Kungligt Kaffe » Kaffe » Kaffebönor

Märken på kaffebönor:

Kaffebönor

Hela kaffebönor används i många espressomaskiner med inbyggd kvarn och fylls på i särskild behållare. Använder du kaffebryggare och har en kaffekvarn hemma kan du mala dina kaffebönor själv och brygga ett fantastiskt gott färskt kaffe. Ett frystorkat kaffe kan aldrig bli lika gott som det gjort på nymalda kaffebönor.

Enkelt köpa kaffebönor online

Här hittar du hela kaffebönor att beställa online från svenska nätbutiker. Kanske finns ditt favoritkaffe på storpack så se då till att beställa hem mycket på en gång och spara pengar.

De flesta paket är med färdigt rostade kaffebönor men en del märken erbjuder orostade bönor om du vill göra din egen kafferostning.

Populärt inom kaffebönor

 • Kaffe Zoégas Mollbergs blandning hela bönor 750g

  Mustig mörkrost med elegant smak och toner av svarta vinbär och smörkola. Kaffet får sin arom och långa eftersmak från en stor andel högvuxna Kenyabönor som blandats med bönor från Central-
 • Kaffe Gevalia Ecologico hela bönor mellanrost 12x500g

  Gevalia ekologiska kaffebönor har odlats på gårdar där man arbetar för en hållbar utveckling. Resultatet är bönor av absolut bästa kvalitet som ger en härlig, fruktig karaktär med viss syrl
 • Mauro de luxe 1 kg espressobönor

  Caffe Mauro är en 60 årig historia som startade med den ambitiöse och handlingskraftige Demetrio Mauro. År 1949 startade han med en mindre kafferostningsmaskin med en kapacitet på 20 kg kaffe och
 • Kaffe Zoégas Skånerost hela bönor 750g

  Kärv mörkrost med behaglig fruktighet och toner av mörka bär. Blandning av bönor från Östafrika och Brasilien, väl avvägt med högvuxna bönor från Centralamerika. 100% Arabicabönor.

Fler tips på kaffebönor

 • Herbaria Kaffe Anna Malda Bönor 250 g

  Malda kaffebönor från Herbaria. Kaffet Anna är djärv espresso med en intensiv bärig och kryddig smak av mörk choklad, råsocker och en hint av kanel. Blandningen består av arabicabönor från Peru. Kommer i en förpackning med 250 gram malda bönor.
 • Kaffe ARVID.N DivinoEspresso Bönor 1000

  Arvid Nordquist kaffebönor med dess fylliga och mörka smak ger ett kraftfullt men ändå balanserat kaffe. Arvid Nordquist Espresso Nero smakar av en rik blandning av mörk choklad och nöt, vilket ger en balanserad och kvardröjande eftersmak. Kaf
 • Kaffe ZOÉGAS Bönor Mollbergs 750g

  Zoegas® Mollbergs Blandning kaffebönor har en rik och mörk rostning som ger en intensiv och fyllig smak. Dessa Zoegas® Mollbergs Blend kaffebönor är en blandning av 100 % Arabica-bönor med subtila inslag av svarta vinbär och kola. Blandninge
 • Classic Coffee Kaffebönor, Arvid Nordquist Mörk, hela Arabica-bönor, mörkrostat, 1 kg

  Börja dagen med en varm kopp Classic Arvid Nordquist Mörk kaffebönor för en intensiv smak och arom.Classic Arvid Nordquist Mörk kaffebönor är hela och mörkrostade Arabica-bönor som handplockats från Brasilien och Centralamerika. De har fylliga inslag av karamell, björnbär, cederkrydda och valnöt. En nybryggd kopp kaffe smakar underbart och välbalanserat. Den har en långvarig eftersmak av balanserad bitterhet och syrlighet.Innehåller mörkrostade och hela Arabica-bönorHar fylliga inslag av karamell, björnbär, cederkrydda och valnötHandplockade från Brasilien och CentralamerikaKapacitet: 1 kgAntal: 6Produktblkad
 • Kaffe Espresso Gevalia Napolet hela bönor 8st

 • Melitta CaféBar Selection Espressobönor Classic

  För dig som vill ha en perfekt espresso med en balanserad och aromatisk kaffesmak. Specifikationer:- 100% Arabicabönor- 1 kg.- Rainforest Alliance certifierade. 
 • Melitta BellaCrema kaffebönor Espresso

  Om du vill ha en utsökt espresso eller en stark bas till din Macchiato, Cappuccino eller Latte är detta rätt bönor för dig. De kraftigt rostade Arabicabönorna ger en intensiv och kryddig smak. Specifikationer:- Bönans styrka: 4,5/5- Vikt: 1,01 kg. 
 • Kaffe Arvid Nordquist Classic Colombia Supremo hela bönor 12x500g

  Mörkrostat kaffe. Komplex smak med angenäm syrlighet, medium fyllighet samt ett avslut och doft av karamell. Kaffet är av typerna Caturra och Castillo, de växer på cirka 1700 meters höjd på bra
 • Caffè Mauro Caffè Mauro Concerto 1 Kg

  En kraftig, fyllig blandning med stor kropp, för en kraftigare, på gränsen till bitter smak. En symfoni av smaker med alla de typiska egenskaperna av de tidigaste Medelhavstraditionerna. Caffè Concerto skapas med ca 80-90% av de bästa indiska robustasorter som tillsammans med några procent Arabica får sin unika kvalitet och fantastiska smak. Du som tror dig inte tycka om espresso-blandningar med mycket robustakaffe borde testa Concerto som är en mycket spännande annorlunda espresso utan den karaktäristiska "träigheten" som dålig robusta kan ge... Perfekt lämpad som mokakaffe till frukost, med eller utan mjölk, men även som espresso för dig med lite "tuffare" krav. Perfekt i helautomatiska espressomaskiner.
 • Arvid Nordquist Kaffebönor, Arvid Nordquist Reko, hela Arabica-bönor, mörkrostat, 1 kg

  Börja dagen med en varm kopp Classic Arvid Nordquist Reko kaffebönor för en uppfriskande smak och arom.Classic Arvid Nordquist Reko kaffe är tillverkat av mörkrostade, hela Arabica-bönor, som är handplockade från Honduras, Etiopien, Laos, Indonesien och Nicaragua. Det har en fyllig arom av nötter och mandlar och en kryddig eftersmak av lakrits. När det här kaffet bryggs får du en perfekt blandning av bitterhet, sötma och fruktig syrlighet för ett äkta kvalitetskaffe.Innehåller mörkrostade och hela Arabica-bönorHar fyllig arom av mandlar och nötterHar kryddig eftersmak med ett inslag av lakritsKapacitet: 1 kgAntal: 6Produktblad
 • Bergstrands Bergstrands Espresso 8.2 fto, 1kg 2601203 Replace: N/ABergstrands Bergstrands Espresso 8.2 fto, 1kg

  ESPRESSO, mellanrost Söta toner av choklad och tobak med en lång syrlig eftersmak. Det här är en av de absolut bästa och godaste kaffesorterna som du kan dricka enligt Bergstrands. Med bästa menar dem att det verkligen gör gott. Espresson är nämligen dubbelcertifierad, det vill säga både Krav- och Fairtrademärkt. Detta är möjligt då 80 % av blandningen består av arabicabönor från kooperativet i UCIRI i södra Mexiko och Cocla i Peru. Två producenter som garanterar att kaffet är både schyst producerat och smakar gott. Arabicabönorna balanseras upp av 20 % robustabönor från Kagera i Tanzania, en stark partner till de syrliga arabicabönorna. Ett friskt och trevligt kaffe med ljus crema. Det är mellanrostat vilket är ovanligt för espresso, gott till det mesta, alla timmar på dygnet. Espresson håller ihop det bra med alla former av mjölk och är den perfekta avslutningen på en god middag ihop med en mild avec. Mer syrlighet och godhet till folket!
 • Kaffe Dark Mountain Hela bönor 6x1000g

 • Kaffe Gevalia Mastro Lorenzo Napoletana hela bönor 8x1000g

  En stark espresso med bra balans i angenäm syditaliensk stil. I de välkomponerade blandningarna döljer sig smaktoner av bland annat smörkola, kanel och choklad. 8st förpackningar á 1000g.
 • Bergstrands Bergstrands Antigua Guatemala, 1kg 2600503 Replace: N/ABergstrands Bergstrands Antigua Guatemala, 1kg

  BRYGGBÖNA Pigg och syrlig med mustig kropp. Antigua är något så ovanligt som ett kaffe som passar vid alla tillfällen men ändå har massor med karaktär. Passar lika bra till croissanten vid frukost, som till Prinsesstårtan på kalaset eller till att runda av en god fiskmiddag. Mustig styrka som balanseras med väl avvägd syrlighet. Fräscht, grönt och örtigt är ord som normalt kopplas samman med te men i det här fallet passar perfekt för att beskriva denna aromatiska lagspelare. Ett elegant kaffe som lyfts fram av en mycket varsam rostning. Basen i blandningen är kaffebönor som odlas högt uppe i de vulkaniska bergen kring staden Antigua i södra Guatemala. Endast de bönor som odlas i just det här området får klassas som genuine Antigua, en kvalitetsstämpel som säkerställer ett riktigt gott kaffe. Antiguabönorna blandar vår kaffemakare Thomas Myrén sedan med utvalda bönor från Brasilien, Kenya, Indonesien och Colombia för att få fram den perfekta balansen mellan styrka och syrlighet.
 • Melitta CaféBar Selection kaffebönor medium roast

  För alla kaffeälskare kommer här ett harmoniskt och mjukt kaffe bestående av 100% Arabicabönor. Specifikationer:- 100% Arabicabönor- Rainforest Alliance certifierade- 1 kg. 
 • Björklunds Björklunds Hammarby, 500g 10166 Replace: N/ABjörklunds Björklunds Hammarby, 500g

  ESPRESSOBÖNA, mörkrostat Kryddig, Fruktig och Chokladig Ett kraftfullt kaffe som går i traditionell italiensk espressostil. De brasilianska bönorna bidrar med kryddig fyllighet och toner från choklad. Den lena sötman kommer från hög höjd i Nicaragua. Tillsammans skapar bönorna en härlig mjuk sydeuropeisk espresso.
 • Eko Hela Kaffebönor Okapi 425g - 42% rabatt

  Ekologiska kaffebönor från Kivusjön i Kongo. Kaffet ger en härlig fyllighet med smak av söta plommon och kakao. 
 • Witt Capaz kaffebönor

  Capaz från Witt är 100 % Arabica-bönor som härstammar från Colombia. Låt inte namnet "tvättade bönor" lura dig, det är nämligen inte riktigt vad det låter som. Det är en teknik som ger det färdigbryggda kaffet en unik karaktär och otroligt god smak. Tvättat kaffe omnämns ofta som "rent" i smaken, mycket tack vare att smaken är ren från noter som annars hade kommit från fruktköttet. När kaffebönorna tvättas betyder det i praktiken att de mogna bönorna handplockas och sorteras i vattentankar, varefter man "tvättar" bort fruktköttet så att bara själva bönan finns kvar.Capaz-bönorna från Witt odlas i Colombia i Cauca-regionen i vulkanisk jord. Farmen drivs uteslutande av kvinnor som är en del av "Women's Coffee Project", som stöder kvinnor i kampen för jämlikhet. Bönorna har en framträdande sötma med noter av tropisk frukt och ljus sirap, vilket bidrar till kaffets runda och mjuka smak.
 • Melitta BellaCrema kaffebönor LaCrema

  LaCrema är perfekt om du vill ha en vanlig kopp kaffe eller en mildare cappuccino. De mellanrostade Arabicabönorna ger en fyllig smak och balanserad kropp. Specifikationer:- Vikt: 1,01 kg.-  Bönans styrka: 3/5
 • Kaffe Zoegas Dark Zenit 750g hela bönor

 • Kaffe Colombia Supremo HB 500g hela bönor 12st

 • Kaffe ZOÉGAS Bönor Skånerost 750g

  Zoégas Skånerost är en klassisk mörkrost med toner av lakrits, kakao och nöt och en lång eftersamk av mogna bär. Kaffet får sin unika karaktär från bland annat brasilianska pärlbönor, högvuxna bönor från Centralamerika kompletterat med
 • Kaffe Gevalia Ecologico hela bönor mörkrost 8x1000g

  Gevalia Professional Ecologico Hela Bönor Mörkrost. Ett fylligt och smakrikt kaffe med välbalanserad fruktig smak. 100% KRAV, 100% Rainforest Alliance certifierat råkaffe, odlat med hänsyn till m
 • Kaffe Löfbergs Cumbia Espresso hela bönor 8x500g

  Ovanligt fyllig för att vara en arabicaespresso - samtidigt elegantbalans mellan intensiv russinsötma och blommig nedtonad syrlighet.Doften domineras av kakao och i den härligt långa eftersmakenfr
 • Löfbergs Hela Bönor Kharisma

 • Kaffe Arvid Nordquist Classic Espresso Oro Generoso hela bönor 6x1000g

  Oro Generoso är Arvid Nordquists mest intensiva espresso med inspiration från södra Italien. Den större delen otvättat kaffe ger en espresso med gyllenbrun crèma. Smaken är fyllig och intensiv
 • Kaffe STAPLES Premium Bönor 1kg

  Innehåller mörkrostade bönor från Latinamerika. Intensivt och kraftfull med en lätt fruktighet. Ett intensivt, kaffe med en bra balans mellan fyllighet och syrlighet. Chokladiga toner möter sig med lätt bär-likt fruktighet i eftersmaken. 100%
 • Björklunds Björklunds Burundi Kibongo, 250g 11646 Replace: N/ABjörklunds Björklunds Burundi Kibongo, 250g

  ESPRESSO, ljusrostat 18 Hills Kibingo tvättstation ligger i distriktet Kayanza i norra Burundi. Själva tvättstationen ligger på 1893 m.ö.h. Kibingo är central för 3553 registrerade kaffeodlare, utspridda över 18 kullar i området. Distriktet Kayanza anses vara optimalt lämpad för kaffeodling. Med högt belägna odlingar och rika vulkaniska jordar, har bönderna de bästa förutsättningarna att producera fantastiska kaffe.    Böntyp: Bourbon Process: Tvättat Odlingshöjd: 1600-1900 möh Producent: Kibingo CWS Ursprungsland: Burundi Region: Kayanza Province
 • Kaffe Löfbergs Mountain HB 500g hela bönor 16st

 • Hario Retro Coffee Roaster

  Nu kan du äntligen få ditt kaffe precis så som du vill ha det! Med denna snygga kafferostade från Hario kan du själv rosta dina kaffebönor och få precis den smak du vill ha och älskar. Kafferostaren har en läcker retro design som blir en snygg inredningsdetalj i köket när den inte används. Den har en kapacitet på 50 gram bönor och är tillverkad för hand i värmetåligt glas. Bjud dina gästerpå en underbar kopp egenrostat kaffe efter middagen. De kommer garanterat att bli imponerade! Specifikationer:- Handgjord med värmetåligt glas- Kapacitet på 50g kaffebönor 
 • Kaffe ARVID.N Espresso Sincero Bönor 1k

  Classic Espresso Giusto rostas långsamt på italienskt manér. Det ger en espresso med kryddig nötkaraktär med inslag av kanderat socker, viss syrlighet och en rund och balanserad avslutning. Dessutom är Giusto Espresso både Fairtrade- och KRAV-
 • Estate Coffe Kaffebönor Daterra Reserve 200g

  Kaffebönor från Estate Coffe. Ett mildare mellanrostkaffe med fruktig smak och balanserad ton. Avnjut kaffet som det är eller tillsammans med en citronkaka eller en syrlig sorbet. Med mjölk i kaffet så får du en mildare smak.
 • Mauro concerto 1 kg

  Caffe Mauro är en 60 årig historia som startade med den ambitiöse och handlingskraftige Demetrio Mauro. År 1949 startade han med en mindre kafferostningsmaskin med en kapacitet på 20 kg kaffe och
 • Kaffe Zoégas Cultivo hela bönor 750g

  Den mörka rostningen gör kaffet friskt med en välbalanserad fyllighet, med toner av blå plommon och nötter. Fairtrade- och KRAV-märkt blandning med bönor från Östafrika, Central- och Sydameri
 • Löfbergs Hela Bönor Crescendo

 • Peter Larsen Ekologisk Fairtrade

  Kaffet i denna blandning är av höglands Arabica bönor som har en mjuk, lätt syrlig och fyllig arom, som med garanti för dig bra ivarje kaffekopp.
 • Bergstrands Bergstrands Creme, 1kg 500921 Replace: N/ABergstrands Bergstrands Creme, 1kg

  BRYGGBÖNA Tydliga spår av nyrostat bröd och citrus med en lång eftersmak. Skapades för det legendariska etablissemanget Café Creme vid Kungsportsplatsen i Göteborg på det glada 80-talet. Café Creme finns inte längre kvar men blandningen får fler fans för varje år som går. Först känner du spår av citrus sedan fylls du av en jordig och djup eftersmak. Passar perfekt för presskaffe då det har en förlåtande karaktär och blir gott även om man slarvar lite i själva pressprocessen. I den här blandningen har Bergstrands kaffenestor Thomas Myrén valt att mixa kraftigt råkaffe från Indonesien med friskt syrligt kaffe från Guatemala. Creme är ett flexibelt kaffe då det fungerar bra i alla bryggmetoder. Testa själv med mjölk och en rostad macka till frukost, eller okomplicerat svart för att runda av en god middag.
 • Kaffe Arvid Nordquist Ethic Harvest hela bönor 1kg 6frp

 • Kaffe GEVALIA Professional Bönor Continental 1000g

 • Eko Hela Kaffebönor Mitumba 425g - 54% rabatt

  Mitumba är hela kaffebönor med smak av kakao och fruktiga toner. Lång syrlighet med viss sötma och inslag av tobak. Påsen består av Arabicabönor som växer vid Kivusjön i Demokratiska Republiken Kongo. 
 • Johan & Nyström Espresso Isola 500g

  Espresso Isola 500gEn Storsäljare i espressosortimentet och en favorit hos många av våra kunder. En harmonisk blandning som de flesta associerar med en tydlig smak av choklad. Man hittar också en fin touch av karamelliserad frukt och i eftersmaken toner av bittermandel. Blandningen innehåller:Brasilien Fazenda Sertao Yellow BourbonIndien Kelagur Estate AANicaragua RoyalEtiopien Mudro NaturalUganda Kaweri Plantation Robusta BRYGGTIPSDosering: 20 gramTemp: 94 CBryggtid: 25-33 sekunderMängd: 50 ml
 • Kaffe Arvid Nordquist Espresso hela bönor 1kg

 • Melitta CaféBar Selection Espressobönor extra dark

  För alla som älskar en god espresso är detta ett måste. Ett starkt och intensivt kaffe med kryddig smak. Specifikationer:- 1 kg.- Rainforest Alliance certifierade.- 100% Arabicabönor
 • Björklunds Björklunds Espresso Italian Style, 500g 11026 Replace: N/ABjörklunds Björklunds Espresso Italian Style, 500g

  ESPRESSOBÖNA, mörkrostat Rund och mustig. En traditionellt smakande italiensk espressoblandning som fungerar utmärkt efter maten eller på morgonen som en cappucino Tack vare den mörka rostningen ger den dig en rund och mustig upplevelse, samma upplevelse som du får när du sitter på en kaffebar och ser de guppande gondolerna längst kanalerna i Venedig.
 • Bergstrands Bergstrands Espresso 5.5, 1kg 2602003 Replace: N/ABergstrands Bergstrands Espresso 5.5, 1kg

  ESPRESSOBÖNA Fyllig med mustiga toner av kola och choklad. Sluter du ögonen när du dricker denna espresso är det lätt att tro att du befinner dig på en piazza på Sicilien. Kaffet fullkomligen andas Italien i både doft och smak. Italienkänslan förstärks ytterligare av den härligt tjocka creman som bäddar in alla aromer i koppen. I rosteriet på Ringön har Rostmästare Thomas skapat en fifty-fifty-blandning mellan förädlad robusta och arabica. Resultatet är ett enkelt och roligt kaffe som tagits emot med öppna armar av våra kunder. En torr och fin yngling som är lätt att arbeta med både för proffsen och hemmabaristan. Det här är inte ett kaffe för den som stirrar sig blind på att det ska vara single origin, men perfekt för den som letar efter en väl avvägd blandning som passar utmärkt med mjölk och som ren espresso. Gillar du kaffedrinkar ska du definitivt testa med Kodagu som bas, vi garanterar att den höjer smakupplevelsen.
 • Kaffe Midnight grown HB 6x1000 hela bönor

 • Kaffe Arvid Nordquist Classic Midnight Grown hela bönor 6x1000g

  Ett extra mörkrostat kaffe med låg syrlighet och bred karaktär. Midnight Grown ger en intensiv kryddig arom med toner av mörk choklad. Smaken är fyllig och kraftig med balanserad beska och viss r
 • GEVALIA Kaffebönor 1853 1000g

  En exklusivare mörkrostad böna. Rik på arom och en härlig lång eftersmak. Gevalia 1853 är ett exklusivt utvalt certifierat mörkrostat kaffe. Den mörka rostningen ger kaffet en rik och intensiv arom, utsökt syrlighet och en ren och lång eftersmak. Gevalia 1853 är kaffe utöver det vanliga och förmdelar vardagslyx. 1853 är ett kaffe med en eldig, mogen fruktig smak av mörka bigarråer och en härlig ton av kola och mjölkchoklad.BönorMörkrostVikt: 1000 gram
 • Arvid Nordquist Kaffebönor Classic Midnight odlat kaffe, fylligt, extra mörkrostat, 1000g

  Skäm bort dina smaklökar med en stark kopp välkryddat kaffe med Arvid Nordquist Classic Midnight odlat kaffe som har extra mörk rostning.Arvid Nordquist Classic Midnight odlat kaffe har låg syrlighet och bred karaktär. Avnjut varje klunk av ditt kaffe tillsammans med en stark och kryddig arom samt subtila inslag av mörk choklad. Dess fylliga och intensiva smak med rätt mängd av bitterhet och rökighet kommer att få dina smaklökar att längta efter nästa kopp kaffe.Producerar en kryddig smak med inslag av mörk chokladExtra mörkrostat, 100 % Arabica-bönor100 % UTZ-certifierat och 100 % koldioxidkompensationSyrlighet: LågVikt: 1 000 gProduktblad
 • Kaffe Arvid Nordquist Dark Mountain hela bönor 1kg

 • Kaffe Arvid Nordquist mörkrost hela bönor 1000g 6frp

 • Johan & Nyström Espresso La Bomba 500g

  Espresso La Bomba 500g Om du någon gång druckit espresso i de små kaffebarer som finns i södra Italien, framförallt Neapel, då vet du ungefär hur den här espresson smakar.Det höga inslaget av robusta gör att kaffet nästan helt saknar syra, istället finns det tydliga toner av jord och kakao. Drick den gärna med socker. Så skulle en italienare ha gjort.  Blandningen innehåller: Uganda Robusta Kaweri PlantationBrasilien Mogiana CoopEl Salvador Las Delicias EstateNicaragua Royal   BRYGGTIPS Dosering: 19 gramTemp: 90 CBryggtid: 22-27 sekMängd: 55 ml 

Så rostar du kaffebönor

Rosta kaffebönor kan man göra hemma själv enkelt. Du kan göra det antingen direkt i en stekpanna eller i ugnen. Du behöver först och främst köpa råkaffe, orostade kaffebönor. En rejäl gjutjärnspanna ger bästa resultat om du vill rosta i panna. Se bara till att den är helt ren och inte har rester av några kryddor från gårdagens tacofärs. Tacokaffe har vi aldrig hört talas om, kanske av någon anledning som har med smak att göra.

Slå på fläkten på max, för det kommer att ryka en del. Rostar gör du sen på hög värme, nästan max. Lägg i bönorna först när pannan är het och rör om, titta, vänta, lyssna. Rör om med jämna mellanrum. Vänta aldrig längre än några sekunder mellan omrörningarna för att få en jämn rostning.

När du rostat i några minuter kommer bönorna att knastra och ge ifrån sig ljud. Då kan du sänka värmen och fortsätta röra om och rosta tills du känner dig nöjd. Kyl då ner bönorna fort genom att hälla över de till kalla metallkärl. Ha gärna två stycken så du kan slänga de mellan när kärlet har tagit upp värme. Sen är det bara att mala och brygga ditt kaffe!