Pour over kaffe - Droppkaffe

Gör ditt kaffebryggande till en ritual med den här utrustningen för Pour Over kaffe. Slow Coffee är droppkaffe du enkelt gör med ett kaffefilter och en kanna. Det finns färdiga bryggset att köpa eller så kan du sätta ihop din egen pour over kaffebryggare. Du behöver egentligen bara en behållare (kaffekanna), en filterhållare och ett kaffefilter.

Populärt inom pour over kaffe - droppkaffe

  • Kinto - Slow Coffee Filterhållare 4 koppar porslin

    Kinto - Slow Coffee Filterhållare 4 koppar porslin
    Slow Coffee filterhållare från japanska Kinto. Tillverkad av porslin och rymmer 4 koppar kaffe. Kan placeras på en kanna eller mugg för att brygga kaffe i slow coffee style. Sätt i ett pappersfilter eller ett filter av rostfritt stål, fyll på med malt kaffe och häll sedan på varmt vatten. Pappersfiltret ger kaffet en rund klar smak medan det rostfria filtret behåller mer kaffeolja vilket ger en rikare arom.
  • Kinto - Slow Coffee Glaskanna 300 ml rak

    Kinto - Slow Coffee Glaskanna 300 ml rak
    Slow Coffee glaskanna från japanska Kinto. Rymmer 300 ml. Använd tillsammans med Kinto filterhållare i porslin eller plast.

Vilken malningsgrad för pour over kaffe?

När man gör droppkaffe blir det bäst kaffe om man maler till bryggmalet eller något grövre. Man kan köpa färdigmalet bryggkaffe om man så vill, eller mala det själv från kaffebönor med en kaffekvarn.

Bra sätt att brygga kaffe utan kaffebryggare

Ibland kanske man inte har tillgång till ström, men har möjligheten att koka upp vatten. Då kan man istället för kokkaffe göra droppkaffe. Pourover är alltså ett bra sätt att brygga kaffe på utan kaffebryggare.

Ett annat sätt att göra kaffedryck på utan bryggare och hetvatten är cold brew kaffe. Det har blivit en trendig kaffedricka på senare år. Man kan göra det i en helt vanlig flaska men det finns såklart speciella Cold Brew kallbryggare också.