Espressokoppar

Den lilla koppen med superkoncentrerat kaffe, espresso, kan väcka liv i kroppen och knoppen. Espressokaffe ska avnjutas och serveras i en liten speciell espressokopp. Dessa små kaffekoppar rymmer ungefär 8-9 cl kaffe och kan vara tillverkad av porslin eller glas.

Nästan alla stora varumärken inom glas och porslin tillverkar och säljer espressokoppar. Vissa kallar de för espressomugg om de saknar öra att hålla i. Här kan du titta på ett stort utbud av koppar och muggar för espressokaffe.

Populärt inom espressokoppar

 • Illy espressokopp med fat

  Illy espressokopp med fat
  Vår otroligt populäraespressokopp från Illy. Illy är ett familjerosteri i Trieste, Italien, som funnits sedan år 1933. Denna kopp rekommenderas till enkel espresso och enkel macchiato. Supermysig&hell
 • Passalacqua espressokopp 6 pack med fat

  Passalacqua espressokopp 6 pack med fat
  Passalacqua är ett italienskt familjeföretag, nu i tredje generationen, som grundades 1948. Denna kopp rekommenderas till enkel espresso och enkel macchiato.Mått & Info:Mått: 7 cm x Ø 6 cmFat:&hellip:
 • Pillivuyt Plissé Espressokopp 9 cl Vit

  Pillivuyt Plissé Espressokopp 9 cl Vit
 • Xantia Espressokopp m fat Classic 8clFältspatsporslin

  Xantia Espressokopp m fat Classic 8clFältspatsporslin
  Klassisk espressokopp med fat i tjockt fältspatsporslin som håller värmen på kaffet länge. Rymmer 8 cl Mått: Diameter 7 cm, Höjd 4,7 cm  

Fler tips på espressokoppar

 • Bodum PAVINA Dubbelväggat espressoglas, 0,08 l - 2 st.

  Bodum PAVINA Dubbelväggat espressoglas, 0,08 l - 2 st.
  Drick espresson med stil i dessa eleganta dubbelväggade espressoglas från Bodum.Pavinaglasen är designade i små halvovala former med dubbelväggat glas som håller espressons värme - utan att du bränner fingrarna. De kommer i ett set med två och tål maskindisk.
 • Loveramics Egg Espressokopp 80ml., 6 st., White

  Loveramics Egg Espressokopp 80ml., 6 st., White
  Njut av din morgonespresso i denna eleganta och tidlösa espressokoppen från Loveramics Egg-kollektion. Koppen är, liksom de andra delarna i serien framställd av starkt porslin som bränts vid 1300°C för att få de strålande färgerna som kännetecknar serien. Här hittar du även Egg-seriens ljuvliga fat, som passar perfekt till koppen när du vill göra din morgonstund till något lite extra.Espressokoppen är designad med en rundad inre botten för bästa möjliga smakutveckling. Ditt kaffe blir helt perfekt och välbalanserat. Välj mellan flera olika fina färger med hög glans och mixa och matcha dem som du vill och eventuellt med seriens fat.
 • Eva Solo Espressokopp 2 stk, blue sky

  Eva Solo Espressokopp 2 stk, blue sky
  Snygga moderna porslinskoppar med en isolerande silikonbeläggning som skyddar fingrarna från värmen och samtidigt håller drycken varm. Silikonen ger ockås en anti-glid effekt,Espressokoppen är designad så att den håller den rätta mängden espresso, så att den passar till de flesta populära kapselmaskinerna. Både koppar och silikonbeläggning tål maskindisk, de ska enkelt demonteras innan de diskas. Förpackningen innehåller två stycken Eva Solo espressokoppar,. Du kan välja bland flera tuffa moderna färger.
 • Crafted Denim Fat till Espressokopp Ø12 cm Porslin Blå

  Crafted Denim Fat till Espressokopp Ø12 cm Porslin Blå
 • Blomus Pilar Espressokopp + Fat - Espressokoppar Keramik Moonbeam

  Blomus Pilar Espressokopp + Fat - Espressokoppar Keramik Moonbeam
  Espressokoppen från Blomus har en enkel, elegant look i keramik med en jordnära färg. Den har en harmonisk känsla med en glansig finish. Denna produkt kan användas inomhus och utomhus. Om espressokoppen från Blomus- Från kollektionen Pilar.- Espressokoppen kommer i 2 olika färger.- Enkelt, jordnära utseende. Skötselråd för espressokoppen- Denna produkt tål diskmaskin och mikrovågsugn. Shoppa Espressokoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Loveramics Egg Espressokopp 80 ml, 6 st, Basilikagrön

  Loveramics Egg Espressokopp 80 ml, 6 st, Basilikagrön
  Njut av din morgonespresso i denna eleganta och tidlösa espressokoppen från Loveramics Egg-kollektion. Koppen är, liksom de andra delarna i serien framställd av starkt porslin som bränts vid 1300°C för att få de strålande färgerna som kännetecknar serien. Här hittar du även Egg-seriens ljuvliga fat, som passar perfekt till koppen när du vill göra din morgonstund till något lite extra.Espressokoppen är designad med en rundad inre botten för bästa möjliga smakutveckling. Ditt kaffe blir helt perfekt och välbalanserat. Välj mellan flera olika fina färger med hög glans och mixa och matcha dem som du vill och eventuellt med seriens fat.
 • House Doctor Pion espressokopp, grå/vit

  House Doctor Pion espressokopp, grå/vit
  Porslinet från House Doctors Pion-serie har en rustik, nordisk stil och finns i flera dova färger. Espressokoppen i vitgrå design är bekväm att hålla i och blir snabbt din favoritkopp i vardagen. Kan diskas i diskmaskin.
 • Wedgwood - Clio Espressokoppar 6 st

  Wedgwood - Clio Espressokoppar 6 st
  6 st espressokoppar med fat ur serien Clio från Wedgwood.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Petite Friture Donut Espressokopp 2-pack - Espressokoppar Lergods Pistage

  Petite Friture Donut Espressokopp 2-pack - Espressokoppar Lergods Pistage
  Espressokoppen från Petite Friture har en lekfull formgivning i lergods med inspiration från bakningens värld. Den har en lackerad yta med ett sockerglaserat utseende och ett stort, runt handtag perfekt för espresso och glögg. Tillverkad i Portugal. Formgivning av Pia Chevalier. Originaldesign från år 2022. Om espressokoppen från Petite Friture- Donut uppskattas för den utsökta designen.- Finns även som en mugg.- Koppen finns i flera färger.- Tillverkad i Portugal. Skötselråd för espressokoppen- Tål mikrovågsugn.- Tål diskmaskin. Shoppa Espressokoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Rosenthal Jade Espressokopp - Espressokoppar Vit

  Rosenthal Jade Espressokopp - Espressokoppar Vit
  Jade Espressokopp, Vit från Rosenthal. Espressokoppar Vit . Shoppa Espressokoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Pillivuyt Ristretto espressokopp

  Pillivuyt Ristretto espressokopp
  Njut av ditt kaffe med stil med Pillivuyts ristretto espressokopp. Som namnet indikerar är koppen idealisk till både ristretto och espresso tack vare storleken på 5 cl. Designen är enkel och klassisk, som Pillivuyt gör det bäst och som vi känner det.
 • Bitz - Espressokopp med Fat 7 cl Grön/Svart

  Bitz - Espressokopp med Fat 7 cl Grön/Svart
  Espressokopp med Fat 7 cl från Bitz är en klassisk espressokopp med handtag och matchande fat i robust stengods. Koppen har en härligt musigt färgsättning i blank glasyr medan undersidan av fatet har en matt, svart glasyr. Espressokoppen finns i två olika färgutföranden. Stengodset tål maskindisk, mikrovågsugn och ugn upp till 220 grader.BITZ robusta stengodsserie innehåller många olika produkter, från koppar och muggar till tallrikar, fat och skålar som finns i flera storlekar och i många fantastiska färgställningar. Det är upplagt för att du ska blanda färger och storlekar och skapa ditt eget personliga uttryck.De vackra, reaktiva glasyrerna i både matta och blanka varianter framhäver stengodsets glöd och gör varje produkt unik, och du kommer inte att kunna hitta två stycken som är exakt lika.
 • Broste Copenhagen Nordic Espressomugg - Espressokoppar Stengods Sand

  Broste Copenhagen Nordic Espressomugg - Espressokoppar Stengods Sand
  Espressomugg från Broste Copenhagen. Den här espressomuggen tillhör en av Broste Copenhagens mest klassiska serveringsserie. Den är tillverkad i stengods och glaserad i en vacker sandfärg. Inspirationen kommer från den nordiska naturen och sanden som går att finna där. Den här muggen passar perfekt när du vill ha en rustik dukning, såväl till vardags som till fest. Eftersom den är handgjord förekommer skiftningar i textur och färg, vilket gör varje mugg unik. Shoppa Espressokoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Broste Copenhagen Nordic Sea espressokopp med fat

  Broste Copenhagen Nordic Sea espressokopp med fat
  Espressokopp med fat från Broste Copenhagen, tillverkat av stengods med reaktiv glasyr. Perfekt när du vill bjuda nära och kära på kaffe och njuta av en kopp riktigt god espresso. Koppen finns i två olika varianter, Nordic Vanilla eller Nordic Sea, som är fina både i sig själva och att kombinera med varandra. Nordic Vanilla har en cremevit färg med spräckligt mönster, medan Nordic Sea har en mjuk blå färg. Om du vill kan du dessutom matcha koppen med fler delar ur de respektive serierna för att skapa din egen perfekta servis. Tål maskindisk.
 • Broste Copenhagen Nordic Bistro espressokopp 15 cl

  Broste Copenhagen Nordic Bistro espressokopp 15 cl
  Njut av lyxig nybryggd espresso ur Nordic Bistro espressokopp från det danska designmärket Broste Copenhagen. Koppen rymmer 15 centiliter och har en stilren look i stengods som ger en tidlös känsla på bordet. Du kan med fördel matcha espressokoppen med fler delar ur Nordic Bistro-serien för att skapa din egen perfekta servis.
 • Eva Solo Espressomuggar 8 Cl 2-pack - Espressokoppar Porslin Emerald Green

  Eva Solo Espressomuggar 8 Cl 2-pack - Espressokoppar Porslin Emerald Green
  Espressomuggar från Eva Solo i vitt porslin med ett värmeskyddande fodral i silikon för bättre grepp. De har en avskalad design perfekt för att skapa en harmonisk och elegant dukning. Om espressomuggarna från Eva Solo- Espressomuggarna finns i olika färger.- 10 års garanti.- Kapacitet: 8 cl.- Tillgänglig i åtskilliga färger.- Fodral i silikon.- Tillverkade av porslin.- Säljs i 2-pack. Skötselråd för espressomuggarna- Tål diskmaskin. Shoppa Espressokoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Bubbles Espressokopp 10 cl Grön

  Bubbles Espressokopp 10 cl Grön
 • Inku Espressokopp 10cl Vit

  Inku Espressokopp 10cl Vit
 • Arabia - Ruska Espressokopp med fat

  Arabia - Ruska Espressokopp med fat
  Espressokopp ur serien Ruska formgiven av Ulla Procopé för Arabia.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Kähler Hammersøi Espressokopp 10 cl Vit

  Kähler Hammersøi Espressokopp 10 cl Vit
  Hammershøi-seriens espressokoppar bjuder in dig till att ta din tid när du brygger och sen njuter av en härlig kopp kaffe. Dessa exklusiva espressokoppar är handgjorda och har fokus på den estetiska och fantastiska smakupplevelsen. Kopparna finns i fem olika färgnyanser som även kan användas tillsammans med övriga delar i serien. Specifikationer:- Volym: 10 cl- Bredd: 6 cm- Höjd: 6 cm 
 • Bloomingville Sandrine Espressokopp Med Fat - Espressokoppar Stengods Blå

  Bloomingville Sandrine Espressokopp Med Fat - Espressokoppar Stengods Blå
  Koppen och fatet är handgjord och varje set blir unikt. Kommer i två olika färger. Shoppa Espressokoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • 70's Espressomugg 4-pack 8 cl Keramik Multi

  70's Espressomugg 4-pack 8 cl Keramik Multi
 • Dorre Esther Espressomugg 2-pack - Espressokoppar Glas Klar

  Dorre Esther Espressomugg 2-pack - Espressokoppar Glas Klar
  Espressomuggen från Dorre har vacker design med dubbelväggat glas perfekt för espresso och glögg. Välj mellan olika storlekar. Om espressomuggen från Dorre- Vacker design.- Högkvalitativt material.- Dubbelväggat glas.- Perfekt för espresso och glögg.- Espressomuggen säljs i 2-pack.- Bredd: 58 mm.- Höjd: 69 mm.- Kapacitet: 8.0 cl.- Tillverkad i Sverige Skötselråd för espressomuggen- Tål diskmaskin. Shoppa Espressokoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Bubbles Espressokopp 10 cl Ocean

  Bubbles Espressokopp 10 cl Ocean
 • Crafted Breeze Espressokopp 6 cl Porslin Grön

  Crafted Breeze Espressokopp 6 cl Porslin Grön
 • Gefle - Blå Vinranka espressokoppar

  Gefle - Blå Vinranka espressokoppar
  7 stycken espressokoppar ur serien Blå Vinranka formgivna av Arthur Percy vid Gefle porslinsbruk.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Bubbles Espressokopp 10 cl Orange

  Bubbles Espressokopp 10 cl Orange
 • Loveramics Egg Espressokopp 80 ml, 6 st, Berry

  Loveramics Egg Espressokopp 80 ml, 6 st, Berry
  Njut av din morgonespresso i denna eleganta och tidlösa espressokoppen från Loveramics Egg-kollektion. Koppen är, liksom de andra delarna i serien framställd av starkt porslin som bränts vid 1300°C för att få de strålande färgerna som kännetecknar serien. Här hittar du även Egg-seriens ljuvliga fat, som passar perfekt till koppen när du vill göra din morgonstund till något lite extra.Espressokoppen är designad med en rundad inre botten för bästa möjliga smakutveckling. Ditt kaffe blir helt perfekt och välbalanserat. Välj mellan flera olika fina färger med hög glans och mixa och matcha dem som du vill och eventuellt med seriens fat.
 • Perlemor Fat till Espressokopp Ø12,5 cm Porslin Beige

  Perlemor Fat till Espressokopp Ø12,5 cm Porslin Beige
 • La Tazza espressokopp 6 pack med fat

  La Tazza espressokopp 6 pack med fat
  Espressokopp från La Tazza d':oro, ett rosteri från Sardinien, Italien, som funnits sedan år 1938. Denna kopp rekommenderas till enkel espresso och enkel macchiato. På ena sidan har du deras&hellip
 • MSY Espressokopp 8 cl Keramik Ljusrosa

  MSY Espressokopp 8 cl Keramik Ljusrosa
 • Iittala - Taika Espressokopp 10 cl Vit

  Iittala - Taika Espressokopp 10 cl Vit
  Taika espressokopp från Iittala. Rymmer 10 cl och kan användas både med eller utan espressokoppsfat 11 cm. Koppen och fatet säljs separat. Taika är en fantastiskt vacker serie formgiven av Klaus Haapaniemi för Iittala. Seriens namn, Taika, betyder Magisk på finska och detta speglas i den vackra och förtrollande dekoren som pryder hela serien.
 • Blue Italian Espressokopp & Fat 9 cl

  Blue Italian Espressokopp & Fat 9 cl
 • Espressokopp Stengods

  Espressokopp Stengods
 • Rosenthal Jade Espressofat - Espressokoppar Vit

  Rosenthal Jade Espressofat - Espressokoppar Vit
  Jade Espressofat, Vit från Rosenthal. Espressokoppar Vit . Shoppa Espressokoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Loveramics Egg Espressokopp 80ml., 6 st., Svart

  Loveramics Egg Espressokopp 80ml., 6 st., Svart
  Njut av din morgonespresso i denna eleganta och tidlösa espressokoppen från Loveramics Egg-kollektion. Koppen är, liksom de andra delarna i serien framställd av starkt porslin som bränts vid 1300°C för att få de strålande färgerna som kännetecknar serien. Här hittar du även Egg-seriens ljuvliga fat, som passar perfekt till koppen när du vill göra din morgonstund till något lite extra.Espressokoppen är designad med en rundad inre botten för bästa möjliga smakutveckling. Ditt kaffe blir helt perfekt och välbalanserat. Välj mellan flera olika fina färger med hög glans och mixa och matcha dem som du vill och eventuellt med seriens fat.
 • Mateus Bubbles Espressokopp 10 Cl - Espressokoppar Keramik Ljusblå

  Mateus Bubbles Espressokopp 10 Cl - Espressokoppar Keramik Ljusblå
  Denna espressokopp på 10 cl från Mateus kommer ur serien Bubbles som även innehåller fat, ljuslyktor, skålar, muggar och mycket mer. Serien Bubbles går i samma spår som det övriga sortimentet från Mateus där svensk design blandas med gediget hantverk från Portugal. Som alla produkter från Mateus är även dessa ur serien Bubbles tillverkade för hand av lera som sedan målas för hand därav kan det förekomma skiftningar i färgen vilket gör att varje exemplar är unikt. Detta innebär även att tillverknings- och leveranstiden kan variera. Shoppa Espressokoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Moka Espressobryggare 1 kopp

  Moka Espressobryggare 1 kopp
 • Thomas - Clay Sky Espressokopp 10 cl

  Thomas - Clay Sky Espressokopp 10 cl
  Söt espressokopp i rustikt stengods. Tack vare sitt minimalistiska mönster och de svarta skiftningarna ger koppen ett handgjort intryck och tar din espresso till nästa nivå. Diskmaskinssäker.
 • All Time fat till Espressokopp Vit

  All Time fat till Espressokopp Vit
 • Lexington Happy Holidays Espressomugg 2-pack - Espressokoppar Stengods Vit

  Lexington Happy Holidays Espressomugg 2-pack - Espressokoppar Stengods Vit
  Espressomugg från Lexington med en julig design med grenliknande stjärnor och ett behändigt öra perfekt för ditt morgonkaffe. Den är tillverkad av tåligt stengods. Kombinera espressomuggen med en större mugg från Lexington. Om espressomuggen från Lexington- Happy Holidays uppskattas för det behändiga örat.- Tillverkad av stengods.- Kapacitet: 10 cl.- Säljs i 2-pack. Skötselråd för espressomuggen- Tål mikrovågsugn. Shoppa Espressokoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Perlemor Espressokopp 6 cl Porslin Beige

  Perlemor Espressokopp 6 cl Porslin Beige
 • OYOY Yuka espressokopp 2-pack, off white

  OYOY Yuka espressokopp 2-pack, off white
  Elegant espressokopp i serien Yuka från det danska designmärket OYOY – perfekt när du vill njuta av en riktigt god espresso. Alla delar i Yuka-serien är tillverkade för hand av 100% terrakotta, ett material som ger den en rustik och gedigen känsla. Den glansiga glasyren finns i flera fina färgval, med en lågmäld elegans som ger både värme och karaktär på bordet. Tål maskindisk.
 • Mateus Bubbles Espressokopp 10 Cl - Espressokoppar Keramik Vit

  Mateus Bubbles Espressokopp 10 Cl - Espressokoppar Keramik Vit
  Denna espressokopp på 10 cl från Mateus kommer ur serien Bubbles som även innehåller fat, ljuslyktor, skålar, muggar och mycket mer. Serien Bubbles går i samma spår som det övriga sortimentet från Mateus där svensk design blandas med gediget hantverk från Portugal. Som alla produkter från Mateus är även dessa ur serien Bubbles tillverkade för hand av lera som sedan målas för hand därav kan det förekomma skiftningar i färgen vilket gör att varje exemplar är unikt. Detta innebär även att tillverknings- och leveranstiden kan variera. Shoppa Espressokoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Maxwell & Williams Sherbet Espressokopp 11 Cl - Espressokoppar Porslin Jade

  Maxwell & Williams Sherbet Espressokopp 11 Cl - Espressokoppar Porslin Jade
  Espressokoppen från Maxwell & Williams har en enkel, charmig design med ett rundat handtag med ett bekvämt grepp. Den har en vacker pastellfärg med en glansig finish. Espressokoppen har en liten storlek perfekt för espresso och glögg. Kombinera med andra delar i serien och skapa din personliga stil. Finns även som muggar. Om espressokoppen från Maxwell & Williams- Kapacitet: 11 cl.- Enkel, charmig design.- Bekvämt, rundat handtag.- Tillverkad av porslin.- Espressokoppen finns i olika färger.- Från serien Sherbet. Skötselråd för espressokoppen- Tål diskmaskin.- Tål mikrovågsugn. Shoppa Espressokoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • La Pavoni - Espressokoppar Keramik 7,5 cl 2-pack Vit

  La Pavoni - Espressokoppar Keramik 7,5 cl 2-pack Vit
  Espressokoppar Keramik 7,5 cl 2-pack från Smeg är perfekt för att njuta av en perfekt espresso. Dessa koppar bekväma att hålla i handen och passar perfekt under en espressomaskin. Låt smaken och doften av espresso ta dig till en italiensk kafé och njut av en kopp kaffe som kommer att få dig att längta efter mer.Upptäck populära köksmaskiner från Smeg som vattenkokare, kaffebryggare, brödrostar och mixers. Alla produkter är designade och tillverkade av hög kvalité och är utformade för att hålla i många år.
 • Villeroy & Boch Perlemor Espressokopp 6 Cl - Espressokoppar Porslin Sand

  Villeroy & Boch Perlemor Espressokopp 6 Cl - Espressokoppar Porslin Sand
  Espressokoppen från Villeroy & Boch har ett trendigt utseende med en somrig, avslappnad känsla. Den är tillverkad av slitstarkt porslin med en effektfull glasering med en naturlig, ljus färg. Ett måste för den designintresserade. Är fin tillsammans med andra produkter från samma kollektion. Om espressokoppen från Villeroy & Boch- Tillverkad av porslin.- Kombinera espressokoppen med ett Perlemor espressofat från Villeroy & Boch.- Espressokoppen finns i olika färger.- Från serien Perlemor.- Kapacitet: 6 cl.- Effektfull glasering.- Trendigt utseende med en somrig, avslappnad känsla. Skötselråd för espressokoppen- Tål mikrovågsugn.- Tål diskmaskin. Shoppa Espressokoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Surface Espressokopp m. fat 10 cl Camo Green

  Surface Espressokopp m. fat 10 cl Camo Green
 • Bodum BISTRO dubbelväggat espressoglas m. handtag, 2 st.

  Bodum BISTRO dubbelväggat espressoglas m. handtag, 2 st.
  Drick din espresso med stil i dessa eleganta espressoglas med handtag från Bodum.Bistro-seriens dubbelväggade konstruktion håller espresson varm utan att du bränner fingrarna på glaset. Glasen tål även maskindisk.
 • Bubbles Espressokopp 10 cl Rosa

  Bubbles Espressokopp 10 cl Rosa
 • Bubbles Espressokopp 10 cl Viol

  Bubbles Espressokopp 10 cl Viol
 • Crafted Breeze Fat till Espressokopp Ø12 cm Porslin Grön

  Crafted Breeze Fat till Espressokopp Ø12 cm Porslin Grön

Lite kort om historien bakom espresso

På 1800-talet uppfanns ångmaskinen och städerna växte. Folk i storstäder fick ett mer hektiskt liv och sökte sätt att snabbt få tag på gott kaffe.

Italienaren Luigi Bezzera uppfann år 1901 den första maskinen där varmt vatten pressades med ångtryck genom en kaffebehållare. Italien anses av många vara kaffedryckens hemland mycket på grund av denna uppfinning. Det är också från Italien som mokabryggaren kommer, en espressobryggare du använder direkt på spisen.

Det ploppade upp många espressobarer i Italien under början av 1900-talet, och Italien är ledande tillverkare av espressomaskiner. I övriga Europa spreds espresson i varianten med mjölk, kallad cappuccino. Här uppe i Skandinavien dröjde det tills järnridån revs innan espresson fick fäste.