Kaffebönor

Hela kaffebönor används i många espressomaskiner med inbyggd kvarn och fylls på i särskild behållare. Använder du kaffebryggare och har en kaffekvarn hemma kan du mala dina kaffebönor själv och brygga ett fantastiskt gott färskt kaffe. Ett frystorkat kaffe kan aldrig bli lika gott som det gjort på nymalda kaffebönor.

Enkelt köpa kaffebönor online

Här hittar du hela kaffebönor att beställa online från svenska nätbutiker. Kanske finns ditt favoritkaffe som storpack med kaffebönor så se då till att beställa hem mycket på en gång och spara pengar.

De flesta paket är med färdigt rostade kaffebönor av sorterna Arabica eller Robusta. En del märken erbjuder orostade bönor om du vill göra din egen kafferostning.

Populärt inom kaffebönor

 • Witt Burning Love espressobönor

  Witt Burning Love espressobönor
  Burning Love-kaffet från Witt har helt enkelt fått sitt namn efter att det är känslan som uppstår när du dricker det. Paketet innehåller hela espressobönor som importerats från Afrika och Sydamerika, närmare bestämt Burundi, Brasilien och Colombia. Odlingen är unik och går ut på att man handplockar de mogna bären för att sedan soltorka dem med fruktköttet kvar på bönorna. Tekniken kallas Pulped Naturally och resulterar i en blandning mellan torkade och tvättade bönor. Tekniken ger en otrolig sötma till kaffets arom och smak.Burning Love har noter av jordgubbar och björnbär, samt en tydlig eftersmak av kakao och en mild, fruktig syrlighet.
 • Mauro de luxe 1 kg espressobönor

  Mauro de luxe 1 kg espressobönor
  De luxe från rosteriet Caffe': Mauro är ett mörkrostat kaffe med en söt, blommig och chokladrik smak. Inslagen av choklad beror på att bönorna odlats på fält kring kakaoplantager. Det blir&hellip:
 • Kaffebönor GEVALIA Professional 1853, KRAV, 1kg

  Kaffebönor GEVALIA Professional 1853, KRAV, 1kg
 • Kaffe Exclusive Fairtrade Eko 6x1000

  Kaffe Exclusive Fairtrade Eko 6x1000

Fler tips på kaffebönor

 • Gallitelli Caffè Decaf (Koffeinfritt) - Kaffebönor - 1 kg

  Gallitelli Caffè Decaf (Koffeinfritt) - Kaffebönor - 1 kg
  Beskrivning Denna blandning är skapad av sex olika ursprung och är koffeinfri med den milda etylen Acetatmetod. 70% Robusta 30% Arabicaka Kräm av mörk hasselfärg, fyllig, balanserad i sina smaker, med söta toner. Full av dofter, behaglig eftersmak. Koffeinhalt under 0,10 % Kort om Gallitelli Caffè Från det tidigaste skedet av detta äventyr började Luigi och Marco ta sina första steg in i kaffemaskinernas fascinerande värld, drivna av det entusiastiska engagemanget från sin far, Giuseppe. Efter att ha tillbringat 15 år i varuautomaternas värld, bestämmer sig Giuseppe för att lansera en ny parallell satsning: 1999 föddes rosteriet med uppdraget att producera den utsökta "intellektuella drycken" med varumärket GALLITELLI. Driven av en autentisk passion för rostning, börjar Giuseppe att förvandla gröna bönor för att skapa originella och allt mer raffinerade blandningar av "arabica" och "robusta" som kombinerar hantverk och teknisk innovation.
 • Kaffe Zoégas Mollbergs blandning hela bönor 750g

  Kaffe Zoégas Mollbergs blandning hela bönor 750g
  Mustig mörkrost med elegant smak och toner av svarta vinbär och smörkola. Kaffet får sin arom och långa eftersmak från en stor andel högvuxna Kenyabönor som blandats med bönor från Central- och Sydame
 • Caffè Mauro Value 1 kg, hela bönor

  Caffè Mauro Value 1 kg, hela bönor
  Letar du efter en läcker kaffeblandning, speciellt utvecklad för helautomatiska kaffemaskiner? Då är Value-blandningen från italienska Caffè Mauro ett självklart val. Blandningen utgörs av de bästa Robusta-varianterna från Asien, balanserade med de finaste Arabica-varianterna från Brasilien. Det ger en kaffeupplevelse med rik och ihållande smak, kryddig doft och tydliga toner av choklad. Bör förvaras mörkt och svalt.
 • Kaffe Green Forest 6X1KgEko

  Kaffe Green Forest 6X1KgEko
 • Gallitelli Caffè Crema - Kaffebönor - 1 kg

  Gallitelli Caffè Crema - Kaffebönor - 1 kg
  Beskrivning Vår 100% Robusta Blend född för dem som älskar stark kropp och målmedveten personlighet. 100% Robusta från Asien och Östafrika Kaffe med stark smak, krämigt med gyllene nyanser. Rostade aromer. Full. Kort om Gallitelli Caffè Från det tidigaste skedet av detta äventyr började Luigi och Marco ta sina första steg in i kaffemaskinernas fascinerande värld, drivna av det entusiastiska engagemanget från sin far, Giuseppe. Efter att ha tillbringat 15 år i varuautomaternas värld, bestämmer sig Giuseppe för att lansera en ny parallell satsning: 1999 föddes rosteriet med uppdraget att producera den utsökta "intellektuella drycken" med varumärket GALLITELLI. Driven av en autentisk passion för rostning, börjar Giuseppe att förvandla gröna bönor för att skapa originella och allt mer raffinerade blandningar av "arabica" och "robusta" som kombinerar hantverk och teknisk innovation.
 • Caffè Mauro Centopercento 1 Kg

  Caffè Mauro Centopercento 1 Kg
  1 kilogram Centopercento kaffebönor från Caffé Mauro.Påsen innehåller en raffinerad och exklusiv blandning av 100 % Arabica-bönor, som av många anses vara den bästa bönan.Ett lätt och smakfullt kaffe som doftar gott. Blommiga och fruktiga toner. Härlig arom, bra kropp och med typiska toner från syran.Caffé Mauro är ett italienskt varumärke med lång erfarenhet av välsmakande kaffe.
 • Gallitelli Caffè Suprema - Kaffebönor - 1 kg

  Gallitelli Caffè Suprema - Kaffebönor - 1 kg
  Beskrivning Vår "överlägsna" kvalitetsblandning kapslar in de bästa Arabica och Robusta vi har i sortimentet. 80% Arabica från Sydamerika 20% Robusta från Östafrika Blank kräm från hasselnötsfärg med mörka streck. Söt smak med syrasprängningar. Aromatisk och delikat. Sammetslen kropp. Kort om Gallitelli Caffè Från det tidigaste skedet av detta äventyr började Luigi och Marco ta sina första steg in i kaffemaskinernas fascinerande värld, drivna av det entusiastiska engagemanget från sin far, Giuseppe. Efter att ha tillbringat 15 år i varuautomaternas värld, bestämmer sig Giuseppe för att lansera en ny parallell satsning: 1999 föddes rosteriet med uppdraget att producera den utsökta "intellektuella drycken" med varumärket GALLITELLI. Driven av en autentisk passion för rostning, börjar Giuseppe att förvandla gröna bönor för att skapa originella och allt mer raffinerade blandningar av "arabica" och "robusta" som kombinerar hantverk och teknisk innovation.
 • Bamix Tillbehör Pulverskiva - 0 W (accessories)

  Bamix Tillbehör Pulverskiva - 0 W (accessories)
  bamix®-tillbehör. Pulverskiva för det mest finhackade. För användning med bamix®-processor. För malning av kaffebönor och för att finhacka kryddor som peppar och kanel.
 • Kaffe Gevalia Professional Dark hela bönor 1kg

  Kaffe Gevalia Professional Dark hela bönor 1kg
  Ett mörkrostat, välbalanserat kaffe av 100% Arabicabönor med stor personlighet. Inslag av kanel och fänkål i doften och en rökighet i smaken. Hela bönor.
 • Classic Coffee Kaffebönor, Arvid Nordquist Mörk 1 kg, Arabica

  Classic Coffee Kaffebönor, Arvid Nordquist Mörk 1 kg, Arabica
  Börja dagen med en varm kopp Classic Arvid Nordquist Mörk kaffebönor för en intensiv smak och arom.Classic Arvid Nordquist Mörk kaffebönor är hela och mörkrostade Arabica-bönor som handplockats från Brasilien och Centralamerika. De har fylliga inslag av karamell, björnbär, cederkrydda och valnöt. En nybryggd kopp kaffe smakar underbart och välbalanserat. Den har en långvarig eftersmak av balanserad bitterhet och syrlighet.Innehåller mörkrostade och hela Arabica-bönorHar fylliga inslag av karamell, björnbär, cederkrydda och valnötHandplockade från Brasilien och CentralamerikaKapacitet: 1 kg
 • Kaffebönor LAVAZZA Tierra Bio Organic 1kg

  Kaffebönor LAVAZZA Tierra Bio Organic 1kg
 • Lavazza ¡Tierra! For Planet Organic kaffebönor, 1 kg

  Lavazza ¡Tierra! For Planet Organic kaffebönor, 1 kg
  Njut av kaffe med italienska rötter hemma när du vill! Ett milt och fruktigt kaffe med sötsyrliga toner av blommor och tropisk frukt. Mellanrostad med intensitet 6/10. Kaffeblandningen Lavazza ¡Tierra! For Planet består av arabicabönor som är odlade på UTZ- och EU-ekologiskt certifierade gårdar i Afrika, Central- och Sydamerika.Kaffebönorna kan användas både för brygg och espresso och passar dig som använder en helautomatiska espressomaskin eller kaffekvarn. Öppnad förpackning förvaras svalt och torrt.
 • Teburk Black Jap 1 kg

  Teburk Black Jap 1 kg
  Plåtburk för 1 kg te i samma design som du hittar i kaféer och teaffärer. Snygg som dekoration och som "köksburk"  för te men också en snygg burk för kaffebönor eller andra saker. Vi rekomenderar&hell
 • Kaffebönor Arvid Nordquist Espresso Sincero 1kg

  Kaffebönor Arvid Nordquist Espresso Sincero 1kg
 • Lavazza Qualità Oro Perfect Symphony kaffebönor, 1 kg

  Lavazza Qualità Oro Perfect Symphony kaffebönor, 1 kg
  Den första kaffeblandningen som Luigi Lavazza skapade i sitt lilla rosteri 1956 var Lavazza Qualità Oro. Sedan dess har receptet gått i generationer med samma fokus på smak och kvalitet.Arabicabönorna i denna blandning kommer från sex ursprungsområden i Syd- och Centralamerika som tillsammans blir ett lent och aromatiskt kaffe med fruktiga och blommiga toner. Ett mellanrostat kaffe med intensitet 5/10. Kaffebönorna passar för både brygg och espresso i din helautomatiska espressomaskin eller kaffekvarn.Öppnad förpackning förvaras svalt och torrt.
 • DeLonghi Selezione

  DeLonghi Selezione
  Kaffebönor, 70% arabica, 30% robusta, 250 g
 • Kaffe Arvid Nordquist Classic Espresso Nero Divino hela bönor 6x1000g

  Kaffe Arvid Nordquist Classic Espresso Nero Divino hela bönor 6x1000g
  Arvid Nordquist Nero Divino är en kraftig espresso med inspiration från norra Italien. Kaffet har en nötig arom med en ton av choklad. Den fylliga smaken balanseras med eleganta toner av sötma. Efters
 • Lavazza Espresso Barista Perfetto kaffebönor 1 kg

  Lavazza Espresso Barista Perfetto kaffebönor 1 kg
  Upplev den autentiska smaken av Italien med Lavazza Barista Espresso Perfetto. Denna exklusiva blandning av premium Arabica-bönor, noggrant utvalda från de fruktbara regionerna i Brasilien, Colombia och Centralamerika, erbjuder en espresso som är både rik och harmonisk. Varje kopp bjuder på en förförisk doft och en söt, blommig bouquet, avslutad med en långvarig och tillfredsställande eftersmak. Denna espresso är resultatet av en omsorgsfull rostningsprocess som framhäver en robust och fyllig smakprofil, vilket speglar den passionerade italienska kaffetraditionen.Perfetto Espresso är idealisk för användning i helautomatiska espressomaskiner eller kaffekvarnar, och levererar en mellanrostad kaffeupplevelse med en intensitet på 6 av 10. Förvandla din kaffestund till en genuin barista-upplevelse med Lavazza.
 • Johan & Nyström Brazil Fortaleza Hela Bönor 250 g

  Johan & Nyström Brazil Fortaleza Hela Bönor 250 g
  Brazil Fortaleza är exceptionellt balanserat kaffe med tydliga toner av choklad, hasselnöt och karamell.Familjen Croce äger och har drivit Fazenda Ambiental Fortaleza i mer än hundra år och följaktligen flertalet generationsskiften. När Marcos Croce tog över driften, för cirka tio år sedan, sadlade han om för att göra gården till en etisk mönsterfarm med tydligt miljöfokus. Han skapade även ett nätverk av kaffeodlande grannar och vänner som delar hans vision och tro på äkta kaffekvalitet. Genom detta nätverk kan småskaliga kaffeodlare i regionen Mococa marknadsföra och exportera enastående kaffe till hängivna rostare som Johan och Nyström.Nätverket, som heter Bob-o-Link, är döpt efter den flyttfågel som årligen flyger från norra USA genom Centralamerika till högländerna i Brasilien. I ledet av decennier av monokulturell odling genom USAs sojabönor och majsfält samt Brasiliens sockerrörsodlingar riskerar Bob-O-Link fågeln att dö ut.  Det har väckt en väldig drivkraft hos Marcos och hans vänner att i största möjliga mån komma bort från monokulturell odling som successivt utarmar jorden på dess näring.Istället förespråkar man jordbruk med många inriktningar, så kallad polykulturell odling. Där allt från honung och blommor till frukter och grönsaker odlas i samklang med varandra, kaffet och naturen. Denna mångfald är en starkt bidragande faktor till en näringsrik jord och god tillväxt för miljön.Kaffet till Fortaleza är resultatet av Marcos och hans allra närmaste grannars samlade ansträngningar. Plantagen breder ut sig på mellan 900 – 1400 meters höjd och man odlar kaffe av typerna Bourbon, Mundo Novo och Catuai.Johan och Nyström har samarbetat med Familjen Croce i flera år nu och de är oerhört glada att kunna vara en bidragande del till hållbar kaffeodling i denna enorma kafferegion, samtidigt som kaffet smakar så gott! Signature OriginFylligt & RuntBrasilienBryggmetod: Aeropress eller FilterbryggareDirect TradeNatural
 • Teburk Black Jap 2 kg

  Teburk Black Jap 2 kg
  Klassisk teburk som rymmer 2 kg te i samma design som du hittar i teaffärer och kaféer. Snygga som dekoration och som "köksburkar" både för te eller burk även för kaffebönor och även andra saker.&hell
 • Ekologiskt råkaffe Grön höglandskaffe Honduras Highland 1 kg

  Ekologiskt råkaffe Grön höglandskaffe Honduras Highland 1 kg
  De här gröna kaffebönorna kommer från höglandet i Honduras. Beställ 1 kg för att göra din egen kafferostning hemma. Rekommendation från säljaren är City Roast / Full City Roast.
 • Melitta Bella Crema LaCrema 1 kg

  Melitta Bella Crema LaCrema 1 kg
  Kaffebönor, 1 kg, arabica
 • Kaffebönor GEVALIA Professional Continental 1kg

  Kaffebönor GEVALIA Professional Continental 1kg
 • Kaffebönor Arvid Nordquist Midnight Grown, mörkrost, 1kg

  Kaffebönor Arvid Nordquist Midnight Grown, mörkrost, 1kg
 • Caffè Mauro Decaf 500 g, hela bönor

  Caffè Mauro Decaf 500 g, hela bönor
  Vill du dra ner på koffeinet? Caffè Mauro är mycket stolta över sitt koffeinfria alternativ, som kom till efter att de bestämt sig för att göra en riktigt god koffeinfri espresso. De testade resultatet på ett antal espressokännare – och faktum var att ingen av dem kunde säga att espresson de drack var koffeinfri. Resultatet är en fantastisk produkt, som garanterat mättar dina kaffecravings. Tillverkad av koffeinfria gröna kaffebönor, cirka 25% Arabica och 75% Robusta.
 • Lavazza Espresso Qualita Rossa 1kg

  Lavazza Espresso Qualita Rossa 1kg
  Kaffebönor, 1 kg
 • Kaffebönor ZOÉGAS Skånerost 750g

  Kaffebönor ZOÉGAS Skånerost 750g
 • Kaffebönor Arvid Nordquist Espresso 1kg

  Kaffebönor Arvid Nordquist Espresso 1kg
 • Lavazza Qualità Rossa-kaffebönor, arabica/robusta, 1 kg

  Lavazza Qualità Rossa-kaffebönor, arabica/robusta, 1 kg
  Imponera på dina kollegor och vänner med Lavazza Qualità Rossa-kaffebönor.Lavazza Qualità Rossa-kaffebönor har maximal intensitet, kropp och smak och passar perfekt för vardagsespresso. De blandas av Lavazzas expertbryggare och passar perfekt för cappuccino, latte och espresso. Den utsökta söta aromen och den fylliga kryddiga eftersmaken gör smaken på de här Lavazza Qualità Rossa-kaffebönorna minnesvärd.Maximal intensitet med mycket smakToner av choklad och kryddor med fantastisk smakBlandning av robusta- och arabicabönorEspressoblandning som passar perfekt för filterbryggare, espressobryggare och kaffepressarHela kaffebönor för maximal färskhet
 • Lavazza Espresso Barista Gran Crema kaffebönor, 1 kg

  Lavazza Espresso Barista Gran Crema kaffebönor, 1 kg
  För dig som vill uppleva en stund av glädje med äkta italiensk espresso hemma!Lavazzas rostade kaffebönor är en blandning av arabicabönor från Honduras & Brasilien, och robustabönor från Indonesien. Resultatet blir toner av bitter, mörk choklad med en pepprig kryddighet och en eftersmak av söt honung. Och precis som namnet antyder, Gran Crema, bidrar robustabönorna till att espresson får en tjock och intensiv crema. Resultatet är en mellanrostad espresso med intensitet 7/10.För helautomatisk espressomaskin eller kaffekvarn.Öppnad förpackning förvaras svalt och torrt.
 • OBH Nordica Easy Grind GD4008S0

  OBH Nordica Easy Grind GD4008S0
  Nymalet kaffe är godast! Den här smidiga kaffekvarnen maler snabbt och effektivt kaffebönor för brygg- eller kokmalet kaffe. Kaffekvarn med knivar i rostfritt stål, För brygg- och kokkaffe, Plats för 75 g kaffebönor / 10 koppar kaffe, Pulsströmbrytare, 200 W.
 • Johan & Nyström Espresso La Bomba 500g

  Johan & Nyström Espresso La Bomba 500g
  Om du någon gång druckit espresso i de små kaffebarer som finns i södra Italien, framförallt Napoli, då vet du ungefär hur den här espresson smakar.Det höga inslaget av robusta gör att kaffet nästan helt saknar syra, istället finns det tydliga toner av jord och kakao. Drick den gärna med socker. Så skulle en italienare ha gjort. Blandningen innehåller, Uganda Robusta Kaweri Plantation, Brasilien Mogiana Coop, El Salvador Las Delicias Estate och Nicaragua Royal. Hela bönor.Bryggtips:Dosering: 19 gramTemp: 90 CBryggtid: 22-27 sekMängd: 55 ml
 • Classic Coffee Kaffebönor, Espresso Nero, intensiv och kryddig, 100 % Arabica, 1 kg

  Classic Coffee Kaffebönor, Espresso Nero, intensiv och kryddig, 100 % Arabica, 1 kg
  Arvid Nordquist kaffebönor med dess fylliga och mörka smak ger ett kraftfullt men ändå balanserat kaffe.Arvid Nordquist Espresso Nero smakar av en rik blandning av mörk choklad och nöt, vilket ger en balanserad och kvardröjande eftersmak. Kaffet har gjorts på 100 % Arabica-bönor från Brasilien, Centralamerika, Colombia och Indonesien. Det smakar av fruktig kakao och kryddig bittermandel. Espresson Nero är utmärkt för latte och cappuccino och smakar bäst när bryggs med hela bönor.Har en distinkt nötsmakInslag av mörk chokladTillverkad av Arabica-bönorHar en väl avvägd och elegant smakLyfter fram bäst smak när det kokasHållbart producerat i Brasilien, Centralamerika, Colombia och Östra AfrikaVikt: 1 kg
 • Kaffe Colombia Supremo HB 500g hela bönor 12st

  Kaffe Colombia Supremo HB 500g hela bönor 12st
 • Kaffe Gevalia Professional 1853 hela bönor 8x1000g

  Kaffe Gevalia Professional 1853 hela bönor 8x1000g
  Ett mörkrostat, harmoniskt kaffe med stor personlighet. Med smaker utöver det vanliga bidrar kaffet till vardagslyx och omtanke. Eldig, mogen och fruktig smak av mörka bigarråer samt läckra toner av k
 • Melitta BellaCrema kaffebönor LaCrema

  Melitta BellaCrema kaffebönor LaCrema
  LaCrema är perfekt om du vill ha en vanlig kopp kaffe eller en mildare cappuccino. De mellanrostade Arabicabönorna ger en fyllig smak och balanserad kropp. Specifikationer:- Vikt: 1,01 kg.-  Bönans styrka: 3/5
 • Kaffebönor BKI Mountain Brasil, mellanrost, 1000g

  Kaffebönor BKI Mountain Brasil, mellanrost, 1000g
 • Caffè Mauro DE LUXE 1 kg Kaffebönor

  Caffè Mauro DE LUXE 1 kg Kaffebönor
  DE LUXE Caffè Mauros absoluta topprodukt, en värdefull blend komponerad av de bästa Arabicabönor i kombination med ca 30% av de bästa Indiska Robustabönorna. De fantastiska Brasilianska Arabicabönorna som är en perfekt bas för blandningar, i kombination med de bästa Asiatiska Robusta bönorna ger kaffet toner av choklad och kryddighet. En bouquet av frukt och sötma samt en lätt ton av syra kommer från den höga andelen av väldoftande Costa Rica och Salvador Arabica bönor (totalt fem olika Arabicasorter i denna blandning).Resultatet blir en aromatisk, sammetslen blend med stor, fruktig bouquet och med en touche av choklad. DE LUXE passar lika perfekt som ren espresso som i alla specialkaffedrinkar. Bönorna är förpackade i 1 Kg påsar.
 • Gallitelli Caffè Classico - Kaffebönor - 1 kg

  Gallitelli Caffè Classico - Kaffebönor - 1 kg
  Beskrivning Vår "klassiska" blandning skapad för dem som älskar det sydländska konceptet italiensk espresso: Stor och tillfredsställande kropp 70% asiatisk och afrikansk Robusta 30% Arabica Krämfinish från mörk hasselnötsfärg. Intensiv och balanserad smak. Noter av rostat bröd och kryddor. Full Kort om Gallitelli Caffè Från det tidigaste skedet av detta äventyr började Luigi och Marco ta sina första steg in i kaffemaskinernas fascinerande värld, drivna av det entusiastiska engagemanget från sin far, Giuseppe. Efter att ha tillbringat 15 år i varuautomaternas värld, bestämmer sig Giuseppe för att lansera en ny parallell satsning: 1999 föddes rosteriet med uppdraget att producera den utsökta "intellektuella drycken" med varumärket GALLITELLI. Driven av en autentisk passion för rostning, börjar Giuseppe att förvandla gröna bönor för att skapa originella och allt mer raffinerade blandningar av "arabica" och "robusta" som kombinerar hantverk och teknisk innovation.
 • Arvid Nordquist Kaffebönor Espresso Sincero 1kg

  Arvid Nordquist Kaffebönor Espresso Sincero 1kg
  Arvid Nordquist Espresso Sincero (hela bönor) är ett elegant kaffe med härligt frisk smak. Mal dina egna bönor och njut av doft och smak.Classic Espresso Giusto rostas långsamt på italienskt manér. Det ger en espresso med kryddig nötkaraktär med inslag av kanderat socker, viss syrlighet och en rund och balanserad avslutning. Dessutom är Giusto Espresso både Fairtrade- och KRAV-märkt. Något som såklart bidrar till att Giusto Espresso har extra god eftersmak. Arvid Nordqvist Classic är klimatkompenserat till 100%.Hela bönor
 • Kaffebönor GEVALIA Professional Espresso Aroma Oro, KRAV, 1kg

  Kaffebönor GEVALIA Professional Espresso Aroma Oro, KRAV, 1kg
 • Kaffe ARVID.N Chefs Blend Bönor 1kg

  Kaffe ARVID.N Chefs Blend Bönor 1kg
 • Arvid Nordquist Kaffebönor Classic Midnight odlat kaffe, fylligt, extra mörkrostat, 1000g

  Arvid Nordquist Kaffebönor Classic Midnight odlat kaffe, fylligt, extra mörkrostat, 1000g
  Skäm bort dina smaklökar med en stark kopp välkryddat kaffe med Arvid Nordquist Classic Midnight odlat kaffe som har extra mörk rostning.Arvid Nordquist Classic Midnight odlat kaffe har låg syrlighet och bred karaktär. Avnjut varje klunk av ditt kaffe tillsammans med en stark och kryddig arom samt subtila inslag av mörk choklad. Dess fylliga och intensiva smak med rätt mängd av bitterhet och rökighet kommer att få dina smaklökar att längta efter nästa kopp kaffe.Producerar en kryddig smak med inslag av mörk chokladExtra mörkrostat, 100 % Arabica-bönor100 % UTZ-certifierat och 100 % koldioxidkompensationSyrlighet: LågVikt: 1 000 g
 • Lavazza Espresso Crema e Aroma 1kg

  Lavazza Espresso Crema e Aroma 1kg
  Kaffebönor, 1 kg
 • Kaffebönor A.NORDQUIST Green Forest, mellan-mörkrost, 1000g

  Kaffebönor A.NORDQUIST Green Forest, mellan-mörkrost, 1000g
 • Caffè Mauro Special Bar 1 kg, hela bönor

  Caffè Mauro Special Bar 1 kg, hela bönor
  Letar du efter ett kaffe med stark och unik karaktär att börja dagen med? Caffé Mauro Special Bar är ett starkt kaffe som ger dig en ordentlig koffeinskjuts till frukosten. Bönorna har en stark smak för sig och ger espresso med tjock och hållbar crema, men passar även bra att blanda med mjölk till en perfekt cappuccino eller latte. Den intensiva smaken mjukas upp av en påtaglig chokladsmak. Bönornas sammansättning är 20% Arabica från Sydamerika och 80% Robusta från Asien. Bör förvaras mörkt och svalt.
 • Kaffe Gevalia Golden Roast hela bönor 1000g

  Kaffe Gevalia Golden Roast hela bönor 1000g
  Mellanrost från Gevalia med inslag av hasselnöt och viss rökighet. Fruktig och välbalanserad. Hela bönor. 1000g.
 • Kaffebönor LAVAZZA Qualita Rossa 1kg

  Kaffebönor LAVAZZA Qualita Rossa 1kg
 • Caffè Mauro Respect Peru 1 kg, hela bönor

  Caffè Mauro Respect Peru 1 kg, hela bönor
  Caffé Mauro Respect Peru är ett klassiskt ekologiskt single origin-kaffe gjort på 100% Arabica. Det har en intensiv arom, men med mjuka blommiga toner och en hint av kakao. Med det här kaffet kombinerar Caffé Mauro den utmärkta kvaliteten hos ekologiska Arabica-bönor med socialt engagemang i Norandino-kooperativet i Peru. Genom detta stödjer de bättre levnadsvillkor för 7000 jordbrukarfamiljer som arbetar för solidaritet, återplantering och biologisk mångfald.Norandino-kooperativet främjar ett återplanteringsprojekt i Sierra de Piura och verkar för att upprätthålla områdets biologiska mångfald. Kaffet odlas i skuggan, och tack vare skyddet som vegetationen ger så skapar kaffeplantorna en trivsam miljö för ett stort antal flyttfåglar, reptiler, myror, fjärilar, fladdermöss, växter och andra organismer. För att bibehålla miljön skördas bönorna för hand.

Så rostar du kaffebönor

Rosta kaffebönor kan man göra hemma själv enkelt. Du kan göra det antingen direkt i en stekpanna eller i ugnen. Du behöver först och främst köpa råkaffe, orostade kaffebönor. En rejäl gjutjärnspanna ger bästa resultat om du vill rosta i panna. Se bara till att den är helt ren och inte har rester av några kryddor från gårdagens tacofärs. Tacokaffe har vi aldrig hört talas om, kanske av någon anledning som har med smak att göra.

Slå på fläkten på max, för det kommer att ryka en del. Rostar gör du sen på hög värme, nästan max. Lägg i bönorna först när pannan är het och rör om, titta, vänta, lyssna. Rör om med jämna mellanrum. Vänta aldrig längre än några sekunder mellan omrörningarna för att få en jämn rostning.

När du rostat i några minuter kommer bönorna att knastra och ge ifrån sig ljud. Då kan du sänka värmen och fortsätta röra om och rosta tills du känner dig nöjd. Kyl då ner bönorna fort genom att hälla över de till kalla metallkärl. Ha gärna två stycken så du kan slänga de mellan när kärlet har tagit upp värme. Sen är det bara att mala och brygga ditt kaffe!

Bryggare eller maskin till kaffebönor

Innan man kan få en kopp kaffe från hela kaffebönor måste de malas. Har man en helautomatisk kaffemaskin med kvarn är det bara fylla upp bönbehållaren. Använder du en kaffebryggare behöver du mala dina bönor för hand med en manuell eller elektrisk kaffekvarn först.

När man utgår från hela bönor kommer malningsgraden att påverka hur kaffet smakar i slutändan. Därför är det viktigt att komma ihåg vilken inställning man hade för just de kaffebönorna. Om du köper andra bönor med annan rostning kanske du måste justera malningen en aning för att hitta bästa aromerna.