Liten termos

Att kunna ha med sig 1-2 koppar kaffe på en utflykt eller pendelresa är mycket värt. Vi tipsar här om de små termosarna som rymmer dryck för 2 personer eller till bara dig själv inklusive en påtår.

Många tillverkare kallar den här typen av liten termos för termosflaska. Det betyder dock inte att man måste dricka direkt ur termosen utan vissa har ett kopp som lock. Ska du bjuda någon tar du med en extra kåsa eller mugg.

8 små termosar och termosflaskor

 • Termosflaska 0,5 L 18/8 stål

  Termosflaska 0,5 L 18/8 stål
 • Termosflaska 0,75L 18/8 stål

  Termosflaska 0,75L 18/8 stål
 • Termosflaska 0,35L 18/8 stål

  Termosflaska 0,35L 18/8 stål
 • RIG-TIG Picnic termosflaska med 4 koppar, 1 liter

  RIG-TIG Picnic termosflaska med 4 koppar, 1 liter
  RIG-TIGS Picnic-termosflaska och koppar är utmärkta att ta med till stranden eller ut i skogen. Termosflaskan ser till att allt från kaffe, te, varm choklad och saft hålls varmt eller kallt under en lång tid. Flaskan rymmer 1 liter och har dubbla väggar i stål med vakuum som gör att vätskan kan hålla sig varm i upp till 11 timmar eller kall i hela 22 timmar. Skruvkorken ser till att flaskan håller helt tätt och vrider en ytterligare lite på locket går det att hälla från det (locket ska inte skruvas av helt). Pilarna ovanpå locket visar var vätskan kommer ut. De 4 medföljande kopparna kommer i olika färger så att man lätt kan ha koll på vems som är vems.Tillverkat av pulverlackerat, rostfritt stål och plast.
 • Stelton Keep Warm Termoflaska 0,75 L, Light Grey

  Stelton Keep Warm Termoflaska 0,75 L, Light Grey
  Keep Warm termosflaskan låter dig njuta av både varma och kalla drycker när du är på språng. Termosflaskan rymmer 0,75 liter och har ett avtagbart lock som även går att använda som kopp. Keep Warm är tillverkad av högkvalitativt rostfritt stål med dubbla lager vakuum som ser till att termoeffekten är så att favoritdrycken håller sig varm i upp till 24 timmar och kall i upp till 48 timmar.Den tål inte diskmaskin och bör rengöras för hand med varmt vatten och milt diskmedel.
 • Stelton Carrie termosflaska, 0,5 liter, sky

  Stelton Carrie termosflaska, 0,5 liter, sky
  Carrie är en serie med flergångs termoskoppar och termosflaskor tillverkade av högkvalitativt rostfritt stål med dubbelt vakuum. Detta ger en bra termoeffekt så att din favoritdryck håller värme länge. Det helt täta locket har flera funktioner där den nedre delen ger en behaglig yta att dricka från, och den övre delen ser till att drickytan är skyddad för en hög hygien. Konstruktionen av locket garanterar att termosflaskan är 100% tät och har en drickyta på 360°. Den koniska formen gör att Carrie passar i de felsta kopphållare. Carrie termosflaskan håller din dryck varm i upp till 5 timmar eller kall i 10 timmar. Helt fri från BPA och ftalater. Termosflaskan har ett skydd i locket så att du inte behöver vara orolig för att bränna dig.Termosflaskan tål att rengöras i diskmaskin vid max 55°.
 • Klean Kanteen TKPro Termosflaska Metall 500 ml.

  Klean Kanteen TKPro Termosflaska Metall 500 ml.
  TKPro termosflaska från Klean Kanteen är en helt plastfri flaska, perfekt till picknicken eller utflykten. Flaskan har en integrerad mugg, även den i rostfritt stål, med en kapacitet på 216 ml. Den smarta designen med dubbla väggar gör att den håller dryckens temperatur både länge och väl. Flaskan håller varma drycker varma i upp till 20 timmar och kalla i upp till 75 timmar. Du kan även hälla upp dryck i 360 grader utan att behöva skruva av locket, ett lock som dessutom är helt tätslutande så du slipper oroa dig för läckage i väskan eller liknande. Oavsett om du vill njuta av en varm kopp kaffe eller en iskall drink efter arbetsdagen passar denna termosflaska utmärkt. TKPro är en högkvalitativ flaska som snart kommer bli din nya bästa vän. Flaskan rymmer 0,5 liter och bör diskas för hand.Klean Kanteen erbjuder kvalitetsprodukter med grön profil och strävar efter att göra upp med engångsprodukter en gång för alla. En smart lösning i vardagen.
 • Rosendahl Grand Cru termosflaska, 50 cl, grå

  Rosendahl Grand Cru termosflaska, 50 cl, grå
  Den praktiska och funktionella Grand Cru-termosflaskan passar utmärkt att ta med när du ska ut. Tillverkad i stål med dubbla väggar håller den din dryck kalla i 12 timmar, eller varm i ca 6 timmar. Locket är utrustat med en praktisk rem och den robusta designen är anpassad för både vardag och friluftsliv. Serien finns i färgerna sand, olive green och grey.

Den perfekta lilla termosen

För att hitta den perfekta lilla termosen för dina behov är det viktigt att tänka på några saker innan du köper. Material, isoleringsförmåga och design är några faktorer att överväga.

En liten termos i rostfritt stål är ett populärt val för många, eftersom ståltermosar är slitstarka, rostbeständiga och lätta att rengöra. En liten ståltermos kan också förbli snygg under en längre tid, eftersom den är motståndskraftig mot repor och fläckar.

Om du är en smoothieälskare är en smoothietermos ett utmärkt alternativ att tänka på. En sådan termos är särskilt utformad för att hålla dina smoothies kalla och fräscha under en längre tid, så att du kan njuta av dem på språng.

En orange liten termos som står på snö

När det gäller att hålla dina drycker varma eller kalla är isoleringen av högsta vikt. Leta efter en liten termosflaska med dubbelväggskonstruktion och vakuumisolering, eftersom dessa egenskaper hjälper till att bibehålla dryckens temperatur under längre tid.

Sist men inte minst, tänk på designen och storleken på din termos. En kaffetermos liten nog att passa i din väska eller ryggsäck är idealisk för att ta med på utflykter eller när du pendlar till jobb eller skola. Det finns också små termosar med praktiska handtag eller remmar, vilket gör dem lätta att bära med sig.

Oavsett om du föredrar en liten kaffetermos för att ta med ditt nybryggda kaffe eller en termos liten nog att rymma varmt vatten för snabbt pulverkaffe, finns det många alternativ att välja mellan. Ta dig tid att jämföra de olika termosarna på marknaden och överväga deras funktioner och design för att hitta den som bäst passar dina behov och livsstil.

Är du en som tar med dig hetvatten i din lilla termos och använder pulverkaffe när du ska göra kaffet? Eller har du en liten kaffebryggare hemma som kan göra 1-2 koppar kaffe att fylla din termos med?