Kaffebönor
Hela kaffebönor används i många espressomaskiner med inbyggd kvarn och fylls på i särskild behållare. Använder du kaffebryggare och har en kaffekvarn hemma kan du mala dina kaffebönor själv och brygga ett fantastiskt gott färskt kaffe. Ett frystorkat kaffe kan aldrig bli lika gott som det gjort på nymalda kaffebönor.
Enkelt köpa kaffebönor online
Här hittar du hela kaffebönor att beställa online från svenska nätbutiker. Kanske finns ditt favoritkaffe som storpack med kaffebönor så se då till att beställa hem mycket på en gång och spara pengar.
De flesta paket är med färdigt rostade kaffebönor av sorterna Arabica eller Robusta. En del märken erbjuder orostade bönor om du vill göra din egen kafferostning.
Populärt inom kaffebönor
-
Kaffe Exclusive Fairtrade Eko 6x1000
1716 kr
Läs mer här -
Mauro de luxe 1 kg espressobönor
329 kr
Läs mer härDe luxe från rosteriet Caffe' Mauro är ett mörkrostat kaffe med en söt, blommig och chokladrik smak. Inslagen av choklad beror på att bönorna odlats på fält kring kakaoplantager. Det blir en lättdr -
Kaffebönor GEVALIA Professional 1853, KRAV, 1kg
296 kr
Läs mer här -
Kaffe Green Forest 6X1KgEko
1848 kr
Läs mer här
Fler tips på kaffebönor
-
Kaffepro Nordic Dusk - Kaffepaket: 12 x 500g Kaffebönor - 12 x 500g
1499 kr (1999 kr)
Läs mer härNordic Dusk - En Kraftfull Kaffeupplevelse En djup och robust kaffe med smaknoter av mörk choklad, hasselnöt och bränd karamell. Nordic Dusk är skapad för dem som söker en intensiv och djup kaffeupplevelse. Denna noggrant utvalda blandning av Arabica från Brasilien och Mexiko samt ett litet inslag av bönor från Indien framhäver en fyllig smak av mörk choklad och rostade hasselnötter med ett stänk av bränd karamell. Kaffet har en lätt rökig nyans som tillför komplexitet utan att överväldiga med bitterhet. Perfekt för dem som njuter av en kraftfull kopp kaffe med en rostad karaktär och en avrundad, aromatisk eftersmak. Kännetecken: Smaknoter: Mörk choklad, hasselnöt, bränd karamell Kropp: Fyllig och intensiv Syrighet: Lätt bitter Rostning: Mörk Ursprung: Brasilien, Mexiko, Indien Kaffeböna: Arabica med ett litet inslag av Robusta -
Kaffebönor Caprisette Classico Mokka, 900 g
327 kr (409 kr)
Läs mer härFör din krämiga latte.Möt de nya klassikerna! Kaffeserien "Caprisette Classico" är skapad för dig som uppskattar traditionella smaker utan extra krusiduller. Inga komplexa toner - inget annat än pålitligt gott kaffe som du tryggt kan räkna med varje dag."Caprisette Classico Mokka" passar perfekt för svurna fans av krämig latte. Denna mellanrostade blandning av 80% arabica och 20% robusta bönor från Brasilien, Honduras, Indien och Uganda har rika smaker av söt karamell, nötig pralin och mörk choklad - en riktig kram i en kopp.NATURLIGT CHOKLADIGRika toner av choklad, pralin och karamell gör varje smutt till en ren njutning.SAMMETSLEN CREMA OCH KROPPDet här kaffet har en särskilt krämig och len konsistens som är perfekt för mjölkbaserade drycker.ÄLSKAR MJÖLK"Mokka" skiner verkligen i latte, cappuccino och café au lait, men den är lika god som den är.***"Caprisette" kaffe: redan älskad av miljoner. Har du provat det ännu?Dessa unika blandningar av olika smaker har skapats för en utsökt daglig kopp kaffe och har erövrat tusentals kaffeälskares hjärtan.Sugen på en fyllig espresso eller en krämig latte? Vi har rostat kaffet på ett sätt som gör att det passar till alla dina favoritrecept. Dyk in i "Caprisette" smakvärld och upptäck den du gillar bäst.Miljontals människor har redan förälskat sig i det - vi är säkra på att du också kommer att göra det!Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras på en sval plats, borta från direkt solljus. -
Högre Makter – Specialkaffe från himmelska höjder #9 DJUPROTAD SVARTVINBÄRSKENYAN - Hela bönor
333 kr
Läs mer härHögre Makter är det femte kaffet som fullbordar Kaffemissionärens Frälsarkollektion. Medan de första fyra sorterna finns året om är Högre Makter tillfälliga gästspel från kaffevärldens alla hörn. Gemensamt är att kvaliteten sticker ut lite extra och att bönorna är odlade på särskilt hög höjd, därav namnet: Högre Makter– specialkaffe från himmelska höjder. Varje nytt kaffe i serien Högre Makter säljs endast under en begränsad period och i en högst begränsad upplaga. #9 kommer från Kenya och smaken påminner om hemmagjord svartvinbärssaft! 250g, hela bönor/maletVad har de finaste vinerna, de ståtligaste ekarna och de vackraste kristallerna gemensamt? De har alla tiden på sin sida. Samma sak gäller världens mest fascinerande kaffesorter. Högre makter är en hyllning till naturens egna, fulländade rytm. Kaffet är odlat i utmärkande högt belägna regioner där kaffebären växer särskilt långsamt och därför utvecklar komplexa smaker som kan få vem som helst att häpna, förutsatt att vi sätter oss ner och ger kaffet vår fulla uppmärksamhet. Högre Makter # 9 – DJUPROTAD SVARTVINBÄRSKENYANSVARTVINBÄR | DJUP | KÖRSBÄRSSÖTAtt släppa en ny Högre Makter är alltid en högtidsstund för mig – precis som att dricka det. Nummer 9 i ordningen är inget undantag och jag visste omedelbart när jag provsmakade första koppen: "DET SMAKAR SVARTVINBÄR! DEN HÄR SKA VI HA!" Kenyanskt kaffe smakar så när tonen är klassisk och kanon. Det är djupt. Och det är sött. Det är smakrikt. Det är liksom lättdrucket och avancerat på samma gång. ”Mormors svartvinbärssaft - starkt blandad”. Är ett minne som kommer till mig. Jag har på känn att Högre Makter #9 kommer att omfamnas av allt från ”glada kaffedrickare” till nördiga nördar. Jag kallar kaffet för DJUPROTAD SVARTVINBÄRSKENYAN därför att kaffet faktiskt har just de egenskaperna. De djupa rötterna är ett karaktärsdrag på dessa kaffeplantor (som bär namnen SL28, SL34 och Ruiru 11) som klarar av att suga upp vatten ur den kenyanska jorden även när vädret är torrt, vilket gör att odlarna ska slippa använda konstbevattning. Efter att kaffebären plockats för hand på någon av kooperativet New Weithaga Farmers småskaliga gårdar tas de till Kahindu factory där fruktköttet tas bort innan bönorna får ligga 12 timmar i öppna vattentankar för att jäsa. Sedan tas även den den så kallade pergaminohinnan bort innan de gröna råkaffebönorna får torka på upphöjda solbäddar. Tänk så mycket arbete som görs, för att vi ska få njuta av ett kaffe i världsklass. Brygg på ditt favoritsätt (även espresso!!!) och ge kaffet den närvaro och glädje det förtjänar. BÖNHÖRT!Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe från småskaliga jordbruk i Kahinduregionen i Wangu, Kenya. Skördat i februari 2025.Växthöjd: 1 650 - 1 850 meter över havet.Art/varietet: SL28, SL34, Ruiru 11.Processmetod: Så kallad dubbel tvättning. Torkmetod: Upphöjda torksängar. Lottstorlek: 600 kilo. Rostning: Ljust. Högre Makter # 8 (SLUTSÅLD!)– Andaktsfulla Chokladhöjdaren från Peru (Mikroupplaga, 18 påsar!)CHOKLAD | MARSIPAN | BALANSERAT Det är dags för en Högre Makter igen, den här gången är det ett på alla sätt Andaktsfullt höjdarkaffe från Peru (bönorna odlas 1 750-1 800 meter över havet i bergskedjan Anderna!) som får chansen att sola sig i den himmelska strålglansen av att vara utvalt som gästspel i Frälsarkollektionen. Det smakar - choklad! Och det är jättegott för det är BALANSERAT. Inte för syrligt, inte för sött. Fullt av smak och lätt att älska. Jag som älskar mandel, kan inte sluta tänka på marsipanbröd när jag dricker kaffet. Historien bakom, är lika god som smaken. En familj (närmare bestämt familjen Ccoillar) odlade potatis men skördarna var dåliga och ekonomiska utbytet slutade på minus. Äldsta sonen Florentino hittade en bit djungel i höglandet och flyttade dit för att börja odla kaffe. Familjen har sedan flyttat efter och nu är de bönhörda tillsammans sedan 15 år tillbaka. Specialkaffe när det är som bäst. Passar alla bryggmetoder inklusive espresso. Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe från Rio Negro-regionen i Peru, familjejordbruk från gården Nueva Florida, skördat juli-sept 2024.Växthöjd: 1 750 - 1 800 meter över havet.Art/varietet: Typica, Caturra, Bourbon, PacheProcessmetod: Fermenterat i cementtankar i ett knappt dygn, sedan tvättat med vatten.Torkmetod: Torksängar. Lottstorlek: 2 100 kg. Rostning: Ljust till mellanrostat. Högre Makter #7 – Balansakten från Guatemala! Mikroupplaga, 20 påsar, personligen packade och numrerade för hand. SLUTSÅLD! KARAMELL | SÖT BLODAPELSIN | BALANSERAD En del av de utvalda mikroupplagorna av Högre Makter har fått vara med för att de sticker ut och härjar fritt och för att vi ropar WOW och HEJ, av att bara känna doften eller provsmaka. Detta kaffe är annorlunda. Här snackar vi BALANSAKT. Det är fruktigt men inte för fruktigt, levande syrligt men bara aningens och inte så det tar över, det är karamelligt men inte någon godisbomb. Jag tror att producenten Filberto Pablo Pablo från Guatemala hade gillat beskrivningen. För han hör inte till de moderna high end-experimentörerna som lägger kaffet i täta tankar och fermenterar för att finna det senaste. Han gör ett gott, tvättat kaffe, utan konstigheter. Det, just det... har gett dessa bönor en plats i sällskapet som jag kallar Högre Makter - specialkaffen från himmelska höjder. I detta fall, dryga 1 600 meter över havets vatten... Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe från Huehuetenango-regionen i Guatemala, skördat i mars 2024.Växthöjd: 1 650 - 1 700 meter över havet.Art/varietet: Caturra och Bourbon.Processmetod: Tvättat/våtförädlat. Torkmetod: På ett soligt betonggolv.Lottstorlek: 315 kilo. Rostning: Ljust till mellanrostat. Högre Makter #6 – Rabarberbomben från Colombia.RABARBER | SÖT | FRUKTKOLAHerre jistanes! Rarbarberbomben från förra året är tillbaka med ny skörd. Lika god och lika galen den här gången. Vi har bara 36 påsar, så passa på medan du kan om du vill prova ett kaffe som inte liknar någonting annat. När vi rostade den första omgången så utbrast vi spontant: "Det doftar ju MER RABARBER än det doftar kaffe." Kaffet kommer från gården Finca La Ricaurte i regionen Huila i Colombia (odlat på 1 700 - 2 000 meters höjd) och har blivit en snackis bland kaffeintresserade i hela världen. Vi har köpt bara tio kilo råkaffe, så det är verkligen begränsad upplaga på denna Högre Makter. Köp hem och bjud dina vänner på en kopp kaffe de sent ska glömma! Och vänta inte för länge, då upplagan är begränsad.Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe från familjen Velez på gården Finca La Ricuarte i regionen Huila, Colombia.Typ: Caturra.Växthöjd: 1 700 - 2000 meter över havet.Process: Anaerobisk honey. Lottstorlek: 220 kg, skördeperiod januari 2023. Högre Makter #5 – Godiskaffet från Colombia (obegränsat gott kaffe i begränsad upplaga). FRISK | TROPISK | GODIS– Vad är det för något? Likör? Flytande godis? – Det är kaffe. – Det doftar ju inte ens kaffe!? – Det är BARA kaffe. Hundra procent. Från Colombia.Oavsett om det är första gången eller femhundrafemtiofemte: Kom ihåg att lämna plats i sinnet för att FÖRUNDRAS över smakerna i koppen när du dricker ett kaffe som verkligen sticker ut. Det här kaffet från Huila i Colombia är ett utmärkande utmärkt exempel på kaffe som är ljusår bort från våra referenser kring ”ett vanligt svenskt kaffe”. Det smakar… ja, GODIS?! Sött. Friskt. Kanske lite ”Banana skids”? (Populära godisstänger på 80- och 90-talet.)El Rubi Papayo Natural, kallas kaffet från gården som en gång var en bröllopspresent till en blivande hustru. ”El Rubi” betyder rubin och det är så vackra kaffebär är när de är perfekt mogna: RUBINRÖDA. Numera bor Heiner och Johanna Lazo på gården med sina tre barn. Kaffebären är varsamt plockade för hand och torkade i solen med fruktköttet på, vilket bidrar till den exceptionellt söta och tropiskt fruktiga smaken. EL RUBI PAPAYO NATURAL, ett kaffe att njuta och förundras över. Vi rostar bara tio kilo av denna ÄDELBÖNA, så först till kvarn!Kaffet gott, allt gottViktor, grundare av Kaffemissionären Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe från gården El Rubí i regionen Acevedo, Huila, Colombia. Växthöjd: 1 600 - 1 800 meter över havet.Art/varietet: Papayo Processmetod: Torkad i solen, bärtorkad.Torkmetod: På upphöjda torkbäddar i solen (detta sker efter tvättningen).Lottstorlek: 150 kilo (februari-april 2023).Rostning: Butiksrostad på Götgatan 46. Högre Makter #4 – Kenyanska glädjetårar (obegränsat gott kaffe i begränsad upplaga).FRUKTKOLA | JUICIG | SVARTVINBÄRDet har hänt att jag gråtit när jag druckit kenyanskt kaffe. Så mycket tycker jag om det. Så mycket kärlek har jag till detta kaffeland som jag aldrig besökt. Men min kaffesjäl har varit där många gånger. Och den jublar vid varje kärt återseende.Med den bakgrunden är det inte så konstigt att den här begränsade upplagan av Högre Makter kommer just från Kenya, precis som den första gjorde för ett par år sedan. Som så ofta i kaffevärlden går småbönderna ihop och säljer sitt kaffe tillsammans. Kibugu Farmers Cooperative Society firar nästa år 20 år och består av 1 200 medlemmar. De kommer med sitt kaffe till tvättstationen Gicherori och just den här skörden är en liten lott på 150 kilo. De små gårdarna ligger på upp mot 1 800 meters höjd och har fött fram ett kaffe som får mig att tänka på FRUKTKOLA! Fruktkola med SVARTVINBÄRSSMAK. Den vulkaniska jorden i Emburegionen är känd för att vara fet och klimatet är optimalt för kvalitetskaffe. Typiskt kenyanskt är också att kaffet påminner lite om juice i sin karaktär. Och vi snackar förstås osötad juice med stil och balans. Kort sagt älskar jag denna schyssta kenyan som bär potentialen till både glädjetårar, påtår och tretår.Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe från Gicherori Kibuku-kollektivet i Emburegionen, Kenya.Växthöjd: 1 700 - 1 800 meter över havet.Typ: SL28, SL34.Process: Dubbeltvättat, så kallad ”double wash”.Torkmetod: På upphöjda torkbäddar i solen (detta sker efter tvättningen).Lottstorlek: 150 kilo (januari 2023).Inköpt och rostat av Gringo Nordic för Kaffemissionären. Högre Makter #3 – Makadamiahöjdaren från Mexiko (SLUTSÅLD).MAKADAMIANÖT | VIT CHOKLAD | STJÄRNFRUKT (Här på kaffemissionären.se säljs kaffet endast som hela bönor, i butiken på Götgatan 46 i Stockholm finns även malet kaffe, så länge lagret räcker).På upp mot 1 900 meters höjd i mexikanska Montaña Alta i Guerrero-regionen odlas denna mikrolott som fått namnet "Juba". Främst kvinnor arbetar med kaffet och passande nog för Högre Makter betyder "juba" berg på det lokala språket Mempha. Kvinnorna kallar sig för "Evas" vilket syftar på skapelseberättelsens första kvinna på jorden. Och nog har de lyckats odla ett himmelskt gott kaffe! (Mer om smaken längst ner!). Den lokala agronomen Miguel Guevara driver sedan sex år tillbaka ett projekt för att främja kvaliteten på kaffet i regionen och hjälpa producenterna att nå ut till mer rättvisefokuserade och bättre betalande kaffeköpare. Kaffet säljs för tre gånger marknadspriset, vilket ger bönderna större möjlighet att utveckla sitt arbete och att upprätta en heder i sitt (bönhörda) yrke, i en del av landet som annars främst kopplats ihop med narkotikahandel. Det är en stor ära att få vara en länk i denna positiva kedja. Så, vad kan vi förvänta oss när vi brygger detta – i alla avseenden – höjdarkaffe från Mexiko? Makadamianöt! Vit choklad! Och… stjärnfrukt! Jag drack kaffet för första gången för ett år sedan, och smaken av denna speciella makadamianöten fortfarande kvar i minnet, så stark att jag nästan kan smaka den här och nu trots att jag inte har kaffet framför mig. När jag fick reda på att årets skörd håller samma kvalitet var valet enkelt: Här har vi ett kaffe värdigt att utgöra den tredje upplagan av HÖGRE MAKTER! Kaffet säljs endast under en begränsad tid i en begränsad upplaga. Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe från 33 familjejordbruk i området Montaña Alta i Guerro-regionen, Mexiko.Växthöjd: 1 500-1 900 meter över havet.Typ: Typica, bourbon.Process: Bärtorkat på upphöjda bäddar i solen. Lottstorlek: 670 kilo (skördat februari-april 2022).Inköpt och rostat av Gringo Nordic för Kaffemissionären. Högre Makter #2 – Rabarberbomben från Colombia.RABARBER | SÖT | FRUKTKOLAHerre jistanes! Den senaste tiden har diskussionen gått varm hemma vid familjens köksbord: Vilka kaffen är egentligen de allra bästa vi har druckit? Närmare bestämt, vilka TRE kaffen toppar listan? Bakgrunden till att topplistesnacket dök upp just nu är den nya RABARBERBOMBEN från gården Finca La Ricaurte i regionen Huila i Colombia (odlat på 1 700 - 2 000 meters höjd). Jag och min sambo är överens: Vi har en ny etta! Det är det häftigaste kaffe vi druckit, alla kategorier. Vad som gör att det sticker ut, är att det sticker ut. Det är så tydligt att kaffet smakar just rabarber, trots att det förstås vare sig är rabarber eller något annat tillsatt (Hur häftigt är inte det?). Och doften sprider sig i hela köket. Köp hem och bjud dina vänner på en kopp kaffe de sent ska glömma! Och vänta inte för länge, då upplagan är begränsad.Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe från familjen Velez på gården Finca La Ricuarte i regionen Huila, Colombia.Typ: Caturra.Växthöjd: 1 700 - 2000 meter över havet.Process: Anaerobisk honey. Lottstorlek: 220 kg, skördeperiod januari 2022. Inköpt och rostat av Gringo nordic coffee roasters för Kaffemissionären. Högre Makter #1 – Kenya Komothai (SLUTSÅLD)SVARTVINBÄR | DJUP | LÄSKANDETa en bra frisparksskytt i fotboll, en utmärkt konstnär som målar tavlor eller en känd artist som skriver låtar. Den som är sant skicklig på något kan upprepa goda resultat gång på gång. Men även för de allra bästa, så uppstår ibland resultat som sticker ut. Samma sak gäller kaffe. Kenya är känt som världens kanske främsta land när det kommer till exklusiva så kallade urspungskaffen. Jag fullkomligt älskar dem. Det är värt att påpeka att att specialkaffedrickare ibland kan uppleva lite av en startsträcka för att vänja sig vid den syrlighet som finns i bönorna från det östafrikanska landet. Men så kommer ibland en sådan här fullträff som jag anser att Kenya Komothai AB är.Det är helt enkelt ett kaffe som sticker ut med sin svartvinbärskaraktär. Jag påminns om mormors svartvinbärsgelé eller farmors svartvinbärssaft. I koppen finner vi det bästa från två världar - Kenya Komothai är både smal och bred på samma gång! Smal som i exklusivt kenyansk, bred i meningen att de flesta kan känna igen och förundras över smakprofilen. Du måste helt enkelt prova. Och eftersom vi har att göra med mikroskörd är antalet högst begränsat. (Jag har själv lagt undan några påsar för privat bruk...)Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe från 30 små familjejordbruk i området Ngewa-Komothai, i regionen Kiambu, centrala Kenya.Typ: Batian, Ruiru 11, SL28, SL34.Växthöjd: 1 600-2 000 meter över havet.Process: Tvättat, torkat i sol på upphöjda bäddar.Lottstorlek: 300 kg, skördeperiod juli 2021.Inköpt och rostat av Gringo Nordic Coffee Roasters för Kaffemissionären. -
Lindvalls Kaffe Mellanrost Hela Bönor 450g
99 kr
Läs mer härLindvalls Kaffe Mellanrost Hela Bönor är ett svenskt, traditionellt kaffe med välbalanserad smak som lämpar sig riktigt bra till bryggkaffe där du väljer själv när du maler bönorna. -
Mörkare makter | Specialkaffe från Indonesien - Storpack, hela bönor 750 g
777 kr
Läs mer härKRYDDIG | MUSTIG | VERKSTAD Hela bönor/malet kaffe 250g eller 750g.Kan ett kaffe verkligen smaka verkstad? Medan min mamma frälstes vid första koppen specialkaffe (nu slipper hon halsbränna) har det varit svårare att övertyga min pappa till att välja ett kaffe som kostar mer. Det var inte förrän han fick prova de här fylliga och karaktäristiskt kryddiga bönorna från indonesiska ön Sumatra, som han på allvar fick ett alternativ till sitt industriellt hårdrostade vanekaffe. Hans kommentar: ”Smaken påminner om ett oljigt verkstadsgolv. På ett bra, snällt sätt.” Mörkare makter! Jag är beredd att hålla med. Kaffet är gott i alla tänkbara bryggmetoder: Brygg, presskanna och espresso.Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe från Sumatra, Indonesien. Odlat på familjejordbruk runt sjön Toba. Kaffet är ekologiskt certifierat.Kvalitet: Grade 1.Typ: Red Caturra & S-Lini (S-794).Altitud: 1 100 – 1 280 meter.Process: Indonesisk honey.Lottstorlek: 3 000 kg.Inköpt och rostat av Gringo Nordic Coffee Roasters för Kaffemissionären. Beyond the beans - historien bakom kaffet i din koppIndonesien är ett land som består av fler än 18 000 öar där den största heter Sumatra. Världens till ytan sjätte största ö kallas ibland för "guldön", känd för sina oljefyndigheter. Men här odlas alltså även ett mycket spännande kaffe. I Sumatras norra delar ligger Tobasjön som är upp till 500 meter djup och är en rest av den kollapsade vulkanen Toba. Det är i trakterna runt sjön och bergskedjan Bukit Barisan som bönder från omkring 5 000 familjejordbruk har gått ihop och startat kollektivet Kopi Toba. Genom olika jordbrukstekniker får kaffebönderna hjälp att maximera kretsloppstänkandet och minimera påverkan på miljön.När det kommer till smaken är kaffet från Sumatra är känt för att vara karaktäristiskt kryddigt och mustigt. Min egen pappa älskar att hålla på med bilar och trivs utmärkt i sitt garage. En bekant som provade kaffet satte ord på smaken som "verkstad" och när jag berättade det för pappa fyllde han snabbt i: ”Smaken påminner om ett oljigt verkstadsgolv. På ett bra, snällt sätt.”Mörkare makter är det kaffe som tog längst tid för mig själv att fullt ut omfamna, medan det för pappa var tvärt om. Han hade lättast att gilla Mörkare makter eftersom det ligger närmare de mörkrostade kaffen som de allra flesta svenskar är vana vid att dricka. Men kryddigheten i kaffet från Sumatra kommer inte ur att det är särskilt hårt rostat. Nej, tvärt emot de flesta industriellt massproducerade kaffen som säljs i livsmedelsaffärerna så kommer kaffets smak inte främst från graden av rostning, utan från kaffets inneboende karaktär. Den som söker ett intensivt och fylligt kaffe bör därför leta efter ett kaffe som har de egenskaperna, snarare än att gå efter graden på rostning. Rostningsgraden finns där för att framhäva och plocka fram bönans unika smak, snarare än att dölja den med smaken av "rostat". Det är därför kaffet heter "Mörkare makter" i stället för "Mörka makter". För särskilt mörkt rostat, är det faktiskt inte. Det är många saker som påverkar hur kaffet smakar när det hamnar i vår kopp. En av dem är vilka förhållanden som kaffeträden vuxit i. Det spännande att kaffets karaktär nu har kopplats ihop med smaken av "verkstad". För på en ö med oljefyndigheter och vulkanisk mark, känns väl kopplingen snarare logisk än främmande?Jag hoppas att du ska tycka om Mörkare makter precis lika mycket som jag, min pappa Sam och min storebror Olle. Kaffet gott,Allt gott/Viktor -
Bergstrands Kafferosteri Emils 10.0 Kaffebönor 1kg
369 kr
Läs mer härCirkeln är sluten. 1891 rostade Emil Bergstrand det allra första kaffet för Bergstrands kafferosteri. 127 år senare slår hans namne och sonsonsonson till med den här fullträffen. Kaffet har sin bas i bönorna från Peru, de har fått en explosion i syrlighet från Etiopien och rundas av med behagliga aromer från Indonesien.Bergstrands Kafferosteris egen wonderrostare Emil Myrén har fått lära sig yrket från grunden, först på plantagen Finca La Morena i Guatemala och sedan sida vid sida med rostmästarefarbror Thomas på vårt rosteri på Ringön. Resultatet är en 10-0 vinst i form av en balanserad explosion där apelsintonerna tar en svängom med fikonaromerna så syrligheten hänger med hela vägen upp i gommen. Rostmästaren själv föredrar den som en dubbel espresso men säkra källor berättar att den sitter lika bra som en cappucino eller latte.Smak: Emil Myréns premiärblandning är en välbalanserad syrlighetsexplosion.Rostning: 5/10Fyllighet: 7/10Syrlighet: 6/10Certifiering: EkologisktTyp: Brygg & Espresso, Hela bönorUrsprung: Colombia, Etiopien, Indonesien, Peru -
Lykke Kaffegårdar OJ! Helböna 250g
119 kr
Läs mer härOJ! Är som namnet avslöjar den första reaktionen en får efter att ha smakat detta kaffe! Snackar man med en kaffenörd så kommer hen att svänga sig med termer som chokladigt, sött, otroligt rund kropp. OJ! passar till precis alla tillfällen - Som morgonkaffe, tre-fika eller i espressokvarnen.Lykkes kaffegårdskollektiv ligger precis på gränsen till Caparaó Nationalpark, underbart orörd natur där de odlar kaffe. Ett land som berikat denna påsens innehåll med unika egenskaper från marken där kaffet odlas, dess mikroklimat och andra små härliga detaljer. Avslutningsvis så är en av de största anledningarna till varför Lykke vill hylla detta kaffe såklart vännerna på kaffegårdarna, vars påverkan nästan kan skönjas i smaken. Det är så Lykke förädlar varje unik skörd. Kan låta krångligt, och är krångligt. Men det blir såå gott. Origin: Espírito Santo, BrasilienAltitud: 900 till 1500 möhVarieteter: röd och gul CatuaiProcess: Pulped NaturalSmakprofil: Rund och sör; domineras av kakao, panela och mandelSmakintensitet: 3/5 -
Kaffebönor Arvid Nordquist Ethic Harvest 1kg
394 kr
Läs mer här -
Arvid Nordquist Espresso Nero Hela Bönor 500g
115 kr
Läs mer härEspresso Nero, hela bönor, från Arvid Nordquist. Bönor med fyllig och stark smak, med välbalanserade eftertoner av sötma och choklad. Perfekt för espresso och andra espressobaserade kaffedrinkar som Caffè Latte och Cappuccino.Inspirationen för Espresso Nero kommer från Norra Italien, men bönorna har rostats långsamt i Arvid Nordquists rosteri i Sverige – ett svenskrostat kaffe med smak av Italien! Tack vare denna process kan Arvid Nordquist hålla samma höga kvalitet på detta kaffe som alla sina andra kaffesorter. -
Bergstrands Thomas Båtblandning, 250g malet
75 kr
Läs mer härEtt udda namn på ett fantastiskt kaffe. Namnet? Ja, det kommer från en av ägarna och tillika kaffeprovare. När Thomas skulle ut på havet tyckte han att det behövdes något alldeles speciellt. Både för att han älskar sjön och för att medpassagerarna var både kräsna förväntansfulla. Kaffet bryggdes i en pressbryggare under en slör på Marstrandsfjorden. Vännerna utbrast i kör mitt under en sipp att: – detta är det bästa kaffet vi druckit! Tryggt förtöjda vid kaj lite senare på kvällen gjorde kaffet även succé till den iskalla punsch som serverades efter en tre rätters på Marstrands Värdshus. -
Bergstrands Kafferosteri Espresso 10.0 Kaffebönor 1kg
379 kr
Läs mer härDet här är ett kaffe för finsmakare med 100 % Arabicabönor. Bergstrands Kafferosteri kräver full koncentration vid bryggning men lovar i gengäld att du blir rikligt belönad för ditt fokus. När du ser Creman (det tunna lagret av skum på toppen av en espresso) torna upp sig är det ett tecken på att du bryggt rätt. Under Creman gömmer sig en skatt av aromer. Du hittar ett mjukt, syrligt och krämigt kaffe med toner av cigarr, teak och kanel. Tobakstonen kommer från den del av kaffet som är från Dominikanska republiken. Syrligheten och krämigheten kan spåras till Java i Indonesien.Detta är Bergstrands Kafferosteri mest exklusiva espresso noga utvecklad för den skandinaviska espressokulturen. Inget morgonkaffe men perfekt med mjölk på eftermiddagen eller straight up med en finare Grappa efter en god middag.Rostning: 7/10Fyllighet: 8/10Syrlighet: 6/10Certifiering: Rainforest AllianceTyp: Espresso, Hela bönorUrsprung: Brasilien, Colombia, Dominikanska Republiken, Indonesien -
Kaffepro Arctic Shine - 1kg Kaffebönor - 1kg
344 kr (459 kr)
Läs mer härArctic Shine - Klar och Frisk En lätt och klar kaffe med smaknoter av mjölkchoklad, brioche och citronskal. Arctic Shine erbjuder en ljus och uppfriskande kaffeupplevelse med en viktlös munkänsla och delikata smaknoter. Denna blandning av 100% Arabica-bönor från Etiopien, El Salvador och Brasilien har en silkeslen smak av mjölkchoklad, rostad brioche och ett friskt inslag av citronskal. Den ljusa kroppen och låga bitterheten gör den både len och lättdrucken, vilket skapar ett behagligt, nästan perlglänsande avslut. En kaffe för dem som söker en ren och raffinerad kopp utan tung eftersmak, perfekt för en lätt och elegant kaffeupplevelse. Kännetecken: Smaknoter: Mjölkchoklad, brioche, citronskal Kropp: Lätt och ren Syrighet: Mild Rostning: Ljus Ursprung: Etiopien, El Salvador, Brasilien Kaffeböna: 100% Arabica -
Gevalia Capsules Lungo 6 Classico - 10 pcs
74 kr
Läs mer härOmsorgsfullt rostade kaffebönor med karaktär och välbalanserad smak är Gevalias recept för ett riktigt gott kaffe och en stunds njutning på egen hand eller i trevligt sällskap. Gevalias Lungo Classico är välsmakande med fräsch karaktär, lätt kryddig och med träliknande noter. - Intensitet 6 - Gevalias aluminiumkapslar är kompatibla med kaffemaskiner från Nespresso®* - Gevalias aluminiumkapslar är återvinningsbara och sorteras med fördel som aluminiumavfall. - Gevalia er stolt over å være en del av JDE Peet's Common Grounds-program, der vi jobber målrettet for å positivt påvirke mennesker og planeten vår. - Förvaras torrt och svalt. *Varumärket tillhör en tredje part utan anknytning till JACOBS DOUWE EGBERTS -
Melitta Bella Crema Intenso kaffebönor 1 kg
199 kr
Läs mer härNjut av en intensiv och aromatisk kaffeupplevelse med Melitta Bella Crema Intenso kaffebönor. Du får 100% Arabica-bönor, som erbjuder en kraftfull smak med behagliga undertoner som gör varje kopp till ett rent nöje. Med en styrka på fyra av fem passar de här kaffebönorna perfekt för den som uppskattar ett rikt och intensivt kaffe.Kaffebönorna är Rainforest Alliance-certifierade, vilket säkerställer att du får ett kaffe av hög kvalitet som stödjer ansvarsfullt jordbruk. Bönorna är idealiska för användning i helautomatiska kaffemaskiner, men kan även malas i en kaffekvarn för franskpress eller manuell bryggning. Oavsett hur du väljer att brygga ditt kaffe utlovas en utmärkt smakupplevelse, varje gång.Välj Melitta Bella Crema Intenso för ett kaffe som levererar både smak och kvalitet – perfekt både för morgonkaffet och för fikapausen under dagen -
Arvid Nordquist Espresso Giusto Hela Bönor 500g
109 kr
Läs mer härArvid Nordquists Giusto är ett espressokaffe med en fruktig och nötig smak.Till sin Giusto serie har Arvid Nordquists egen master blender valt ut ekologiska och Fairtrade-märkta Arabicabönor av högsta kvalitet. Bönorna har vuxit på hög höjd (1000-2000 m.ö.h) i skugga. Kaffeblandningen består av tvättat kaffe som har rostats varsamt i 18 minuter vilket ger en mjukt kryddig och nötig karaktär med toner av karamell och en balanserad lång fruktig eftersmak. -
Kaffe ARVID.N Highland Nature bönor 1kg
398 kr
Läs mer här -
Gevalia Crema Whole Beans Mellanrost 900g
189 kr
Läs mer härGevalia Crema är ett härligt balanserat hela bönor kaffe, som är rostat lite längre än andra kaffesorter för att få fram den fulla kaffesmaken. Gevalia Crema har en djup, rund och fyllig smak och ger en mycket mjuk och gyllene crema på toppen. -
Kaffepro Golden Harvest - Kaffepaket: 4 x 500g Kaffebönor - 4 x 500g
618 kr (825 kr)
Läs mer härGolden Harvest - En Rik och Balanserad Upplevelse En balanserad kaffe med rikedom och subtila noter av kakao och apelsin. Golden Harvest erbjuder en harmonisk och rik smakupplevelse som kombinerar fyllighet med en försiktig nyans av friskhet. Denna blandning av 100% Arabica-bönor från Brasilien bjuder på smaknoter av ljus kakao, mandlar och ett subtilt inslag av apelsinskal, vilket ger en lätt kontrast till kaffets fylliga karaktär. Den runda och krämiga texturen stöder en mild sötma, vilket gör detta kaffe idealiskt för dem som söker en smakupplevelse som är både rik och balanserad, med en behaglig munkänsla och ett varmt, tillfredsställande avslut. Kännetecken: Smaknoter: Ljus kakao, mandel, apelsinskal Kropp: Krämig och rund Syrighet: Subtil och balanserad Rostning: Mellanrost Ursprung: Brasilien Kaffeböna: 100% Arabica -
Kaffebönor Lavazza Qualità Oro, 1 kg
232 kr (339 kr)
Läs mer härÄnda sedan 1956 har "Lavazza Qualità Oro" varit symbolen för italiensk kaffe av högsta kvalitet. Denna unika blandning kombinerar sex premium arabicasorter från Central- och Sydamerika, vilket skapar en mjuk, doftande symfoni av smaker. Med sin medelrost och förfinade toner av blommor och frukt, levererar den en sammetslen textur, en rik arom och en verkligt tidlös kaffeupplevelse. Perfekt att njuta av svart eller som bas för en krämig latte!Sammansättning: 100% arabicaRostningsgrad: MediumIntensitet: 5/10Smakprofil: Mjuk och aromatiskAromatiska toner: Blommor, fruktUtseende: Mörk färg, sammetslen texturBryggmetoder: Helautomatisk kaffemaskin; efter malning: mokabryggare, kaffepress, filterkaffebryggare, espressomaskinPerfekt för: Svart kaffe, latteIngredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: efter öppning, förvara på en sval och torr plats för att bevara färskheten. -
Wild Coffee Jalchi Blend 453g
199 kr
Läs mer härWild Coffee Jalchi Blend är ett premiumkaffe tillverkat av 100% ekvadorianska Amazonas Arabica-bönor. Dessa hela bönor är hållbart och socialt ansvarsfullt källade och erbjuder låg surhetsgrad. Med sin mycket speciella och unika smak, Skördat och bearbetat på 1700 meters höjd över havet, är det perfekt för V60 eller french press.Region: Zamora ChinchipeHöjd: 1600mSort: TypicaSyra: MedelhögKropp: Smörig och rundSmaknoter: Choklad, citronsyra, bär och torkad frukt. -
Kaffebönor A.NORDQUIST Green Forest, mellan-mörkrost, 1000g
374 kr
Läs mer här -
illy Nespresso ground Intenso capsules - 10 pcs
77 kr
Läs mer här10 kapslar till Nespresso®illys Espresso Intenso kapslar ger dig en espresso gjord på 100 % Arabica-kaffebönor från 6 olika länder. Blandningen har en robust finish med varma toner av kakao och torkad frukt. Den mörka rostningen av bönorna ger kaffet en mild bitterhet med en karakteristisk smak och en härlig crema. Dessa kapslar passar till Nespresso®-maskiner.I nio decennier har illy förfinat sin blandning, och för att uppnå bästa möjliga kvalitet väljer Illy Arabica-bönor av högsta kvalitet.År 2023 utsågs Illy för elfte året i rad till ett av världens mest etiska företag (www.etisphere.com). Illy har tilldelats den prestigefyllda B-Corp-certifieringen och är det första företaget i världen som tilldelats Responsible Supply Chain Process Certification - en utmärkelse som bekräftar hållbarheten i hela produktionskedjan.Kapslarna har ingen koppling till, och är inte producerade eller godkända av, Nestlé®. -
Svanfeldts Coffee Espresso Hela Bönor 250g
79 kr
Läs mer härHela espressobönor med en smak av blåbär, choklad och karamelliserade jordnötter. För varje kilo sålt kaffe skänker Svanfeldts Coffee 10 kr till Hjärnfonden.Rostningsgrad: 7/10.Passar utmärkt till Espresso, Americano. Cappuccino eller Latte. -
Kaffebönor Tchibo Espresso Milano Style, 1 kg
289 kr
Läs mer härDenna espressoblandning från Milano är en äkta italiensk blandning av de finaste arabicabönorna, som har rostats långsamt av Tchibo för att göra dem ännu mer imponerande. Den delikata smaken av frukt och subtila inslag av mörk choklad bidrar den till att framhäva de smaker som är typiska för norra Italien.Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: när den är öppnad, förvara den i en förseglad behållare och förvara den på en sval och torr plats. -
Kaffepro Nordic Dusk - Kaffepaket: 2 x 500g Kaffebönor - 2 x 500g
499 kr
Läs mer härNordic Dusk - En Kraftfull Kaffeupplevelse En djup och robust kaffe med smaknoter av mörk choklad, hasselnöt och bränd karamell. Nordic Dusk är skapad för dem som söker en intensiv och djup kaffeupplevelse. Denna noggrant utvalda blandning av Arabica från Brasilien och Mexiko samt ett litet inslag av bönor från Indien framhäver en fyllig smak av mörk choklad och rostade hasselnötter med ett stänk av bränd karamell. Kaffet har en lätt rökig nyans som tillför komplexitet utan att överväldiga med bitterhet. Perfekt för dem som njuter av en kraftfull kopp kaffe med en rostad karaktär och en avrundad, aromatisk eftersmak. Kännetecken: Smaknoter: Mörk choklad, hasselnöt, bränd karamell Kropp: Fyllig och intensiv Syrighet: Lätt bitter Rostning: Mörk Ursprung: Brasilien, Mexiko, Indien Kaffeböna: Arabica med ett litet inslag av Robusta -
Ristretto 250g
79 kr
Läs mer härKAFFEBÖNOR, kraftig mörkrost Ristretto kaffebönor är intensivt rostade och ger kaffet en kryddig karaktär med toner av tobak och choklad. Kaffet passar utmärkt till både brygg och espresso. 100 % ekologiskt kaffe. Med Ristretto kaffebönor får du ett gott och mångsidigt kaffe för hela dagen. Gör en cappuccino av det på morgonen för en skön morgonkänsla och få upp energin med en härlig ristretto på eftermiddagen. -
Wild Coffee Quilanga Blend 453g
229 kr
Läs mer härWild Coffee Quilanga Single Origin är ett premiumkaffe tillverkat av 100% ekvadorianska Amazonas Arabica-bönor. Dessa hela bönor är hållbart och socialt ansvarsfullt källade och erbjuder låg surhetsgrad. Med sin mycket speciella och unika smak, skördad och bearbetad på 2000 meters höjd över havet, är det perfekt för V60 eller french press.Region: Loja, QuilangaHöjd: 1900mSort: TypicaSyra: MedelhögKropp: Silkeslen och slätSmaknoter: Skogsbär, citron och grapefrukt, vin och choklad. -
Lindvalls Kaffe Larezza Espresso Hela Bönor 450g
105 kr
Läs mer härLindvalls Kaffe Larezza Espresso Hela Bönor är gjord på en blandning av aromatiska Arabicabönor från Brasilien, Colombia, Centralamerika och Östafrika. Därefter tillsätts 30% exklusiva Robustabönor från Afrika.Bönorna trumrostas långsamt och skonsamt vilket tar fram en vacker, mörkt rödbrun färg och lockar fram de bästa aromerna.Lindvalls Kaffe Larezza Espresso Hela Bönor skapar en fin crema på espresson. -
Kaffepro Nordic Dusk - Kaffepaket: 2 x 1kg Kaffebönor - 2 x 1kg
899 kr
Läs mer härNordic Dusk - En Kraftfull Kaffeupplevelse En djup och robust kaffe med smaknoter av mörk choklad, hasselnöt och bränd karamell. Nordic Dusk är skapad för dem som söker en intensiv och djup kaffeupplevelse. Denna noggrant utvalda blandning av Arabica från Brasilien och Mexiko samt ett litet inslag av bönor från Indien framhäver en fyllig smak av mörk choklad och rostade hasselnötter med ett stänk av bränd karamell. Kaffet har en lätt rökig nyans som tillför komplexitet utan att överväldiga med bitterhet. Perfekt för dem som njuter av en kraftfull kopp kaffe med en rostad karaktär och en avrundad, aromatisk eftersmak. Kännetecken: Smaknoter: Mörk choklad, hasselnöt, bränd karamell Kropp: Fyllig och intensiv Syrighet: Lätt bitter Rostning: Mörk Ursprung: Brasilien, Mexiko, Indien Kaffeböna: Arabica med ett litet inslag av Robusta -
Kaffebönor Arvid Nordquist Espresso 1kg
362 kr
Läs mer här -
Kaffepro Morning Bloom - Kaffepaket: 2 x 1kg Kaffebönor - 2 x 1kg
899 kr
Läs mer härMorning Bloom - En Frisk Start på Dagen med Sidamo Arabica En frisk och citruspräglad kaffe med smaknoter av lime, vita blommor och jasmin, framhävd av de unika Sidamo Arabica-bönorna från Etiopien. Morning Bloom är en uppfriskande start på dagen med sin ljusa, fruktiga profil och eleganta florala noter från de exklusiva Sidamo Arabica-bönorna från Etiopien. Dessa bönor är kända för sin delikata och komplexa smak, vilket ger en livlig syrlighet och unika noter av lime, vita blommor och jasmin. Med en lätt och balanserad kropp och ett rent, livligt avslut är Morning Bloom perfekt för dem som föredrar en nyanserad kaffeupplevelse. Varje kopp bjuder på en smakupplevelse fylld med friskhet, inspirerad av Etiopiens berömda kaffeområde. Kännetecken: Smaknoter: Lime, vita blommor, jasmin Kropp: Lätt och livlig Syrighet: Spröd och livlig Rostning: Ljus Ursprung: Sidamo-regionen, Etiopien Kaffeböna: 100% Sidamo Arabica -
Johan & Nyström Nap Queen Koffeinfritt Hela Bönor 250g
119 kr
Läs mer härKaffe utan koffein? Absolut! Det här är ett supergott koffeinfritt kaffe, och Johan & Nyström vågar sticka ut hakan och säga att det troligen är det bästa decaf du någonsin smakat. Oavsett anledning, och om du alltid eller bara ibland vill ha kaffe utan koffein, så har du din kopp här. Det är mjukt och fint med härliga smaker av smörkola, friska toner av äpple och mustiga nyanser av kryddor. Och vad bör detta utsökta tvättade kaffe kallas? Nap Queen, såklart, drottningen av avkoppling och korta men förtjusande pauser i vardagen.Tänk dig att starta dagen med en kopp Nap Queen. Du får njuta av alla dessa utsökta smaker utan en uns av koffein. Perfekt för de där lugna morgnarna eller när du vill ha en mysig stund på eftermiddagen utan att oroa dig för att koffeinet ska hålla dig vaken. Nap Queen är mer än bara ett kaffe, det är en livsstil för de som uppskattar de små pauserna i livet. Så varför inte unna dig en kopp idag?RostprofilDetta kaffe har en lång rostningsprofil för att leverera en kopp med välutvecklade och mjuka smaker. För Nap Queen förlänger Johan & Nyström varje fas av rostningsprocessen, vilket resulterar i ett mjukt och fylligt kaffe med en klar fräschör som lyser igenom!Tänk dig en rostningsprocess som är som en långsam dans, där varje steg är noggrant uttänkt för att framhäva de finaste egenskaperna hos kaffebönorna. Genom att förlänga rostningsprocessen får vi en djupare och rikare smakprofil som smyger sig in i varje klunk av Nap Queen. Det är som att varje kopp berättar en historia om omsorg och hantverk, där fräschören balanseras perfekt med en fyllig kropp och mjuka undertoner. Kaffeälskare, bered er på en resa genom smakernas värld med Nap Queen – en rostning som tar kaffeupplevelsen till en helt ny nivå! UrsprungKaffet till Nap Queen odlas av 50 småskaliga bönder i Huila-regionen i Colombia. Efter att kaffet har samlats in reduceras koffeininnehållet. Tänk dig ett kaffe som växer upp i Huilas fantastiska landskap, där varje böna får precis den rätta mängden sol och regn. Denna region är känd för sitt ideala kaffeklimat, vilket skapar perfekta förutsättningar för att odla bönor av högsta kvalitet. Bönderna i Huila är verkliga konstnärer när det gäller kaffe, och deras expertis och engagemang återspeglas i varje kopp Nap Queen.Efter att bönderna omsorgsfullt har skördat kaffet, inleds en noggrann process för att sänka koffeinnivåerna. Det här steget är avgörande för att bevara kaffets naturliga smaker samtidigt som koffeinet reduceras. Resultatet är en unik kopp kaffe med alla de rika och fulländade smakerna du förväntar dig, men utan koffeinets effekter. Nap Queen är inte bara en kaffeupplevelse, det är en hyllning till de småskaliga böndernas hårda arbete och Huilas rika kaffearv. -
Zoégas Mollbergs Hela Bönor 450g
105 kr
Läs mer härZoegas Mollbergs Hela Bönor togs fram åt Hotell Mollbergs i Helsingborg 1903, det är Zoegas finaste och äldsta kaffebönor. Kaffebönorna har en elegant smak och härliga toner av smörkola och svarta vinbär. Aromen och den långa eftersmaken har bönorna fått tack var det blandningen, en stor andel kommer från högvuxna Kenyabönor och den andra delen från Central- och Sydamerika. Zoegas Mollbergs Hela Bönor rekommenderas ihop med syrliga frukter samt salta kött- och fiskrätter. 100% Arabicabönor. -
Kaffebönor LAVAZZA Top Class 1kg
165 kr
Läs mer här -
Bergstrands Creme, 1kg
290 kr
Läs mer härBRYGGBÖNA Tydliga spår av nyrostat bröd och citrus med en lång eftersmak. Skapades för det legendariska etablissemanget Café Creme vid Kungsportsplatsen i Göteborg på det glada 80-talet. Café Creme finns inte längre kvar men blandningen får fler fans för varje år som går. Först känner du spår av citrus sedan fylls du av en jordig och djup eftersmak. Passar perfekt för presskaffe då det har en förlåtande karaktär och blir gott även om man slarvar lite i själva pressprocessen. I den här blandningen har Bergstrands kaffenestor Thomas Myrén valt att mixa kraftigt råkaffe från Indonesien med friskt syrligt kaffe från Guatemala. Creme är ett flexibelt kaffe då det fungerar bra i alla bryggmetoder. Testa själv med mjölk och en rostad macka till frukost, eller okomplicerat svart för att runda av en god middag. -
Kaffebönor Löfbergs Carnival Fairtrade, 500 g
192 kr (229 kr)
Läs mer här"Löfbergs Carnival" har söta toner av nougat och marsipan och erbjuder en utsökt blandning av kaffebönor från Brasilien, Etiopien, Colombia och Indonesien.Fairtrade-certifierad.Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras på en sval plats, borta från direkt solljus. -
Kaffebönor Zoegas Mollbergs, rund mustig, 750g
211 kr
Läs mer här -
Ekologiska kaffebönor Redbeans Gold, 1 kg
321 kr (459 kr)
Läs mer härDenna blandning ger en krämig och fyllig dryck med aromer av röd frukt och choklad. Den lämnar en långvarig, intensiv och behaglig eftersmak i gommen.Huvudrollen i denna symfoni av smaker anförtros arabica kaffebönor från den berömda etiopiska regionen Sidamo. De stöds av behagliga toner av sydamerikansk arabica. Dessa kaffebönor av högsta kvalitet är:- ekologiska: odlade utan användning av bekämpningsmedel, gödningsmedel eller andra kemikalier- odlade på höglandet - framställda av handplockade kaffekörsbär- långsamt rostade (vilket ger dem lite extra sötma)Ingredienser: rostade ekologiska kaffebönor*.*Kommer från ekologiska gårdar: certifierade i enlighet med NL-BIO-01.Förvaringsförhållanden: förvaras på en torr och sval plats. -
Lavazza Qualità Oro Hela Bönor 1kg
299 kr
Läs mer härDetta är en lyxig premiumblandning för den sanna kaffekännaren. Lavazza Qualità Oro är den första kaffeblandningen som skapades av Luigi Lavazza 1956 i Turin, Italien. Receptet bakom denna unika blandning har gått i generationer, ett hantverk där smak och kvalitet står i fokus.En unik blandning av sex olika sorter med de finaste Arabicabönorna från Central- och Sydamerika, noggrant utvalda och blandade av experter. Resultatet blir en perfekt symfoni med en förstklassig smak varje gång. En aromatisk premiumblandning med toner av honung och söt, torkad frukt.Dessa kaffebönor (för både brygg och espresso) passar för din helautomatiska espressomaskin eller kaffekvarn.Mellanrostat och intensitet (5/10) Medium.Bönor: 100% Arabica.Hela bönor. -
Kaffebönor set Gold Label Organic + Bella Roma
791 kr (878 kr)
Läs mer härKaffebönor Café Liégeois "Bella Roma", 1 kgDenna "Bella Roma" - blandning är 100% arabicabönor från fem afrikanska länder: Kenya, Etiopien, Kongo, Tanzania och Malawi.Den kommer att glädja dig med den lätta och perfekt balanserade smaken. Aromen är fylld med mogna bär - hallon och blåbär - sötman, påminner om nybakad bärpaj. Första smakupplevelser öppnas med subtil surhet, som förvandlas till sötma. Det finns en långvarig lätt sötma i eftersmaken. Inga tillsatta smaker.Kaffebönor Redbeans "Gold Label Organic", 1 kgMjuk, lätt, men samtidigt stark och fyllig ren kaffe från 100% Arabica-bönor. Smaken är fylld av röda frukter och choklad, vilket lämnar en mjuk, långvarig eftersmak. Dessa kaffebönor är handplockade, långsamt rostade och certifierat ekologiska. Inga tillsatta smaker. -
Melitta EPOS Black/Gold
3290 kr
Läs mer härMed uppfinningen av kaffefiltret revolutionerade Melitta Bentz kaffeprestandan 1908. Resan med handfiltrering har fortsatt sedan dess. Baristor över hela världen har återupptäckt Pour Over-trenden och njuter av den lugnande förberedelsen i en hektisk vardag. Den avsiktliga bryggningen av kaffe och den ritualiserade processen säkerställer att du kan sakta ner. Med denna speciella beredningsmetod är blomningen det viktigaste: först fuktas kaffet endast lätt med vatten, låt dra i en halv minut, innan mer vatten hälls på. På så sätt förbättras kaffeextraktionen och smakerna kan utvecklas helt. Resultatet är en perfekt kaffesmak. Som det första elektriska Pour Over-systemet med en integrerad kvarn kombinerar vår Melitta® EPOS® handbryggning med innovativ teknik och modern design. Nybryggt Pour Over-kaffe - handgjort med en enkel knapptryckning. - 360° ROTERANDE UTGÅPSRÖR - Vattenutloppet, som roterar 360° med växlande rotationsriktning, säkerställer en exakt och jämn fördelning av varmvattnet. På så sätt fuktas kaffet på ett optimalt och unikt sätt - inspirerat av de försiktigt cirkulerande rörelserna när man tillagar filterkaffe för hand. - KVARN - Det perfekta Pour Over-kaffe börjar med nymalda kaffebönor. Tack vare den justerbara inställningen av malningsgraden på den integrerade koniska kvarnen på Melitta® EPOS® kan du själv bestämma hur grovt eller fint du vill mala in kaffet i filtret. - SENSORKONTROLL - Eftersom det förutom kvalitet även beror på kvantitet, växlar Melitta® epour® automatiskt mellan fyra olika bryggprofiler, för att extrahera kaffet optimalt efter mängden beredning. Därmed njuter du alltid av den intensiva smaken av filterkaffe, oavsett om du bara brygger lite till dig själv eller flera koppar till dig och dina nära och kära. - AVTAGNINGSBAR VATTENTANK - För maximal komfort kan den genomskinliga vattentanken tas bort och fyllas direkt under kranen. Muggmarkeringarna på båda sidor gör det lättare att dosera den mängd vatten som krävs - perfekt för både höger- och vänsterhänta. - MODERN TOUCH PANEL - Via den moderna touchpanelen kan Melitta® epour® manövreras bekvämt. Med knappen PRE-BREW kan förbryggningsfunktionen aktiveras eller avaktiveras. Dessutom kan du använda CONTROL-knappen för att styra rotationsriktningen för vattenutloppet manuellt, eller programmera en individuell bryggprofil i det så kallade Barista-läget. - VARMHÅLLNING - Nybryggt filterkaffe smakar bäst. Om du av någon anledning inte kan njuta av ditt kaffe direkt, håller den integrerade värmeplattan ditt kaffe skönt och varmt i upp till 40 minuter. Melitta® epour® stängs sedan av automatiskt. - ECBC GODKÄND - ECBC-certifiering för den högsta europeiska kvalitetsstandarden för kaffebryggning - PLASSBESPARANDE DESIGN - Den perfekta kombinationen av funktion och design. Endast 17 cm i bredd - vi behöver inte mer för den utmärkta Melitta®-tekniken. Och med sin öppna, förskönade design gör Melitta® epour® tillredningen av kaffe till en upplevelse för alla sinnen. - LÄTT RENGÖRING - Den avtagbara filterhållaren i storleken 1x4® och glaskannan i högkvalitativt borosilikatglas kan efter användning rengöras i diskmaskinen. - PRAKTISK LED-KALCIUMINDIKATOR - För felfri funktionalitet, bästa kaffesmak och lång livslängd är regelbunden avkalkning viktig. Den praktiska LED-skalindikatorn på Melitta® epour® ljuder när det är dags att avkalka kaffemaskinen. -
Caffè Mauro Deca Koffeinfritt Hela Bönor 500g
159 kr
Läs mer härDeca från Caffè Mauro är en utsökt koffeinfri blandning som kombinerar söta och fruktiga toner för en smakupplevelse utöver det vanliga. Med 25% brasilianska Arabicabönor och 75% asiatiska Robustabönor skapas en fyllig kopp kaffe med aromer av mogen frukt och fräscha blommor.Denna raffinerade blandning är idealisk för alla tider på dagen och passar perfekt för dig som vill undvika koffein men ändå njuta av den rika och autentiska smaken av en högkvalitativ espresso. Med Deca får du en smakupplevelse som kompromissar på koffein, men aldrig på smak. -
illy Nespresso Ground Classic Capsules - 10 pcs
77 kr
Läs mer här10 kapslar till Nespresso®illys Espresso Classic kapslar ger dig en espresso gjord på 100 % Arabica-kaffebönor från 6 olika länder. Blandningen är mellanrostad och bjuder på en härlig sötma med delikata toner av karamell, blommor, frukt, honung och choklad. Dessa kapslar passar till Nespresso®-maskiner.I nio decennier har illy förfinat sin blandning, och för att uppnå bästa möjliga kvalitet väljer Illy Arabica-bönor av högsta kvalitet.År 2023 utsågs Illy för elfte året i rad till ett av världens mest etiska företag (www.etisphere.com). Illy har tilldelats den prestigefyllda B-Corp-certifieringen och är det första företaget i världen som tilldelats Responsible Supply Chain Process Certification - en utmärkelse som bekräftar hållbarheten i hela produktionskedjan.Kapslarna har ingen koppling till, och är inte producerade eller godkända av, Nestlé®. -
Specialkaffebönor Goat Story Walking on Sunshine Seasonal Blend, 250 g
199 kr
Läs mer härDetta kaffe är tillverkat för att brygga den perfekta espresson och har precis rätt fruktighet, utan bitterhet. När säsongerna går och grödorna förändras, gör även blandningen "Walking on Sunshine" det, så att du kan uppskatta säsongsvariationen i kaffeproduktionen."Walking on Sunshine" är en espressoblandning som kombinerar de klassiska noterna av karamell och vanilj med en ny fruktig dimension. Ingen bitterhet och subtil surhet skapar en livlig och smakfull kaffekopp. Även om blandningen fungerar utmärkt som espresso går den också bra ihop med mjölk!Blandningen innehåller för närvarande följande:60 % Brasilien Coletivo Caparaó 40 % Nicaragua Los PlaceresPerfekt för: espressoPassar också bra till: turkiskt kaffe, mokabryggare, fransk pressPå grund av sin exceptionella kvalitet och smak är detta kaffe märkt som Specialty. SCA-poängen uppgår till 84 poäng av 100.LAND: Brasilien, Nicaragua REGION: Caparaó, Los PlaceresALTITUDE: 900-2000 mVARIETET: Bourbon, CatuaiFÖRFARANDE: NaturligROSTPROFIL: MedelhögSMAKPROVNING: Karamell, Vanilj, FruktigIngredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras på en torr och sval plats. -
Kaffebönor Lavazza Espresso Barista Gran Crema, 1 kg
249 kr (364 kr)
Läs mer härKänn dig som en äkta hemmabarista med "Lavazza Espresso Barista Gran Crema"! Denna skickligt framställda blandning av arabica- och robustabönor är ljusrostad till perfektion och erbjuder en sammetslen och balanserad smak. Med delikata blommiga toner och en rik, krämig textur levererar den den autentiska italienska espressoupplevelsen—perfekt både som en djärv svart kaffe och som bas för cappuccino och latte.Sammansättning: Arabica och robustaRostningsgrad: LjusIntensitet: 7/10Smakprofil: Sammetslen, balanserad, toner av torkad frukt och blommorAromatiska toner: BlommorUrsprung: Afrika, Centralamerika, Sydamerika, SydostasienBryggmetoder: Helautomatisk kaffemaskin; efter malning: espressomaskinPerfekt för: Espresso, cappuccino, latteIngredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: efter öppning, förvara på en sval och torr plats för att bevara färskheten. -
Koffeinfria kaffebönor Caprisette Lullaby Decaf, 1 kg
351 kr (439 kr)
Läs mer härHar du någonsin känt dig sugen på en klunk kaffe på kvällen, men ändå varit tvungen att stå emot för att inte kunna somna senare? Du kanske försöker begränsa ditt koffeinintag just nu, men doften av färskt kaffe är ändå svår att motstå? Om något av detta stämmer är du den som detta kaffe har skapats för - den första koffeinfria varianten i den bästsäljande CAPRISETTE-serien!Hur är det med smaken? Det har vi tagit hand om! I denna blandning kombineras förstklassiga arabica- och robustabönor från Brasilien, Guatemala och Indien. Den aromatiska, delikata koppen kännetecknas av söta toner av cashewnötter samt subtila inslag av kakao och trä.Hur är det med koffein? Kaffet har koffeinfriats med den naturliga CO2-metoden (koldioxid). Det är en av de bästa moderna teknikerna för att eliminera koffein, vilket gör att smaker och aromer bevaras, samtidigt som kaffets struktur förblir oförändrad.Som du ser har vi tänkt på allt: din kaffepaus kommer att vara vansinnigt god från och med nu, även om du väljer att undvika koffein! ***Caprisette kaffe: redan älskad av miljoner. Har du provat det ännu?Dessa unika blandningar av olika smaker har skapats för en utsökt daglig kopp kaffe och har erövrat tusentals kaffeälskares hjärtan.Sugen på en fyllig espresso eller en krämig latte? Vi har rostat kaffet på ett sätt som gör att det passar till alla dina favoritrecept. Dyk in i Caprisettes smakvärld och upptäck den du gillar bäst.Miljontals människor har redan förälskat sig i det - vi är säkra på att du också kommer att göra det!Ingredienser: koffeinfria rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras på en sval plats, borta från direkt solljus. -
Kaffe Arvid Nordquist Classic Highland Nature hela bönor 6x1000g
2070 kr
Läs mer härArvid Nordquist Highland Nature bjuder på en rund generös doft med rostad söt arom av nötnougat och vanilj. Fyllig smak med viss pepprighet. En lång balanserad, frisk och fruktig eftersmak. Består av -
Kaffe LÖFBERGS Kharisma RA 450g
114 kr
Läs mer här -
Limited edition festliga kaffebönor Christmas Blend Reindeer Spirit, 200 g
135 kr (169 kr)
Läs mer härFestlig kaffeblandning för ett extra speciellt Julfirande!Denna begränsade upplaga av kaffe är tillägnad årets mest efterlängtade högtid och är tänkt att komplettera de vackraste stunderna runt julbordet. Njut av det själv eller dela glädjen över gott kaffe med andra!Denna festliga kaffeblandning innehåller förstklassiga arabicabönor från de avlägsna länderna Nicaragua, El Salvador, Guatemala och Honduras.När kaffet bryggs sprider det den sanna julstämningen – en rik doft av choklad och karamell framträder, förfinad av den varma tonen av rostade hasselnötter.Passar till alla dina favoritbryggmetoder. Passar också bra med mjölk!P.S. Förpackningen är förresten helt återvinningsbar - tomten kommer definitivt att notera ett sådant ansvarsfullt val från din sida! Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras svalt och skyddat från direkt solljus. -
Kaffebönor Caprisette Professional, 250 g
119 kr (149 kr)
Läs mer härDenna blandning av 100 % arabicakaffebönor från Brasilien och Honduras kommer definitivt att imponera på alla som gillar subtila kaffesmaker. Dess doft påminner om körsbärskompott, medan smaken präglas av en mjuk smak av bär och frukt.***Caprisette kaffe: redan älskad av miljoner. Har du provat det ännu?Dessa unika blandningar av olika smaker har skapats för en utsökt daglig kopp kaffe och har erövrat tusentals kaffeälskares hjärtan.Sugen på en fyllig espresso eller en krämig latte? Vi har rostat kaffet på ett sätt som gör att det passar till alla dina favoritrecept. Dyk in i Caprisettes smakvärld och upptäck den du gillar bäst.Miljontals människor har redan förälskat sig i det - vi är säkra på att du också kommer att göra det!Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras på en sval plats, borta från direkt solljus. -
Johan & Nyström Dark Knight Espressobönor 500g
199 kr
Läs mer härDark Knight är ekologiskt och Fairtrade-certifierad espresso som är både kraftfull och chokladig, rund och söt, med en härligt krämig eftersmak.Mörk & KraftfullHela Bönor -
Limited edition kaffebönor Pina Colada (samjäsning med kokosnöt), 200 g
143 kr (179 kr)
Läs mer härJäsningen med äkta kokosnöt gjorde detta kaffe funkigt, fruktigt och bara lite vilt. Du kommer att älska upplevelsen!Om du är en kaffedrickare som ofta har svårt att verkligen känna av de smaknoter som anges på förpackningen (vad är egentligen eftersmak?...), lita på oss: det här kaffet kommer garanterat att vara ett undantag. Tack vare den innovativa bearbetningsmetoden doftar det som kokoslemonad, med uppfriskande toner av ananas och citrongräs. En äkta piña colada i ditt morgonkaffe! Att smutta på en dryck som denna kan verkligen få dig att stanna upp ett ögonblick och undra: "Är det verkligen kaffe jag dricker?..."Direkt från Colombia - med kärlek och innovationDetta limited edition-kaffe har nått oss hela vägen från den colombianska regionen Huila, där kaffeplantagen "Monteblanco" ligger. Rodrigo Sanchez - ägaren till den familjeägda kaffeodlingen - har i flera år experimenterat med innovativa bearbetningsmetoder för att hitta den där svårfångade smaken som verkligen får dig att säga ""wow!"". Han har också lyckats med det: Rodrigos ansträngningar har belönats med ett antal prestigefyllda utmärkelser.Hur kommer den här tropiska brygden till?Kort sagt: föreställ dig en vild fest där kaffe och tropisk frukt möts för att dansa natten lång.Men för dem som är intresserad av hela historien...1. Exakt rätt bönor. För det här kaffet valde Rodrigo en arabicasort som heter Purple Caturra - den har massor av naturlig sötma och lämpar sig perfekt för jäsning.2. Jäsningen börjar. Kaffebönorna hälls först i huvudreservoaren, där de får jäsa på egen hand ett tag - det är som en uppvärmning inför den vilda festen som väntar!3. Framtagning av den fruktiga samjäsningslösningen. Unika mikroorganismer (lactobacillus och saccharomyces cerevisiae) fiskas upp från huvudreservoaren och överförs till en separat behållare där de blandas med äkta kokosnöt, naturlig citrusfruktjuice, socker och melass. Denna fruktiga blandning jäses sedan i ytterligare 8 dagar, tills de ideala Brix- och pH-värdena har uppnåtts.4. Nu börjar den tropiska tangon! Den fruktiga blandningen återförenas sedan med kaffebönorna. Det är verkligen en lång fest: de två fortsätter att blandas i ytterligare 180 timmar - vilket blir mer än en vecka!5. Håller ett vakande öga. Processen övervakas noggrant hela tiden: sockerkoncentrationen (mätt i grader Brix) får inte sjunka under ett värde på 6, medan pH-värdet hela tiden måste hållas över 4. På så sätt utvecklas en rik, men långt ifrån överväldigande, smak av kokosnöt. Varför är det här steget så viktigt? För att det resulterar i en brygd som är distinkt tropisk, men som ändå låter kaffets unika karaktär lysa klart igenom.6. Torkning och förberedelse för rostning. När rätt smakbalans har uppnåtts lämnas bönorna för att torka. Med en idealisk fukthalt på 10–11% går de sedan vidare till rosterierna.7. Inta scenen - eller snarare din kaffekopp. Efter att ha övervunnit de många utmaningarna på den långa tropiska resan är ditt samjästa kaffe nu äntligen där det ska vara - i din kaffekopp, så klart. Låt smakfesten börja!*****Land ColombiaRegion HuilaGård "Monteblanco" egendom som förvaltas av Rodrigo SanchezHöjd 1730 mArabicasorter Purple CaturraProcess Naturlig, samjäsning med kokosnötRostningsprofil MediumSmakpalett Kokosnöt, ananas, citrongräsRekommenderade bryggmetoder: alla bryggmetoder, inklusive espresso.Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras förseglat på en mörk, torr och sval plats.
Så rostar du kaffebönor
Rosta kaffebönor kan man göra hemma själv enkelt. Du kan göra det antingen direkt i en stekpanna eller i ugnen. Du behöver först och främst köpa råkaffe, orostade kaffebönor. En rejäl gjutjärnspanna ger bästa resultat om du vill rosta i panna. Se bara till att den är helt ren och inte har rester av några kryddor från gårdagens tacofärs. Tacokaffe har vi aldrig hört talas om, kanske av någon anledning som har med smak att göra.
Slå på fläkten på max, för det kommer att ryka en del. Rostar gör du sen på hög värme, nästan max. Lägg i bönorna först när pannan är het och rör om, titta, vänta, lyssna. Rör om med jämna mellanrum. Vänta aldrig längre än några sekunder mellan omrörningarna för att få en jämn rostning.
När du rostat i några minuter kommer bönorna att knastra och ge ifrån sig ljud. Då kan du sänka värmen och fortsätta röra om och rosta tills du känner dig nöjd. Kyl då ner bönorna fort genom att hälla över de till kalla metallkärl. Ha gärna två stycken så du kan slänga de mellan när kärlet har tagit upp värme. Sen är det bara att mala och brygga ditt kaffe!
Bryggare eller maskin till kaffebönor
Innan man kan få en kopp kaffe från hela kaffebönor måste de malas. Har man en helautomatisk kaffemaskin med kvarn är det bara fylla upp bönbehållaren. Använder du en kaffebryggare behöver du mala dina bönor för hand med en manuell eller elektrisk kaffekvarn först.
När man utgår från hela bönor kommer malningsgraden att påverka hur kaffet smakar i slutändan. Därför är det viktigt att komma ihåg vilken inställning man hade för just de kaffebönorna. Om du köper andra bönor med annan rostning kanske du måste justera malningen en aning för att hitta bästa aromerna.























































