12-volts kaffebryggare för bilen, båten eller stugan

När man är på resande fot och åker bil, husbil eller husvagn har man inte tillgång till 230V uttag. I bilen finns det endast 12V och det räcker inte för att driva många elektriska apparater. Det finns inverters som kan rampa upp spänningen från 12 V till 230 V men det drar onödigt mycket ström.

Många sommarstugeägare har installerat solceller och laddar bilbatterier för att få tillgång till ström. Även här kan man endast använda sig av 12V och vill man brygga kaffe behöver man ha en anpassad kaffebryggare.

Vilka bryggare för 12 voltsuttag finns det att köpa?

Utbudet är inte på långa vägar lika stort som för vanliga eluttag. Det finns bara några enstaka att välja på. Här kan du se de vi har hittat som fungerar på den spänningen.

Dometics kaffebryggare för husbil, bil och båt

En modell är Dometic PerfectCoffee MC 052 som kan brygga upp till 5 koppar och har en värmehållningsplatta. En säkring håller fast bryggaren vid transport så den inte skadas när du kör omkring.

När husbilssajten Husbil.se testat olika modeller har de kommit fram till att denna är bäst-i-test.

Pris: 590 kr Butik: Köp den hos CDON

Camp4 Kaffebryggare 12 volt

Camp4:s camping-kaffemaskin ger dig inte bara bästa starten på dagen, utan även en smak av Italien i ditt mobila hem. Perfekt för den rörliga kaffedrickaren!

Camp4 Kaffebryggare 12 volt

Brygg ditt kaffe exakt och utveckla dess fulla arom med smarta funktioner som automatisk värmeplatta, svängbart filter och doserbar vattenbehållare. Njut av semestern med praktisk storlek och låg vikt, perfekt för husbil, husvagn eller båt.

Pris: 492 kr Butik: Köp den hos Amazon

Ännu mer portabel kaffebryggare med batteri

En rolig produkt som Makita släppte nyligt är kaffebryggaren DCM500 och DCM501Z som drivs med 10,8, 14,4 eller 18V batteri. Du kan se den och andra tips på batteridrivna kaffebryggare här.

Vi var runt på olika butikskedjor som Biltema, Jula och Rusta nu i maj 2023 men hittade ingen kaffebryggare som kan köras på 12-volt. Det var lite konstigt då säsongen för resor med husbilar och båtar redan kommit igång.