Bra kaffepanna över öppen eld

Lär dig koka kaffe över öppen eld med en kaffepanna! Samla rätt utrustning, förbered elden och följ stegen för att avnjuta en unik smakupplevelse utomhus. Perfekt för friluftsentusiaster som vill kombinera naturen med färskt, värmande kaffe.

Kaffepanna står direkt på öppen eld

Kaffe över öppen eld ger en unik smak och atmosfär som är svår att återskapa på annat sätt. Det är perfekt för friluftsentusiaster som vill lägga till en extra dimension i sin naturupplevelse eller för dem som bara vill prova något nytt och annorlunda. Det enda man behöver är möjlighet att göra upp eld, friskt vatten och en bra kaffepanna för kokkaffe, som tål eld.

Så kokar du kaffe över din öppna eld (lägereld)

 1. Förbered elden: Bygg upp en lämplig eld och låt den brinna ner något så det finns hett, glödande kol för bästa värme.
 2. Tillsätt vatten och kokkaffe i kaffepannan, cirka en matsked kaffe per två deciliter vatten som en utgångspunkt.
 3. Placera kaffepannan över elden och låt vattnet värmas upp och koka. Ha tålamod och låt kaffet dra i några minuter för att få bästa smak.
 4. När kaffet är färdigt, häll det försiktigt i din mugg och njut av ditt kaffe över öppen eld.
 5. Kom ihåg att släcka elden ordentligt när du är klar och att lämna platsen som du fann den.

Kaffepannor som funkar över öppna elden

 • Kettle 324 0,9L

  Kettle 324 0,9L
  Kaffepanna 324 0,9 L är en kaffekanna till ditt Triangakök i 25 serien. Kannan kan även användas över en öppen eld eller andra värmekällor.
 • Glacier Stainless 8 Cup Perc

  Glacier Stainless 8 Cup Perc
  Glacier Stainless 8 Cup Perc är en robust kaffepress i rostfritt stål från GSI som är utmärkt för användning både på spisen eller över öppen eld. 18/8 rostfritt stål som är mycket tåligt och klarar av att få stötar. Den har en hällpip som minimerar droppande, ett handtag på sidan och ett bälteshandtag på toppen. Glasknoppen på locket gör det enkelt att kika in i kaffepressen och se om kaffet är färdigt.
 • Hällmark Kaffepanna 1,5 L Rostfritt Stål

  Hällmark Kaffepanna 1,5 L Rostfritt Stål
  Hällmark Kaffepanna 1,5 L Rostfritt Stål är en tunn kaffepanna i rostfritt stål för snabb upphettning över öppen eld. Förvaringsväska medföljer. Volym : 1.5 L
 • Hällmark Kaffepanna 3,0 L Rostfritt Stål

  Hällmark Kaffepanna 3,0 L Rostfritt Stål
  Hällmark Kaffepanna 3,0 L Rostfritt Stål är en tunn kaffepanna i rostfritt stål för snabb upphettning över öppen eld. Förvaringsväska medföljer. Volym : 3 L

De förslag vi gett är alla utmärkta till att ha ovanför elden och de har handtag i vilka man kan hänga upp de. De är av rostfritt stål och ser superblanka ut nya, men kommer med tiden att bli härligt svärtade av eldslågorna.

Kittel hänger på pinne över lägereld

Ute i naturen kanske det inte finns några förberedda grillplatser men om du är på en plats med eldstad och grillgaller så kan du placera din kaffepanna på den, över elden.

Panna på galler över eldstad

Bra kokkaffe till lägerelden

Vi tycker att grovmalet kokkaffe är mycket bättre än bryggkaffe när det kommer till att fixa kaffet över elden. Kanske är det bästa kaffet för detta det mörkrostade Lemmelkaffet?

Lemmel tar det här med kaffet i naturen på största allvar och har till och med tagit fram en snygg panna med skinnfodral och kaffepåse i renskinn.