Kaffepress

En kaffepress (även kallad pressobryggare) är en presskanna som man kan brygga kaffe i direkt på bordet. Det är väldigt enkelt att göra kaffe i kaffepressen och det går fort bara man har möjlighet att koka upp vatten.

Här får du några enkla instruktioner med förslag på dosering och pressobryggare med inbyggt filter som du kan köpa online.

Populärt inom kaffepress

 • Bodum - Chambord Kaffepress 3 koppar 35 cl Koppar

  Bodum - Chambord Kaffepress 3 koppar 35 cl Koppar
  En klassisk kaffepress med hög kvalitet. Med vatten mellan 92 och 96 grader tar det fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Inte nog med att den brygger gott kaffe, den är även riktigt snygg och lyxig att servera ur. Rymmer 35 cl och ger 3 koppar kaffe. Välj mellan krom, guld eller kopparfärgat stativ.
 • Bodum Columbia Termopress 8 Koppar Rostfri Blank

  Bodum Columbia Termopress 8 Koppar Rostfri Blank
  Pressbryggare från Bodum i rostfritt stål.Är du trött på att glaset går sönder på din pressbryggare? Detta är lösningen samt att du får termosfunktionen på köpet. Denna termospress kombinerar elegans med de bästa materialen för perfekt funktion. Den dubbelsidiga rostfria ståltermosen håller värmen längre än pressbryggare med enkelglas.
 • Horwood Judge Cafetiere 2 cup Doublewall

  Horwood Judge Cafetiere 2 cup Doublewall
  En modern presskanna som ser till att hålla kaffet varmt!Brittiska Horwood har länge specialiserat sig att utveckla praktiska och hållbara produkter i rostfritt stål. Denna presskanna är inget undantag och kommer göra kaffestunden både enklare och godare. Kannan är tillverkad med dubbla väggar vilket gör att kaffet håller värmen mycket längre än i en vanlig kanna, en egenskap som gör att du kan brygga kaffet i förväg och inte behöver lämna dina gäster vid bordet. Den tidlösa designen gör att kannan smälter in i alla hem och definitivt kommer bli ett vackert tillskott på kaffebordet. Denna design rymmer 2 koppar vilket gör att den passar utmärkt när du är ensam eller nästa bästa kompisen är på besök. En utmärkt produkt för dig som älskar kaffe och vill göra vardagen lite enklare!
 • Bodum - Chambord Kaffepress 1 L 8 koppar Koppar

  Bodum - Chambord Kaffepress 1 L 8 koppar Koppar
  En klassisk kaffepress med hög kvalitet. Med vatten mellan 92 och 96 grader tar det fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Inte nog med att den brygger gott kaffe, den är även riktigt snygg och lyxig att servera ur. Rymmer 1 liter och ger 8 koppar kaffe. Välj mellan krom, guld eller kopparfärgat stativ.

Fler tips på kaffepress

 • Bodum Chambord Kaffepress 3 Koppar - Kaffepressar Plast Krom

  Bodum Chambord Kaffepress 3 Koppar - Kaffepressar Plast Krom
  Presskannan Chambord är en klassisk, fransk kaffepress från Bodum som lanserades under 1950-talet. Kaffepressen är tillverkad i blankt rostfritt stål och är försedd med en insats i glas och handtag i svart plast. Det franska press-systemet har alltid varit det enklaste och ultimata sättet att brygga smakrikt kaffe på, bara fyll den med din favoritsort och varmt vatten och pressa för att sedan avnjuta en god kopp kaffe. Välj mellan olika färger. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Eva Solo Termoskaffepress Nordic Kitchen Rostfritt stål

  Eva Solo Termoskaffepress Nordic Kitchen Rostfritt stål
  Brygg, servera och förvara ditt kaffe i denna stilrena termospresskanna från Eva Solo! Nordic Kitchen-servisen Solo är en elegant serie som inspirerats av nordiska designtraditioner. I serien hittar vi denna läckra presskanna, som utmärks av sitt tidlösa och stilrena uttryck. Kannan är tillverkad i borstat rostfritt stål och har ett vackert handtag i ek, en riktigt tjusig detalj till det dukade bordet. Men det praktiska med denna pressokanna är att inte bara att den går att brygga kaffe i, den fungerar även som en termos! Tack vare sin stålinsats med  tvåsiktskonstruktion skapar denna kanna nämligen ett vakuum som ser till att behålla temperaturen på ditt kaffe. Praktiskt och effektivt! Du använder enkelt kannan som en vanlig pressobryggare, genom att hälla ner malda kaffebönor direkt i kannan och fylla på med kokande vatten. Rör sedan om, låt kaffet dra i cirka fyra minuter och dra ner kolven i botten. Denna kanna har en kapacitet på 1 liter, vilket motsvara cirka 8 koppar. Vilket räcker gott och väl till både dig och dina nära och kära!SpecifikationerFärg: Stål och träMaterial: Rostfritt stål och ekVolym: 1 l (motsvarar ca 8 koppar)
 • Anders Petter - Backaryd Pressobryggare 800 ml

  Anders Petter - Backaryd Pressobryggare 800 ml
  Stilren pressobryggare som rymmer 800 ml i modern tappning från Anders Petters Backaryd-serie. Brygg enkelt upp till 7 koppar färskt kaffe på bara några minuter med denna väldesignade kaffepress som passar in i alla sorters kök. Och enkelt är det: det är bara att fylla glasbehållaren med önskad mängd nymalda kaffebönor, hälla över kokande vatten och sedan trycka ned pressdelen – resten sköter pressobryggaren! Pressobryggaren består av en glasbehållare på 800 ml, en pressdel i rostfritt stål samt en bottendel i kork. Endast glasdelen kan diskas i maskin och värmas i mikrovågsugn.
 • Horwood - Presskanna i glas 1 L

  Horwood - Presskanna i glas 1 L
  Med denna presskanna från engelska Horwood får du snabbt fram kaffe på bordet till dina gäster. Kannan har en avtagbar korkbas, värmebeständig för att skydda din arbetsyta. Tillverkad av borosilikatglas vilket är är rep- och värmechockbeständigt (0 till 180 grader).Innehåller 1 liter. Droppfri hällpip. Tål diskmaskin.Denna kanna finns också i en mindre storlek på 350 ml när det bara är du själv som vill ha en kopp.Horwood etablerades redan 1896 i Bristol, England. Grundaren heter William Joseph Horwood och med varumärken som Judge och Stellar, specialiserade på husgeråd, köksartiklar och serviser, och de blivit mycket framgångsrika. Efter andra världskriget försvann många företag, men Horwoods livsverk lyckades återhämta sig, mycket tack vare sin familjeanda och kvaliteten på sina produkter.
 • Espro P7 Presskanna Vit, 55 cl

  Espro P7 Presskanna Vit, 55 cl
  Den här praktiska kannan från Espro har en stilren och modern design som passar i alla hem. Kannans mikrofilter tar fram den fina aromerna i kaffet och håller dessutom koppen helt fri från kaffesump. I den här kannan blir kaffet inte dåligt även om det stått framme ett tag, den sista koppen kommer smaka precis lika got som den första. Du kan naturligtvis även använda kannan för lösviktste.Presskannan rymmer 55 cl, vilket motsvarar ca 4 koppar och diskas enkelt i maskin.
 • Sage Creatista Plus Kaffemaskin - Kaffepressar Rostfritt Stål Sea Salt

  Sage Creatista Plus Kaffemaskin - Kaffepressar Rostfritt Stål Sea Salt
  Kaffemaskinen från Sage har tidlös, stilren design i rostfritt stål med enkel användning perfekt för att göra ditt favoritkaffe, med eller utan mjölk. Den har avtagbar vattenbehållare på baksidan för enkel användning. Den har automatisk avstängning för säker användning, skjutbar droppbricka för enkel rengöring och olika inställningar perfekta för att göra ditt favoritkaffe. Välj mellan olika färger. Tillverkad i Kina. Om kaffemaskinen från Sage- Kaffemaskinen kommer i olika färger.- Vikt: 5,2 kg.- Djup: 308 mm.- 1600 Watt- Bredd: 393 mm.- Höjd: 308 mm.- Kapacitet: 150.0 cl.- Sladdlängd: 1200 mm.- Det är möjligt att ta bort vattenbehållaren. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Bodum Löst Glas Till 3 Koppars Kaffebryggare - Kaffepressar Bpa-fri Klar

  Bodum Löst Glas Till 3 Koppars Kaffebryggare - Kaffepressar Bpa-fri Klar
  Löst glas till Bodums Chambordbryggare 3 koppar. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Presskanna EM

  Presskanna EM
 • Espro P7 Presskanna 8 koppar, borstat stål, termo, kaffe

  Espro P7 Presskanna 8 koppar, borstat stål, termo, kaffe
 • Heirol - Kaffepress Rostfritt stål 1 L

  Heirol - Kaffepress Rostfritt stål 1 L
  Stilren fransk kaffepress i rostfritt stål med glänsande yta från Heirol. Den här snygga kaffepressen i termomodell håller ditt kaffe eller te varmt under en längre tid tack vare de dubbla väggarna. Brygg kaffet och häll upp en läcker, varm och fyllig kopp när helst det faller in! Kaffepressen rymmer 8 koppar och är försedd med en måttskala inuti så att du enkelt kan måtta upp rätt antal koppar. Låt den stå i köket och bli en snygg detalj när den inte används, på så sätt är den också alltid redo att brygga en varm och härlig dryck. Produkten har 5 års garanti och handdisk rekommenderas.
 • Espro P7 1118C2 kaffepress

  Espro P7 1118C2 kaffepress
  Brygg ditt kaffe smidigt och elegant!Men en stämpelkanna från Espro garanterar du god smak på ditt kaffe, samtidigt som ditt kök blir vackrare. Tillverkad i borstat stål håller denna kanna hög kvalité och den innovativa designen gör att kaffet håller sig varmt längre. P7-modellen är nämligen utrustad med dubbla väggar som stänger inne värmen! Kannans exklusiva look gör att den garanterat kommer imponera på gästerna och att du gärna lämnar den stående på köksbänken, även när den inte används. För att göra ditt kaffe så gott som möjligt har Espro utvecklat ett patenterat mikrofilter som håller borta sump och smuts. Innanför locket sitter en silikonpackning som gör att kannan inte kan stå och droppa av misstag. Med en exklusiv look och en modern design kommer denna stämpelkanna inte att göra någon besviken. Passar utmärkt när gästerna är på besök eller när familjen vill ha kaffe på morgonen!
 • Espro P7 Kaffepress 4 koppar

  Espro P7 Kaffepress 4 koppar
 • Eva Solo Nordic Kitchen kaffepress 1 liter

  Eva Solo Nordic Kitchen kaffepress 1 liter
  Njut av en kopp te tillagad i den funktionella presskannan från Eva Solo, särskilt anpassad för att brygga lösvikts te. Den fungerar på samma sätt som en traditionell presskanna då den har samma bryggsystem, vilket medför att du har full kontroll över bryggandet av teet. Du kan enkelt anpassa styrkan som du vill ha den. Presskannan rymmer upp till 1 liter och är tillverkad av rostfritt stål.Nordic Kitchen presskannan håller teet varmt under en lång tid tack vara den dubbelväggade termoseffekten. Den nordiska och minimalistiska designen understryks med det smarta handtaget av ek som skapar en fin kontrast till det rostfria stålet. Presskannan gör sig vacker till varje dukning.
 • BIALETTI Preziosa Fransk kaffepress 3 koppar

  BIALETTI Preziosa Fransk kaffepress 3 koppar
 • Bialetti - Smart Presskanna 0,35 L Röd/Klar

  Bialetti - Smart Presskanna 0,35 L Röd/Klar
  Den mindre varianten av den klassiska pressokannan från Italienska Bialetti. För smidigt tillberedning av gott kaffe eller örtte. Locket och handtaget är i plast med en silikonbas som gör att kannan står stadigt. Behållaren är gjord av borosilikatglas och rymmer ca 3 kopparAlfonso Bialetti, även kallad ”den lilla mannen med mustaschen”, uppfann espressokannan redan 1933. Sedan dess har Bialetti varit ett starkt varumärke över hela världen och en symbol på italiensk design och kvalitet.
 • Bodum Chambord Kork kaffepress 3 Koppar 0,35 l

  Bodum Chambord Kork kaffepress 3 Koppar 0,35 l
  Chambord pressbryggare från Bodum är en klassiker. Man började producera pressbryggaren redan på 1950 talet och man har fortsatt producera bryggaren samt utvecklat designen genom åren. Ramen runt om pressbryggaren och locket är tillverkat av stål som genomgår flera krom beläggningsprocesser för att behålla den glänsande ytan.   När man använder pressbryggaren bevaras både smak och aromerna från bönorna. Hur använder jag pressbryggaren?Fyll karaffen med det malda kaffe bönorna och varmt vatten, sen pressar du långsamt ner knoppen på locket tills den når botten. Efter det är det bara att njuta av sin nybryggda kopp kaffe.
 • Handpresso 3 Koppar

  Handpresso 3 Koppar
  Den här stilrena presskannan erbjuder möjligheten att avnjuta aromatiskt kaffe med hjälp av en manuell bryggningsmetod. Båda presskannorna är utformade i lätt och värmebeständigt eldfast glas av hög kvalitet och har ett ergonomiskt halkfritt
 • Zwilling - Sorrento Pressobryggare 75 cl

  Zwilling - Sorrento Pressobryggare 75 cl
  Handblåst Kaffepress från Zwilling i borosilikatglas, med dubbla väggar som isolerar och är värmebeständigt. Rymmer 750 ml = 6-7 koppar. En praktisk presskanna för snabb och lättanvänd tillredning av kaffe utan sump eller pappersfilter. Låt kaffet dra i fyra minuter, och tryck sedan långsamt ner kolven. Kannan utan insats kan även användas till kalla drycker.
 • Bodum Columbia Kaffebryggare Dubbelvägg Blank 4 Koppar - Kaffepressar Rostfritt Stål

  Bodum Columbia Kaffebryggare Dubbelvägg Blank 4 Koppar - Kaffepressar Rostfritt Stål
  Columbia Kaffebryggare från Bodum. Den här kaffebryggaren i rostfritt stål är elegant och samtidigt praktisk. Häll i färskmalet kaffe och slå på varmt vatten, så får du gott kaffe på nolltid. Den fungerar även som en termos och håller innehållet varmt upp till två timmar, tack vare dubbelväggen. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Bodum Chambord Guld kaffepress 3 Koppar 0,35 l m. fot

  Bodum Chambord Guld kaffepress 3 Koppar 0,35 l m. fot
  Serien Chambord från Bodum har tillverkats enda sedan 1950 talet. Smaken och aromen i bönorna bevaras bättre när man använder en pressbryggare. Fyll karaffen med malda bönor och varmt vatten, pressa sedan långsamt ner knoppen till botten. Sen är det bara att njuta av sitt kaffe.
 • Rig-tig Foodie Single Cup Kaffebryggare - Kaffepressar Plast Svart

  Rig-tig Foodie Single Cup Kaffebryggare - Kaffepressar Plast Svart
  Kaffebryggaren från RIG-TIG by Stelton har funktionell, användarvänlig design perfekt för att göra ditt favoritkaffe. Den har avtagbar droppbricka för enkel rengöring. Välj mellan olika färger. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Fri från BPA och ftalater. Om kaffebryggaren från RIG-TIG by Stelton- Tillverkad av plast och silikon.- Fri från BPA och ftalater.- Användarvänlig, funktionell design.- Avtagbar droppbricka.- Kaffebryggaren kommer i olika färger.- 700 Watt- Djup: 65 mm.- Bredd: 80 mm.- Höjd: 385 mm. Skötselråd för kaffebryggaren- Endast handdisk. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Stelton Em Kaffepress 1 L - Kaffepressar Plast Vit

  Stelton Em Kaffepress 1 L - Kaffepressar Plast Vit
  EM stämpelkanna är en designklassiker i ny tolkning som är en av Steltons bästsäljare och är designad av danska Erik Magnussen. Kaffepressen är tillverkad av plast och en version av EM presskanna finns i rostfritt stål. Pressen har dubbla väggar och en smart öppna/stäng-funktion som håller kaffet varmt under en lång tid. Du serverar kaffet enkelt genom att ta tag i vredet och vrid locket till öppet läge för att sedan stänga genom att vrida tillbaka locket. Med både ett snyggt utseende och smart lock blir pressen idealisk att använda hemma för morgon- och eftermiddagskaffet. EM är den perfekta inflyttningspresenten, gåvan till studenten eller till brudparet tack vare den klassiska formen och de många olika kulörerna att välja mellan – Det finns en som passar alla. Rymmer upp till 8 koppar kaffe Smart öppna/stängfunktion Många olika färger Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Bodum Thermia kaffepress 8 Koppar 1,0 l

  Bodum Thermia kaffepress 8 Koppar 1,0 l
  Brygg kaffe som fransmännen gör med denna pressbryggare från Bodum. Denna metod har blivit en succé då den ser till att kaffets aromer och smak bevaras när man trycker ner knoppen och pressar kaffet. Tål maskindisk.
 • Horwood Kaffepress i rostfritt stål, 3 koppar

  Horwood Kaffepress i rostfritt stål, 3 koppar
  Denna robusta och stilrena stämpelkanna från Horwood är tillverkad i 18/10 rostfritt stål och har en enkel och tidlös design, som passar i alla olika typer av hem. Stämpelkannan är tillverkad med dubbla väggar som effektivt isolerar värmen på ett optimalt sätt. Kaffet håller sig varmt längre samtidigt som utsidan förblir kall och enkel att hålla i.
 • Horwood - Stellar Presskanna dubbelsidig 900 ml Matt Finish

  Horwood - Stellar Presskanna dubbelsidig 900 ml Matt Finish
  Med Stellar Presskanna får du snabbt en kopp välsmakande kaffe. Med sina dubbla väggar håller kannan kaffet varmt länge och du kan njuta med välbehag och utan stress. Presskannan kommer från engelska Horwood och rymmer 900 ml. Kannan finns i flera andra storlekar, för att passa allas behov, önskan och kaffebegär.Horwood etablerades redan 1896 i Bristol, England. Grundaren heter William Joseph Horwood och med varumärken som Judge och Stellar, specialiserade på husgeråd, köksartiklar och serviser, och de blivit mycket framgångsrika. Efter andra världskriget försvann många företag, men Horwoods livsverk lyckades återhämta sig, mycket tack vare sin familjeanda och kvaliteten på sina produkter.
 • Bialetti - Smart Presskanna 0,35 L Svart/Klar

  Bialetti - Smart Presskanna 0,35 L Svart/Klar
  Den mindre varianten av den klassiska pressokannan från Italienska Bialetti. För smidigt tillberedning av gott kaffe eller örtte. Locket och handtaget är i plast med en silikonbas som gör att kannan står stadigt. Behållaren är gjord av borosilikatglas och rymmer ca 3 kopparAlfonso Bialetti, även kallad ”den lilla mannen med mustaschen”, uppfann espressokannan redan 1933. Sedan dess har Bialetti varit ett starkt varumärke över hela världen och en symbol på italiensk design och kvalitet.
 • BARISTA & CO DDEP - Barista & Co Café Presskanna 8 koppar/ 1 L Rostfri

  BARISTA & CO DDEP - Barista & Co Café Presskanna 8 koppar/ 1 L Rostfri
  En stilren presskanna från Barista & Co för den som vägrar tumma på kvalitén på sitt kaffe. Genom att behålla de naturliga oljorna i kaffet ger presskannan ett sammetslent kaffe, karaktäriserat av en tung kropp och sammetsaktig konsistens. Denna moderna klassiker rymmer 8 koppar gott kaffe och är tillverkad i rostfritt stål av högsta kvalitet och termochock-testat Borosilicatglas. Den är helt fri från plast och samtliga delar är diskmaskinssäkra för smidig rengöring. - Värmebeständigt och hållbart borosilikatglas som är avtagbart och kan diskas i maskin.- Alla komponenter kan enkelt återvinnas tack vare designen i 100 % glas och stål. Reservdelar finn tillgängliga.- Flödesfilter av rostfritt stål i medicinsk kvalitet för att inte ge smak till kaffet. Unik 360°-design för en smidig servering utan att behöva justera filtret. Lätt att ta av vid rengöring.- Det stora glashandtaget har utformats med ergonomin i åtanke och är bekvämt att hålla i när kannan är full.
 • Bodum Löst Glas Till 8 Koppars Kaffebryggare - Kaffepressar Plast Klar

  Bodum Löst Glas Till 8 Koppars Kaffebryggare - Kaffepressar Plast Klar
  Reservglas till Bodums pressobyggare Chambord. Glaset finns i flera storlekar och tål maskindisk. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Bodum - Columbia Kaffepress 8 koppar dubbelväggad Blank

  Bodum - Columbia Kaffepress 8 koppar dubbelväggad Blank
  Columbia pressobryggare är en elegant kaffepress i rostfritt stål. Pressobryggaren har dubbla väggar som håller värmen längre, samt en presskolv tillverkad i silikon och mesh som förhindrar repor och som ger komplett filtrering och tar bort bottensats. Med vatten mellan 92 och 96 grader tar det fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Låt kaffet dra i ca 4 minuter innan det pressas. Inte nog med att den brygger gott kaffe, den är även riktigt snygg och lyxig att servera ur. Rymmer 1 liter och ger 8 koppar kaffe.
 • Bodum - Chambord Pressobryggare 12 koppar 1,5 L Krom

  Bodum - Chambord Pressobryggare 12 koppar 1,5 L Krom
  En klassisk kaffepress med hög kvalitet. Med vatten mellan 92 och 96 grader tar det fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Inte nog med att den brygger gott kaffe, den är även riktigt snygg och lyxig att servera ur. Rymmer 1,5 liter och ger 12 koppar kaffe.
 • Rosendahl Grand Cru kaffepress, svart 1 L

  Rosendahl Grand Cru kaffepress, svart 1 L
  Enkel och stilren presskanna från Rosendahls serie Grand Cru. Kannan är tillverkad i plast och glasinsatsen i kanna är gjord av borosilikat. Kannan rymmer 1 liter, vilket motsvarar ungefär 8 koppar kaffe. Glasinsatsen tål maskindisk.
 • French-press Preziosa Bialetti®

  French-press Preziosa Bialetti®
  Denna högkvalitativa kaffepress från Bialetti är perfekt för dig som när som helst vill skämma bort dig själv med en välsmakande kopp kaffe! Bialetti Preziosa French Press är enkel att använda och du brygger snabbt flera koppar kaffe.
 • Bodum Chambord Koppar kaffepress 8 Koppar 1,0 l m. foten

  Bodum Chambord Koppar kaffepress 8 Koppar 1,0 l m. foten
  Chambord pressbryggare från Bodum är en klassiker. Man började producera pressbryggaren redan på 1950 talet och man har fortsatt producera bryggaren samt utvecklat designen genom åren. Ramen runt om pressbryggaren och locket är tillverkat av stål som genomgår flera krom beläggningsprocesser för att behålla den glänsande ytan.   När man använder pressbryggaren bevaras både smak och aromerna från bönorna. Hur använder jag pressbryggaren?Fyll karaffen med det malda kaffe bönorna och varmt vatten, sen pressar du långsamt ner knoppen på locket tills den når botten. Efter det är det bara att njuta av sin nybryggda kopp kaffe.
 • Bodum Chambord kaffepress 8 Koppar 1 l Kopparfärgad

  Bodum Chambord kaffepress 8 Koppar 1 l Kopparfärgad
  Chambord är en sann klassiker - den klassiska franska press-kaffebryggaren designades på femtiotalet. Och den produceras fortfarande på samma sätt, med samma omsorgsfulla hantverk som användes på den ursprungliga Chambord.Den enda skillnaden i produktionen sedan femtiotalet är de höga normer för miljöriktig tillverkning. Det svarta Chambord Polypropen handtaget kommer i en matt finish som ger ett bekvämt och stadigt grepp om kannan.Det franska pressystemet har alltid varit det enklaste och bästa sättet att brygga en utmärkt kopp kaffe. Att använda färska grovmalda bönor med vatten mellan 92 och 96 grader tar fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Den riktiga klassikern, Chambord från Bodum är perfekt när du vill brygga gott kaffe snabbt. Alla delar kan diskas i diskmaskin. Chambord kaffebryggare är otroligt enkel att använda - Häll i kaffepulvret i glaskannan och sedan det varma vattnet. Pressa ner silen och låt stå i få minuter så att smaken blir kraftig och god. Sedan är det färdigt att dricka.
 • Modern House - Lundi Presskanna med Handtag 21 cm Rostfri/Klar

  Modern House - Lundi Presskanna med Handtag 21 cm Rostfri/Klar
  Klassisk presskanna i glas och rostfritt stål med handtag och en volym på 1 L från norska Modern Houses Lundi-serie.Brygg enkelt en kanna utsökt morgonkaffe med denna praktiska presskanna i klassiskt format från det norska köksföretaget Modern House. Med Modern Houses presskanna förvandlar du magiskt dina morgnar till njutbara stunder vare sig du är morgonmänniska eller inte, och med en kopp av det fantastiska kaffet som bryggs med kaffepressen från Lundi-serien är det bara att lägga upp fötterna på fotstödet och njuta av dagens tidning i lugn och ro. Presskannan är tillverkad med ytterhölje och pressdel i 18/8 rostfritt stål för hållbar användning under många morgnar framåt, och själva kannan är tillverkad i högkvalitativt borosilikatglas som tål rykande hett kaffe utan problem. Presskannan har en volym på 1 L och kan brygga upp till 6 koppar kaffe på samma gång. Kaffepressen och dess delar rengörs enkelt i diskmaskin.Letar du efter ett specifikt tillbehör eller verktyg till ditt kök? Då är chansen stor att du hittar det du söker hos norska Modern House. Modern House har under flera år nu tagit fram smarta köksprodukter med fokus på kvalité, funktionalitet och skandinavisk design. Deras produktsortiment innehåller allt från brödkorgar till elegant utformade presskannor och espressoglas, och det produkterna har gemensamt är att de har formgivits med kärlek för att stunderna du tillbringar med dem i köket ska bli så njutningsbara som möjligt. Gör ditt kök till en frizon med Modern House, och upptäck matlagningsglädje så som du aldrig har upplevt den förut.
 • Bodum Eileen Krom kaffepress 8 Koppar 1,0 l

  Bodum Eileen Krom kaffepress 8 Koppar 1,0 l
  Bodums serie Eileen har designats för att hedra den stora irländska designerna Eileen Gray och givetvis alla kaffe älskare. Att brygga kaffe i en pressbryggare gör att bönorna behåller smaken och aromen bättre. När du ska använda din pressbryggare börjar du med att mala dina bönor, placera det malda bönorna och varmt vatten i kannan och på locket. Dra upp knoppen och sen pressar du ner knoppen långsamt tills den når botten. Sen är det bara att njuta av en god kopp kaffe.   Pressbryggaren har en stålram som skyddar kannan, glaset är tillverkat i borosilikatglas. Det runda handtaget ger ett bekvämt och säkert grepp. Kan diskas i maskin. Tillverkad i Portugal.
 • Melitta Kaffepress 8 Koppar

  Melitta Kaffepress 8 Koppar
  Fransk presskanna från Melitta med en kapacitet på 8 koppar. Presskannan ger dig möjligheten att avnjuta ett aromatiskt och fylligt kaffe. Rengöringen är en barnlek då filtersilen enkelt kan tas isär och diskas. Specifikationer:- Kapacitet på 8 koppar
 • Heirol Kaffepress 1 L - Kaffepressar Plast Glas

  Heirol Kaffepress 1 L - Kaffepressar Plast Glas
  Kaffepressen från Heirol har klassisk, tidlös design i rostfritt stål och glas perfekt för varma drycker som kaffe och te. Den har bekvämt handtag på sidan. Starta din morgon med en kopp kaffe för att göra dig glad. Om kaffepressen från Heirol- Klassisk design.- Tillverkad av rostfritt stål och glas.- Perfekt för varma drycker som kaffe och te.- Bredd: 160 mm.- Höjd: 230 mm.- Längd: 105 mm. Skötselråd för kaffepressen- Endast handdisk. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Espro P7 Presskanna 4 koppar, borstat stål, termo, kaffe

  Espro P7 Presskanna 4 koppar, borstat stål, termo, kaffe
 • Hay - Sowden Borosilikat Pressobryggare 1 L Turkos/Grön

  Hay - Sowden Borosilikat Pressobryggare 1 L Turkos/Grön
  Sowden Borosilikat Pressobryggare 1 L från Hay i Borosilikatglas. Mät upp malda bönor i kannan, häll på kokande vatten och vänta några minuter innan du pressar ner locket. Kannan blir en härlig detalj på både frukostbordet och till fikat. Det danska företagets produkter känns ofta igen på sin stilrena design, härliga färger och lekfulla detaljer. Designen tilltalar en bred målgrupp och passande är väl det, HAY riktar sig nämligen till många.
 • Bodum Chambord kaffepress 12 koppar 1,5 liter

  Bodum Chambord kaffepress 12 koppar 1,5 liter
  Bodum Chambord kaffebryggare 12 koppar.Chambord är en sann klassiker - den klassiska franska press-kaffebryggaren designades på femtiotalet. Och den produceras fortfarande på samma sätt, med samma omsorgsfulla hantverk som användes på den ursprungliga Chambord.Den enda skillnaden i produktionen sedan femtiotalet är de höga normer för miljöriktig tillverkning. Det svarta Chambord Polypropen handtaget kommer i en matt finish som ger ett bekvämt och stadigt grepp om kannan. Det franska pressystemet har alltid varit det enklaste och bästa sättet att brygga en utmärkt kopp kaffe. Att använda färska grovmalda bönor med vatten mellan 92 och 96 grader tar fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Den riktiga klassikern, Chambord från Bodum är perfekt när du vill brygga gott kaffe snabbt. Alla delar kan diskas i diskmaskin. Chambord kaffebryggare är otroligt enkel att använda:Häll i kaffepulvret i glaskannan och sedan det varma vattnet. Pressa ner silen och låt stå i få minuter så att smaken blir kraftig och god. Sedan är det färdigt att dricka.Design: Bodum.Material: Glas och Rostfritt stål.Volym: 12 koppar (1,5 liter).
 • Presskanna 60cl

  Presskanna 60cl
 • Hay Kaffepress 1 L - Kaffepressar Rostfritt Stål Aqua

  Hay Kaffepress 1 L - Kaffepressar Rostfritt Stål Aqua
  Kaffepressen från Hay är perfekt för att lägga till en spännande färgklick i ditt hem och har en färgglad design i tåligt borosilikatglas. Den är fransk och har ett härligt lock med en rund, lekfull knopp för att addera en extra dimension till designen. Välj mellan två olika färger. Om kaffepressen från Hay- Färgglad design i tåligt borosilikatglas.- Kaffepressen kommer i 2 olika färger.- Diameter: 150 mm.- Höjd: 195 mm.- Kapacitet: 100.0 cl. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Horwood Cafetiere Doublewall 325ml 3 cup

  Horwood Cafetiere Doublewall 325ml 3 cup
  Gör vardagen enklare med en stämpelkanna från Horwood!Den tidlösa designen och de dubbla väggarna gör denna produkt från Horwood till den perfekta stämpelkannan. Presskaffe är otroligt gott och enkelt att göra, felet är bara att drycken ofta svalnar lite för fort. Men inte nu längre! Kannans dubbla väggar ser till att isolera värmen på insidan samtidigt som utsidan förblir kall. På så sätt blir kannan både praktisk och enkel att använda!Den stilrena designen gör att den passar in i alla moderna kök utan att störa, det går t.ex. utmärkt att ha den stående på diskbänken även när den inte används. Rostfritt stål är ett hållbart material som är enkelt att rengöra. Sköter du om kannan på rätt sätt kommer den ge dig många härliga kaffestunder i utbyte. Brygg kaffet innan gästerna kommit och få mer tid över till att umgås. Ett perfekt hjälpmedel i köket!  Specifikationer:- Färg: Stål.- Material: Rostfritt stål.- Kapacitet: 3 koppar/325 ml.- Typ: Presskanna. - Dubbla väggar.    
 • Hay - Sowden Borosilikat Pressobryggare 1 L Klar/Gul

  Hay - Sowden Borosilikat Pressobryggare 1 L Klar/Gul
  Sowden Borosilikat Pressobryggare 1 L från Hay i Borosilikatglas. Mät upp malda bönor i kannan, häll på kokande vatten och vänta några minuter innan du pressar ner locket. Kannan blir en härlig detalj på både frukostbordet och till fikat. Det danska företagets produkter känns ofta igen på sin stilrena design, härliga färger och lekfulla detaljer. Designen tilltalar en bred målgrupp och passande är väl det, HAY riktar sig nämligen till många.
 • Stelton Cylinda-Line Presskaffe 8 koppar

  Stelton Cylinda-Line Presskaffe 8 koppar
  En stilren och klassisk pressbryggare från Stelton och deras Cylinda-kollektion, designat av Arne Jacobsen. Den ikoniska cylinderformen i Cylinda-kollektionen är en tidlös klassiker som år efter år förblir en stilikon.  Designer: Arne Jacobsen
 • Espro P7 1032C2 kaffepress

  Espro P7 1032C2 kaffepress
  Läcker stämpelkanna i elegant design! Vad är egentligen mer praktiskt än att brygga kaffet i samma kanna som du serverar det i? Denna eleganta stämpelkanna från Espro har både en fantastisk design och oerhört praktiska funktioner. Det blanka stålet får kannan att passa in i alla moderna hem och du kommer snart märka att den gör sig bra som ett stående inslag på köksbänken. Utrustad med dubbla väggar ser den också till att hålla kaffet varmt mycket längre än en vanlig stämpelkanna, vilket gör att du enkelt kan planera ditt bryggande samtidigt som du fixar med annat!Espro vet att kaffets kvalité kan avgöra huruvida en dag blir bra eller dålig. Därför är denna kanna utrustad med ett patenterat mikrofilter som ger en fantastisk smak och håller borta smuts och damm. Silikonpackningen i locket gör att du i princip inte kan spilla, och kannan kommer garanterat inte stå och droppa! Perfekt när du vill hålla diskbänken ren från spill! En exklusiv kanna med många fördelar - perfekt för kaffeälskaren!
 • Kaffebryggare Acacia 8 Koppar

  Kaffebryggare Acacia 8 Koppar
  Kaffepress i glas och trä. Gör enkelt och snabbt 8 koppar kaffe.• Höjd: 22 cm• Bredd: 17 cm
 • Handpresso 9 Koppar

  Handpresso 9 Koppar
  Den här stilrena presskannan erbjuder möjligheten att avnjuta aromatiskt kaffe med hjälp av en manuell bryggningsmetod. Båda presskannorna är utformade i lätt och värmebeständigt eldfast glas av hög kvalitet och har ett ergonomiskt halkfritt
 • Bodum Columbia Kaffebryggare Dubbelvägg 3 Koppar - Kaffepressar Rostfritt Stål

  Bodum Columbia Kaffebryggare Dubbelvägg 3 Koppar - Kaffepressar Rostfritt Stål
  Columbia Kaffebryggare från Bodum. Den här kaffebryggaren i rostfritt stål är elegant och samtidigt praktisk. Häll i färskmalet kaffe och slå på varmt vatten, så får du gott kaffe på nolltid. Den fungerar även som en termos och håller innehållet varmt upp till två timmar, tack vare dubbelväggen. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • BIALETTI Preziosa Fransk kaffepress 8 koppar

  BIALETTI Preziosa Fransk kaffepress 8 koppar

Hur gör man kaffe med kaffepress?

Du behöver en kaffepress, ett kaffemått, kokande vatten och grovmalet bryggkaffe.

En lagom dosering är att lägga ner 2 kaffemått per kopp i presskannan. Koka upp vatten och häll ner önskad mängd direkt ner i kannan. Rör om och låt stå i 3-4 minuter. Ju längre det får stå desto starkare men låter du det dra för länge blir kaffet beskt.

Pressa nu långsamt ner pressen tills allt kaffe är ovanför filtret. Om det tar stopp innan dess, ta bort locket och rör om så brukar det gå lättare.

Sen är det bara att servera direkt ur din presskaffekanna och avnjuta en god kopp färskt presskaffe. Tycker du det var för starkt eller för svagt får du ändra din dosering till nästa gång.

Vilket kaffe ska man använda till pressobryggare?

För att kaffet ska bli riktigt gott tycker vi att man ska mala hela bönor i en kaffekvarn. Ställ in kaffekvarnen på grovmalet och mal dina bönor strax innan du brygger presskaffet.

Då får du ut de bästa aromerna och undviker smaken av gammalt kaffe som lätt blir med färdigmalet kaffe. Se till att du har diskat ur din presskanna och låtit den torka.

Kaffepress för 1 kopp kaffe

Du som ofta är ute på språng och vill kunna brygga en riktigt god espresso kan köpa Handpresso Pump. Det är en kaffepress som funkar med både kapsel och löskaffe. Trycket pumpar du upp för hand tills du når rätt tryck enligt mätaren. Därefter tillsätter du 50 ml kokhett vatten och kaffet. Tryck på knappen och det heta vattnet rinner genom kaffet och ut kommer en rykande färsk espressokaffe.

Är en franskpress annorlunda än en presskanna?

Nej, det är bara ett annat namn på samma sak. Det var två fransmän, Mayer och Delforge, som 1852 tog patent på bryggmetoden. Så här såg deras ritning ut vid ansökan om patentet.

Ritning på kaffepress, patent 1852

Ibland kallas kaffepressen för stämpelkanna också.

Hur länga ska kaffet dra i kaffepressen?

En bra tid att börja med är att låta kaffet stå och dra i 4 minuter i pressbryggaren. Det brukar ge ett lagomt starkt kaffe. För svagare smak kortar du ner tiden. För starkare kaffe ökar du på, men låter man kaffet dra för länge innan man pressar ner kommer beska smaker att framträda.