Bryggkaffe

Bryggkaffe är den vanligaste kaffesorten och det är enkelt att brygga kaffe. Med en kaffebryggare, ett kaffefilter och malet bryggkaffe går det fort att göra en kaffekopp. Bryggkaffet är också den typ av kaffe till perkulator som vi använder eller som vi sätter i en presskaffekanna. Här hittar du många olika kaffesorter som du kan köpa på nätet och få hemskickat bekvämt. Bilder och priser kommer från nätbutiker i Sverige med bra kundservice, snabb leverans och sjyssta priser.

Populärt inom bryggkaffe

Fler tips på bryggkaffe

 • Paulig Mainio Bryggkaffe

  Paulig Mainio Bryggkaffe
  Paulig Mainio är en mörk och intensiv kaffeblandning med toner av rostad mörk choklad. Den kraftfulla kaffeblandningens smaklandskap härstammar från utvalda sydamerikanska arabica-kaffekvaliteter och har fulländats med intensiv robusta. Passar perfekt med mjölk eller havredryck.
 • Löfbergs Mellanrost Original Bryggkaffe

  Löfbergs Mellanrost Original Bryggkaffe
  Löfbergs Mellanrost Original Bryggkaffe  Löfbergs bryggkaffe Mellanrost Original är en fyllig och mjuk mellanrost med härlig arom, lätt nötaktig sötma och en b
 • Paulig Oiva Bryggkaffe

  Paulig Oiva Bryggkaffe
  Paulig Oiva är en välbalanserad mellanrostad kaffeblandning med söta toner av nötter. Den läckra kaffeblandningens smaklandskap härstammar från utvalda sydamerikanska arabica-kaffekvaliteter och har fulländats med intensiv robusta. Passar perfekt med mjölk eller havredryck.
 • Kaffe LAVAZZA Gran Riserva, brygg, 227g

  Kaffe LAVAZZA Gran Riserva, brygg, 227g
 • GEVALIA Kaffe mellanrost E-brygg 450g

  GEVALIA Kaffe mellanrost E-brygg 450g
  Gevalia E-Brygg Mellanrost är ett kaffe som passar många olika tillfällen, men framför allt tillsammans med något gott i en fika.Bryggmalet mellanrost. Den klassiska Gevalia traditionen när den är som bäst. Ett lite grövre malet kaffe som utvecklar smak och arom som bäst när det bryggs i en elektrisk bryggare. Det är en perfekt blandning av Brasiliens lite mildare kaffebönor, Colombiabönornas fyllighet och Kenyakaffets fruktiga arom. Ett välbalanserat kaffe med härlig arom och en lätt syrlig eftersmak.En blandning av det bästa från kaffevärlden med tre olika bönor för bästa smak och aromVälbalanserat, med härlig arom och lätt syrlig eftersmakMellanrostBryggkaffeRäcker till ca 65 koppar100% återvinningsbar förpackning
 • Kaffe Zoega Hazienda KRAV, brygg, 450g,

  Kaffe Zoega Hazienda KRAV, brygg, 450g,
 • Kaffe LÖFBERGS mellanrost brygg RA 450g

  Kaffe LÖFBERGS mellanrost brygg RA 450g
 • Kaffe GEVALIA El-brygg Mellanrost, 450g

  Kaffe GEVALIA El-brygg Mellanrost, 450g

Hur gör man gott bryggkaffe?

Kaffebryggning är det vanligaste sättet vi i Sverige tillagar kaffe på. Med en förpackning bryggkaffe, filter och en kaffebryggare kan man brygga kaffe billigt hemma. Det finns många olika smaker att välja på även om vi ofta återkommer till samma när vi väl hittat en favorit.

För att kaffet ska smaka så gott som möjligt är det viktigt att:

 • använda färskt bryggkaffe
 • ta nytt friskt vatten
 • ha en bra kaffebryggare
 • dosera rätt mängd kaffepulver

Lär dig mer om dosering av kaffe och olika mått för att bli en duktigare kaffebryggare.

Kan man frysa kaffepaket?

Ja, smakerna försvinner ganska så fort när man väl öppnat en förpackning med malet bryggkaffe. Vet man då med sig att det kommer dröja innan nästa bryggning går det bra att frysa det. Det bevarar aromerna en längre tid.

Ett malet kaffepulver försämras om det utsätts för värme, ljus, fukt och syre. Om du försluter kaffepaketet noga och sätter det i frysen tar du bort alla de faktorer som vi nyss nämnt. Det förlänger bäst före-datumet en bra bit framåt.

Kort om koffeinfritt bryggkaffe

Allt kaffe innehåller koffein men de som kallas för koffeinfria innehåller betydligt mindre mängd än standard. Det koffeinfria kaffet framställs genom extraktion och filtrering.