Kaffepress

En kaffepress (även kallad pressobryggare) är en presskanna som man kan brygga kaffe i direkt på bordet. Det är väldigt enkelt att göra kaffe i kaffepressen och det går fort bara man har möjlighet att koka upp vatten.

Populärt inom kaffepress

 • Bodum - Chambord Kaffepress 3 koppar 35 cl Koppar

  Bodum - Chambord Kaffepress 3 koppar 35 cl Koppar
  En klassisk kaffepress med hög kvalitet. Med vatten mellan 92 och 96 grader tar det fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Inte nog med att den brygger gott kaffe, den är även riktigt snygg och lyxig att servera ur. Rymmer 35 cl och ger 3 koppar kaffe. Välj mellan krom, guld eller kopparfärgat stativ.
 • Bodum Columbia Termopress 8 Koppar Rostfri Blank

  Bodum Columbia Termopress 8 Koppar Rostfri Blank
  Pressbryggare från Bodum i rostfritt stål.Är du trött på att glaset går sönder på din pressbryggare? Detta är lösningen samt att du får termosfunktionen på köpet. Denna termospress kombinerar elegans med de bästa materialen för perfekt funktion. Den dubbelsidiga rostfria ståltermosen håller värmen längre än pressbryggare med enkelglas.
 • Horwood Judge Cafetiere 2 cup Doublewall

  Horwood Judge Cafetiere 2 cup Doublewall
  En modern presskanna som ser till att hålla kaffet varmt!Brittiska Horwood har länge specialiserat sig att utveckla praktiska och hållbara produkter i rostfritt stål. Denna presskanna är inget undantag och kommer göra kaffestunden både enklare och godare. Kannan är tillverkad med dubbla väggar vilket gör att kaffet håller värmen mycket längre än i en vanlig kanna, en egenskap som gör att du kan brygga kaffet i förväg och inte behöver lämna dina gäster vid bordet. Den tidlösa designen gör att kannan smälter in i alla hem och definitivt kommer bli ett vackert tillskott på kaffebordet. Denna design rymmer 2 koppar vilket gör att den passar utmärkt när du är ensam eller nästa bästa kompisen är på besök. En utmärkt produkt för dig som älskar kaffe och vill göra vardagen lite enklare!
 • Bodum - Chambord Kaffepress 1 L 8 koppar Koppar

  Bodum - Chambord Kaffepress 1 L 8 koppar Koppar
  En klassisk kaffepress med hög kvalitet. Med vatten mellan 92 och 96 grader tar det fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Inte nog med att den brygger gott kaffe, den är även riktigt snygg och lyxig att servera ur. Rymmer 1 liter och ger 8 koppar kaffe. Välj mellan krom, guld eller kopparfärgat stativ.

Fler tips på kaffepress

 • Bodum Chambord Kaffepress 8 - Kaffepressar Plast Koppar

  Bodum Chambord Kaffepress 8 - Kaffepressar Plast Koppar
  Presskannan Chambord är en klassisk, fransk kaffepress från Bodum som lanserades under 1950-talet. Kaffepressen är tillverkad i blankt rostfritt stål och är försedd med en insats i glas och handtag i svart plast.Det franska press-systemet har alltid varit det enklaste och ultimata sättet att brygga smakrikt kaffe på. Fyll på kaffepressen med din favoritsort och varmt vatten, pressa och njut sedan av en god kopp kaffe.Finns i flera färger. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Bialetti - Smart Presskanna 0,35 L Röd/Klar

  Bialetti - Smart Presskanna 0,35 L Röd/Klar
  Den mindre varianten av den klassiska pressokannan från Italienska Bialetti. För smidigt tillberedning av gott kaffe eller örtte. Locket och handtaget är i plast med en silikonbas som gör att kannan står stadigt. Behållaren är gjord av borosilikatglas och rymmer ca 3 kopparAlfonso Bialetti, även kallad ”den lilla mannen med mustaschen”, uppfann espressokannan redan 1933. Sedan dess har Bialetti varit ett starkt varumärke över hela världen och en symbol på italiensk design och kvalitet.
 • Bodum Chambord Kork kaffepress 3 Koppar 0,35 l

  Bodum Chambord Kork kaffepress 3 Koppar 0,35 l
  Chambord pressbryggare från Bodum är en klassiker. Man började producera pressbryggaren redan på 1950 talet och man har fortsatt producera bryggaren samt utvecklat designen genom åren. Ramen runt om pressbryggaren och locket är tillverkat av stål som genomgår flera krom beläggningsprocesser för att behålla den glänsande ytan.   När man använder pressbryggaren bevaras både smak och aromerna från bönorna. Hur använder jag pressbryggaren?Fyll karaffen med det malda kaffe bönorna och varmt vatten, sen pressar du långsamt ner knoppen på locket tills den når botten. Efter det är det bara att njuta av sin nybryggda kopp kaffe.
 • Stanley The Stay-Hot french press, 1,4 liter

  Stanley The Stay-Hot french press, 1,4 liter
  Stay-Hot French Press är en isolerad french press-kanna på 1,4 liter. Med den kan du servera dig själv eller dina gäster nybryggt kaffe hemma i köket, på båten eller under utflykten. Enkelt och flexibelt! Fyll den med malet kaffe, häll på varmt vatten, vänta ett par minuter och tryck därefter långsamt ner filtret - Klart!
 • Wien Cafetière Keramisk Presskanna 4 koppar 48 cl Vit

  Wien Cafetière Keramisk Presskanna 4 koppar 48 cl Vit
 • Bialetti - French-press Preziosa Kaffepress 8 koppar

  Bialetti - French-press Preziosa Kaffepress 8 koppar
  French-press Preziosa är en exklusiv kaffepress från Bialetti, som fungerar lika bra att brygga te ur. Häll i malet kaffe och vatten, låt dra och tryck sedan ner filtret och njut! Kaffepressen brygger upp till åtta koppar och rymmer 1 liter.
 • Bodum - Chambord Kaffepress 4 koppar 0,5 L Krom

  Bodum - Chambord Kaffepress 4 koppar 0,5 L Krom
  En klassisk kaffepress med hög kvalitet. Med vatten mellan 92 och 96 grader tar det fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Inte nog med att den brygger gott kaffe, den är även riktigt snygg och lyxig att servera ur. Rymmer 0,5 liter och ger 4 koppar kaffe.
 • Bodum Eileen Krom kaffepress 8 Koppar 1,0 l

  Bodum Eileen Krom kaffepress 8 Koppar 1,0 l
  Bodums serie Eileen har designats för att hedra den stora irländska designerna Eileen Gray och givetvis alla kaffe älskare. Att brygga kaffe i en pressbryggare gör att bönorna behåller smaken och aromen bättre. När du ska använda din pressbryggare börjar du med att mala dina bönor, placera det malda bönorna och varmt vatten i kannan och på locket. Dra upp knoppen och sen pressar du ner knoppen långsamt tills den når botten. Sen är det bara att njuta av en god kopp kaffe.   Pressbryggaren har en stålram som skyddar kannan, glaset är tillverkat i borosilikatglas. Det runda handtaget ger ett bekvämt och säkert grepp. Kan diskas i maskin. Tillverkad i Portugal.
 • BIALETTI Preziosa Fransk kaffepress 3 koppar

  BIALETTI Preziosa Fransk kaffepress 3 koppar
 • HAY Kaffepress, klar

  HAY Kaffepress, klar
  Med en stilren presskanna från danska HAY får du en färgglad uppdatering av kaffeälskarens klassiska basredskap. Kannan är tillverkad av tåligt borosilikatglas, med lock och knopp i kontrastfärg. Tack vare sin enkla och lekfulla design passar kannan utmärkt som del av dukningen såväl till fikan som under efterrätten under en härlig middag. Färgerna piggar upp och sprider glädje – såväl till dina gäster som när du njuter av en kopp i eget sällskap. Finns i flera färger.Presskannan är 19,5 centimeter hög, har en diameter på 15 centimeter och rymmer 1 liter. Lock och spiralplatta diskas för hand. Glaskannan tål maskindisk.
 • Bodum - Chambord Kaffepress 1 L 8 koppar Krom

  Bodum - Chambord Kaffepress 1 L 8 koppar Krom
  En klassisk kaffepress med hög kvalitet. Med vatten mellan 92 och 96 grader tar det fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Inte nog med att den brygger gott kaffe, den är även riktigt snygg och lyxig att servera ur. Rymmer 1 liter och ger 8 koppar kaffe. Välj mellan krom, guld eller kopparfärgat stativ.
 • Denby - Studio Cafetierie 1,5 L Blå

  Denby - Studio Cafetierie 1,5 L Blå
  Brew Cafetiere eller pressobryggare från Denby är vackert utformad, funktionell och perfekt för ett klassiskt franskt presskaffe. Finns både i Halo- och Studio Blå. Denby har skapat ett utbud av te- och kaffebryggningsprodukter i sin Brew-serie. Alla produkterna är tillverkade av högkvalitativ, lokalproducerad lera och glaserade för att förbättra hållbarheten.
 • Espro P6 Presskanna Stål, 95 cl

  Espro P6 Presskanna Stål, 95 cl
  Med en presskanna från Espro brygger du snabbt och enkelt utsökt kaffe till dig och dina vänner. Kannan är designad så att extraktionen stannar direkt när du pressar kaffet, vilket förhindrar att kaffet blir beskt över tid och att den sista koppen kommer smaka precis lika gott som den första. Kannan är utrustad med ett patenterat dubbelt mikrofilter som ser till att hålla koppen fri från all kaffesump, vilket kan vara ett problem när man använder presskannor.Den här kannan rymmer upp till 8 koppar och passar perfekt att använda när du har gäster på besök. Presskannan är även tillverkad i dubbelväggat rostfritt stål, vilket ser till att hålla ditt kaffe varmt i flera timmar.
 • Georg Jensen Bernadotte Kaffepress 1 L - Kaffepressar Rostfritt Stål

  Georg Jensen Bernadotte Kaffepress 1 L - Kaffepressar Rostfritt Stål
  Kaffepressen från Georg Jensen har en räfflad design i rostfritt stål med en subtil art deco-estetik för en sofistikerad och elegant touch perfekt för varma drycker som kaffe och te. Den har ett lättskött filter i rostfritt stål för vardaglig användning. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Inspirerad av art deco-estetiken. Formgivning av Sigvard Bernadotte. Om kaffepressen från Georg Jensen- Från serien Bernadotte.- Gjord av rostfritt stål.- Kapacitet: 100 cl.- Dubbla väggar för att hålla värmen länge.- Medföljande filter i rostfritt stål. Kaffepressens mått:- Höjd: 222 mm.- Bredd: 160 mm.- Djup: 103 mm. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Horwood - Stellar Dubbelsidig Presskanna 1,4 L Matt Finish

  Horwood - Stellar Dubbelsidig Presskanna 1,4 L Matt Finish
  Med Stellar Presskanna från Horwood får du snabbt en kopp välsmakande kaffe. Med sina dubbla väggar håller kannan kaffet varmt länge och du kan njuta med välbehag och utan stress. Presskannan kommer från engelska Horwood och rymmer 1,4 liter. Kannan finns i flera andra storlekar, för att passa allas behov, önskan och kaffebegär.Horwood etablerades redan 1896 i Bristol, England. Grundaren heter William Joseph Horwood och med varumärken som Judge och Stellar, specialiserade på husgeråd, köksartiklar och serviser, och de blivit mycket framgångsrika. Efter andra världskriget försvann många företag, men Horwoods livsverk lyckades återhämta sig, mycket tack vare sin familjeanda och kvaliteten på sina produkter.
 • Heirol Kaffepress 1 L - Kaffepressar Plast Glas

  Heirol Kaffepress 1 L - Kaffepressar Plast Glas
  Kaffepressen från Heirol har klassisk, tidlös design i rostfritt stål och glas perfekt för varma drycker som kaffe och te. Den har bekvämt handtag på sidan. Starta din morgon med en kopp kaffe för att göra dig glad. Om kaffepressen från Heirol- Klassisk design.- Tillverkad av rostfritt stål och glas.- Perfekt för varma drycker som kaffe och te.- Bredd: 160 mm.- Höjd: 230 mm.- Längd: 105 mm. Skötselråd för kaffepressen- Endast handdisk. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Melitta Kaffepress 8 Koppar

  Melitta Kaffepress 8 Koppar
  Fransk presskanna från Melitta med en kapacitet på 8 koppar. Presskannan ger dig möjligheten att avnjuta ett aromatiskt och fylligt kaffe. Rengöringen är en barnlek då filtersilen enkelt kan tas isär och diskas. Specifikationer:- Kapacitet på 8 koppar
 • Bodum Chambord Kaffepress 4 Koppar - Kaffepressar Plast Krom

  Bodum Chambord Kaffepress 4 Koppar - Kaffepressar Plast Krom
  Klassisk fransk kaffepress Chambord designadad av Bodum. Kaffepressen är tillverkad i blankt rostfritt stål och den goda kvalitén gör att den håller i många år. Chambord presskanna kommer med ett svart handtag som ger ett skönt grepp samtidigt som det ger kannan en stilren design. Det franska press-systemet har alltid varit det enklaste och ultimata sättet att brygga smakrikt kaffe på, bara ställ presskannan på bordet och njut av gott nybyggt kaffe. Välj mellan olika färger och storlekar. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Bodum Chambord Koppar kaffepress 8 Koppar 1,0 l m. foten

  Bodum Chambord Koppar kaffepress 8 Koppar 1,0 l m. foten
  Chambord pressbryggare från Bodum är en klassiker. Man började producera pressbryggaren redan på 1950 talet och man har fortsatt producera bryggaren samt utvecklat designen genom åren. Ramen runt om pressbryggaren och locket är tillverkat av stål som genomgår flera krom beläggningsprocesser för att behålla den glänsande ytan.   När man använder pressbryggaren bevaras både smak och aromerna från bönorna. Hur använder jag pressbryggaren?Fyll karaffen med det malda kaffe bönorna och varmt vatten, sen pressar du långsamt ner knoppen på locket tills den når botten. Efter det är det bara att njuta av sin nybryggda kopp kaffe.
 • Bodum Eileen Svart kaffepress 8 Koppar 1,0 l

  Bodum Eileen Svart kaffepress 8 Koppar 1,0 l
  Bodums serie Eileen har designats för att hedra den stora irländska designerna Eileen Gray och givetvis alla kaffe älskare. Att brygga kaffe i en pressbryggare gör att bönorna behåller smaken och aromen bättre. När du ska använda din pressbryggare börjar du med att mala dina bönor, placera det malda bönorna och varmt vatten i kannan och på locket. Dra upp knoppen och sen pressar du ner knoppen långsamt tills den når botten. Sen är det bara att njuta av en god kopp kaffe.   Pressbryggaren har en stålram som skyddar kannan, glaset är tillverkat i borosilikatglas. Det runda handtaget ger ett bekvämt och säkert grepp. Kan diskas i maskin. Tillverkad i Portugal.
 • Havana Presskanna 8 koppar 100 cl Koppar

  Havana Presskanna 8 koppar 100 cl Koppar
 • Bialetti - Smart Presskannan 1 L Röd/Klar

  Bialetti - Smart Presskannan 1 L Röd/Klar
  Klassisk Pressokanna från Italienska Bialetti för smidigt tillberedning av gott kaffe eller örtte. Locket och handtaget är i plast med en silikonbas som gör att kannan står stadigt. Behållaren är gjord av borosilikatglas och rymmer ca 8 kopparAlfonso Bialetti, även kallad ”den lilla mannen med mustaschen”, uppfann espressokannan redan 1933. Sedan dess har Bialetti varit ett starkt varumärke över hela världen och en symbol på italiensk design och kvalitet.
 • Chambord Presskanna Guld 35 cl

  Chambord Presskanna Guld 35 cl
 • Horwood Cafetiere 6 cup Doublewall

  Horwood Cafetiere 6 cup Doublewall
  Servera perfekt presskaffe i denna kanna från Horwood!Kaffe ska alltid drickas varmt, det förbättrar smaken, upplevelsen och aromen. Med denna moderna presskanna från brittiska Horwood garanterar du dig själv en perfekt kaffestund för dig själv och dina vänner. Den innovativa designen bygger på att kannan är tillverkad med dubbla väggar vilket gör att kaffet håller värmen mycket längre än i en vanlig kanna. Den stilrena och runda formen är noggrant avvägd för att passa in i alla moderna kök och kommer skapa en känsla av lugn på kaffebordet. Horwood har länge varit experter på produkter i rostfritt stål och har alltid prioriterat kvalité. Denna presskanna har lång livslängd och är tillverkad för att göra din vardag lite enklare. Den är tillräckligt stor för att rymma 6 koppar kaffe och passar utmärkt på fikabordet eller efter middagen. En oerhört praktisk kaffekanna som inte kan slå fel!
 • Stelton Theo kaffepress

  Stelton Theo kaffepress
  Pressa ditt kaffe med stil med denna eleganta pressbryggare från Stelton. När designern Francis Cayouette skapade serien Theo tog han det bästa av den Asiatiska kulturen och kombinerade det med modern Dansk design. Detta resulterade i en fantastisk serie produkter anpassade för kaffe- och tedrickande. Den stilrena och harmoniska designen låter dina sinnen stimuleras och bjuder in dig till en lugn stund tillsammans med ditt favoritkaffe. I Serien ingår även sockerskål, mjölkkanna, mugg, bricka, kanna, skål, tevärme och tekanna.  Material: Texturerad Stengods, BambuDesign: Francis Cayouette
 • Bodum - Chambord Pressobryggare 12 koppar 1,5 L Krom

  Bodum - Chambord Pressobryggare 12 koppar 1,5 L Krom
  En klassisk kaffepress med hög kvalitet. Med vatten mellan 92 och 96 grader tar det fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Inte nog med att den brygger gott kaffe, den är även riktigt snygg och lyxig att servera ur. Rymmer 1,5 liter och ger 12 koppar kaffe.
 • Sage Creatista Plus Kaffemaskin - Kaffepressar Rostfritt Stål Damson Blue

  Sage Creatista Plus Kaffemaskin - Kaffepressar Rostfritt Stål Damson Blue
  Kaffemaskinen från Sage har tidlös, stilren design i rostfritt stål med enkel användning perfekt för att göra ditt favoritkaffe, med eller utan mjölk. Den har avtagbar vattenbehållare på baksidan för enkel användning. Den har automatisk avstängning för säker användning, skjutbar droppbricka för enkel rengöring och olika inställningar perfekta för att göra ditt favoritkaffe. Välj mellan olika färger. Tillverkad i Kina. Om kaffemaskinen från Sage- Kaffemaskinen kommer i olika färger.- Vikt: 5,2 kg.- Djup: 308 mm.- 1600 Watt- Bredd: 393 mm.- Höjd: 308 mm.- Kapacitet: 150.0 cl.- Sladdlängd: 1200 mm.- Det är möjligt att ta bort vattenbehållaren. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Bodum Löst Glas Till 8 Koppars Kaffebryggare - Kaffepressar Plast Klar

  Bodum Löst Glas Till 8 Koppars Kaffebryggare - Kaffepressar Plast Klar
  Reservglas till Bodums pressobyggare Chambord. Glaset finns i flera storlekar och tål maskindisk. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Bodum - Columbia Kaffepress 8 koppar dubbelväggad Blank

  Bodum - Columbia Kaffepress 8 koppar dubbelväggad Blank
  Columbia pressobryggare är en elegant kaffepress i rostfritt stål. Pressobryggaren har dubbla väggar som håller värmen längre, samt en presskolv tillverkad i silikon och mesh som förhindrar repor och som ger komplett filtrering och tar bort bottensats. Med vatten mellan 92 och 96 grader tar det fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Låt kaffet dra i ca 4 minuter innan det pressas. Inte nog med att den brygger gott kaffe, den är även riktigt snygg och lyxig att servera ur. Rymmer 1 liter och ger 8 koppar kaffe.
 • Stelton EM Kaffepress 8 koppar - vit

  Stelton EM Kaffepress 8 koppar - vit
  Med samma design som den prisvinnande EM77 termoskannan, är denna pressbryggaren från Stelton en riktig stilikon. Pressen kan brygga upp till 8 koppar och finns i 4 olika färger. Material: BPA-fri plastMått: 21 cm hög; 10,5 cm i diameter. Designer: Erik Magnussen  
 • Bialetti - Preziosa Presskanna 3 koppar

  Bialetti - Preziosa Presskanna 3 koppar
  Preziosa kaffepress från Bialetti, häll i malet kaffe och vatten, låt dra och tryck sedan ner filtret och njut! Kaffepressen brygger upp till tre koppar och rymmer 350 ml. Den passar även perfekt för örtteer. Tål maskindisk. Kannan är i rostfritt stål med Bialettis logotyp, den lilla mannen med mustaschen. Alfonso Bialetti, även kallad ”den lilla mannen med mustaschen”, uppfann espressokannan redan 1933. Sedan dess har Bialetti varit ett starkt varumärke över hela världen och en symbol på italiensk design och kvalitet.
 • AdHoc - Thermo Presskanna 19,5 cm

  AdHoc - Thermo Presskanna 19,5 cm
  Thermo Presskanna 19,5 cm från AdHoc är en modern och stilren presskanna. Du brygger ditt kaffe direkt i den och har den som som en mugg med en stängbar dricköppning - perfekt när du är på språng. Presskannan är tillverkad för att hålla ditt kaffe eller te varmt länge. Det isolerade locket och den dubbla väggen håller temperaturen så att du kan njuta av din dryck under en lång tid.
 • Eva Solo Nordic Kitchen kaffepress 1 liter

  Eva Solo Nordic Kitchen kaffepress 1 liter
  Njut av en kopp te tillagad i den funktionella presskannan från Eva Solo, särskilt anpassad för att brygga lösvikts te. Den fungerar på samma sätt som en traditionell presskanna då den har samma bryggsystem, vilket medför att du har full kontroll över bryggandet av teet. Du kan enkelt anpassa styrkan som du vill ha den. Presskannan rymmer upp till 1 liter och är tillverkad av rostfritt stål.Nordic Kitchen presskannan håller teet varmt under en lång tid tack vara den dubbelväggade termoseffekten. Den nordiska och minimalistiska designen understryks med det smarta handtaget av ek som skapar en fin kontrast till det rostfria stålet. Presskannan gör sig vacker till varje dukning.
 • Stelton Cylinda-Line Presskaffe 8 koppar

  Stelton Cylinda-Line Presskaffe 8 koppar
  En stilren och klassisk pressbryggare från Stelton och deras Cylinda-kollektion, designat av Arne Jacobsen. Den ikoniska cylinderformen i Cylinda-kollektionen är en tidlös klassiker som år efter år förblir en stilikon.  Designer: Arne Jacobsen
 • Presskanna Dubbelväggig 1 liter Rostfritt Stål

  Presskanna Dubbelväggig 1 liter Rostfritt Stål
 • Sage Creatista Pro Kaffemaskin - Kaffepressar Rostfritt Stål Silver

  Sage Creatista Pro Kaffemaskin - Kaffepressar Rostfritt Stål Silver
  Kaffemaskinen från Sage har tidlös, stilren design i rostfritt stål med enkel användning perfekt för att göra ditt favoritkaffe, med eller utan mjölk. Den har avtagbar vattenbehållare på baksidan för enkel användning. Den har automatisk avstängning för säker användning, skjutbar droppbricka för enkel rengöring och olika inställningar perfekta för att göra ditt favoritkaffe. Tillverkad i Kina. Om kaffemaskinen från Sage- Vikt: 6,65 kg.- Djup: 499 mm.- Bredd: 251 mm.- Höjd: 418 mm.- Kapacitet: 200.0 cl.- Sladdlängd: 1000 mm.- Det är möjligt att ta bort vattenbehållaren. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Modern House - Lundi Presskanna med Handtag 17 cm

  Modern House - Lundi Presskanna med Handtag 17 cm
  Klassisk presskanna i glas och rostfritt stål med handtag och en volym på 35 cl från norska Modern Houses Lundi-serie.Brygg enkelt en kanna utsökt morgonkaffe med denna praktiska presskanna i klassiskt format från det norska köksföretaget Modern House. Med Modern Houses presskanna förvandlar du magiskt dina morgnar till njutbara stunder vare sig du är morgonmänniska eller inte, och med en kopp av det fantastiska kaffet som bryggs med kaffepressen från Lundi-serien är det bara att lägga upp fötterna på fotstödet och njuta av dagens tidning i lugn och ro. Presskannan är tillverkad med ytterhölje och pressdel i 18/8 rostfritt stål för hållbar användning under många morgnar framåt, och själva kannan är tillverkad i högkvalitativt borosilikatglas som tål rykande hett kaffe utan problem. Presskannan har en volym på 35 cl och kan brygga upp till 3 koppar kaffe på samma gång. Kaffepressen och dess delar rengörs enkelt i diskmaskin.Letar du efter ett specifikt tillbehör eller verktyg till ditt kök? Då är chansen stor att du hittar det du söker hos norska Modern House. Modern House har under flera år nu tagit fram smarta köksprodukter med fokus på kvalité, funktionalitet och skandinavisk design. Deras produktsortiment innehåller allt från brödkorgar till elegant utformade presskannor och espressoglas, och det produkterna har gemensamt är att de har formgivits med kärlek för att stunderna du tillbringar med dem i köket ska bli så njutningsbara som möjligt. Gör ditt kök till en frizon med Modern House, och upptäck matlagningsglädje så som du aldrig har upplevt den förut.
 • Rig-tig Foodie Single Cup Kaffebryggare - Kaffepressar Plast Vit

  Rig-tig Foodie Single Cup Kaffebryggare - Kaffepressar Plast Vit
  Kaffebryggaren från RIG-TIG by Stelton har funktionell, användarvänlig design perfekt för att göra ditt favoritkaffe. Den har avtagbar droppbricka för enkel rengöring. Välj mellan olika färger. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Fri från BPA och ftalater. Om kaffebryggaren från RIG-TIG by Stelton- Tillverkad av plast och silikon.- Fri från BPA och ftalater.- Användarvänlig, funktionell design.- Avtagbar droppbricka.- Kaffebryggaren kommer i olika färger.- 700 Watt- Djup: 65 mm.- Bredd: 80 mm.- Höjd: 385 mm. Skötselråd för kaffebryggaren- Endast handdisk. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Bodum Chambord Guld kaffepress 3 Koppar 0,35 l m. fot

  Bodum Chambord Guld kaffepress 3 Koppar 0,35 l m. fot
  Serien Chambord från Bodum har tillverkats enda sedan 1950 talet. Smaken och aromen i bönorna bevaras bättre när man använder en pressbryggare. Fyll karaffen med malda bönor och varmt vatten, pressa sedan långsamt ner knoppen till botten. Sen är det bara att njuta av sitt kaffe.
 • Bodum Chambord Koppar kaffepress 3 Koppar 0,35 l

  Bodum Chambord Koppar kaffepress 3 Koppar 0,35 l
  Chambord pressbryggare från Bodum är en klassiker. Man började producera pressbryggaren redan på 1950 talet och man har fortsatt producera bryggaren samt utvecklat designen genom åren. Ramen runt om pressbryggaren och locket är tillverkat av stål som genomgår flera krom beläggningsprocesser för att behålla den glänsande ytan.   När man använder pressbryggaren bevaras både smak och aromerna från bönorna. Hur använder jag pressbryggaren?Fyll karaffen med det malda kaffe bönorna och varmt vatten, sen pressar du långsamt ner knoppen på locket tills den når botten. Efter det är det bara att njuta av sin nybryggda kopp kaffe.
 • Bodum Douro kaffepress 1 L Vit

  Bodum Douro kaffepress 1 L Vit
  Tillaga välsmakande kaffe på under fem minuter med Douro Presskanna från Bodum. Den eleganta presskannan har en kapacitet på 1 L vilket kan liknas vid 8 koppar och en enkel bryggmetod som garanterar fantastiskt kaffe efter endast fyra minuters presstid.Presskannan er tillverkad i porslin med ett ergonomiskt handtag av ek, som ger en fin, stilren kontrast till porslinet. Douro-serien kännetecknas av den vackra randiga designen och är döpt efter det gamla portugisiska vindistriktet med samma namn. Man kan även se i presskannans utseende att den är inspirerad av vindistriktets landskap. Douro presskanna finns i svart respektive vitt porslin.
 • Espro P5 Presskanna, 53 cl

  Espro P5 Presskanna, 53 cl
  Duka fikabordet och sätt pricken över i:et med denna snygga presskanna från Espro. Med en stilren och modern design passar den utmärkt in i det skandinaviska hemmet och garanterar dig perfekt bryggt kaffe varje gång. Det praktiska dubbla mikrofiltret är omslutet av en silikonring som ligger tätt mot glasets insida, vilket skapar ett vakuum samtidigt som du pressar ner kaffet och gör att drycken inte blir besk, den sista koppen du häller upp kommer alltså smaka lika gott som den första. Den här designen ser också till att ingen sump hamnar i koppen, vilket kan vara problem när man använder en presskanna.Denna kanna rymmer 53 cl och passar perfekt när du inte vill brygga stora mängder kaffe. Det specialdesignade glaset med 40% tjockare väggar ser även till att kaffet hålls varmt länge. Kannan är enkel att rengöra tack vare det handtaget som smidigt kan tas av. Med Espro är du garanterad hög kvalitet och riktigt gott kaffe
 • Stelton EM Kaffepress 8 koppar - svart

  Stelton EM Kaffepress 8 koppar - svart
  Med samma design som den prisvinnande EM77 termoskannan, är denna pressbryggaren från Stelton en riktig stilikon. Pressen kan brygga upp till 8 koppar och finns i 4 olika färger. Material: BPA-fri plastMått: 21 cm hög, 10,5 cm i diameter. Designer: Erik Magnussen  
 • Bodum Chambord Krom kaffepress 8 Koppar 1,0 l Soft grip

  Bodum Chambord Krom kaffepress 8 Koppar 1,0 l Soft grip
  Chambord pressbryggare från Bodum är en klassiker. Man började producera pressbryggaren redan på 1950 talet och man har fortsatt producera bryggaren samt utvecklat designen genom åren. Ramen runt om pressbryggaren och locket är tillverkat av stål som genomgår flera krom beläggningsprocesser för att behålla den glänsande ytan.   När man använder pressbryggaren bevaras både smak och aromerna från bönorna. Hur använder jag pressbryggaren?Fyll karaffen med det malda kaffe bönorna och varmt vatten, sen pressar du långsamt ner knoppen på locket tills den når botten. Efter det är det bara att njuta av sin nybryggda kopp kaffe.
 • Stelton Em Kaffepress 1 L - Kaffepressar Plast Svart

  Stelton Em Kaffepress 1 L - Kaffepressar Plast Svart
  EM stämpelkanna är en designklassiker i ny tolkning som är en av Steltons bästsäljare och är designad av danska Erik Magnussen. Kaffepressen är tillverkad av plast och en version av EM presskanna finns i rostfritt stål. Pressen har dubbla väggar och en smart öppna/stäng-funktion som håller kaffet varmt under en lång tid. Du serverar kaffet enkelt genom att ta tag i vredet och vrid locket till öppet läge för att sedan stänga genom att vrida tillbaka locket. Med både ett snyggt utseende och smart lock blir pressen idealisk att använda hemma för morgon- och eftermiddagskaffet. EM är den perfekta inflyttningspresenten, gåvan till studenten eller till brudparet tack vare den klassiska formen och de många olika kulörerna att välja mellan – Det finns en som passar alla. Rymmer upp till 8 koppar kaffe Smart öppna/stängfunktion Många olika färger Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Stelton - EM77 Kaffepress 1 L Vit

  Stelton - EM77 Kaffepress 1 L Vit
 • Bodum Kenya kaffepress 4 Koppar 0,5 l

  Bodum Kenya kaffepress 4 Koppar 0,5 l
  Pressbryggaren Kenya från Bodum erbjuder dig det bästa sättet att njuta av en kopp kaffe. Du kommer att extrahera det mesta essentiella oljorna från nymalt kaffe. Tillsätt i kanna ny malda bönor, häll i varmt vatten, rör om, sätt på locket och vänta i 3 -4 min och pressa sen ner knoppen långsamt.  Njut nu av en god kopp kaffe. Att dricka handgjort kaffe kommer kännas som en vardagslyx varje dag. Pressbryggaren är tillverkad i borosilikatglas.
 • Modern House - Lundi Presskanna 21 cm Smoke

  Modern House - Lundi Presskanna 21 cm Smoke
  Elegant presskanna med en volym på 1 L från norska Modern Houses Lundi-serie.Bered enkelt en kanna smakfullt kaffe på morgonkvisten med denna vackert utformade presskanna från Modern House. Modern Houses presskanna är klassiskt utformad för att du enkelt ska kunna brygga upp en kanna utsökt kaffe på bara några minuter – det är bara att koka upp vatten och fylla bryggaren med ditt favoritkaffe så är du i gång! Kannan i glas har rymligt med utrymme, och med sin volym på 1 L har den nog med kaffe efter en bryggning för att du ska kunna bjuda ett helt långbord på den uppiggande drycken efter maten och fortfarande ha lite över – fantastiskt! Presskannan har en höjd på 21 cm och samtliga delar kan rengöras i diskmaskin.Letar du efter ett specifikt tillbehör eller verktyg till ditt kök? Då är chansen stor att du hittar det du söker hos norska Modern House. Modern House har under flera år nu tagit fram smarta köksprodukter med fokus på kvalité, funktionalitet och skandinavisk design. Deras produktsortiment innehåller allt från brödkorgar till elegant utformade presskannor och espressoglas, och det produkterna har gemensamt är att de har formgivits med kärlek för att stunderna du tillbringar med dem i köket ska bli så njutningsbara som möjligt. Gör ditt kök till en frizon med Modern House, och upptäck matlagningsglädje så som du aldrig har upplevt den förut.
 • Bodum - Chambord Pressobryggare 12 koppar 1,5 L Guld

  Bodum - Chambord Pressobryggare 12 koppar 1,5 L Guld
  En klassisk kaffepress med hög kvalitet. Med vatten mellan 92 och 96 grader tar det fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Inte nog med att den brygger gott kaffe, den är även riktigt snygg och lyxig att servera ur. Rymmer 1,5 liter och ger 12 koppar kaffe.
 • Espro P7 1032C2 kaffepress

  Espro P7 1032C2 kaffepress
  Läcker stämpelkanna i elegant design! Vad är egentligen mer praktiskt än att brygga kaffet i samma kanna som du serverar det i? Denna eleganta stämpelkanna från Espro har både en fantastisk design och oerhört praktiska funktioner. Det blanka stålet får kannan att passa in i alla moderna hem och du kommer snart märka att den gör sig bra som ett stående inslag på köksbänken. Utrustad med dubbla väggar ser den också till att hålla kaffet varmt mycket längre än en vanlig stämpelkanna, vilket gör att du enkelt kan planera ditt bryggande samtidigt som du fixar med annat!Espro vet att kaffets kvalité kan avgöra huruvida en dag blir bra eller dålig. Därför är denna kanna utrustad med ett patenterat mikrofilter som ger en fantastisk smak och håller borta smuts och damm. Silikonpackningen i locket gör att du i princip inte kan spilla, och kannan kommer garanterat inte stå och droppa! Perfekt när du vill hålla diskbänken ren från spill! En exklusiv kanna med många fördelar - perfekt för kaffeälskaren!
 • Bodum Columbia Kaffebryggare Dubbelvägg Blank 4 Koppar - Kaffepressar Rostfritt Stål

  Bodum Columbia Kaffebryggare Dubbelvägg Blank 4 Koppar - Kaffepressar Rostfritt Stål
  Columbia Kaffebryggare från Bodum. Den här kaffebryggaren i rostfritt stål är elegant och samtidigt praktisk. Häll i färskmalet kaffe och slå på varmt vatten, så får du gott kaffe på nolltid. Den fungerar även som en termos och håller innehållet varmt upp till två timmar, tack vare dubbelväggen. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.

Hur gör man kaffe med kaffepress?

Du behöver en kaffepress, ett kaffemått, kokande vatten och grovmalet bryggkaffe.

En lagom dosering är att lägga ner 2 kaffemått per kopp i presskannan, vilket är nästan dubbelt mot rådande dosering och mått för bryggkaffe. Koka upp vatten och häll ner önskad mängd direkt ner i kannan. Rör om och låt stå i 3-4 minuter. Ju längre det får stå desto starkare men låter du det dra för länge blir kaffet beskt.

Pressa nu långsamt ner pressen tills allt kaffe är ovanför filtret. Om det tar stopp innan dess, ta bort locket och rör om så brukar det gå lättare.

Sen är det bara att servera direkt ur din presskaffekanna och avnjuta en god kopp färskt presskaffe. Tycker du det var för starkt eller för svagt får du ändra din dosering till nästa gång.

Vilket kaffe ska man använda till pressobryggare?

För att kaffet ska bli riktigt gott tycker vi att man ska mala hela bönor i en kaffekvarn. Ställ in kaffekvarnen på grovmalet och mal dina bönor strax innan du brygger presskaffet.

Då får du ut de bästa aromerna och undviker smaken av gammalt kaffe som lätt blir med färdigmalet kaffe. Se till att du har diskat ur din presskanna och låtit den torka.

Kaffepress för 1 kopp kaffe

Du som ofta är ute på språng och vill kunna brygga en riktigt god espresso kan köpa Handpresso Pump. Det är en kaffepress som funkar med både kapsel och löskaffe. Trycket pumpar du upp för hand tills du når rätt tryck enligt mätaren. Därefter tillsätter du 50 ml kokhett vatten och kaffet. Tryck på knappen och det heta vattnet rinner genom kaffet och ut kommer en rykande färsk espressokaffe.

Det är ju annars så att de flesta pressobryggare kan göra mer än en kopp och exempelvis kaffepressen från Bodum finns i många olika storlekar.

Är en franskpress annorlunda än en presskanna?

Nej, det är bara ett annat namn på samma sak. Det var två fransmän, Mayer och Delforge, som 1852 tog patent på bryggmetoden. Så här såg deras ritning ut vid ansökan om patentet.

Ritning på kaffepress, patent 1852

Ibland kallas kaffepressen för stämpelkanna också.

Hur länga ska kaffet dra i kaffepressen?

En bra tid att börja med är att låta kaffet stå och dra i 4 minuter i pressbryggaren. Det brukar ge ett lagomt starkt kaffe. För svagare smak kortar du ner tiden. För starkare kaffe ökar du på, men låter man kaffet dra för länge innan man pressar ner kommer beska smaker att framträda.