Kungligt Kaffe » Kaffebryggare » Aeropress

Aeropress

Alan Adlar uppfann och lanserade Aeropress Coffee Maker 2004. Denna bryggare för kaffe består av tre delar och ser ut lite som ett laboratoriekit. Du behöver en kammare för bönorna, ett filter och ett lock. Det är kul att brygga med Aeropress, man känner sig lite som en forskare!

Så brygger du kaffe med Aeropress

 1. Mal dina kaffebönor
  Först och främst måste du använda malda kaffebönor och det blir godast om du maler bönorna själv i en kaffekvarn precis innan bryggning. Kornigheten bör vara kring den finkornighet som elbryggskaffe har.
 2. Montera filtret
  Ställ pressen upp-å-ner på ett bord. Kammaren skjuter du in tills gummidelen når nivå fyra. Lägg ett filter (pappersfilter eller metallfilter) i filterhållaren och blöt i varmt rinnande vatten i cirka 10 sekunder.
 3. Dosera kaffe
  Väg upp 17 g malet kaffe eller ta en rågad Aeropress-skopa om du har en sådan. Häll det i den uppånervända pressen. Fyll på med 93-gradigt vatten till nivå 3. Rör om med plastpinnen och häll på mer vatten till nivå 1.
 4. Placera pressen på din kopp
  Skruva fast plastlocket med ditt filter. Vänd din Aeropress och sätt den ovanpå din kaffekopp med filtret nedåt.
 5. Pressa!
  Tryck ner ditt nybryggda kaffe långsamt. Låt den stå en stund när du nått botten, så alla droppar kommer ut. Drick!

Köpa Aeropress-bryggare och filter online

Här kan du nu hitta länkar till butiker som säljer Aeropress-bryggare på nätet. Jämför och hitta billigaste priset i din prisjakt.

Populärt inom aeropress

 • Aerobie Aeropress, kaffebryggare

  Aerobie Aeropress, kaffebryggare
  Aerobie Aeropress, kaffebryggare, är en prisbelönt ny metod för kaffebryggning där en kolv skapar ett lufttryck som forcerar vattnet genom kaffet och filtret. Resultatet blir, beroende på dosering, bryggkaffe eller en espressovariant som visat sig vinnande i flera tävlingar världen över. Aeropress är lätt att rengöra. I videon nedanför kan du se Gwilym Davies, World Barista Champion 2009 förklara hur du använder aeropress. Notera även vilken kaffekvarn han använder, nämligen Kyoceras handvevade keramiks kaffekvarn (art nr vs-FK-CM5CF). Detta medföljer Aeropress 350 microfilter - de borde räcka ett tag! Kaffeskopa Tratt Omrörare
 • Filter till Aeropress

  Filter till Aeropress
  Papperfilter till Aeropress 350-pack.
 • Fellow Prismo, Munstycke till Aeropress

  Fellow Prismo, Munstycke till Aeropress
  Ett munstycke till din aeropress för dig som vill göra espresso. Den lilla ventilen ger ett högre tryck och ger dig en espressokopp som till och med får crema. Dessutom sitter det ett micron-filter i metall som du använder gång på gång istället för pappersfilter.
 • Aeropress Bryggare 3 koppar

  Aeropress Bryggare 3 koppar
  Aeropress är en kaffebryggare som kombinerar det bästa från bistrobryggare och espresso. Väldigt enkel att använda men med möjlighet till gränslösa variationer. Oavsett så blir kaffet väldigt mjukt, aromatiskt och fylligt. Helt utan brända toner. Perfekt för den som tröttnat på stora maskiner, vill ha en liten kaffebryggare med sig på kajakturen eller fjällvandringen, eller bara vill ha en riktigt god kopp kaffe. Bryggaren har de senaste åren diskuterats livligt i specialkaffescenen och lovorden avlöser varandra. Brygger 1-3 koppar. Passar koppar med en diameter på 67 - 95mm.

Fler tips på aeropress

 • AeroPress Aerobie Aeropress 1-4 koppar

  AeroPress Aerobie Aeropress 1-4 koppar
  Aeropress är en kaffebryggare som kombinerar det bästa från bistrobryggare och espresso.Frågar man experterna väljer de att lägga focus på valet av kaffebönor och egen malning. Kan man sen komplettera med en enkel och smidig bryggmetod som enkelt kan tas med ger det den bästa koppen kaffe.Aeropress är väldigt enkel att använda men med möjlighet till gränslösa variationer. Oavsett så blir kaffet väldigt mjukt, aromatiskt och fylligt. Helt utan brända toner.Perfekt för den som tröttnat på stora maskiner, vill ha en liten kaffebryggare med sig på kajakturen eller fjällvandringen, eller bara vill ha en riktigt god kopp kaffe.Aeropress passar de flesta koppar. Du brygger direkt i koppen. Innerdiametern på din kopp bör vara större än 6,7 cm. Koppen bör ej ha en yttre diameter på mer än 10,6 cm. Levereras med 350 filter. Bryggaren har de senaste åren diskuterats livligt i specialkaffescenen och lovorden avlöser varandra.OBS! Kopp ingår EJ.Mått: 12 cm.

Fördelar och tips enligt förespråkare av Aeropress

De som älskar Aeropress lyfter fram att den ger en superb smak på kaffet. Lufttrycket gör att oljor frigörs från det malda kaffet. Pappersfiltret släpper igenom en liten mängd medan mer oljor kommer genom metallfiltret. Motståndare anser att dessa oljor ger sämre smak ibland och att det kan vara sämre för kroppens blodtryck.

Det går fort att göra en kopp kaffe. Med rutinerna på plats och färdigmalna kaffebönor tar det bara kring 30 sekunder för den vane. Rengöringen går också relativt fort då man kan pressa ut kaffesumpen tillsammans med pappersfiltret rakt ner i sopkorgen. Sen sköljer man av toppen. Har du ett metallfilter tar du givetvis tillvara på det och sparar till nästa bryggning.

En liten nackdel med Aeropress är att man bara kan brygga en kopp kaffe åt gången.

ileadilead