Mjölkskummare

En bra mjölkskummare kan verkligen sätta pricken över i på en god kaffedryck. På vissa kaffemaskiner finns det inbyggt men du kan även skumma din mjölk med en separat skummare eller lattevisp.

Skumma mjölk hemma

Om du vill skumma din mjölk själv hemma kan du köpa en enkel mjölkskummare. Det finns olika modeller att välja på där några pluggas in i väggen medan andra ställs på spis eller induktionshäll.

Den absolut billigaste lösningen är att köpa en lattevisp men har du väl provat en professionell mjölkskummare, eller cappuccinatore som det heter på italienska, märker du skillnaden.

Elektriska mjölkskummare

Flera av de stora märkena kända för bra kaffeprodukter har elektriska mjölkskummare i sortimentet. Vi har inkluderat alla de olike typerna här nedan så du kan få en bra översikt av urvalet med pris och bild. Klickar du på en skummare kommer du direkt till återförsäljarens hemsida där du kan beställa eller läsa mer om produkten.

Populärt inom mjölkskummare

 • Mjölkskummare Fomini Crema

  Mjölkskummare Fomini Crema
 • Forever Mjölkskummare 0,8 liter

  Forever Mjölkskummare 0,8 liter
  Mjölkskummare från Forever som har en snygg, klassisk italiensk design. Mjölkskummaren har ett avrundat uttryck med det lätta locket och snygga handtaget. Det blankpolerade stålet och mjölkskummarens utformning gör den idealisk till servering av mjölkskummet till kaffet. Mjölkskummaren från Forever har en kapacitet på hela 0,8 liter och verkar på induktion. Forever är ett märke känt från Kaufgut koncernen, som bland annat producerar köksprodukter i hög kvalitet. Kaufgut är från Bolzano i Italien, och det syns i produkternas design. I märket Forever kan du köpa espressokannor i hög kvalitet med en modern och italiensk design. Det har gett Forever certifieringen “Marchio di qualitá sensoriale”, som betyder sensorisk kvalitet.
 • Mjölkskummare INDUKTION 1000

  Mjölkskummare INDUKTION 1000
 • Sage - Sage The Milk Café Mjölkskummare Rostfri

  Sage - Sage The Milk Café Mjölkskummare Rostfri
  Med The Milk Café mjölkskummare från Sage får du lyxiga mjölkdrycker på bara ett knapptryck. Du väljer själv rätt textur, tillsätt mjölk och ställ in temperatur, tryck på start och gör dig redo för ett perfekt mjölkskum för din cappuccino, latte, eller varm choklad. Kannans volym är 740 ml.

Fler tips på mjölkskummare

 • Mjölkskummare 130ml/300ml

  Mjölkskummare 130ml/300ml
 • Foodie elektrisk mjölkskummare - white

  Foodie elektrisk mjölkskummare - white
 • BIALETTI Hot and Cold Mjölkskummare

  BIALETTI Hot and Cold Mjölkskummare
 • Graef Ms701eu Milk Frother White 450 Watt Mjölkskummare - Vit

  Graef Ms701eu Milk Frother White 450 Watt Mjölkskummare - Vit
  - Färg/Material: Vit - Effekt: 450 - Bruttovikt: 1,58 - Nettovikt: 1,05
 • Witt Premium Mjölkskummare - Mjölkskummare Rostfritt Stål

  Witt Premium Mjölkskummare - Mjölkskummare Rostfritt Stål
  Witt Premium mjölkskummare passar perfekt för den som vill lyxa till kaffet med varm, skummad mjölk. Mjölkskummaren kombinerar exklusiv estetik med funktionell och högkvalitativ design i rostfritt stål. Mjölken skummas med en magnetisk driven visp anpassad för induktionshäll. Om Premium mjölkskummare från Witt – Modell: WPMFI.– Magnetisk driven elvisp.– Lämpad för induktionshäll.– Avtagbar visp och stålkanna för smidig rengöring.– Dolt värmeaggregat.– Upplysbar meny.– Kapacitet: 350 ml för skummad mjölk, 600 ml för enbart uppvärd mjölk.Se mer information i den bifogade PDF-filen. Shoppa Mjölkskummare och mer Köksmaskiner hos Royal Design.
 • Bodum Bistro Elektrisk Mjölkskummare 500w - Mjölkskummare Plast Svart

  Bodum Bistro Elektrisk Mjölkskummare 500w - Mjölkskummare Plast Svart
  Bistro elektrisk mjölkskummare från Bodum är liten och kompakt designad med smidig sladdförvaring, för att alltid kunna förvaras framme på köksbänken utan att ta plats. Bistro mjölkskummare kan göra både kallt och varmt mjölkskum samt har ett specialprogram för att göra varm choklad.Det genomskinliga locket gör att du hela tiden kan övervaka processen, för att skumma mjölken som du föredrar. Insidan är försedd med non-stick beläggning för enkel rengöring och en hållbar konstruktion.Egenskaper 3500 - 3900 rpm 500 W Kapacitet: min 90 ml, max 300 ml Kan göra både kallt och varmt mjölkskum Specialprogram för choklad Shoppa Mjölkskummare och mer Köksmaskiner hos Royal Design.
 • Melitta Cremio 2.0 White Mjölkskummare - Vit

  Melitta Cremio 2.0 White Mjölkskummare - Vit
  Krämig, krämigare, CREMIO®CREMIO® med en elegant look i rostfritt stål ger perfekt skummad mjölk för kaffespecialiteter på ett ögonblick.Den tillreder latte macchiato eller cappuccino precis som på ditt italienska favoritcafé. Och detbästa av allt är: CREMIO® tillreder dina favoriter hemma! Kall skummad mjölk från CREMIO® är det perfektasättet att komplettera efterrätter och frukt med ett lättare alternativ till grädde. Och eftersom CREMIO®kan värma upp mjölk är den mycket populär bland mjölk- och chokladfantaster.Ytterligare produktegenskaperNon-stick-behållare med hölje i rostfritt stålBelysta knappar: varm skummad mjölk/varm mjölk/kallskummad mjölkEndast ett steg för att göra varm chokladGör även skummad mjölk av soja- eller laktosfri mjölkEnkel och grundlig rengöring med till exempelmjölksystemrengöringspaketet PERFECT CLEAN frånMelitta®Mängd skummad mjölk: 100–150 mlMängd varm mjölk: 100–250 mlAutomatisk avstängning: Apparaten stängs av automatiskt när tillredningen är klar eller när det finns förlite mjölk i behållarenAvstängning vid lyftning: Apparaten stängs av närden lyfts bort från sin basplatta360° basplatta med gummifötter, sladdlös behållareIntegrerad kabelförvaringEnergiförbrukning i stand-by-läge< 1 watt450 watt
 • Bodum - Chambord Mjölkskummare 250 ml Krom

  Bodum - Chambord Mjölkskummare 250 ml Krom
  Gör ditt kaffe lite lyxigare med Chambord mjölkskummare från danska Bodum. Mjölkskummaren är tillverkad i glas och rostfritt stål och har ett lock med en djup ring som förhindrar skummet att sippra ut. Skummaren har ett smidigt handtag som gör den enkel att använda, häll upp kyld mjölk i bägaren och dra handtaget uppåt och nedåt ett par gånger, sedan har du ett krämigt skum till ditt kaffe! Välj mellan olika storlekar.
 • Mjölkskummare INDUKTION 1000

  Mjölkskummare INDUKTION 1000
 • Bodum Chambord mjölkskummare, 250 ml.

  Bodum Chambord mjölkskummare, 250 ml.
  Bodums eleganta Chambord-kollektion har sin igenkännbara design vunnit en plats i många hem och hjärtan. Kollektionen utökas nu med en modern mjölkskummare med handtag som på nolltid levererar lätt och luftigt skummad mjölk. Tryck ner och lyft upp stämpeln ett par gånger för att snabbt skumma den kalla mjölken. Om du föredrar varmare mjölk kan du värma hela mjölkskummaren i mikrovågsugn, gör detta innan du skummar mjölken.
 • Mjölkskummare Svart

  Mjölkskummare Svart
 • Bodum - Bistro Mjölkskummare Elektrisk Svart

  Bodum - Bistro Mjölkskummare Elektrisk Svart
  Bistro mjölkskummare från Bodum är en lättanvänd mjölkskummare som snabbt och enkelt värmer och skummar mjölk till latte eller cappuccino. Mjölken uppnår en värme på cirka 70 grader.
 • Bialetti - Mjölkskummare Vit

  Bialetti - Mjölkskummare Vit
  Brygg din egen cappuccino eller kaffe latte med hjälp av den här praktiska mjölkskummaren från Bialetti. Mjölkskummaren värmer upp mjölken på nolltid och har en non-stick-beläggning inuti som gör den otroligt enkel att rengöra. Skummaren är utrustad med en Double Whist-enhet för skumning och sedan blandning av den heta mjölken. Passar utmärkt för dig som älskar kaffe med mjölk, precis som det ska vara!
 • Champion Mjölkskummare

  Champion Mjölkskummare
 • Espressomaskin med mjölkskummare

  Espressomaskin med mjölkskummare
 • Bodum - Chambord Mjölkskummare 0,15 L

  Bodum - Chambord Mjölkskummare 0,15 L
  Bodum Chambord mjölkskummare skummar din mjölk snabbt och smidigt, helt utan ström. Att den är en snygg inredningsdetalj gör den inte sämre! Häll i kall mjölk och aktivera kolven upp och ner. Vill du ha varm mjölk kan du sätta glaskannan med den skummande mjölken i mikron i ca 30 sekunder.
 • Ariete - Vintage Mjölkskummare Blå

  Ariete - Vintage Mjölkskummare Blå
  Ariete Vintage Mjölkskummare är lika snygg som praktisk. Den är utrustad med en smart non stick-beläggning för enkel rengöring efter användning. Med den ljuvliga vintage-designen och olika pastellfärger att välja mellan blir den dessutom en dekorativ detalj i köket. Kombinera gärna med andra fina produkter från vintage-serien för ett enhetligt och stilfullt kök. Vintage-serien från Ariete kombinerar italiensk design med funktionalitet och användarvänlighet.- Mjölkskummare i vintage-design. - Finns i olika pastellfärger. - Non stick-beläggning för enkel rengöring. - Kapacitet: 250 ml (varm mjölk). - Maxeffekt: 500 W.
 • Bodum Chambord Mjölkskummare Stor 25 Cl - Mjölkskummare Plast Krom

  Bodum Chambord Mjölkskummare Stor 25 Cl - Mjölkskummare Plast Krom
  Gör ditt kaffe lite lyxigare med denna mjölkskummare från danska Bodum. Häll i kall mjölk och dra handtaget upp och ner, så får du skummad mjölk på nolltid. Den är smidig att använda och dessutom fin att låta stå framme som en del av inredningen i köket. Tillbringaren är gjord av det tåliga materialet borosilikatglas och kan diskas i diskmaskin. Shoppa Mjölkskummare och mer Köksmaskiner hos Royal Design.
 • Champion Mjölkskummare Visp

  Champion Mjölkskummare Visp
 • LF Mjölkskummare 600 W 250ml

  LF Mjölkskummare 600 W 250ml
  Mjölkskummare som skummar mjölken på några få sekunder och har en kapacitet på 250 ml. som blir till 170 ml. skummat mjölk. Den har inbyggt värmeelement och den har anti-stänk lock. Den har tre funktioner: skumma varm mjölk, skummar kall mjölk och värmer upp mjölken. Tål maskindisk.
 • Mjölkskummare The Milk Café Silver

  Mjölkskummare The Milk Café Silver
 • Dualit Milk Jug & Thermometer Mjölkskummare - Svart

  Dualit Milk Jug & Thermometer Mjölkskummare - Svart
  Kannan i rostfritt stål har en lätt hälldesign som är perfekt för att skapa imponerande lattekonst hemma. Den användbara termometern visar den optimala temperaturen för att perfekt strukturera din mjölk, vilket hjälper till att du inte bränner den. Mjölkskummande kannan har en generös volym för att göra flera drycker och är diskmaskinssäker för enkel rengöring.
 • Smeg Mjölkskummare - Mjölkskummare Plast Pastellblå

  Smeg Mjölkskummare - Mjölkskummare Plast Pastellblå
  Lyxa till frukostkaffet, bjud på finfika eller förgyll helgens frukostar med elegant mjölkskummare från Smeg i klassisk och igenkännbar retrodesign med inspiration från 50-talets formspråk. Smeg mjölkskummare klarar av att både värma och skumma mjölk, samtidigt eller varsin funktion åt gången. Du kan även värma choklad direkt i kannan. Välj mellan funktion för lätt eller kraftig skumning, för antingen kall eller varm mjölk - vad än du är sugen på. Kannan är löstagbar för enkel servering och rengöring.Finns i flera färger.Medföljande tillbehör Slät visp för varm mjölk, även manuell Spiralvisp för skumning, även manuell Egenskaper Sladdlängd: 1 m Möjlighet att värma och skumma mjölken varm eller kall Manuell skumning (varm eller kall) Löstagbar kanna Kannans kapacitet: 250 ml/1 cup Anti-glidfötter Nettovikt: 1,78 kg Shoppa Mjölkskummare och mer Köksmaskiner hos Royal Design.
 • Ariete Vintage mjölkskummare Beige

  Ariete Vintage mjölkskummare Beige
  Ariete mjölkskummare har en elegant vintage-design som gör sig bra i det moderna såväl som det klassiska köket. Mjölkskummaren har en kapacitet på 140 ml. / 250 ml. (varm mjölk), och är  dessutom utrustad med en praktisk non stick-beläggning som gör den enkel att rengöra efter användning. Du kan välja mellan olika färger så att du anpassar varianten efter just ditt kök.Du kan kombinera den fina vintage-mjölkskummaren med andra element från Vintage-serien från Ariete, för att på så sätt skapa en elegant och enhetlig look i köket.
 • SMEG MFF01BLEU Mjölkskummare 50’s Retro Style - Svart

  SMEG MFF01BLEU Mjölkskummare 50’s Retro Style - Svart
 • SMEG MFF01CREU Mjölkskummare 50’s Retro Style - Cremevit

  SMEG MFF01CREU Mjölkskummare 50’s Retro Style - Cremevit
 • Mjölkskummare INDUKTION 1000

  Mjölkskummare INDUKTION 1000
 • Smeg - Smeg 50's Style Mjölkskummare Rosa

  Smeg - Smeg 50's Style Mjölkskummare Rosa
  Mjölkskummare med extra allt från Smegs ikoniska Retro-kollektion.Funktioner:- Varm eller kall mjölk med lätt eller kraftigt skum- Varm mjölk- Varm choklad- Manuell- Uppvärmning med induktionsteknik- Bakgrundsbelyst programvred- Inbyggd kabelvinda- Två mjölkvispar medföljer- Lock och mått i Tritan- Löstagbar kanna i rostfritt stål- Kannans kapacitet: 500 ml/värmning, 250 ml/skumning
 • Mjölkskummare Hot and Cold

  Mjölkskummare Hot and Cold
 • Sage Mjölkskummare BMF 600 SIL

  Sage Mjölkskummare BMF 600 SIL
  Försäkra dig som att få läcker och krämig mjölk till kaffet varje gång! med The Temp Control mjölkkanna värmer du din mjölk till en perfekt temperatur så att den alltid blandar sig på bästa sätt med kaffet. Här finns en inbyggd temperaturkontroll som du enkelt ställer in på mellan 50 och 75 grader, kom ihåg att den ultimata temperaturen ofta ligger mellan 50 och 65 grader! Här finns också instrument för att kontrollera temperaturen efter Fahrenheit. En praktisk tillgång om du skulle ha besök från andra länder! Specifikationer:- Färg: Silver.- Material: Rostfritt stål. - Kapacitet: 0,48 liter.- Temperatur: 50-75 grader. - Höjd: 11 cm.- Bredd: 8 cm.- Djup: 12 cm.- Vikt: 0,5 kg.
 • Ariete - Vintage Mjölkskummare Grön

  Ariete - Vintage Mjölkskummare Grön
  Ariete Vintage Mjölkskummare är lika snygg som praktisk. Den är utrustad med en smart non stick-beläggning för enkel rengöring efter användning. Med den ljuvliga vintage-designen och olika pastellfärger att välja mellan blir den dessutom en dekorativ detalj i köket. Kombinera gärna med andra fina produkter från vintage-serien för ett enhetligt och stilfullt kök. Vintage-serien från Ariete kombinerar italiensk design med funktionalitet och användarvänlighet.- Mjölkskummare i vintage-design. - Finns i olika pastellfärger. - Non stick-beläggning för enkel rengöring. - Kapacitet: 250 ml (varm mjölk). - Maxeffekt: 500 W.
 • Mjölkskummare

  Mjölkskummare
  Stilren Mjölkskummare från SMEG.Uppvärmning med induktionsteknikLock och mått i TritanLöstagbar kanna i rostfritt stålKannans kapacitet: 500ml/värmning 250ml/skumningBakgrundsbelyst programvredInbyggd kabelvindaEffekt: 500 wattFunktioner:Varm eller kall mjölk med lätt eller kraftigt skumVarm mjölkVarm choklad
 • Gastroback Latte Magic Mjölkskummare - Svart

  Gastroback Latte Magic Mjölkskummare - Svart
  Om kaffemaskinen inte har en inbyggd mjölkskummare kan det vara besvärligt att ge kaffet det där lilla extra. En separat mjölkskummare från Gastroback kan göra jobbet snabbt och enkelt så du kan göra läckra cappuccinos eller en uppfriskande iskaffe. Du kan även använda skummet för att dekorera dina desserter. Om du inte använder den på en stund stänger maskinen av sig för att automatiskt spara på energikostnaderna.
 • Severin Spuma mjölkskummare 500 ml.

  Severin Spuma mjölkskummare 500 ml.
  Njut av en krämig kopp cappuccino eller café latte med mjukt mjölkskum med hjälp av Severins Spuma-mjölkskummare på 500 ml. Mjölkskummaren värmer och skummar mjölken på kort tid med hjälp av induktion, och själva behållaren i rostfritt stål kan tas ut och diskas i maskin. Om du föredrar mjölken varm eller kall spelar ingen roll, mjölkskummaren klarar av bägge delar. Den är faktiskt så mångsidig att den till och med kan användas till varm choklad. Häll i mjölken i kannan, tillsätt choklad och sätt på skummaren. Snart är drycken klar!
 • Bodum Chambord mjölkskummare 150 ml.

  Bodum Chambord mjölkskummare 150 ml.
  Denna eleganta mjölkskummare från Bodum är en del av den tidlösa Chambord-kollektionen som med tiden blivit en populär klassiker i många hem. Nu blir det lätt att bjuda på mjukt skummad mjölk: häll upp 150 ml kall mjölk i skummaren och tryck stämpeln upp och ner ett par gånger. Du kan också värma mjölken i mikrovågsugn och du föredrar varm mjölk i kaffet.
 • RIG-TIG Foodie Elektrisk Mjölkskummare, Black

  RIG-TIG Foodie Elektrisk Mjölkskummare, Black
  Foodie mjölkskummare är trevlig att ha med sin funktionella och användarvänliga design. Mjölkskummaren har 3 olika program och kan skymma varm och kall mjölk samt värma mjölk utan att den skymmas. Behållaren har Teflon® beläggning på insidan som ser till att mjölken inte bränner fast vilket gör det lättare att rengöra behållaren. Den är fri från BPA och ftalat. Den tål inte rengöring i diskmaskin och måste rengöras för hand. Instruktioner ingår.
 • Chambord mjölkskummare stor

  Chambord mjölkskummare stor
 • Gastronoma Mjölkskummare

  Gastronoma Mjölkskummare
 • Mjölkskummare Fomini Crema

  Mjölkskummare Fomini Crema
 • Smeg MFF01 Mjölkskummare Röd

  Smeg MFF01 Mjölkskummare Röd
  SMEG MFF01 mjölkskummare är tillverkad i rostfritt kvalitetsstål som garanterar hög hållbarhet. Den effektiva maskinen använder induktionsvärme för uppvärmningen och levererar ett tjockt och läckert skum till ditt kaffe eller din varm choklad. Välj mellan 6 olika program och läs av mjölken på den integrerade indikatorn för vattenmängd. Bland programmen finns varm choklad, varm mjölk, lätt/kraftig skumning, lätt/kraftig kall skumning och varm/kall manuell skumning.Mjölkskummaren har en ergonomisk design med en elegant, högglansig finish. Utöver att den är funktionell är den också är dekorativt tillskott till ditt kök, den har nämligen den snyggaste retro-designen, som passar perfekt in i det moderna så som det klassiska köket. Välj mellan olika färger och välj den som passar din stil i köket bäst.
 • Bodum Schiuma batteridriven mjölkskummare Vit

  Bodum Schiuma batteridriven mjölkskummare Vit
  Mjölkskummaren från Schiuma serien gör det enklare än någonsin att få härligt luftigt skum till din kaffe variant eller choklad. Placera enkelt mjölkskummaren i den varma eller kalla mjölken, tryck på knappen och låt vispen vispa mjölken till ett härligt krämigt skum. Mjölkskummaren är batteridriven och använder 2 stycken AA batterier.
 • Mjölkskummare The Milk Café Silver

  Mjölkskummare The Milk Café Silver
 • Macy mjölkskummare 25 cm Rostfritt stål

  Macy mjölkskummare 25 cm Rostfritt stål
 • SMEG MFF01PGEU Mjölkskummare 50’s Retro Style - Pastellgrön

  SMEG MFF01PGEU Mjölkskummare 50’s Retro Style - Pastellgrön
 • Smeg MFF01 Mjölkskummare Creme

  Smeg MFF01 Mjölkskummare Creme
  SMEG MFF01 mjölkskummare är tillverkad i rostfritt kvalitetsstål som garanterar hög hållbarhet. Den effektiva maskinen använder induktionsvärme för uppvärmningen och levererar ett tjockt och läckert skum till ditt kaffe eller din varm choklad. Välj mellan 6 olika program och läs av mjölken på den integrerade indikatorn för vattenmängd. Bland programmen finns varm choklad, varm mjölk, lätt/kraftig skumning, lätt/kraftig kall skumning och varm/kall manuell skumning.Mjölkskummaren har en ergonomisk design med en elegant, högglansig finish. Utöver att den är funktionell är den också är dekorativt tillskott till ditt kök, den har nämligen den snyggaste retro-designen, som passar perfekt in i det moderna så som det klassiska köket. Välj mellan olika färger och välj den som passar din stil i köket bäst.
 • Foodie elektrisk mjölkskummare - white

  Foodie elektrisk mjölkskummare - white
 • Mjölkskummare

  Mjölkskummare
  Stilren Mjölkskummare från SMEG.Uppvärmning med induktionsteknikLock och mått i TritanLöstagbar kanna i rostfritt stålKannans kapacitet: 500ml/värmning 250ml/skumningBakgrundsbelyst programvredInbyggd kabelvindaEffekt: 500 wattFunktioner:Varm eller kall mjölk med lätt eller kraftigt skumVarm mjölkVarm choklad
 • Mjölkskummare 2.0 Svart

  Mjölkskummare 2.0 Svart
  Fantastiskt mjölkskum är bara ett knapptryck bort! Njut av krämig caffe latte, cappuccino eller en iskall kaffedrink. Vår prisbelönta mjölkskummare Cremio ger dig perfekt skummad mjölk varje gång. Mängden mjölk är anpassad för att passa e
 • Sjöstrand - Mjölkskummare Rostfri

  Sjöstrand - Mjölkskummare Rostfri
  Stilren mjölkskummare från svenska Sjöstrand, perfekt för morgonlatten eller cappuccinon till eftermiddagsfikat. Välj mellan lätt skummad mjölk till din latte eller hårt skummad mjölk till din cappuccino. Mjölken får den perfekta temperaturen utan att du behöver passa den tack vare inbyggt överhettningsskydd och automatisk avstängning.
 • Severin Mjölkskummare 200 ml.

  Severin Mjölkskummare 200 ml.
  Denna smarta mjölkskummare från Severin kan skumma upp till 100 ml mjölk och du väljer själv om resultatet ska bli varmt eller kallt. Det är också möjligt att värma mjölken utan att skumma den, och med denna funktion rymmer mjölkskummaren hela 200 ml. Maskinen i rostfritt stål är lätta att rengöra då insidan är täckt med en praktisk non stick-beläggning.
 • Caso 1656 Fomini Crema Black 400 Watt Mjölkskummare - Svart

  Caso 1656 Fomini Crema Black 400 Watt Mjölkskummare - Svart
  Oavsett om du behöver det för iskaffe, cappuccino eller Caffe latte är denna mjölkskummare från Caso ett bra val. Den gör jobbet snabbt och effektivt, och om du inte bara behöver använda skummet till kaffet, varför inte dekorera dina kakor och andra desserter med mjölkskum. En sista detalj är mjölkskummaren som medföljer. Den kan du använda för att göra läckra cappuccinos.

Kan man skumma mjölk utan maskin?

Ja, man kan fixa sitt skummade mjölk utan att använda en kaffemaskin eller elektrisk mjölkskummare. Det viktiga är att du värmer mjölken till cirka 60-65 grader innan du gör skummet. Du får absolut inte gå över 70 grader då mjölken då blir förstörd.

Du kan skumma genom att vispa hårt med en vanlig handvisp, eller hälla upp den värma mjölken i en burk med lock och skaka kraftigt i cirka 30 sekunder. Häll sedan sakta ner din skummade mjölk ovanpå din nybryggda kopp med cappucinokaffe.

Om du provat skumma med en maskin kanske du kommer att märka lite skillnad. Din handskummade mjölk håller inte ihop lika bra som den maskinskummade. Så vill du göra lite proffsigare kaffedrycker som en riktig barista, då bör du skaffa en mjölkskummarmaskin eller köpa en espressomaskin med inbyggd skummare. Vill du ta dina kaffedrinkar till en ny nivå kan du också prova laborera med olika smaker på kaffesirap.

ileadilead