Bryggkaffe

Bryggkaffe är den vanligaste kaffesorten och det är enkelt att brygga kaffe. Med en kaffebryggare, ett kaffefilter och malet bryggkaffe går det fort att göra en kaffekopp. Bryggkaffet är också det malda kaffe du använder till perkulator eller i en presskaffekanna. Här hittar du många olika kaffesorter som du kan köpa på nätet och få hemskickat bekvämt. Bilder och priser kommer från nätbutiker i Sverige med bra kundservice, snabb leverans och sjyssta priser.

Populärt inom bryggkaffe

 • Löfbergs Bryggkaffe Jubileum

  Löfbergs Bryggkaffe Jubileum
 • Kaffe ARVID.N mellanrost 500g

  Kaffe ARVID.N mellanrost 500g
  Arvid Nordquist Classic Mellan, ett elegant kaffe med härligt frisk smak. Bönorna kommer från Brasilien, Centralamerika, Colombia och Östafrika och tillsammans skapar de detta goda mellanrostade kaffe. Bönorna som används är 100 % Arabicaböno
 • Kaffe GEVALIA mellanrost 450g

  Kaffe GEVALIA mellanrost 450g
  Gevalias Originalkaffe som blandar det bästa från kaffevärlden för att skapa ett välbalanserat gott mellanrostat bryggkaffe. Kaffet är en härlig blandning av bönor från tre olika länder, från Brasilien kommer de lite mildare kaffebönorna,
 • Bergstrands Bergstrands Irish Cream, 250g 25053 Replace: N/ABergstrands Bergstrands Irish Cream, 250g

  Bergstrands Bergstrands Irish Cream, 250g 25053 Replace: N/ABergstrands Bergstrands Irish Cream, 250g
  Vårt smaksatta sortiment har en perfekt balans mellan svensk kaffetradition och vår förkärlek till goda likörer. Kaffebönans aromer framhävs av den läckert söta likören.

Fler tips på bryggkaffe

 • Kaffe Zoega Hazienda KRAV, brygg, 450g,

  Kaffe Zoega Hazienda KRAV, brygg, 450g,
 • Kaffe GEVALIA El-brygg Mellanrost, 450g

  Kaffe GEVALIA El-brygg Mellanrost, 450g
 • Kaffe Löfbergs Brygg malet mellanmörk 500g 12st

  Kaffe Löfbergs Brygg malet mellanmörk 500g 12st
 • Bergstrands Bergstrands Bön Appétit, 250g 25059 Replace: N/ABergstrands Bergstrands Bön Appétit, 250g

  Bergstrands Bergstrands Bön Appétit, 250g 25059 Replace: N/ABergstrands Bergstrands Bön Appétit, 250g
  Bucamarangabönorna kompletteras med bönor från Brasilien och Indonesien vilket ger en fyllig karaktär och kraftig kropp. Går hand i hand med mjölk men står också stadig på egna ben. Syran i eftersmaken är viktig för helhetsintrycket och en av anledningarna till att detta kaffe passar perfekt till en avec. Bucaramanga i Colombia, är en region på Andernas nordöstra sluttningar. I det svala klimatet mognar bönorna långsamt vilket ger kaffet en karaktär som sticker ut från mängden och tar en självklar plats runt fikabordet. Passar perfekt ihop med en kardemummabulle men pulveriserar motståndet från ett wienerbröd. 
 • Kaffe Löfbergs mellanrost brygg RA 450g

  Kaffe Löfbergs mellanrost brygg RA 450g
 • Bergstrands Bergstrands Meru FTO KRAV, 275g 23751 Replace: N/ABergstrands Bergstrands Meru FTO KRAV, 275g

  Bergstrands Bergstrands Meru FTO KRAV, 275g 23751 Replace: N/ABergstrands Bergstrands Meru FTO KRAV, 275g
  Basen av bönorna kommer från UCIRI-kooperativet i Mexiko och COCLA-kooperativet i Peru där allt kaffe odlas efter ekologiska principer. Innan kooperativmedlemmarna organiserade sig hade de svårt att få vettigt betalt för sitt kaffe. Nu odlar de ett högkvalitativt kaffe som inte bara försörjer dem utan också hjälper till att betala för utbildning, sjukvård och infrastruktur. Bönorna från UCIRI och COCLA blandas upp med bönor från Indonesien och Etiopien. Vår varsamma rostning skapar ett bryggkaffe som balanserar perfekt mellan friskhet, kraft, njutning och engagemang.
 • Kaffe GEVALIA mellanrost E-brygg 450g

  Kaffe GEVALIA mellanrost E-brygg 450g
  Bryggmalet mellanrost. Den klassiska Gevalia traditionen när den är som bäst. Ett lite grövre malet kaffe som utvecklar smak och arom som bäst när det bryggs i en elektrisk bryggare. Det är en perfekt blandning av Brasiliens lite mildare kaffe
 • GEVALIA Kaffe mellanrost E-brygg 450g

  GEVALIA Kaffe mellanrost E-brygg 450g
  Bryggmalet mellanrost. Den klassiska Gevalia traditionen när den är som bäst. Ett lite grövre malet kaffe som utvecklar smak och arom som bäst när det bryggs i en elektrisk bryggare. Det är en perfekt blandning av Brasiliens lite mildare kaffebönor, Colombiabönornas fyllighet och Kenyakaffets fruktiga arom. Ett välbalanserat kaffe med härlig arom och en lätt syrlig eftersmak.En blandning av det bästa från kaffevärlden med tre olika bönor för bästa smak och aromVälbalanserat, med härlig arom och lätt syrlig eftersmakMellanrostBryggkaffeRäcker till ca 65 koppar100% återvinningsbar förpackning
 • Kaffe Zoega Skånerost, brygg, 450g

  Kaffe Zoega Skånerost, brygg, 450g
 • Eko Bryggkaffe Kasenga - 37% rabatt

  Eko Bryggkaffe Kasenga - 37% rabatt
  Kasenga är ett mörkrostat kaffe bestående av 100 procent noga utvalda och ekologiska arabicabönor. Malningen passar utmärkt för din vanliga hemmabryggare.
 • Kaffe ZOÉGAS Blue Java 450g

  Kaffe ZOÉGAS Blue Java 450g
  Zoégas Blue Java bryggkaffe har odlats med vulkanisk jord och de har en robust kryddighet som ger dem en unik karaktär. Zoégas Blue Java bryggkaffe har en berusande arom och fyllig, uppfriskande smak, vilket garanterat kommer att vara väldigt upp
 • Eko Bryggkaffe Okapi - 37% rabatt

  Eko Bryggkaffe Okapi - 37% rabatt
  Mellanmörkt bryggmalet Okapi kaffe med en fyllig och söt smak. Består till 100 procent av noga utvalda, ekologiska arabicabönor. 
 • Bergstrands Bergstrands Valencia, 250g 25055 Replace: N/ABergstrands Bergstrands Valencia, 250g

  Bergstrands Bergstrands Valencia, 250g 25055 Replace: N/ABergstrands Bergstrands Valencia, 250g
  Vårt smaksatta sortiment har en perfekt balans mellan svensk kaffetradition och vår förkärlek till goda likörer. Valencia är det allra krämigaste alternativet. Alla råvaror håller högsta klass där kaffets aromer gifter sig med den söta likören.
 • Kaffe Zoega Intenzo Malet, brygg, 450g

  Kaffe Zoega Intenzo Malet, brygg, 450g
 • Bergstrands Bergstrands Thomas Båtblandning, 250g 23753 Replace: N/ABergstrands Bergstrands Thomas Båtblandning, 250g

  Bergstrands Bergstrands Thomas Båtblandning, 250g 23753 Replace: N/ABergstrands Bergstrands Thomas Båtblandning, 250g
  Ett udda namn på ett fantastiskt kaffe. Namnet? Ja, det kommer från en av ägarna och tillika kaffeprovare. När Thomas skulle ut på havet tyckte han att det behövdes något alldeles speciellt. Både för att han älskar sjön och för att medpassagerarna var både kräsna förväntansfulla. Kaffet bryggdes i en pressbryggare under en slör på Marstrandsfjorden. Vännerna utbrast i kör mitt under en sipp att: – detta är det bästa kaffet vi druckit! Tryggt förtöjda vid kaj lite senare på kvällen gjorde kaffet även succé till den iskalla punsch som serverades efter en tre rätters på Marstrands Värdshus.
 • Kaffe GEVALIA Ebony 48x90g

  Kaffe GEVALIA Ebony 48x90g
  Ett mörkrostat bryggkaffe med en spännande karaktär med en unik blandning och smak. Kaffebönorna kommer från olika platser i världen och har olika smakI, i Ebony har också smaken påverkats av en längre rostning för en mustigare och kraftiga
 • Löfbergs EKO Bryggkaffe mörkrost

  Löfbergs EKO Bryggkaffe mörkrost
 • Kaffe Zoega Blue Java, brygg, 450g

  Kaffe Zoega Blue Java, brygg, 450g
 • Kaffe GEVALIA Brygg Mellanrost, 450g

  Kaffe GEVALIA Brygg Mellanrost, 450g
 • Kaffe GEVALIA Ecologico mellanrost 425g

  Kaffe GEVALIA Ecologico mellanrost 425g
  Gevalia Ecologico är ett kaffe som är 100 % ekologiskt. Detta ekologiska mellanrost består av 100% Arabicabönor som är ekologiskt odlade. De ekologist odlade Arabicabönorna ger ett kaffe med fyllig, aromatisk och välbalanserad smak. Detta ekol

Hur gör man gott bryggkaffe?

Kaffebryggning är det vanligaste sättet vi i Sverige tillagar kaffe på. Med en förpackning bryggkaffe, filter och en kaffebryggare kan man brygga kaffe billigt hemma. Det finns många olika smaker att välja på även om vi ofta återkommer till samma när vi väl hittat en favorit.

För att kaffet ska smaka så gott som möjligt är det viktigt att:

 • använda färskt bryggkaffe
 • ta nytt friskt vatten
 • ha en bra kaffebryggare
 • dosera rätt mängd kaffepulver

Lär dig mer om dosering av kaffe och olika mått för att bli en duktigare kaffebryggare.

Kan man frysa kaffepaket?

Ja, smakerna försvinner ganska så fort när man väl öppnat en förpackning med malet bryggkaffe. Vet man då med sig att det kommer dröja innan nästa bryggning går det bra att frysa det. Det bevarar aromerna en längre tid.

Ett malet kaffepulver försämras om det utsätts för värme, ljus, fukt och syre. Om du försluter kaffepaketet noga och sätter det i frysen tar du bort alla de faktorer som vi nyss nämnt. Det förlänger bäst före-datumet en bra bit framåt.

Kort om koffeinfritt bryggkaffe

Allt kaffe innehåller koffein men de som kallas för koffeinfria innehåller betydligt mindre mängd än standard. Det koffeinfria kaffet framställs genom extraktion och filtrering.

ilead