Rätt kaffemaskin för ditt kök

När folk överväger att köpa en kaffemaskin som ska passa köket, finns det flera faktorer som brukar spela in. Om du funderar på en ny maskin för att brygga kaffe kanske du har tänkt på några eller alla av dessa punkter redan.

 1. Köksutrymmet
  Storleken och utformningen av ditt kök påverkar vilken typ av kaffemaskin som passar bäst. För små kök kan en kompakt modell eller en integrerad kaffemaskin vara idealisk för att spara utrymme.
 2. Design
  Färgval, form och estetiska detaljer ska gärna matcha annat i köket eller den plats där kaffemaskinen ska stå. Här är designvalen mycket större för de fristående kaffemaskinerna.
 3. Funktioner
  Tänk igenom vilka funktioner och vilken prestanda du vill att din kaffebryggare eller maskin ska ha. Det kan vara olika bryggmetoder, justerbara styrkor, inbyggda kvarnar, mjölkskummare och andra programmerbara features som kaffebryggare med timerinställning.
 4. Kapacitet
  Hur många är ni i ert hushåll eller på er arbetsplats som vill kunna dricka kaffe samtidigt? Det finns pressobryggare för 1 kopp till stora termosbryggare som kan göra 15-20 koppar på en gång och där man kan bära med sig termoskannan till ett annat rum.
 5. Pris och budget
  Tjockleken på våra plånböcker ser olika ut och vi har dessutom olika prioriteringar i livet. Den som värdesätter kaffe högt på listan över vardagslyx vill lägga mer pengar på en bra kaffemaskin än den som kanske tar en kopp då och då bara för att energin tryter.