Kaffebönor

Hela kaffebönor används i många espressomaskiner med inbyggd kvarn och fylls på i särskild behållare. Använder du kaffebryggare och har en kaffekvarn hemma kan du mala dina kaffebönor själv och brygga ett fantastiskt gott färskt kaffe. Ett frystorkat kaffe kan aldrig bli lika gott som det gjort på nymalda kaffebönor.

Enkelt köpa kaffebönor online

Här hittar du hela kaffebönor att beställa online från svenska nätbutiker. Kanske finns ditt favoritkaffe på storpack så se då till att beställa hem mycket på en gång och spara pengar.

De flesta paket är med färdigt rostade kaffebönor av sorterna Arabica eller Robusta. En del märken erbjuder orostade bönor om du vill göra din egen kafferostning.

Populärt inom kaffebönor

 • Witt Burning Love espressobönor

  Witt Burning Love espressobönor
  Burning Love-kaffet från Witt har helt enkelt fått sitt namn efter att det är känslan som uppstår när du dricker det. Paketet innehåller hela espressobönor som importerats från Afrika och Sydamerika, närmare bestämt Burundi, Brasilien och Colombia. Odlingen är unik och går ut på att man handplockar de mogna bären för att sedan soltorka dem med fruktköttet kvar på bönorna. Tekniken kallas Pulped Naturally och resulterar i en blandning mellan torkade och tvättade bönor. Tekniken ger en otrolig sötma till kaffets arom och smak.Burning Love har noter av jordgubbar och björnbär, samt en tydlig eftersmak av kakao och en mild, fruktig syrlighet.
 • Mauro de luxe 1 kg espressobönor

  Mauro de luxe 1 kg espressobönor
  De luxe från rosteriet Caffe': Mauro är ett mörkrostat kaffe med en söt, blommig och chokladrik smak. Inslagen av choklad beror på att bönorna odlats på fält kring kakaoplantager. Det blir&hellip:
 • Kaffebönor GEVALIA Professional 1853, KRAV, 1kg

  Kaffebönor GEVALIA Professional 1853, KRAV, 1kg
 • Kaffe Exclusive Fairtrade Eko 6x1000

  Kaffe Exclusive Fairtrade Eko 6x1000

Fler tips på kaffebönor

 • Bergstrands Meru FTO, 1kg

  Bergstrands Meru FTO, 1kg
  BRYGGBÖNA Perfekt balans mellan friskhet, kraft, njutning och engagemang. En 100 % Fairtradecertifierad blandning som skapar en smakexplosion som förenar bärig syrlighet med höstens klaraste dofter och mexikanska bönder med svenska kaffeälskare. Basen av bönorna kommer från UCIRI-kooperativet i Mexiko och COCLA-kooperativet i Peru där allt kaffe odlas efter ekologiska principer. Innan kooperativmedlemmarna organiserade sig hade de svårt att få vettigt betalt för sitt kaffe. Nu odlar de ett högkvalitativt kaffe som inte bara försörjer dem utan också hjälper till att betala för utbildning, sjukvård och infrastruktur. Bönorna från UCIRI och COCLA blandas upp med bönor från Indonesien och Etiopien. Bergstrands varsamma rostning skapar ett bryggkaffe som balanserar perfekt mellan friskhet, kraft, njutning och engagemang.
 • Arvid Nordquist Kaffebönor Espresso Sincero 1kg

  Arvid Nordquist Kaffebönor Espresso Sincero 1kg
  Arvid Nordquist Espresso Sincero (hela bönor) är ett elegant kaffe med härligt frisk smak. Mal dina egna bönor och njut av doft och smak.Classic Espresso Giusto rostas långsamt på italienskt manér. Det ger en espresso med kryddig nötkaraktär med inslag av kanderat socker, viss syrlighet och en rund och balanserad avslutning. Dessutom är Giusto Espresso både Fairtrade- och KRAV-märkt. Något som såklart bidrar till att Giusto Espresso har extra god eftersmak. Arvid Nordqvist Classic är klimatkompenserat till 100%.Hela bönor
 • Zoegas Intenzo hela bönor 450 g

  Zoegas Intenzo hela bönor 450 g
  Blandning av högvuxna bönor från Kenya som ger en varm fyllighet, balanserad av Strictly Hard Beans från Centralamerika. En fyllig mörkrost med toner av röda äpplen, där sötma och syra kompletterar varandra. 100% Arabicabönor. Passar extra bra till: Stark och salt mat, choklad, banan.
 • Johan & Nyström Espresso La Bomba 500g

  Johan & Nyström Espresso La Bomba 500g
  Om du någon gång druckit espresso i de små kaffebarer som finns i södra Italien, framförallt Napoli, då vet du ungefär hur den här espresson smakar.Det höga inslaget av robusta gör att kaffet nästan helt saknar syra, istället finns det tydliga toner av jord och kakao. Drick den gärna med socker. Så skulle en italienare ha gjort. Blandningen innehåller, Uganda Robusta Kaweri Plantation, Brasilien Mogiana Coop, El Salvador Las Delicias Estate och Nicaragua Royal. Hela bönor.Bryggtips:Dosering: 19 gramTemp: 90 CBryggtid: 22-27 sekMängd: 55 ml
 • Kaffe LAVAZZA Qualita Oro Bönor 1000g.

  Kaffe LAVAZZA Qualita Oro Bönor 1000g.
  Kaffe LAVAZZA Qualita Oro Bönor 1000g.
 • Caffè Mauro Premium (f.d.Onda d´Oro) 1 Kg

  Caffè Mauro Premium (f.d.Onda d´Oro) 1 Kg
  Premium En inhemsk variant av De Luxe med 50/50 Arabica och Robusta. Denna produkt är till för de som älskar den äkta italienska traditionen, när det gäller kaffeblandningar. En krämig kopp espresso med fyllig och ihärdig arom. Bönorna är förpackade i 1 kg påsar.
 • Kaffebönor Arvid Nordquist Midnight Grown, mörkrost, 1kg

  Kaffebönor Arvid Nordquist Midnight Grown, mörkrost, 1kg
 • Kaffebönor LAVAZZA Crema Ricca 1kg

  Kaffebönor LAVAZZA Crema Ricca 1kg
 • Caffè Mauro Value 1 kg, hela bönor

  Caffè Mauro Value 1 kg, hela bönor
  Letar du efter en läcker kaffeblandning, speciellt utvecklad för helautomatiska kaffemaskiner? Då är Value-blandningen från italienska Caffè Mauro ett självklart val. Blandningen utgörs av de bästa Robusta-varianterna från Asien, balanserade med de finaste Arabica-varianterna från Brasilien. Det ger en kaffeupplevelse med rik och ihållande smak, kryddig doft och tydliga toner av choklad. Bör förvaras mörkt och svalt.
 • Teburk Black Jap 1 kg

  Teburk Black Jap 1 kg
  Plåtburk för 1 kg te i samma design som du hittar i kaféer och teaffärer. Snygg som dekoration och som "köksburk"  för te men också en snygg burk för kaffebönor eller andra saker. Vi rekomenderar&hell
 • Kaffe ARVID.N MidnightGrown Bönor 1000g.

  Kaffe ARVID.N MidnightGrown Bönor 1000g.
  Kaffe ARVID.N MidnightGrown Bönor 1000g.
 • Lavazza Cafe Crema Dolce - 1kg

  Lavazza Cafe Crema Dolce - 1kg
  Kaffebönor, 1 kg
 • Kaffebönor GEVALIA Professional Espresso Aroma Oro, KRAV, 1kg

  Kaffebönor GEVALIA Professional Espresso Aroma Oro, KRAV, 1kg
 • Caffè Mauro Original 1 kg, hela bönor

  Caffè Mauro Original 1 kg, hela bönor
  Caffé Mauro Original har en intensivt rik och kryddig smak, med 80% Arabica-bönor. Det påminner om en norditaliensk blandning men det förblir ett starkt espressokaffe som gör sig riktigt bra i cappuccino och latte, likväl som för caffè crema eller lungo.Under den varsamma rostningen hanteras bönorna enligt tostatura lenta-processen, unik för Caffé Mauro, och 80/20-blandningen sker först efter rostningen. Du får ett klassiskt kaffe som sätter ett leende på läpparna med sin perfekta crema. Förvara mörkt och svalt.
 • Bergstrands Espresso 8.2 fto, 1kg

  Bergstrands Espresso 8.2 fto, 1kg
  ESPRESSO, mellanrost Söta toner av choklad och tobak med en lång syrlig eftersmak. Det här är en av de absolut bästa och godaste kaffesorterna som du kan dricka enligt Bergstrands. Med bästa menar dem att det verkligen gör gott. Espresson är nämligen dubbelcertifierad, det vill säga både Krav- och Fairtrademärkt. Detta är möjligt då 80 % av blandningen består av arabicabönor från kooperativet i UCIRI i södra Mexiko och Cocla i Peru. Två producenter som garanterar att kaffet är både schyst producerat och smakar gott. Arabicabönorna balanseras upp av 20 % robustabönor från Kagera i Tanzania, en stark partner till de syrliga arabicabönorna. Ett friskt och trevligt kaffe med ljus crema. Det är mellanrostat vilket är ovanligt för espresso, gott till det mesta, alla timmar på dygnet. Espresson håller ihop det bra med alla former av mjölk och är den perfekta avslutningen på en god middag ihop med en mild avec. Mer syrlighet och godhet till folket!
 • Lavazza Qualità Rossa-kaffebönor, arabica/robusta, 1 kg

  Lavazza Qualità Rossa-kaffebönor, arabica/robusta, 1 kg
  Imponera på dina kollegor och vänner med Lavazza Qualità Rossa-kaffebönor.Lavazza Qualità Rossa-kaffebönor har maximal intensitet, kropp och smak och passar perfekt för vardagsespresso. De blandas av Lavazzas expertbryggare och passar perfekt för cappuccino, latte och espresso. Den utsökta söta aromen och den fylliga kryddiga eftersmaken gör smaken på de här Lavazza Qualità Rossa-kaffebönorna minnesvärd.Maximal intensitet med mycket smakToner av choklad och kryddor med fantastisk smakBlandning av robusta- och arabicabönorEspressoblandning som passar perfekt för filterbryggare, espressobryggare och kaffepressarHela kaffebönor för maximal färskhet
 • Lavazza Caffe Crema Classico - 1kg

  Lavazza Caffe Crema Classico - 1kg
  Kaffebönor, 1 kg, arabica, robusta
 • Kaffe SABROSA Espresso Hela Bönor 1000g

  Kaffe SABROSA Espresso Hela Bönor 1000g
 • Kaffebönor LAVAZZA Aroma Top 1kg

  Kaffebönor LAVAZZA Aroma Top 1kg
 • Bergstrands Espresso 7.3, 1kg

  Bergstrands Espresso 7.3, 1kg
  ESPRESSOBÖNA Kraftig smak med jordiga toner och nyanser av mörk choklad och körsbär. Det här är en espresso du aldrig glömmer. Bergstrands mörkaste Espresso ger dig en smakupplevelse som bara växer och växer. Blandningen är gjord på 30 % robustabönor från Indien och Kamerun där kvaliteterna från robustan ökar och förädlas i munnen. Det här ger mycket smak med jordiga toner som friskas upp av 70 % högväxta arabicabönor från Guatemala med syrliga och blommiga toner. Espresson är stabil att jobba med och passar därför både för proffsen och hemmabaristan. Den ger dig en rejäl skjuts som ren espresso och mjölken en ordentlig match om huvudrollen i cappuccinon eller latten. Nyanser av mörk choklad och en fint avvägd syra gör att den passar perfekt ihop med en brandy. Är du redo för en Espresso Forte rostat på Ringön?
 • Kaffe ARVID.N DivinoEspresso Bönor 1000g.

  Kaffe ARVID.N DivinoEspresso Bönor 1000g.
  Kaffe ARVID.N DivinoEspresso Bönor 1000g.
 • Kaffebönor Arvid Nordquist Espresso Sincero 1kg

  Kaffebönor Arvid Nordquist Espresso Sincero 1kg
 • Kaffe GEVALIA Espr. Bönor Mastro E 1000g.

  Kaffe GEVALIA Espr. Bönor Mastro E 1000g.
  Kaffe GEVALIA Espr. Bönor Mastro E 1000g.
 • Kaffe Gevalia Professional Dark hela bönor 1kg

  Kaffe Gevalia Professional Dark hela bönor 1kg
  Ett mörkrostat, välbalanserat kaffe av 100% Arabicabönor med stor personlighet. Inslag av kanel och fänkål i doften och en rökighet i smaken. Hela bönor.
 • Kaffe LAVAZZA Qualita Rossa Bönor 1000g.

  Kaffe LAVAZZA Qualita Rossa Bönor 1000g.
  Kaffe LAVAZZA Qualita Rossa Bönor 1000g.
 • Kaffe ARVID.N Original Blend Bönor 1000g.

  Kaffe ARVID.N Original Blend Bönor 1000g.
  Kaffe ARVID.N Original Blend Bönor 1000g.
 • Kaffebönor LAVAZZA La Reserva Tierra 1000g

  Kaffebönor LAVAZZA La Reserva Tierra 1000g
 • Ristretto 250g

  Ristretto 250g
  KAFFEBÖNOR, kraftig mörkrost Ristretto kaffebönor är intensivt rostade och ger kaffet en kryddig karaktär med toner av tobak och choklad. Kaffet passar utmärkt till både brygg och espresso. 100 % ekologiskt kaffe. Med Ristretto kaffebönor får du ett gott och mångsidigt kaffe för hela dagen. Gör en cappuccino av det på morgonen för en skön morgonkänsla och få upp energin med en härlig ristretto på eftermiddagen.
 • Kaffe Arvid Nordquist Classic Espresso Nero Divino hela bönor 6x1000g

  Kaffe Arvid Nordquist Classic Espresso Nero Divino hela bönor 6x1000g
  Arvid Nordquist Nero Divino är en kraftig espresso med inspiration från norra Italien. Kaffet har en nötig arom med en ton av choklad. Den fylliga smaken balanseras med eleganta toner av sötma. Efters
 • Kaffebönor BKI Mountain Brasil, mellanrost, 1000g

  Kaffebönor BKI Mountain Brasil, mellanrost, 1000g
 • Kaffe ARVID.N Ethic Harvest Bönor 1000g.

  Kaffe ARVID.N Ethic Harvest Bönor 1000g.
  Kaffe ARVID.N Ethic Harvest Bönor 1000g.
 • Kaffe Arvid Nordquist Classic Fullroast Field hela bönor 6x1000g

  Kaffe Arvid Nordquist Classic Fullroast Field hela bönor 6x1000g
  Fullroast Field har en tydlig nötkaraktär i sin arom. Smaken är fyllig med nötiga toner, en behaglig beska med låg syrlighet och tydlig sötma. Medelfyllig eftersmak med lätt ton av karamell. Classic k
 • Arvid Nordquist Kaffebönor Classic Midnight odlat kaffe, fylligt, extra mörkrostat, 1000g

  Arvid Nordquist Kaffebönor Classic Midnight odlat kaffe, fylligt, extra mörkrostat, 1000g
  Skäm bort dina smaklökar med en stark kopp välkryddat kaffe med Arvid Nordquist Classic Midnight odlat kaffe som har extra mörk rostning.Arvid Nordquist Classic Midnight odlat kaffe har låg syrlighet och bred karaktär. Avnjut varje klunk av ditt kaffe tillsammans med en stark och kryddig arom samt subtila inslag av mörk choklad. Dess fylliga och intensiva smak med rätt mängd av bitterhet och rökighet kommer att få dina smaklökar att längta efter nästa kopp kaffe.Producerar en kryddig smak med inslag av mörk chokladExtra mörkrostat, 100 % Arabica-bönor100 % UTZ-certifierat och 100 % koldioxidkompensationSyrlighet: LågVikt: 1 000 g
 • Kaffebönor Arvid Nordquist Espresso 1kg

  Kaffebönor Arvid Nordquist Espresso 1kg
 • Caffè Mauro Special Bar 1 kg, hela bönor

  Caffè Mauro Special Bar 1 kg, hela bönor
  Letar du efter ett kaffe med stark och unik karaktär att börja dagen med? Caffé Mauro Special Bar är ett starkt kaffe som ger dig en ordentlig koffeinskjuts till frukosten. Bönorna har en stark smak för sig och ger espresso med tjock och hållbar crema, men passar även bra att blanda med mjölk till en perfekt cappuccino eller latte. Den intensiva smaken mjukas upp av en påtaglig chokladsmak. Bönornas sammansättning är 20% Arabica från Sydamerika och 80% Robusta från Asien. Bör förvaras mörkt och svalt.
 • Kaffe Zoegas Dark Zenit 750g hela bönor

  Kaffe Zoegas Dark Zenit 750g hela bönor
 • Minova mellanrostat kaffe hela bönor 450 g (10-pack)

  Minova mellanrostat kaffe hela bönor 450 g (10-pack)
  Det vackra området Minova i nordöstra Kongo har gett namn till vårt mellanrostade ekologiska kaffe. Den pigga och lätt syrliga smaken med nyanser av nypon passar dig som föredrar en lätt rostnin
 • Bergstrands Creme, 1kg

  Bergstrands Creme, 1kg
  BRYGGBÖNA Tydliga spår av nyrostat bröd och citrus med en lång eftersmak. Skapades för det legendariska etablissemanget Café Creme vid Kungsportsplatsen i Göteborg på det glada 80-talet. Café Creme finns inte längre kvar men blandningen får fler fans för varje år som går. Först känner du spår av citrus sedan fylls du av en jordig och djup eftersmak. Passar perfekt för presskaffe då det har en förlåtande karaktär och blir gott även om man slarvar lite i själva pressprocessen. I den här blandningen har Bergstrands kaffenestor Thomas Myrén valt att mixa kraftigt råkaffe från Indonesien med friskt syrligt kaffe från Guatemala. Creme är ett flexibelt kaffe då det fungerar bra i alla bryggmetoder. Testa själv med mjölk och en rostad macka till frukost, eller okomplicerat svart för att runda av en god middag.
 • Kaffe Colombia Supremo HB 500g hela bönor 12st

  Kaffe Colombia Supremo HB 500g hela bönor 12st
 • Kaffe Gevalia Golden Roast hela bönor 1000g

  Kaffe Gevalia Golden Roast hela bönor 1000g
  Mellanrost från Gevalia med inslag av hasselnöt och viss rökighet. Fruktig och välbalanserad. Hela bönor. 1000g.
 • Julkaffe Noheri Nziza hela bönor 450 g

  Julkaffe Noheri Nziza hela bönor 450 g
  Hela bönor – Ett härligt fylligt julkaffe med smak av apelsin och smörkola. Fylligt julkaffe mad smak av apelsin och smörkola. Ekologiskt certifierade Arabicabönor från Kongo, Rwanda och Etiop
 • Kaffe LAVAZZA Crema Aroma Bönor 1000g.

  Kaffe LAVAZZA Crema Aroma Bönor 1000g.
  Kaffe LAVAZZA Crema Aroma Bönor 1000g.
 • Kaffe GEVALIA 1853 hela bönor 1000g.

  Kaffe GEVALIA 1853 hela bönor 1000g.
  Kaffe GEVALIA 1853 hela bönor 1000g.
 • Kaffebönor LAVAZZA Top Class 1kg

  Kaffebönor LAVAZZA Top Class 1kg
 • Kaffebönor LAVAZZA Reserva De Tierra 1000g

  Kaffebönor LAVAZZA Reserva De Tierra 1000g
 • Björklunds Svartån, 500g

  Björklunds Svartån, 500g
  BRYGGBÖNA, kraftig mörkrost Kraftig, fyllig och mustig Ett kraftfullt och fylligt kaffe med tydliga toner av rost. Smakrikt med intensiva toner av mörk choklad och körsbär. Bönorna från Colombia bygger grunden i kryddigheten och beskan. De andra bönorna från Central- och Sydamerika tillför kraft samt fruktighet, för att tillsammans leverera ett smakrikt kaffe.
 • Mauro premium 1 kg espressobönor

  Mauro premium 1 kg espressobönor
  Premium från Caffe': Mauro är ett mediumrostat kaffe med aromatisk och kraftig kaffesmak. Det är en kryddig och stark espresso, som också slår igenom bra med "chokladiga" toner i mjölkkaffe. Bönorn
 • Kaffebönor LAVAZZA Qualita Oro 1kg

  Kaffebönor LAVAZZA Qualita Oro 1kg
 • Kaffe Zoégas Skånerost hela bönor 750g

  Kaffe Zoégas Skånerost hela bönor 750g
  Kärv mörkrost med behaglig fruktighet och toner av mörka bär. Blandning av bönor från Östafrika och Brasilien, väl avvägt med högvuxna bönor från Centralamerika. 100% Arabicabönor.
 • Björklunds Hammarby, 500g

  Björklunds Hammarby, 500g
  ESPRESSOBÖNA, mörkrostat Kryddig, fruktig och chokladig. Ett kraftfullt kaffe som går i traditionell italiensk espressostil. De brasilianska bönorna bidrar med kryddig fyllighet och toner från choklad. Den lena sötman kommer från hög höjd i Nicaragua. Tillsammans skapar bönorna en härlig mjuk sydeuropeisk espresso.

Så rostar du kaffebönor

Rosta kaffebönor kan man göra hemma själv enkelt. Du kan göra det antingen direkt i en stekpanna eller i ugnen. Du behöver först och främst köpa råkaffe, orostade kaffebönor. En rejäl gjutjärnspanna ger bästa resultat om du vill rosta i panna. Se bara till att den är helt ren och inte har rester av några kryddor från gårdagens tacofärs. Tacokaffe har vi aldrig hört talas om, kanske av någon anledning som har med smak att göra.

Slå på fläkten på max, för det kommer att ryka en del. Rostar gör du sen på hög värme, nästan max. Lägg i bönorna först när pannan är het och rör om, titta, vänta, lyssna. Rör om med jämna mellanrum. Vänta aldrig längre än några sekunder mellan omrörningarna för att få en jämn rostning.

När du rostat i några minuter kommer bönorna att knastra och ge ifrån sig ljud. Då kan du sänka värmen och fortsätta röra om och rosta tills du känner dig nöjd. Kyl då ner bönorna fort genom att hälla över de till kalla metallkärl. Ha gärna två stycken så du kan slänga de mellan när kärlet har tagit upp värme. Sen är det bara att mala och brygga ditt kaffe!

Bryggare eller maskin till kaffebönor

Innan man kan få en kopp kaffe från hela kaffebönor måste de malas. Har man en helautomatisk kaffemaskin med kvarn är det bara fylla upp bönbehållaren. Använder du en kaffebryggare behöver du mala dina bönor för hand med en manuell eller elektrisk kaffekvarn först.

När man utgår från hela bönor kommer malningsgraden att påverka hur kaffet smakar i slutändan. Därför är det viktigt att komma ihåg vilken inställning man hade för just de kaffebönorna. Om du köper andra bönor med annan rostning kanske du måste justera malningen en aning för att hitta bästa aromerna.