Kaffepress

En kaffepress (även kallad pressobryggare) är en presskanna som du kan brygga kaffe i direkt på bordet. Det är väldigt enkelt att göra kaffe i kaffepressen och det går fort bara du har möjlighet att koka upp vatten.

Populärt inom kaffepress

 • Bodum - Chambord Kaffepress 3 koppar 35 cl Koppar

  Bodum - Chambord Kaffepress 3 koppar 35 cl Koppar
  En klassisk kaffepress med hög kvalitet. Med vatten mellan 92 och 96 grader tar det fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Inte nog med att den brygger gott kaffe, den är även riktigt snygg och lyxig att servera ur. Rymmer 35 cl och ger 3 koppar kaffe. Välj mellan krom, guld eller kopparfärgat stativ.
 • Bodum Columbia Termopress 8 Koppar Rostfri Blank

  Bodum Columbia Termopress 8 Koppar Rostfri Blank
  Pressbryggare från Bodum i rostfritt stål.Är du trött på att glaset går sönder på din pressbryggare? Detta är lösningen samt att du får termosfunktionen på köpet. Denna termospress kombinerar elegans med de bästa materialen för perfekt funktion. Den dubbelsidiga rostfria ståltermosen håller värmen längre än pressbryggare med enkelglas.
 • Bodum - Chambord Kaffepress 1 L 8 koppar Koppar

  Bodum - Chambord Kaffepress 1 L 8 koppar Koppar
  En klassisk kaffepress med hög kvalitet. Med vatten mellan 92 och 96 grader tar det fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Inte nog med att den brygger gott kaffe, den är även riktigt snygg och lyxig att servera ur. Rymmer 1 liter och ger 8 koppar kaffe. Välj mellan krom, guld eller kopparfärgat stativ.
 • KitchenAid Artisan kaffepress

  KitchenAid Artisan kaffepress
  En perfekt designad stämpelkanna till alla passionerade kaffedrickare. Du får en aromatisk och fyllig smak när du brygger kaffe med KitchenAid Artisan stämpelkanna, samtidigt som den integrerade vågen och timern gör det möjligt att väga kaffe och vatten var för sig. På detta sätt får du en fyllig kaffesmak med en perfekt balans mellan vatten, kaffe och bryggtid.Den är tillverkad i en sladdlös design med LCD-skärm på vilken du enkelt avläser vikt och bryggtid. Värmen bevaras tack vare de dubbla väggarna. Här finns ett enkelt och bekvämt handtag med mjukt grepp för en behaglig användning. Kannan är i rostfritt stål med silikonförsegling. Bruker AAA-batterier.

Fler tips på kaffepress

 • Bialetti - Smart Presskanna 0,35 L Svart/Klar

  Bialetti - Smart Presskanna 0,35 L Svart/Klar
  Den mindre varianten av den klassiska pressokannan från Italienska Bialetti. För smidigt tillberedning av gott kaffe eller örtte. Locket och handtaget är i plast med en silikonbas som gör att kannan står stadigt. Behållaren är gjord av borosilikatglas och rymmer ca 3 kopparAlfonso Bialetti, även kallad ”den lilla mannen med mustaschen”, uppfann espressokannan redan 1933. Sedan dess har Bialetti varit ett starkt varumärke över hela världen och en symbol på italiensk design och kvalitet.
 • Bodum Kenya kaffepress 3 Koppar, 0,35 l

  Bodum Kenya kaffepress 3 Koppar, 0,35 l
  Pressbryggaren Kenya från Bodum erbjuder dig det bästa sättet att njuta av en kopp kaffe. Du kommer att extrahera det mesta essentiella oljorna från nymalt kaffe. Tillsätt i kanna ny malda bönor, häll i varmt vatten, rör om, sätt på locket och vänta i 3 -4 min och pressa sen ner knoppen långsamt.  Njut nu av en god kopp kaffe. Att dricka handgjort kaffe kommer kännas som en vardagslyx varje dag. Pressbryggaren är tillverkad i borosilikatglas.
 • Bodum - Chambord Kaffepress 1 L 8 koppar Guld

  Bodum - Chambord Kaffepress 1 L 8 koppar Guld
  En klassisk kaffepress med hög kvalitet. Med vatten mellan 92 och 96 grader tar det fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Inte nog med att den brygger gott kaffe, den är även riktigt snygg och lyxig att servera ur. Rymmer 1 liter och ger 8 koppar kaffe. Välj mellan krom, guld eller kopparfärgat stativ.
 • Rosendahl - Coffee Plunger Reservglas 1,0L Klar

  Rosendahl - Coffee Plunger Reservglas 1,0L Klar
 • Bodum Chambord kaffepress 3 koppar 0,35 l Kopparfärgad

  Bodum Chambord kaffepress 3 koppar 0,35 l Kopparfärgad
  Bodum Chambord kaffebryggare 3 koppar.Chambord är en sann klassiker - den klassiska franska press-kaffebryggaren designades på femtiotalet. Och den produceras fortfarande på samma sätt, med samma omsorgsfulla hantverk som användes på den ursprungliga Chambord.Den enda skillnaden i produktionen sedan femtiotalet är de höga normer för miljöriktig tillverkning. Det svarta Chambord Polypropen handtaget kommer i en matt finish som ger ett bekvämt och stadigt grepp om kannan.Det franska pressystemet har alltid varit det enklaste och bästa sättet att brygga en utmärkt kopp kaffe. Att använda färska grovmalda bönor med vatten mellan 92 och 96 grader tar fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Den riktiga klassikern, Chambord från Bodum är perfekt när du vill brygga gott kaffe snabbt. Alla delar kan diskas i diskmaskin. Chambord kaffebryggare är otroligt enkel att använda:Häll i kaffepulvret i glaskannan och sedan det varma vattnet. Pressa ner silen och låt stå i få minuter så att smaken blir kraftig och god. Sedan är det färdigt att dricka.Design: Bodum.Material: Glas och Rostfritt stål.Volym: 3 koppar (0,35 liter).
 • Bodum - Columbia Kaffepress Dubbelväggad 1 L Förkromad

  Bodum - Columbia Kaffepress Dubbelväggad 1 L Förkromad
  Upptäck den rika smaken av hett kaffe med BODUMs COLUMBIA termopressobryggare. Denna innovativa pressobryggare, en del av BODUMs välkända serie av presskannor, kombinerar smidig bryggning med en ren kaffesmak. Med dess dubbelväggiga konstruktion håller den ditt kaffe varmt längre.Inom bara fyra minuter förvandlar COLUMBIA pressobryggaren vatten och grovmalda kaffebönor till en kopp fyllig och smakrik kaffe. Den dubbelväggiga designen säkerställer att din kaffe förblir varm i upp till två timmar, vilket låter dig njuta av en lång och avslappnad frukost utan att behöva brygga kaffe igen.Med sin eleganta design ser COLUMBIA lika bra ut som det smakar. Den rostfria kroppen är formad med sofistikerade kurvor och den robusta kromytan passar in i alla typer av kök, vare sig de är traditionella eller moderna.Funktioner och fördelar:- Värmeisolerad pressobryggare med dubbelväggig rostfri konstruktion som bibehåller värmen längre.- Kolven är tillverkad av silikon och mesh för att förhindra repor, ge bättre filtrering och minska sumpbildningen.- Handtaget ger ett säkert grepp, förblir svalt och underlättar både hållning och hällning.- Säkerhetslock förhindrar läckage.- Miljövänlig bryggningsmetod som eliminerar behovet av pappersfilter eller plastkapslar.- Enkel att använda och rengöra, tål diskmaskin.Hur du använder den:1. Placera COLUMBIA på en plan yta och håll stadigt i handtaget medan du drar upp kolven ur kannan.2. Tillsätt en toppad tesked eller en BODUM-måttsked med grovmalen kaffe per kopp (0,12 L vatten).3. Häll i varmt vatten i kannan (ca 92-96 °C), lämna minst 2,5 cm fritt utrymme till toppen och rör om med en plast- eller träsked.4. Placera kolven ovanpå kannan och stäng locket för att behålla värmen.5. Låt stå i fyra minuter och tryck sedan långsamt ned kolven. Öppna hällpipen genom att vrida locket och häll upp din läckra kopp kaffe.Observera att alla kaffe- och tebryggare använder europeiska koppstorlekar, där 1 kopp motsvarar cirka 0,12 liter.
 • Stelton Cylinda-line Presskanna - Kaffepressar Rostfritt Stål

  Stelton Cylinda-line Presskanna - Kaffepressar Rostfritt Stål
  Presskanna från Stelton. Den här presskannan är perfekt att servera rykande hett kaffe i! Det är en modern och samtidigt klassisk presskanna, som behåller kaffets smak och temperatur efter att det har pressats. Passar lika bra till vardags och fest. Den har designats av Arne Jacobsen och tillhör den ikoniska serien Cylinda-Line. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Maku Gastro kaffepress 1 liter, rostfritt stål

  Maku Gastro kaffepress 1 liter, rostfritt stål
  Med Gastro kaffepress från Maku kan du tillaga perfekt presskaffe för alla kaffestunder – ett enkelt och snabbt sätt att tillaga smakrikt kaffe. Kannan är tillverkad av rostfritt stål med dubbla väggar, vilket gör att din dryck håller temperaturen längre. Kannan är inte bara bra för kaffe, utan kan även användas för att brygga te. Kapacitet 1 liter. Handdisk rekommenderas.
 • HAY Kaffepress, klar

  HAY Kaffepress, klar
  Med en stilren presskanna från danska HAY får du en färgglad uppdatering av kaffeälskarens klassiska basredskap. Kannan är tillverkad av tåligt borosilikatglas, med lock och knopp i kontrastfärg. Tack vare sin enkla och lekfulla design passar kannan utmärkt som del av dukningen såväl till fikan som under efterrätten under en härlig middag. Färgerna piggar upp och sprider glädje – såväl till dina gäster som när du njuter av en kopp i eget sällskap. Finns i flera färger.Presskannan är 19,5 centimeter hög, har en diameter på 15 centimeter och rymmer 1 liter. Lock och spiralplatta diskas för hand. Glaskannan tål maskindisk.
 • Modern House - Lundi Presskanna med Handtag 21 cm Rostfri/Klar

  Modern House - Lundi Presskanna med Handtag 21 cm Rostfri/Klar
  Klassisk presskanna i glas och rostfritt stål med handtag och en volym på 1 L från norska Modern Houses Lundi-serie.Brygg enkelt en kanna utsökt morgonkaffe med denna praktiska presskanna i klassiskt format från det norska köksföretaget Modern House. Med Modern Houses presskanna förvandlar du magiskt dina morgnar till njutbara stunder vare sig du är morgonmänniska eller inte, och med en kopp av det fantastiska kaffet som bryggs med kaffepressen från Lundi-serien är det bara att lägga upp fötterna på fotstödet och njuta av dagens tidning i lugn och ro. Presskannan är tillverkad med ytterhölje och pressdel i 18/8 rostfritt stål för hållbar användning under många morgnar framåt, och själva kannan är tillverkad i högkvalitativt borosilikatglas som tål rykande hett kaffe utan problem. Presskannan har en volym på 1 L och kan brygga upp till 6 koppar kaffe på samma gång. Kaffepressen och dess delar rengörs enkelt i diskmaskin.Letar du efter ett specifikt tillbehör eller verktyg till ditt kök? Då är chansen stor att du hittar det du söker hos norska Modern House. Modern House har under flera år nu tagit fram smarta köksprodukter med fokus på kvalité, funktionalitet och skandinavisk design. Deras produktsortiment innehåller allt från brödkorgar till elegant utformade presskannor och espressoglas, och det produkterna har gemensamt är att de har formgivits med kärlek för att stunderna du tillbringar med dem i köket ska bli så njutningsbara som möjligt. Gör ditt kök till en frizon med Modern House, och upptäck matlagningsglädje så som du aldrig har upplevt den förut.
 • Dualit - EcoPress för Veruto

  Dualit - EcoPress för Veruto
  EcoPress för Veruto från Dualit hjälper dig att återvinna använda aluminiumkaffekapslar hemma på ett snabbt och enkelt sätt. Den nya EcoPress for Vertuo är endast kompatibel med Nespresso® Vertuo-kapslar. Denna är enkel att använda och du separerar kaffet från kapseln genom ett enkelt tryck. Skölj sedan ur kapseln och kasta för metallåterviningen.
 • Cult Design - Orient Kaffemakare 1,3 L Vit

  Cult Design - Orient Kaffemakare 1,3 L Vit
  Med denna kanna kan du njuta av extra gott kaffe med mer framträdande aromer. Bryggaren använder sig av en ”soft brew” teknik som är en vänligare process där kaffet får en behaglig smak och mindre bitterhet. Dessutom har det aldrig varit enklare att göra kaffet: häll i kaffet i bryggaren, följt av varmt vatten, rör om och låt sedan dra några minuter. Fungerar lika bra för traditionellt varmt bryggkaffe som ”cold brew.” För att få fram den unika mönstereffekten i Orientservisen görs den för hand av duktiga hantverkare. Tekniken gör att glasyrerna kan skifta en aning i färgton mellan olika produkter. Denna serie tål diskmaskin och mikrovågsugn, och blir en iögonfallande dukning med sina vackra delar, från tallrik till serveringsfat.
 • Bodum - Kenya Kaffepress 8 koppar 1 L Förkromad

  Bodum - Kenya Kaffepress 8 koppar 1 L Förkromad
  BODUMs Kenya Kaffepress 1 L för 8 koppar är ett legendariskt pressbryggningssystem som är känt bland kaffekännare för att ge en läcker, kraftfull smak och rik arom till ditt kaffe. Med en modern touch uppdaterar vår Kenya pressobryggare denna klassiska funktionalitet och ger en stilren look till din kaffebryggning.Precis som alla våra pressobryggare har Kenya en kanna av lätt borosilikatglas och återanvändbart filter och kolv av rostfritt stål, vilket säkerställer att ditt kaffe får samma goda smak varje gång. Du kan välja bland olika stilar som passar din köksdesign, från enkel och rak plast till en iögonfallande design i plast eller en klassisk stomme i förkromat rostfritt stål.Oavsett stil erbjuder Kenya pressobryggaren en miljövänlig metod för kaffepressning som garanterar att du får ut hela smaken och aromen från dina favoritkaffebönor.Här är några av dess funktioner och fördelar:- Ikonisk pressobryggare som framhäver hela smaken och aromen i din kaffe.- Kannan är tillverkad av fläck- och värmebeständigt borosilikatglas som inte påverkar kaffets naturliga smak.- Finns i olika stilar för att passa in i din köksdesign, inklusive rak plastkropp, böjd plast och en stomme i förkromat rostfritt stål.- Kolv och filter i rostfritt stål förhindrar kaffesump från att följa med när du häller upp kaffet.- Miljövänligare än många andra kaffebryggmetoder då den inte kräver användning av kaffefilter eller plastkapslar.Så här använder du den:1. Placera Kenya på en plan yta, håll stadigt i handtaget och dra upp kolven ur kannan.2. Tillsätt en toppad tesked eller en BODUM-måttsked med grovmalet kaffe per kopp (0,12 L vatten).3. Häll varmt vatten i kannan (cirka 92-96 °C), men se till att lämna minst 2,5 cm fritt utrymme till toppen och rör om med en plast- eller träsked.4. Placera kolven ovanpå kannan och vrid locket så att pipen är stängd för att behålla värmen.5. Låt stå i fyra minuter och tryck sedan långsamt ned kolven. Vrid locket för att öppna hällpipen och häll upp en läcker kopp kaffe.* Observera att Bodums kaffe- och tebryggare använder europeiska koppstorlekar, där 1 kopp motsvarar cirka 0,12 L.
 • Bodum Chambord Kaffebryggare Large - Kaffepressar Plast Koppar

  Bodum Chambord Kaffebryggare Large - Kaffepressar Plast Koppar
  Kaffebryggaren från Bodum har en klassisk design i rostfritt stål med en kopparfinish. Den har en värmetålig karaff i borosilikatglas med ett handtag i polypropen perfekt för ett bättre grepp. Enkel att använda och enkel att rengöra. Starta din morgon med en kopp kaffe för att göra dig glad. Välj mellan olika storlekar. Om kaffebryggaren från Bodum- Klassisk design.- Tillverkad av rostfritt stål och borosilikatglas.- Ergonomiskt handtag.- Miljövänlig kaffebryggare.- Kaffebryggaren passar bra i köket. Skötselråd för kaffebryggaren- Denna produkt tål inte mikrovågsugn.- Handdisk rekommenderas. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Denby - Studio Cafetierie 1,5 L Blå

  Denby - Studio Cafetierie 1,5 L Blå
  Brew Cafetiere eller pressobryggare från Denby är vackert utformad, funktionell och perfekt för ett klassiskt franskt presskaffe. Finns både i Halo- och Studio Blå. Denby har skapat ett utbud av te- och kaffebryggningsprodukter i sin Brew-serie. Alla produkterna är tillverkade av högkvalitativ, lokalproducerad lera och glaserade för att förbättra hållbarheten.
 • Espro P7 1018C2 kaffepress

  Espro P7 1018C2 kaffepress
  Elegant look och perfekt resultat!En stämpelkanna borde alltid vara tillräckligt elegant för att ställas fram på middagsbordet. Espro P7 är lika snygg som den är praktisk. Tillverkad i rostfritt stål håller den absolut högsta kvalité och den exklusiva looken kommer inte gå någon förbi. Det här är en stämpelkanna som enkelt går att lämna kvar på köksbänken även när den inte används, och som inte kommer göra någon besviken.Utrustad med ett patenterat mikrofilter ser kannan till att hålla din dryck ren från smuts och sump, samtidigt som smaken blir precis som du vill ha den. Den smarta designen innehåller även dubbla väggar som gör att kaffet håller värmen mycket längre än en vanlig stämpelkanna. Utöver det är locket utrustat med en silikonpackning som skyddar från dropp och onödigt spill. Denna stämpelkanna från Espro är en högkvalitativ och stilren produkt som passar alla kaffeälskare. Kapaciteten på 0,5 liter passar utmärkt när du brygger kaffe till dig själv och några vänner, eller till familjen under morgonen!
 • Bodum - Filternät T 3 Kopp

  Bodum - Filternät T 3 Kopp
  Filternät T 3 Kopp från Bodum
 • Bodum Chambord Kaffepress 4 Koppar - Kaffepressar Plast Krom

  Bodum Chambord Kaffepress 4 Koppar - Kaffepressar Plast Krom
  Klassisk fransk kaffepress Chambord designadad av Bodum. Kaffepressen är tillverkad i blankt rostfritt stål och den goda kvalitén gör att den håller i många år. Chambord presskanna kommer med ett svart handtag som ger ett skönt grepp samtidigt som det ger kannan en stilren design. Det franska press-systemet har alltid varit det enklaste och ultimata sättet att brygga smakrikt kaffe på, bara ställ presskannan på bordet och njut av gott nybyggt kaffe. Välj mellan olika färger och storlekar. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Eva Solo - Nordic Kitchen Pressokanna Termo 1 L Rostfri

  Eva Solo - Nordic Kitchen Pressokanna Termo 1 L Rostfri
  Stilfull och funktionell pressokanna i borstat rostfritt stål från Eva Solos serie Nordic Kitchen. Kaffepressen har en stålinsats med tvåskiktskonstruktion och vakuum som håller kaffet varmt längre än kannor utan vakuuminsats, precis som en termoskanna. Det gör kannan både slitstark och stöttålig. Ekhandtaget med rundade kanter ger ett bra grepp vid servering och hällpipen i rostfritt stål gör kannan 100% droppfri. Volym 1 liter. Matcha gärna med andra delar ur samma serie.Gör så här: Häll malda kaffebönor direkt i kannan och fyll på med kokande vatten. Rör runt och placera kolven i kannan. Låt kaffet dra i ca fyra minuter och tryck sedan ner kolven i botten. Klart!Nordic Kitchen-serien bjuder på tre kannor i borstat rostfritt stål – pressokanna, vattenkokare och termoskanna, så att du alltid kan göra nybryggt kaffe och servera te på ett stilfullt sätt. Formspråket har inspirerats av nordiska designtraditioner och är minimalistiskt och stilrent. Det passar in perfekt i det nordiska köket. Designen är gjord just för att kunna stå framme i köket såväl som på bordet.
 • Stelton - EM77 Kaffepress 1 L Vit

  Stelton - EM77 Kaffepress 1 L Vit
 • Bialetti Preziosa Kaffepress 8 Koppar - Kaffepressar Borosilikatglas Rostfritt Stål

  Bialetti Preziosa Kaffepress 8 Koppar - Kaffepressar Borosilikatglas Rostfritt Stål
  Kaffepress från Bialetti med en elegant design med moderna konturer. Den har en värmetålig kanna i borosilikatglas med en konstruktion i rostfritt stål med en graverad logga för att addera en extra dimension till designen. Perfekt för att göra ditt favoritkaffe. Om kaffepressen från Bialetti- Kaffepressen finns i olika storlekar.- Elegant design med moderna konturer.- Konstruktion i rostfritt stål med en graverad logga.- Kanna i borosilikatglas. Skötselråd för kaffepressen- Kanna: Tål diskmaskin. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Bodum - Jesper Presskanna 8 Koppar 1 L Krom

  Bodum - Jesper Presskanna 8 Koppar 1 L Krom
  BODUMs klassiska JAVA Kaffepress i svart är en ikonisk pressbryggare som levererar ren smak och enkel bryggning, vilket har gjort den till favoriten för kaffekonnässörer världen över. Med en retroinspirerad design kombinerar den alla nödvändiga moderna funktioner för att skapa en rik och smakfull kopp kaffe.JAVA är enkel att använda, elegant och effektiv och förvandlar grovmalda kaffebönor och hett vatten till en uppfriskande dryck på bara några minuter. Kannan, tillverkad av fläck- och värmebeständigt borosilikatglas, bevarar kaffets naturliga smak utan förändringar, medan den lätta och slitstarka plastramen skyddar glaset och kompletterar BODUMs motto: bra design behöver inte vara dyr.Denna miljövänliga bryggmetod är den ultimata franska presskaffebryggaren för enkelhet och maximal smak.Här är några av dess främsta funktioner och fördelar:- Ikonisk pressbryggare som extraherar full smak och arom från kaffet.- Kannan är tillverkad av fläck- och värmebeständigt borosilikatglas som inte påverkar kaffets naturliga smak.- Den lätta och tåliga plastramen skyddar glaset och är bekväm att använda.- Rostfri kolv förhindrar kaffesump från att blandas i den serverade koppen.- Miljövänligare än många andra kaffebryggmetoder - inga filter eller plastkapslar behövs.- Enkel att använda och enkel att rengöra.Användning och skötsel:- Placera JAVA på en plan yta, greppa stadigt i handtaget och dra kolven upp och ut ur kannan.- Tillsätt en sked grovmalt kaffe per kopp (cirka 0,12 L vatten).- Häll varmt vatten i kannan (cirka 92-96 °C), lämnande minst 2,5 cm fritt utrymme till toppen, och rör om med en plast- eller träsked.- Placera kolven ovanpå kannan och stäng locket för att hålla värmen.- Låt stå i fyra minuter och pressa sedan ned kolven långsamt. Öppna sedan hällpipen och servera din kaffe.- Diska alla delar i varmt vatten med diskmedel före första användningen och torka noggrant. Alla delar tål diskmaskin.Observera att Bodums kaffebryggare använder europeiska koppstorlekar: 1 kopp = cirka 0,12 L.
 • Bialetti Reservglas Till Kaffepress - Kaffepressar Borosilikatglas Klar

  Bialetti Reservglas Till Kaffepress - Kaffepressar Borosilikatglas Klar
  Reservglas från Bialetti. Passar till kaffepressarna Preziosa och Smart från Bialetti. Om reservglaset från Bialetti- Kapacitet: 3 koppar.- Gjort av borosilikatglas.- Kapacitet: 35 cl. Skötselråd för reservglaset- Tål diskmaskin. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Stelton Theo kaffepress

  Stelton Theo kaffepress
  Pressa ditt kaffe med stil med denna eleganta pressbryggare från Stelton. När designern Francis Cayouette skapade serien Theo tog han det bästa av den Asiatiska kulturen och kombinerade det med modern Dansk design. Detta resulterade i en fantastisk serie produkter anpassade för kaffe- och tedrickande. Den stilrena och harmoniska designen låter dina sinnen stimuleras och bjuder in dig till en lugn stund tillsammans med ditt favoritkaffe. I Serien ingår även sockerskål, mjölkkanna, mugg, bricka, kanna, skål, tevärme och tekanna.  Material: Texturerad Stengods, BambuDesign: Francis Cayouette
 • Bodum - Thermia Kaffe- och tepress dubbelväggad 8 Kopper 1 L Klar

  Bodum - Thermia Kaffe- och tepress dubbelväggad 8 Kopper 1 L Klar
  Thermia Kaffe- och tepress med dubbla väggar, en kapacitet på 8 koppar och 1 liter, transparant från Bodum, lever verkligen upp till BODUMs® motto: bra design behöver inte vara dyr. Vi strävar efter att erbjuda alla möjligheten att brygga en utmärkt kopp kaffe på ett miljövänligt sätt: allt som krävs är bara hett vatten och malda kaffebönor. Och det är allt kaffeälskare har kvar efteråt: inget avfall, bara ren smak.Här är några av dess produktfunktioner och fördelar:- Kan användas både för kaffe och te- Enkel att rengöra- Kan diskas i diskmaskin
 • Bodum - Columbia Kaffepress Dubbelväggad 4 koppar 0,5 L Matt Krom

  Bodum - Columbia Kaffepress Dubbelväggad 4 koppar 0,5 L Matt Krom
  Upptäck den rika smaken av hett kaffe med BODUMs COLUMBIA termopressobryggare. Denna innovativa pressobryggare, en del av BODUMs välkända serie av presskannor, kombinerar smidig bryggning med en ren kaffesmak. Med dess dubbelväggiga konstruktion håller den ditt kaffe varmt längre.Inom bara fyra minuter förvandlar COLUMBIA pressobryggaren vatten och grovmalda kaffebönor till en kopp fyllig och smakrik kaffe. Den dubbelväggiga designen säkerställer att din kaffe förblir varm i upp till två timmar, vilket låter dig njuta av en lång och avslappnad frukost utan att behöva brygga kaffe igen.Med sin eleganta design ser COLUMBIA lika bra ut som det smakar. Den rostfria kroppen är formad med sofistikerade kurvor och den robusta kromytan passar in i alla typer av kök, vare sig de är traditionella eller moderna.Funktioner och fördelar:- Värmeisolerad pressobryggare med dubbelväggig rostfri konstruktion som bibehåller värmen längre.- Kolven är tillverkad av silikon och mesh för att förhindra repor, ge bättre filtrering och minska sumpbildningen.- Handtaget ger ett säkert grepp, förblir svalt och underlättar både hållning och hällning.- Säkerhetslock förhindrar läckage.- Miljövänlig bryggningsmetod som eliminerar behovet av pappersfilter eller plastkapslar.- Enkel att använda och rengöra, tål diskmaskin.Hur du använder den:1. Placera COLUMBIA på en plan yta och håll stadigt i handtaget medan du drar upp kolven ur kannan.2. Tillsätt en toppad tesked eller en BODUM-måttsked med grovmalen kaffe per kopp (0,12 L vatten).3. Häll i varmt vatten i kannan (ca 92-96 °C), lämna minst 2,5 cm fritt utrymme till toppen och rör om med en plast- eller träsked.4. Placera kolven ovanpå kannan och stäng locket för att behålla värmen.5. Låt stå i fyra minuter och tryck sedan långsamt ned kolven. Öppna hällpipen genom att vrida locket och häll upp din läckra kopp kaffe.Observera att alla kaffe- och tebryggare använder europeiska koppstorlekar, där 1 kopp motsvarar cirka 0,12 liter.
 • Bodum Kenya kaffepress 8 Koppar 1,0 l

  Bodum Kenya kaffepress 8 Koppar 1,0 l
  Pressbryggaren Kenya från Bodum erbjuder dig det bästa sättet att njuta av en kopp kaffe. Du kommer att extrahera det mesta essentiella oljorna från nymalt kaffe. Tillsätt i kanna ny malda bönor, häll i varmt vatten, rör om, sätt på locket och vänta i 3 -4 min och pressa sen ner knoppen långsamt.  Njut nu av en god kopp kaffe. Att dricka handgjort kaffe kommer kännas som en vardagslyx varje dag. Pressbryggaren är tillverkad i borosilikatglas.
 • Bodum Chambord Kaffepress 8 - Kaffepressar Plast Koppar

  Bodum Chambord Kaffepress 8 - Kaffepressar Plast Koppar
  Presskannan Chambord är en klassisk, fransk kaffepress från Bodum som lanserades under 1950-talet. Kaffepressen är tillverkad i blankt rostfritt stål och är försedd med en insats i glas och handtag i svart plast.Det franska press-systemet har alltid varit det enklaste och ultimata sättet att brygga smakrikt kaffe på. Fyll på kaffepressen med din favoritsort och varmt vatten, pressa och njut sedan av en god kopp kaffe.Finns i flera färger. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Magnor - Cape Presskanna 1 l Matt Champagne

  Magnor - Cape Presskanna 1 l Matt Champagne
  Cape Presskanna från Norska Magnor är något utöver det vanliga.Serien Cape är formgiven av den norske inredningsarkitekten och tv-kändisen Halvor Bakke som hämtat inspiration till serien från sina många resor till Kapstaden i Sydafrika. Det diskreta mönstret är inspirerat av en kolonial smidesport tillverkad i Cape Dutch-stil som Halvor Bakke sett under en resa. Här har han tagit fram en smakfull presskanna som definitivt kommer sätta guldkant på din tillvaro oavsett om det är tillvardags eller fest.Fyll på önskad mängd grovmalet kaffe, ungefär en fjärdedel av kannans storlek brukar vara braHäll på 90-96 gradigt vatten till hälftenRör om, häll på resten av vattnetVänta 4 minuter, vill du ha svagare kaffe korta ned tiden, starkare kaffe öka tiden något – smaksakNjut!Presskannan finns i flera eleganta utföranden och i serien hittar du även en bricka och servettringar – alla med samma stilfulla formspråk.
 • Espro P7 1032C2 kaffepress

  Espro P7 1032C2 kaffepress
  Läcker stämpelkanna i elegant design! Vad är egentligen mer praktiskt än att brygga kaffet i samma kanna som du serverar det i? Denna eleganta stämpelkanna från Espro har både en fantastisk design och oerhört praktiska funktioner. Det blanka stålet får kannan att passa in i alla moderna hem och du kommer snart märka att den gör sig bra som ett stående inslag på köksbänken. Utrustad med dubbla väggar ser den också till att hålla kaffet varmt mycket längre än en vanlig stämpelkanna, vilket gör att du enkelt kan planera ditt bryggande samtidigt som du fixar med annat!Espro vet att kaffets kvalité kan avgöra huruvida en dag blir bra eller dålig. Därför är denna kanna utrustad med ett patenterat mikrofilter som ger en fantastisk smak och håller borta smuts och damm. Silikonpackningen i locket gör att du i princip inte kan spilla, och kannan kommer garanterat inte stå och droppa! Perfekt när du vill hålla diskbänken ren från spill! En exklusiv kanna med många fördelar - perfekt för kaffeälskaren!
 • Espro P7 Presskanna Svart, 55 cl

  Espro P7 Presskanna Svart, 55 cl
  Den här praktiska kannan från Espro har en stilren och modern design som passar i alla hem. Kannans mikrofilter tar fram den fina aromerna i kaffet och håller dessutom koppen helt fri från kaffesump. I den här kannan blir kaffet inte dåligt även om det stått framme ett tag, den sista koppen kommer smaka precis lika got som den första. Du kan naturligtvis även använda kannan för lösviktste.Presskannan rymmer 55 cl, vilket motsvarar ca 4 koppar och diskas enkelt i maskin.
 • Bodum Thermia kaffepress 8 Koppar 1,0 l

  Bodum Thermia kaffepress 8 Koppar 1,0 l
  Brygg kaffe som fransmännen gör med denna pressbryggare från Bodum. Denna metod har blivit en succé då den ser till att kaffets aromer och smak bevaras när man trycker ner knoppen och pressar kaffet. Tål maskindisk.
 • BARISTA & CO DDEP - Barista & Co Café Presskanna 8 koppar/ 1 L Rostfri

  BARISTA & CO DDEP - Barista & Co Café Presskanna 8 koppar/ 1 L Rostfri
  En stilren presskanna från Barista & Co för den som vägrar tumma på kvalitén på sitt kaffe. Genom att behålla de naturliga oljorna i kaffet ger presskannan ett sammetslent kaffe, karaktäriserat av en tung kropp och sammetsaktig konsistens. Denna moderna klassiker rymmer 8 koppar gott kaffe och är tillverkad i rostfritt stål av högsta kvalitet och termochock-testat Borosilicatglas. Den är helt fri från plast och samtliga delar är diskmaskinssäkra för smidig rengöring. - Värmebeständigt och hållbart borosilikatglas som är avtagbart och kan diskas i maskin.- Alla komponenter kan enkelt återvinnas tack vare designen i 100 % glas och stål. Reservdelar finn tillgängliga.- Flödesfilter av rostfritt stål i medicinsk kvalitet för att inte ge smak till kaffet. Unik 360°-design för en smidig servering utan att behöva justera filtret. Lätt att ta av vid rengöring.- Det stora glashandtaget har utformats med ergonomin i åtanke och är bekvämt att hålla i när kannan är full.
 • Bialetti - Preziosa Presskanna 3 koppar

  Bialetti - Preziosa Presskanna 3 koppar
  Preziosa kaffepress från Bialetti, häll i malet kaffe och vatten, låt dra och tryck sedan ner filtret och njut! Kaffepressen brygger upp till tre koppar och rymmer 350 ml. Den passar även perfekt för örtteer. Tål maskindisk. Kannan är i rostfritt stål med Bialettis logotyp, den lilla mannen med mustaschen. Alfonso Bialetti, även kallad ”den lilla mannen med mustaschen”, uppfann espressokannan redan 1933. Sedan dess har Bialetti varit ett starkt varumärke över hela världen och en symbol på italiensk design och kvalitet.
 • Bialetti Smart Kaffepress 3 Koppar - Kaffepressar Borosilikatglas Svart

  Bialetti Smart Kaffepress 3 Koppar - Kaffepressar Borosilikatglas Svart
  Kaffepress från Bialetti med moderna, eleganta linjer perfekta för vardagligt användande, till frukosten eller fikat exempelvis. Den har en värmetålig kanna i borosilikatglas med en svart konstruktion i plast med en silikon botten för ökad stabilitet. Om kaffepressen från Bialetti- Kaffepressen finns i olika storlekar.- Moderna, eleganta linjer.- Underrede i silikon.- Svart, plastig konstruktion.- Kanna i borosilikatglas. Skötselråd för kaffepressen- Kanna: Tål diskmaskin. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Bodum Columbia Kaffebryggare Dubbelvägg Blank 12 Koppar - Kaffepressar Plast Krom

  Bodum Columbia Kaffebryggare Dubbelvägg Blank 12 Koppar - Kaffepressar Plast Krom
  Columbia Kaffebryggare från Bodum. Den här kaffebryggaren i rostfritt stål är elegant och samtidigt praktisk. Häll i färskmalet kaffe och slå på varmt vatten, så får du gott kaffe på nolltid. Den fungerar även som en termos och håller innehållet varmt upp till två timmar, tack vare dubbelväggen. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Bodum Chambord Guld Cafetiere 4 Koppar 0,5 l

  Bodum Chambord Guld Cafetiere 4 Koppar 0,5 l
  Chambord pressbryggare från Bodum är en klassiker. Man började producera pressbryggaren redan på 1950 talet och man har fortsatt producera bryggaren samt utvecklat designen genom åren. Ramen runt om pressbryggaren och locket är tillverkat av stål som genomgår flera krom beläggningsprocesser för att behålla den glänsande ytan.   När man använder pressbryggaren bevaras både smak och aromerna från bönorna. Hur använder jag pressbryggaren?Fyll karaffen med det malda kaffe bönorna och varmt vatten, sen pressar du långsamt ner knoppen på locket tills den når botten. Efter det är det bara att njuta av sin nybryggda kopp kaffe.  
 • Espro P6 Presskanna Stål, 95 cl

  Espro P6 Presskanna Stål, 95 cl
  Med en presskanna från Espro brygger du snabbt och enkelt utsökt kaffe till dig och dina vänner. Kannan är designad så att extraktionen stannar direkt när du pressar kaffet, vilket förhindrar att kaffet blir beskt över tid och att den sista koppen kommer smaka precis lika gott som den första. Kannan är utrustad med ett patenterat dubbelt mikrofilter som ser till att hålla koppen fri från all kaffesump, vilket kan vara ett problem när man använder presskannor.Den här kannan rymmer upp till 8 koppar och passar perfekt att använda när du har gäster på besök. Presskannan är även tillverkad i dubbelväggat rostfritt stål, vilket ser till att hålla ditt kaffe varmt i flera timmar.
 • Eva Solo Termoskaffepress Nordic Kitchen Rostfritt stål

  Eva Solo Termoskaffepress Nordic Kitchen Rostfritt stål
  Brygg, servera och förvara ditt kaffe i denna stilrena termospresskanna från Eva Solo! Nordic Kitchen-servisen Solo är en elegant serie som inspirerats av nordiska designtraditioner. I serien hittar vi denna läckra presskanna, som utmärks av sitt tidlösa och stilrena uttryck. Kannan är tillverkad i borstat rostfritt stål och har ett vackert handtag i ek, en riktigt tjusig detalj till det dukade bordet. Men det praktiska med denna pressokanna är att inte bara att den går att brygga kaffe i, den fungerar även som en termos! Tack vare sin stålinsats med  tvåsiktskonstruktion skapar denna kanna nämligen ett vakuum som ser till att behålla temperaturen på ditt kaffe. Praktiskt och effektivt! Du använder enkelt kannan som en vanlig pressobryggare, genom att hälla ner malda kaffebönor direkt i kannan och fylla på med kokande vatten. Rör sedan om, låt kaffet dra i cirka fyra minuter och dra ner kolven i botten. Denna kanna har en kapacitet på 1 liter, vilket motsvara cirka 8 koppar. Vilket räcker gott och väl till både dig och dina nära och kära!SpecifikationerFärg: Stål och träMaterial: Rostfritt stål och ekVolym: 1 l (motsvarar ca 8 koppar)
 • Bodum - Chambord Kaffepress 3 koppar 35 cl Krom

  Bodum - Chambord Kaffepress 3 koppar 35 cl Krom
 • Bodum Columbia Kaffebryggare Dubbelvägg Blank 4 Koppar - Kaffepressar Rostfritt Stål

  Bodum Columbia Kaffebryggare Dubbelvägg Blank 4 Koppar - Kaffepressar Rostfritt Stål
  Columbia Kaffebryggare från Bodum. Den här kaffebryggaren i rostfritt stål är elegant och samtidigt praktisk. Häll i färskmalet kaffe och slå på varmt vatten, så får du gott kaffe på nolltid. Den fungerar även som en termos och håller innehållet varmt upp till två timmar, tack vare dubbelväggen. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Bodum Chambord Kaffepress 8 Koppar - Kaffepressar Plast Krom

  Bodum Chambord Kaffepress 8 Koppar - Kaffepressar Plast Krom
  Presskannan Chambord är en klassisk, fransk kaffepress från Bodum som lanserades under 1950-talet. Kaffepressen är tillverkad i blankt rostfritt stål och är försedd med en insats i glas och handtag i svart plast.Det franska press-systemet har alltid varit det enklaste och ultimata sättet att brygga smakrikt kaffe på. Fyll på kaffepressen med din favoritsort och varmt vatten, pressa och njut sedan av en god kopp kaffe.Finns i flera färger. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Hay - Sowden Borosilikat Pressobryggare 1 L Klar/Gul

  Hay - Sowden Borosilikat Pressobryggare 1 L Klar/Gul
  Sowden Borosilikat Pressobryggare 1 L från Hay i Borosilikatglas. Mät upp malda bönor i kannan, häll på kokande vatten och vänta några minuter innan du pressar ner locket. Kannan blir en härlig detalj på både frukostbordet och till fikat. Det danska företagets produkter känns ofta igen på sin stilrena design, härliga färger och lekfulla detaljer. Designen tilltalar en bred målgrupp och passande är väl det, HAY riktar sig nämligen till många.
 • Dorre - Ki Kaffepress 8 koppar Rostfri

  Dorre - Ki Kaffepress 8 koppar Rostfri
  Ki Kaffepress 8 koppar Rostfri från Dorre
 • Heirol - Kaffepress Rostfritt stål 1 L

  Heirol - Kaffepress Rostfritt stål 1 L
  Stilren fransk kaffepress i rostfritt stål med glänsande yta från Heirol. Den här snygga kaffepressen i termomodell håller ditt kaffe eller te varmt under en längre tid tack vare de dubbla väggarna. Brygg kaffet och häll upp en läcker, varm och fyllig kopp när helst det faller in! Kaffepressen rymmer 8 koppar och är försedd med en måttskala inuti så att du enkelt kan måtta upp rätt antal koppar. Låt den stå i köket och bli en snygg detalj när den inte används, på så sätt är den också alltid redo att brygga en varm och härlig dryck. Produkten har 5 års garanti och handdisk rekommenderas.
 • Espro Travel kaffepress, borstat stål

  Espro Travel kaffepress, borstat stål
  Med Espro Travel Press kan du alltid njuta av en kopp kaffe när du är på språng utan att kompromissa med smaken. Du kan själv bestämma hur länge du vill att ditt kaffe ska dra och när du trycker ner så stoppar bryggningen. Du får även med pappersfilter som ger dig möjligheten att njuta av smaken av pour-over kaffe som är bryggt mycket lättare. En helt olje-fri smak. Travel press har dubbla väggar i rostfritt stål som håller ditt kaffe varmt i 4-6 timmar. Det droppfria locket har silikonstängning så du kan vara säker på att kaffet stannar inuti.
 • AdHoc - Thermo Presskanna 19,5 cm

  AdHoc - Thermo Presskanna 19,5 cm
  Thermo Presskanna 19,5 cm från AdHoc är en modern och stilren presskanna. Du brygger ditt kaffe direkt i den och har den som som en mugg med en stängbar dricköppning - perfekt när du är på språng. Presskannan är tillverkad för att hålla ditt kaffe eller te varmt länge. Det isolerade locket och den dubbla väggen håller temperaturen så att du kan njuta av din dryck under en lång tid.
 • Bodum - Java Kaffepress 3 koppar 35 cl Svart

  Bodum - Java Kaffepress 3 koppar 35 cl Svart
  BODUMs klassiska JAVA Kaffepress 35 cl för 3 koppar är en ikonisk pressbryggare som levererar ren smak och enkel bryggning, vilket har gjort den till favoriten för kaffekonnässörer världen över. Med en retroinspirerad design kombinerar den alla nödvändiga moderna funktioner för att skapa en rik och smakfull kopp kaffe.JAVA är enkel att använda, elegant och effektiv och förvandlar grovmalda kaffebönor och hett vatten till en uppfriskande dryck på bara några minuter. Kannan, tillverkad av fläck- och värmebeständigt borosilikatglas, bevarar kaffets naturliga smak utan förändringar, medan den lätta och slitstarka plastramen skyddar glaset och kompletterar BODUMs motto: bra design behöver inte vara dyr.Denna miljövänliga bryggmetod är den ultimata franska presskaffebryggaren för enkelhet och maximal smak.Här är några av dess främsta funktioner och fördelar:- Ikonisk pressbryggare som extraherar full smak och arom från kaffet.- Kannan är tillverkad av fläck- och värmebeständigt borosilikatglas som inte påverkar kaffets naturliga smak.- Den lätta och tåliga plastramen skyddar glaset och är bekväm att använda.- Rostfri kolv förhindrar kaffesump från att blandas i den serverade koppen.- Miljövänligare än många andra kaffebryggmetoder - inga filter eller plastkapslar behövs.- Enkel att använda och enkel att rengöra.Användning och skötsel:- Placera JAVA på en plan yta, greppa stadigt i handtaget och dra kolven upp och ut ur kannan.- Tillsätt en sked grovmalt kaffe per kopp (cirka 0,12 L vatten).- Häll varmt vatten i kannan (cirka 92-96 °C), lämnande minst 2,5 cm fritt utrymme till toppen, och rör om med en plast- eller träsked.- Placera kolven ovanpå kannan och stäng locket för att hålla värmen.- Låt stå i fyra minuter och pressa sedan ned kolven långsamt. Öppna sedan hällpipen och servera din kaffe.- Diska alla delar i varmt vatten med diskmedel före första användningen och torka noggrant. Alla delar tål diskmaskin.Observera att Bodums kaffebryggare använder europeiska koppstorlekar: 1 kopp = cirka 0,12 L.
 • Westmark - Brasilia Pressobryggare 1 L

  Westmark - Brasilia Pressobryggare 1 L
  Pressobryggare French Press Brasilia från Westmark är tillverkad i blankt rostfritt stål och är försedd med en insats av värmebeständigt borosilikatglas, en finmaskig sil och handtag i svart plast. Det franska press-systemet har alltid varit det enklaste och ultimata sättet att brygga smakrikt kaffe på, bara fyll den med ditt favoritkaffe och varmt vatten, vänta och pressa för att sedan avnjuta en god kopp kaffe. Pressobryggaren finns även i en mindre modell som rymmer 0,5 L.
 • Bodum Chambord kaffepress 8 Koppar 1 l svart

  Bodum Chambord kaffepress 8 Koppar 1 l svart
  Chambord är en sann klassiker - den klassiska franska press-kaffebryggaren designades på femtiotalet. Och den produceras fortfarande på samma sätt, med samma omsorgsfulla hantverk som användes på den ursprungliga Chambord.Den enda skillnaden i produktionen sedan femtiotalet är de höga normer för miljöriktig tillverkning. Det svarta Chambord Polypropen handtaget kommer i en matt finish som ger ett bekvämt och stadigt grepp om kannan.Det franska pressystemet har alltid varit det enklaste och bästa sättet att brygga en utmärkt kopp kaffe. Att använda färska grovmalda bönor med vatten mellan 92 och 96 grader tar fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Den riktiga klassikern, Chambord från Bodum är perfekt när du vill brygga gott kaffe snabbt. Alla delar kan diskas i diskmaskin. Chambord kaffebryggare är otroligt enkel att använda - Häll i kaffepulvret i glaskannan och sedan det varma vattnet. Pressa ner silen och låt stå i få minuter så att smaken blir kraftig och god. Sedan är det färdigt att dricka.

Hur gör man kaffe med kaffepress?

Du behöver en kaffepress, ett kaffemått, kokande vatten och grovmalet bryggkaffe.

En lagom dosering är att lägga ner 2 kaffemått per kopp i presskannan, vilket är nästan dubbelt mot rådande dosering och mått för bryggkaffe. Koka upp vatten och häll ner önskad mängd direkt ner i kannan. Rör om och låt stå i 3-4 minuter. Ju längre det får stå desto starkare men låter du det dra för länge blir kaffet beskt.

Pressa nu långsamt ner pressen tills allt kaffe är ovanför filtret. Om det tar stopp innan dess, ta bort locket och rör om så brukar det gå lättare.

Sen är det bara att servera direkt ur din presskaffekanna och avnjuta en god kopp färskt presskaffe. Tycker du det var för starkt eller för svagt får du ändra din dosering till nästa gång.

Vilket kaffe ska man använda till pressobryggare?

För att kaffet ska bli riktigt gott tycker vi att man ska mala hela bönor i en kaffekvarn. Ställ in kaffekvarnen på grovmalet och mal dina bönor strax innan du brygger presskaffet.

Då får du ut de bästa aromerna och undviker smaken av gammalt kaffe som lätt blir med färdigmalet kaffe. Se till att du har diskat ur din presskanna och låtit den torka.

Kaffepress för 1 kopp kaffe

Du som ofta är ute på språng och vill kunna brygga en riktigt god espresso kan köpa Handpresso Pump. Det är en kaffepress som funkar med både kapsel och löskaffe. Trycket pumpar du upp för hand tills du når rätt tryck enligt mätaren. Därefter tillsätter du 50 ml kokhett vatten och kaffet. Tryck på knappen och det heta vattnet rinner genom kaffet och ut kommer en rykande färsk espressokaffe.

Det är ju annars så att de flesta pressobryggare kan göra mer än en kopp och exempelvis kaffepressen från Bodum finns i många olika storlekar.

Är en franskpress annorlunda än en presskanna?

Nej, det är bara ett annat namn på samma sak. Det var två fransmän, Mayer och Delforge, som 1852 tog patent på bryggmetoden. Så här såg deras ritning ut vid ansökan om patentet.

Ritning på kaffepress, patent 1852

Ibland kallas kaffepressen för stämpelkanna också.

Hur länga ska kaffet dra i kaffepressen?

En bra tid att börja med är att låta kaffet stå och dra i 4 minuter i pressbryggaren. Det brukar ge ett lagomt starkt kaffe. För svagare smak kortar du ner tiden. För starkare kaffe ökar du på, men låter man kaffet dra för länge innan man pressar ner kommer beska smaker att framträda.