Outdoorkaffe

Att koka kaffe ute i det fria är svårslaget. Det enda som slår det är att dricka och njuta av det färdigkokta kaffet! Man kan såklart ta med sig färdigkokt i en kaffetermos, men här har du utrustningen för att göra det på plats.

Vi har plockat ut allt från handpresso för att göra espresso med hög tryck, till kaffepannan du ställer på elden. Det finns flera kaffepannor i rostfritt här. Bland produkterna nedan tipsar vi också om tillsatser för att koka kaffe på stormkök och perkulator. Det vi inte har inkluderat är själva kaffet så för det hänvisar vi dig till vår sida om kokkaffe i kastrull på spisen.

Populärt inom outdoorkaffe

 • Tea And Coffee Percolator

  Tea And Coffee Percolator
  Den passar för användning både inne och ute, över en brasa, kokplatta eller induktionshäll. Den tillreder upp till nio koppar åt gången. Tiden beror på vattenmängd samt värmetillgången.
 • Mini-espresso Set 1 Cup

  Mini-espresso Set 1 Cup
  *Enkel design, mycket enkel att använda *Brygger snabbt, en kopp är klar på ca 90 sekunder *Mycket stryktålig design som kommer att ge dig många år av pålitlig bryggning *Dubbelväggig rostfri kopp ingår
 • Glacier Stainless 6 Cup Perc

  Glacier Stainless 6 Cup Perc
  Glacier Stainless 6 Cup från GSI Outdoors är en perkulatorbryggare som placeras ovanpå friluftskökets plattor. En smidig knopp gör det enkelt att själv bestämma styrkan på kaffet, och det värmetåliga handtaget i silikon gör det säkert att hälla upp kaffe direkt från spisen.
 • Collapsible Java Drip

  Collapsible Java Drip
  Collapsible Java Drip från GSI Outdoors är en kompakt kaffebryggare i silikon, perfekt att ta med på resan eller vandringen. Bryggaren kan ställas på valfri behållare, exempelvis mugg, liten kastrull eller termos.

Fler tips på outdoorkaffe

 • Reactor Coffee Press Kit 1 L

  Reactor Coffee Press Kit 1 L
  OBS! Kastrull ingår ej och Reactor Coffee Press Kit 1 L passar endast till MSR Reactor 1 L köket.
 • Halulite 1,8 L Tea Kettle HS

  Halulite 1,8 L Tea Kettle HS
  Halulite™Haulite är en egenutvecklad legering som är lika lätt som titan samt leder värme snabbt och jämt vilket sparar tid och energi. Varje del är dessutom hårdanodiserad för att bättre motstå repor och nötningar för att erbjuda en produkt som håller i längden. Det perfekta tillbehöret för dig som vill packa lätt utan att kompromissa!
 • Primus LiTech Kaffepanna 1,5 L

  Primus LiTech Kaffepanna 1,5 L
  Primus LiTech Kaffepanna är lätt och tillverkad i hårdanodiserad aluminium och är ett härligt attribut till campingen. Den har ett vikbart handtag och levereras i en praktisk nätpåse. Produktfakta...
 • Coffee Pot 2L

  Coffee Pot 2L
  Coffee Pot 2L är en kaffekanna från Stabilotherm som är tillverkad i rostfritt stål. Det relativt tunna godset gör att vattnet kokar upp snabbt i kannan. Handtagets form är anpassat för att möjliggöra upphängning i stativ. 2 liter kaffe motsvarar 16 koppar kaffe (kaffekopp 1,25 dl). En del vatten blir kvar i kaffesumpen så i praktiken blir det något mindre kaffe.
 • Kettle 5 L

  Kettle 5 L
  Kettle 5 L från Hällmark är en snygg kaffepanna tillverkad i rostfritt stål.
 • JavaGrind PourOver Java Set

  JavaGrind PourOver Java Set
  *Nätt och portabel kaffekvarn för upp till 25 g kaffebönor *Hopfällbart kaffefilter som brygger 1-12 koppar kaffe *Unik fläns som står stabilt på såväl koppar som termosar *Lock som även kan användas som underläggJavaGrind Hand-Crank Coffee Grinder En superlätt och portabel kaffekvarn för dig som vill ha nymalet kaffe var äventyret än tar dig. Kvarnen har ett avtagbart handtag med ett bekvämt silikongrepp, en keramisk borrkvarn och en uppsamlingskopp med låsmekanism. *Kompakt design *Slitstark och justerbar keramisk kvarn med lång livslängd *Rymmer upp till 25 g kaffebönor
 • Cafflano Klassic

  Cafflano Klassic
  Cafflano Klassic är en patenterad, portabel och mycket kompakt kaffemaskin som låter dig brygga ditt kaffe i princip var som helst. Cafflano Klassic består av en hällkopp (270 ml), en hopfällbar ka...
 • Collaps Kettle 2.5L

  Collaps Kettle 2.5L
  *Liten packstorlek: 5. 5 x 19 cm *Kan placeras direkt på värmekälla *BPA-fri *Okrossbar *Tål maskindisk *Kan inte användas på induktionshäll. *Får ej användas i mikrovågsugn.
 • Leather Bag For Kettle

  Leather Bag For Kettle
  Leather Bag For Kettle från Kero är en praktisk förvaringspåse som passar en liten kaffepanna. Påsen är tillverkad i svenska lappland ovanför polcirkeln i Sattajärvi skomakeri.
 • Glacier Stainless Tea Kettle 1 L

  Glacier Stainless Tea Kettle 1 L
  Glacier Stainless Tea Kettle 1 L från GSI Outdoors är en tekanna i rostfritt stål. Handtaget kan vikas och låsas.
 • Coffee-Tea Press for Lite+

  Coffee-Tea Press for Lite+
  Pressen passar till Primus: Lite & Lite+. *Diameter: 9 cm
 • WindBurner Coffee Press Kit 1,8 L

  WindBurner Coffee Press Kit 1,8 L
  Med kaffepressen följer en sildisk i rostfritt stål och en packning som ser till att sila bort kaffesumpen för en fräsch och sumpfri kopp nybryggt kaffe.
 • Reusable Java Filter #4

  Reusable Java Filter #4
  Reusable Java Filter #4 är ett laffefilter som kan användas om och om igen. Passar till kaffefilterhållare som gör kaffe med droppteknik.
 • Javapress 887 ml

  Javapress 887 ml
  Javapress från GSI Outdoors är en lätt och hållbar kaffepress, perfekt att ta med på resan eller på campingen. Behållaren är BPA-fri, spillsäker och har ett utvändigt tyg som förseglar värmen och skyddar mot stötar.
 • Trek'n Eat Beef Stroganoff With Rice

  Trek'n Eat Beef Stroganoff With Rice
  Trek'n Eat Beef Stroganoff With Rice är en riktigt god maträtt som är enkel att tillaga och endast innehåller naturliga ingredienser, dvs inga färgämnen, konserveringsmedel eller tillsatser för att...
 • Coffee/Tea Press 1,0L

  Coffee/Tea Press 1,0L
  Pressen passar till Primus: Primus Eta Express, Eta Power Pot 1 L och LiTech Trek Kettle 1L. *Diameter: 12,6 cm
 • Pouring Aid For Stainless Steel Percolator Le14

  Pouring Aid For Stainless Steel Percolator Le14
  Tekniska detaljer *Material: Stål, bokträ *Mått (H x B x D). : 71 x 7 x 13,5 cm *Vikt: 0,5 kg
 • Kaffepanna 325 0,6 L

  Kaffepanna 325 0,6 L
  Kaffepanna 325 0,6 L som passar till ditt Trangia 27 kök.
 • Coffee Kettle 6 L

  Coffee Kettle 6 L
  Coffee Kettle 6 L är en klassisk kaffekanna från Espegard som passar bra för alla typer av friluftsliv året runt. Tillverkad i rostfritt stål som blir sotig vid användning vilket ger fin patina. Passar perfekt till att hänga över deras Fire Pan. Smart sil på insidan av pipen gör att minimalt med sump följer med ut i koppen.
 • Rogen Coffee Kettle 1,2 L

  Rogen Coffee Kettle 1,2 L
  Rogen Coffee Kettle 1,2 L från Urberg är en kaffepanna i aluminium med silikonbelagt handtag som förhindrar att du bränner dig när du lyfter av pannan från värmekällan.
 • Mugmate Coffee/Tea Filter

  Mugmate Coffee/Tea Filter
  Mugmate Coffee / Tea Filter från MSR är ett återanvändbart filter för kaffe eller te.
 • Litech Coffee & Tea Kettle 1.5L

  Litech Coffee & Tea Kettle 1.5L
  *Vikbart handtag *Levereras i en praktisk nätpåse
 • Litet Lock Till Kaffepanna

  Litet Lock Till Kaffepanna
  Litet Lock Till Kaffepanna är ett extralock som passar Trangias kaffepannor: 325, 824 och 825.
 • Teakettle Tk2

  Teakettle Tk2
  Teakettle Tk2 från Petromax är tillverkad av rostfritt stål. Koka upp vatten snabbt och smidigt över en eld, friluftskök eller en induktionshäll. Tack vare handtaget är det lätt att hänga kannan och hälla utan att riskera att bränna sig.
 • Moka 10 Cup Espresso

  Moka 10 Cup Espresso
  *Enkel design gör den extremt lätt att använda *Brygger din kopp på några minuter, 7 cl. *Mycket slitstark och kommer att brygga ditt kaffe i många år framöver *Vikbara handtag
 • Percolator Perkomax Le14

  Percolator Perkomax Le14
  Percolator Perkomax Le14 är en perkolatorbryggare från Petromax som gör det enkelt att brygga och dricka te eller kaffe. Häng upp den över lägerelden eller på spisen hemma, den funkar lika bra i alla lägen.
 • Coffee Rocket

  Coffee Rocket
  Inkluderar: *Avtagbar dropp häll *Vikbara ben *Filterskärm
 • Cafflano Kompact

  Cafflano Kompact
  Cafflano Kompact är en kaffepress som ger dig möjligheten att brygga riktigt kaffe vart du än är. Den är lätt och smidig att ta med sig och är mycket enkel att rengöra med sitt inbyggda filter. Caf...
 • Trangia Kaffepanna för serie 25

  Trangia Kaffepanna för serie 25
  Trangia Kaffepanna är gjord i aluminium och passar alla Trangiakök i serie 25. Produktfakta: Volym: 0.9 liter Vikt: 190 gram Diameter: 151 mm Höjd: 84 mm
 • Coffee Pot 4L

  Coffee Pot 4L
  Coffee Pot 4L är en kaffekanna från Stabilotherm som är tillverkad i rostfritt stål. Det relativt tunna godset gör att vattnet kokar upp snabbt i kannan. Handtagets form är anpassat för att möjliggöra upphängning i stativ. 4 liter kaffe motsvarar 32 koppar kaffe (kaffekopp 1,25 dl). En del vatten blir kvar i kaffesumpen så i praktiken blir det något mindre kaffe.
 • Reactor Coffee Press Kit 1.7L

  Reactor Coffee Press Kit 1.7L
  OBS! Kastrull ingår ej och Reactor Coffee Press Kit 1. 7L passar endast till MSR Reactor 1,7L köket.
 • Percolator 8 Cup

  Percolator 8 Cup
  Percolator 8 Cup är en emaljerad kaffepress/kanna från GSI Outdoors som tillreder 8 koppar kaffe.
 • Lemmel Kaffe Kaffepåse I Renskinn

  Lemmel Kaffe Kaffepåse I Renskinn
  Lemmel Kaffe Kaffepåse I Renskinn är en kaffepung i miljövänligt naturgarvat renskinn som rymmer ett paket Lemmel-kaffe. Skinnet är garvat med ämnen från växtriket för att kaffet ska behålla sin a...
 • Glacier Stainless 8 Cup Perc

  Glacier Stainless 8 Cup Perc
  Glacier Stainless 8 Cup Perc är en robust kaffepress i rostfritt stål från GSI som är utmärkt för användning både på spisen eller över öppen eld. 18/8 rostfritt stål som är mycket tåligt och klarar av att få stötar. Den har en hällpip som minimerar droppande, ett handtag på sidan och ett bälteshandtag på toppen. Glasknoppen på locket gör det enkelt att kika in i kaffepressen och se om kaffet är färdigt.
 • Optimus Terra Kaffepanna

  Optimus Terra Kaffepanna
  Optimus Terra Kaffepanna är en ultralätt, tålig kaffepanna i hårdanodiserat aluminium. Terra kaffepanna levereras med en praktisk nätpåse för enkel förvaring och är designad för att rymmas i Optimu...
 • Muurikka Kaffepanna 0,8L Rostfritt

  Muurikka Kaffepanna 0,8L Rostfritt
  Kaffepanna i mycket hög kvalitet, fungerar förutom över elden även på induktionshäll! Rymmer 0,8 liter.
 • Trangia Kaffepanna för serie 27

  Trangia Kaffepanna för serie 27
  Kaffepanna i låg modell från Trangia. Den passar alla Trangiakök i serie 27. Produktfakta: Volym: 0,6 liter Material: Aluminium Vikt: 140 gram Mått: 134 x 67 mm
 • Teakettle Tk1

  Teakettle Tk1
  Teakettle Tk1 från Petromax är tillverkad av rostfritt stål. Koka upp vatten snabbt och smidigt över en eld, friluftskök eller en induktionshäll. Tack vare handtaget är det lätt att hänga kannan och hälla utan att riskera att bränna sig.
 • Muurikka Kaffepanna 1,5L Rostfritt

  Muurikka Kaffepanna 1,5L Rostfritt
  Muurikka Kaffepanna För Lägereld 1,5L är en mångsidig vatten-/kaffepanna för utomhusbruk, som har ett format handtag som gör den lätt att hänga upp över elden. Pannan kan även användas på gasgrilla...
 • Ultralight Java Drip

  Ultralight Java Drip
  OBS! Muggen på bilden ingår ej.
 • Commuter Javapress

  Commuter Javapress
  *Spillsäkert lock *Skyddande omslag i tyg och skum som isolerar och skyddar dina händer från hettan *Non-slip undersida som ser till att muggen står stadigt även i muggållare
 • Kettle 324 0,9L

  Kettle 324 0,9L
  Kaffepanna 324 0,9 L är en kaffekanna till ditt Triangakök i 25 serien. Kannan kan även användas över en öppen eld eller andra värmekällor.
 • Commuter Javapress

  Commuter Javapress
  *Spillsäkert lock *Skyddande omslag i tyg och skum som isolerar och skyddar dina händer från hettan *Non-slip undersida som ser till att muggen står stadigt även i muggållare
 • Pika 1L Teapot

  Pika 1L Teapot
  *Säkert lock som sitter på plats under servering, men som är enkelt att ta av. *Stabilt handtag. *Material: Ultralätt, hårdoxerad aluminium.
 • Coffee Pot 1L

  Coffee Pot 1L
  Coffee Pot 1L är en kaffekanna från Stabilotherm som är tillverkad i rostfritt stål. Det relativt tunna godset gör att vattnet kokar upp snabbt i kannan. Handtagets form är anpassat för att möjliggöra upphängning i stativ. 1 liter kaffe motsvarar 8 koppar kaffe (kaffekopp 1,25 dl). En del vatten blir kvar i kaffesumpen så i praktiken blir det något mindre kaffe.
 • Coffee Arabica

  Coffee Arabica
  *Ingredienser: malt rostat kaffe. *Tillagning: Häll på hett vatten. *Allergener: - *Hållbarhet: 5 årNäringsvärde per 100g: *kJ / kcal: 8/2 *Fett: 0 g *Därav mättade fettsyror: 0 g *Kolhydrater: 0,3 g *Varav sockerarter: 0 g *Fiber: 0 g *Protein: 0,2 g *Salt: 0 gKatadyn Deutschland GmbH I Hessenring 23 I 64546 Mörfelden-Walldorf I GermanyTel: +49 61 05 45 67 89 I Fax: +49 61 05 4 58 77 I sales@katadyn. de I www. katadyngroup. comManufacturing facility:Katadyn Europe Food GmbH I Dieselstr. 23 I 61239 Ober-Mörlen I Germany ISO2200:2005Tel: +49 6105 45 67 89 I Fax: +49 6105 458 77 I order@katadyn. de I www. katadyngroup. com
 • JavaGrind Hand-Crank Coffee Grinder

  JavaGrind Hand-Crank Coffee Grinder
  *Kompakt design *Slitstark, keramisk kvarn med lång livslängd *Rymmer upp till 25 g kaffebönor
 • Kaffepanna 824 0,9 L Avtagbart Handtag

  Kaffepanna 824 0,9 L Avtagbart Handtag
  Trangia Kaffepanna 824 0,9 L Avtagbart Handtag är tillverkat i aluminium, som är ett hållbart och lätt material, som sprider värmen jämnt och snabbt. Det gör att maten eller vätskan inte bränns i mitten av pannan. Aluminiumpannorna har en hård yta, som skyddar mot repor och nötning. Köket för den som vill laga sin mat utan konstigheter i många år.
 • Hällmark Kaffepanna 5,0 L

  Hällmark Kaffepanna 5,0 L
  Hällmark Kaffepanna 5,0 L är en tunn kaffepanna i rostfritt stål för snabb upphettning över öppen eld. Förvaringsväska medföljer. Volym: 5 L

Gott kaffe ute i naturen

Olika utflykter och äventyr bjuder på olika sätt att förbereda sitt kaffe på. Om du gör upp en lägereld, koka då kaffet i en kaffepanna över öppna elden. Det kommer att smaka ljuvligt gott!

Har man tillgång till hetvatten eller kan koka vattnet på ett stormkök kan man använda presskanna eller kokkaffe. Ett till alternativ är att ha med sig frystorkat pulverkaffe.

Om du vill njuta av ditt kaffe även när du är ute på bilutflykter, är en portabel 12V kaffebryggare ett utmärkt alternativ. Denna typ av kaffebryggare är speciellt designad för att fungera med bilens 12-voltsuttag.

Perkulator utomhus

perkulator utomhus över öppen eld
Perkulator Perkomax LE28 från Petromax.

Gillar du kaffe bryggt i en perkulator bäst? Visste du att man kan använda den bryggningsmetoden utomhus och koka över öppen eld. Det finns flera tillverkare av perkulatorer i material som tål friluftslivet. Kolla till exempel in Petromax som har flera modeller.

Ett till märke med flera andra typer av kaffebryggare för utomhus bruk är GSI Outdoors. De har javapress och pourover set.