12-volts kaffebryggare för bilen, båten eller stugan

När man är på resande fot och åker bil, husbil eller husvagn har man inte tillgång till 230V uttag. I bilen finns det endast 12V och det räcker inte för att driva många elektriska apparater. Det finns inverters som kan rampa upp spänningen från 12 V till 230 V men det drar onödigt mycket ström.

Många sommarstugeägare har installerat solceller och laddar bilbatterier för att få tillgång till ström. Även här kan man endast använda sig av 12V och vill man brygga kaffe behöver man ha en anpassad kaffebryggare.

Vilka bryggare för 12 voltsuttag finns det att köpa?

Utbudet är inte på långa vägar lika stort som för vanliga eluttag. Det finns bara några enstaka att välja på. Här kan du se de vi har hittat som fungerar på den spänningen.

Dometics kaffebryggare för husbil, bil och båt

Dometic har flera modeller av kaffebryggare som drivs på 12V. Deras minsta modell är MC01 och den brygger 1 kopp kaffe på 10 minuter. Man ansluter den till ett 12-volts uttag i bilen, båten eller husbil.

MC01 kaffebryggare, 12 volt

Pris: 274 kr
Butik: ScandiHills

En lite större modell är Dometic PerfectCoffee MC 052. Den kan brygga upp till 5 koppar och har en värmehållningsplatta. En säkring håller fast bryggaren vid transport.

MC052 Dometic 12 volts kaffebryggare

Pris: 590 kr
Butik: CDON (Conrad, Computersalg)

Ännu mer portabel kaffebryggare med batteri

En rolig produkt som Makita släppte nyligt är kaffebryggaren DCM500 och DCM501Z som drivs med 10,8, 14,4 eller 18V batteri. Du kan se den och andra tips på batteridrivna kaffebryggare här.