Kaffemått

Ett kaffemått är ingen standard men är ungefärligen samma som en rågad matsked (15 ml). Det är viktigt att dosera kaffet med samma mått varje gång för att få repeterbar kaffestyrka. Därför rekommenderar vi att du skaffar dig ett pålitligt kaffemått (kaffeskopa).

Vanligen är kaffemåtten på cirka 15-20 ml, vilket rymmer ungefär 7-10 gram malet kaffe. Det ska motsvara den mängd malkaffe som behövs för att brygga en normalstark kopp kaffe.

Populärt inom kaffemått

 • Moccamaster - Moccamaster Måttsked 10 g Rostfri

  Moccamaster - Moccamaster Måttsked 10 g Rostfri
  Elegant doseringssked från Moccamaster, tillverkad i rostfritt stål med bekvämt grepp av silikon på handtaget. Doseringssked mäter upp 10 gram malt kaffe.
 • Jonas of Sweden Kaffemått 20 ml Rostfritt

  Jonas of Sweden Kaffemått 20 ml Rostfritt
  Kaffemått i rostfritt stål. 20 ml Ett mått per kopp
 • Exxent - Kaffemått 7 gram

  Exxent - Kaffemått 7 gram
  En utmärkt kaffemått för en god kopp kaffe. Kaffemåttet är gjord av rostfritt stål och när det är fyllt innehåller det ca 7 gram.
 • Rösle Kaffemått

  Rösle Kaffemått
  När du dricker filterkaffe, är ett precist mått avgörande. Rösles kaffemått ger dig möjlighet att få mäta upp den perfekta mängden kaffe. Kaffemåttet mäter en normal mängd på 7 gram kaffe. Utifrån det kan du själv välja om det ska vara lite mer eller lite mindre. Den tål maskindisk, så rengöringen kan inte bli lättare

Fler tips på kaffemått

 • Ernst Kaffemått Trä/metall

  Ernst Kaffemått Trä/metall
  Tjusigt kaffemått från ERNST som du gärna lämnar framme när det inte används. Med ett kaffemått doserar du enkelt rätt mängd kaffepulver för att få en välsmakande nybryggd kopp kaffe. Det vackra trähandtaget gör måttet enkelt att hålla. I änden sitter ett smyckande lädersnöre så att du kan hänga upp måttet när det inte används.Finns både naturfärgat och i svart. Rymmer 20 ml.Längd: 15,5 cmBredd: 4,5 cmMaterial: Trä, metallHanddisk rekommenderas. 
 • Ernst Kaffemått Med Ögla - Mått & Måttsatser Metall Svart

  Ernst Kaffemått Med Ögla - Mått & Måttsatser Metall Svart
  Kaffemåttet från Ernst Kirchsteiger har en minimalistisk design i metall. Det är stilrent och har ett runt handtag. Perfekt för vardagligt användande, till frukosten eller fikat exempelvis. Tillgänglig i olika stilar. Om kaffemåttet från Ernst Kirchsteiger - Tillverkat av metall.- Tillgänglig i olika stilar.- Kaffemåttet kommer i olika färger.- Perfekt för frukostbordet.- Längd: 45 mm.- Längd: 155 mm. Skötselråd för kaffemåttet - Tål diskmaskin. Shoppa Mått & Måttsatser och mer Köksredskap hos Royal Design.
 • Rösle - Kaffemått Stål 17,5 cm

  Rösle - Kaffemått Stål 17,5 cm
  Med detta stilrena kaffemått i rostfritt stål mäter du upp ditt kaffe perfekt. Kaffemåttet innehåller 7 gram. Från tyska familjeföretaget Rösle.
 • Gefu - Moreno Kaffemått Svart

  Gefu - Moreno Kaffemått Svart
  Med Mereno kaffemått mäter du upp ditt kaffe med perfektion. Den har en praktisk måttjustering för att mäta kaffepulvret exakt, välj mellan 5, 7 eller 9 gram.
 • Kaffemått I Valnöt

  Kaffemått I Valnöt
  Mörkbrunt kaffemått, tillverkat av FSC-märkt valnötsträ.En fint kaffemått som blir ett varm naturinslag på köksbänken.• Kaffemått i trä• Mörkbrun valnöt• Snygg design• Mått: 14,5x4x3 cm
 • Ernst Kaffemått Trä/svart

  Ernst Kaffemått Trä/svart
  Stilrent kaffemått från ERNST. Rymmer 20 ml.Ett kaffemått för att kunna dosera rätt mängd kaffepulver är ett måste för alla som vill kunna njuta av en god kopp nybryggt kaffe. ERNST kaffemått i svart trä lämnar du gärna framme när det inte används. Försett med ett vackert snöre av läder i ena änden för enkel upphängning.Måttet är tillverkat i trä och metall. Handdisk rekommenderas. Måttet finns även i naturfärg.Längd: 15,5 cmBredd: 4,5 cmMaterial: Trä, metall
 • Ernst Kaffemått - Mått & Måttsatser Metall Natur

  Ernst Kaffemått - Mått & Måttsatser Metall Natur
  Kaffemåttet är ett köksredskap som bör finnas i varje kök, speciellt om man gillar kaffe! Använd det här stilrena kaffemåttet Från Ernst Form för att få rätt mängd när du ska brygga dig en god kopp kaffe med perfekt balans. Finns i färgerna natur och svart. Shoppa Mått & Måttsatser och mer Köksredskap hos Royal Design.
 • Kaffemått Metall/Mörkt trä

  Kaffemått Metall/Mörkt trä
 • Ernst Kaffemått - Mått & Måttsatser Rostfritt Stål Borstat Stål

  Ernst Kaffemått - Mått & Måttsatser Rostfritt Stål Borstat Stål
  Kaffemåttet från Ernst Kirchsteiger har en elegant design i rostfritt stål. Det har ett runt handtag perfekt för vardagligt användande, till frukosten eller fikat exempelvis. Om kaffemåttet från Ernst Kirchsteiger- Tillverkat av metall.- Längd: 120 mm.- Kapacitet: 2 cl. Skötselråd för kaffemåttet- Tål diskmaskin. Shoppa Mått & Måttsatser och mer Köksredskap hos Royal Design.
 • WMF - Nuova Kaffemått

  WMF - Nuova Kaffemått
  Nouva kaffemått från WMF i rostfritt stål. Mät upp kaffet med detta mått och njut av en god kopp på morgonen. Måttet har ett behagligt handtag och ger perfekta mått kaffe vid varje tag. Den blanka ytan kommer att förbli efter år av användning tack vare den handpolerade finishen och WMFs material Cromargan® 18/10 rostfritt stål. Kan diskas i diskmaskin.
 • Kaffemått Metall Svart

  Kaffemått Metall Svart
 • Ernst Kaffemått Med Ögla - Mått & Måttsatser Metall Beige

  Ernst Kaffemått Med Ögla - Mått & Måttsatser Metall Beige
  Kaffemåttet från Ernst Kirchsteiger har en minimalistisk design i metall. Det är stilrent och har ett runt handtag. Perfekt för vardagligt användande, till frukosten eller fikat exempelvis. Tillgänglig i olika stilar. Om kaffemåttet från Ernst Kirchsteiger - Tillverkat av metall.- Tillgänglig i olika stilar.- Kaffemåttet kommer i olika färger.- Perfekt för frukostbordet.- Längd: 45 mm.- Längd: 155 mm. Skötselråd för kaffemåttet - Tål diskmaskin. Shoppa Mått & Måttsatser och mer Köksredskap hos Royal Design.
 • Ernst Kaffemått - Mått & Måttsatser Metall Svart

  Ernst Kaffemått - Mått & Måttsatser Metall Svart
  Kaffemåttet är ett köksredskap som bör finnas i varje kök, speciellt om man gillar kaffe! Använd det här stilrena kaffemåttet Från Ernst Form för att få rätt mängd när du ska brygga dig en god kopp kaffe med perfekt balans. Finns i färgerna natur och svart. Shoppa Mått & Måttsatser och mer Köksredskap hos Royal Design.
 • Wmf Nuova Kaffemått 14,5 Cm - Mått & Måttsatser Rostfritt Stål

  Wmf Nuova Kaffemått 14,5 Cm - Mått & Måttsatser Rostfritt Stål
  Nuova Kaffemått från WMF. Om kaffet fylls upp till kanten ryms sju gram kaffe. Om kaffet är rågat över kanten ryms nio gram kaffe i måttet. Shoppa Mått & Måttsatser och mer Köksredskap hos Royal Design.
 • Heirol Steely Kaffemått - Övriga Köksmaskiner Plast Stål

  Heirol Steely Kaffemått - Övriga Köksmaskiner Plast Stål
  Kaffemåttet från Heirol har hållbar, hygienisk design i rostfritt stål med svarta detaljer i plast för enkel rengöring. Det har slitstarkt, högkvalitativt material för vardaglig användning. Det har praktisk ögla för upphängning. Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Passar för kaffe, etc. Om kaffemåttet från Heirol- Hygienisk, hållbar design.- Tillverkat av rostfritt stål och plast.- Längd: 185 mm.- 3 års garanti.- Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination. Skötselråd för kaffemåttet- Tål diskmaskin. Shoppa Övriga Köksmaskiner och mer Köksmaskiner hos Royal Design.
 • Nicolas Vahé Kaffemått - Mått & Måttsatser Rostfritt Stål Silver

  Nicolas Vahé Kaffemått - Mått & Måttsatser Rostfritt Stål Silver
  Kaffemåttet från Nicolas Vahé har en stilren design i rostfritt stål. Om kaffemåttet från Nicolas Vahé- Tillverkat av rostfritt stål.- Bredd: 30 mm.- Längd: 95 mm. Shoppa Mått & Måttsatser och mer Köksredskap hos Royal Design.
 • Afroart - Wood Måttsked

  Afroart - Wood Måttsked
  En vacker måttsked i olivträ från Afroart, rymmer drygt 1 msk. Den lilla måttskeden tillverkas av en liten hantverksgrupp i Kisumu i västra Kenya. Undvik att diska i diskmaskin och smörj in skeden med olivolja regelbundet så håller den längre.Afroart grundades 1967 och har sedan starten presenterat hantverk och folkkonst från länder i Afrika, Asien och Latinamerika. Alla Afroarts produkter är handgjorda och Fairtrade-tillverkade.
 • Ernst Kaffemått - Mått & Måttsatser Metall Mörkbrun

  Ernst Kaffemått - Mått & Måttsatser Metall Mörkbrun
  Kaffemåttet från Ernst Kirchsteiger har en elegant design i metall med ett vackert, mörkt handtag i trä perfekt för vardagligt användande, till frukosten eller fikat exempelvis. Om kaffemåttet från Ernst Kirchsteiger- Tillverkat av metall.- Längd: 155 mm.- Bredd: 70 mm. Skötselråd för kaffemåttet- Handdisk rekommenderas. Shoppa Mått & Måttsatser och mer Köksredskap hos Royal Design.
 • Kaffemått stål 17,5 cm

  Kaffemått stål 17,5 cm
 • Kaffemått 12 cm Metall

  Kaffemått 12 cm Metall

Kaffeskopa med långt skaft

Lite beroende på hur du väljer att förvara ditt kaffe hemma behövs skopor med långt skaft. Om du har kaffet kvar i förpackningen är det lätt att ta i början, men lite svårare när det börjar närma sig botten.

Förvarar du ditt kaffe i en speciell kaffeburk bör din skopa ha ett skaft som når ner i burken på ett bra sätt.

Justerbart kaffemått

Ibland kan man behöva justera kaffemängden utifrån vilken kaffesort man har eller hur man har malt det. Då är det bra att ha ett justerbart kaffemått istället för att ha flera olika. Ett sånt mått har en måttjustering där man skjuter ihop eller drar isär själva måttvolymen på skaftet. Kolla till exempel på Moreno från Gefu.