Borås Kafferosteri

Jens Johanssons mikrorosteri för kaffe i Borås

Jens Johansson driver ett mikrorosteri i Borås där han rostar sitt eget kaffe. Borås Kafferosteri säljer idag sina kafferostningar online. Våren 2010 började Jens köpa med sig råkaffe (orostade bönor) på resor utomlands. Han rostade kaffebönorna hemma i ugnen och testade sig fram. Efter ett tag blev det att rosta utomhus i grillen istället för det ryker en hel del

Jens passion för egen kafferostning växte och idag driver han sitt eget kafferosteri. Fler och fler efterfrågar hans kafferoster och under företagsnamnet Borås Kafferosteri säljer Jens idag sina produkter lokalt och online.

Borås KafferosteriOlika sorters kaffe från Borås kafferosteri

Rostade kaffebönor från hela världen

Sortimentet som Jens har till försäljning varierar över året och säsong. Det förekommer rostade kaffebönor från centralamerika, afrika och indonesien. Varje bönsort har sina egenskaper och med rostningen i Borås förfinas smakerna.

När du får kaffebönorna i din hand är det upp till dig att förvalta det genom att mala och brygga ditt kaffe på bästa sätt.

Borås Kafferosteri tipsar om kaffebryggare och kaffekvarn

För att få till en njutbar kopp kaffe rekommenderar Jens på Borås Kafferosteri en Moccamaster kaffebryggare. Den håller hög kvalitet och ger pålitligt resultat varje gång. Även om de tillhör den dyrare prisklassen är det värt det och hållbarheten på Moccamasters bryggare är lång så kostnaden utslaget per år blir inte så hög.

Innan du fyller bryggaren behöver du mala de rostade kaffebönorna. Här har Jens på Borås Kafferosteri listat en kaffekvarn från Wilfa som ett bra val. Det är modellen som heter WSCG-2 och ligger i prisklassen 600-700 kr.

Vilket filterpapper man använder påverkar också smaken. Jens rekommenderar Melitta Gourmet kaffefilter.

Källor och länkar

» Rekommenderade tillbehör

» Här ligger rosteriet: