Jura espressomaskiner

En del märken är helt enkelt bättre än andra och många håller Jura som en tillverkare av kaffemaskiner av mycket hög kvalité och god design. Design och tillverkning sker i Schweiz och Portugal. Deras exklusiva espressomaskiner E8, S8 och J6 är populära bland baristor och kaffeälskare.

E8, S8, J6 och andra modeller av kaffemaskiner från Jura

Modellerna S8, E8 och J6 gör supergott kaffe efter dina preferenser. Du kan själv styra hur din kopp ska smaka med justerbar kaffemängd och vattenvolym. Vill du kunna göra ditt kaffe med hjälp av din smartphone, välj då J6 eller Z6 som du kan styra via mobilen och bluetooth. Här följer nu en översikt med maskinerna du kan köpa hos Jura återförsäljare online. Hittar du röda knappar betyder det att maskinen ingår i en kampanj med rea.

Populärt inom Jura espressomaskiner

Just nu finns det inte några artiklar i produktkategorin.

Översikt av Juras kaffemaskiner

E8 15353 S8 15202 WE8 15420 Z6 Gen. 2
Vattentank 1,9 L - 3,0 L 2,4 L
Bönbehållare 280 g 280 g 500 g 280 g
Effekt 1450 W 1450 W 1450 W 1450 W
2-koppsfunktion Ja Ja Ja -
Mjölkskummare Munstycke Munstycke Munstycke Nej
Bryggtemperatur Justerbart Justerbart
WiFi Ja

Jura Z10 har vi gett en egen sida för vi tycker den förtjänar lite extra uppmärksamhet.

Aroma-malverket i Juras inbyggda kaffekvarn

För att få ut alla aromer på ett optimalt sätt till en kraftfull espresso behöver man en bra malning. Det vet JURA som en av de ledande tillverkarna av kaffemaskiner. De har integrerat ett toppmodernt Aroma-malverk som ger 12,2% (jämfört med vanliga) mer arom tack vare en optimal malkurva på bönorna.

Separat mjölkbehållare i Jura espressomaskin

Jura WE8 kaffemaskin, demonstrationsbild

JURA WE8 med alla fack och munstycken. Nyskummad mjölk från behållaren till höger.

Vill du göra kaffedrycker med skummad mjölk finns det munstycken för mjölkskumning på de flesta maskinerna. Vissa av JURAs espressomaskiner har en separat mjölkbehållare ur vilken maskinen kan suga upp mjölk för skumning.

Den skummade mjölken rinner sedan ner i koppen eller kaffeglaset du ställt under utloppet. Andra maskiner har bara ett munstycke som du håller ner i valfri mugg eller kopp för att skumma mjölken.

Har JURA vunnit priser i test?

Det vi har hittat är att Jura Impressa E8 ärats med bäst i test av danska Forbrugerrådet Tænk 2018. Här i Sverige har Råd&Rön inkluderat samma maskin i ett test utfört 2017. Där hamnade E8 på andra plats.

I nummer 9 2019 hade Råd & Rön med både ENA8 och D60. Där vann D60 testet över snabbaste kaffemaskinen från start till färdig första kopp. Det tog endast 56 sekunder från att maskinen slogs på tills att kaffet var helt färdigt att drickas.

Video om JURAs espressomaskiner