Kungligt Kaffe » Kaffebryggare » Kaffepress

Kaffepress

En kaffepress är en presskanna i vilken man kan brygga kaffe direkt i kannan. Det är väldigt enkelt att göra kaffe i kaffepressen och det går fort bara man har möjlighet att koka upp vatten. Här får du några enkla instruktioner med förslag på dosering och presskannor att köpa.

Hur gör man kaffe med en kaffepress?

Du behöver en kaffepress, ett kaffemått, kokande vatten och grovmalet bryggkaffe.

Börja med att lägga ner 2 kaffemått per kopp i presskannan. Koka upp vatten och häll ner önskad mängd direkt ner i presskannan. Rör om och låt stå i 3-4 minuter. Ju längre det får stå desto starkare men låter du det dra för länge blir kaffet beskt.

Pressa nu långsamt ner pressen tills allt kaffe är ovanför filtret. Om det tar stopp innan dess, ta bort locket och rör om så brukar det gå lättare. Sen är det bara att servera direkt ur din presskaffekanna och avnjuta en god kopp presskaffe.

Populärt inom kaffepress

 • Sjöstrand French Kaffepress 800 ml Rostfritt Stål Silver

  Sjöstrand French Kaffepress 800 ml Rostfritt Stål Silver
  Stilren och snygg kaffepress i Fransk stil.
 • Kaffebryggare Bodum Bistro Nouveau, 8 koppar

  Kaffebryggare Bodum Bistro Nouveau, 8 koppar
  Pressbryggare som snabbt gör gott och aromatiskt kaffe. Bryggaren är mycket enkel att använda. Tar liten plats när du förvarar den.
 • Stelton Kaffepress EM Classic Rosfritt Stål

  Stelton Kaffepress EM Classic Rosfritt Stål
  Kaffepress i snygg design som rymmer 8 koppar. Med sin smarta funktion av dubbelvägg så håller kaffet en varm temperatur under en längre tid. Vid servering öppnas kaffekannan genom att vrida på tappen som sitter ovanpå locket. Med denna kaffepress kan du räkna med att servera ett gott, rykande kaffe till dig själv och dina gäster.
 • Bialetti Bold Kaffepress 0.35 L Rostfritt Stål

  Bialetti Bold Kaffepress 0.35 L Rostfritt Stål
  Kaffepressen från Bialetti i serien Bold rymmer 0.35 liter vilket motsvarar 3 koppar kaffe. Kaffepressen är tillverkad i rostfritt stål med Bialettis logga samt en glascylinder i borsolicatglas. Italienska Bialetti har funnits i mer än 80 år och levererar hög kvalité och snygg design. Använd den eleganta och praktiska kaffepressen för att brygga ett gott kaffe att njuta av på morgonen eller på eftermiddagsfikat. Presskannan finns i flera storlekar och den kan även kompletteras med reservdelar om något skulle gå sönder.

Fler tips på kaffepress

 • Horwood Cafetiere Doublewall 1,4L 12 cup

  Horwood Cafetiere Doublewall 1,4L 12 cup
  Stilren stämpelkanna i rostfritt stål och dubbla väggar!Se till att hålla ditt kaffe varmt med denna stämpelkanna från Horwood. Utrustad med dubbla väggar kommer denna kanna göra din kaffestund både godare och enklare. Den smarta designen gör nämligen att kannan isolerar värmen och håller drycken varm, samtidigt som utsidan förbli kall och enkel att hålla i. Ett perfekt tillskott i köket och på kaffebordet!Brittiska Horwood är experter på att utveckla praktiska och hållbara produkter i rostfritt stål. Presskannan rymmer hela 1,4 liter och passar utmärkt under kalas eller tillfällen då många människor är samlade. Den tidlösa designen i snygg silvrig färg får den att passa in i alla moderna kök och gör att den definitivt kommer smälta in på kaffebordet. Kannan diskas enkelt i maskin. En perfekt kanna för kaffeälskaren i dig! Specifikationer:- Färg: Stål.- Material: 18/10 Rostfritt stål.- Kapacitet: 12 koppar/1,4 liter.- Typ: Presskanna. - Dubbla väggar.   
 • Stelton EM Kaffepress 1 liter Ljusgrå

  Stelton EM Kaffepress 1 liter Ljusgrå
  p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545; min-height: 14.0px} Brygg fantastiskt kaffe i denna exklusiva kaffepress!EM77 är en prisvinnande designserie från danska Stelton. Kollektionens raka linjer skänker en oerhörd elegans till ditt kök och är ett tidlöst exempel för klassisk nordisk design. I samma anda som tidigare produkter finner vi den denna vackra kaffepress, som med sin stilrena vita färg ger ett sofistikerat intryck. Detta är en kanna som du inte kommer att vilja ställa undan i något köksskåp, utan låt den istället stå framme på köksbänken där den kan förgylla ditt kök och dina framtida fikastunder!Kaffepressen brygger 8 koppar, vilket är en perfekt storlek när du har besök eller vill njuta av en lång helgfrukost. Med sina dubbla väggar håller den värmen längre och gör att du verkligen hinner njuta av det nybryggda kaffet. Helt enkelt en perfekt kaffepress för dig som älskar att bjuda på gott kaffe som bryggts med elegans och exklusiv design!Specifikationer:Färg: LjusgråHöjd: 21 cmDiameter: 10,5 cmMaterial: PlastVolym: 8 kopparDesign: Erik Magnussen 
 • Columbia Presskanna 8 koppar dubbelväggad Matt

  Columbia Presskanna 8 koppar dubbelväggad Matt
  Columbia pressobryggare är en elegant kaffepress i rostfritt stål. Pressobryggaren har dubbla väggar som håller värmen längre, samt en presskolv tillverkad i silikon och mesh som förhindrar repor och som ger komplett filtrering och tar bort bottensats. Med vatten mellan 92 och 96 grader tar det fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Låt kaffet dra i ca 4 minuter innan det pressas. Inte nog med att den brygger gott kaffe, den är även riktigt snygg och lyxig att servera ur. Rymmer 1 liter och ger 8 koppar kaffe.
 • Melitta Presskanna 8 Koppar

  Melitta Presskanna 8 Koppar
  Fransk presskanna från Melitta med en kapacitet på 8 koppar. Presskannan ger dig möjligheten att avnjuta ett aromatiskt och fylligt kaffe. Rengöringen är en barnlek då filtersilen enkelt kan tas isär och diskas. Specifikationer:- Kapacitet på 8 koppar 
 • Stelton EM Presskanna Te 1 liter Ljusgrå

  Stelton EM Presskanna Te 1 liter Ljusgrå
  p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545} En vacker presskanna som brygger fantastiskt te åt dig och dina gäster!Från danska Stelton hittar vi denna ljusgråa skönhet i serien EM77. Kollektionen designades av Erik Magnussen och är med sina raka linjer och eleganta uttryck en ikonisk förebild inom nordisk design. Presskannan är en perfekt förstärkning till ditt hem och dess unika utseende gör att den snabbt blir en uppskattad detalj i köket även när den inte används. En av kannans absoluta fördelar är att den slutar dra åt sig av teets smakar när du pressat ner locket. Det betyder att du kan sitta ner i lugn och ro och njuta av din kopp i din egen takt, utan att riskera en bitter eftersmak. I kombination med en kapacitet på 1 liter och dubbla värmeväggar är detta en tekanna som gör sig väl både till frukostbordet som till de mysiga stunder du delar med dina vänner. Så passa på att unna dig vacker dansk design som bjuder in till att skapa härliga minnen tillsammans med dina nära och kära! Specifikationer:Färg: LjusgråHöjd: 21 cmDiameter: 10,5 cmMaterial: PlastVolym: 1 lDesign: Erik Magnussen 
 • Barista & Co. Stämpelkanna i guld, 8 koppar

  Barista & Co. Stämpelkanna i guld, 8 koppar
  Brygg fantastiskt kaffe till dig själv och dina gäster på ett exklusivt vis!Med en stämpelkanna i guld kan inget gå fel. Denna exklusiva produkt från Barista & Co passar utmärkt under fester och efter finmiddagar och tillställningar. Den unika looken gör även att kannan tål att lämnas framme och imponera på gästerna även när den inte används. Med en kapacitet på 1 liter passar den perfekt när du behöver brygga en större mängd kaffe samtidigt.Designen präglas av den robusta stålramen som löper runt själva kannan i glas. Detta skapar, förutom exklusivitet, också en känsla av enkelhet som gör att kannan lämpar sig för alla moderna hem och kök. En utmärkt stämpelkanna för dig som älskar kaffe och servering!   Specifikationer:- Färg: Guld.- Material: Rostfritt stål.- Kapacitet: 8 koppar/1 liter.- ml-mått på sidan.
 • Le Creuset Presskanna 0,8 L Black

  Le Creuset Presskanna 0,8 L Black
  Le Creusets presskanna ger dig de bästa förutsättningarna för en perfekt fikastund. Bjud över dina vänner eller skäm bort dig själv med en god kopp nybryggt kaffe under de långa höstkvällarna. Kaffekollektionen från Le Creuset har en klassisk och elegant design.Material: Stengods.
 • Aerolatte Filter Till Kaffepress 8 Koppar

  Aerolatte Filter Till Kaffepress 8 Koppar
  Reservfilter som passar till Aerolatte´s kaffepress för åtta koppar. Tål maskindisk.
 • Espro P3 Stämpelkanna

  Espro P3 Stämpelkanna
  Det ska vara smidigt att göra både te och kaffe. Espro P3 Stämpelkanna har ett dubbelt mikrofilter, så det finns inget som kan förstöra ditt te eller kaffe. Själva kannan är tillverkad av extremt hållbart kvalitetsglas från Schott-Duran. Glaset är 40% tjockare än vid en traditionell stämpelkanna, vilket också gör att drycken håller sig varm längre. Även locket är gjort för att hålla värmen längre. Själva hållaren har Espros patenterade låssystem så att du kan vara säker på att kannan håller sig där den ska vara. Filtret är gjort så att när du trycker ner det, stannar bryggningen på en gång vilket gör att du får den smak du önskar på ditt te eller kaffe.
 • La Cafetiere Classic Chrome presskanna

  La Cafetiere Classic Chrome presskanna
  Klassisk presskanna från La Cafetiere, kommer i tre storlekar. Presskannan ser till att det inte kommer kaffesump i koppen, och är av toppen kvalitet. Unna dig själv och din gäster en verkligt god kopp kaffe från den här presskannan.
 • Grand Cru Presskanna 1 L svart

  Grand Cru Presskanna 1 L svart
 • Bodum Chambord Krom Pressbryggare 4 Koppar 0,5 l

  Bodum Chambord Krom Pressbryggare 4 Koppar 0,5 l
  Chambord pressbryggare från Bodum är en klassiker. Man började producera pressbryggaren redan på 1950 talet och man har fortsatt producera bryggaren samt utvecklat designen genom åren. Ramen runt om pressbryggaren och locket är tillverkat av stål som genomgår flera krom beläggningsprocesser för att behålla den glänsande ytan.   När man använder pressbryggaren bevaras både smak och aromerna från bönorna. Hur använder jag pressbryggaren?Fyll karaffen med det malda kaffe bönorna och varmt vatten, sen pressar du långsamt ner knoppen på locket tills den når botten. Efter det är det bara att njuta av sin nybryggda kopp kaffe.  
 • La Cafetiere Nouveau Classic - 8 kopper

  La Cafetiere Nouveau Classic - 8 kopper
  p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545; min-height: 14.0px} Nouvea Classic har en design som påminner om den klassiska franska pressbryggaren och är perfekt för dig som vill brygga aromatiskt och smakfullt kaffe hemma lika smidigt som en äkta barista. Modellen tillverkas av ett värmetåligt glas i hög kvalité samtidigt som den har ett inbyggt filter som effektivt förhindrar sumpen från att följa med det härliga nybryggda kaffet ner i koppen. Med en kapacitet på 8 koppar blir det enkelt för dig att snabbt förbereda en perfekt kanna med kaffe när du har nära och kära på besök! La Cafetiere är ett brittiskt märke som funnits på marknaden i närmare 50 år. De producerar idag kaffe- och teprodukter av hög kvalité och har blivit kända för att ha ett riktigt gott öga för vacker och tidlös design. Finns även tillgänglig i en mindre storlek för 3 koppar.  SpecifikationerFärg: KromMaterial: Rostfritt stål och glas Kapacitet: 8 koppar
 • Bodum Chambord Guld Pressbryggare 3 Koppar, 0,35 l

  Bodum Chambord Guld Pressbryggare 3 Koppar, 0,35 l
  Chambord pressbryggare från Bodum är en klassiker. Man började producera pressbryggaren redan på 1950 talet och man har fortsatt producera bryggaren samt utvecklat designen genom åren. Ramen runt om pressbryggaren och locket är tillverkat av stål som genomgår flera krom beläggningsprocesser för att behålla den glänsande ytan.   När man använder pressbryggaren bevaras både smak och aromerna från bönorna. Hur använder jag pressbryggaren?Fyll karaffen med det malda kaffe bönorna och varmt vatten, sen pressar du långsamt ner knoppen på locket tills den når botten. Efter det är det bara att njuta av sin nybryggda kopp kaffe.   
 • Bodum Kenya Pressbryggare 4 Koppar 0,5 l

  Bodum Kenya Pressbryggare 4 Koppar 0,5 l
  Pressbryggaren Kenya från Bodum erbjuder dig det bästa sättet att njuta av en kopp kaffe. Du kommer att extrahera det mesta essentiella oljorna från nymalt kaffe. Tillsätt i kanna ny malda bönor, häll i varmt vatten, rör om, sätt på locket och vänta i 3 -4 min och pressa sen ner knoppen långsamt.  Njut nu av en god kopp kaffe. Att dricka handgjort kaffe kommer kännas som en vardagslyx varje dag. Pressbryggaren är tillverkad i borosilikatglas.
 • Forever Stämpelkanna kaffe

  Forever Stämpelkanna kaffe
  En vacker stämpelkanna från Forever som ger dig möjlighet att brygga upp till flera koppar kaffe både snabbt och enkelt. Kannan är tillverkad i robusta material och handtaget är praktiskt nog värmeresistent. Allt du behöver göra är att hälla i kaffe och kokande vatten. Efter ett par minuter pressar du ner stämpeln och serverar kort därefter kaffe utan sump. Efter användning kan du smidigt diska samtliga delar av kannan i maskin. Kannan finns i två olika storlekar.
 • Columbia Presskanna 8 koppar dubbelväggad Blank

  Columbia Presskanna 8 koppar dubbelväggad Blank
  Columbia pressobryggare är en elegant kaffepress i rostfritt stål. Pressobryggaren har dubbla väggar som håller värmen längre, samt en presskolv tillverkad i silikon och mesh som förhindrar repor och som ger komplett filtrering och tar bort bottensats. Med vatten mellan 92 och 96 grader tar det fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Låt kaffet dra i ca 4 minuter innan det pressas. Inte nog med att den brygger gott kaffe, den är även riktigt snygg och lyxig att servera ur. Rymmer 1 liter och ger 8 koppar kaffe.
 • Bodum Crema Pressbryggare 8 Koppar 1,0 l

  Bodum Crema Pressbryggare 8 Koppar 1,0 l
  Enda sedan 1950 talet har Bodum tillverkat pressbryggare. Kanna är tillverkad i borosilikatglas vilket gör att kaffet håller sig varmare längre. När man brygger kaffe med en pressbryggare behålls smaken och aromen bättre från bönorna.  Fyll pressbryggaren med malda kaffebönor och varmt vatten, sen pressar du långsamt ner knoppen mot botten, sen är det bara att njuta av sin kopp kaffe. 
 • Stelton EM Kaffepress 8 koppar - rostfri

  Stelton EM Kaffepress 8 koppar - rostfri
  Med samma design som den prisvinnande EM77 termoskannan, är denna pressbryggaren från Stelton en riktig stilikon. Pressen kan brygga upp till 8 koppar och finns i 4 olika färger. Material: Rostfritt stål och BPA-fri plast Mått: 21 cm hög; 10,5 cm i diameter Designer: Erik Magnussen  
 • Kaffepress - Macap CPS

  Kaffepress - Macap CPS
  Kaffepress - Macap CPS - för professionellt bruk. Ett ergonomiskt under för er som gör mycket kaffe.
 • Espro P7 1018C2 Stämpelkanna

  Espro P7 1018C2 Stämpelkanna
  Elegant look och perfekt resultat!En stämpelkanna borde alltid vara tillräckligt elegant för att ställas fram på middagsbordet. Espro P7 är lika snygg som den är praktisk. Tillverkad i rostfritt stål håller den absolut högsta kvalité och den exklusiva looken kommer inte gå någon förbi. Det här är en stämpelkanna som enkelt går att lämna kvar på köksbänken även när den inte används, och som inte kommer göra någon besviken.Utrustad med ett patenterat mikrofilter ser kannan till att hålla din dryck ren från smuts och sump, samtidigt som smaken blir precis som du vill ha den. Den smarta designen innehåller även dubbla väggar som gör att kaffet håller värmen mycket längre än en vanlig stämpelkanna. Utöver det är locket utrustat med en silikonpackning som skyddar från dropp och onödigt spill. Denna stämpelkanna från Espro är en högkvalitativ och stilren produkt som passar alla kaffeälskare. Kapaciteten på 0,5 liter passar utmärkt när du brygger kaffe till dig själv och några vänner, eller till familjen under morgonen!Specifikationer:- Färg: Stål.- Material: Rostfritt stål.- Kapacitet: 0,5 liter. - Tillbehör: Kaffefilter.  - Elegant design!   - Håller kaffet varmt länge!
 • Bohème Pressobryggare 3 koppar Klar

  Bohème Pressobryggare 3 koppar Klar
  En klassisk kaffepress från La Cafetières serie Bohème, tillverkad av värmetåligt borosilikatglas och rostfritt stål. Häll hett vatten över malda kaffebönor eller teblad, pressa ner silen och servera direkt från kaffe-/tepressen. Brygger upp till 3 koppar åt gången. Volym 400 ml.
 • Stelton Cylinda-line 50 års JubileumPressbryggare 1 liter Powder

  Stelton Cylinda-line 50 års JubileumPressbryggare 1 liter Powder
  En färgglad klassiker.Det är ingen slump att Arne Jacobsens pressbryggare förblir en stilikon år efter år. Dess stilrena form skapar en odödlig design som, nästan 50 år senare, fortfarande rekryterar beundrare världen över. Bryggaren är dubbelväggig för en bättre värmehållning, så smaken och temperaturen är precis perfekt när kaffet ska pressas. Bryggaren ingår i Steltons nya serie som firar 50 års jubileet av deras klassiska serie Cylinda-line av Arne Jacobsen. I samband med att serien Cylinda-line fyller 50 år har ett antal utvalda AJ-produkter i härliga färger lanserats. Arne Jacobsen var mycket känd som kompromisslös och detaljorienterad i sitt arbete som arkitekt. Mindre känt är det att han hade en stor passion för botanik och en gränslös kärlek för starka färger som han kom i kontakt med under hans arbete med akvarellmåleri och framställning av tapeter.Material: Rostfritt Stål, Emalj.Kapacitet: 8 koppar.Höjd: 20 cm.Bredd inklusive handtag: 16 cm.
 • Bialetti Reservglas Kaffepress 0.35 L Klar

  Bialetti Reservglas Kaffepress 0.35 L Klar
  Italienska Bialetti har funnits i mer än 80 år och levererar hög kvalité och snygg design. Det här reservglaset är perfekt när ditt gamla gått sönder av någon anledning och du behöver ett nytt. Reservglaset är tillverkat i borsolicatglas och rymmer 0.35 liter vilket motsvarar 3 koppar kaffe. Reservdelarna till kaffekannorna från Bialetti gör att du lätt kan ersätta trasiga delar utan att behöva köpa en helt ny kanna.
 • Barista & Co. Stämpelkanna i borstat stål, 8 koppar

  Barista & Co. Stämpelkanna i borstat stål, 8 koppar
  Smart tillverkad och elegant designad stämpelkanna från Barista & Co!Med denna stämpelkanna imponerar du enkelt på dina gäster samtidigt som du serverar dem en perfekt kopp kaffe. Kannans exklusiva look präglas av en robust och kromad stålram som utstrålar personlighet och karaktär. Varför inte låta kannan stå framme på köksbänken även när den inte används? Den blir snart en del av kökets inredning och kommer garanterat inte att gå obemärkt förbi! Med en kapacitet på 8 koppar eller 1 liter passar den utmärkt att ställa fram efter middagen. Serveringen blir roligare och kaffet godare - en utmärkt stämpelkanna! Specifikationer:- Färg: Borstat stål.- Kapacitet: 8 koppar/1 liter.- Robust kromad stålram.- Elegant och exklusiv!
 • Bodum Chambord Guld Pressbryggare 8 Koppar 1,0 l

  Bodum Chambord Guld Pressbryggare 8 Koppar 1,0 l
  Chambord pressbryggare från Bodum är en klassiker. Man började producera pressbryggaren redan på 1950 talet och man har fortsatt producera bryggaren samt utvecklat designen genom åren. Ramen runt om pressbryggaren och locket är tillverkat av stål som genomgår flera krom beläggningsprocesser för att behålla den glänsande ytan.   När man använder pressbryggaren bevaras både smak och aromerna från bönorna. Hur använder jag pressbryggaren?Fyll karaffen med det malda kaffe bönorna och varmt vatten, sen pressar du långsamt ner knoppen på locket tills den når botten. Efter det är det bara att njuta av sin nybryggda kopp kaffe.  
 • Espro P7 1032C2 Stämpelkanna

  Espro P7 1032C2 Stämpelkanna
  Läcker stämpelkanna i elegant design! Vad är egentligen mer praktiskt än att brygga kaffet i samma kanna som du serverar det i? Denna eleganta stämpelkanna från Espro har både en fantastisk design och oerhört praktiska funktioner. Det blanka stålet får kannan att passa in i alla moderna hem och du kommer snart märka att den gör sig bra som ett stående inslag på köksbänken. Utrustad med dubbla väggar ser den också till att hålla kaffet varmt mycket längre än en vanlig stämpelkanna, vilket gör att du enkelt kan planera ditt bryggande samtidigt som du fixar med annat!Espro vet att kaffets kvalité kan avgöra huruvida en dag blir bra eller dålig. Därför är denna kanna utrustad med ett patenterat mikrofilter som ger en fantastisk smak och håller borta smuts och damm. Silikonpackningen i locket gör att du i princip inte kan spilla, och kannan kommer garanterat inte stå och droppa! Perfekt när du vill hålla diskbänken ren från spill! En exklusiv kanna med många fördelar - perfekt för kaffeälskaren!Specifikationer:- Färg: Stål.- Material: Rostfritt stål.- Kapacitet: 0,9 liter. - Tillbehör: Kaffefilter.  - Elegant design!   - Håller kaffet varmt länge!
 • Horwood Stämpelkanna i rostfritt stål, 12 koppar

  Horwood Stämpelkanna i rostfritt stål, 12 koppar
  Denna robusta och stilrena stämpelkanna från Horwood är tillverkad i 18/10 rostfritt stål och har en enkel och tidlös design, som passar i alla olika typer av hem. Stämpelkannan är tillverkad med dubbla väggar som effektivt isolerar värmen på ett optimalt sätt. Kaffet håller sig varmt längre samtidigt som utsidan förblir kall och enkel att hålla i.
 • Eva Solo Termospresskanna Nordic Kitchen Rostfritt stål

  Eva Solo Termospresskanna Nordic Kitchen Rostfritt stål
  Brygg, servera och förvara ditt kaffe i denna stilrena termospresskanna från Eva Solo! Nordic Kitchen-servisen Solo är en elegant serie som inspirerats av nordiska designtraditioner. I serien hittar vi denna läckra presskanna, som utmärks av sitt tidlösa och stilrena uttryck. Kannan är tillverkad i borstat rostfritt stål och har ett vackert handtag i ek, en riktigt tjusig detalj till det dukade bordet. Men det praktiska med denna pressokanna är att inte bara att den går att brygga kaffe i, den fungerar även som en termos! Tack vare sin stålinsats med  tvåsiktskonstruktion skapar denna kanna nämligen ett vakuum som ser till att behålla temperaturen på ditt kaffe. Praktiskt och effektivt! Du använder enkelt kannan som en vanlig pressobryggare, genom att hälla ner malda kaffebönor direkt i kannan och fylla på med kokande vatten. Rör sedan om, låt kaffet dra i cirka fyra minuter och dra ner kolven i botten. Denna kanna har en kapacitet på 1 liter, vilket motsvara cirka 8 koppar. Vilket räcker gott och väl till både dig och dina nära och kära!SpecifikationerFärg: Stål och träMaterial: Rostfritt stål och ekVolym: 1 l (motsvarar ca 8 koppar)
 • Le Creuset Presskanna 0,8 L Cerise

  Le Creuset Presskanna 0,8 L Cerise
  Klassisk och elegant presskanna i stengods från Le Creuset. Direktkontakten mellan kaffebönor och det varma vattnet gör att du får en kopp kaffe med optimal smak och arom.
 • Espro P5 1232T Stämpelkanna

  Espro P5 1232T Stämpelkanna
  Följ med i bryggningen med denna eleganta stämpelkanna!Espro har alltid satt kvalité högst på listan och denna stämpelkanna är inget undantag. Tack vare det 40 % tjockare Schott-Duranglaset håller kaffet värmen längre, vilket gör att du får lättare att förbereda. Den eleganta ramen är tillverkad i borstat stål, ett slitstarkt och elegant material som håller högsta kvalité! Espro har verkligen utvecklat en klassisk kaffemetod och satt en modern prägel på den!För att undvika smuts och kaffesump i koppen är kannan utrustad med ett mikrofilter. Detta ser till att hålla drycken läcker och ren! Utöver detta har du även möjlighet att använda pappersfilter för en pour over-effekt för en otroligt god smak. Espro P5 1232T är en elegant stämpelkanna som garanterat kommer passa in bra på köksbänken. Låt den stå framme även när den inte används för att alltid ha den nära till hands. Utmärkt för kaffeälskaren i dig!Specifikationer:- Färg: Stål.- Material: Borstat stål & glas.- Kapacitet: 0,9 liter. - Tillbehör: Tefilter.  - Exklusiv design!
 • Chambord Pressobryggare 4 koppar 0,5 L Guld

  Chambord Pressobryggare 4 koppar 0,5 L Guld
  En klassisk kaffepress med hög kvalitet. Med vatten mellan 92 och 96 grader tar det fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Inte nog med att den brygger gott kaffe, den är även riktigt snygg och lyxig att servera ur. Rymmer 0,5 liter och ger 4 koppar kaffe.
 • Kaffepress, 3 koppar

  Kaffepress, 3 koppar
  En kaffepress i glas med lock/press i plast som rymmer 3 koppar.Kaffemått ingår ej.
 • French Press Pressokanna 3 koppar

  French Press Pressokanna 3 koppar
  Pressokanna från italienska Bialetti. Finns i 2 storlekar, 3 koppar och 8 koppar. Perfekt present till dig själv eller en vän som älskar pressokaffe!
 • La Cafetiere Classic Chrome - 8 kopper

  La Cafetiere Classic Chrome - 8 kopper
  p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545; min-height: 14.0px} Brygg kaffe på ett klassiskt franskt vis i denna sofistikerade och stilfulla pressbryggare!  Classic Chrome har en klassisk fransk design och är tillverkad i ett högkvalitativt och värmebevarande borosilikatglas. Med denna modell blir det verkligen en njutning att brygga kaffe morgon som kväll, för vem älskar inte att arbeta med vacker design? Ramen av rostfritt stål har en elegant kromad yta vilket ger en snygg kontrast mot det svarta handtaget. Detta är med andra ord en sofistikerad design som utstrålar kvalité och stil, och som med fördel lämnas framme på köksbänken för beskådan! Modellen har en kapacitet på 8 koppar, vilket är en mycket praktisk storlek för långa helgmorgnar eller mysiga fikastunder tillsammans med nära och kära. Classic Chrome är dessutom smidig att använda vid servering eftersom att den inte kräver ström, och står gärna kvar på bordet som en vacker detalj.  SpecifikationerFärg: KromMaterial: Rostfritt stål och borosilikatglasKapacitet: 8 koppar / 1000 ml 
 • Stelton Kaffepress EM 1 L Ultramarin

  Stelton Kaffepress EM 1 L Ultramarin
  En kaffepress i snygg design som rymmer 8 koppar. Med sin smarta funktion av dubbelvägg så håller kaffet en varm temperatur under en längre tid. Vid servering öppnas kaffekannan genom att vrida på tappen som sitter ovanpå locket. Med denna kaffepress kan du räkna med att servera ett gott, rykande varmt kaffe till dig själv och dina gäster.
 • Bodum Chambord Krom Pressbryggare 3 Koppar 0,35l

  Bodum Chambord Krom Pressbryggare 3 Koppar 0,35l
  Chambord pressbryggare från Bodum är en klassiker. Man började producera pressbryggaren redan på 1950 talet och man har fortsatt producera bryggaren samt utvecklat designen genom åren. Ramen runt om pressbryggaren och locket är tillverkat av stål som genomgår flera krom beläggningsprocesser för att behålla den glänsande ytan.   När man använder pressbryggaren bevaras både smak och aromerna från bönorna. Hur använder jag pressbryggaren?Fyll karaffen med det malda kaffe bönorna och varmt vatten, sen pressar du långsamt ner knoppen på locket tills den når botten. Efter det är det bara att njuta av sin nybryggda kopp kaffe.  
 • Hario Woodneck Coffee Press 3 cups

  Hario Woodneck Coffee Press 3 cups
  Tycker du om att dricka nybryggt och smakrikt kaffe på morgonen? Denna stämpelkanna från Harios Woodneck-serie ger dig ett läckert kaffe och en design som är en ren fröjd för ögat. Kannan har dubbla glaslager vilket gör att den bevarar kaffets temperatur länge samtidigt som utsidan förblir sval. Både kragen och locket på stämpelkannan är tillverkat i olivträ vilket tillsammans med glaset och sedan kaffet ger ett rent och snyggt uttryck. Vid rengöring tar du endast bort kragen och locket och diskar av kannan för hand. Specifikationer:- En del av Woodneck-serien- Krage och lock i olivträ- Värmetåligt glas- Dubbla väggar 
 • Stelton EM Kaffepress 8 koppar - svart

  Stelton EM Kaffepress 8 koppar - svart
  Med samma design som den prisvinnande EM77 termoskannan, är denna pressbryggaren från Stelton en riktig stilikon. Pressen kan brygga upp till 8 koppar och finns i 4 olika färger. Material: BPA-fri plastMått: 21 cm hög, 10,5 cm i diameter. Designer: Erik Magnussen  
 • Horwood Stämpelkanna i glas, 8 koppar

  Horwood Stämpelkanna i glas, 8 koppar
  Servera en god kopp kaffe med denna fina stämpelkanna från Horwood. Kannan är tillverkad i rep- och värmechocksbeskyddande glas, vilket garanterar att produkten kan gå från låga till riktigt höga temperaturer snabbt utan att ta skada. Locket och filtret är tillverkat i rostfritt stål och ger kannan ett rustikt retro-uttryck som passar i alla typer av hem. Kannan är lätt att rengöra då samtliga delar tål maskindisk.
 • French Press Pressokanna 8 koppar

  French Press Pressokanna 8 koppar
  Pressokanna från italienska Bialetti. Finns i 2 storlekar, 3 koppar och 8 koppar. Perfekt present till dig själv eller en vän som älskar pressokaffe!
 • Horwood Cafetiere 3 cup Doublewall

  Horwood Cafetiere 3 cup Doublewall
  En modern presskanna som ser till att hålla kaffet varmt!Brittiska Horwood har länge specialiserat sig att utveckla praktiska och hållbara produkter i rostfritt stål. Denna presskanna är inget undantag och kommer göra kaffestunden både enklare och godare. Kannan är tillverkad med dubbla väggar vilket gör att kaffet håller värmen mycket längre än i en vanlig kanna, en egenskap som gör att du kan brygga kaffet i förväg och inte behöver lämna dina gäster vid bordet. Den tidlösa designen gör att kannan smälter in i alla hem och definitivt kommer bli ett vackert tillskott på kaffebordet. Denna design rymmer 3 koppar vilket gör att den passar utmärkt när du är ensam eller nästa bästa kompisen är på besök. En utmärkt produkt för dig som älskar kaffe och vill göra vardagen lite enklare!  Specifikationer:- Färg: Stål.- Material: Rostfritt stål.- Kapacitet: 3 koppar.- Typ: Presskanna. - Dubbla väggar. 
 • Espro P5 Stämpelkanna

  Espro P5 Stämpelkanna
  När man är kaffe- eller te-fantast kan det betyda mycket att följa med i bryggprocessen av drycken. Med Espro P5 Stämpelkanna har de tänkt på detta när de utvecklade kannan, vilket tydligt kommer fram i designen som både är elegant och exklusiv och ger dig möjlighet att följa med i processen. Espro P5 Stämpelkanna är utrustad med glas i högsta kvalitet. Glaskannan är nämligen gjord av tyskt Schott-Duran glas, som är 40% tjockare än vid traditionella stämpelkannor. Det ger en hållbar kanna som är mer robust och håller ditt kaffe varmt längre.Espro P5 är också utrustad med det patenterade Safety Lock, som ser till att glaset står i hållaren vid användning. Den har även deras patenterade mikrofilter som ser till att kaffet och teet är rent varje gång och du slipper smuts och sump. Du kan även använda dig av pappersfiltren som hjälper till att skapa en pour-over effekt och ger en fantastisk smak. Kannan fås i flera storlekar och kommer med ett tefilter. Önskar du att använda den till kaffe samtidigt så kan du köpa till ett kaffefilter.
 • Stelton Kaffepress EM Classic Grön

  Stelton Kaffepress EM Classic Grön
  EM Presskannan från Stelton är lika funktionell som den är vacker. Kannan har dubbla väggar vilket håller kaffet varmt längre och den har ett lock som du med lätthet kan vrida på för att hälla upp kaffet, för att sedan vrida tillbaka för at stänga.En klassiker i hemmet som gör det en fröjd att mala sina egna kaffebönor för att sedan hälla skållhett vatten över och du har fått en hel kanna med gott kaffe.Kannan brygger upp till 8 koppar. Ett kaffemått och en doseringsguide medföljer.
 • Stelton Theo presskanna

  Stelton Theo presskanna
  Pressa ditt kaffe med stil med denna eleganta pressbryggare från Stelton. När designern Francis Cayouette skapade serien Theo tog han det bästa av den Asiatiska kulturen och kombinerade det med modern Dansk design. Detta resulterade i en fantastisk serie produkter anpassade för kaffe- och tedrickande. Den stilrena och harmoniska designen låter dina sinnen stimuleras och bjuder in dig till en lugn stund tillsammans med ditt favoritkaffe. I Serien ingår även sockerskål, mjölkkanna, mugg, bricka, kanna, skål, tevärme och tekanna.  Material: Texturerad Stengods, BambuDesign: Francis Cayouette
 • Monaco Pressobryggare 3 koppar Gun Metal

  Monaco Pressobryggare 3 koppar Gun Metal
  En klassisk kaffepress från La Cafetières serie Monaco, tillverkad av rostfritt stål och värmetåligt borosilikatglas. Häll hett vatten över malda kaffebönor eller teblad, pressa ner silen och servera direkt från kaffe-/tepressen. Brygger upp till 3 koppar åt gången. Volym 350 ml.
 • Monaco Pressobryggare 3 koppar Cream

  Monaco Pressobryggare 3 koppar Cream
  En klassisk kaffepress från La Cafetières serie Monaco, tillverkad av rostfritt stål och värmetåligt borosilikatglas. Häll hett vatten över malda kaffebönor eller teblad, pressa ner silen och servera direkt från kaffe-/tepressen. Brygger upp till 3 koppar åt gången. Volym 350 ml.
 • Handpresso 3 Koppar

  Handpresso 3 Koppar
  Den här stilrena presskannan erbjuder möjligheten att avnjuta aromatiskt kaffe med hjälp av en manuell bryggningsmetod. Båda presskannorna är utformade i lätt och värmebeständigt eldfast glas av hög kvalitet och har ett ergonomiskt halkfritt
 • Rosendahl GC Presskanna Svart 1,0 l

  Rosendahl GC Presskanna Svart 1,0 l
  Enkel och stilren presskanna från Rosendahls serie Grand Cru. Kannan är tillverkad i plast och glasinsatsen i kanna är gjord av borosilikat. Kannan rymmer 1 liter vilket motsvarar 8 koppar kaffe. Glasinsatsen tål maskindisk.  
 • Chambord Pressobryggare 12 koppar 1,5 L Guld

  Chambord Pressobryggare 12 koppar 1,5 L Guld
  En klassisk kaffepress med hög kvalitet. Med vatten mellan 92 och 96 grader tar det fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Inte nog med att den brygger gott kaffe, den är även riktigt snygg och lyxig att servera ur. Rymmer 1,5 liter och ger 12 koppar kaffe.

Vilket kaffe ska man använda till presskanna?

För att kaffet ska bli riktigt gott tycker vi att man ska mala hela bönor i en kaffekvarn. Ställ in kaffekvarnen på grovmalet och mal dina bönor strax innan du brygger presskaffet. Då får du ut de bästa aromerna och undviker smaken av gammalt kaffe som lätt blir med färdigmalet kaffe. Se till att du har diskat ur din presskanna och låtit den torka.

Handpresso Pump för folk i farten

Du som ofta är ute på språng och vill kunna brygga en riktigt god espresso kan köpa Handpresso Pump. Det är en kaffepress som funkar med både kapsel och löskaffe. Trycket pumpar du upp för hand tills du når rätt tryck enligt mätaren. Därefter tillsätter du 50 ml kokhett vatten och kaffet. Tryck på knappen och det heta vattnet rinner genom kaffet och ut kommer en rykande färsk espressokaffe.

Är en franskpress annorlunda än en presskanna?

Nej, det är bara ett annat namn på samma sak. Det var två fransmän, Mayer och Delforge, som 1852 tog patent på bryggmetoden. Så här såg deras ritning ut vid ansökan om patentet.

Ritning på kaffepress, patent 1852

ileadileadileadilead