Kaffepress

En kaffepress är en presskanna som man kan brygga kaffe i direkt på bordet. Det är väldigt enkelt att göra kaffe i kaffepressen och det går fort bara man har möjlighet att koka upp vatten.

Här får du några enkla instruktioner med förslag på dosering och pressobryggare att köpa.

Hur gör man kaffe med kaffepress?

Du behöver en kaffepress, ett kaffemått, kokande vatten och grovmalet bryggkaffe.

En lagom dosering är att lägga ner 2 kaffemått per kopp i presskannan. Koka upp vatten och häll ner önskad mängd direkt ner i kannan. Rör om och låt stå i 3-4 minuter. Ju längre det får stå desto starkare men låter du det dra för länge blir kaffet beskt.

Pressa nu långsamt ner pressen tills allt kaffe är ovanför filtret. Om det tar stopp innan dess, ta bort locket och rör om så brukar det gå lättare.

Sen är det bara att servera direkt ur din presskaffekanna och avnjuta en god kopp färskt presskaffe. Tycker du det var för starkt eller för svagt får du ändra din dosering till nästa gång.

Populärt inom kaffepress

 • Chambord Pressobryggare 3 koppar 35 cl Koppar

  Chambord Pressobryggare 3 koppar 35 cl Koppar
  En klassisk kaffepress med hög kvalitet. Med vatten mellan 92 och 96 grader tar det fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Inte nog med att den brygger gott kaffe, den är även riktigt snygg och lyxig att servera ur. Rymmer 35 cl och ger 3 koppar kaffe. Välj mellan krom, guld eller kopparfärgat stativ.
 • Bodum Columbia Termopress 8 Koppar Rostfri Blank

  Bodum Columbia Termopress 8 Koppar Rostfri Blank
  Pressbryggare från Bodum i rostfritt stål.Är du trött på att glaset går sönder på din pressbryggare? Detta är lösningen samt att du får termosfunktionen på köpet. Denna termospress kombinerar elegans med de bästa materialen för perfekt funktion. Den dubbelsidiga rostfria ståltermosen håller värmen längre än pressbryggare med enkelglas.
 • Horwood Cafetiere 3 cup Doublewall

  Horwood Cafetiere 3 cup Doublewall
  En modern presskanna som ser till att hålla kaffet varmt!Brittiska Horwood har länge specialiserat sig att utveckla praktiska och hållbara produkter i rostfritt stål. Denna presskanna är inget undantag och kommer göra kaffestunden både enklare och godare. Kannan är tillverkad med dubbla väggar vilket gör att kaffet håller värmen mycket längre än i en vanlig kanna, en egenskap som gör att du kan brygga kaffet i förväg och inte behöver lämna dina gäster vid bordet. Den tidlösa designen gör att kannan smälter in i alla hem och definitivt kommer bli ett vackert tillskott på kaffebordet. Denna design rymmer 3 koppar vilket gör att den passar utmärkt när du är ensam eller nästa bästa kompisen är på besök. En utmärkt produkt för dig som älskar kaffe och vill göra vardagen lite enklare!  Specifikationer:- Färg: Stål.- Material: Rostfritt stål.- Kapacitet: 3 koppar.- Typ: Presskanna. - Dubbla väggar. 
 • Bodum Termopress 8 koppar med kaffekvarn

  Bodum Termopress 8 koppar med kaffekvarn
  Paket för kaffeälskaren från Bodum innehållande kaffekvarn och termopress.Bodum termopress är tillverkad i borstat rostfritt stål och rymmer 8 koppar kaffe. Fördelarna med en presskanna i stål är flera. Den dubbelsidiga rostfria ståltermosen håller värmen på ditt kaffe. Rostfritt stål är dessutom ett tåligt material som inte riskerar att gå sönder på samma sätt som en traditionell presskanna i glas. Kolv tillverkad i silikon och mesh som ger hundraprocentig filtrering och tar bort bottensats. 8 koppar motsvarar 1 liter kaffe.Bodums elektriska kaffekvarn maler enkelt dina kaffebönor samtidigt som den bevarar maximal smak och arom. Tar minimalt med plats och kan enkelt plockas undan när den inte används.Mått kaffekvarn: D 9 x H 16,6 x B 9,5 cm

Fler tips på kaffepress

 • Espro P5 1232T Stämpelkanna

  Espro P5 1232T Stämpelkanna
  Följ med i bryggningen med denna eleganta stämpelkanna!Espro har alltid satt kvalité högst på listan och denna stämpelkanna är inget undantag. Tack vare det 40 % tjockare Schott-Duranglaset håller kaffet värmen längre, vilket gör att du får lättare att förbereda. Den eleganta ramen är tillverkad i borstat stål, ett slitstarkt och elegant material som håller högsta kvalité! Espro har verkligen utvecklat en klassisk kaffemetod och satt en modern prägel på den!För att undvika smuts och kaffesump i koppen är kannan utrustad med ett mikrofilter. Detta ser till att hålla drycken läcker och ren! Utöver detta har du även möjlighet att använda pappersfilter för en pour over-effekt för en otroligt god smak. Espro P5 1232T är en elegant stämpelkanna som garanterat kommer passa in bra på köksbänken. Låt den stå framme även när den inte används för att alltid ha den nära till hands. Utmärkt för kaffeälskaren i dig!Specifikationer:- Färg: Stål.- Material: Borstat stål & glas.- Kapacitet: 0,9 liter. - Tillbehör: Tefilter.  - Exklusiv design!
 • Kaffebryggare Chambord Copper, 3 koppar

  Kaffebryggare Chambord Copper, 3 koppar
  Kaffepress med uttagbar glaskropp och behållare i plast och stål.
 • Bodum Eileen Svart Pressbryggare 8 Koppar 1,0 l

  Bodum Eileen Svart Pressbryggare 8 Koppar 1,0 l
  Bodums serie Eileen har designats för att hedra den stora irländska designerna Eileen Gray och givetvis alla kaffe älskare. Att brygga kaffe i en pressbryggare gör att bönorna behåller smaken och aromen bättre. När du ska använda din pressbryggare börjar du med att mala dina bönor, placera det malda bönorna och varmt vatten i kannan och på locket. Dra upp knoppen och sen pressar du ner knoppen långsamt tills den når botten. Sen är det bara att njuta av en god kopp kaffe.   Pressbryggaren har en stålram som skyddar kannan, glaset är tillverkat i borosilikatglas. Det runda handtaget ger ett bekvämt och säkert grepp. Kan diskas i maskin. Tillverkad i Portugal.
 • Bodum Eileen Koppar Pressbryggare 4 Koppar 0,5 l

  Bodum Eileen Koppar Pressbryggare 4 Koppar 0,5 l
  Bodums serie Eileen har designats för att hedra den stora irländska designerna Eileen Gray och givetvis alla kaffe älskare. Att brygga kaffe i en pressbryggare gör att bönorna behåller smaken och aromen bättre. När du ska använda din pressbryggare börjar du med att mala dina bönor, placera det malda bönorna och varmt vatten i kannan och på locket. Dra upp knoppen och sen pressar du ner knoppen långsamt tills den når botten. Sen är det bara att njuta av en god kopp kaffe.   Pressbryggaren har en stålram som skyddar kannan, glaset är tillverkat i borosilikatglas. Det runda handtaget ger ett bekvämt och säkert grepp. OBS: Kan ej diskas i maskin. Tillverkad i Portugal. 
 • Chambord Pressobryggare 4 koppar 0,5 L Guld

  Chambord Pressobryggare 4 koppar 0,5 L Guld
  En klassisk kaffepress med hög kvalitet. Med vatten mellan 92 och 96 grader tar det fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Inte nog med att den brygger gott kaffe, den är även riktigt snygg och lyxig att servera ur. Rymmer 0,5 liter och ger 4 koppar kaffe.
 • Bodum Crema Pressbryggare 3 Koppar, 0,35 l

  Bodum Crema Pressbryggare 3 Koppar, 0,35 l
  Enda sedan 1950 talet har Bodum tillverkat pressbryggare. Kanna är tillverkad i borosilikatglas vilket gör att kaffet håller sig varmare längre. När man brygger kaffe med en pressbryggare behålls smaken och aromen bättre från bönorna.  Fyll pressbryggaren med malda kaffebönor och varmt vatten, sen pressar du långsamt ner knoppen mot botten, sen är det bara att njuta av sin kopp kaffe. 
 • Columbia Presskanna 8 koppar dubbelväggad Blank

  Columbia Presskanna 8 koppar dubbelväggad Blank
  Columbia pressobryggare är en elegant kaffepress i rostfritt stål. Pressobryggaren har dubbla väggar som håller värmen längre, samt en presskolv tillverkad i silikon och mesh som förhindrar repor och som ger komplett filtrering och tar bort bottensats. Med vatten mellan 92 och 96 grader tar det fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Låt kaffet dra i ca 4 minuter innan det pressas. Inte nog med att den brygger gott kaffe, den är även riktigt snygg och lyxig att servera ur. Rymmer 1 liter och ger 8 koppar kaffe.
 • Travel Press Set, Kaffepress 35 cl, Rostfritt

  Travel Press Set, Kaffepress 35 cl, Rostfritt
  Den smarta Travel pressmugg i krom från Bodum är en kombinerad kaffepress och take away mugg i ett.
 • Chambord, Kaffepress 8 koppar, Koppar

  Chambord, Kaffepress 8 koppar, Koppar
  Presskannan Chambord är en klassisk, fransk kaffepress från Bodum som lanserades under 1950-talet.
 • Espro travel 5012CT-15BK Stempelkande

  Espro travel 5012CT-15BK Stempelkande
  Perfekt kaffe i farten, i parken eller på kontoret!Njut av en fantastisk kopp kaffe eller te var du än befinner dig. Kannan är tillverkad i rostfritt stål och utrustad med dubbla väggar som ser till att stänga inne värmen i 4-6 timmar. Nu behöver du inte oroa dig för att inte få i dig tillräckligt med kaffe. En otroligt smart och smidig lösning!Espro Travel Press är en innovativ produkt som definitivt inte kommer göra dig besviken. Denna modell har både ett te- och kaffefilter som gör att du själv enkelt väljer mellan vilken dryck du vill ha. Den läckra designen gör att den passar in i alla moderna hem samtidigt som den är smidig nog att stoppa i väskan. Under locket hittar du en silikonpackning som förhindrar allt spill och gör att du slipper oroa dig för väskans innehåll. Medföljer gör även pappersfilter som kan användas om man vill ha en pour over-smak till kaffet eller en helt filtrerad kopp te. En smart och smidig lösning som passar kaffe- och teälskaren i dig!  Specifikationer:- Färg: Svart.- Material: Rostfritt stål.- Kapacitet: 0,35 liter. - Höjd: 20,5 cm.- Bredd: 7,2 cm.- Tillbehör: Kaffe & tefilter.- Droppfritt lock!   
 • French Kaffepress 800 ml Rostfritt Stål Silver

  French Kaffepress 800 ml Rostfritt Stål Silver
 • Chambord Pressobryggare 1 L 8 koppar Guld

  Chambord Pressobryggare 1 L 8 koppar Guld
  En klassisk kaffepress med hög kvalitet. Med vatten mellan 92 och 96 grader tar det fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Inte nog med att den brygger gott kaffe, den är även riktigt snygg och lyxig att servera ur. Rymmer 1 liter och ger 8 koppar kaffe. Välj mellan krom, guld eller kopparfärgat stativ.
 • Chambord, Kaffepress 3 Koppar, Krom

  Chambord, Kaffepress 3 Koppar, Krom
  Presskannan Chambord är en klassisk, fransk kaffepress från Bodum som lanserades under 1950-talet.
 • Horwood Cafetiere Doublewall 1,4L 12 cup

  Horwood Cafetiere Doublewall 1,4L 12 cup
  Stilren stämpelkanna i rostfritt stål och dubbla väggar!Se till att hålla ditt kaffe varmt med denna stämpelkanna från Horwood. Utrustad med dubbla väggar kommer denna kanna göra din kaffestund både godare och enklare. Den smarta designen gör nämligen att kannan isolerar värmen och håller drycken varm, samtidigt som utsidan förbli kall och enkel att hålla i. Ett perfekt tillskott i köket och på kaffebordet!Brittiska Horwood är experter på att utveckla praktiska och hållbara produkter i rostfritt stål. Presskannan rymmer hela 1,4 liter och passar utmärkt under kalas eller tillfällen då många människor är samlade. Den tidlösa designen i snygg silvrig färg får den att passa in i alla moderna kök och gör att den definitivt kommer smälta in på kaffebordet. Kannan diskas enkelt i maskin. En perfekt kanna för kaffeälskaren i dig! Specifikationer:- Färg: Stål.- Material: 18/10 Rostfritt stål.- Kapacitet: 12 koppar/1,4 liter.- Typ: Presskanna. - Dubbla väggar.   
 • Preziosa Kaffepress Guld, 3 Koppar

  Preziosa Kaffepress Guld, 3 Koppar
  Gör kvalitetskaffe på enklaste möjliga sätt med Preziosa kaffepress från Bialetti i stiligt guldfärgat utförande.
 • Eva Solo Termospresskanna Nordic Kitchen Rostfritt stål

  Eva Solo Termospresskanna Nordic Kitchen Rostfritt stål
  Brygg, servera och förvara ditt kaffe i denna stilrena termospresskanna från Eva Solo! Nordic Kitchen-servisen Solo är en elegant serie som inspirerats av nordiska designtraditioner. I serien hittar vi denna läckra presskanna, som utmärks av sitt tidlösa och stilrena uttryck. Kannan är tillverkad i borstat rostfritt stål och har ett vackert handtag i ek, en riktigt tjusig detalj till det dukade bordet. Men det praktiska med denna pressokanna är att inte bara att den går att brygga kaffe i, den fungerar även som en termos! Tack vare sin stålinsats med  tvåsiktskonstruktion skapar denna kanna nämligen ett vakuum som ser till att behålla temperaturen på ditt kaffe. Praktiskt och effektivt! Du använder enkelt kannan som en vanlig pressobryggare, genom att hälla ner malda kaffebönor direkt i kannan och fylla på med kokande vatten. Rör sedan om, låt kaffet dra i cirka fyra minuter och dra ner kolven i botten. Denna kanna har en kapacitet på 1 liter, vilket motsvara cirka 8 koppar. Vilket räcker gott och väl till både dig och dina nära och kära!SpecifikationerFärg: Stål och träMaterial: Rostfritt stål och ekVolym: 1 l (motsvarar ca 8 koppar)
 • Handpresso 9 Koppar

  Handpresso 9 Koppar
  Den här stilrena presskannan erbjuder möjligheten att avnjuta aromatiskt kaffe med hjälp av en manuell bryggningsmetod. Båda presskannorna är utformade i lätt och värmebeständigt eldfast glas av hög kvalitet och har ett ergonomiskt halkfritt
 • Bodum Chambord Pressbryggare 8 Koppar 1 l Kopparfärgad

  Bodum Chambord Pressbryggare 8 Koppar 1 l Kopparfärgad
 • Kaffebryggare Acacia 3 koppar

  Kaffebryggare Acacia 3 koppar
  Kaffepress i glas och trä. Gör enkelt och snabbt 3 koppar kaffe.• Höjd: 17 cm• Bredd: 13 cm
 • Kryss Till 12 Koppars Kaffekannor

  Kryss Till 12 Koppars Kaffekannor
  Kryss Till 12 Koppars Kaffekannor från Bodum .
 • Horwood Stämpelkanna i rostfritt stål, 8 koppar

  Horwood Stämpelkanna i rostfritt stål, 8 koppar
  Denna robusta och stilrena stämpelkanna från Horwood är tillverkad i 18/10 rostfritt stål och har en enkel och tidlös design, som passar i alla olika typer av hem. Stämpelkannan är tillverkad med dubbla väggar som effektivt isolerar värmen på ett optimalt sätt. Kaffet håller sig varmt längre samtidigt som utsidan förblir kall och enkel att hålla i.
 • Bodum Chambord Guld Pressbryggare 3 Koppar, 0,35 l

  Bodum Chambord Guld Pressbryggare 3 Koppar, 0,35 l
  Chambord pressbryggare från Bodum är en klassiker. Man började producera pressbryggaren redan på 1950 talet och man har fortsatt producera bryggaren samt utvecklat designen genom åren. Ramen runt om pressbryggaren och locket är tillverkat av stål som genomgår flera krom beläggningsprocesser för att behålla den glänsande ytan.   När man använder pressbryggaren bevaras både smak och aromerna från bönorna. Hur använder jag pressbryggaren?Fyll karaffen med det malda kaffe bönorna och varmt vatten, sen pressar du långsamt ner knoppen på locket tills den når botten. Efter det är det bara att njuta av sin nybryggda kopp kaffe.   
 • Stelton Theo presskanna

  Stelton Theo presskanna
  Pressa ditt kaffe med stil med denna eleganta pressbryggare från Stelton. När designern Francis Cayouette skapade serien Theo tog han det bästa av den Asiatiska kulturen och kombinerade det med modern Dansk design. Detta resulterade i en fantastisk serie produkter anpassade för kaffe- och tedrickande. Den stilrena och harmoniska designen låter dina sinnen stimuleras och bjuder in dig till en lugn stund tillsammans med ditt favoritkaffe. I Serien ingår även sockerskål, mjölkkanna, mugg, bricka, kanna, skål, tevärme och tekanna.  Material: Texturerad Stengods, BambuDesign: Francis Cayouette
 • Stelton EM Presskanna Te 1 liter Ljusgrå

  Stelton EM Presskanna Te 1 liter Ljusgrå
  p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545} En vacker presskanna som brygger fantastiskt te åt dig och dina gäster!Från danska Stelton hittar vi denna ljusgråa skönhet i serien EM77. Kollektionen designades av Erik Magnussen och är med sina raka linjer och eleganta uttryck en ikonisk förebild inom nordisk design. Presskannan är en perfekt förstärkning till ditt hem och dess unika utseende gör att den snabbt blir en uppskattad detalj i köket även när den inte används. En av kannans absoluta fördelar är att den slutar dra åt sig av teets smakar när du pressat ner locket. Det betyder att du kan sitta ner i lugn och ro och njuta av din kopp i din egen takt, utan att riskera en bitter eftersmak. I kombination med en kapacitet på 1 liter och dubbla värmeväggar är detta en tekanna som gör sig väl både till frukostbordet som till de mysiga stunder du delar med dina vänner. Så passa på att unna dig vacker dansk design som bjuder in till att skapa härliga minnen tillsammans med dina nära och kära! Specifikationer:Färg: LjusgråHöjd: 21 cmDiameter: 10,5 cmMaterial: PlastVolym: 1 lDesign: Erik Magnussen 
 • Chambord, Kaffepress 8 Koppar, Guld

  Chambord, Kaffepress 8 Koppar, Guld
  Presskannan Chambord är en klassisk, fransk kaffepress från Bodum som lanserades under 1950-talet.
 • Bodum Chambord Krom Pressbryggare 3 Koppar 0,35 l

  Bodum Chambord Krom Pressbryggare 3 Koppar 0,35 l
  Chambord pressbryggare från Bodum är en klassiker. Man började producera pressbryggaren redan på 1950 talet och man har fortsatt producera bryggaren samt utvecklat designen genom åren. Ramen runt om pressbryggaren och locket är tillverkat av stål som genomgår flera krom beläggningsprocesser för att behålla den glänsande ytan.   När man använder pressbryggaren bevaras både smak och aromerna från bönorna. Hur använder jag pressbryggaren?Fyll karaffen med det malda kaffe bönorna och varmt vatten, sen pressar du långsamt ner knoppen på locket tills den når botten. Efter det är det bara att njuta av sin nybryggda kopp kaffe.  
 • Nordic Kitchen Pressokanna Te 1 L Rostfri

  Nordic Kitchen Pressokanna Te 1 L Rostfri
  Stilren och funktionell pressokanna i rostfritt stål från Eva Solos serie Nordic Kitchen. Kannan har ett unikt ventilationssystem som brygger teet precis som du vill ha det, samtidigt som den håller teet varmt en lång tid tack vare de dubbla väggarnas termoseffekt. Kannan använder samma bryggsystem som en pressokanna för kaffe, vilket ger dig full kontroll över teets smak - tryck ned ner kolven när teet har dragit sig i önskad tid. Kolven fångar tebladen längst ner i kannan. Passar för te i lösvikt. Serien Nordic Kitchen kännetecknas av ett minimalistiskt formspråk och funktionalistiskt tänk. Designen är enkel och materialet tål att användas varje dag, samtidigt som serien blir ett elegant inslag på en festlig middag.
 • Löst Glas Till 3 Koppars Kaffebryggare

  Löst Glas Till 3 Koppars Kaffebryggare
  Löst glas till Bodums Chambordbryggare 3 koppar.
 • Bodum Chambord Vit Pressbryggare 8 Koppar 1,0 l

  Bodum Chambord Vit Pressbryggare 8 Koppar 1,0 l
  Chambord pressbryggare från Bodum är en klassiker. Man började producera pressbryggaren redan på 1950 talet och man har fortsatt producera bryggaren samt utvecklat designen genom åren. Ramen runt om pressbryggaren och locket är tillverkat av stål som genomgår flera krom beläggningsprocesser för att behålla den glänsande ytan.   När man använder pressbryggaren bevaras både smak och aromerna från bönorna. Hur använder jag pressbryggaren?Fyll karaffen med det malda kaffe bönorna och varmt vatten, sen pressar du långsamt ner knoppen på locket tills den når botten. Efter det är det bara att njuta av sin nybryggda kopp kaffe.  
 • Kaffepress, 8 koppar

  Kaffepress, 8 koppar
  En kaffepress i glas med lock och press i plast. Rymmer 8 koppar.
 • Bodum Eileen Svart Pressbryggare 3 Koppar 0,35 l

  Bodum Eileen Svart Pressbryggare 3 Koppar 0,35 l
  Bodums serie Eileen har designats för att hedra den stora irländska designerna Eileen Gray och givetvis alla kaffe älskare. Att brygga kaffe i en pressbryggare gör att bönorna behåller smaken och aromen bättre. När du ska använda din pressbryggare börjar du med att mala dina bönor, placera det malda bönorna och varmt vatten i kannan och på locket. Dra upp knoppen och sen pressar du ner knoppen långsamt tills den når botten. Sen är det bara att njuta av en god kopp kaffe.   Pressbryggaren har en stålram som skyddar kannan, glaset är tillverkat i borosilikatglas. Det runda handtaget ger ett bekvämt och säkert grepp. Kan diskas i maskin. Tillverkad i Portugal.
 • Bodum Chambord Pressbryggare 8 Koppar 1 l svart

  Bodum Chambord Pressbryggare 8 Koppar 1 l svart
  Chambord är en sann klassiker - den klassiska franska press-kaffebryggaren designades på femtiotalet. Och den produceras fortfarande på samma sätt, med samma omsorgsfulla hantverk som användes på den ursprungliga Chambord.Den enda skillnaden i produktionen sedan femtiotalet är de höga normer för miljöriktig tillverkning. Det svarta Chambord Polypropen handtaget kommer i en matt finish som ger ett bekvämt och stadigt grepp om kannan.Det franska pressystemet har alltid varit det enklaste och bästa sättet att brygga en utmärkt kopp kaffe. Att använda färska grovmalda bönor med vatten mellan 92 och 96 grader tar fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Den riktiga klassikern, Chambord från Bodum är perfekt när du vill brygga gott kaffe snabbt. Alla delar kan diskas i diskmaskin. Chambord kaffebryggare är otroligt enkel att använda - Häll i kaffepulvret i glaskannan och sedan det varma vattnet. Pressa ner silen och låt stå i få minuter så att smaken blir kraftig och god. Sedan är det färdigt att dricka.
 • Bodum Chambord Koppar Pressbryggare 3 Koppar 0,35 l

  Bodum Chambord Koppar Pressbryggare 3 Koppar 0,35 l
  Chambord pressbryggare från Bodum är en klassiker. Man började producera pressbryggaren redan på 1950 talet och man har fortsatt producera bryggaren samt utvecklat designen genom åren. Ramen runt om pressbryggaren och locket är tillverkat av stål som genomgår flera krom beläggningsprocesser för att behålla den glänsande ytan.   När man använder pressbryggaren bevaras både smak och aromerna från bönorna. Hur använder jag pressbryggaren?Fyll karaffen med det malda kaffe bönorna och varmt vatten, sen pressar du långsamt ner knoppen på locket tills den når botten. Efter det är det bara att njuta av sin nybryggda kopp kaffe.  
 • Stelton EM Kaffepress 1 liter Ultramarine

  Stelton EM Kaffepress 1 liter Ultramarine
  Kaffepress från Stelton som brygger upp till 8 koppar kaffe. Med dubbla väggar och enkel öppna/stäng funktion håller du kaffet varmare längre.  För att servera vrider man på knoppen och för att stänga vrider man tillbaka knoppen. 
 • Espro P5 Stämpelkanna

  Espro P5 Stämpelkanna
  När man är kaffe- eller te-fantast kan det betyda mycket att följa med i bryggprocessen av drycken. Med Espro P5 Stämpelkanna har de tänkt på detta när de utvecklade kannan, vilket tydligt kommer fram i designen som både är elegant och exklusiv och ger dig möjlighet att följa med i processen. Espro P5 Stämpelkanna är utrustad med glas i högsta kvalitet. Glaskannan är nämligen gjord av tyskt Schott-Duran glas, som är 40% tjockare än vid traditionella stämpelkannor. Det ger en hållbar kanna som är mer robust och håller ditt kaffe varmt längre.Espro P5 är också utrustad med det patenterade Safety Lock, som ser till att glaset står i hållaren vid användning. Den har även deras patenterade mikrofilter som ser till att kaffet och teet är rent varje gång och du slipper smuts och sump. Du kan även använda dig av pappersfiltren som hjälper till att skapa en pour-over effekt och ger en fantastisk smak. Kannan fås i flera storlekar och kommer med ett tefilter. Önskar du att använda den till kaffe samtidigt så kan du köpa till ett kaffefilter.
 • Forever Stämpelkanna kaffe

  Forever Stämpelkanna kaffe
  En vacker stämpelkanna från Forever som ger dig möjlighet att brygga upp till flera koppar kaffe både snabbt och enkelt. Kannan är tillverkad i robusta material och handtaget är praktiskt nog värmeresistent. Allt du behöver göra är att hälla i kaffe och kokande vatten. Efter ett par minuter pressar du ner stämpeln och serverar kort därefter kaffe utan sump. Efter användning kan du smidigt diska samtliga delar av kannan i maskin. Kannan finns i två olika storlekar.
 • COLUMBIA Kaffebryggare Dubbelvägg Blank, 4 koppar

  COLUMBIA Kaffebryggare Dubbelvägg Blank, 4 koppar
  Stilren kaffebryggare i rostfritt stål från Bodum.
 • COLUMBIA Kaffebryggare Dubbelvägg, 3 Koppar

  COLUMBIA Kaffebryggare Dubbelvägg, 3 Koppar
  Stilren kaffebryggare i rostfritt stål från Bodum.
 • Bodum Chambord Kork Pressbryggare 3 Koppar 0,35 l

  Bodum Chambord Kork Pressbryggare 3 Koppar 0,35 l
  Chambord pressbryggare från Bodum är en klassiker. Man började producera pressbryggaren redan på 1950 talet och man har fortsatt producera bryggaren samt utvecklat designen genom åren. Ramen runt om pressbryggaren och locket är tillverkat av stål som genomgår flera krom beläggningsprocesser för att behålla den glänsande ytan.   När man använder pressbryggaren bevaras både smak och aromerna från bönorna. Hur använder jag pressbryggaren?Fyll karaffen med det malda kaffe bönorna och varmt vatten, sen pressar du långsamt ner knoppen på locket tills den når botten. Efter det är det bara att njuta av sin nybryggda kopp kaffe.  
 • Barista & Co. Stämpelkanna i borstat stål, 8 koppar

  Barista & Co. Stämpelkanna i borstat stål, 8 koppar
  Smart tillverkad och elegant designad stämpelkanna från Barista & Co!Med denna stämpelkanna imponerar du enkelt på dina gäster samtidigt som du serverar dem en perfekt kopp kaffe. Kannans exklusiva look präglas av en robust och kromad stålram som utstrålar personlighet och karaktär. Varför inte låta kannan stå framme på köksbänken även när den inte används? Den blir snart en del av kökets inredning och kommer garanterat inte att gå obemärkt förbi! Med en kapacitet på 8 koppar eller 1 liter passar den utmärkt att ställa fram efter middagen. Serveringen blir roligare och kaffet godare - en utmärkt stämpelkanna! Specifikationer:- Färg: Borstat stål.- Kapacitet: 8 koppar/1 liter.- Robust kromad stålram.- Elegant och exklusiv!
 • Kaffebryggare Chambord, 8 koppar

  Kaffebryggare Chambord, 8 koppar
  Kaffepress med uttagbar glaskropp och behållare i plast och stål.
 • Preziosa Kaffepress Guld, 6 Koppar

  Preziosa Kaffepress Guld, 6 Koppar
  Gör kvalitetskaffe på enklaste möjliga sätt med Preziosa kaffepress från Bialetti i stiligt guldfärgat utförande.
 • Stelton EM Kaffepress 1 liter cloud

  Stelton EM Kaffepress 1 liter cloud
  Press presskanna från Stelton är en nytolkning av den klassiska termoskannan designad av Erik Magnussen år 1977. Kannan har plats för upp till 8 koppar kaffe, och den ger dig möjlighet att justera och finputsa smaken av ditt kaffe, så att du får det som du önskar.Med sina dubbla väggar kan presskannan hålla kaffet varmt längre. För att servera så vrider fu enkelt på tappen på locket. Press presskannan är designad av Erik Magnussen 2010
 • Presskanna Dubbelväggig Rostfritt Stål 1 liter

  Presskanna Dubbelväggig Rostfritt Stål 1 liter
 • Löst Glas Till 12 Koppars Kaffebryggare

  Löst Glas Till 12 Koppars Kaffebryggare
  Reservglas till Bodums pressobyggare Chambord.
 • Bialetti Kaffepress Signatur 1 l/8 Koppar

  Bialetti Kaffepress Signatur 1 l/8 Koppar
  Enkel och funktionell kaffepress från italienska Bialetti. Den stilrena kaffepressen är med sina släta eleganta linjer trevlig att servera kaffe ur och har en hållbar insats av glas. Volym: 1 liter/8 koppar.
 • Monaco Pressobryggare 3 koppar Cool Grey

  Monaco Pressobryggare 3 koppar Cool Grey
  En klassisk kaffepress från La Cafetières serie Monaco, tillverkad av rostfritt stål och värmetåligt borosilikatglas. Häll hett vatten över malda kaffebönor eller teblad, pressa ner silen och servera direkt från kaffe-/tepressen. Brygger upp till 3 koppar åt gången. Volym 350 ml.
 • Horwood Cafetiere Doublewall 325ml 3 cup

  Horwood Cafetiere Doublewall 325ml 3 cup
  Gör vardagen enklare med en stämpelkanna från Horwood!Den tidlösa designen och de dubbla väggarna gör denna produkt från Horwood till den perfekta stämpelkannan. Presskaffe är otroligt gott och enkelt att göra, felet är bara att drycken ofta svalnar lite för fort. Men inte nu längre! Kannans dubbla väggar ser till att isolera värmen på insidan samtidigt som utsidan förblir kall. På så sätt blir kannan både praktisk och enkel att använda!Den stilrena designen gör att den passar in i alla moderna kök utan att störa, det går t.ex. utmärkt att ha den stående på diskbänken även när den inte används. Rostfritt stål är ett hållbart material som är enkelt att rengöra. Sköter du om kannan på rätt sätt kommer den ge dig många härliga kaffestunder i utbyte. Brygg kaffet innan gästerna kommit och få mer tid över till att umgås. Ett perfekt hjälpmedel i köket!  Specifikationer:- Färg: Stål.- Material: Rostfritt stål.- Kapacitet: 3 koppar/325 ml.- Typ: Presskanna. - Dubbla väggar.    
 • Presskanna EM

  Presskanna EM
 • COLUMBIA Kaffebryggare Dubbelvägg, 8 koppar

  COLUMBIA Kaffebryggare Dubbelvägg, 8 koppar
  Stilren kaffebryggare i rostfritt stål från Bodum.
 • Kaffepress Simplicity, 8 koppar

  Kaffepress Simplicity, 8 koppar
  Kaffepress från Bialetti.8 koppar.

Vilket kaffe ska man använda till presskanna?

För att kaffet ska bli riktigt gott tycker vi att man ska mala hela bönor i en kaffekvarn. Ställ in kaffekvarnen på grovmalet och mal dina bönor strax innan du brygger presskaffet. Då får du ut de bästa aromerna och undviker smaken av gammalt kaffe som lätt blir med färdigmalet kaffe. Se till att du har diskat ur din presskanna och låtit den torka.

Handpresso Pump för folk i farten

Du som ofta är ute på språng och vill kunna brygga en riktigt god espresso kan köpa Handpresso Pump. Det är en kaffepress som funkar med både kapsel och löskaffe. Trycket pumpar du upp för hand tills du når rätt tryck enligt mätaren. Därefter tillsätter du 50 ml kokhett vatten och kaffet. Tryck på knappen och det heta vattnet rinner genom kaffet och ut kommer en rykande färsk espressokaffe.

Är en franskpress annorlunda än en presskanna?

Nej, det är bara ett annat namn på samma sak. Det var två fransmän, Mayer och Delforge, som 1852 tog patent på bryggmetoden. Så här såg deras ritning ut vid ansökan om patentet.

Ritning på kaffepress, patent 1852

Ibland kallas kaffepressen för stämpelkanna också.

ileadilead