Kungligt Kaffe » Kaffebryggare » Chemex

Märken på chemex:

Chemex

Chemex bryggare för kaffe hör till den sälla skaran av tidernas 100 bäst designade produkter. Bryggaren uppfanns av Peter Schlumbohm på 1940-talet. Den har en konisk hals och kan vara försedd med handtag i glas. Classic är den modell som har nacke av trä med läderband.

Brygga kaffe för flera personer

Chemex kannor finns att köpa i flera olika storlekar. Den minsta rymmer 3 koppar kaffe. Vill du kunna bjuda lite större sällskap finns det kannor som klarar 13 koppar.

Ursprunget är att man brygger kaffet på egen hand med hett vatten, pappersfilter och malda bönor. Det finns även en Chemex Ottomatic kaffemaskin för den som vill ha lite hjälp.

Chemex kannor och filter hos återförsäljare online

Här följer nu en översikt över de kaffekannor, filter och rengöringsborstar som du kan köpa online. Alla priser och bilder kommer direkt från återförsäljare till Chemex på nätet. Klicka på den produkt du vill läsa mer om.

Populärt inom chemex

 • Chemex Klassisk Kaffebryggare 8 Koppar

  Med den här modellen av den kända Chemex Classic kaffebryggaren kan du uppleva kvaliteten i unikt hantverk och hur det får kaffesmaken att bli extra god.Chemex-kaffebryggare använder "pour-over"-tekniken, där tekniken innebär att hälla vatten över kaffet. Till skillnad från andra pour-over-bryggare har Chemex-filterhållaren och kannan monterats i en. I denna 8-koppsmodell kan du brygga ca 1.1L gott kaffe. För denna kaffebryggare används Chemex FS-100 eller FC-100 kaffefilter.
 • Chemex Classic Handgjorda Kaffebryggare 3 Koppar

  I den här modellen av den kända Chemex Classic kaffebryggaren upplever du hög kvalitet och unikt hantverk på en och samma gång. Detta har gjort att produkten har en permanent plats i utställningen för design på bland annat "Museum of Modern Art".  Chemex-kaffebryggare använder "pour-over" -tekniken. Till skillnad från andra pour-over-kannor har Chemex-filterhållaren och kannan monterats i en och samma enhet.  I den här handgjorda 3-koppsmodellen kan du ca. brygga 5 dl (1 pint) gott kaffe. För denna kaffebryggare används Chemex FP-2 kaffefilter. 
 • Chemex Classic Handgjorda Kaffebryggare 5 Koppar

  Med den här modellen av den kända Chemex Classic kaffebryggaren kan du uppleva kvaliteten i unikt hantverk och hur det får kaffesmaken att bli extra god.Chemex-kaffebryggare använder "pour-over"-tekniken, där tekniken innebär att hälla vatten över kaffet. Till skillnad från andra pour-over-bryggare har Chemex-filterhållaren och kannan monterats i en. I den här handgjorda 5-koppsmodellen kan du brygga ca 7 dl gott kaffe. För denna kaffebryggare används Chemex FS-100 eller FC-100 kaffefilter.
 • Chemex Handgjord Glaskanna 1,9 l

  Denna vackra glaskanna från Chemex är munblåst vilket ger den sin unika design. Enkelt styr du vattenflödet när du häller vatten över kaffet. Den unika designen ger en god balans på lutningen och silikonkorken säkerställer att den varma ångan fördelas över handtaget så att man inte bränner sig. Volym: 1,9 l.  

Fler tips på chemex

 • Chemex Glashandtag Kaffebryggare 8 Koppar

  Få en mjuk och rund smak i ditt pour-over-kaffe med denna snygga kaffebryggare från Chemex.  I denna 8-koppsmodell kan du brygga ca. 1,1 liter gott kaffe. För denna kaffebryggare används Chemex FS-100 eller FC-100 kaffefilter.
 • Chemex Ottomatic V2

  Ottomatic är en automatisk bryggare för Chemex. Är du en av alla som älskar kaffe bryggt i Chemex, men inte vill eller hinner stå med våg, svanhalskanna och klocka är detta det givna alternativet! Skölj igenom filtret och ladda på med kaffe, fyll sen bara på vattentanken och sätt igång maskinen. Med till maskinen finns en Chemex för sex koppar, ett startpaket med filter, lock till kannan och rengöring.   Den tar automatiskt hand om kritiska lägen i bryggningen så som: • Pre-Infusion (blomning) • Kontakttiden mellan vatten och kaffe • Rätt temperatur för specialkaffe (92°c - 96°c) • Värmeplatta som håller kaffet varmt utan att bränna (stängs av automatiskt efter 30 minuter). Det går även att stänga av värmeplattans funktion för kallbryggning. Den nya och förbättrade teknologin i spridararmen står för följande: • Förinställd bryggcykel • Pulsbryggning för att hålla jämn temperatur • Ser till att allt kaffe väts under bryggningen • En jämn extraktion Passar både till Chemex för sex och åtta koppar. Mått: 28 x 19 x 29cm Ett års garanti vid fabrikationsfel.
 • Chemex Handgjord Socker och Gräddskål

  Fyll denna vackra skål från Chemex med socker och grädde. Skålen har en unik design som gör att du fylla den både uppe och ner utan det blandas med varandra. Skålen är munblåst och matchar andra produkter från Chemex.  
 • Chemex Lock till Handgjord glaskanna

  Stilrent lock till Chemex handgjorda glaskannor.
 • Chemex 100 Kaffefilter för FP-2

  Ge dig själv nöjet att njuta av en god kopp kaffe. Med Chemex kaffefilter kommer du att skapa en fantastisk smak som du kan njuta av länge. I förpackningen får du 100 st filter och passar till Chemex kaffebryggare som kan göra mellan 1-3 koppar.  
 • Chemex Kaffebryggare 3 Koppar

  Njut av ditt kaffe på ett fantastiskt sätt. Kaffebryggaren från Chemex är ikonisk och vacker. Kannan kan användas till mycket mer än att brygga kaffe. När du brygger ditt kaffe i Chemex använder du en långsam bryggmetod så du får en mjuk, rund och smakfull kopp kaffe. Rengör kannan i maskin men ta bort kragen och skinnsnöret innan.   Mått: H 21 x 11 cm. Kapacitet: 1-3 koppar.  
 • Chemex Classic Handgjorda Kaffebryggare 8 Koppar

  Med den här modellen av den kända Chemex Classic kaffebryggaren kan du uppleva kvaliteten i unikt hantverk och hur det får kaffesmaken att bli extra god.Chemex-kaffebryggare använder "pour-over"-tekniken, där tekniken innebär att hälla vatten över kaffet. Till skillnad från andra pour-over-bryggare har Chemex-filterhållaren och kannan monterats i en. I denna 8-koppsmodell kan du brygga ca 1.1L gott kaffe. För denna kaffebryggare används Chemex FS-100 eller FC-100 kaffefilter.
 • Chemex Handgjord Glasmugg 300ml

  Vacker handgjord 300 ml kaffekopp i munblåst glas från Chemex. Perfekt att avnjuta en kopp nybryggt pour-over-kaffe i.
 • Chemex Classic Handgjorda Kaffebryggare 13 Koppar

  Denna vackert designade kaffebryggare formgiven av Peter J. Schlumbohm redan 1941, låter dig avnjuta riktigt hantverkskaffe. Med denna kaffebryggare får du en mjuk och rund smak på kaffet. Filterhållaren och kannan är monterad i en och samma enhet, vilket både är praktiskt och snyggt. I denna 13-koppsmodell kan du brygga kaffe för ett stort sällskap. För denna kaffebryggare används Chemex FS-100 eller FC-100 kaffefilter. Bryggaren finns i flera olika storlekar. 
 • Filter till Chemex 3 koppar

  Filter till Chemex-bryggare 3 koppar. 100-pack.
 • Chemex Classic Kaffebryggare 10 Koppar

  Med den här modellen av den kända Chemex Classic kaffebryggaren kan du uppleva kvaliteten i unikt hantverk och hur det får kaffesmaken att bli extra god.Chemex-kaffebryggare använder "pour-over"-tekniken, där tekniken innebär att hälla vatten över kaffet. Till skillnad från andra pour-over-bryggare har Chemex-filterhållaren och kannan monterats i en. I denna 8-koppsmodell kan du brygga ca 1.5L gott kaffe. För denna kaffebryggare används Chemex FS-100 eller FC-100 kaffefilter.
 • Chemex Glashandtag Kaffebryggare 10 Koppar

  Få en mjuk och rund smak i ditt pour-over-kaffe med denna snygga kaffebryggare från Chemex.  I denna 10-koppsmodell kan du brygga ca. 1,5 liter gott kaffe. För denna kaffebryggare används Chemex FS-100 eller FC-100 kaffefilter.
 • Chemex 3 koppar

  Chemex för 1-3 handbryggda koppar. Mal dina bönor, skölj filtret och brygg rakt ner i denna trevliga kanna för att avnjuta överlägset finkaffe. Designad av kemisten Peter Schlumbohm 1941 och har samma utseende sedan dess, och dessutom vunnit mängder av designpriser och finns representerad på museum världen över. Finns i flera storlekar.
 • Kaffebryggare Classic, glashandtag - Chemex

  Chemex för upp till tre eller sex handbryggda koppar. Mal dina bönor, skölj filtret, samla familjen och brygg rakt ner i denna trevliga kanna för att avnjuta överlägset finkaffe. Designad av kemisten Peter Schlumbohm 1941 och har samma utseende sedan dess, och dessutom vunnit mängder av designpriser och finns representerad på museum världen över.
 • Chemex Classic 3 Koppar Skinnsnöre

  Ge din Chemex Classic 3 koppar kanna en fin detalj med detta skinnsnöre.  OBS: Kanna och krage ingår ej. 
 • Chemex 6 koppar

  Chemex för upp till sex handbryggda koppar. Mal dina bönor, skölj filtret, samla familjen och brygg rakt ner i denna trevliga kanna för att avnjuta överlägset finkaffe. Designad av kemisten Peter Schlumbohm 1941 och har samma utseende sedan dess, och dessutom vunnit mängder av designpriser och finns representerad på museum världen över. Finns i flera storlekar.
 • Chemex Kaffebryggare med Handtag

  Den faktiska bryggningen av kaffet är lika stor njutning som att dricka en kopp kaffe. När du brygger kaffe med denna bryggare har du koll på allt som händer i processen. Den enkla och ikoniska designen gör det möjligt att brygga fler och fler koppar kaffe. Den enkla designen på Chemex bryggaren gör att man kan servera direkt ur den. Använd kaffefilter från Chemex och brygg en fantastisk kopp kaffe som du sent kommer att glömma.   Specifikationer: Mått: H 21,3 x B 13,5 cm. Antal koppar: 4-6.  
 • Chemex 8 koppar

  Chemex för upp till åtta handbryggda koppar. Mal dina bönor, skölj filtret, samla familjen och grannarna och brygg rakt ner i denna trevliga kanna för att avnjuta överlägset finkaffe. Designad av kemisten Peter Schlumbohm 1941 och har samma utseende sedan dess, och dessutom vunnit mängder av designpriser och finns representerad på museum världen över. Finns i flera storlekar.
 • Lock till Chemex

  Vill du hålla värmen i din Chemexkanna? Sätt på locket! Passar alla storlekar.
 • Chemex Kaffebryggare Glaslock

  Håll kaffet varmt i din Chemex kaffebryggare med detta glaslock. Passar alla storlekar.
 • Chemex Runda Kaffefilter

  Vita runda kaffefilter för dina Chemex 5, 6, 8, 10 och 13-koppsbryggare. Filtret viks i förväg, vilket ger dig det bästa förutsättningarna för den bästa extraktionen av kaffet.
 • Chemex Kaffebryggare 3 Koppar

  Få en mjuk och rund smak i ditt pour-over-kaffe med denna snygga kaffebryggare från Chemex.  I denna 3-koppsmodell kan du brygga ca. 5dl gott kaffe. För denna kaffebryggare används Chemex FP-2 kaffefilter.
 • Chemex Classic Skinnsnöre

  Detta eleganta och enkla skinsnörre från Chemex passar till det klassiska glaskaffebryggarna 6,8 och 10 koppar eller till det handgjorda glasbryggarna 5,8 och 13 koppar från Chemex. Skinnsnöret ger din bryggare den perfekta finishen. Snöret passar ej till Classic handgjorda 3 koppar glasbryggare. 
 • Chemex Ottomatic 2.0 Kaffemaskin

  Dess rena och enkla design komplimangerar perfekt elegansen i glaset från kannan. Den otvivelbara kvaliteten och den smidiga funktionen är i linje med Chemex filosofi om att skönhet och vetenskap kan vara ett och samma.Specifikation:- Six Cup Classic Series Kaffebryggare (30oz.)- Litet paket med CHEMEX® Bonded Filters- Skydd till bryggaren- Kaffebryggare
 • Filter till Chemex 6-8 koppar

  Fyrkantiga filter till Chemex-bryggare 6-8 koppar för den som vill se riktigt häftig ut. 100-pack.
 • Lilla Chemex-paketet

  Brygg kaffe i världsklass med Chemex. I detta paket får du med en Chemex-kanna för 6 koppar och filter till Chemex-bryggare 6 koppar. 100-pack.  
 • Chemex Classic Träring och Skinsnörre

  Den vackra träkragen och skinnsnöret från Chemex ger din kaffebryggare extra elegant. Kragen passar endast till Chemex Classic 6,8 och 10 koppar eller Chemex handgjorda glasbryggare 5,8 och 13 koppar.   OBS: Kanna medföljer ej.  
 • Chemex Classic 3 koppar Träring och Skinnsnöre

  Denna vackra och kända träkrage och skinnsnöre från Chemex ger din Classic 3 koppar kaffebryggare ett snyggare utseende. Passar endast till Chemex Classic kaffebryggare 3 koppar.  OBS: Kannan ingår ej.  
 • Chemex 100 Kaffefilter

  Med det rätta kaffefiltret kan du brygga en fantastisk kopp kaffe. Chemex kaffefilter passar till Chemex 4-6 koppar. Antal: 100 st.  
 • Chemex Akryl Rengöringsborste

  Få bästa möjliga rengöring för din kaffebryggare från Chemex med denna nylonborste som är speciellt utformad för Chemex kaffebryggare. Enkelt kommer du igenom den smala nacken och botten samt runt kanterna där det ibland kan vara svårt att komma åt. Borstens hår är gjort av nylon och handtaget av trä. Du kan använda borsten på alla Chemes glaskannor förutom 3-koppar utgåvan.  
 • Chemex Kaffebryggare 6 Koppar

  Chemex klassiska och välkända kaffebryggare låter dig följa hela bryggningen. När det är klart skämmer du bort dig själv med en god kopp kaffe. Med det rätta kaffefiltret får du och dina gäster en underbar smakupplevelse. Kaffebryggaren är i glas och har en elegant träkrage och skinnsnöre.  Specifikationer: Mått: H 22 x B 13 cm. Kapacitet: 4-6 koppar.