Outdoorkaffe

Att koka kaffe ute i det fria är svårslaget. Det enda som slår det är att dricka och njuta av det färdigkokta kaffet! Du kan såklart ta med dig färdigkokt i en kaffetermos, men här har du utrustningen för att göra det på plats.

Vi har plockat ut allt från handpresso för att göra espresso med hög tryck, till kaffepannan du ställer på elden. Det finns flera kaffepannor i rostfritt här. Bland produkterna nedan tipsar vi också om tillsatser för att koka kaffe på stormkök och perkulator. Det vi inte har inkluderat är själva kaffet så för det hänvisar vi dig till vår sida om kokkaffe i kastrull på spisen.

Populärt inom outdoorkaffe

 • Tea And Coffee Percolator

  Tea And Coffee Percolator
  Den passar för användning både inne och ute, över en brasa, kokplatta eller induktionshäll. Den tillreder upp till nio koppar åt gången. Tiden beror på vattenmängd samt värmetillgången.
 • Mini-espresso Set 1 Cup

  Mini-espresso Set 1 Cup
  *Enkel design, mycket enkel att använda *Brygger snabbt, en kopp är klar på ca 90 sekunder *Mycket stryktålig design som kommer att ge dig många år av pålitlig bryggning *Dubbelväggig rostfri kopp ingår
 • Glacier Stainless 6 Cup Perc

  Glacier Stainless 6 Cup Perc
  Glacier Stainless 6 Cup från GSI Outdoors är en perkulatorbryggare som placeras ovanpå friluftskökets plattor. En smidig knopp gör det enkelt att själv bestämma styrkan på kaffet, och det värmetåliga handtaget i silikon gör det säkert att hälla upp kaffe direkt från spisen.
 • Collapsible Java Drip

  Collapsible Java Drip
  Collapsible Java Drip från GSI Outdoors är en kompakt kaffebryggare i silikon, perfekt att ta med på resan eller vandringen. Bryggaren kan ställas på valfri behållare, exempelvis mugg, liten kastrull eller termos.

Fler tips på outdoorkaffe

 • Commuter Javapress

  Commuter Javapress
  *Spillsäkert lock *Skyddande omslag i tyg och skum som isolerar och skyddar dina händer från hettan *Non-slip undersida som ser till att muggen står stadigt även i muggållare
 • Percolator Perkomax Le28

  Percolator Perkomax Le28
  Percolator Perkomax Le28 är en perkolatorbryggare från Petromax som gör det enkelt att brygga och dricka te eller kaffe. Häng upp den över lägerelden eller på spisen hemma, den funkar lika bra i alla lägen.
 • Javapress 887 ml

  Javapress 887 ml
  Javapress från GSI Outdoors är en lätt och hållbar kaffepress, perfekt att ta med på resan eller på campingen. Behållaren är BPA-fri, spillsäker och har ett utvändigt tyg som förseglar värmen och skyddar mot stötar.
 • Litech Coffee & Tea Kettle 0.9L

  Litech Coffee & Tea Kettle 0.9L
  *Vikbart handtag *Levereras i en praktisk nätpåse
 • Collaps Kettle 2.5L

  Collaps Kettle 2.5L
  *Liten packstorlek: 5. 5 x 19 cm *Kan placeras direkt på värmekälla *BPA-fri *Okrossbar *Tål maskindisk *Kan inte användas på induktionshäll. *Får ej användas i mikrovågsugn.
 • Collaps Kettle 2.5L

  Collaps Kettle 2.5L
  *Liten packstorlek: 5. 5 x 19 cm *Kan placeras direkt på värmekälla *BPA-fri *Okrossbar *Tål maskindisk *Kan inte användas på induktionshäll. *Får ej användas i mikrovågsugn.
 • Primus LiTech Kaffepanna 1,5 L

  Primus LiTech Kaffepanna 1,5 L
  Primus LiTech Kaffepanna är lätt och tillverkad i hårdanodiserad aluminium och är ett härligt attribut till campingen. Den har ett vikbart handtag och levereras i en praktisk nätpåse. Produktfakta: Höjd: 102 mm Diameter : 152 mm Vikt: 210 gram
 • Rogen Percolator 14 cups

  Rogen Percolator 14 cups
  *Material: rostfritt stål 304/201 *Material knopp på locket: tritan *Ger cirka 14 koppar *Värmevarning vid handtaget eftersom det blir varmt när kannan är över elden *Levereras i tygkasse
 • Personal Javapress

  Personal Javapress
  Personal Javapress är en två-delad mugg och kaffepress i ett från GSI Outdoors. Den isolerade kaffepressen brygger två koppar kaffe (eller te) en som kan drickas direkt, och en till senare. Perfekt att ta med sig på picknicken, utflykten eller på campingen. !00 % BPA-fri.
 • Commuter Javapress

  Commuter Javapress
  *Spillsäkert lock *Skyddande omslag i tyg och skum som isolerar och skyddar dina händer från hettan *Non-slip undersida som ser till att muggen står stadigt även i muggållare
 • JavaGrind PourOver Java Set

  JavaGrind PourOver Java Set
  *Nätt och portabel kaffekvarn för upp till 25 g kaffebönor *Hopfällbart kaffefilter som brygger 1-12 koppar kaffe *Unik fläns som står stabilt på såväl koppar som termosar *Lock som även kan användas som underläggJavaGrind Hand-Crank Coffee Grinder En superlätt och portabel kaffekvarn för dig som vill ha nymalet kaffe var äventyret än tar dig. Kvarnen har ett avtagbart handtag med ett bekvämt silikongrepp, en keramisk borrkvarn och en uppsamlingskopp med låsmekanism. *Kompakt design *Slitstark och justerbar keramisk kvarn med lång livslängd *Rymmer upp till 25 g kaffebönor
 • Hällmark Kaffepanna 1,5 L Rostfritt Stål

  Hällmark Kaffepanna 1,5 L Rostfritt Stål
  Hällmark Kaffepanna 1,5 L Rostfritt Stål är en tunn kaffepanna i rostfritt stål för snabb upphettning över öppen eld. Förvaringsväska medföljer. Volym : 1.5 L
 • Coffee Pot 4L

  Coffee Pot 4L
  Coffee Pot 4L är en kaffekanna från Stabilotherm som är tillverkad i rostfritt stål. Det relativt tunna godset gör att vattnet kokar upp snabbt i kannan. Handtagets form är anpassat för att möjliggöra upphängning i stativ. 4 liter kaffe motsvarar 32 koppar kaffe (kaffekopp 1,25 dl). En del vatten blir kvar i kaffesumpen så i praktiken blir det något mindre kaffe.
 • Rogen Coffee Kettle 1,2 L

  Rogen Coffee Kettle 1,2 L
  Rogen Coffee Kettle 1,2 L från Urberg är en kaffepanna i aluminium med silikonbelagt handtag som förhindrar att du bränner dig när du lyfter av pannan från värmekällan.
 • Teakettle Tk2

  Teakettle Tk2
  Teakettle Tk2 från Petromax är tillverkad av rostfritt stål. Koka upp vatten snabbt och smidigt över en eld, friluftskök eller en induktionshäll. Tack vare handtaget är det lätt att hänga kannan och hälla utan att riskera att bränna sig.
 • Grande Coffee Press Silicone

  Grande Coffee Press Silicone
  *Motståndskraftig silikonring ger säker passform och förhindrar sump i kaffet *Slitstarkt högtemperaturplast och mikrofilter minskar sedimentering och ger en jämn och rik smak
 • Primus LiTech Kaffepanna 0,9 L

  Primus LiTech Kaffepanna 0,9 L
  Primus LiTech Kaffepanna är lätt  -och tillverkad i hårdanodiserad aluminium och är ett härligt attribut till campingen. Kaffepannan har ett vikbart handtag och levereras i en praktisk nätpåse. Produktfakta: Höjd: 78 mm Diameter: 152 mm Vikt: 178 gram
 • Kaffepanna 824 0,9 L Avtagbart Handtag

  Kaffepanna 824 0,9 L Avtagbart Handtag
  Trangia Kaffepanna 824 0,9 L Avtagbart Handtag är tillverkat i aluminium, som är ett hållbart och lätt material, som sprider värmen jämnt och snabbt. Det gör att maten eller vätskan inte bränns i mitten av pannan. Aluminiumpannorna har en hård yta, som skyddar mot repor och nötning. Köket för den som vill laga sin mat utan konstigheter i många år.
 • Coffee Pot 0,75 L

  Coffee Pot 0,75 L
  Rejäla hurror i rostfritt stål i just den rätta tjockleken som enkelt hanteras med endast en pinne som verktyg. Funktion, design och njutning i ett. Hällmark of Sweden är sprunget ur de svenska hällmarkerna, rejäla och närmast oförstörbara. Därför erbjuder de livstidsgaranti på sina produkter.
 • WindBurner Coffee Press Kit 1 L

  WindBurner Coffee Press Kit 1 L
  Med kaffepressen följer en sildisk i rostfritt stål och en packning som ser till att sila bort kaffesumpen för en fräsch och sumpfri kopp nybryggt kaffe.
 • WindBurner Coffee Press Kit 1,8 L

  WindBurner Coffee Press Kit 1,8 L
  Med kaffepressen följer en sildisk i rostfritt stål och en packning som ser till att sila bort kaffesumpen för en fräsch och sumpfri kopp nybryggt kaffe.
 • Reactor Coffee Press Kit 1.7L

  Reactor Coffee Press Kit 1.7L
  OBS! Kastrull ingår ej och Reactor Coffee Press Kit 1. 7L passar endast till MSR Reactor 1,7L köket.
 • Lemmel Kaffe kaffepanna 0.9L med skinnfodral

  Lemmel Kaffe kaffepanna 0.9L med skinnfodral
  Kaffepanna från Lemmel Kaffe som rymmer 0.9L. Levereras med skinnfodral.
 • Reactor Coffee Press Kit 1 L

  Reactor Coffee Press Kit 1 L
  OBS! Kastrull ingår ej och Reactor Coffee Press Kit 1 L passar endast till MSR Reactor 1 L köket.
 • Mugmate Coffee/Tea Filter

  Mugmate Coffee/Tea Filter
  Mugmate Coffee / Tea Filter från MSR är ett återanvändbart filter för kaffe eller te.
 • Glacier Stainless Tea Kettle 1 L

  Glacier Stainless Tea Kettle 1 L
  Glacier Stainless Tea Kettle 1 L från GSI Outdoors är en tekanna i rostfritt stål. Handtaget kan vikas och låsas.
 • Percolator 8 Cup

  Percolator 8 Cup
  Percolator 8 Cup är en emaljerad kaffepress/kanna från GSI Outdoors som tillreder 8 koppar kaffe.
 • Percolator 8 Cup

  Percolator 8 Cup
  Percolator 8 Cup är en emaljerad kaffepress/kanna från GSI Outdoors som tillreder 8 koppar kaffe.
 • Hällmark Kaffepanna 3,0 L Rostfritt Stål

  Hällmark Kaffepanna 3,0 L Rostfritt Stål
  Hällmark Kaffepanna 3,0 L Rostfritt Stål är en tunn kaffepanna i rostfritt stål för snabb upphettning över öppen eld. Förvaringsväska medföljer. Volym : 3 L
 • Trangia Kaffepanna för serie 25

  Trangia Kaffepanna för serie 25
  Trangia Kaffepanna är gjord i aluminium och passar alla Trangiakök i serie 25. Produktfakta: Volym: 0.9 liter Vikt: 190 gram Diameter: 151 mm Höjd: 84 mm
 • JavaGrind Hand-Crank Coffee Grinder

  JavaGrind Hand-Crank Coffee Grinder
  *Kompakt design *Slitstark, keramisk kvarn med lång livslängd *Rymmer upp till 25 g kaffebönor
 • Litet Lock Till Kaffepanna

  Litet Lock Till Kaffepanna
  Litet Lock Till Kaffepanna är ett extralock som passar Trangias kaffepannor: 325, 824 och 825.
 • Kettle 5 L

  Kettle 5 L
  Kettle 5 L från Hällmark är en snygg kaffepanna tillverkad i rostfritt stål.
 • Coffee-Tea Press for Lite+

  Coffee-Tea Press for Lite+
  Pressen passar till Primus: Lite & Lite+. *Diameter: 9 cm
 • Muurikka Kaffepanna 1,5L Rostfritt

  Muurikka Kaffepanna 1,5L Rostfritt
  Muurikka Kaffepanna För Lägereld 1,5L är en mångsidig vatten-/kaffepanna för utomhusbruk, som har ett format handtag som gör den lätt att hänga upp över elden. Pannan kan även användas på gasgrillar. Volym : 1,5 L Material : Rostfritt stål
 • Muurikka Kaffepanna 0,8L Rostfritt

  Muurikka Kaffepanna 0,8L Rostfritt
  Kaffepanna i mycket hög kvalitet, fungerar förutom över elden även på induktionshäll! Rymmer 0,8 liter.
 • Leather Bag For Kettle

  Leather Bag For Kettle
  Leather Bag For Kettle från Kero är en praktisk förvaringspåse som passar en liten kaffepanna. Påsen är tillverkad i svenska lappland ovanför polcirkeln i Sattajärvi skomakeri.
 • Rogen Coffee Kettle 0,6 L

  Rogen Coffee Kettle 0,6 L
  Rogen Coffee Kettle 0,6 L från Urberg är en kaffepanna i aluminium med silikonbelagt handtag som förhindrar att du bränner dig när du lyfter av pannan från värmekällan.
 • Stort Lock Till Kaffepanna

  Stort Lock Till Kaffepanna
  Lock Till Kaffepanna är ett stort lock till Trangias kaffepannor med öppningsdiameter 104 mm.
 • Teakettle Tk1

  Teakettle Tk1
  Teakettle Tk1 från Petromax är tillverkad av rostfritt stål. Koka upp vatten snabbt och smidigt över en eld, friluftskök eller en induktionshäll. Tack vare handtaget är det lätt att hänga kannan och hälla utan att riskera att bränna sig.
 • Moka 10 Cup Espresso

  Moka 10 Cup Espresso
  *Enkel design gör den extremt lätt att använda *Brygger din kopp på några minuter, 7 cl. *Mycket slitstark och kommer att brygga ditt kaffe i många år framöver *Vikbara handtag
 • Kettle 324 0,9L

  Kettle 324 0,9L
  Kaffepanna 324 0,9 L är en kaffekanna till ditt Triangakök i 25 serien. Kannan kan även användas över en öppen eld eller andra värmekällor.
 • Halulite 1,8 L Tea Kettle HS

  Halulite 1,8 L Tea Kettle HS
  Halulite™Haulite är en egenutvecklad legering som är lika lätt som titan samt leder värme snabbt och jämt vilket sparar tid och energi. Varje del är dessutom hårdanodiserad för att bättre motstå repor och nötningar för att erbjuda en produkt som håller i längden. Det perfekta tillbehöret för dig som vill packa lätt utan att kompromissa!
 • Stainless Steel Coffee Maker

  Stainless Steel Coffee Maker
  *För cirka 200 ml kaffe eller varmt vatten *Helt enkelt unikt *Kropp av högkvalitativt rostfritt stål *Fint kaffefilter *Liten förpackningsstorlek (stativ kan förvaras i kroppen). *NYTT: Förbättrat stativ *Drivs av 2 x 5 g bränsletabletter
 • Hällmark Kaffepanna 5,0 L

  Hällmark Kaffepanna 5,0 L
  Hällmark Kaffepanna 5,0 L är en tunn kaffepanna i rostfritt stål för snabb upphettning över öppen eld. Förvaringsväska medföljer. Volym : 5 L
 • Coffee Arabica

  Coffee Arabica
  *Ingredienser: malt rostat kaffe. *Tillagning: Häll på hett vatten. *Allergener: - *Hållbarhet: 5 årNäringsvärde per 100g: *kJ / kcal: 8/2 *Fett: 0 g *Därav mättade fettsyror: 0 g *Kolhydrater: 0,3 g *Varav sockerarter: 0 g *Fiber: 0 g *Protein: 0,2 g *Salt: 0 gKatadyn Deutschland GmbH I Hessenring 23 I 64546 Mörfelden-Walldorf I GermanyTel: +49 61 05 45 67 89 I Fax: +49 61 05 4 58 77 I sales@katadyn. de I www. katadyngroup. comManufacturing facility:Katadyn Europe Food GmbH I Dieselstr. 23 I 61239 Ober-Mörlen I Germany ISO2200:2005Tel: +49 6105 45 67 89 I Fax: +49 6105 458 77 I order@katadyn. de I www. katadyngroup. com
 • Coffee Rocket

  Coffee Rocket
  Inkluderar: *Avtagbar dropp häll *Vikbara ben *Filterskärm
 • Coffee/Tea Press 1,0L

  Coffee/Tea Press 1,0L
  Pressen passar till Primus: Primus Eta Express, Eta Power Pot 1 L och LiTech Trek Kettle 1L. *Diameter: 12,6 cm

Gott kaffe ute i naturen

Olika utflykter och äventyr bjuder på olika sätt att förbereda sitt kaffe på. Om du gör upp en lägereld, koka då kaffet i en kaffepanna över öppna elden. Det kommer att smaka ljuvligt gott!

Har man tillgång till hetvatten eller kan koka vattnet på ett stormkök kan man använda presskanna eller kokkaffe. Ett till alternativ är att ha med sig frystorkat pulverkaffe.

Om du vill njuta av ditt kaffe även när du är ute på bilutflykter, är en portabel 12V kaffebryggare ett utmärkt alternativ. Denna typ av kaffebryggare är speciellt designad för att fungera med bilens 12-voltsuttag.

Perkulator utomhus

perkulator utomhus över öppen eld
Perkulator Perkomax LE28 från Petromax.

Gillar du kaffe bryggt i en perkulator bäst? Visste du att man kan använda den bryggningsmetoden utomhus och koka över öppen eld. Det finns flera tillverkare av perkulatorer i material som tål friluftslivet. Kolla till exempel in Petromax som har flera modeller.

Ett till märke med flera andra typer av kaffebryggare för utomhus bruk är GSI Outdoors. De har javapress och pourover set.