Wilfa vs Moccamaster

Bland de populära märkena på kaffebryggare hittar vi Wilfa och Moccamaster. Men vem har egentligen den bästa bryggaren? Vi har tittat närmare på funktion och design på deras flaggskeppsmodeller för att kora en vinnare, enligt oss...

wilfa vs moccamaster, jämföra kaffebryggare

Båda modellerna är godkända enligt European Coffee Brewing Centre (ECBC).

Wilfa WSP-2A Precision

WSP-2A är en kaffebryggare från Wilfa som har avancerad teknologi och som även går under namnet Precision. Det är en modell som lanserades i juli 2019 och utvecklades i samarbete med baristavärldsmästaren Tim Wendelboe.

Wilfa WSP-2A, kaffebryggare, precision

Det här är Wilfas toppmodell och vänder sig till den som vill ha hög precision och perfekt kaffe varje bryggning. Avgörande för det är bryggningstemperaturen och rent vatten.

Moccamasters toppmodell KBGC982AO

Modellen med det kluriga artikelnumret KBGC982AO är Moccamasters toppmodell. Bryggaren har hög klass på komponenter för säkerställande av bryggtemperatur men också serveringstemperatur.

KBGC982AO Moccamaster, gul

Många andra tillverkare gör bara sina modeller i basfärger som svart, vit eller grå. Moccamaster däremot erbjuder en hel palett med färger på sina kaffebryggare. Det påverkar såklart inte funktionen men upplevelsen för oss som använder maskinen kan ju påverkas till det bättre om den är snygg att se på.

Jämförelse av Wilfa WSP-2A & KBGC982AO

Då har vi kommit till jämförelsetabellen där vi tittat närmare på vilken funktionalitet som de båda bryggarna har. Utifrån det försöker vi bilda oss en grunduppfattning om vilken som är bäst på papperet. Låt oss nu titta på hårdfakta i kampen Wilfa WSP-2A vs Moccamaster KBGC982AO kaffebryggare.

Wilfa
WSP-2A
Moccamaster
KBGC982AO
Max effekt 1840 W 1520 W
Bryggtid ? 6 min
Volym 1,25 L 1,25 L
Antal koppar 1-12 st 1-12 st
Avkalkningsprogram Nej Ja
Auto-Off Ja Ja
Droppstopp Ja Ja
Bryggtemperatur 92-96°C 92-96°C
Garanti 5 år 10 år
Färgval 3 12 st
Värmeelement 2 st 2 st

Det avgörande testet är ju dock hur gott kaffet smakar - eller hur? Tyvärr kan ju inte vi veta hur du vill att kaffe ska smaka så det skulle vara en alltför subjektiv bedömning.

Resultat: Både Wilfas och Moccamasters kaffebryggare har hög teknisk nivå och klarar kraven som en kaffeälskare ställer. Det är svårt att kora en vinnare men för vår del lutar det åt vinst för Moccamaster i denna fight. Möjligheten att kunna välja bland så många olika färger och längre garanti fäller avgörandet.

Vill du köpa någon av kaffebryggarna online?

Här listar vi nu de lägsta priserna på kaffebryggarna vi just analyserat. Vill du köpa kan du klicka dig vidare till återförsäljarens hemsida.

Pris på WSP-2A hos Wilfas återförsäljare

 • Wilfa Kaffebryggare WSP-2A

  Wilfa Kaffebryggare WSP-2A
  Kaffebryggare i rostfritt stål framtagen av det norska företaget Wilfa . Kaffebryggaren har det smarta systemet Flow Control integrerat som gör det enkelt att justera mängden kaffe som ska bryggas. Kaffebryggaren är snyggt designad vilket den även har fått fina utmärkelser för. Bland annat det prestigefyllda Red Dot Design Award.Vattenbehållaren är lätt att ta av och fylla på med vatten. Värmesystemet i kaffebryggaren är patenterat och helt unikt för Wilfas kaffebryggare. 1680 Watt.
 • Wilfa - Wsp-2A Kaffebryggare

  Wilfa - Wsp-2A Kaffebryggare
 • Wilfa Svart Presisjon Kaffebryggare Wsp-2a - Kaffebryggare & Tekokare Rostfritt Stål Silver

  Wilfa Svart Presisjon Kaffebryggare Wsp-2a - Kaffebryggare & Tekokare Rostfritt Stål Silver
  Wilfa Svart Presisjon är en uppföljare av den populära och prisbelönta WSP-1. Nu i en ny skandinavisk design som del av Wilfas serie Svart - framtagen i samarbete med barista-världsmästaren Tim Wendelboe och DesignIt. WSP-2A är en automatisk kaffebryggare vilket gör det enkelt att brygga det perfekta kaffet.Kaffebryggaren är utrustad med avtagbar vattenbehållare med måttindikation, så att du kan mäta upp exakt rätt mängd kaffe varje gång. Kaffebryggaren är även försedd med Flow Control vilket innebär att du kan justera bryggtiden, oavsett om du vill bara vill ha en kopp eller en hel kanna.Egenskaper Effekt 1840 W 1,25 liters kapacitet, ger 1-12 koppar Automatisk avstängning Avtagbar vattenbehållare med måttindikation Justerbart droppstopp Kalkfilter Patenterat värmesystem Tyst vattenpump Perfekt bryggtemperatur Varmhållningsfunktion Flow Control Vikt 4,1 kg Godkänd av European Coffee Brewing Center Shoppa Kaffebryggare & Tekokare och mer Köksmaskiner hos Royal Design.
 • Wilfa Kaffemaskin WSP-2A och kaffekvarn WSFBS-100S

  Wilfa Kaffemaskin WSP-2A och kaffekvarn WSFBS-100S
  Wilfas unika kaffemaskin WSP-2A är inte bara en fröjd för ögat, utan också en kritikerrosad kaffemaskin utvecklad i samarbete med den världsberömda norska kaffeexpertern Tim Wendelboe. Kaffemaskinen har rankats bäst i test av det norska programmet TV2 Hjelper Deg. Den är också godkänd av den norskbaserade organisationen European Coffee Brewing Center (ECBC), som sedan 1975 har kvalitetstestat kaffeprodukter för att göra det enkelt för kaffeentusiaster världen över att göra kvalitetsmedvetna val.Kaffebryggare rymmer upp till 1,25 liter, motsvarande 12 koppar kaffe. Kaffet bryggs vid den optimala bryggtemperaturen 96°C och hålls varm vid denna temperatur i 40 minuter innan den stängs av automatiskt. För det absolut bästa kaffet kan du mala dina kaffebönor själv i den medföljande WSFBS-100S kaffekvarnen från Wilfa. Kaffekvarnen är, liksom kaffemaskinen, läcker och stilren. Den har hela 41 olika kvarninställningar och kan mala allt från presskaffe till espresso. Kaffekvarnen kan anslutas till Wilfa Svart-applikationen, som finns för både iOS och Android. Kvarnen maler kaffet långsamt så att bönorna inte värms upp, även detta utvecklades i samarbete med Tim Wendelboe.

Pris på Moccamaster KBGC982AO online