Kaffepress

En kaffepress (även kallad pressobryggare) är en presskanna som man kan brygga kaffe i direkt på bordet. Det är väldigt enkelt att göra kaffe i kaffepressen och det går fort bara man har möjlighet att koka upp vatten.

Här får du några enkla instruktioner med förslag på dosering och pressobryggare med inbyggt filter som du kan köpa online.

Populärt inom kaffepress

 • Bodum - Chambord Kaffepress 3 koppar 35 cl Koppar

  Bodum - Chambord Kaffepress 3 koppar 35 cl Koppar
  En klassisk kaffepress med hög kvalitet. Med vatten mellan 92 och 96 grader tar det fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Inte nog med att den brygger gott kaffe, den är även riktigt snygg och lyxig att servera ur. Rymmer 35 cl och ger 3 koppar kaffe. Välj mellan krom, guld eller kopparfärgat stativ.
 • Bodum Columbia Termopress 8 Koppar Rostfri Blank

  Bodum Columbia Termopress 8 Koppar Rostfri Blank
  Pressbryggare från Bodum i rostfritt stål.Är du trött på att glaset går sönder på din pressbryggare? Detta är lösningen samt att du får termosfunktionen på köpet. Denna termospress kombinerar elegans med de bästa materialen för perfekt funktion. Den dubbelsidiga rostfria ståltermosen håller värmen längre än pressbryggare med enkelglas.
 • Horwood Judge Cafetiere 2 cup Doublewall

  Horwood Judge Cafetiere 2 cup Doublewall
  En modern presskanna som ser till att hålla kaffet varmt!Brittiska Horwood har länge specialiserat sig att utveckla praktiska och hållbara produkter i rostfritt stål. Denna presskanna är inget undantag och kommer göra kaffestunden både enklare och godare. Kannan är tillverkad med dubbla väggar vilket gör att kaffet håller värmen mycket längre än i en vanlig kanna, en egenskap som gör att du kan brygga kaffet i förväg och inte behöver lämna dina gäster vid bordet. Den tidlösa designen gör att kannan smälter in i alla hem och definitivt kommer bli ett vackert tillskott på kaffebordet. Denna design rymmer 2 koppar vilket gör att den passar utmärkt när du är ensam eller nästa bästa kompisen är på besök. En utmärkt produkt för dig som älskar kaffe och vill göra vardagen lite enklare!
 • Bodum - Chambord Kaffepress 1 L 8 koppar Koppar

  Bodum - Chambord Kaffepress 1 L 8 koppar Koppar
  En klassisk kaffepress med hög kvalitet. Med vatten mellan 92 och 96 grader tar det fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Inte nog med att den brygger gott kaffe, den är även riktigt snygg och lyxig att servera ur. Rymmer 1 liter och ger 8 koppar kaffe. Välj mellan krom, guld eller kopparfärgat stativ.

Fler tips på kaffepress

 • Stelton - EM77 Kaffepress 1 L Svart

  Stelton - EM77 Kaffepress 1 L Svart
 • Kaffepress BREW-IT

  Kaffepress BREW-IT
  Om du gillar nybryggt aromatiskt kaffe eller te är BREW-IT är den perfekta hjälpen. BREW-IT är designad av Francis Cayouette och består av en kaffepress kanna och tepress kanna. Båda kannorna har ett bordsunderlägg, vilket kan sättas i locket när den inte används. Tepress kannan är utrustad med en stopp-bryggfunktion, när kolven är nedtryckt stänger du vattencirkulationen till tebladen. Naturligt vis tål BREW-IT diskmaskin. Det är möjligt att byta ut glaset om olyckan skulle vara framme och den går sönder. Detta förlänger kannans livslängd vilket är bra både för din plånbok och för miljön. BPA- och ftalatfri -Tål diskmaskin -Medföljande bordsunderlägg som är integrerat i locket -Stopp-bryggfunktion så att vattencirkulationen stängs till tebladen
 • Presskanna EM

  Presskanna EM
 • Bodum Eileen Krom kaffepress 4 Koppar 0,5 l

  Bodum Eileen Krom kaffepress 4 Koppar 0,5 l
  Bodums serie Eileen har designats för att hedra den stora irländska designerna Eileen Gray och givetvis alla kaffe älskare. Att brygga kaffe i en pressbryggare gör att bönorna behåller smaken och aromen bättre. När du ska använda din pressbryggare börjar du med att mala dina bönor, placera det malda bönorna och varmt vatten i kannan och på locket. Dra upp knoppen och sen pressar du ner knoppen långsamt tills den når botten. Sen är det bara att njuta av en god kopp kaffe.   Pressbryggaren har en stålram som skyddar kannan, glaset är tillverkat i borosilikatglas. Det runda handtaget ger ett bekvämt och säkert grepp. Kan diskas i maskin. Tillverkad i Portugal.
 • Bodum Douro Presskanna I 8 Koppar 1l - Kaffepressar Porslin Vit

  Bodum Douro Presskanna I 8 Koppar 1l - Kaffepressar Porslin Vit
  Douro Presskanna Porslin 8 koppar 1L Svart från Bodum är en stilren kanna i svart porslin som med sin enkelhet blir en vacker kontrast till andra mjukare material. Med inspiration från Portugals landskap och vinregioner där den tillverkas har den också fått sitt namn. Douro Valley är en av världens äldsta vinregioner. Det franska presssystemet är ett av de äldsta och mest omtyckta sättet att göra riktigt gott kaffe på. Bra att veta: Använd kaffe på nymalda bönor. Använd vatten som är mellan 92-96°C Handtaget är gjort av ek Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Bodum Bean Svart Iskaffepress 12 Koppar 1,5 l

  Bodum Bean Svart Iskaffepress 12 Koppar 1,5 l
  Iskaffebryggare från Bodum använder den klassiska franska pressbryggar metoden för att göra gott och smakfullt iskaffe. Fyll karaffen med grovt malda bönor och tillsätt kallt vatten. Ställ in Bean bryggaren i kylen med silikonlocket på så att karaffen blir förseglad så kommer smaken och aromerna fram, låt stå över natten. På morgonen byter du ut locket mot pressaren, tryck ner knoppen och avnjut en god kall kopp kaffe.   Specifikationer: Mått: D 12,5 x H 23 x B 1,9 cm.  Tillverkad av borosilikatglas, plast, silikon och rostfritt stål. Tål maskindisk.
 • Stelton Em Kaffepress 1 L - Kaffepressar Plast Svart

  Stelton Em Kaffepress 1 L - Kaffepressar Plast Svart
  EM stämpelkanna är en designklassiker i ny tolkning som är en av Steltons bästsäljare och är designad av danska Erik Magnussen. Kaffepressen är tillverkad av plast och en version av EM presskanna finns i rostfritt stål. Pressen har dubbla väggar och en smart öppna/stäng-funktion som håller kaffet varmt under en lång tid. Du serverar kaffet enkelt genom att ta tag i vredet och vrid locket till öppet läge för att sedan stänga genom att vrida tillbaka locket. Med både ett snyggt utseende och smart lock blir pressen idealisk att använda hemma för morgon- och eftermiddagskaffet. EM är den perfekta inflyttningspresenten, gåvan till studenten eller till brudparet tack vare den klassiska formen och de många olika kulörerna att välja mellan – Det finns en som passar alla. Rymmer upp till 8 koppar kaffe Smart öppna/stängfunktion Många olika färger Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Sage Creatista Plus Kaffemaskin - Kaffepressar Rostfritt Stål

  Sage Creatista Plus Kaffemaskin - Kaffepressar Rostfritt Stål
  Kaffemaskinen från Sage har tidlös, stilren design i rostfritt stål med enkel användning perfekt för att göra ditt favoritkaffe, med eller utan mjölk. Den har avtagbar vattenbehållare på baksidan för enkel användning. Den har automatisk avstängning för säker användning, skjutbar droppbricka för enkel rengöring och olika inställningar perfekta för att göra ditt favoritkaffe. Välj mellan olika färger. Tillverkad i Kina. Om kaffemaskinen från Sage- Kaffemaskinen kommer i olika färger.- Vikt: 5,2 kg.- Djup: 308 mm.- 1600 Watt- Bredd: 393 mm.- Höjd: 308 mm.- Kapacitet: 150.0 cl.- Sladdlängd: 1200 mm.- Det är möjligt att ta bort vattenbehållaren. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Espro travel 5012T-15WT tepress

  Espro travel 5012T-15WT tepress
  Brygg ditt te och drick det i farten!Även om många av oss tycker om att ha med en termos med kaffe måste alla teälskare också få sitt. Denna smarta lösning från Espro låter dig förbereda ditt te hemma och gör att du smidigt tar det med dig på bussen. Utrustad med ett filter passar den utmärkt för att brygga perfekt te från lösvikt. Den är också enkel att montera isär och rengöra. Tack vare konstruktionen i rostfritt stål och de dubbla väggarna ser Espro Travel till att hålla ditt te varmt i 4-6 timmar, vilket räcker gott och väl för att du ska hinna avnjuta den läckra drycken. Locket är tillverkat med en silikonförslutning som hindrar läckage och gör att du inte behöver oroa dig för att spilla i väskan. Ett utmärkt hjälpmedel för dig som ofta är på språng!  Specifikationer:- Färg: Vit.- Material: Rostfritt stål.- Kapacitet: 0,35 liter. - Höjd: 20,5 cm.- Bredd: 7,2 cm.- Tillbehör: Tefilter.- Droppfritt lock!
 • Dorre Prissy Kaffepress - Kaffepressar Glas Klar

  Dorre Prissy Kaffepress - Kaffepressar Glas Klar
  Kaffepressen från Dorre har elegant design i glas med bekvämt handtag på sidan perfekt för att göra ditt favoritkaffe. Den har rund form. Om kaffepressen från Dorre- Elegant design.- Tillverkad av glas.- Bekvämt handtag.- Perfekt för att göra ditt favoritkaffe.- Rund form.- Bredd: 170 mm.- Längd: 120 mm.- Höjd: 210 mm.- Kapacitet: 80 cl.- Kapacitet: 8 koppar.- Tillverkad i Sverige Skötselråd för kaffepressen- Tål diskmaskin. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Rig-Tig - Glasinsats till Brew-It Kaffepress 0,8 L

  Rig-Tig - Glasinsats till Brew-It Kaffepress 0,8 L
  Glasinsats reservdel till Brew-It Kaffepress 0,8 liter från danska Rig-Tig. Tillverkad i tåligt borosilikatglas.
 • Espro P6 Presskanna Stål, 95 cl

  Espro P6 Presskanna Stål, 95 cl
  Med en presskanna från Espro brygger du snabbt och enkelt utsökt kaffe till dig och dina vänner. Kannan är designad så att extraktionen stannar direkt när du pressar kaffet, vilket förhindrar att kaffet blir beskt över tid och att den sista koppen kommer smaka precis lika gott som den första. Kannan är utrustad med ett patenterat dubbelt mikrofilter som ser till att hålla koppen fri från all kaffesump, vilket kan vara ett problem när man använder presskannor.Den här kannan rymmer upp till 8 koppar och passar perfekt att använda när du har gäster på besök. Presskannan är även tillverkad i dubbelväggat rostfritt stål, vilket ser till att hålla ditt kaffe varmt i flera timmar.
 • Dorre Ki Pressokanna - Kaffepressar Plast Rostfritt Stål

  Dorre Ki Pressokanna - Kaffepressar Plast Rostfritt Stål
  Skötselråd: Glaset kan diskas i maskin, resterande delar bör rengöras för hand Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Bodum Chambord Guld kaffepress 12 Koppar 1,5 l

  Bodum Chambord Guld kaffepress 12 Koppar 1,5 l
  Enda sedan 1950 talet har Bodum tillverkat serien Chambord. Locket och ramen är tillverkat av stål och genomgår flera krom beläggningsprocesser för att bibehålla den glänsande ytan. När man brygger kaffe men en pressbryggare behålls smaken och aromen bättre från bönorna.  Fyll pressbryggaren med malda kaffebönor och varmt vatten, sen pressar du långsamt ner knoppen mot botten, sen är det bara att njuta av sin kopp kaffe.
 • Espro travel 5012CT-15BK kaffepress

  Espro travel 5012CT-15BK kaffepress
  Perfekt kaffe i farten, i parken eller på kontoret!Njut av en fantastisk kopp kaffe eller te var du än befinner dig. Kannan är tillverkad i rostfritt stål och utrustad med dubbla väggar som ser till att stänga inne värmen i 4-6 timmar. Nu behöver du inte oroa dig för att inte få i dig tillräckligt med kaffe. En otroligt smart och smidig lösning!Espro Travel Press är en innovativ produkt som definitivt inte kommer göra dig besviken. Denna modell har både ett te- och kaffefilter som gör att du själv enkelt väljer mellan vilken dryck du vill ha. Den läckra designen gör att den passar in i alla moderna hem samtidigt som den är smidig nog att stoppa i väskan. Under locket hittar du en silikonpackning som förhindrar allt spill och gör att du slipper oroa dig för väskans innehåll. Medföljer gör även pappersfilter som kan användas om man vill ha en pour over-smak till kaffet eller en helt filtrerad kopp te. En smart och smidig lösning som passar kaffe- och teälskaren i dig!
 • Bodum Bean Vit Iskaffepress 12 Koppar 1,5 l

  Bodum Bean Vit Iskaffepress 12 Koppar 1,5 l
  Brygg gott iskaffe hemma med denna pressbryggare från Bodum. Fyll karaffen med grovt malda kaffebönor och kallt vatten, sätt sedan på det tättslutande silikonlocket och ställ in karaffen i kylen över natten. På morgonen byter du locket mot presslocket och sen trycker du ner knoppen. Njut nu av en god kopp kaffe.   Specifikationer: Mått: D 12,5 x H 23 x B 1,9 cm.  Tillverkad av borosilikatglas, plast, silikon och rostfritt stål. Tål maskindisk.
 • Stelton Cylinda-line Presskanna - Kaffepressar Rostfritt Stål

  Stelton Cylinda-line Presskanna - Kaffepressar Rostfritt Stål
  Presskanna från Stelton. Den här presskannan är perfekt att servera rykande hett kaffe i! Det är en modern och samtidigt klassisk presskanna, som behåller kaffets smak och temperatur efter att det har pressats. Passar lika bra till vardags och fest. Den har designats av Arne Jacobsen och tillhör den ikoniska serien Cylinda-Line. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Zwilling - Sorrento Pressobryggare 75 cl

  Zwilling - Sorrento Pressobryggare 75 cl
 • Bialetti - French-press Preziosa Kaffepress 5 koppar

  Bialetti - French-press Preziosa Kaffepress 5 koppar
  French-press Preziosa är en exklusiv kaffepress från Bialetti, som fungerar lika bra att brygga te ur. Häll i malet kaffe och vatten, låt dra och tryck sedan ner filtret och njut! Kaffepressen brygger upp till fem koppar och rymmer 600 ml.
 • Heirol Stämpelkanna 8 koppar

  Heirol Stämpelkanna 8 koppar
  Brygg en läcker kopp kaffe med denna högkvalitativa stämpelkanna från Heirol. Kannan rymmer hela 8 koppar och är tillverkad i rostfritt hållbart stål. Bjud över vänner och familj på fika, eller duka ute under sommaren, och servera en härlig kopp kaffe.
 • HORWOOD - Presskanna dubbelsidig 1,4 L

  HORWOOD - Presskanna dubbelsidig 1,4 L
 • Bodum Eileen Vit Pressbryggare 8 Koppar 1,0 l

  Bodum Eileen Vit Pressbryggare 8 Koppar 1,0 l
  Bodums serie Eileen har designats för att hedra den stora irländska designerna Eileen Gray och givetvis alla kaffe älskare. Att brygga kaffe i en pressbryggare gör att bönorna behåller smaken och aromen bättre. När du ska använda din pressbryggare börjar du med att mala dina bönor, placera det malda bönorna och varmt vatten i kannan och på locket. Dra upp knoppen och sen pressar du ner knoppen långsamt tills den når botten. Sen är det bara att njuta av en god kopp kaffe.   Pressbryggaren har en stålram som skyddar kannan, glaset är tillverkat i borosilikatglas. Det runda handtaget ger ett bekvämt och säkert grepp. Kan diskas i maskin. Tillverkad i Portugal.
 • Bodum Löst Glas Till 12 Koppars Kaffebryggare - Kaffepressar Plast Klar

  Bodum Löst Glas Till 12 Koppars Kaffebryggare - Kaffepressar Plast Klar
  Reservglas till Bodums pressobyggare Chambord. Glaset finns i flera storlekar och tål maskindisk. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Aerobie Kaffepress 1-4 koppar

  Aerobie Kaffepress 1-4 koppar
 • Kaffebryggare Chambord Copper, 8 koppar

  Kaffebryggare Chambord Copper, 8 koppar
  Kaffepress med uttagbar glaskropp och behållare i plast och stål.
 • Kaffebryggare Acacia 3 koppar

  Kaffebryggare Acacia 3 koppar
  Kaffepress i glas och trä. Gör enkelt och snabbt 3 koppar kaffe.• Höjd: 17 cm• Bredd: 13 cm
 • Bodum Eileen Krom kaffepress 8 Koppar 1,0 l

  Bodum Eileen Krom kaffepress 8 Koppar 1,0 l
  Bodums serie Eileen har designats för att hedra den stora irländska designerna Eileen Gray och givetvis alla kaffe älskare. Att brygga kaffe i en pressbryggare gör att bönorna behåller smaken och aromen bättre. När du ska använda din pressbryggare börjar du med att mala dina bönor, placera det malda bönorna och varmt vatten i kannan och på locket. Dra upp knoppen och sen pressar du ner knoppen långsamt tills den når botten. Sen är det bara att njuta av en god kopp kaffe.   Pressbryggaren har en stålram som skyddar kannan, glaset är tillverkat i borosilikatglas. Det runda handtaget ger ett bekvämt och säkert grepp. Kan diskas i maskin. Tillverkad i Portugal.
 • Heirol - Kaffepress 1 L

  Heirol - Kaffepress 1 L
  Stilren fransk kaffepress i rostfritt stål med glänsande yta från Heirol. Den här snygga kaffepressen i termomodell håller ditt kaffe eller te varmt under en längre tid tack vare de dubbla väggarna. Brygg kaffet och häll upp en läcker, varm och fyllig kopp när helst det faller in! Kaffepressen rymmer 8 koppar och är försedd med en måttskala inuti så att du enkelt kan måtta upp rätt antal koppar. Låt den stå i köket och bli en snygg detalj när den inte används, på så sätt är den också alltid redo att brygga en varm och härlig dryck. Produkten har 5 års garanti och handdisk rekommenderas.
 • Chambord Presskanna Guld 35 cl

  Chambord Presskanna Guld 35 cl
 • HORWOOD - Presskanna i glas 1 L

  HORWOOD - Presskanna i glas 1 L
 • Kaffebryggare Acacia 8 koppar

  Kaffebryggare Acacia 8 koppar
  Kaffepress i glas och trä. Gör enkelt och snabbt 8 koppar kaffe.• Höjd: 22 cm• Bredd: 17 cm
 • Bodum Chambord Kaffepress 8 Koppar - Kaffepressar Plast Krom

  Bodum Chambord Kaffepress 8 Koppar - Kaffepressar Plast Krom
  Presskannan Chambord är en klassisk, fransk kaffepress från Bodum som lanserades under 1950-talet. Kaffepressen är tillverkad i blankt rostfritt stål och är försedd med en insats i glas och handtag i svart plast.Det franska press-systemet har alltid varit det enklaste och ultimata sättet att brygga smakrikt kaffe på. Fyll på kaffepressen med din favoritsort och varmt vatten, pressa och njut sedan av en god kopp kaffe.Finns i flera färger. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Bodum Chambord Kaffepress 4 Koppar - Kaffepressar Plast Krom

  Bodum Chambord Kaffepress 4 Koppar - Kaffepressar Plast Krom
  Klassisk fransk kaffepress Chambord designadad av Bodum. Kaffepressen är tillverkad i blankt rostfritt stål och den goda kvalitén gör att den håller i många år. Chambord presskanna kommer med ett svart handtag som ger ett skönt grepp samtidigt som det ger kannan en stilren design. Det franska press-systemet har alltid varit det enklaste och ultimata sättet att brygga smakrikt kaffe på, bara ställ presskannan på bordet och njut av gott nybyggt kaffe. Välj mellan olika färger och storlekar. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Bodum - Chambord Kaffepress 1 L 8 koppar Krom

  Bodum - Chambord Kaffepress 1 L 8 koppar Krom
  En klassisk kaffepress med hög kvalitet. Med vatten mellan 92 och 96 grader tar det fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Inte nog med att den brygger gott kaffe, den är även riktigt snygg och lyxig att servera ur. Rymmer 1 liter och ger 8 koppar kaffe. Välj mellan krom, guld eller kopparfärgat stativ.
 • Espro P7 Presskanna 4 koppar, borstat stål, termo, kaffe

  Espro P7 Presskanna 4 koppar, borstat stål, termo, kaffe
 • Sage Creatista Plus Kaffemaskin - Kaffepressar Rostfritt Stål Black Truffle

  Sage Creatista Plus Kaffemaskin - Kaffepressar Rostfritt Stål Black Truffle
  Kaffemaskinen från Sage har tidlös, stilren design i rostfritt stål med enkel användning perfekt för att göra ditt favoritkaffe, med eller utan mjölk. Den har avtagbar vattenbehållare på baksidan för enkel användning. Den har automatisk avstängning för säker användning, skjutbar droppbricka för enkel rengöring och olika inställningar perfekta för att göra ditt favoritkaffe. Välj mellan olika färger. Tillverkad i Kina. Om kaffemaskinen från Sage- Kaffemaskinen kommer i olika färger.- Vikt: 5,2 kg.- Djup: 308 mm.- 1600 Watt- Bredd: 393 mm.- Höjd: 308 mm.- Kapacitet: 150.0 cl.- Sladdlängd: 1200 mm.- Det är möjligt att ta bort vattenbehållaren. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Heirol French Press stämpelkanna 10 dl

  Heirol French Press stämpelkanna 10 dl
  Heirols franska stämpelkanna är en traditionell kannan till bryggning av kaffe eller te.Denna kanna kommer hjälpa dig att brygga den perfekta koppen kaffe eller te. Allt du behöver göra är att tillsätta vatten till det malna kaffet eller teet och röra runt. Sätt på locken och låt det stå i ett par minuter. Därefter pressar du ner stämpeln i botten och voilá! Bara att njuta. Kannan är tillverkad i glas, stål och silikon.
 • Rig-tig Foodie Single Cup Kaffebryggare - Kaffepressar Plast Vit

  Rig-tig Foodie Single Cup Kaffebryggare - Kaffepressar Plast Vit
  Kaffebryggaren från RIG-TIG by Stelton har funktionell, användarvänlig design perfekt för att göra ditt favoritkaffe. Den har avtagbar droppbricka för enkel rengöring. Välj mellan olika färger. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Fri från BPA och ftalater. Om kaffebryggaren från RIG-TIG by Stelton- Tillverkad av plast och silikon.- Fri från BPA och ftalater.- Användarvänlig, funktionell design.- Avtagbar droppbricka.- Kaffebryggaren kommer i olika färger.- 700 Watt- Djup: 65 mm.- Bredd: 80 mm.- Höjd: 385 mm. Skötselråd för kaffebryggaren- Endast handdisk. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Bodum Chambord Kaffebryggare Small - Kaffepressar Plast Koppar

  Bodum Chambord Kaffebryggare Small - Kaffepressar Plast Koppar
  Kaffebryggaren från Bodum har en klassisk design i rostfritt stål med en kopparfinish. Den har en värmetålig karaff i borosilikatglas med ett handtag i polypropen perfekt för ett bättre grepp. Enkel att använda och enkel att rengöra. Starta din morgon med en kopp kaffe för att göra dig glad. Välj mellan olika storlekar. Om kaffebryggaren från Bodum- Klassisk design.- Tillverkad av rostfritt stål och borosilikatglas.- Ergonomiskt handtag.- Miljövänlig kaffebryggare.- Kaffebryggaren passar bra i köket. Skötselråd för kaffebryggaren- Denna produkt tål inte mikrovågsugn.- Handdisk rekommenderas. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Espro P5 Presskanna, 53 cl

  Espro P5 Presskanna, 53 cl
  Duka fikabordet och sätt pricken över i:et med denna snygga presskanna från Espro. Med en stilren och modern design passar den utmärkt in i det skandinaviska hemmet och garanterar dig perfekt bryggt kaffe varje gång. Det praktiska dubbla mikrofiltret är omslutet av en silikonring som ligger tätt mot glasets insida, vilket skapar ett vakuum samtidigt som du pressar ner kaffet och gör att drycken inte blir besk, den sista koppen du häller upp kommer alltså smaka lika gott som den första. Den här designen ser också till att ingen sump hamnar i koppen, vilket kan vara problem när man använder en presskanna.Denna kanna rymmer 53 cl och passar perfekt när du inte vill brygga stora mängder kaffe. Det specialdesignade glaset med 40% tjockare väggar ser även till att kaffet hålls varmt länge. Kannan är enkel att rengöra tack vare det handtaget som smidigt kan tas av. Med Espro är du garanterad hög kvalitet och riktigt gott kaffe
 • HORWOOD - Judge Presskanna dubbelsidig 650 ml

  HORWOOD - Judge Presskanna dubbelsidig 650 ml
 • Rig-tig Foodie Single Cup Kaffebryggare - Kaffepressar Plast Svart

  Rig-tig Foodie Single Cup Kaffebryggare - Kaffepressar Plast Svart
  Kaffebryggaren från RIG-TIG by Stelton har funktionell, användarvänlig design perfekt för att göra ditt favoritkaffe. Den har avtagbar droppbricka för enkel rengöring. Välj mellan olika färger. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Fri från BPA och ftalater. Om kaffebryggaren från RIG-TIG by Stelton- Tillverkad av plast och silikon.- Fri från BPA och ftalater.- Användarvänlig, funktionell design.- Avtagbar droppbricka.- Kaffebryggaren kommer i olika färger.- 700 Watt- Djup: 65 mm.- Bredd: 80 mm.- Höjd: 385 mm. Skötselråd för kaffebryggaren- Endast handdisk. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Rig-tig Foodie Single Cup Kaffebryggare - Kaffepressar Plast Ljusblå

  Rig-tig Foodie Single Cup Kaffebryggare - Kaffepressar Plast Ljusblå
  Kaffebryggaren från RIG-TIG by Stelton har funktionell, användarvänlig design perfekt för att göra ditt favoritkaffe. Den har avtagbar droppbricka för enkel rengöring. Välj mellan olika färger. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Fri från BPA och ftalater. Om kaffebryggaren från RIG-TIG by Stelton- Tillverkad av plast och silikon.- Fri från BPA och ftalater.- Användarvänlig, funktionell design.- Avtagbar droppbricka.- Kaffebryggaren kommer i olika färger.- 700 Watt- Djup: 65 mm.- Bredd: 80 mm.- Höjd: 385 mm. Skötselråd för kaffebryggaren- Endast handdisk. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • HORWOOD - Judge Presskanna 350 ml

  HORWOOD - Judge Presskanna 350 ml
 • Sage Creatista Plus Kaffemaskin - Kaffepressar Rostfritt Stål Sea Salt

  Sage Creatista Plus Kaffemaskin - Kaffepressar Rostfritt Stål Sea Salt
  Kaffemaskinen från Sage har tidlös, stilren design i rostfritt stål med enkel användning perfekt för att göra ditt favoritkaffe, med eller utan mjölk. Den har avtagbar vattenbehållare på baksidan för enkel användning. Den har automatisk avstängning för säker användning, skjutbar droppbricka för enkel rengöring och olika inställningar perfekta för att göra ditt favoritkaffe. Välj mellan olika färger. Tillverkad i Kina. Om kaffemaskinen från Sage- Kaffemaskinen kommer i olika färger.- Vikt: 5,2 kg.- Djup: 308 mm.- 1600 Watt- Bredd: 393 mm.- Höjd: 308 mm.- Kapacitet: 150.0 cl.- Sladdlängd: 1200 mm.- Det är möjligt att ta bort vattenbehållaren. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • Stelton Cylinda-Line Presskaffe 8 koppar

  Stelton Cylinda-Line Presskaffe 8 koppar
  En stilren och klassisk pressbryggare från Stelton och deras Cylinda-kollektion, designat av Arne Jacobsen. Den ikoniska cylinderformen i Cylinda-kollektionen är en tidlös klassiker som år efter år förblir en stilikon.  Designer: Arne Jacobsen
 • Bialetti - Smart Presskannan 1 L Röd/Klar

  Bialetti - Smart Presskannan 1 L Röd/Klar
  Klassisk Pressokanna från Italienska Bialetti för smidigt tillberedning av gott kaffe eller örtte. Locket och handtaget är i plast med en silikonbas som gör att kannan står stadigt. Behållaren är gjord av borosilikatglas och rymmer ca 8 kopparAlfonso Bialetti, även kallad ”den lilla mannen med mustaschen”, uppfann espressokannan redan 1933. Sedan dess har Bialetti varit ett starkt varumärke över hela världen och en symbol på italiensk design och kvalitet.
 • Bodum Chambord kaffepress 3 koppar 0,35 l

  Bodum Chambord kaffepress 3 koppar 0,35 l
  Bodum Chambord kaffebryggare 3 koppar.Chambord är en sann klassiker - den klassiska franska press-kaffebryggaren designades på femtiotalet. Och den produceras fortfarande på samma sätt, med samma omsorgsfulla hantverk som användes på den ursprungliga Chambord. Den enda skillnaden i produktionen sedan femtiotalet är de höga normer för miljöriktig tillverkning. Det svarta Chambord Polypropen handtaget kommer i en matt finish som ger ett bekvämt och stadigt grepp om kannan.Det franska pressystemet har alltid varit det enklaste och bästa sättet att brygga en utmärkt kopp kaffe. Att använda färska grovmalda bönor med vatten mellan 92 och 96 grader tar fram det allra bästa i alla typer av kaffe. Den riktiga klassikern, Chambord från Bodum är perfekt när du vill brygga gott kaffe snabbt. Alla delar kan diskas i diskmaskin. Chambord kaffebryggare är otroligt enkel att använda:Häll i kaffepulvret i glaskannan och sedan det varma vattnet. Pressa ner silen och låt stå i få minuter så att smaken blir kraftig och god. Sedan är det färdigt att dricka.Design: Bodum.Material: Glas och Rostfritt stål.Volym: 3 koppar (0,35 liter).
 • Espro Travel tepress, svart

  Espro Travel tepress, svart
  Även om många dricker kaffe när de är på språng ska det även finnas plats för de som dricker te. Denna Espro Travel Press modell är utrustad med ett tefilter från början som  är fantastiskt till att brygga te från lösvikts-te. Travel Press har dubbla väggar i rostfritt stål vilket gör att ditt te håller sig varmt i 4-6 timmar. Locket har en silikonstängning vilket gör det droppfritt och teet stannar inuti.
 • Sage Creatista Pro Kaffemaskin - Kaffepressar Rostfritt Stål Silver

  Sage Creatista Pro Kaffemaskin - Kaffepressar Rostfritt Stål Silver
  Kaffemaskinen från Sage har tidlös, stilren design i rostfritt stål med enkel användning perfekt för att göra ditt favoritkaffe, med eller utan mjölk. Den har avtagbar vattenbehållare på baksidan för enkel användning. Den har automatisk avstängning för säker användning, skjutbar droppbricka för enkel rengöring och olika inställningar perfekta för att göra ditt favoritkaffe. Tillverkad i Kina. Om kaffemaskinen från Sage- Vikt: 6,65 kg.- Djup: 499 mm.- Bredd: 251 mm.- Höjd: 418 mm.- Kapacitet: 200.0 cl.- Sladdlängd: 1000 mm.- Det är möjligt att ta bort vattenbehållaren. Shoppa Kaffepressar och mer Vatten Kaffe & Te hos Royal Design.
 • HORWOOD - Judge Presskanna dubbelsidig 900 ml

  HORWOOD - Judge Presskanna dubbelsidig 900 ml

Hur gör man kaffe med kaffepress?

Du behöver en kaffepress, ett kaffemått, kokande vatten och grovmalet bryggkaffe.

En lagom dosering är att lägga ner 2 kaffemått per kopp i presskannan. Koka upp vatten och häll ner önskad mängd direkt ner i kannan. Rör om och låt stå i 3-4 minuter. Ju längre det får stå desto starkare men låter du det dra för länge blir kaffet beskt.

Pressa nu långsamt ner pressen tills allt kaffe är ovanför filtret. Om det tar stopp innan dess, ta bort locket och rör om så brukar det gå lättare.

Sen är det bara att servera direkt ur din presskaffekanna och avnjuta en god kopp färskt presskaffe. Tycker du det var för starkt eller för svagt får du ändra din dosering till nästa gång.

Vilket kaffe ska man använda till pressobryggare?

För att kaffet ska bli riktigt gott tycker vi att man ska mala hela bönor i en kaffekvarn. Ställ in kaffekvarnen på grovmalet och mal dina bönor strax innan du brygger presskaffet.

Då får du ut de bästa aromerna och undviker smaken av gammalt kaffe som lätt blir med färdigmalet kaffe. Se till att du har diskat ur din presskanna och låtit den torka.

Kaffepress för 1 kopp kaffe

Du som ofta är ute på språng och vill kunna brygga en riktigt god espresso kan köpa Handpresso Pump. Det är en kaffepress som funkar med både kapsel och löskaffe. Trycket pumpar du upp för hand tills du når rätt tryck enligt mätaren. Därefter tillsätter du 50 ml kokhett vatten och kaffet. Tryck på knappen och det heta vattnet rinner genom kaffet och ut kommer en rykande färsk espressokaffe.

Är en franskpress annorlunda än en presskanna?

Nej, det är bara ett annat namn på samma sak. Det var två fransmän, Mayer och Delforge, som 1852 tog patent på bryggmetoden. Så här såg deras ritning ut vid ansökan om patentet.

Ritning på kaffepress, patent 1852

Ibland kallas kaffepressen för stämpelkanna också.

Hur länga ska kaffet dra i kaffepressen?

En bra tid att börja med är att låta kaffet stå och dra i 4 minuter i pressbryggaren. Det brukar ge ett lagomt starkt kaffe. För svagare smak kortar du ner tiden. För starkare kaffe ökar du på, men låter man kaffet dra för länge innan man pressar ner kommer beska smaker att framträda.