Kungligt Kaffe » Kaffe » Kaffebönor

Märken på kaffebönor:

Kaffebönor

Kaffehyllan på mataffären är väldigt lång. Det finns många olika kaffesorter i både mald och som hela kaffebönor. Har du en kaffekvarn hemma kan du mala kaffebönor själv och brygga ett fantastiskt gott kaffe. Ett frystorkat kaffe kan aldrig bli lika gott som det gjort på nymalda kaffebönor.

Enkelt köpa kaffebönor online

Här hittar du kaffebönor att beställa online från svenska nätbutiker. Kanske finns ditt favoritkaffe på storpack. Se då till att beställa hem och spara några kronor. Du kan köpa kaffebönorna rostade eller orostade om du vill göra din egen rost.

 • Kaffebönor Espresso Paradiso 500g - 43% rabatt

  Resultatet från ett noggrant urval av Arabica och Robusta bönor. Ger en varaktig och ihållande arom. För dig som föredrar en stark smak och mörkare crema.
 • Kaffebönor Pasión Colombia 450g - 33% rabatt

  Hela kaffebönor från Colombia där kaffet växer i vulkanisk jord mellan Chocos lågland och Andernas snöhöljda toppar på upp till 2000 meters höjd. Bönorna har mörkrostats lätt som tar fram en mjukt fruktig och frisk karaktär med en touch av syrligt och sött granatäpple.
 • Kaffebönor Espresso Nature 500g - 40% rabatt

  Hela, rostade kaffebönor av typen Arabica som ger ett gott och fylligt espresso-kaffe med toner av karamell och citrus.
 • Kaffebönor Rå & Brutal 500g - 61% rabatt

  Koffeinrika kaffebönor gjorda på robustabönor, med smakerna samt dofterna jord, torv, bittercholad, blåmögel, tobak, cedeträ och en gnutta stål! 
 • Kaffebönor Espresso Samba 500g - 40% rabatt

  Hela, rostade kaffebönor som ger ett gott och kraftfullt espresso-kaffe med toner av nötter, karamell och choklad.
 • Kaffebönor Espresso La Bella - 36% rabatt

  En elegant espresso, med en härlig smakupplevelse. Här finns en lång härlig eftersmak med toner av mörk choklad och indiska kryddor. Bönorna kommer ifrån Östafrika, Indien och Sydamerika. 
 • Kaffebönor Elegant & Rättvis 500g - 61% rabatt

  Eleganta kaffebönor gjorda på arabicabönor, med smakerna samt dofterna bergamott, mjölkchoklad, rosépeppar, vildhallon och lemonad! 
 • Kaffebönor Latinamerikansk Blend 1kg - 69% rabatt

  En fyllig blandning mellanrostade kaffebönor, med rika toner av färska röda bär och en elegant smak. När du köper detta kaffe donerar Paulig 20 kronor per kilo till ideella organisationer i din omgivning!
 • Kaffebönor Espresso Classic Roast 1kg - 32% rabatt

  Hela kaffebönor som ger ett gott och smakrikt espressokaffe. Här i en stor förpackning om 1 kilo.
 • Kaffebönor Espresso Blend 500g - 40% rabatt

  Hela, rostade kaffebönor av typerna Arabica och Robusta som ger ett gott espresso-kaffe anpassat för att blanda med mjölk.
 • Kaffebönor Sur & Bitter 500g - 61% rabatt

  Eleganta kaffebönor gjorda på arabicabönor samt robustabönor. Här med smak och doft av jacaranda, gurkskal, svartvinbärsblad, grapefrukt, kola, bittermandel och en hint av sälta!
 • Kaffebönor Espresso La Donna - 39% rabatt

  Oöverträffad balans för espressoälskaren! En smakupplevelse med kraftig karaktär, bittersötma och exklusiv aroma. Underbart tjock crema. Noggrant utvalda bönor från Sydamerika, Indien och Karibien. 
 • Kaffebönor Espresso 1kg - 45% rabatt

  Kaffebönor för espresso kaffe. Ger en intensiv espresso med en härligt kryddig smak! 
 • Kaffebönor Selection Jahres 1kg - 34% rabatt

  Rostade arabicabönor som ger ett gott och balanserat, medium-starkt kaffe.
 • Kaffebönor Mörkrost 1kg - 45% rabatt

  Mörkrostade kaffebönor från Melitta, här i ett storpack om hela 1 kilo. Hela bönor som mörkrostats för att ge en karaktäristisk smak. Bönorna kommer från små utvalda odlingar med ursprung i Asien samt Latinamerika. Njut av ett mörkrostat kaffe med stark smak och karaktär samt intensiv fyllighet och en touch av mörk choklad.
 • Kaffebönor Dark Roast 500g - 58% rabatt

  Hela kaffebönor, en blandning av bönor från Colombia och Afrika. Kaffet har en rik arom med en elegant eftersmak.
 • Kaffebönor Speciale 1kg - 45% rabatt

  Kaffebönor i ett storpack om ett kilo. Här i en variant som ger ett extra krämigt och fylligt kaffe som går bäst till att blanda med mjölk för en fulländad och harmonisk smakupplevelse.
 • Kaffebönor Espresso Extra Dark 1kg - 32% rabatt

  Extra mörkrostade kaffebönor för gott och kraftigt espresso-kaffe. Här i en stor påse om 1 kilo.
 • Kaffe Zoégas Mollbergs blandning hela bönor 750g

  Mustig mörkrost med elegant smak och toner av svarta vinbär och smörkola. Kaffet får sin arom och långa eftersmak från en stor andel högvuxna Kenyabönor som blandats med bönor från Central-
 • Kaffebönor Medium Roast 1kg - 32% rabatt

  Medium rostade, hela kaffebönor för gott och smakrikt kaffe. Här i en stor påse om 1 kilo.
 • Kaffe Gevalia Ecologico hela bönor mellanrost 12x500g

  Gevalia ekologiska kaffebönor har odlats på gårdar där man arbetar för en hållbar utveckling. Resultatet är bönor av absolut bästa kvalitet som ger en härlig, fruktig karaktär med viss syrl
 • Kaffebönor Espresso Ragazza - 37% rabatt

  En espresso som hyllar den syditalienska kulturen! Med passion och kraft tar den dig med storm. Creman blir härligt tjock. Kaffet har en hög andel robustabönor som gör att smaken blir intensiv, jordig och kärv. De noggrant utvalda bönorna kommer från Sydamerika, Indien och Östafrika. Passar utmärkt till mjölkbaserade drycker. 
 • Kaffe Zoégas Skånerost hela bönor 750g

  Kärv mörkrost med behaglig fruktighet och toner av mörka bär. Blandning av bönor från Östafrika och Brasilien, väl avvägt med högvuxna bönor från Centralamerika. 100% Arabicabönor.
 • Mauro de luxe 1 kg espressobönor (decemberbönan)

  Caffe Mauro är en 60 årig historia som startade med den ambitiöse och handlingskraftige Demetrio Mauro. År 1949 startade han med en mindre kafferostningsmaskin med en kapacitet på 20 kg kaffe och
 • Löfbergs Lila Mountain High Fazenda hela bönor 6x1000g

  Löfbergs kaffe Mountain High hela bönor är ett kraftfullt kaffe med frisk fruktighet, vilket ger en intensiv smaksensation. Ekologiska och Fairtrade-märkt kaffe som görs på 100% handplockade Ara
 • Kaffe Gevalia Mastro Lorenzo Napoletana hela bönor 8x1000g

  En stark espresso med bra balans i angenäm syditaliensk stil. I de välkomponerade blandningarna döljer sig smaktoner av bland annat smörkola, kanel och choklad. 8st förpackningar á 1000g.
 • Kaffebönor Dark Roast 250g - 41% rabatt

  Hela kaffebönor. 100% arabicabönor från Latinamerika som ger en fruktig arom och ett islag av kryddor. Bönorna är UTZ-certifierade. 
 • Kaffe Gevalia Ecologico hela bönor mörkrost 8x1000g

  Gevalia Professional Ecologico Hela Bönor Mörkrost. Ett fylligt och smakrikt kaffe med välbalanserad fruktig smak. 100% KRAV, 100% Rainforest Alliance certifierat råkaffe, odlat med hänsyn till m
 • Kaffe Zoégas Espresso della Casa hela bönor 12x500g

  En klassisk espresso med kärv, syditaliensk karaktär. Blandningen är mörkrostad och innehåller både Robusta- och Arabicabönor. Robustakaraktären dominerar och skapar en tuff espresso med kraft
 • Kaffebönor Single Origin 250g - 58% rabatt

  Mörkrostade kaffebönor med delikata nötiga toner. När du köper detta kaffe donerar Paulig 20 kronor per kilo till ideella organisationer i din omgivning!
 • Kaffe Arvid Nordquist Classic Fullroast Field hela bönor 6x1000g

  Fullroast Field har en tydlig nötkaraktär i sin arom. Smaken är fyllig med nötiga toner, en behaglig beska med låg syrlighet och tydlig sötma. Medelfyllig eftersmak med lätt ton av karamell. Cl
 • Kaffe Arvid Nordquist Classic Ethic Harvest hela bönor 6x1000g

  Arvid Nordquist Ethic Harvest rostas mörkt och bjuder på en ren doft av nöt och mandel. Smaken är rund med fruktigt behaglig syrlighet, balanserad beska med en påtaglig sötma. Eftersmaken är kr
 • Kaffe Arvid Nordquist Classic Dark Mountain hela bönor 6x1000g

  Mörkrostade bönor, vilket ger ett kaffe med intensiv aromatisk doft av kola, mörkrostad nöt och viss fruktighet. Medelfyllig, kryddig smak av ceder och valnöt. Balanserad beska och syrlighet i en
 • Johan & Nyström Kaffe Sumatra Gayo FTO Hela Bönor 250 g

  Sumatra Gayo från Johan & Nyström är ett fylligt och välbalanserat kaffe från Indonesien med en mild mjukhet i avslutningen. Det är ett kraftfullt och mörkt kaffe som har mustiga aromer av kryddor, örter och färska fikon. Det ekologiska kaffet har genomgått processen Pulped Natural viket innebär att fruktköttet skalas bort från kaffebäret efter plockning för att sedan fermenteras och slutligen torka i solen vilket resulterar i ett intensivt sött kaffe med stor mun och rund syrlighet. Sumatra Gayo ingår i Johan & Nyströms sortiment Signature Origin vilket består av specialkaffe från specifika ursprung med bönder som anstränger sig för både kvalitet och miljö. Kaffet kommer i en snygg påse på 250 g hela bönor som sedan mals innan användning för bästa smakupplevelse. Kaffebönorna kan användas både i vanliga kaffebryggare eller aeropress där du kan behöva testa olika malningsgrad, dosering och bryggtid för bästa smakresultat. Det smakrika kaffet har dessutom serverats under 2012 och 2013 på Nobelblanketten och Nobel Night Cap.
 • Paulig This Cup Counts Espresso Mörkrostat Bönor 1 kg

  En aromatisk blandning av runda toner av rostat socker. Slow roasted och sprängfylld med smak. This Cup Counts- Är en produkt där Paulig avsätter 20 kronor per sålt kilo till ideella organisationer. Så inte är det bara utsökt kaffe utan du bidrar till en bättre värld.Ursprung:Kaffebönorna kommer från Brasilianska gårdar i Central Amerika. Ett bra varierat kaffe som bjuder på en härlig rundhet och balans. Vars på de Colombianska bönorna ger mer syrlighet. Indian Robusta ger det en fin finish som stärker sensationen. Blandning: 90% Arabica & 10% Robusta.Tips!Passar otroligt bra ihop med caramel desserter eller Créme brulee.
 • Kaffebönor Brasiliansk Blend 250g - 64% rabatt

  Aromatiska och runda mörkrostade kaffebönor i en espressoblandning med toner av karamell. När du köper detta kaffe donerar Paulig 20 kronor per kilo till ideella organisationer i din omgivning!
 • Eko Kaffebönor Gröna 200g - 38% rabatt

  Ekologiska gröna kaffebönor från Peru med smak av grönt te och beska örter.
 • Johan & Nyström Kaffe Espresso Verde Hela Bönor 500 g

  Verde från Johan & Nyström är en smakrik och krämig espresso med ett fint bett i eftersmaken. Det ekologiska kaffet ger en söt, mjuk och kraftfull kick som med sin fyllighet och avvägda fruktsyra även går att använda med mjölk i en god cappuccino eller caffè latte. Verde ingår i Johan & Nyströms sortiment Original Espresso vilket består av allt från mörka och riviga till bittersöta och mustiga espressoblandningar för en äkta italiensk espresso. De hela kaffebönorna har efter rostning packats i en snygg påse på 500 g som gör det enkelt att alltid kunna brygga en smakrik och rund espresso hemma för en bra start på dagen. För att få fram olika smaker och karaktärer i kaffet kan du välja olika malning, dosering och bryggtid tills du hittat din favorit.
 • Kaffe Arvid Nordquist Classic Midnight Grown hela bönor 6x1000g

  Ett extra mörkrostat kaffe med låg syrlighet och bred karaktär. Midnight Grown ger en intensiv kryddig arom med toner av mörk choklad. Smaken är fyllig och kraftig med balanserad beska och viss r
 • Kaffe Gevalia Professional 1853 hela bönor 8x1000g

  Ett mörkrostat, harmoniskt kaffe med stor personlighet. Med smaker utöver det vanliga bidrar kaffet till vardagslyx och omtanke. Eldig, mogen och fruktig smak av mörka bigarråer samt läckra toner
 • Johan & Nyström Kaffe Buena Vista FTO Hela Bönor 500 gc

  Buena Vista från Johan & Nyström är ett välbalanserat och mjukt rostat kaffe med en pigg, söt och fruktig kropp. Kaffet består av bönor från Etiopien, Indonesiens Sumatra och Nicaragua och ingår i Johan & Nyströms sortiment Signature Brew vilket består av blandningar med specialkaffe från noga utvalda gårdar och bönder med smaker som drar mot frukt, bär och choklad. Buena Vista har tydliga aromer och smaker från de olika ursprungskaffena i blandningen och resulterar i ett gott kaffe som de flesta uppskattar. Kaffebönorna har efter rostning packats i en snygg påse på 500 g som gör det enkelt att alltid kunna brygga en kopp smakrikt kaffe hemma eller på jobbet. Använd kaffet till vanligt filter eller presskanna.
 • Johan & Nyström Kaffe Brazil Fortaleza Hela Bönor 250 g

  Brazil Fortaleza från Johan & Nyström är ett balanserat kaffe från Brasilien som har tydliga toner av choklad, hasselnöt och karamell. Det fylliga och runda kaffet har genomgått processen Natural som innebär att kaffebären får torka i solen med skal och fruktkött kvar vilket resulterar i ett kaffe med hög sötma och kropp. Brazil Fortaleza ingår i Johan & Nyströms sortiment Signature Origin vilket består av specialkaffe från specifika ursprung med bönder som anstränger sig för både kvalitet och miljö. Kaffet kommer i en snygg påse på 250 g hela bönor som sedan mals innan användning för bästa smakupplevelse. Kaffebönorna kan användas både i vanliga kaffebryggare eller aeropress där du kan behöva testa olika malningsgrad, dosering och bryggtid för bästa smakresultat.
 • Hario Retro Coffee Roaster

  Nu kan du äntligen få ditt kaffe precis så som du vill ha det! Med denna snygga kafferostade från Hario kan du själv rosta dina kaffebönor och få precis den smak du vill ha och älskar. Kafferostaren har en läcker retro design som blir en snygg inredningsdetalj i köket när den inte används. Den har en kapacitet på 50 gram bönor och är tillverkad för hand i värmetåligt glas. Bjud dina gästerpå en underbar kopp egenrostat kaffe efter middagen. De kommer garanterat att bli imponerade! Specifikationer:- Handgjord med värmetåligt glas- Kapacitet på 50g kaffebönor 
 • Kaffebönor Dark Roast 1kg - 32% rabatt

  Extra mörkrostade kaffebönor som ger ett mörkt och smakrikt kaffe. Här i en stor påse om 1 kilo.
 • Kaffebönor Choklad 100g - 36% rabatt

  Ekologiska samt krispiga kaffebönor doppade i vit, mörk och mjölkchoklad!
 • Estate Coffee Kaffebönor Espresso Tres Flores 200 g

  Espresso Tres Flores från Estate Coffe innehåller 200 g ekologiska kaffebönor för espresso. Kaffet består av gröna bönor som har mellanrostats för en ren smak med lagom fyllighet och sötma. Det medelstarka kaffet passar perfekt att använda till en caffè latte men funkar även att brygga på presskanna för ett gott och kraftigt kaffe. Brygg en kanna och bjud in vännerna på fika eller gör en god latte att njuta av till frukost.
 • Löfbergs Hela Bönor Kharisma

 • Löfbergs Hela Bönor Crescendo

 • Löfbergs Hela Bönor Black Mystery

 • Johan & Nyström Kaffe Espresso La Bomba Hela Bönor 500 g

  La Bomba är ett espressokaffe från Johan & Nyström som ingår i deras serie Original vilket består av kvalitetskaffe med traditionella smaker där kaffebönorna rostats mer varsamt för tydliga smaker. La Bomba består av Arabicabönor med tydligt inslag av Robustabönor vilket resulterar i en kraftig och jordig smak med toner av kakao. Det rika inslaget av Robusta gör att denna espresso påminner starkt om italiensk espresso där den låga syrligheten i kaffet gör att det med fördel kan drickas med lite socker i. Förpackningen innehåller 500 g hela bönor som du sedan själv kan mala hemma till önskad malningsgrad. För att få fram olika karaktärer i kaffet kan du testa att variera malning, dosering och bryggtid tills du hittar det perfekta för dig. Med Johan & Nyströms kaffe kan du njuta av en rik espresso eller göra en krämig cappuccino för en bra start på dagen.
 • Johan & Nyström Kaffe Espresso Isola Hela Bönor 500 g

  Isola från Johan & Nyström är en harmonisk blandning av espresso med tydlig smak av choklad. Det kraftfulla och mörka kaffet har toner av karamelliserad frukt och bittermandel vilket gjort Isola så populärt. Isola ingår i Johan & Nyströms sortiment Original Espresso vilket består av allt från mörka och riviga till bittersöta och mustiga espressoblandningar för en äkta italiensk espresso. De hela kaffebönorna har efter rostning packats i en snygg påse på 500 g som gör det enkelt att alltid kunna brygga en smakrik och rund espresso hemma för en bra start på dagen. För att få fram olika smaker och karaktärer i kaffet kan du välja olika malning, dosering och bryggtid tills du hittat din favorit. Kaffet är gott att dricka som en espresso på morgonen eller göra en god cappuccino på.
 • Kaffe Zoégas Espresso Bellezza hela bönor 8x500g

  Espresso Belleza är en spännande norditaliensk espressoblandning med lång eftersmak och en tjock len crema. Himmelskt gott och fylligt med italienskt temperament och intensitet. 100% Arabicabönor.

Så rostar du kaffebönor

Rosta kaffebönor kan man göra hemma själv enkelt. Du kan göra det antingen direkt i en stekpanna eller i ugnen. Du behöver först och främst köpa råkaffe, orostade kaffebönor. En rejäl gjutjärnspanna ger bästa resultat om du vill rosta i panna. Se bara till att den är helt ren och inte har rester av några kryddor från gårdagens tacofärs. Tacokaffe har vi aldrig hört talas om, kanske av någon anledning som har med smak att göra.

Slå på fläkten på max, för det kommer att ryka en del. Rostar gör du sen på hög värme, nästan max. Lägg i bönorna först när pannan är het och rör om, titta, vänta, lyssna. Rör om med jämna mellanrum. Vänta aldrig längre än några sekunder mellan omrörningarna för att få en jämn rostning.

När du rostat i några minuter kommer bönorna att knastra och ge ifrån sig ljud. Då kan du sänka värmen och fortsätta röra om och rosta tills du känner dig nöjd. Kyl då ner bönorna fort genom att hälla över de till kalla metallkärl. Ha gärna två stycken så du kan slänga de mellan när kärlet har tagit upp värme. Sen är det bara att mala och brygga ditt kaffe!