Kungligt Kaffe » Kaffebryggare » Chemex

Chemex

Chemex bryggare för kaffe hör till den sälla skaran av tidernas 100 bäst designade produkter. Bryggaren uppfanns av Peter Schlumbohm på 1940-talet. Den har en konisk hals och kan vara försedd med handtag i glas. Classic är den modell som har nacke av trä med läderband.

Brygga kaffe för flera personer

Chemex kannor finns att köpa i flera olika storlekar. Den minsta rymmer 3 koppar kaffe. Vill du kunna bjuda lite större sällskap finns det kannor som klarar 13 koppar.

Ursprunget är att man brygger kaffet på egen hand med hett vatten, pappersfilter och malda bönor. Det finns även en Chemex Ottomatic kaffemaskin för den som vill ha lite hjälp.

Chemex kannor och filter hos återförsäljare online

Här följer nu en översikt över de kaffekannor, filter och rengöringsborstar som du kan köpa online. Alla priser och bilder kommer direkt från återförsäljare till Chemex på nätet. Klicka på den produkt du vill läsa mer om.

Populärt inom chemex

 • Chemex Ottomatic V2

  Chemex Ottomatic V2
  Ottomatic är en automatisk bryggare för Chemex. Är du en av alla som älskar kaffe bryggt i Chemex, men inte vill eller hinner stå med våg, svanhalskanna och klocka är detta det givna alternativet! Skölj igenom filtret och ladda på med kaffe, fyll sen bara på vattentanken och sätt igång maskinen. Med till maskinen finns en Chemex för sex koppar, ett startpaket med filter, lock till kannan och rengöring. Den tar automatiskt hand om kritiska lägen i bryggningen så som: • Pre-Infusion (blomning) • Kontakttiden mellan vatten och kaffe • Rätt temperatur för specialkaffe (92°c - 96°c) • Värmeplatta som håller kaffet varmt utan att bränna (stängs av automatiskt efter 30 minuter). Det går även att stänga av värmeplattans funktion för kallbryggning. Den nya och förbättrade teknologin i spridararmen står för följande: • Förinställd bryggcykel • Pulsbryggning för att hålla jämn temperatur • Ser till att allt kaffe väts under bryggningen • En jämn extraktion Passar både till Chemex för sex och åtta koppar. Mått: 28 x 19 x 29cm Ett års garanti vid fabrikationsfel.
 • Chemex 3 koppar

  Chemex 3 koppar
  Chemex för 1-3 handbryggda koppar. Mal dina bönor, skölj filtret och brygg rakt ner i denna trevliga kanna för att avnjuta överlägset finkaffe. Designad av kemisten Peter Schlumbohm 1941 och har samma utseende sedan dess, och dessutom vunnit mängder av designpriser och finns representerad på museum världen över. Finns i flera storlekar.
 • Chemex 8 koppar

  Chemex 8 koppar
  Chemex för upp till åtta handbryggda koppar. Mal dina bönor, skölj filtret, samla familjen och grannarna och brygg rakt ner i denna trevliga kanna för att avnjuta överlägset finkaffe. Designad av kemisten Peter Schlumbohm 1941 och har samma utseende sedan dess, och dessutom vunnit mängder av designpriser och finns representerad på museum världen över. Finns i flera storlekar.
 • Lock till Chemex

  Lock till Chemex
  Vill du hålla värmen i din Chemexkanna? Sätt på locket! Passar alla storlekar.

Fler tips på chemex

 • Chemex Akryl Rengöringsborste

  Chemex Akryl Rengöringsborste
  Få bästa möjliga rengöring för din kaffebryggare från Chemex med denna nylonborste som är speciellt utformad för Chemex kaffebryggare. Enkelt kommer du igenom den smala nacken och botten samt runt kanterna där det ibland kan vara svårt att komma åt. Borstens hår är gjort av nylon och handtaget av trä. Du kan använda borsten på alla Chemes glaskannor förutom 3-koppar utgåvan.
 • Chemex Glashandtag Kaffebryggare 8 Koppar

  Chemex Glashandtag Kaffebryggare 8 Koppar
  Få en mjuk och rund smak i ditt pour-over-kaffe med denna snygga kaffebryggare från Chemex.  I denna 8-koppsmodell kan du brygga ca. 1,1 liter gott kaffe. För denna kaffebryggare används Chemex FS-100 eller FC-100 kaffefilter.
 • Lilla Chemex-paketet

  Lilla Chemex-paketet
  Brygg kaffe i världsklass med Chemex. I detta paket får du med en Chemex-kanna för 6 koppar och filter till Chemex-bryggare 6 koppar. 100-pack.
 • Chemex Kaffebryggare 3 Koppar

  Chemex Kaffebryggare 3 Koppar
  Njut av ditt kaffe på ett fantastiskt sätt. Kaffebryggaren från Chemex är ikonisk och vacker. Kannan kan användas till mycket mer än att brygga kaffe. När du brygger ditt kaffe i Chemex använder du en långsam bryggmetod så du får en mjuk, rund och smakfull kopp kaffe. Rengör kannan i maskin men ta bort kragen och skinnsnöret innan.   Mått: H 21 x 11 cm. Kapacitet: 1-3 koppar.  
 • Chemex Classic 3 koppar Träring och Skinnsnöre

  Chemex Classic 3 koppar Träring och Skinnsnöre
  Denna vackra och kända träkrage och skinnsnöre från Chemex ger din Classic 3 koppar kaffebryggare ett snyggare utseende. Passar endast till Chemex Classic kaffebryggare 3 koppar.  OBS: Kannan ingår ej.  
 • Filter till Chemex 6-10 koppar

  Filter till Chemex 6-10 koppar
  Färdigvikta orginalfilter till Chemex-bryggare 6 - 10 koppar. Chemex filter är grövre än de flesta pappersfilter vilket ger en renare kopp. Finns både kvadratiska och runda. 100-pack.
 • Chemex Handgjord Glaskanna 1,9 l

  Chemex Handgjord Glaskanna 1,9 l
  Denna vackra glaskanna från Chemex är munblåst vilket ger den sin unika design. Enkelt styr du vattenflödet när du häller vatten över kaffet. Den unika designen ger en god balans på lutningen och silikonkorken säkerställer att den varma ångan fördelas över handtaget så att man inte bränner sig. Volym: 1,9 l.
 • Chemex Classic Träring och Skinsnörre

  Chemex Classic Träring och Skinsnörre
  Den vackra träkragen och skinnsnöret från Chemex ger din kaffebryggare extra elegant. Kragen passar endast till Chemex Classic 6,8 och 10 koppar eller Chemex handgjorda glasbryggare 5,8 och 13 koppar.   OBS: Kanna medföljer ej.  
 • Chemex Classic Skinnsnöre

  Chemex Classic Skinnsnöre
  Detta eleganta och enkla skinsnörre från Chemex passar till det klassiska glaskaffebryggarna 6,8 och 10 koppar eller till det handgjorda glasbryggarna 5,8 och 13 koppar från Chemex. Skinnsnöret ger din bryggare den perfekta finishen. Snöret passar ej till Classic handgjorda 3 koppar glasbryggare. 
 • Chemex Korkunderlägg

  Chemex Korkunderlägg
  Nu kan du skydda bordet från din varma Chemex kaffebryggare med detta opraktiska underlägg. Tillverkat i hållbar kork skyddar det bordet mot den varma kannan utan att lämna några märken efter sig. De eleganta och enkla designen är skapad utifrån Chemex egen logo, vilket skapar ett enhetligt intryck i hemmet.
 • Chemex Classic Handgjorda Kaffebryggare 13 Koppar

  Chemex Classic Handgjorda Kaffebryggare 13 Koppar
  Denna vackert designade kaffebryggare formgiven av Peter J. Schlumbohm redan 1941, låter dig avnjuta riktigt hantverkskaffe. Med denna kaffebryggare får du en mjuk och rund smak på kaffet. Filterhållaren och kannan är monterad i en och samma enhet, vilket både är praktiskt och snyggt. I denna 13-koppsmodell kan du brygga kaffe för ett stort sällskap. För denna kaffebryggare används Chemex FS-100 eller FC-100 kaffefilter. Bryggaren finns i flera olika storlekar. 
 • Chemex Kaffebryggare Glaslock

  Chemex Kaffebryggare Glaslock
  Håll kaffet varmt i din Chemex kaffebryggare med detta glaslock. Passar alla storlekar.
 • Chemex Classic Handgjorda Kaffebryggare 5 Koppar

  Chemex Classic Handgjorda Kaffebryggare 5 Koppar
  Med den här modellen av den kända Chemex Classic kaffebryggaren kan du uppleva kvaliteten i unikt hantverk och hur det får kaffesmaken att bli extra god.Chemex-kaffebryggare använder "pour-over"-tekniken, där tekniken innebär att hälla vatten över kaffet. Till skillnad från andra pour-over-bryggare har Chemex-filterhållaren och kannan monterats i en. I den här handgjorda 5-koppsmodellen kan du brygga ca 7 dl gott kaffe. För denna kaffebryggare används Chemex FS-100 eller FC-100 kaffefilter.
 • Filter till Chemex 6-10 koppar - Fyrkantiga

  Filter till Chemex 6-10 koppar - Fyrkantiga
  eg-fx-100_var
 • Chemex Kaffebryggare 6 Koppar

  Chemex Kaffebryggare 6 Koppar
  Chemex klassiska och välkända kaffebryggare låter dig följa hela bryggningen. När det är klart skämmer du bort dig själv med en god kopp kaffe. Med det rätta kaffefiltret får du och dina gäster en underbar smakupplevelse. Kaffebryggaren är i glas och har en elegant träkrage och skinnsnöre.  Specifikationer: Mått: H 22 x B 13 cm. Kapacitet: 4-6 koppar.  
 • Filter till Chemex 6-10 koppar - Runda

  Filter till Chemex 6-10 koppar - Runda
  eg-fx-100_var
 • Chemex 14" Nylon rengöringsborste

  Chemex 14
  Garantera en perfekt rengöring av din Chemex kaffebryggare. Denna 14" nylonborste är specialdesignad för Chemex och du kan enkelt komma ner genom den smala halsen och ner i botten, samt runt kanterna där det i vanliga fall kan vara svårt att komma åt. Borsthåren är tillverkade i nylon och skaftet i trä. Du kan använda denna borste på alla Chemex glaskannor förutom 3-kopparskannan.
 • Chemex Klassisk Kaffebryggare 8 Koppar

  Chemex Klassisk Kaffebryggare 8 Koppar
  Med den här modellen av den kända Chemex Classic kaffebryggaren kan du uppleva kvaliteten i unikt hantverk och hur det får kaffesmaken att bli extra god.Chemex-kaffebryggare använder "pour-over"-tekniken, där tekniken innebär att hälla vatten över kaffet. Till skillnad från andra pour-over-bryggare har Chemex-filterhållaren och kannan monterats i en. I denna 8-koppsmodell kan du brygga ca 1.1L gott kaffe. För denna kaffebryggare används Chemex FS-100 eller FC-100 kaffefilter.
 • Kaffebryggare Classic, glashandtag - Chemex - 6 koppar

  Kaffebryggare Classic, glashandtag - Chemex - 6 koppar
  Chemex för upp till tre eller sex handbryggda koppar. Mal dina bönor, skölj filtret, samla familjen och brygg rakt ner i denna trevliga kanna för att avnjuta överlägset finkaffe. Designad av kemisten Peter Schlumbohm 1941 och har samma utseende sedan dess, och dessutom vunnit mängder av designpriser och finns representerad på museum världen över.
 • Chemex Ottomatic 2.0 Kaffemaskin

  Chemex Ottomatic 2.0 Kaffemaskin
  Dess rena och enkla design komplimangerar perfekt elegansen i glaset från kannan. Den otvivelbara kvaliteten och den smidiga funktionen är i linje med Chemex filosofi om att skönhet och vetenskap kan vara ett och samma.Specifikation:- Six Cup Classic Series Kaffebryggare (30oz.)- Litet paket med CHEMEX® Bonded Filters- Skydd till bryggaren- Kaffebryggare
 • Filter till Chemex 3 koppar

  Filter till Chemex 3 koppar
  Filter till Chemex-bryggare 3 koppar. 100-pack.
 • Chemex Handgjord Socker och Gräddskål

  Chemex Handgjord Socker och Gräddskål
  Fyll denna vackra skål från Chemex med socker och grädde. Skålen har en unik design som gör att du fylla den både uppe och ner utan det blandas med varandra. Skålen är munblåst och matchar andra produkter från Chemex.  
 • Kaffebryggare Classic, glashandtag - Chemex - 3 koppar

  Kaffebryggare Classic, glashandtag - Chemex - 3 koppar
  Chemex för upp till tre eller sex handbryggda koppar. Mal dina bönor, skölj filtret, samla familjen och brygg rakt ner i denna trevliga kanna för att avnjuta överlägset finkaffe. Designad av kemisten Peter Schlumbohm 1941 och har samma utseende sedan dess, och dessutom vunnit mängder av designpriser och finns representerad på museum världen över.
 • Chemex 6 koppar

  Chemex 6 koppar
  Chemex för upp till sex handbryggda koppar. Mal dina bönor, skölj filtret, samla familjen och brygg rakt ner i denna trevliga kanna för att avnjuta överlägset finkaffe. Designad av kemisten Peter Schlumbohm 1941 och har samma utseende sedan dess, och dessutom vunnit mängder av designpriser och finns representerad på museum världen över. Finns i flera storlekar.
 • Chemex Classic Handgjorda Kaffebryggare 3 Koppar

  Chemex Classic Handgjorda Kaffebryggare 3 Koppar
  I den här modellen av den kända Chemex Classic kaffebryggaren upplever du hög kvalitet och unikt hantverk på en och samma gång. Detta har gjort att produkten har en permanent plats i utställningen för design på bland annat "Museum of Modern Art".  Chemex-kaffebryggare använder "pour-over" -tekniken. Till skillnad från andra pour-over-kannor har Chemex-filterhållaren och kannan monterats i en och samma enhet.  I den här handgjorda 3-koppsmodellen kan du ca. brygga 5 dl (1 pint) gott kaffe. För denna kaffebryggare används Chemex FP-2 kaffefilter. 
 • Chemex Kaffebryggare 3 Koppar Glass Handle

  Chemex Kaffebryggare 3 Koppar Glass Handle
  Få en mjuk och rund smak i ditt pour-over-kaffe med denna snygga kaffebryggare från Chemex.  I denna 3-koppsmodell kan du brygga ca. 5dl gott kaffe. För denna kaffebryggare används Chemex FP-2 kaffefilter.
 • Chemex Glashandtag Kaffebryggare 10 Koppar

  Chemex Glashandtag Kaffebryggare 10 Koppar
  Få en mjuk och rund smak i ditt pour-over-kaffe med denna snygga kaffebryggare från Chemex.  I denna 10-koppsmodell kan du brygga ca. 1,5 liter gott kaffe. För denna kaffebryggare används Chemex FS-100 eller FC-100 kaffefilter.
 • Kaffebryggare Classic, glashandtag - Chemex

  Kaffebryggare Classic, glashandtag - Chemex
  Chemex för upp till tre eller sex handbryggda koppar. Mal dina bönor, skölj filtret, samla familjen och brygg rakt ner i denna trevliga kanna för att avnjuta överlägset finkaffe. Designad av kemisten Peter Schlumbohm 1941 och har samma utseende sedan dess, och dessutom vunnit mängder av designpriser och finns representerad på museum världen över.
 • Chemex Classic Kaffebryggare 10 Koppar

  Chemex Classic Kaffebryggare 10 Koppar
  Med den här modellen av den kända Chemex Classic kaffebryggaren kan du uppleva kvaliteten i unikt hantverk och hur det får kaffesmaken att bli extra god.Chemex-kaffebryggare använder "pour-over"-tekniken, där tekniken innebär att hälla vatten över kaffet. Till skillnad från andra pour-over-bryggare har Chemex-filterhållaren och kannan monterats i en. I denna 8-koppsmodell kan du brygga ca 1.5L gott kaffe. För denna kaffebryggare används Chemex FS-100 eller FC-100 kaffefilter.
 • Chemex Classic 3 Koppar Skinnsnöre

  Chemex Classic 3 Koppar Skinnsnöre
  Ge din Chemex Classic 3 koppar kanna en fin detalj med detta skinnsnöre.  OBS: Kanna och krage ingår ej. 
 • Chemex Classic Handgjorda Kaffebryggare 8 Koppar

  Chemex Classic Handgjorda Kaffebryggare 8 Koppar
  Med den här modellen av den kända Chemex Classic kaffebryggaren kan du uppleva kvaliteten i unikt hantverk och hur det får kaffesmaken att bli extra god.Chemex-kaffebryggare använder "pour-over"-tekniken, där tekniken innebär att hälla vatten över kaffet. Till skillnad från andra pour-over-bryggare har Chemex-filterhållaren och kannan monterats i en. I denna 8-koppsmodell kan du brygga ca 1.1L gott kaffe. För denna kaffebryggare används Chemex FS-100 eller FC-100 kaffefilter.
ilead