Pour over kaffe - Droppkaffe

Gör ditt kaffebryggande till en ritual med den här utrustningen för Pour Over kaffe. Slow Coffee är droppkaffe du enkelt gör med ett kaffefilter och en kanna. Det finns färdiga bryggset att köpa eller så kan du sätta ihop din egen pour over kaffebryggare. Du behöver egentligen bara en behållare (kaffekanna), en filterhållare och ett kaffefilter.

Populärt inom pour over kaffe - droppkaffe

 • Bodum - Pour Over Bryggare 1 L/8 koppar filter/kork

  Bodum - Pour Over Bryggare 1 L/8 koppar filter/kork
  Kaffebryggare från Bodum med parmanent filter. Enkel och smidig att använda. Denna rymmer 1 liter.
 • Bodum - Pour Over Bryggare 0,5 L/4 koppar filter/kork

  Bodum - Pour Over Bryggare 0,5 L/4 koppar filter/kork
  Kaffebryggare från Bodum med parmanent filter. Enkel och smidig att använda. Denna rymmer 0,5 liter.
 • Chemex - Kaffebryggare 6 koppar

  Chemex - Kaffebryggare 6 koppar
  Chemex är kaffebryggaren hela specialkaffevärlden suktar efter. Det är en labbliknande bryggare som ger ett riktigt rent och gott kaffe. Kannan återfinns på MoMa (Museum of Modern Art) i New York och har även fått pris som en av tidernas topp 100 designade produkter. Kannan formgavs av Peter J. Schlumbohm redan 1941 och idag huserar Chemex lilla fabrik i Massachusetts USA. Bryggaren har en volym på 0,8L.
 • Kinto - Slow Coffee Bryggset 300 ml rostfri

  Kinto - Slow Coffee Bryggset 300 ml rostfri
  Slow Coffee bryggset från Japanska Kinto. Utmärkt när du vill njuta av en riktigt god kopp kaffe i slow coffee style. Setet innehåller glaskanna, filter och hållare. Brygg kaffe genom att placera filtret på glaskannan och fyll på med mellanmalt kaffe i filtret och häll försiktigt över varmt vatten. Kaffet som sedan droppar genom filtret behåller mer kaffeolja vilket ger en rikare arom till ditt kaffe. När Kaffet droppat klart kan du placera filtret i den medföljande hållaren. Hållaren kan också användas som mätbägare för kaffebönor. Filtret som är tillverkat i rostfritt stål är väldigt hållbart och kan användas om och om igen.

Fler tips på pour over kaffe - droppkaffe

 • Kinto - Slow Coffee Filterhållare 2 koppar porslin

  Kinto - Slow Coffee Filterhållare 2 koppar porslin
  Slow Coffee filterhållare från japanska Kinto. Tillverkad av porslin och rymmer 2 koppar kaffe. Kan placeras på en kanna eller mugg för att brygga kaffe i slow coffee style. Sätt i ett pappersfilter eller ett filter av rostfritt stål, fyll på med malt kaffe och häll sedan på varmt vatten. Pappersfiltret ger kaffet en rund klar smak medan det rostfria filtret behåller mer kaffeolja vilket ger en rikare arom.
 • Rörstrand - Swedish Grace Kaffekanna

  Rörstrand - Swedish Grace Kaffekanna
  Kaffekanna i serien Swedish Grace formgiven av Louise Adelborg vid Rörstrand.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Kinto - Slow Coffee Filterhållare 4 koppar porslin

  Kinto - Slow Coffee Filterhållare 4 koppar porslin
  Slow Coffee filterhållare från japanska Kinto. Tillverkad av porslin och rymmer 4 koppar kaffe. Kan placeras på en kanna eller mugg för att brygga kaffe i slow coffee style. Sätt i ett pappersfilter eller ett filter av rostfritt stål, fyll på med malt kaffe och häll sedan på varmt vatten. Pappersfiltret ger kaffet en rund klar smak medan det rostfria filtret behåller mer kaffeolja vilket ger en rikare arom.
 • Kinto - Slow Coffee Glaskanna 600 ml rak

  Kinto - Slow Coffee Glaskanna 600 ml rak
  Slow Coffee glaskanna från japanska Kinto. Rymmer 300 ml. Använd tillsammans med Kinto filterhållare i porslin eller plast.
 • Vintage - SÅLD Bialetti Perkolator

  Vintage - SÅLD Bialetti Perkolator
  Perkolator från Bialetti i rostfritt stål med mässingshandtag och knopp.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Gefle - SÅLD Grand Kaffekanna

  Gefle - SÅLD Grand Kaffekanna
  Kaffekanna ur serien Grand formgiven av Arthur Percy för Gefle.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Arabia - Tekanna av Ulla Procopé

  Arabia - Tekanna av Ulla Procopé
  Tekanna formgiven av Ulla Procopé vid Arabia.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Kinto - Slow Coffee Pappersfilter 2 koppar

  Kinto - Slow Coffee Pappersfilter 2 koppar
  Tillbehör till Kinto slow coffee filterhållare och bryggare. Bomullspappersfiltret ger kaffet en rund klar smak. Använd tillsammans med Kinto filterhållare i plast eller porslin.
 • Alessi - Alessi SÅLD Esppressobryggare La Conica

  Alessi - Alessi SÅLD Esppressobryggare La Conica
  Esppressonbryggaren La Conica designades av Aldo Rossi för Alessi 1984. Kannan rymmer 6 koppar. BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Kinto - Slow Coffee Filter 2 koppar stål

  Kinto - Slow Coffee Filter 2 koppar stål
  Tillbehör till Kinto slow coffee filterhållare och bryggare. Tillverkad av rostfritt stål och kan användas om och om igen. Rymmer 2 koppar kaffe. Använd tillsammans med Kinto glaskaraff eller filterhållare.
 • Kinto - Slow Coffee Glaskanna 300 ml rak

  Kinto - Slow Coffee Glaskanna 300 ml rak
  Slow Coffee glaskanna från japanska Kinto. Rymmer 300 ml. Använd tillsammans med Kinto filterhållare i porslin eller plast.
 • Vintage - Melittafilter

  Vintage - Melittafilter
  Kaffefilter i metall från Melitta.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.

Vilken malningsgrad för pour over kaffe?

När man gör droppkaffe blir det bäst kaffe om man maler till bryggmalet eller något grövre. Man kan köpa färdigmalet bryggkaffe om man så vill, eller mala det själv från kaffebönor med en kaffekvarn.

Bra sätt att brygga kaffe utan kaffebryggare

Ibland kanske man inte har tillgång till ström, men har möjligheten att koka upp vatten. Då kan man istället för kokkaffe göra droppkaffe. Pourover är alltså ett bra sätt att brygga kaffe på utan kaffebryggare.

Ett annat sätt att göra kaffedryck på utan bryggare och hetvatten är cold brew kaffe. Det har blivit en trendig kaffedricka på senare år. Man kan göra det i en helt vanlig flaska men det finns såklart speciella Cold Brew kallbryggare också.