 5012T-BS tepress

  Espro travel 5012T-BS tepress
  En läcker design och praktisk funktion! Med Espro Travel dricker du enkelt te i farten eller när du är på jobbet. Den smarta lösningen är utrustad med ett filter som gör att snabbt och smidigt brygger gott te från lösvikt. De dubbla väggarna i rostfritt stål ser till att drycken håller värmen i 4-6 timmar, vilket gör att du har gott om tid på dig att dricka. En elegant och oerhört praktisk lösning som förenklar vardagen. Nu kan du alltid dricka ditt favoritte! Du behöver inte oroa dig för att stämpelkannan ska läcka i väskan. Locket är nämligen utrustad med silikonförslutning som ser till att hålla din väska helt torr. Ett praktiskt hjälpmedel som garanterat kommer göra dig både nöjd och belåten!   Specifikationer:- Färg: Borstat stål.- Material: Rostfritt stål.- Kapacitet: 0,35 liter. - Höjd: 20,5 cm.- Bredd: 7,2 cm.- Tillbehör: Tefilter.- Droppfritt lock!
 • Denby Halo Brew kaffepress 1,5 L

  Denby Halo Brew kaffepress 1,5 L
  Stämpelkannan från Halo har en elegant design i vilken färgspelet gör varje produkt unik. Den handgjorda keramiken och den specialtillverkade glaseringen ger ett härligt och personligt uttryck på kaffebordet. Stämpelkannan har en kapacitet på 1,5 liter och du kan till och med använda den som vas om du tar bort locket. Den vackra designen passar utmärkt till alla tillfällen och den höga kvalitén gör att stämpelkannan kan diskas i maskin. Designen är iögonfallande och bidrar med personlig utstrålning när det är dags för kaffe.
 • French-press Preziosa Bialetti®, 600ML

  French-press Preziosa Bialetti®, 600ML
  Denna högkvalitativa kaffepress från Bialetti är perfekt för dig som när som helst vill skämma bort dig själv med en välsmakande kopp kaffe! Bialetti Preziosa French Press är enkel att använda och du brygger snabbt flera koppar kaffe.
 • Kaffepress, 8 koppar

  Kaffepress, 8 koppar
  En kaffepress i glas med lock och press i plast. Rymmer 8 koppar.- Bör handdiskas
 • Bodum - Kenya Pressobryggare 8 koppar Svart

  Bodum - Kenya Pressobryggare 8 koppar Svart
  I Bodums Kenya-pressobryggare har man strävat till att kombinera både ett modernt och klassiskt utseende, och resultatet är en stilig och praktisk pressobryggare för både vardag och fest. Med pressobryggaren brygger du alltid gott kaffe! Eftersom kaffet är hela tiden i kontakt med vatten, får du extraherat alla kaffets aromer in i kaffekoppen. Skyddshöljet i plast skyddar dina händer från det heta innehållet. Alla delar är lätta att ta loss för rengöring, och delarna tål diskmaskin.
 • EM Kaffepress 1 L, Vit

  EM Kaffepress 1 L, Vit
  EM kaffepress är en designklassiker i ny tolkning som är en av Steltons bästsäljare och är designad av danska Erik Magnussen.
 • Espro travel 5012CT-15BK kaffepress

  Espro travel 5012CT-15BK kaffepress
  Perfekt kaffe i farten, i parken eller på kontoret!Njut av en fantastisk kopp kaffe eller te var du än befinner dig. Kannan är tillverkad i rostfritt stål och utrustad med dubbla väggar som ser till att stänga inne värmen i 4-6 timmar. Nu behöver du inte oroa dig för att inte få i dig tillräckligt med kaffe. En otroligt smart och smidig lösning!Espro Travel Press är en innovativ produkt som definitivt inte kommer göra dig besviken. Denna modell har både ett te- och kaffefilter som gör att du själv enkelt väljer mellan vilken dryck du vill ha. Den läckra designen gör att den passar in i alla moderna hem samtidigt som den är smidig nog att stoppa i väskan. Under locket hittar du en silikonpackning som förhindrar allt spill och gör att du slipper oroa dig för väskans innehåll. Medföljer gör även pappersfilter som kan användas om man vill ha en pour over-smak till kaffet eller en helt filtrerad kopp te. En smart och smidig lösning som passar kaffe- och teälskaren i dig!
 • Bodum Chambord kaffepress 8 Koppar 1 l

  Bodum Chambord kaffepress 8 Koppar 1 l
  Chambord är en sann klassiker - den klassiska franska press-kaffebryggaren designades på femtiotalet. Och den produceras fortfarande på samma sätt, med samma omsorgsfulla hantverk som användes på den ursprungliga Chambord.Den enda skillnaden i produktionen sedan femtiotalet är de höga normer för miljöriktig tillverkning. Det svarta Chambord Polypropen handtaget kommer i en matt finish som ger ett bekvämt och stadigt grepp om kannan.Det franska pressystemet har alltid varit det enklaste och bästa sättet att brygga en utmärkt kopp kaffe. Att använda färska grovmalda bönor med vatten mellan 92 och 96 grader tar fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Den riktiga klassikern, Chambord från Bodum är perfekt när du vill brygga gott kaffe snabbt. Alla delar kan diskas i diskmaskin. Chambord kaffebryggare är otroligt enkel att använda - Häll i kaffepulvret i glaskannan och sedan det varma vattnet. Pressa ner silen och låt stå i få minuter så att smaken blir kraftig och god. Sedan är det färdigt att dricka.
 • COLUMBIA Kaffebryggare Dubbelvägg, 12 koppar

  COLUMBIA Kaffebryggare Dubbelvägg, 12 koppar
  Stilren kaffebryggare i rostfritt stål från Bodum.
 • Brew-It Kaffepress, 0,8 L

  Brew-It Kaffepress, 0,8 L
  Brew-It kaffepress från RIG-TIG by Stelton med ett modernt uttryck med en enkel kanna i glas och ett dekorativt, ljusgrått lock.
 • Bodum Chambord Krom kaffepress 4 Koppar 0,5 l

  Bodum Chambord Krom kaffepress 4 Koppar 0,5 l
  Chambord pressbryggare från Bodum är en klassiker. Man började producera pressbryggaren redan på 1950 talet och man har fortsatt producera bryggaren samt utvecklat designen genom åren. Ramen runt om pressbryggaren och locket är tillverkat av stål som genomgår flera krom beläggningsprocesser för att behålla den glänsande ytan.   När man använder pressbryggaren bevaras både smak och aromerna från bönorna. Hur använder jag pressbryggaren?Fyll karaffen med det malda kaffe bönorna och varmt vatten, sen pressar du långsamt ner knoppen på locket tills den når botten. Efter det är det bara att njuta av sin nybryggda kopp kaffe.
 • Handpresso 9 Koppar

  Handpresso 9 Koppar
  Den här stilrena presskannan erbjuder möjligheten att avnjuta aromatiskt kaffe med hjälp av en manuell bryggningsmetod. Båda presskannorna är utformade i lätt och värmebeständigt eldfast glas av hög kvalitet och har ett ergonomiskt halkfritt
 • Bodum Chambord Koppar kaffepress 8 Koppar 1,0 l m. foten

  Bodum Chambord Koppar kaffepress 8 Koppar 1,0 l m. foten
  Chambord pressbryggare från Bodum är en klassiker. Man började producera pressbryggaren redan på 1950 talet och man har fortsatt producera bryggaren samt utvecklat designen genom åren. Ramen runt om pressbryggaren och locket är tillverkat av stål som genomgår flera krom beläggningsprocesser för att behålla den glänsande ytan.   När man använder pressbryggaren bevaras både smak och aromerna från bönorna. Hur använder jag pressbryggaren?Fyll karaffen med det malda kaffe bönorna och varmt vatten, sen pressar du långsamt ner knoppen på locket tills den når botten. Efter det är det bara att njuta av sin nybryggda kopp kaffe.
 • Stelton EM Kaffepress 8 koppar - röd

  Stelton EM Kaffepress 8 koppar - röd
  Med samma design som den prisvinnande EM77 termoskannan, är denna pressbryggaren från Stelton en riktig stilikon. Pressen kan brygga upp till 8 koppar och finns i 4 olika färger. Material: BPA-fri plastMått: 21 cm hög, 10,5 cm i diameter. Designer: Erik Magnussen  
 • Bodum - Columbia Presskanna 8 koppar dubbelväggad Matt

  Bodum - Columbia Presskanna 8 koppar dubbelväggad Matt
  Columbia pressobryggare är en elegant kaffepress i rostfritt stål. Pressobryggaren har dubbla väggar som håller värmen längre, samt en presskolv tillverkad i silikon och mesh som förhindrar repor och som ger komplett filtrering och tar bort bottensats. Med vatten mellan 92 och 96 grader tar det fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Låt kaffet dra i ca 4 minuter innan det pressas. Inte nog med att den brygger gott kaffe, den är även riktigt snygg och lyxig att servera ur. Rymmer 1 liter och ger 8 koppar kaffe.
 • Espro P7 1132C kaffepress

  Espro P7 1132C kaffepress
  Kungen av alla stämpelkannor! I motsatts från de flesta andra stämpelkannor är denna P7-modell tillverkat i borstat stål och byggd som en tank. Tack vare denna design och med de dubbla väggarna ser kannan till att hålla kaffet varmt mycket längre än sina konkurrenter. Kannans exklusiva look gör att den alltid kommer ha en säker plats på köksbänken - ett ultimat sätt att brygga kaffe på!Under locket hittar du Espros patenterade mikrofilter som ger dig den renaste kopp kaffe du kan tänka dig. Med en kapacitet på 1 liter ser du också till att brygga kaffe till hela familjen eller alla gäster samtidigt. Detta är en stämpelkanna utöver det vanliga och trots sin avancerade konstruktion är den otroligt enkel att använda. Här får du allt i ett paket - god smak, design och exklusivitet!
 • Bodum Eileen Krom kaffepress 4 Koppar 0,5 l

  Bodum Eileen Krom kaffepress 4 Koppar 0,5 l
  Bodums serie Eileen har designats för att hedra den stora irländska designerna Eileen Gray och givetvis alla kaffe älskare. Att brygga kaffe i en pressbryggare gör att bönorna behåller smaken och aromen bättre. När du ska använda din pressbryggare börjar du med att mala dina bönor, placera det malda bönorna och varmt vatten i kannan och på locket. Dra upp knoppen och sen pressar du ner knoppen långsamt tills den når botten. Sen är det bara att njuta av en god kopp kaffe.   Pressbryggaren har en stålram som skyddar kannan, glaset är tillverkat i borosilikatglas. Det runda handtaget ger ett bekvämt och säkert grepp. Kan diskas i maskin. Tillverkad i Portugal.
 • Bodum Chambord Krom kaffepress 3 Koppar 0,35 l

  Bodum Chambord Krom kaffepress 3 Koppar 0,35 l
  Chambord pressbryggare från Bodum är en klassiker. Man började producera pressbryggaren redan på 1950 talet och man har fortsatt producera bryggaren samt utvecklat designen genom åren. Ramen runt om pressbryggaren och locket är tillverkat av stål som genomgår flera krom beläggningsprocesser för att behålla den glänsande ytan.   När man använder pressbryggaren bevaras både smak och aromerna från bönorna. Hur använder jag pressbryggaren?Fyll karaffen med det malda kaffe bönorna och varmt vatten, sen pressar du långsamt ner knoppen på locket tills den når botten. Efter det är det bara att njuta av sin nybryggda kopp kaffe.
 • Kaffebryggare Chambord, 8 koppar

  Kaffebryggare Chambord, 8 koppar
  Kaffepress med uttagbar glaskropp och behållare i plast och stål.
 • La Cafetière - Monaco Pressobryggare 8 koppar Cool Grey

  La Cafetière - Monaco Pressobryggare 8 koppar Cool Grey
  En klassisk kaffepress från La Cafetières serie Monaco, tillverkad av rostfritt stål och värmetåligt borosilikatglas. Häll hett vatten över malda kaffebönor eller teblad, pressa ner silen och servera direkt från kaffe-/tepressen. Brygger upp till 8 koppar åt gången. Volym 1 liter.
 • COLUMBIA Kaffebryggare Dubbelvägg, 8 koppar

  COLUMBIA Kaffebryggare Dubbelvägg, 8 koppar
  Stilren kaffebryggare i rostfritt stål från Bodum.
 • Stelton Cylinda-Line Presskaffe 8 koppar

  Stelton Cylinda-Line Presskaffe 8 koppar
  En stilren och klassisk pressbryggare från Stelton och deras Cylinda-kollektion, designat av Arne Jacobsen. Den ikoniska cylinderformen i Cylinda-kollektionen är en tidlös klassiker som år efter år förblir en stilikon.  Designer: Arne Jacobsen
 • Bodum Crema kaffepress 3 Koppar, 0,35 l

  Bodum Crema kaffepress 3 Koppar, 0,35 l
  Enda sedan 1950 talet har Bodum tillverkat pressbryggare. Kanna är tillverkad i borosilikatglas vilket gör att kaffet håller sig varmare längre. När man brygger kaffe med en pressbryggare behålls smaken och aromen bättre från bönorna.  Fyll pressbryggaren med malda kaffebönor och varmt vatten, sen pressar du långsamt ner knoppen mot botten, sen är det bara att njuta av sin kopp kaffe.
 • Espro Travel tepress, svart

  Espro Travel tepress, svart
  Även om många dricker kaffe när de är på språng ska det även finnas plats för de som dricker te. Denna Espro Travel Press modell är utrustad med ett tefilter från början som  är fantastiskt till att brygga te från lösvikts-te. Travel Press har dubbla väggar i rostfritt stål vilket gör att ditt te håller sig varmt i 4-6 timmar. Locket har en silikonstängning vilket gör det droppfritt och teet stannar inuti.
 • Bodum Eileen Svart kaffepress 8 Koppar 1,0 l

  Bodum Eileen Svart kaffepress 8 Koppar 1,0 l
  Bodums serie Eileen har designats för att hedra den stora irländska designerna Eileen Gray och givetvis alla kaffe älskare. Att brygga kaffe i en pressbryggare gör att bönorna behåller smaken och aromen bättre. När du ska använda din pressbryggare börjar du med att mala dina bönor, placera det malda bönorna och varmt vatten i kannan och på locket. Dra upp knoppen och sen pressar du ner knoppen långsamt tills den når botten. Sen är det bara att njuta av en god kopp kaffe.   Pressbryggaren har en stålram som skyddar kannan, glaset är tillverkat i borosilikatglas. Det runda handtaget ger ett bekvämt och säkert grepp. Kan diskas i maskin. Tillverkad i Portugal.
 • Bodum Chambord Guld kaffepress 4 Koppar 0,5 l utan fot

  Bodum Chambord Guld kaffepress 4 Koppar 0,5 l utan fot
  Klassisk pressbryggare från Bodum. När man brygger kaffe på detta sätt bevaras aromen och smaken av bönorna mycket bättre.  Du fyller karaffen med malda kaffebönor och varmt vatten, pressa sedan ner knoppen på locket långsamt sedan är det bara att njuta av sitt kaffe.
 • Espro P5 1232C kaffepress

  Espro P5 1232C kaffepress
  Exklusiv kaffepress med det där lilla extra!Att se kaffet bryggas kan vara lika viktigt som smaken. Därför har Espro utvecklat stämpelkannan P5, en exklusiv och elegant produkt som utan tvekan kommer göra din vardag både bättre och enklare. Den hållbara ramen är tillverkad i borstat stål och skapar ett ädelt intryck på köksbänken. Glaset är tillverkat i Schott-Duran och är 40 % tjockare än vanliga stämpelkannor, detta gör att Espro P5 håller värmen mycket längre än sina konkurrenter!Kapacitet på 1 liter gör att du enkelt brygger kaffe till alla middagsgäster runt bordet och gör serveringen lättare. Kannan är även utrustad med ett patenterat dubbelt mikrofilter för att ge en ren och läcker dryck. Den klassiska stämpelkannan har just fått sig en rejäl uppdatering, och du kommer snart märka att resultatet är perfekt! Detta är en utmärkt produkt för dig som älskar en god kopp kaffe och som föredrar kvalité framför kvantitet! Specifikationer:- Färg: Stål.- Material: Borstat stål & glas.- Kapacitet: 1 liter. - Tillbehör: Kaffefilter.  - Exklusiv design!
 • Bodum - Chambord Pressobryggare 1 L/8 koppar stativ koppar

  Bodum - Chambord Pressobryggare 1 L/8 koppar stativ koppar
  En klassisk kaffepress med hög kvalitet. Med vatten mellan 92 och 96 grader tar det fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Inte nog med att den brygger gott kaffe, den är även riktigt snygg och lyxig att servera ur. Rymmer 1 liter och ger 8 koppar kaffe.
 • Espro P3 kaffepress

  Espro P3 kaffepress
  Det ska vara smidigt att göra både te och kaffe. Espro P3 Stämpelkanna har ett dubbelt mikrofilter, så det finns inget som kan förstöra ditt te eller kaffe. Själva kannan är tillverkad av extremt hållbart kvalitetsglas från Schott-Duran. Glaset är 40% tjockare än vid en traditionell stämpelkanna, vilket också gör att drycken håller sig varm längre. Även locket är gjort för att hålla värmen längre. Själva hållaren har Espros patenterade låssystem så att du kan vara säker på att kannan håller sig där den ska vara. Filtret är gjort så att när du trycker ner det, stannar bryggningen på en gång vilket gör att du får den smak du önskar på ditt te eller kaffe.
 • Chambord, Kaffepress 8 koppar, Koppar

  Chambord, Kaffepress 8 koppar, Koppar
  Presskannan Chambord är en klassisk, fransk kaffepress från Bodum som lanserades under 1950-talet.
 • EM Kaffepress Svart

  EM Kaffepress Svart
 • Horwood Cafetiere Doublewall 900ml 8 cup

  Horwood Cafetiere Doublewall 900ml 8 cup
  Stilren presskanna från brittiska Horwood!Brittiska Horwood brinner för produkter i rostfritt stål och för att göra din vardag enklare. Med denna presskanna får du inte bara ett oerhört praktiskt hjälpmedel i köket, utan också snygg produkt som kommer göra sig bra på kaffebordet. Tillverkad med dubbla väggar ser kannan till att isolera värmen så att du kan brygga kaffet i förväg och få mer tid över till att umgås med gästerna! Kannan kommer även att förbli kall på utsidan vilket gör den enkel att flytta och hantera.Den tidlösa designen i rostfritt stål gör att kannan enkelt smälter in i köket och att du kan låta den stå framme även när den inte används. Du rengör den enkelt i diskmaskin eller under rinnande vatten. En praktisk presskanna i absolut högsta kvalité som gör kaffestunden godare! Specifikationer:- Färg: Stål.- Material: 18/10 Rostfritt stål.- Kapacitet: 8 koppar/0,9 liter.- Typ: Presskanna. - Dubbla väggar.     
 • Kaffebryggare Chambord Copper, 3 koppar

  Kaffebryggare Chambord Copper, 3 koppar
  Kaffepress med uttagbar glaskropp och behållare i plast och stål.
 • Bodum - Chambord Pressobryggare 3 koppar 35 cl Guld

  Bodum - Chambord Pressobryggare 3 koppar 35 cl Guld
  En klassisk kaffepress med hög kvalitet. Med vatten mellan 92 och 96 grader tar det fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Inte nog med att den brygger gott kaffe, den är även riktigt snygg och lyxig att servera ur. Rymmer 35 cl och ger 3 koppar kaffe. Välj mellan krom, guld eller kopparfärgat stativ.
 • Travel Press Set, Kaffepress 35 cl, Svart

  Travel Press Set, Kaffepress 35 cl, Svart
  Den smarta Travel pressmugg i krom från Bodum är en kombinerad kaffepress och take away mugg i ett.
 • Kaffepress BREW-IT, 0,8L

  Kaffepress BREW-IT, 0,8L
  Om du gillar nybryggt aromatiskt kaffe eller te är BREW-IT är den perfekta hjälpen. BREW-IT är designad av Francis Cayouette och består av en kaffepress kanna och tepress kanna. Båda kannorna har ett bordsunderlägg, vilket kan sättas i locket när den inte används. Tepress kannan är utrustad med en stopp-bryggfunktion, när kolven är nedtryckt stänger du vattencirkulationen till tebladen. Naturligt vis tål BREW-IT diskmaskin. Det är möjligt att byta ut glaset om olyckan skulle vara framme och den går sönder. Detta förlänger kannans livslängd vilket är bra både för din plånbok och för miljön. BPA- och ftalatfri -Tål diskmaskin -Medföljande bordsunderlägg som är integrerat i locket -Stopp-bryggfunktion så att vattencirkulationen stängs till tebladen
 • Bodum - Chambord Pressobryggare 4 koppar 0,5 L Guld

  Bodum - Chambord Pressobryggare 4 koppar 0,5 L Guld
  En klassisk kaffepress med hög kvalitet. Med vatten mellan 92 och 96 grader tar det fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Inte nog med att den brygger gott kaffe, den är även riktigt snygg och lyxig att servera ur. Rymmer 0,5 liter och ger 4 koppar kaffe.
 • Eva Solo Termoskaffepress Nordic Kitchen Rostfritt stål

  Eva Solo Termoskaffepress Nordic Kitchen Rostfritt stål
  Brygg, servera och förvara ditt kaffe i denna stilrena termospresskanna från Eva Solo! Nordic Kitchen-servisen Solo är en elegant serie som inspirerats av nordiska designtraditioner. I serien hittar vi denna läckra presskanna, som utmärks av sitt tidlösa och stilrena uttryck. Kannan är tillverkad i borstat rostfritt stål och har ett vackert handtag i ek, en riktigt tjusig detalj till det dukade bordet. Men det praktiska med denna pressokanna är att inte bara att den går att brygga kaffe i, den fungerar även som en termos! Tack vare sin stålinsats med  tvåsiktskonstruktion skapar denna kanna nämligen ett vakuum som ser till att behålla temperaturen på ditt kaffe. Praktiskt och effektivt! Du använder enkelt kannan som en vanlig pressobryggare, genom att hälla ner malda kaffebönor direkt i kannan och fylla på med kokande vatten. Rör sedan om, låt kaffet dra i cirka fyra minuter och dra ner kolven i botten. Denna kanna har en kapacitet på 1 liter, vilket motsvara cirka 8 koppar. Vilket räcker gott och väl till både dig och dina nära och kära!SpecifikationerFärg: Stål och träMaterial: Rostfritt stål och ekVolym: 1 l (motsvarar ca 8 koppar)
 • Bodum Thermia kaffepress 8 Koppar 1,0 l

  Bodum Thermia kaffepress 8 Koppar 1,0 l
  Brygg kaffe som fransmännen gör med denna pressbryggare från Bodum. Denna metod har blivit en succé då den ser till att kaffets aromer och smak bevaras när man trycker ner knoppen och pressar kaffet. Tål maskindisk.

Vilket kaffe ska man använda till presskanna?

För att kaffet ska bli riktigt gott tycker vi att man ska mala hela bönor i en kaffekvarn. Ställ in kaffekvarnen på grovmalet och mal dina bönor strax innan du brygger presskaffet.

Då får du ut de bästa aromerna och undviker smaken av gammalt kaffe som lätt blir med färdigmalet kaffe. Se till att du har diskat ur din presskanna och låtit den torka.

Handpresso Pump för folk i farten

Du som ofta är ute på språng och vill kunna brygga en riktigt god espresso kan köpa Handpresso Pump. Det är en kaffepress som funkar med både kapsel och löskaffe. Trycket pumpar du upp för hand tills du når rätt tryck enligt mätaren. Därefter tillsätter du 50 ml kokhett vatten och kaffet. Tryck på knappen och det heta vattnet rinner genom kaffet och ut kommer en rykande färsk espressokaffe.

Är en franskpress annorlunda än en presskanna?

Nej, det är bara ett annat namn på samma sak. Det var två fransmän, Mayer och Delforge, som 1852 tog patent på bryggmetoden. Så här såg deras ritning ut vid ansökan om patentet.

Ritning på kaffepress, patent 1852

Ibland kallas kaffepressen för stämpelkanna också.

Hur länga ska kaffet dra i kaffepressen?

En bra tid att börja med är att låta kaffet stå och dra i 4 minuter. Det brukar ge ett lagomt starkt kaffe. För svagare smak kortar du ner tiden. För starkare kaffe ökar du på, men låter man kaffet dra för länge innan man pressar ner kommer beska smaker att framträda.

ilead