Bryggkaffe

Bryggkaffe är den vanligaste kaffesorten och det är enkelt att brygga kaffe. Med en kaffebryggare, ett kaffefilter och malet bryggkaffe går det fort att göra en kaffekopp. Bryggkaffet är också den typ av kaffe till perkulator som vi använder eller som vi sätter i en presskaffekanna. Här hittar du många olika kaffesorter som du kan köpa på nätet och få hemskickat bekvämt. Bilder och priser kommer från nätbutiker i Sverige med bra kundservice, snabb leverans och sjyssta priser.

Populärt inom bryggkaffe

Fler tips på bryggkaffe

 • Björklunds Djäkneberget, 500g malet

  Björklunds Djäkneberget, 500g malet
  MALET, mellanrost Rund, snäll och elegant. Ett snällt kaffe med smak av citrus och brynt karamell. Återger den silkeslena munkänslan av spunnet socker står bönorna från Brasilien och Nicaragua som även ger kaffet en ryggrad med lätt beska. Bönorna från Peru bidrar med ännu mer sötma men framför allt citrustonerna.
 • Kaffe LAVAZZA Gran Riserva, brygg, 227g

  Kaffe LAVAZZA Gran Riserva, brygg, 227g
 • Bergstrands Thomas Båtblandning, 250g malet

  Bergstrands Thomas Båtblandning, 250g malet
  Ett udda namn på ett fantastiskt kaffe. Namnet? Ja, det kommer från en av ägarna och tillika kaffeprovare. När Thomas skulle ut på havet tyckte han att det behövdes något alldeles speciellt. Både för att han älskar sjön och för att medpassagerarna var både kräsna förväntansfulla. Kaffet bryggdes i en pressbryggare under en slör på Marstrandsfjorden. Vännerna utbrast i kör mitt under en sipp att: – detta är det bästa kaffet vi druckit! Tryggt förtöjda vid kaj lite senare på kvällen gjorde kaffet även succé till den iskalla punsch som serverades efter en tre rätters på Marstrands Värdshus.
 • Kaffe Zoega Hazienda KRAV, brygg, 450g,

  Kaffe Zoega Hazienda KRAV, brygg, 450g,
 • Kaffe GEVALIA El-brygg Mellanrost, 450g

  Kaffe GEVALIA El-brygg Mellanrost, 450g
 • Bergstrands Bön Appétit, 250g malet

  Bergstrands Bön Appétit, 250g malet
  Bucamarangabönorna kompletteras med bönor från Brasilien och Indonesien vilket ger en fyllig karaktär och kraftig kropp. Går hand i hand med mjölk men står också stadig på egna ben. Syran i eftersmaken är viktig för helhetsintrycket och en av anledningarna till att detta kaffe passar perfekt till en avec. Bucaramanga i Colombia, är en region på Andernas nordöstra sluttningar. I det svala klimatet mognar bönorna långsamt vilket ger kaffet en karaktär som sticker ut från mängden och tar en självklar plats runt fikabordet. Passar perfekt ihop med en kardemummabulle men pulveriserar motståndet från ett wienerbröd.
 • Amabile 250g Malet

  Amabile 250g Malet
  BRYGGKAFFE, kraftig mörkrost Amabile bryggkaffe ger ett fylligt kaffe med söta toner av grädde och mild choklad. 100 % ekologiskt kaffe. Gör läskande iskaffe av Amabile bryggkaffe under sommaren och njut av det varmt under vintern. Amabile är ett kaffe som älskas av alla, oavsett tillfälle.
 • Ristretto 250g Malet

  Ristretto 250g Malet
  BRYGGKAFFE, kraftig mörkrost Bönorna i Ristretto bryggkaffe är intensivt rostade för att locka fram kaffets kraftfulla smak. Detta kaffe bjuder på toner av både tobak och choklad. 100 % ekologiskt kaffe. Om du tycker om kaffe med lite kryddigare karaktär är Ristretto bryggkaffe rätt smak för dig. Avnjut som en cappuccino till frukosten eller en uppiggande ristretto på eftermiddagen.
 • Bonum 250g Malet

  Bonum 250g Malet
  BRYGGKAFFE, kraftig mörkrost Bonum bryggkaffe är mustigt och fylligt med tydliga toner av mörk kakao och valnöt. 100 % ekologiskt kaffe. Bonum bryggkaffe är intensivt rostat för en riktigt bra start på dagen, gärna med en skvätt mjölk i.
 • Lungo 250g Malet

  Lungo 250g Malet
  BRYGGKAFFE, mild mörkrost Brygg en god kopp kaffe med Lungo bryggkaffe. De lena tonerna av råsocker, pomelo och grapefrukt är välbalanserade och ger ett riktigt njutbart kaffe. 100 % ekologiskt kaffe. Lungo bryggkaffe bjuder på en lång och mild eftersmak varje gång. Det här är ett kaffe som räcker länge, långt efter att kaffet i koppen druckits upp.
 • Julkaffe Noheri Nziza bryggmalet 450 g

  Julkaffe Noheri Nziza bryggmalet 450 g
  Bryggmalet – Ett härligt fylligt julkaffe med smak av apelsin och smörkola. Fylligt julkaffe mad smak av apelsin och smörkola. Ekologiskt certifierade Arabicabönor från Kongo, Rwanda och Etiopi
 • Espresso 250g Malet

  Espresso 250g Malet
  BRYGGKAFFE, mild mörkrost Med Espresso bryggkaffe gör du riktigt gott kaffe med härliga toner av citrusfrukt. Kaffet har en tydlig karaktär som framhävs ytterligare tack vare smaken av främst apelsin. 100 % ekologiskt kaffe. Bjud på Espresso bryggkaffe vid specialla tillfällen, eller avnjut det i rofylld tystnad vid frukostbordet. Det här är ett gott kaffe för alla stunder.
 • Kaffe Zoega Blue Java, brygg, 450g

  Kaffe Zoega Blue Java, brygg, 450g
 • Bergstrands Valencia, 250g malet

  Bergstrands Valencia, 250g malet
  Vårt smaksatta sortiment har en perfekt balans mellan svensk kaffetradition och vår förkärlek till goda likörer. Valencia är det allra krämigaste alternativet. Alla råvaror håller högsta klass där kaffets aromer gifter sig med den söta likören.
 • GEVALIA Kaffe mellanrost E-brygg 450g

  GEVALIA Kaffe mellanrost E-brygg 450g
  Gevalia E-Brygg Mellanrost är ett kaffe som passar många olika tillfällen, men framför allt tillsammans med något gott i en fika.Bryggmalet mellanrost. Den klassiska Gevalia traditionen när den är som bäst. Ett lite grövre malet kaffe som utvecklar smak och arom som bäst när det bryggs i en elektrisk bryggare. Det är en perfekt blandning av Brasiliens lite mildare kaffebönor, Colombiabönornas fyllighet och Kenyakaffets fruktiga arom. Ett välbalanserat kaffe med härlig arom och en lätt syrlig eftersmak.En blandning av det bästa från kaffevärlden med tre olika bönor för bästa smak och aromVälbalanserat, med härlig arom och lätt syrlig eftersmakMellanrostBryggkaffeRäcker till ca 65 koppar100% återvinningsbar förpackning
 • Löfbergs Bryggkaffe Mellanrost

  Löfbergs Bryggkaffe Mellanrost
  Bryggkaffe Mellanrost LöfbergsLöfbergs originalblandning är en fyllig mellanrost, som framhäver en fin och mjuk arom. Smaken domineras av en lätt nötaktig sötma med
 • Björklunds Stadshagen, 500g malet

  Björklunds Stadshagen, 500g malet
  MALET, mellanrost Från vinnaren av Sveriges Mästerkock 2014 Amir Kheirmand. Rund, Fruktig och Mustig Ge mjöl kärlek så blir det gott bröd. Ge mjölk kärlek så blir det god ost. Ge bönan kärlek så blir det gott kaffe. Det tog många koffeinstinna kvällar innan Amir och rostare Björklund hittade den perfekta blandningen som kändes rätt. Med rund och mustig smak och fruktiga toner kommer Amirs blandning Stadshagen att ge middagen ett perfekt avslut.

Hur gör man gott bryggkaffe?

Kaffebryggning är det vanligaste sättet vi i Sverige tillagar kaffe på. Med en förpackning bryggkaffe, filter och en kaffebryggare kan man brygga kaffe billigt hemma. Det finns många olika smaker att välja på även om vi ofta återkommer till samma när vi väl hittat en favorit.

För att kaffet ska smaka så gott som möjligt är det viktigt att:

 • använda färskt bryggkaffe
 • ta nytt friskt vatten
 • ha en bra kaffebryggare
 • dosera rätt mängd kaffepulver

Lär dig mer om dosering av kaffe och olika mått för att bli en duktigare kaffebryggare.

Kan man frysa kaffepaket?

Ja, smakerna försvinner ganska så fort när man väl öppnat en förpackning med malet bryggkaffe. Vet man då med sig att det kommer dröja innan nästa bryggning går det bra att frysa det. Det bevarar aromerna en längre tid.

Ett malet kaffepulver försämras om det utsätts för värme, ljus, fukt och syre. Om du försluter kaffepaketet noga och sätter det i frysen tar du bort alla de faktorer som vi nyss nämnt. Det förlänger bäst före-datumet en bra bit framåt.

Kort om koffeinfritt bryggkaffe

Allt kaffe innehåller koffein men de som kallas för koffeinfria innehåller betydligt mindre mängd än standard. Det koffeinfria kaffet framställs genom extraktion och filtrering.