Wilfa vs Moccamaster

Bland de populära märkena på kaffebryggare hittar vi Wilfa och Moccamaster. Men vem har egentligen den bästa bryggaren? Vi har tittat närmare på funktion och design på deras flaggskeppsmodeller för att kora en vinnare, enligt oss...

wilfa vs moccamaster, jämföra kaffebryggare

Båda modellerna är godkända enligt European Coffee Brewing Centre (ECBC).

Wilfa WSP-2A Precision

WSP-2A är en kaffebryggare från Wilfa som har avancerad teknologi och som även går under namnet Precision. Det är en modell som lanserades i juli 2019 och utvecklades i samarbete med baristavärldsmästaren Tim Wendelboe.

Wilfa WSP-2A, kaffebryggare, precision

Det här är Wilfas toppmodell och vänder sig till den som vill ha hög precision och perfekt kaffe varje bryggning. Avgörande för det är bryggningstemperaturen och rent vatten.

Moccamasters toppmodell KBGC982AO

Modellen med det kluriga artikelnumret KBGC982AO är Moccamasters toppmodell. Bryggaren har hög klass på komponenter för säkerställande av bryggtemperatur men också serveringstemperatur.

KBGC982AO Moccamaster, gul

Många andra tillverkare gör bara sina modeller i basfärger som svart, vit eller grå. Moccamaster däremot erbjuder en hel palett med färger på sina kaffebryggare. Det påverkar såklart inte funktionen men upplevelsen för oss som använder maskinen kan ju påverkas till det bättre om den är snygg att se på.

Jämförelse av Wilfa WSP-2A & KBGC982AO

Då har vi kommit till jämförelsetabellen där vi tittat närmare på vilken funktionalitet som de båda bryggarna har. Utifrån det försöker vi bilda oss en grunduppfattning om vilken som är bäst på papperet. Låt oss nu titta på hårdfakta i kampen Wilfa WSP-2A vs Moccamaster KBGC982AO kaffebryggare.

Wilfa
WSP-2A
Moccamaster
KBGC982AO
Max effekt 1840 W 1520 W
Bryggtid ? 6 min
Volym 1,25 L 1,25 L
Antal koppar 1-12 st 1-12 st
Avkalkningsprogram Nej Ja
Auto-Off Ja Ja
Droppstopp Ja Ja
Bryggtemperatur 92-96°C 92-96°C
Garanti 5 år 10 år
Färgval 3 12 st
Värmeelement 2 st 2 st

Det avgörande testet är ju dock hur gott kaffet smakar - eller hur? Tyvärr kan ju inte vi veta hur du vill att kaffe ska smaka så det skulle vara en alltför subjektiv bedömning.

Resultat: Både Wilfas och Moccamasters kaffebryggare har hög teknisk nivå och klarar kraven som en kaffeälskare ställer. Det är svårt att kora en vinnare men för vår del lutar det åt vinst för Moccamaster i denna fight. Möjligheten att kunna välja bland så många olika färger och längre garanti fäller avgörandet.

Vill du köpa någon av kaffebryggarna online?

Här listar vi nu de lägsta priserna på kaffebryggarna vi just analyserat. Vill du köpa kan du klicka dig vidare till återförsäljarens hemsida.

Pris på WSP-2A hos Wilfas återförsäljare

 • Wilfa WSP-2A

  Wilfa WSP-2A
  1880 W effekt,Ljudlös kaffebryggning,Avtagbar vattenbehållare,Justerbar flödeskontroll,Utvecklad med Tim Wendelboe,
 • Wilfa Svart Precicion WSP-2A Kaffebryggare

  Wilfa Svart Precicion WSP-2A Kaffebryggare
  Wilfa Svart Precision WSP-2A är en kaffebryggare som kombinerar unik design med perfekt bryggt kaffe. Testvinnare som utvecklats tillsammans med världsmästaren Tim Wendelboe. Justerbar flödeskontroll ger perfekt kaffe, oavsett hur många koppar man brygger. Värmesystem och extra tjock filterhållare säkerställer jämn temperatur.
 • Svart Presisjon Kaffebryggare WSP-2A, Silver

  Svart Presisjon Kaffebryggare WSP-2A, Silver
  Wilfa Svart Presisjon WSP-2A är en automatisk kaffebryggare som är väldigt enkel att använda och brygger det perfekta kaffet på morgonen.
 • Wilfa Kaffebryggare WSP-2A

  Wilfa Kaffebryggare WSP-2A
  Kaffebryggare i rostfritt stål framtagen av världens bästa barista Tim Wendelboe. Kaffebryggaren har det smarta systemet Flow Control integrerat som gör det enkelt att justera mängden kaffe som ska bryggas. Kaffebryggaren är snyggt designad vilket den även har fått fina utmärkelser för. Bland annat det prestigefyllda Red Dot Design Award.Vattenbehållaren är lätt att ta av och fylla på med vatten. Värmesystemet i kaffebryggaren är patenterat och helt unikt för Wilfas kaffebryggare. 1680 Watt.

Pris på Moccamaster KBGC982AO online

 • Moccamaster Kbgc982ao-mp Matt Svart Kaffebryggare - Svart

  Moccamaster Kbgc982ao-mp Matt Svart Kaffebryggare - Svart
  Det kryllar av smarta och avancerade lösningar för att göra kaffe men det behöver inte vara så komplicerat. Med en traditionell kaffebryggare från Moccamaster kan du enkelt stilla ditt sug efter kaffe. Vattentanken rymmer 1.25 liter vatten. Extravärmaren är en smart detalj som håller det nybryggda kaffet varmt åt dig. Maskinen stängs av automatiskt om du inte använder den vilket hjälper till att hålla elräkningen nere.