Visseljohanna

Vi gillar verkligen det gamla namnet Visseljohanna på vattenkittlar som visslar när vattnet kokar. Här kan du hitta denna typ av kaffepanna som kan användas för att värma vatten till att brygga kaffe eller te.

Vattenkittel / kaffepanna som visslar när det kokar

Kannorna är försedda med en pip som ger ifrån sig ett ljud när trycket blir tillräckligt högt. Du kommer helt enkelt höra när vattnet i din kaffepanna kokar. Då är det dags att hälla ner kokkaffet och låta det dra en stund före servering.

Populärt inom visseljohanna

 • Dorre Kaffepanna 1,5 Liter Rostfri

  Dorre Kaffepanna 1,5 Liter Rostfri
  Koka vatten till kaffet eller teet i den här eleganta och klassiska kaffepannan från Dorre. Den passar på alla spishällar, inklusive induktion. Den smarta visselfunktionen berättar för dig när vattnet kokar. Kaffepannan är tillverkad i rostfritt stål med ett handtag i bakelit. Botten är gjord av stål med en aluminiumkärna för att hålla värmen.
 • Zwilling Plus Kittel Rund med Visselpip 1,6 l

  Zwilling Plus Kittel Rund med Visselpip 1,6 l
  Få den perfekta teupplevelsen med hjälp av Zwillings runda kittel. Här kan du med fördel koka olika väldoftande tesorter till hela sällskapet. Den rymmer 1,6 liter vatten och har dessutom en aluminiumkärna som ser till att fördela och även lagra värmen helt perfekt.  Specifikationer: -Tillverkad med en aluminiumkärna för jämn värmefördelning.-Har ett ytterlager av rostfritt stål.
 • Kone vattenkittel med Vissla Emaljerat Stål Marseille

  Kone vattenkittel med Vissla Emaljerat Stål Marseille
 • Kone Vattenkittel m/vissla Shell Pink

  Kone Vattenkittel m/vissla Shell Pink

Fler tips på visseljohanna

Funkar vattenkittel på induktion?

De flesta vattenkittlar som går att köpa online funkar även på moderna spisar med induktionshäll. Kone vattenkittel från Le Creuset är en emaljerad stålkittel som funkar på alla värmekällor.