Koffeinfritt kaffe

Många väljer att dricka kaffe dagligen för att det innehåller uppiggande koffein. För mycket koffein sent på dagen kan däremot försämra sömnen och göra att man har svårt att somna. Koffeinfritt kaffe (decaf) kan då vara lösningen om man ändå vill avnjuta smaken av kaffe efter middagen.

Så kan koffeinfria kaffet framställas

En vanlig metod för att framställa koffeinfritt kaffe är extraktion och filtrering. Koffein och vatten dras ut ur kaffebönan och filtreras genom ett filter där koffeinmolekylerna fastnar. Vattnet får sedan återabsorberas till bönan för att smaken ska återställas.

Koffeinfritt kaffe är inte helt fritt från koffein

Egentligen är termen koffeinfritt missvisande för mätningar visar att det inte finns några kaffesorter som är helt fria från koffein. Olika studier visar på varierande mängd från 3 mg till 32 mg per kaffekopp. Det kan jämföras med en vanlig kopp som kan innehåller kring 80 mg.

Koffeinfritt kaffe finns att köpa i olika varianter som snabbkaffe eller bryggkaffe. Hela kaffebönor utan koffein finns inte att köpa eftersom det är på det malda kaffet man applicerar koffeinextraheringen.

Populärt inom koffeinfritt kaffe

Just nu finns det inte några artiklar i produktkategorin.