Kafferosterier i Sverige

Vi må vara ett av världens mest kaffedrickande folk så det är inte så konstigt att vi har så många kafferosterier här i Sverige. Det är många duktiga kafferostare som med stor noggrannhet importerar råa kaffebönor för att rosta själva och sälja till svenska caféer och privatpersoner.

Svenska kafferostare från A-Ö

Namn Ort Presentation
Aarchipelago Coffee Stockholm Ute på Rindö i angränsning till Oxdjupets Snickerier rostar Aarchipelago Coffee sitt kaffe. De köper kaffebönor odlade i Syd- och Centralamerika och gör lite olika blandningar i rosteriet.
Balck Coffee Kalmar På Polhemsgatan 30 i Kalmar rostas kaffe under ledning av grundaren Sebastian Balck. Intresset för kaffe växte fram under hans professionella cykelkarriär.
Bergstrands Kafferosteri Göteborg Med en verksamhet som startade redan 1891 har Bergstrands mycket lång erfarenhet av att rosta kaffe.
Big Lake Coffee Östersund Mitt i centralorten bredvid Storsjön i Jämtland finns detta kafferosteri. Här kan man dricka kaffe, köpa kaffe och lära sig rosta kaffe.
Björklunds Kafferosteri Västerås Björklunds Kafferosteri, beläget i Västerås, erbjuder unika kaffeupplevelser och har även en kaffebar i Seoul, vilket ger en spännande internationell dimension.
Blekinge Kafferosteri Mörrum Blekinge Kafferosteri i Mörrum, drivet av Henrik Arvidsson, representerar regionen med stolthet och bidrar till kaffekulturens utveckling i området.
Borås Kafferosteri Borås Borås Kafferosteri är känt för sina ambitiösa blandningar och deras strävan att skapa framtida klassiker inom kaffevärlden.
Budhas Kafferosteri Lycksele Grundat av Budha Sutedja i Lycksele, är detta rosteri berömt för sin högkvalitativa produkt och prisbelönta kaffebar.
Café Sarria Gävle Café Sarria, beläget i kaffestaden Gävle, fortsätter stadens traditioner med en modern touch på kafferostning.
Cafego Helsingborg Cafego i Helsingborg specialiserar sig på kaffe odlade på hög höjd, vilket ger en rik och komplex smakupplevelse.
Conifer Coffee Göteborg Conifer Coffee i Göteborg är en mindre kaffeproducent med en hemlighetsfull aura, känd för sin kvalitet och hantverksskicklighet.
Costas of Sweden Umeå Etablerat 2006, har Costas of Sweden i Umeå vuxit fram som en respekterad aktör i Sveriges norra kafferosteriscen.
Cozo Coffee Örebro Cozo Coffee erbjuder både specialkaffe och kaffeutbildningar i Örebro, med fokus på hantverksmässig kvalitet.
Da Matteo Göteborg Da Matteo, med sin bas på Magasinsgatan i Göteborg, kombinerar café, bageri och rosteri för en helhetsupplevelse.
Drop Coffee Stockholm Drop Coffee, känt sedan 2009, är ett framstående café och kafferosteri i Stockholm, vars kaffe njuts på många av stadens främsta kaffebarer.
Etnia Uppsala Etnia i Uppsala kombinerar kafferosteri med handel, och fokuserar på etiska och hållbara kaffeprodukter.
Gamla Snickeriet Kafferosteri Säter I Säter hittar du Gamla Snickeriet Kafferosteri, där ekologiskt hantverkskaffe produceras med passion och tradition.
Gringo Nordic Coffee Roasters Göteborg Gringo Nordic Coffee Roasters, startat av en tidigare del av Johan & Nyström, har snabbt blivit en favorit bland Göteborgs kaféer.
Grästorps Kafferosteri Grästorp I Västra Götaland ligger Grästorps Kafferosteri, ett mindre rosteri som satsar på kvalitet och tradition.
Guldrutans Kaffe Söderhamn Med sin start 1946, är Guldrutans Kaffe i Söderhamn känt för sitt 'slow roast'-kaffe rostat på lägre temperatur.
Gute Rosteri Gotland Gute Rosteri på Gotland startades 2016 av Jelle Van Echelpoel, en mästare i kaffekonst, vilket speglas i rosteriets kvalitet.
Gårdsrosteriet Huskvarna Beläget norr om Huskvarna, bland fruktodlingarna kring Vättern, producerar Gårdsrosteriet ekologiskt kaffe med lokal prägel.
Gåshaga Kafferosteri Lidingö Gåshaga Kafferosteri på Lidingö drivs av Kaveh Azizian, tidigare Nordisk baristamästare, vilket garanterar exceptionellt kaffe.
Hälla Kafferosteri Västerås Från sina lokaler i Hälla Shopping i Västerås har detta rosteri utvecklats från att enbart rosta för eget bruk till att även sälja till andra.
Ingarö Rosteri Ingarö Ingarö Rosteri, beläget på den inspirerande skärgårdsön sedan 2015, erbjuder kaffe av hög kvalitet till entusiaster.
Johan & Nyström - Pionjärer inom kaffescenen, Johan & Nyström var bland de första att erbjuda högkvalitativt kaffe till kaffebarer i Sverige. Driver själva tre egna i Stockholm och en i Helsingfors.
Järna Rosteri Järna Järna Rosteri fokuserar på att leverera specialkaffe exklusivt till kaféer och butiker, utan egen försäljning direkt till konsumenter.
Pennybridge Roasters Örebro Pennybridge Roasters kombinerar kaffehandel och rosteriverksamhet i Örebro för att erbjuda lokalt rostat kaffe av hög kvalitet.
Kafferosteriet Götheborg Göteborg Beläget i Sandarna, Göteborg, producerar Kafferosteriet Götheborg hantverksmässigt kaffe genom slow roasting, nära Gringo Nordic Coffee Roasters.
Kafferosteriet Koppar Tyresö Efter en inspirerande resa till ett kaffeplantage i Costa Rica, startade Koppar sitt rosteri 2016 i Tyresö med bönor från globala källor.
Kafferäven Per Nordby Göteborg Kafferäven Per Nordby i Göteborg, drivet av en passionerad kaffenörd, erbjuder kaffe som lever upp till de högsta förväntningarna.
Kahls Kaffe Göteborg Kahls Kaffe, med över 100 år i branschen, är ett anrikt Göteborgsrosteri känt för sitt breda utbud av kvalitetskaffe. De har kaffehak utspritt över hela Sverige i små shops.
Kaprifolet Väröbacka Kaprifolet i Väröbacka erbjuder lokalt rostat kaffe och bidrar till den regionala kaffekulturen med sitt hantverksmässiga tillvägagångssätt.
Kersh Kafferosteri Stockholm Kersh Kafferosteri i Stockholm fokuserar på premiumkaffe, rostat med noggrannhet för att tillfredsställa de mest kräsna kaffedrickarna.
Koppi Helsingborg Koppi, en prisbelönt nykomling från Helsingborg, har snabbt etablerat sig som en av Sveriges främsta kafferostare med sitt exceptionella kaffe.
K.W. Karlberg Kafferosteri Stockholm K.W. Karlberg Kafferosteri i Stockholm är kända för sitt noggrant utvalda kaffe som rostas för att framhäva unika smakprofiler och aromer.
Lidingö Rosteri Stockholm Lidingö Rosteri fokuserar på småskalig kaffeproduktion med hög kvalitet, serverat på utvalda kaféer och restauranger i huvudstaden.
Lilla Kafferosteriet Malmö I hjärtat av Malmö rostar de sitt eget kaffe.
Lindvalls Kaffe Uppsala Som femte generationens kaffebryggare och Kunglig Hovleverantör, levererar Lindvalls Kaffe från Uppsala högklassigt kaffe med tradition.
Love Coffee Lund Love Coffee i Lund, startat 2009, erbjuder kaffe rostat med passion och har två välbesökta caféer i universitetsstaden.
Lykke Kaffegårdar Farsta Johan, från Johan & Nyström, fortsätter sin passion i Lykke Kaffegårdar med ett kafé och butik på Nytorget i Stockholm.
Löfbergs Karlstad Löfbergs, en av Sveriges kaffejättar från Karlstad, är kanske mest känt för sin Löfberg Lila och långa tradition av kafferostning.
Meltzers Kafferosteri Warberg Varberg Meltzers Kafferosteri i Varberg är ett mindre rosteri som säljs exklusivt hos utvalda återförsäljare, känt för sitt fokus på kvalitet.
Morgon Coffee Roasters Göteborg Morgon Coffee Roasters, beläget i Göteborgs historiska hamnområde sedan 2018, är känt för sitt innovativa tillvägagångssätt och högkvalitativa kaffe.
Muttley & Jack’s Coffee Roasters Vaxholm Muttley & Jack’s i Vaxholm står för småskalig och noggrant utvald kaffeproduktion, och är känt för sitt engagemang i hantverksmässig kvalitet.
Ostindia Rosteriet Vallentuna Ostindia Rosteriet i Vallentuna kombinerar traditionella metoder med moderna innovationer för att skapa unika kaffeblandningar.
Peters Kafferosteri Torslanda Peters Kafferosteri i Torslanda erbjuder kundanpassat kaffe där besökare kan skapa sina egna blandningar i ett än så länge litet men växande rosteri.
Prima Hantverksrosteri Gotland Prima Hantverksrosteri på Gotland bedriver en social verksamhet där kafferostning kombineras med stöd till våldsutsatta kvinnor och barn.
Qvarsebo Kaffe Kvarsebo Qvarsebo Kaffe i Kvarsebo är ett boutique-rosteri som satsar på kvalitet och hållbarhet i alla led av produktionen.
Rosteriet Vadstena Vadstena Rosteriet Vadstena är ett etablerat namn som levererar högkvalitativt kaffe med lokala influenser och stor passion.
Rävgrytets Kafferosteri Järvsö Rävgrytets Kafferosteri i Järvsö är känt för sin personliga touch och kreativa kaffeblandningar, tillverkade med traditionella metoder.
Sandby Kafferosteri Södra Sandby Sandby Kafferosteri i Södra Sandby producerar lokalt rostat kaffe med en stark lokal förankring och hög kvalitet.
Simons Rosteri & Bageri Linköping Simons Rosteri & Bageri i Linköping erbjuder en unik kombination av färskrostade kaffebönor och hembakat bröd.
Slöinge Kafferosteri Slöinge Slöinge Kafferosteri, känd för sitt närhet till den berömda SIA Glass, lockar med sitt hantverksmässigt rostade kaffe.
Smögens Kafferosteri Smögen Smögens Kafferosteri, placerat i en pittoresk sjöbod, erbjuder unika kaffesorter inspirerade av lokala havsvindar och det marina klimatet.
Solde Kaffe Malmö Solde Kaffe, beläget i Malmö frihamn, är ett av stadens mest uppskattade rosterier med en populär kaffebar centralt.
Solo Kaffe Helsingborg Solo Kaffe i Helsingborg återupplivar ett klassiskt svenskt kaffemärke med moderna metoder och hög kvalitet.
Stadens Kafferosteri Ulricehamn Stadens Kafferosteri i Ulricehamn tar lokal kaffeproduktion till nya höjder med en stark betoning på hållbarhet och gemenskap.
Stockholmsroast Stockholm Stockholmsroast i Slakthusområdet kombinerar kafferostning med kaféverksamhet, skapandes en levande mötesplats för kaffeentusiaster.
Tiveds Kafferosteri Tiveden Tiveds Kafferosteri, beläget i den natursköna regionen Tiveden, satsar på ekologiska och hållbara kaffeprodukter med lokal identitet.
The Broker Coffee Roastery Uppsala The Broker Coffee Roastery i Uppsala blandar tradition med innovation för att erbjuda några av de finaste kaffesorterna i regionen.
Törnlinds Kafferosteri Sala Törnlinds Kafferosteri i Sala är känt för sin individuella rostningsstil och strävan efter att skapa perfekt balanserade kaffeblandningar.
Uppsala Kafferosteri Uppsala Uppsala Kafferosteri är ett lokalt rosteri med en dedikation till kvalitet och hållbarhet, och är en viktig del av kaffekulturen i staden.
Zoégas Helsingborg Zoégas i Helsingborg, en av Sveriges mest välkända kaffeproducenter, erbjuder ett brett utbud av blandningar kända över hela landet.
Åre Kafferosteri Åre Åre Kafferosteri har sitt rosteri i Järpen men serverar sitt kaffe i Åre, där skidåkare och besökare kan njuta av en varm kopp i kyliga väder.