Kaffedrycker

Det finns många olika kaffedrycker man kan göra hemma eller köpa av en duktig barista som är expert på kaffedryck. Vi har som mål att bygga upp en bra guide till olika drycker baserade på kaffe här.

Många olika sorters kaffedrycker

Det vanligaste vi dricker är en svart kopp kaffe utan vare sig socker, mjölk eller tillsatser. Det finns däremot en hel del olika goda kaffedrycker att välja på. Du kan göra många själv enkelt hemma medan andra kräver lite träning och kanske är godast att köpa hos en tränad barista.

Några exempel på kaffedrycker är:

Cappucino
Cappucino är en väldigt populär kaffedryck gjord på espresso. Den består av en tredjedel av vardera espresso, ångad mjölk och skummad mjölk.

Caffé latte
Kallas av oss här i Sverige mest för Latte. Den består av kaffe och mjölk. I grunden är det 20% espresso och 80% mjölk och den serveras antingen i ett högt glas eller en kopp.

Espresso
Det vanligaste sättet att dricka kaffe på i världen. En enkel espresso är 2-4 cl riktigt starkt kaffe som täcks av en crema. Här i Sverige använder vi mest espresson som en bas i andra kaffedrycker. Den som vill dubbla dosen gör en Doppio som vissa kaffemaskiner kan göra direkt.

Wiener melange
Är i grunden en cappuccino men som man toppat med ett par skedar kakao eller chokladdryckspulver.

Vi får anta att du är en kaffedrickare eftersom du befinner dig på vår sajt KungligtKaffe.se, men varför inte lära dig lite mer om skillnaden på kaffe och te?