Liten termos

Att kunna ha med sig 1-2 koppar kaffe på en utflykt eller pendelresa är mycket värt. Vi tipsar här om de små termosarna som rymmer dryck för 2 personer eller till bara dig själv inklusive en påtår.

Många tillverkare kallar den här typen av liten termos för termosflaska. Det betyder dock inte att man måste dricka direkt ur termosen utan vissa har ett kopp som lock. Ska du bjuda någon tar du med en extra kåsa eller mugg.

8 små termosar och termosflaskor

 • Termosflaska 0,35L 18/8 stål

  Termosflaska 0,35L 18/8 stål
 • Thermos Mobile Pro termosflaska 0,5 liter, mattsvart

  Thermos Mobile Pro termosflaska 0,5 liter, mattsvart
  Lätt termosflaska i rostfritt stål från kvalitetsmärket Thermos. Termosflaskan är helt läckagesäker, så du behöver inte oroa dig för att innehållet ska rinna ut. Den är också lätt att dricka ur. Det är en praktisk termos som är lätt och smidig att ta med sig - oavsett om du är på jobbet eller på vandring. Bruksanvisning och skötselråd medföljer. Endast handdisk. Det är tio års garanti på värme-/kylfunktionen.Termosen finns i flera storlekar:0,35 liter / höjd 17 centimeter / diameter 6,5 centimeter0,5 liter / höjd 22 centimeter / diameter 6,5 centimeter
 • Eva Solo Cool Termosflaska 0,7 liter, Ljusblå

  Eva Solo Cool Termosflaska 0,7 liter, Ljusblå
  Med Eva Solo Cool termosflaska blir det enkelt att ta med sig drycken överallt – oavsett om den är varm eller kall! Tack vare sina dubbla väggar håller denna termosflaska temperaturen på din dryck i flera timmar – vilket är perfekt när du är ute på språng. Det patenterade locket är enkelt att öppna och stänga och håller dessutom 100% tätt, så att du tryggt kan förvara flaskan i handväskan eller ryggsäcken. Flaskan har en tidlös nordisk design och kommer här i en uppiggande rosa färg. En riktigt läcker detalj att ha framme på kontoret, i skolan eller till utflykten! Modellen finns även tillgänglig i flera färger. Specifikationer Färg: Rosa Material: Rostfritt stål, plast och silikon Kapacitet: 0,7 l Höjd: 35,7 cm Diameter: 8 cm
 • Thermos Mobile Pro termosflaska 0,35 liter, mattsvart

  Thermos Mobile Pro termosflaska 0,35 liter, mattsvart
  Lätt termosflaska i rostfritt stål från kvalitetsmärket Thermos. Termosflaskan är helt läckagesäker, så du behöver inte oroa dig för att innehållet ska rinna ut. Den är också lätt att dricka ur. Det är en praktisk termos som är lätt och smidig att ta med sig - oavsett om du är på jobbet eller på vandring. Bruksanvisning och skötselråd medföljer. Endast handdisk. Det är tio års garanti på värme-/kylfunktionen.Termosen finns i flera storlekar:0,35 liter / höjd 17 centimeter / diameter 6,5 centimeter0,5 liter / höjd 22 centimeter / diameter 6,5 centimeter
 • Thermos Light & Compact termosflaska 0,5 liter, midnattsblå

  Thermos Light & Compact termosflaska 0,5 liter, midnattsblå
  Rostfri termos i fjäderstål med en unik patenterad vakuumteknik som säkerställer att innehållet är praktiskt taget opåverkat av temperaturförändringar. Dessutom har den en demonterbar autoprop för enkel rengöring för att hålla hygienen på topp. Innehållet hålls både varmt och kallt i upp till 24 timmar. Bruksanvisning och skötselråd medföljer. Måste diskas för hand. Det är tio års garanti på värme-/kylfunktionen.
 • Eva Solo Urban Termosflaska, 0,5 liter, golden sand

  Eva Solo Urban Termosflaska, 0,5 liter, golden sand
  Ha alltid kallt vatten med dig tack vara Urban termosflaska från Eva Solo som är tillverkad av rostfritt stål. Flaskan har dubbelväggade sidor med vakuumeffekt vilket är det som gör att vattnet kan hålla sig kallt under en lång tid. Den smarta termosflaskan har en kapacitet på 0,5 liter och finns i tre olika färger: Svart, Pomegranate och Faded Green.Urban termosflaska har ett praktiskt klicklock som gör det möjligt att dricka från alla sidor. Flaskan är också 100% tät så du behöver inte oroa dig för spill i väskan. Den robusta termosflaskan kan köras i diskmaskin och kan också användas till varm dryck om så önskas.
 • Zwilling Thermo termoflaska, 380 ml, vit & grå

  Zwilling Thermo termoflaska, 380 ml, vit & grå
  Termosflaskan Dino från Zwilling blir snabbt favoritflaskan för de små. Den rymmer upp till 380 milliliter dryck och är tillverkad av robust 18/10 rostfritt stål samt BPA-fri plast. Oavsett om det är vatten, saft, varm choklad eller te så kan du lita på att den 100 % spillsäkra dricksflaskan inte spiller ut i ryggsäcken. Flaskans dinosauriemotiv är specialdesignade för Zwilling och passar barnet som älskar dinosaurier. Flaskan står stadigt tack vare en halkfri botten och kan enkelt öppnas med en hand av barn över tre år. Öppningsmekanismen kan enkelt manövreras av barn över tre år och locket kan tas av – vilket gör grundlig rengöring mycket enkel.Håller drycker varma i upp till 7 timmar, och kalla i upp till 12 timmar
 • Alessi Food a Porter Termosflaska 0,5L, Grå

  Alessi Food a Porter Termosflaska 0,5L, Grå
  Food a Porter serien från Alessi har gjort det enkelt och praktiskt att ta med mat och dryck för dig på språng. Termoskannan är tillverkad i stål och har en kapacitet på 0,5 liter. Du kan fylla den med kaffe, te eller vatten och ta med den till jobbet eller till en promenad i parken. Termosflaskan finns både i grått och rött.

Den perfekta lilla termosen

För att hitta den perfekta lilla termosen för dina behov är det viktigt att tänka på några saker innan du köper. Material, isoleringsförmåga och design är några faktorer att överväga.

En liten termos i rostfritt stål är ett populärt val för många, eftersom ståltermosar är slitstarka, rostbeständiga och lätta att rengöra. En liten ståltermos kan också förbli snygg under en längre tid, eftersom den är motståndskraftig mot repor och fläckar.

Om du är en smoothieälskare är en smoothietermos ett utmärkt alternativ att tänka på. En sådan termos är särskilt utformad för att hålla dina smoothies kalla och fräscha under en längre tid, så att du kan njuta av dem på språng.

En orange liten termos som står på snö

När det gäller att hålla dina drycker varma eller kalla är isoleringen av högsta vikt. Leta efter en liten termosflaska med dubbelväggskonstruktion och vakuumisolering, eftersom dessa egenskaper hjälper till att bibehålla dryckens temperatur under längre tid.

Sist men inte minst, tänk på designen och storleken på din termos. En kaffetermos liten nog att passa i din väska eller ryggsäck är idealisk för att ta med på utflykter eller när du pendlar till jobb eller skola. Det finns också små termosar med praktiska handtag eller remmar, vilket gör dem lätta att bära med sig.

Oavsett om du föredrar en liten kaffetermos för att ta med ditt nybryggda kaffe eller en termos liten nog att rymma varmt vatten för snabbt pulverkaffe, finns det många alternativ att välja mellan. Ta dig tid att jämföra de olika termosarna på marknaden och överväga deras funktioner och design för att hitta den som bäst passar dina behov och livsstil.

Är du en som tar med dig hetvatten i din lilla termos och använder pulverkaffe när du ska göra kaffet? Eller har du en liten kaffebryggare hemma som kan göra 1-2 koppar kaffe att fylla din termos med?