Kaffebönor

Hela kaffebönor används i många espressomaskiner med inbyggd kvarn och fylls på i särskild behållare. Använder du kaffebryggare och har en kaffekvarn hemma kan du mala dina kaffebönor själv och brygga ett fantastiskt gott färskt kaffe. Ett frystorkat kaffe kan aldrig bli lika gott som det gjort på nymalda kaffebönor.

Enkelt köpa kaffebönor online

Här hittar du hela kaffebönor att beställa online från svenska nätbutiker. Kanske finns ditt favoritkaffe som storpack med kaffebönor så se då till att beställa hem mycket på en gång och spara pengar.

De flesta paket är med färdigt rostade kaffebönor av sorterna Arabica eller Robusta. En del märken erbjuder orostade bönor om du vill göra din egen kafferostning.

Populärt inom kaffebönor

  • Kaffe Exclusive Fairtrade Eko 6x1000

    Kaffe Exclusive Fairtrade Eko 6x1000
  • Mauro de luxe 1 kg espressobönor

    Mauro de luxe 1 kg espressobönor
    De luxe från rosteriet Caffe' Mauro är ett mörkrostat kaffe med en söt, blommig och chokladrik smak. Inslagen av choklad beror på att bönorna odlats på fält kring kakaoplantager. Det blir en lättdr
  • Kaffebönor GEVALIA Professional 1853, KRAV, 1kg

    Kaffebönor GEVALIA Professional 1853, KRAV, 1kg
  • Kaffe Green Forest 6X1KgEko

    Kaffe Green Forest 6X1KgEko

Fler tips på kaffebönor

  • Lavazza Caffe Crema Classico - 1 kg

    Lavazza Caffe Crema Classico - 1 kg
    Kaffebönor, 1 kg, arabica, robusta
  • Kaffebönor Charles Liégeois Magnifico, 1 kg

    Kaffebönor Charles Liégeois Magnifico, 1 kg
    I Colombia odlas kaffe på extremt höga höjder - mer än 1 200 meter över havet. Perfekt klimatförhållanden ger kaffe från Colombia komplexitet och smakrikedom.  Charles Liégeois "Magnifico"-arom är väldigt varm, söt och "viskös". Både doft och smak har kombinatioenn av söta hallon i choklad. Lätt bärsyra binder sig med den bittra chokladsmaken. Efter en kopp kaffe kommer du att känna en långvarig eftersmak av choklad.    Inga tillsatta smaker.
  • Gallitelli Caffè Classico - Kaffebönor - 1 kg

    Gallitelli Caffè Classico - Kaffebönor - 1 kg
    Beskrivning Vår klassiska blandning skapad för dem som älskar det sydländska konceptet italiensk espresso: Stor och tillfredsställande kropp 70% asiatisk och afrikansk Robusta 30% Arabica Krämfinish från mörk hasselnötsfärg. Intensiv och balanserad smak. Noter av rostat bröd och kryddor. Full Kort om Gallitelli Caffè Från det tidigaste skedet av detta äventyr började Luigi och Marco ta sina första steg in i kaffemaskinernas fascinerande värld, drivna av det entusiastiska engagemanget från sin far, Giuseppe. Efter att ha tillbringat 15 år i varuautomaternas värld, bestämmer sig Giuseppe för att lansera en ny parallell satsning: 1999 föddes rosteriet med uppdraget att producera den utsökta intellektuella drycken med varumärket GALLITELLI. Driven av en autentisk passion för rostning, börjar Giuseppe att förvandla gröna bönor för att skapa originella och allt mer raffinerade blandningar av arabica och robusta som kombinerar hantverk och teknisk innovation.
  • Kaffebönor JACOBS BARISTA ESPRESSO, 1 kg

    Kaffebönor JACOBS BARISTA ESPRESSO, 1 kg
    Njut av premiumkaffe hemma med Jacobs Barista Editions ESPRESSO! Rostad långsamt, under längre tid och vid lägre temperatur, är denna mörka rost utrustad med lockande rikedom och fascinerande toner av mörk choklad. Det idealiska valet för svart kaffe, cappuccino eller andra mjölkbaserade kaffedrycker.Passar för alla bryggmetoder, särskilt böna-till-kopp och espressomaskiner.Intensitet: starkRostning: mörkIngredienser: långsamt rostade kaffebönor.Förpackad med skyddsgas.Förvaringsförhållanden: förvara på en torr, sval plats.
  • Arvid Nordquist Kaffe Amigas Mörkrost Hela Bönor 450g

    Arvid Nordquist Kaffe Amigas Mörkrost Hela Bönor 450g
    Arvid Nordquist Kaffe Amigas Hela Bönor produceras på bönor från odlingar som drivs av kvinnor. Att involvera kvinnor i ekonomin är en viktig del i kampen mot fattigdom och Arvid Nordquist stödjer dessa kvinnliga odlare långsiktigt.Arvid Nordquist Kaffe Amigas är en kraftig, men balanserad mörkrost med toner av choklad och citrus. Samtliga bönor är ekologiska, Fairtrade, klimatkompenserade samt har rostats fossilfritt.Mörkrost (rostning 8/10)
  • Gevalia Mellanrost Hela Bönor 500g

    Gevalia Mellanrost Hela Bönor 500g
    Gevalias Originalkaffe består av hela 100% Arabicabönor primärt från Central- och Sydamerika. Ett välbalanserat kaffe med härlig arom och med en lätt syrlig eftersmak. Föredrar du ett starkt, fylligt kaffe föreslår vi 3 tsk. (7-8 g) per kopp (1,5 dl).
  • Zoegas Hazienda Rättvisemärkt / KRAV 450 g, 12 st

    Zoegas Hazienda Rättvisemärkt / KRAV 450 g, 12 st
    Zoegas Hazienda är ett fylligt och mustigt mörkrostat kaffe som är både Fairtrade- och KRAV-märkt. Blandningen består av bönor från Östafrika, Central- och Sydamerika. Den mörka rostningen gör kaffet friskt med en välbalanserad fyllighet, med toner av blå plommon och nötter.
  • Arvid Nordquist Gran Dia Mellanmörk Hela Bönor 500g

    Arvid Nordquist Gran Dia Mellanmörk Hela Bönor 500g
    Gran Dia från Arvid Nordquist Classic är ett fylligt kaffe med doft av knäck. Gran Dia har tydligt nötiga toner och lagom beska gjort på 100% certifierade Arabicabönor från Brasilien, Centralamerika, Colombia och Östafrika.Arvid Nordquist Classic Gran Dia är 100 % hållbart certifierat (UTZ Certified) och 100% klimatkompenserat.
  • Kaffe LÖFBERGS Fair Dark Eko/FT 450g

    Kaffe LÖFBERGS Fair Dark Eko/FT 450g
  • Kaffe Arvid Nordquist Kahawa Tembo hela bönor 6x750g/kt

    Kaffe Arvid Nordquist Kahawa Tembo hela bönor 6x750g/kt
    HELA BÖNOR. Arvid Nordquist Kahawa Tembo bjuder på en generösa och djupa toner av svarta vinbär och inslag av fudge. 6 påsar á 750g per kartong. Begränsad returrätt
  • Lykke OK Ciao Kaffebönor 500g

    Lykke OK Ciao Kaffebönor 500g
    Lykke har skapat en ezpresso för dig som är trygg och varm i den italienska kaffekulturen. Detta är ett kaffe för dig som tycker att smakerna krispigt och fruktigt inte hör hemma i kaffevokabulären. När du är sugen på juice så dricker du det separat efter kaffet. Du kanske gillar neon och kan ibland tycka att det svänger lite om Italo Disco. Din esprezzo toppar du gärna med lite mjölk från planta eller ko, i en sammetslen cappuccino. Och du är inte ensam om att gilla vanligt schysst producerat och väldigt OK expresso!En av faktorerna till en lyckad espresso är malningen. Det finns egentligen inga regler. Mal dig fram till rätt grad och din perfekta dagliga morgonfix, så kommer allt att lösa sig. Men skaffa dig en egen kaffekvarn om du inte redan har det!En riktigt najs espresso med toner av piptobak, plommon och jordnötssmör som kittlar den inre italienaren i dig till att utbrista: ”Bellissimo!” I det här kaffet skymtar du varken ljus eller fruktighet utan kraft, karaktär och stora handgester.Ciao är en klassisk espressoblandning som innehåller 30% Robusta från Lykkes projekt i Uganda, och 70% chokladiga brasilianska Arabicabönor.Rostad för fyllighet och kraft. En djup och utvecklad rostning som ger en klassisk tjock crema.Hela bönor.Smakprofil: Piptobak, plommon och jordnötssmör.Smakintensitet: 5/5
  • Högre Makter – Specialkaffe från himmelska höjder #9 DJUPROTAD SVARTVINBÄRSKENYAN - Hela bönor

    Högre Makter – Specialkaffe från himmelska höjder #9 DJUPROTAD SVARTVINBÄRSKENYAN - Hela bönor
    Högre Makter är det femte kaffet som fullbordar Kaffemissionärens Frälsarkollektion. Medan de första fyra sorterna finns året om är Högre Makter tillfälliga gästspel från kaffevärldens alla hörn. Gemensamt är att kvaliteten sticker ut lite extra och att bönorna är odlade på särskilt hög höjd, därav namnet: Högre Makter– specialkaffe från himmelska höjder. Varje nytt kaffe i serien Högre Makter säljs endast under en begränsad period och i en högst begränsad upplaga. #9 kommer från Kenya och smaken påminner om hemmagjord svartvinbärssaft! 250g, hela bönor/maletVad har de finaste vinerna, de ståtligaste ekarna och de vackraste kristallerna gemensamt? De har alla tiden på sin sida. Samma sak gäller världens mest fascinerande kaffesorter. Högre makter är en hyllning till naturens egna, fulländade rytm. Kaffet är odlat i utmärkande högt belägna regioner där kaffebären växer särskilt långsamt och därför utvecklar komplexa smaker som kan få vem som helst att häpna, förutsatt att vi sätter oss ner och ger kaffet vår fulla uppmärksamhet.  Högre Makter # 9 – DJUPROTAD SVARTVINBÄRSKENYANSVARTVINBÄR | DJUP | KÖRSBÄRSSÖTAtt släppa en ny Högre Makter är alltid en högtidsstund för mig – precis som att dricka det. Nummer 9 i ordningen är inget undantag och jag visste omedelbart när jag provsmakade första koppen: "DET SMAKAR SVARTVINBÄR! DEN HÄR SKA VI HA!"  Kenyanskt kaffe smakar så när tonen är klassisk och kanon. Det är djupt. Och det är sött. Det är smakrikt. Det är liksom lättdrucket och avancerat på samma gång. ”Mormors svartvinbärssaft - starkt blandad”. Är ett minne som kommer till mig. Jag har på känn att Högre Makter #9 kommer att omfamnas av allt från ”glada kaffedrickare” till nördiga nördar. Jag kallar kaffet för DJUPROTAD SVARTVINBÄRSKENYAN därför att kaffet faktiskt har just de egenskaperna. De djupa rötterna är ett karaktärsdrag på dessa kaffeplantor (som bär namnen SL28, SL34 och Ruiru 11) som klarar av att suga upp vatten ur den kenyanska jorden även när vädret är torrt, vilket gör att odlarna ska slippa använda konstbevattning. Efter att kaffebären plockats för hand på någon av kooperativet New Weithaga Farmers småskaliga gårdar tas de till Kahindu factory där fruktköttet tas bort innan bönorna får ligga 12 timmar i öppna vattentankar för att jäsa. Sedan tas även den den så kallade pergaminohinnan bort innan de gröna råkaffebönorna får torka på upphöjda solbäddar. Tänk så mycket arbete som görs, för att vi ska få njuta av ett kaffe i världsklass. Brygg på ditt favoritsätt (även espresso!!!) och ge kaffet den närvaro och glädje det förtjänar. BÖNHÖRT!Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe från småskaliga jordbruk i Kahinduregionen i Wangu, Kenya. Skördat i februari 2025.Växthöjd: 1 650 - 1 850 meter över havet.Art/varietet: SL28, SL34, Ruiru 11.Processmetod: Så kallad dubbel tvättning. Torkmetod: Upphöjda torksängar. Lottstorlek: 600 kilo. Rostning: Ljust. Högre Makter # 8 (SLUTSÅLD!)– Andaktsfulla Chokladhöjdaren från Peru (Mikroupplaga, 18 påsar!)CHOKLAD | MARSIPAN | BALANSERAT Det är dags för en Högre Makter igen, den här gången är det ett på alla sätt Andaktsfullt höjdarkaffe från Peru (bönorna odlas 1 750-1 800 meter över havet i bergskedjan Anderna!) som får chansen att sola sig i den himmelska strålglansen av att vara utvalt som gästspel i Frälsarkollektionen. Det smakar - choklad! Och det är jättegott för det är BALANSERAT. Inte för syrligt, inte för sött. Fullt av smak och lätt att älska.  Jag som älskar mandel, kan inte sluta tänka på marsipanbröd när jag dricker kaffet. Historien bakom, är lika god som smaken. En familj (närmare bestämt familjen Ccoillar) odlade potatis men skördarna var dåliga och ekonomiska utbytet slutade på minus. Äldsta sonen Florentino hittade en bit djungel i höglandet och flyttade dit för att börja odla kaffe. Familjen har sedan flyttat efter och nu är de bönhörda tillsammans sedan 15 år tillbaka. Specialkaffe när det är som bäst. Passar alla bryggmetoder inklusive espresso. Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe från Rio Negro-regionen i Peru, familjejordbruk från gården Nueva Florida, skördat juli-sept 2024.Växthöjd: 1 750 - 1 800 meter över havet.Art/varietet: Typica, Caturra, Bourbon, PacheProcessmetod: Fermenterat i cementtankar i ett knappt dygn, sedan tvättat med vatten.Torkmetod: Torksängar. Lottstorlek: 2 100 kg. Rostning: Ljust till mellanrostat.  Högre Makter #7  – Balansakten från Guatemala! Mikroupplaga, 20 påsar, personligen packade och numrerade för hand. SLUTSÅLD! KARAMELL | SÖT BLODAPELSIN | BALANSERAD En del av de utvalda mikroupplagorna av Högre Makter har fått vara med för att de sticker ut och härjar fritt och för att vi ropar WOW och HEJ, av att bara känna doften eller provsmaka. Detta kaffe är annorlunda. Här snackar vi BALANSAKT. Det är fruktigt men inte för fruktigt, levande syrligt men bara aningens och inte så det tar över, det är karamelligt men inte någon godisbomb. Jag tror att producenten Filberto Pablo Pablo från Guatemala hade gillat beskrivningen. För han hör inte till de moderna high end-experimentörerna som lägger kaffet i täta tankar och fermenterar för att finna det senaste. Han gör ett gott, tvättat kaffe, utan konstigheter. Det, just det... har gett dessa bönor en plats i sällskapet som jag kallar Högre Makter - specialkaffen från himmelska höjder. I detta fall, dryga 1 600 meter över havets vatten... Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe från Huehuetenango-regionen i Guatemala, skördat i mars 2024.Växthöjd: 1 650 - 1 700 meter över havet.Art/varietet: Caturra och Bourbon.Processmetod: Tvättat/våtförädlat. Torkmetod: På ett soligt betonggolv.Lottstorlek: 315 kilo. Rostning: Ljust till mellanrostat. Högre Makter #6  – Rabarberbomben från Colombia.RABARBER | SÖT | FRUKTKOLAHerre jistanes! Rarbarberbomben från förra året är tillbaka med ny skörd. Lika god och lika galen den här gången. Vi har bara 36 påsar, så passa på medan du kan om du vill prova ett kaffe som inte liknar någonting annat. När vi rostade den första omgången så utbrast vi spontant: "Det doftar ju MER RABARBER än det doftar kaffe." Kaffet kommer från gården Finca La Ricaurte i regionen Huila i Colombia (odlat på 1 700 - 2 000 meters höjd) och har blivit en snackis bland kaffeintresserade i hela världen. Vi har köpt bara tio kilo råkaffe, så det är verkligen begränsad upplaga på denna Högre Makter. Köp hem och bjud dina vänner på en kopp kaffe de sent ska glömma! Och vänta inte för länge, då upplagan är begränsad.Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe från familjen Velez på gården Finca La Ricuarte i regionen Huila, Colombia.Typ: Caturra.Växthöjd: 1 700 - 2000 meter över havet.Process: Anaerobisk honey. Lottstorlek: 220 kg, skördeperiod januari 2023.    Högre Makter #5  – Godiskaffet från Colombia (obegränsat gott kaffe i begränsad upplaga). FRISK | TROPISK | GODIS– Vad är det för något? Likör? Flytande godis? – Det är kaffe. – Det doftar ju inte ens kaffe!? – Det är BARA kaffe. Hundra procent. Från Colombia.Oavsett om det är första gången eller femhundrafemtiofemte: Kom ihåg att lämna plats i sinnet för att FÖRUNDRAS över smakerna i koppen när du dricker ett kaffe som verkligen sticker ut. Det här kaffet från Huila i Colombia är ett utmärkande utmärkt exempel på kaffe som är ljusår bort från våra referenser kring ”ett vanligt svenskt kaffe”. Det smakar… ja, GODIS?! Sött. Friskt. Kanske lite ”Banana skids”? (Populära godisstänger på 80- och 90-talet.)El Rubi Papayo Natural, kallas kaffet från gården som en gång var en bröllopspresent till en blivande hustru. ”El Rubi” betyder rubin och det är så vackra kaffebär är när de är perfekt mogna: RUBINRÖDA. Numera bor Heiner och Johanna Lazo på gården med sina tre barn. Kaffebären är varsamt plockade för hand och torkade i solen med fruktköttet på, vilket bidrar till den exceptionellt söta och tropiskt fruktiga smaken. EL RUBI PAPAYO NATURAL, ett kaffe att njuta och förundras över. Vi rostar bara tio kilo av denna ÄDELBÖNA, så först till kvarn!Kaffet gott, allt gottViktor, grundare av Kaffemissionären Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe från gården El Rubí i regionen Acevedo, Huila, Colombia. Växthöjd: 1 600 - 1 800 meter över havet.Art/varietet: Papayo Processmetod: Torkad i solen, bärtorkad.Torkmetod: På upphöjda torkbäddar i solen (detta sker efter tvättningen).Lottstorlek: 150 kilo (februari-april 2023).Rostning: Butiksrostad på Götgatan 46.   Högre Makter #4 – Kenyanska glädjetårar (obegränsat gott kaffe i begränsad upplaga).FRUKTKOLA | JUICIG | SVARTVINBÄRDet har hänt att jag gråtit när jag druckit kenyanskt kaffe. Så mycket tycker jag om det. Så mycket kärlek har jag till detta kaffeland som jag aldrig besökt. Men min kaffesjäl har varit där många gånger. Och den jublar vid varje kärt återseende.Med den bakgrunden är det inte så konstigt att den här begränsade upplagan av Högre Makter kommer just från Kenya, precis som den första gjorde för ett par år sedan. Som så ofta i kaffevärlden går småbönderna ihop och säljer sitt kaffe tillsammans. Kibugu Farmers Cooperative Society firar nästa år 20 år och består av 1 200 medlemmar. De kommer med sitt kaffe till tvättstationen Gicherori och just den här skörden är en liten lott på 150 kilo. De små gårdarna ligger på upp mot 1 800 meters höjd och har fött fram ett kaffe som får mig att tänka på FRUKTKOLA! Fruktkola med SVARTVINBÄRSSMAK. Den vulkaniska jorden i Emburegionen är känd för att vara fet och klimatet är optimalt för kvalitetskaffe. Typiskt kenyanskt är också att kaffet påminner lite om juice i sin karaktär. Och vi snackar förstås osötad juice med stil och balans. Kort sagt älskar jag denna schyssta kenyan som bär potentialen till både glädjetårar, påtår och tretår.Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe från Gicherori Kibuku-kollektivet i Emburegionen, Kenya.Växthöjd: 1 700 - 1 800 meter över havet.Typ: SL28, SL34.Process:  Dubbeltvättat, så kallad ”double wash”.Torkmetod: På upphöjda torkbäddar i solen (detta sker efter tvättningen).Lottstorlek: 150 kilo (januari 2023).Inköpt och rostat av Gringo Nordic för Kaffemissionären.   Högre Makter #3  – Makadamiahöjdaren från Mexiko (SLUTSÅLD).MAKADAMIANÖT | VIT CHOKLAD | STJÄRNFRUKT (Här på kaffemissionären.se säljs kaffet endast som hela bönor, i butiken på Götgatan 46 i Stockholm finns även malet kaffe, så länge lagret räcker).På upp mot 1 900 meters höjd i mexikanska Montaña Alta i Guerrero-regionen odlas denna mikrolott som fått namnet "Juba". Främst kvinnor arbetar med kaffet och passande nog för Högre Makter betyder "juba" berg på det lokala språket Mempha. Kvinnorna kallar sig för "Evas" vilket syftar på skapelseberättelsens första kvinna på jorden. Och nog har de lyckats odla ett himmelskt gott kaffe! (Mer om smaken längst ner!). Den lokala agronomen Miguel Guevara driver sedan sex år tillbaka ett projekt för att främja kvaliteten på kaffet i regionen och hjälpa producenterna att nå ut till mer rättvisefokuserade och bättre betalande kaffeköpare. Kaffet säljs för tre gånger marknadspriset, vilket ger bönderna större möjlighet att utveckla sitt arbete och att upprätta en heder i sitt (bönhörda) yrke, i en del av landet som annars främst kopplats ihop med narkotikahandel. Det är en stor ära att få vara en länk i denna positiva kedja. Så, vad kan vi förvänta oss när vi brygger detta – i alla avseenden – höjdarkaffe från Mexiko? Makadamianöt! Vit choklad! Och… stjärnfrukt! Jag drack kaffet för första gången för ett år sedan, och smaken av denna speciella makadamianöten fortfarande kvar i minnet, så stark att jag nästan kan smaka den här och nu trots att jag inte har kaffet framför mig. När jag fick reda på att årets skörd håller samma kvalitet var valet enkelt: Här har vi ett kaffe värdigt att utgöra den tredje upplagan av HÖGRE MAKTER! Kaffet säljs endast under en begränsad tid i en begränsad upplaga. Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe från 33 familjejordbruk i området Montaña Alta i Guerro-regionen, Mexiko.Växthöjd: 1 500-1 900 meter över havet.Typ: Typica, bourbon.Process: Bärtorkat på upphöjda bäddar i solen. Lottstorlek: 670 kilo (skördat februari-april 2022).Inköpt och rostat av Gringo Nordic för Kaffemissionären.   Högre Makter #2  – Rabarberbomben från Colombia.RABARBER | SÖT | FRUKTKOLAHerre jistanes! Den senaste tiden har diskussionen gått varm hemma vid familjens köksbord: Vilka kaffen är egentligen de allra bästa vi har druckit? Närmare bestämt, vilka TRE kaffen toppar listan? Bakgrunden till att topplistesnacket dök upp just nu är den nya RABARBERBOMBEN från gården Finca La Ricaurte i regionen Huila i Colombia (odlat på 1 700 - 2 000 meters höjd). Jag och min sambo är överens: Vi har en ny etta! Det är det häftigaste kaffe vi druckit, alla kategorier. Vad som gör att det sticker ut, är att det sticker ut. Det är så tydligt att kaffet smakar just rabarber, trots att det förstås vare sig är rabarber eller något annat tillsatt (Hur häftigt är inte det?). Och doften sprider sig i hela köket. Köp hem och bjud dina vänner på en kopp kaffe de sent ska glömma! Och vänta inte för länge, då upplagan är begränsad.Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe från familjen Velez på gården Finca La Ricuarte i regionen Huila, Colombia.Typ: Caturra.Växthöjd: 1 700 - 2000 meter över havet.Process: Anaerobisk honey. Lottstorlek: 220 kg, skördeperiod januari 2022. Inköpt och rostat av Gringo nordic coffee roasters för Kaffemissionären.  Högre Makter #1  – Kenya Komothai (SLUTSÅLD)SVARTVINBÄR | DJUP | LÄSKANDETa en bra frisparksskytt i fotboll, en utmärkt konstnär som målar tavlor eller en känd artist som skriver låtar. Den som är sant skicklig på något kan upprepa goda resultat gång på gång. Men även för de allra bästa, så uppstår ibland resultat som sticker ut. Samma sak gäller kaffe. Kenya är känt som världens kanske främsta land när det kommer till exklusiva så kallade urspungskaffen. Jag fullkomligt älskar dem. Det är värt att påpeka att att specialkaffedrickare ibland kan uppleva lite av en startsträcka för att vänja sig vid den syrlighet som finns i bönorna från det östafrikanska landet. Men så kommer ibland en sådan här fullträff som jag anser att Kenya Komothai AB är.Det är helt enkelt ett kaffe som sticker ut med sin svartvinbärskaraktär. Jag påminns om mormors svartvinbärsgelé eller farmors svartvinbärssaft. I koppen finner vi det bästa från två världar - Kenya Komothai är både smal och bred på samma gång! Smal som i exklusivt kenyansk, bred i meningen att de flesta kan känna igen och förundras över smakprofilen. Du måste helt enkelt prova. Och eftersom vi har att göra med mikroskörd är antalet högst begränsat. (Jag har själv lagt undan några påsar för privat bruk...)Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe från 30 små familjejordbruk i området Ngewa-Komothai, i regionen Kiambu, centrala Kenya.Typ: Batian, Ruiru 11, SL28, SL34.Växthöjd: 1 600-2 000 meter över havet.Process: Tvättat, torkat i sol på upphöjda bäddar.Lottstorlek: 300 kg, skördeperiod juli 2021.Inköpt och rostat av Gringo Nordic Coffee Roasters för Kaffemissionären. 
  • Kaffebönor Caprisette Classico Barista, 900 g

    Kaffebönor Caprisette Classico Barista, 900 g
    För din intensiva espresso.Möt de nya klassikerna! Kaffeserien "Caprisette Classico" är skapad för dig som uppskattar traditionella smaker utan extra krusiduller. Inga komplexa toner - inget annat än pålitligt gott kaffe som du kan lita på varje dag."Caprisette Classico Barista" passar perfekt för riktiga espressofans - de som gillar sitt kaffe särskilt djärvt och starkt. Den här mörkrostade blandningen av 90% arabica och 10% robusta bönor från Etiopien och Vietnam ger rika toner av kakao och bränd karamell i varje smutt, med en utsökt rökig antydan också.INTENSIV OCH FYLLIGDen här rika, starka blandningen har en utsökt djup karaktär och smak.RIK AROM & KRÄMIG KONSISTENSNjut av rik crema och en sammetslen munkänsla i varje shot!SKAPAD FÖR ESPRESSOFANSDen här blandningen är utmärkt både som ren espresso och som bas för mjölkbaserade drycker och är perfekt för alla hemmabaristor.***"Caprisette" kaffe: redan älskad av miljoner. Har du provat det ännu?Dessa unika blandningar av olika smaker har skapats för en utsökt daglig kopp kaffe och har erövrat tusentals kaffeälskares hjärtan.Sugen på en fyllig espresso eller en krämig latte? Vi har rostat kaffet på ett sätt som gör att det passar till alla dina favoritrecept. Dyk in i "Caprisette" smakvärld och upptäck den du gillar bäst.Miljontals människor har redan förälskat sig i det - vi är säkra på att du också kommer att göra det!Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras på en sval plats, borta från direkt solljus.
  • Melitta BellaCrema Espresso Kaffebönor - 1000 g.

    Melitta BellaCrema Espresso Kaffebönor - 1000 g.
  • Gevalia Ebony Mörkrost Hela Bönor 500g

    Gevalia Ebony Mörkrost Hela Bönor 500g
    Gevalia Mörkrost (hela bönor) är ett kaffe med mörkare rostning och kraftig karaktär. Bönorna ger kaffet en fyllig och intensiv arom med en härlig eftersmak.
  • Kaffebönor Caprisette Fragrante, 1 kg

    Kaffebönor Caprisette Fragrante, 1 kg
    Denna blandning av brasilianska kaffebönor (80% arabica och 20% robusta) kommer säkert att imponera på fansen av traditionella kaffesmaker. Dess arom kännetecknas av sötman av jordnötssmör och chokladgodis, medan i sin smak avtäcks noter av mjölkchoklad. När drycken är klar en subtil eftersmak av valnötter omsluter gommen.***Caprisette kaffe: redan älskad av miljoner. Har du provat det ännu?Dessa unika blandningar av olika smaker har skapats för en utsökt daglig kopp kaffe och har erövrat tusentals kaffeälskares hjärtan.Sugen på en fyllig espresso eller en krämig latte? Vi har rostat kaffet på ett sätt som gör att det passar till alla dina favoritrecept. Dyk in i Caprisettes smakvärld och upptäck den du gillar bäst.Miljontals människor har redan förälskat sig i det - vi är säkra på att du också kommer att göra det!Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras på en sval plats, borta från direkt solljus.
  • Lavazza Espresso Qualita Rossa 1kg

    Lavazza Espresso Qualita Rossa  1kg
    Kaffebönor, 1 kg
  • Bonum 250g

    Bonum 250g
    KAFFEBÖNOR, kraftig mörkrost Det intensivt rostade Bonum är kaffebönor med tydliga toner av mörk kakao och valnöt. Kaffet passar utmärkt till både brygg och espresso. 100 % ekologiskt kaffe. Bonum kaffebönor är perfekt för dig som tycker om en kopp smakrikt kaffe på morgonen, prova gärna med en skvätt mjölk i.
  • Kaffebönor Amicosso New York Blend, 1 kg

    Kaffebönor Amicosso New York Blend, 1 kg
    I en stad som aldrig sover, där ljuset aldrig slocknar och ambitionen hänger tungt i luften, allt du verkligen behöver är en klunk av ett intensivt och rikt kaffe... Amicosso New York Blend kommer inte bara att väcka dig omedelbart och ge dig en energikick, utan det kommer också att inspirera dig att fortsätta att följa dina drömmar ända tills de är dina.New York-blandningen kombinerar de finaste brasilianska arabica-kaffebönorna (90 %) med förstklassig vietnamesisk robusta (10 %). Detta mörkrostade kaffe har en särskilt intensiv smak, en fyllig konsistens och toner av choklad och nötter.- Intensivt kaffe utan surhet- Passar bra till mjölk- Passar alla bryggningsmetoder***Kaffet "Amicosso" är mycket mer än bara en daglig följeslagare på dina dagliga äventyr: det fungerar också som en trogen guide som gör det möjligt för dig att uppleva den unika andan i olika hörn av jordklotet. Med inspiration från världens kändaste städer bjuder dessa kaffebönblandningar in dig på en resa med smaker som dikteras av rytmen hos varje urban gigant. Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras på en sval plats, borta från direkt solljus.
  • Grums raw coffee hand scrub + wash (120 ml.)

    Grums raw coffee hand scrub + wash (120 ml.)
    Raw Coffee Hand Scrub + Wash kombinerar återvunna kaffebönor med närande naturliga oljor för att varsamt rengöra och exfoliera händerna. De fina kaffekornen tar bort döda hudceller och lämnar huden mjuk, slät och fräsch. Berikad med aloe vera, sheasmör och E-vitamin som återfuktar och skyddar mot torrhet. Den aromatiska doften av nybryggt kaffe väcker sinnena och ger händerna nytt liv. Fri från parabener, sulfater och syntetiska färgämnen. Passar alla hudtyper. Så här använder du produkten Applicera en liten mängd på fuktiga händer. Massera i cirkulära rörelser i 30-60 sekunder och skölj noggrant med ljummet vatten. Använd 2-3 gånger i veckan för mjukare, slätare händer.
  • Passalacqua Mehari kaffebönor 1 kg

    Passalacqua Mehari kaffebönor 1 kg
  • Kaffebönor Löfbergs Medium Roast Rainforest Alliance, 1 kg

    Kaffebönor Löfbergs Medium Roast Rainforest Alliance, 1 kg
    För en riktigt välbalanserad och fyllig kopp kaffe väljer du "Löfbergs Medium Roast". Det består av 100% arabica från Syd- och Centralamerika, Östafrika och Sydostasien. Rainforest Alliance-certifierat.Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras på en sval plats, borta från direkt solljus.
  • Kaffe Arvid Nordquist Classic Espresso Nero Divino hela bönor 6x1000g

    Kaffe Arvid Nordquist Classic Espresso Nero Divino hela bönor 6x1000g
    Arvid Nordquist Nero Divino är en kraftig espresso med inspiration från norra Italien. Kaffet har en nötig arom med en ton av choklad. Den fylliga smaken balanseras med eleganta toner av sötma. Efters
  • Ristretto 250g

    Ristretto 250g
    KAFFEBÖNOR, kraftig mörkrost Ristretto kaffebönor är intensivt rostade och ger kaffet en kryddig karaktär med toner av tobak och choklad. Kaffet passar utmärkt till både brygg och espresso. 100 % ekologiskt kaffe. Med Ristretto kaffebönor får du ett gott och mångsidigt kaffe för hela dagen. Gör en cappuccino av det på morgonen för en skön morgonkänsla och få upp energin med en härlig ristretto på eftermiddagen.
  • Johan & Nyström Bold Statement Hela Bönor 250g

    Johan & Nyström Bold Statement Hela Bönor 250g
    Bold Statement smakar som kaffe ”ska smaka” enligt många. En klassisk smak på ett riktigt bra kaffe. Och det vet den här påsen om, den ber inte om ursäkt utan sträcker på sig och tar plats: Bold Statement. Smaker som för tankarna till choklad som smälter i munnen, hasselnötter man knaprar på och en näve sötmandel går hand i hand med toner av saftiga, röda bär. Detta är ett elegant, bärtorkat kaffe som alltid kommer ha sina trogna fans hos kaffedrickarna!ROSTPROFILHär drar Johan & Nyström ut på rostningen. De är varsamma med temperaturen för att kunna dra ut på och förlänga hela rostprofilen. Kropp och sötma står i centrum för Bold Statement och smakerna utvecklar de ordentligt för att få fram rondör, fyllighet och sötma. En trygg igenkänning i koppen!URSPRUNGKaffet i Bold Statement kommer från Familjen Croce i Brasilien och bönderna som är med i familjens projekt “Bob-o-link Coffees”. Det är ett nätverk av bönder med ambitionen att odla högkvalitativt kaffe i full harmoni med naturen.
  • Delonghi Caffè Crema kaffebönor 1 kg

    Delonghi Caffè Crema kaffebönor 1 kg
    En ljusrostad premiumblandning med intensiv smak och arom – upptäck De'Longhi Caffè Crema. Den läckra blandningen består av 100% Arabica-bönor från Brasilien, Etiopien och Indien. Resultatet blir en inbjudande kropp med söta toner och en aromatisk eftersmak, med inslag av karamell, frukt och sockerrör. Ett utmärkt val för dig som gärna avnjuter en kopp svart kaffe, eller varför inte en americano toppad med ljuvlig hasselnötsfärgad crema.
  • Arvid Nordquist Buono Espresso Hela Bönor 900g

    Arvid Nordquist Buono Espresso Hela Bönor 900g
    Espresso. Fyllig & Intensiv. Ton av mörk choklad och söt doft av marsipan. Kaffet består av 100% Arabicabönor, är 100% Rainforest Alliance certifierat och 100% klimatkompenserat.
  • Kaffebönor Tchibo Espresso Milano Style, 1 kg

    Kaffebönor Tchibo Espresso Milano Style, 1 kg
    Denna espressoblandning från Milano är en äkta italiensk blandning av de finaste arabicabönorna, som har rostats långsamt av Tchibo för att göra dem ännu mer imponerande. Den delikata smaken av frukt och subtila inslag av mörk choklad bidrar den till att framhäva de smaker som är typiska för norra Italien.Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: när den är öppnad, förvara den i en förseglad behållare och förvara den på en sval och torr plats.
  • Kaffepro Morning Bloom - Kaffepaket: 12 x 500g Kaffebönor - 12 x 500g

    Kaffepro Morning Bloom - Kaffepaket: 12 x 500g Kaffebönor - 12 x 500g
    Morning Bloom - En Frisk Start på Dagen med Sidamo Arabica En frisk och citruspräglad kaffe med smaknoter av lime, vita blommor och jasmin, framhävd av de unika Sidamo Arabica-bönorna från Etiopien. Morning Bloom är en uppfriskande start på dagen med sin ljusa, fruktiga profil och eleganta florala noter från de exklusiva Sidamo Arabica-bönorna från Etiopien. Dessa bönor är kända för sin delikata och komplexa smak, vilket ger en livlig syrlighet och unika noter av lime, vita blommor och jasmin. Med en lätt och balanserad kropp och ett rent, livligt avslut är Morning Bloom perfekt för dem som föredrar en nyanserad kaffeupplevelse. Varje kopp bjuder på en smakupplevelse fylld med friskhet, inspirerad av Etiopiens berömda kaffeområde. Kännetecken: Smaknoter: Lime, vita blommor, jasmin Kropp: Lätt och livlig Syrighet: Spröd och livlig Rostning: Ljus Ursprung: Sidamo-regionen, Etiopien Kaffeböna: 100% Sidamo Arabica
  • Limited edition festliga kaffebönor Christmas Blend Reindeer Spirit, 200 g

    Limited edition festliga kaffebönor Christmas Blend Reindeer Spirit, 200 g
    Festlig kaffeblandning för ett extra speciellt Julfirande!Denna begränsade upplaga av kaffe är tillägnad årets mest efterlängtade högtid och är tänkt att komplettera de vackraste stunderna runt julbordet. Njut av det själv eller dela glädjen över gott kaffe med andra!Denna festliga kaffeblandning innehåller förstklassiga arabicabönor från de avlägsna länderna Nicaragua, El Salvador, Guatemala och Honduras.När kaffet bryggs sprider det den sanna julstämningen – en rik doft av choklad och karamell framträder, förfinad av den varma tonen av rostade hasselnötter.Passar till alla dina favoritbryggmetoder. Passar också bra med mjölk!P.S. Förpackningen är förresten helt återvinningsbar - tomten kommer definitivt att notera ett sådant ansvarsfullt val från din sida!   Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras svalt och skyddat från direkt solljus.
  • Arvid Nordquist Kaffebönor Espresso Sincero 1kg

    Arvid Nordquist Kaffebönor Espresso Sincero 1kg
    Arvid Nordquist Espresso Sincero (hela bönor) är ett elegant kaffe med härligt frisk smak. Mal dina egna bönor och njut av doft och smak. Espresso Giusto rostas långsamt på italienskt manér. Det ger en espresso med kryddig nötkaraktär med inslag av kanderat socker, viss syrlighet och en rund och balanserad avslutning. Arvid Nordqvist är klimatkompenserat till 100%. Produkten är rättvisemärkt och ekologisk. - Hela bönor - Fairtrade - EU Organic Farming (Europalövet)
  • Limited edition duo med samjäst kaffebönor Peach Fuzz & Pina Colada, 2 x 200 g

    Limited edition duo med samjäst kaffebönor Peach Fuzz & Pina Colada, 2 x 200 g
    En duo som passar perfekt för livliga morgnar och nyfikna smaklökar.Vad händer när två funkiga, fruktiga kaffesorter från samma banbrytande colombianska gård möts? Du får ett experimentellt mästerverk med "Peach Fuzz" och "Piña Colada"! Båda är resultatet av den magiska samjäsningen som Rodrigo Sanchez har skapat på gården "Monteblanco", där traditionell colombiansk terroir möter modig innovation. Oavsett om du är en kaffekännare eller bara vill uppleva något helt annorlunda, lovar detta paket en morgonritual som ingen annan.Peach Fuzz – En persikafest i en kopp, 200 g Detta kaffe är jäst med äkta persikor och är som solsken i en kopp – funkigt, sött och härligt vilt. Från den första doften av mogen persikonektar till den sista mjuka klunken med inslag av mango och karamell, ger "Peach Fuzz" en livfull smakexplosion som garanterat imponerar även på de mest skeptiska kaffedrickarna.Smaknoter: Persika, mango, karamellUrsprung: Huila, ColombiaSorter: Bourbon, CaturraProcess: Tvättad, samjäsning med persikaRostningsgrad: MediumBryggmetoder: Alla (även espressovänlig!)HUR TILLVERKAS DEN?Bönorna genomgår en flerstegs jäsningsprocess som omfattar:- En uppvärmningsjäsning.- En vild blandning av laktobaciller och jäst blandat med äkta persikor och tropisk nektar.- 150 timmars samjäsning för djupa, balanserade smaker.- Noggrann övervakning av socker- och pH-nivåer för att bibehålla klarhet och kraft.Resultatet? En kopp som doftar fruktjuice och smakar som utmärkt kaffe – komplex, balanserad och helt oförglömlig.Piña Colada – Tropiskt kaffe på ett nytt sätt, 200 g Detta kaffe är jäst med äkta kokosnötter och är som en semester för dina smaklökar. Ljusa, uppfriskande toner av ananas och citrongräs virvlar ihop i en brygd som smakar mycket misstänktsamt som en tropisk cocktail – men oroa dig inte, det är bara kaffe!Smaknoter: Kokosnöt, ananas, citrongräsUrsprung: Huila, ColombiaSorter: Purple CaturraProcess: Naturlig, samjäsning med kokosnötRostningsgrad: MediumBryggmetoder: Alla (även espresso!)HUR TILLVERKAS DEN?Den här är en riktig tropisk tango:- Purple Caturra-bönor jäses på egen hand innan det roliga börjar.- En tropisk samjäsning av kokosnöt, citrusfruktjuice, socker och melass vispas ihop.- Bönorna och den fruktiga blandningen festar i 180 timmar.- Socker och syrlighet balanseras noggrant för att inte överväldiga bönornas naturliga profil.Det är en kraftfull brygd som blandar strandvibbar och hantverksmässigt kunnande i varje klunk.Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras förseglat på en mörk, torr och sval plats.
  • Kaffebönor Caprisette Professional, 250 g

    Kaffebönor Caprisette Professional, 250 g
    Denna blandning av 100 % arabicakaffebönor från Brasilien och Honduras kommer definitivt att imponera på alla som gillar subtila kaffesmaker. Dess doft påminner om körsbärskompott, medan smaken präglas av en mjuk smak av bär och frukt.***Caprisette kaffe: redan älskad av miljoner. Har du provat det ännu?Dessa unika blandningar av olika smaker har skapats för en utsökt daglig kopp kaffe och har erövrat tusentals kaffeälskares hjärtan.Sugen på en fyllig espresso eller en krämig latte? Vi har rostat kaffet på ett sätt som gör att det passar till alla dina favoritrecept. Dyk in i Caprisettes smakvärld och upptäck den du gillar bäst.Miljontals människor har redan förälskat sig i det - vi är säkra på att du också kommer att göra det!Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras på en sval plats, borta från direkt solljus.
  • Caffè Mauro Special Bar Arabica 20/80 1kg

    Caffè Mauro Special Bar Arabica 20/80 1kg
    Caffé Mauro Special Bar har en unik karaktär som lämpar sig utmärkt vid frukost. Det är ett starkt kaffe som garanterar en kraftig smak varje gång. Caffè Mauro Espresso Barbönor är en perfekt balanserad sammansättning av Arabicabönor (20%) från Sydamerika, i kombination med en hög andel Robusta bönor från de bästa brasilianska och asiatiska kaffeplantagerna.Smaken är ganska intensiv, vilket dock hanteras väl av en märkbar chokladsmak. Passar utmärkt som espresso eller att blanda med mjölk till en latte.En bönblandning som fångar den typiska italienska smaken. Smaken är aromatisk, fyllig och kraftfull.Ursprung: Vietnam, Brasilien, Sydamerika och Asien
  • Kaffebönor LAVAZZA La Reserva Tierra 1000g

    Kaffebönor LAVAZZA La Reserva Tierra 1000g
  • Mörkare makter | Specialkaffe från Indonesien - Storpack, hela bönor 750 g

    Mörkare makter | Specialkaffe från Indonesien - Storpack, hela bönor 750 g
     KRYDDIG | MUSTIG | VERKSTAD Hela bönor/malet kaffe 250g eller 750g.Kan ett kaffe verkligen smaka verkstad? Medan min mamma frälstes vid första koppen specialkaffe (nu slipper hon halsbränna) har det varit svårare att övertyga min pappa till att välja ett kaffe som kostar mer. Det var inte förrän han fick prova de här fylliga och karaktäristiskt kryddiga bönorna från indonesiska ön Sumatra, som han på allvar fick ett alternativ till sitt industriellt hårdrostade vanekaffe. Hans kommentar: ”Smaken påminner om ett oljigt verkstadsgolv. På ett bra, snällt sätt.” Mörkare makter! Jag är beredd att hålla med.   Kaffet är gott i alla tänkbara bryggmetoder: Brygg, presskanna och espresso.Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe från Sumatra, Indonesien. Odlat på familjejordbruk runt sjön Toba. Kaffet är ekologiskt certifierat.Kvalitet: Grade 1.Typ: Red Caturra & S-Lini (S-794).Altitud: 1 100 – 1 280 meter.Process: Indonesisk honey.Lottstorlek: 3 000 kg.Inköpt och rostat av Gringo Nordic Coffee Roasters för Kaffemissionären.   Beyond the beans - historien bakom kaffet i din koppIndonesien är ett land som består av fler än 18 000 öar där den största heter Sumatra. Världens till ytan sjätte största ö kallas ibland för "guldön", känd för sina oljefyndigheter. Men här odlas alltså även ett mycket spännande kaffe. I Sumatras norra delar ligger Tobasjön som är upp till 500 meter djup och är en rest av den kollapsade vulkanen Toba. Det är i trakterna runt sjön och bergskedjan Bukit Barisan som bönder från omkring 5 000 familjejordbruk har gått ihop och startat kollektivet Kopi Toba. Genom olika jordbrukstekniker får kaffebönderna hjälp att maximera kretsloppstänkandet och minimera påverkan på miljön.När det kommer till smaken är kaffet från Sumatra är känt för att vara karaktäristiskt kryddigt och mustigt. Min egen pappa älskar att hålla på med bilar och trivs utmärkt i sitt garage. En bekant som provade kaffet satte ord på smaken som "verkstad" och när jag berättade det för pappa fyllde han snabbt i:   ”Smaken påminner om ett oljigt verkstadsgolv. På ett bra, snällt sätt.”Mörkare makter är det kaffe som tog längst tid för mig själv att fullt ut omfamna, medan det för pappa var tvärt om. Han hade lättast att gilla Mörkare makter eftersom det ligger närmare de mörkrostade kaffen som de allra flesta svenskar är vana vid att dricka. Men kryddigheten i kaffet från Sumatra kommer inte ur att det är särskilt hårt rostat. Nej, tvärt emot de flesta industriellt massproducerade kaffen som säljs i livsmedelsaffärerna så kommer kaffets smak inte främst från graden av rostning, utan från kaffets inneboende karaktär. Den som söker ett intensivt och fylligt kaffe bör därför leta efter ett kaffe som har de egenskaperna, snarare än att gå efter graden på rostning. Rostningsgraden finns där för att framhäva och plocka fram bönans unika smak, snarare än att dölja den med smaken av "rostat". Det är därför kaffet heter "Mörkare makter" i stället för "Mörka makter". För särskilt mörkt rostat, är det faktiskt inte. Det är många saker som påverkar hur kaffet smakar när det hamnar i vår kopp. En av dem är vilka förhållanden som kaffeträden vuxit i. Det spännande att kaffets karaktär nu har kopplats ihop med smaken av "verkstad". För på en ö med oljefyndigheter och vulkanisk mark, känns väl kopplingen snarare logisk än främmande?Jag hoppas att du ska tycka om Mörkare makter precis lika mycket som jag, min pappa Sam och min storebror Olle. Kaffet gott,Allt gott/Viktor 
  • Melitta BellaCrema La Crema Hela Bönor 1kg

    Melitta BellaCrema La Crema Hela Bönor 1kg
    Melitta BellaCrema LaCrema kaffebönor har en rik och balanserad smak. Bönorna är 100% Arabicabönor och Melitta rostar dessa med kärlek. Detta resulterar i en rik och mjuk arom som varken är för stark eller svag. Idealisk för helautomatiska kaffemaskiner, eller för malning i en kaffekvarn för fransk press eller manuell bryggning.
  • Kaffe ARVID.N Chefs Blend Bönor 1kg

    Kaffe ARVID.N Chefs Blend Bönor 1kg
  • Bergstrands Kafferosteri Meru Kaffebönor FTO 1kg

    Bergstrands Kafferosteri Meru Kaffebönor FTO 1kg
    En 100 % Fairtradecertifierad blandning som skapar en smakexplosion som förenar bärig syrlighet med höstens klaraste dofter och mexikanska bönder med svenska kaffeälskare. Basen av bönorna kommer från UCIRI-kooperativet i Mexiko och COCLA-kooperativet i Peru där allt kaffe odlas efter ekologiska principer. Innan kooperativmedlemmarna organiserade sig hade de svårt att få vettigt betalt för sitt kaffe.Nu odlar de ett högkvalitativt kaffe som inte bara försörjer dem utan också hjälper till att betala för utbildning, sjukvård och infrastruktur. Bönorna från UCIRI och COCLA blandas upp med bönor från Indonesien och Etiopien. Bergstrands varsamma rostning skapar ett bryggkaffe som balanserar perfekt mellan friskhet, kraft, njutning och engagemang.Rostning: 6/10Fyllighet: 6/10Syrlighet: 7/10Certifiering: KRAV, Ekologiskt, Fair tradeTyp: Brygg. Hela bönorUrsprung: Etiopien, Indonesien, Mexiko, Peru
  • Melitta EPOS Black/Gold

    Melitta EPOS Black/Gold
    Med uppfinningen av kaffefiltret revolutionerade Melitta Bentz kaffeprestandan 1908. Resan med handfiltrering har fortsatt sedan dess. Baristor över hela världen har återupptäckt Pour Over-trenden och njuter av den lugnande förberedelsen i en hektisk vardag. Den avsiktliga bryggningen av kaffe och den ritualiserade processen säkerställer att du kan sakta ner. Med denna speciella beredningsmetod är blomningen det viktigaste: först fuktas kaffet endast lätt med vatten, låt dra i en halv minut, innan mer vatten hälls på. På så sätt förbättras kaffeextraktionen och smakerna kan utvecklas helt. Resultatet är en perfekt kaffesmak. Som det första elektriska Pour Over-systemet med en integrerad kvarn kombinerar vår Melitta® EPOS® handbryggning med innovativ teknik och modern design. Nybryggt Pour Over-kaffe - handgjort med en enkel knapptryckning. - 360° ROTERANDE UTGÅPSRÖR - Vattenutloppet, som roterar 360° med växlande rotationsriktning, säkerställer en exakt och jämn fördelning av varmvattnet. På så sätt fuktas kaffet på ett optimalt och unikt sätt - inspirerat av de försiktigt cirkulerande rörelserna när man tillagar filterkaffe för hand. - KVARN - Det perfekta Pour Over-kaffe börjar med nymalda kaffebönor. Tack vare den justerbara inställningen av malningsgraden på den integrerade koniska kvarnen på Melitta® EPOS® kan du själv bestämma hur grovt eller fint du vill mala in kaffet i filtret. - SENSORKONTROLL - Eftersom det förutom kvalitet även beror på kvantitet, växlar Melitta® epour® automatiskt mellan fyra olika bryggprofiler, för att extrahera kaffet optimalt efter mängden beredning. Därmed njuter du alltid av den intensiva smaken av filterkaffe, oavsett om du bara brygger lite till dig själv eller flera koppar till dig och dina nära och kära. - AVTAGNINGSBAR VATTENTANK - För maximal komfort kan den genomskinliga vattentanken tas bort och fyllas direkt under kranen. Muggmarkeringarna på båda sidor gör det lättare att dosera den mängd vatten som krävs - perfekt för både höger- och vänsterhänta. - MODERN TOUCH PANEL - Via den moderna touchpanelen kan Melitta® epour® manövreras bekvämt. Med knappen PRE-BREW kan förbryggningsfunktionen aktiveras eller avaktiveras. Dessutom kan du använda CONTROL-knappen för att styra rotationsriktningen för vattenutloppet manuellt, eller programmera en individuell bryggprofil i det så kallade Barista-läget. - VARMHÅLLNING - Nybryggt filterkaffe smakar bäst. Om du av någon anledning inte kan njuta av ditt kaffe direkt, håller den integrerade värmeplattan ditt kaffe skönt och varmt i upp till 40 minuter. Melitta® epour® stängs sedan av automatiskt. - ECBC GODKÄND - ECBC-certifiering för den högsta europeiska kvalitetsstandarden för kaffebryggning - PLASSBESPARANDE DESIGN - Den perfekta kombinationen av funktion och design. Endast 17 cm i bredd - vi behöver inte mer för den utmärkta Melitta®-tekniken. Och med sin öppna, förskönade design gör Melitta® epour® tillredningen av kaffe till en upplevelse för alla sinnen. - LÄTT RENGÖRING - Den avtagbara filterhållaren i storleken 1x4® och glaskannan i högkvalitativt borosilikatglas kan efter användning rengöras i diskmaskinen. - PRAKTISK LED-KALCIUMINDIKATOR - För felfri funktionalitet, bästa kaffesmak och lång livslängd är regelbunden avkalkning viktig. Den praktiska LED-skalindikatorn på Melitta® epour® ljuder när det är dags att avkalka kaffemaskinen.
  • Kaffebönor Caprisette Dolce Vita, 250 g

    Kaffebönor Caprisette Dolce Vita,  250 g
    Livet ska vara sött! Vi skulle inte kunna räkna hur många gånger vi har hört våra kunder be om kaffe som varken är för fruktigt eller för bittert... Så vi har tagit steget och skapat kaffe som är naturligt sött! Hur har vi gjort detta, undrar du? Jo, vi har valt ut de finaste brasilianska bönorna med särskilt söta toner och sedan rostat dem på ett sätt som gör att sötsmaken framträder ännu tydligare.När du sippar på detta 100% arabica från Brasilien kommer din smak att mötas av ljuvligt söta toner, medan din näsa lockas av en himmelsk doft som påminner om mjölkchoklad beströdd med karamell och läckra mandlar.***Caprisette kaffe: redan älskad av miljoner. Har du provat det ännu?Dessa unika blandningar av olika smaker har skapats för en utsökt daglig kopp kaffe och har erövrat tusentals kaffeälskares hjärtan.Sugen på en fyllig espresso eller en krämig latte? Vi har rostat kaffet på ett sätt som gör att det passar till alla dina favoritrecept. Dyk in i Caprisettes smakvärld och upptäck den du gillar bäst.Miljontals människor har redan förälskat sig i det - vi är säkra på att du också kommer att göra det!Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras på en sval plats, borta från direkt solljus.
  • Bergstrands Espresso 7.3, 1kg

    Bergstrands Espresso 7.3, 1kg
    ESPRESSOBÖNA Kraftig smak med jordiga toner och nyanser av mörk choklad och körsbär. Det här är en espresso du aldrig glömmer. Bergstrands mörkaste Espresso ger dig en smakupplevelse som bara växer och växer. Blandningen är gjord på 30 % robustabönor från Indien och Kamerun där kvaliteterna från robustan ökar och förädlas i munnen. Det här ger mycket smak med jordiga toner som friskas upp av 70 % högväxta arabicabönor från Guatemala med syrliga och blommiga toner. Espresson är stabil att jobba med och passar därför både för proffsen och hemmabaristan. Den ger dig en rejäl skjuts som ren espresso och mjölken en ordentlig match om huvudrollen i cappuccinon eller latten. Nyanser av mörk choklad och en fint avvägd syra gör att den passar perfekt ihop med en brandy. Är du redo för en Espresso Forte rostat på Ringön?
  • Kaffe Arvid Nordquist Classic Highland Nature hela bönor 6x1000g

    Kaffe Arvid Nordquist Classic Highland Nature hela bönor 6x1000g
    Arvid Nordquist Highland Nature bjuder på en rund generös doft med rostad söt arom av nötnougat och vanilj. Fyllig smak med viss pepprighet. En lång balanserad, frisk och fruktig eftersmak. Består av
  • Zoégas God Jul Kaffe 2025 Hela Bönor 450g

    Zoégas God Jul Kaffe 2025 Hela Bönor 450g
    Årets exklusiva julkaffe innehåller signaturbönor från kaffets ursprungsland Etiopien, balanserat med bland annat Arabicabönor från Indien och Brasilien. En RFA certifierad blandning med fylliga toner av mandarin och nejlika för en behaglig kryddighet och lång eftersmak.Julkaffets HållbarhetsprojektI årets hållbarhetsprojekt har Zoégas valt att bidra till uppbyggnaden av ett bibliotek på en skola för barn till kaffeodlare i Guji-regionen, Etiopien. Projektet stöttar barnens studier och utveckling under skolgången samtidigt som biblioteket väntas ge goda möjligheter till möten och gemenskap. Utbildning och kunskap är viktiga komponenter i Zoégas hållbarhetsarbete för framtida generationer.Zoégas HållbarhetsprogramZoégas arbetar med hållbarhet genom kaffets hela livscykel - från böna till kopp. Detta kaffe är 100% Responsibly Sourced, vilket innebär att kaffet kan spåras till den grupp av gårdar där det har odlats och producerats i enlighet med hållbarhetsstandarder som har validerats av en oberoende organisation.Coffee by Women är Zoégas hållbarhetsprogram i Östafrika som stöttar kvinnor och erbjuder utbildning och stöd till odlare. Genom kunskap och långsiktighet vill vi säkra en hållbar produktion av kvalitetskaffe som samtidigt bidrar till att bevara miljön och stärka samhällen.
  • Kaffebönor Lavazza Qualita Rossa, 1 kg

    Kaffebönor Lavazza Qualita Rossa, 1 kg
    Inbäddad i sin ikoniska röda förpackning är "Lavazza Qualità Rossa" en sann symbol för italiensk kaffepassion. Denna välbalanserade blandning av brasiliansk arabica samt afrikansk och sydostasiatisk robusta ger en rik, fyllig smak med inbjudande toner av choklad och torkad frukt. Med sin gyllene crema och varma färg är detta det perfekta kaffet för vardagen, oavsett om det avnjuts svart eller med mjölk.Sammansättning: Arabica och robustaRostningsgrad: MediumIntensitet: 5/10Smakprofil: Rik, fyllig, toner av choklad och fruktAromatiska toner: Choklad, fruktUtseende: Gyllene crema, varm färgUrsprung: Afrika, Sydamerika, SydostasienBryggmetoder: Helautomatisk kaffemaskin; efter malning: mokabryggare, kaffepress, filterkaffebryggare, espressomaskinPerfekt för: Svart kaffe, latteIngredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: efter öppning, förvara på en sval och torr plats för att bevara färskheten.
  • Lykke Kaffe från Fabiano Tomazini, Brazil - Hela Bönor 200g

    Lykke Kaffe från Fabiano Tomazini, Brazil - Hela Bönor 200g
    Upptäck det unika hantverket bakom Fabiano Tomazini Whole Bean Coffee - ett kaffe odlat på den välkända gården Síto Nalli i Brasilien, belägen på 1100 meters höjd. Kaffet består av Catucai 785-bönor som har genomgått en Pulped Natural-process, vilket ger en naturlig sötma och en komplex smakprofil.I koppen möts du av eleganta nyanser av kamomill, honung och granatäpple, vilket skapar en rund och balanserad smakupplevelse. Passar perfekt för kaffeälskare som vill njuta av en noggrant framställd bryggning med djup och karaktär.Semivättad (Pulped Natural) betyder att kaffe­bönorna har genomgått en hybridprocess - skalningen är gjord, men fruktköttet (mucilage) är kvar under torkningen - vilket ger smakmässiga fördelar: sötma, fyllighet, bra balans mellan syra och kropp. Metoden kräver omsorg i torkning men kan leverera riktigt fina specialkaffen (som detta).Ett hantverkskaffe med naturlig sötma och blomstrande toner. Perfekt för dig som söker en balanserad och exklusiv smakupplevelse i varje kopp.Producent: Fabiano TomaziniGård: Síto Nalli, BrasilienHöjd: 1100mTyp: Catucai 785, Hela Bönor.Process: Pulped Natural / SemivättadSmaknoter: Kamomill, Honung, granatäpple.
  • Melitta Bella Crema Intenso Kaffebönor 1kg

    Melitta Bella Crema Intenso Kaffebönor 1kg
    Gott kaffe från Melitta med en stark smak och intensiv arom, precis som namnet antyder. Kaffet har rostats kraftigt för en intensiv smak samt stark och tilltallande arom. Därför passar den perfekt till en kraftfull Caffe Crema. Kaffebönorna, som är 100 % Arabicabönor, är kraftigt rostade för en attraktiv och stark arom.Idealisk för helautomatiska kaffemaskiner, eller för malning i en kaffekvarn eller manuell bryggning. BellaCrema® Intenso-bönorna är certifierade av Rainforest Alliance vilket främjar ett hållbart jordbruk, skydd av miljön samt skapar bättre levnadsvillkor för arbetarna, deras familjer och samhälle.Bönor: 100 % Arabicabönor,Styrka 4 av 5. Rostning: 4 av 5Syrlighet: 2 av 5
  • Kaffepro Arctic Shine - 500g Kaffebönor - 500g

    Kaffepro Arctic Shine - 500g Kaffebönor - 500g
    Arctic Shine - Klar och Frisk En lätt och klar kaffe med smaknoter av mjölkchoklad, brioche och citronskal. Arctic Shine erbjuder en ljus och uppfriskande kaffeupplevelse med en viktlös munkänsla och delikata smaknoter. Denna blandning av 100% Arabica-bönor från Etiopien, El Salvador och Brasilien har en silkeslen smak av mjölkchoklad, rostad brioche och ett friskt inslag av citronskal. Den ljusa kroppen och låga bitterheten gör den både len och lättdrucken, vilket skapar ett behagligt, nästan perlglänsande avslut. En kaffe för dem som söker en ren och raffinerad kopp utan tung eftersmak, perfekt för en lätt och elegant kaffeupplevelse. Kännetecken: Smaknoter: Mjölkchoklad, brioche, citronskal Kropp: Lätt och ren Syrighet: Mild Rostning: Ljus Ursprung: Etiopien, El Salvador, Brasilien Kaffeböna: 100% Arabica
  • Kaffepro Morning Bloom - Kaffepaket: 12 x 1kg Kaffebönor - 12 x 1kg

    Kaffepro Morning Bloom - Kaffepaket: 12 x 1kg Kaffebönor - 12 x 1kg
    Morning Bloom - En Frisk Start på Dagen med Sidamo Arabica En frisk och citruspräglad kaffe med smaknoter av lime, vita blommor och jasmin, framhävd av de unika Sidamo Arabica-bönorna från Etiopien. Morning Bloom är en uppfriskande start på dagen med sin ljusa, fruktiga profil och eleganta florala noter från de exklusiva Sidamo Arabica-bönorna från Etiopien. Dessa bönor är kända för sin delikata och komplexa smak, vilket ger en livlig syrlighet och unika noter av lime, vita blommor och jasmin. Med en lätt och balanserad kropp och ett rent, livligt avslut är Morning Bloom perfekt för dem som föredrar en nyanserad kaffeupplevelse. Varje kopp bjuder på en smakupplevelse fylld med friskhet, inspirerad av Etiopiens berömda kaffeområde. Kännetecken: Smaknoter: Lime, vita blommor, jasmin Kropp: Lätt och livlig Syrighet: Spröd och livlig Rostning: Ljus Ursprung: Sidamo-regionen, Etiopien Kaffeböna: 100% Sidamo Arabica
  • Melitta BellaCrema Decaffeinato Koffeinfria kaffebönor - 1000 g.

    Melitta BellaCrema Decaffeinato Koffeinfria kaffebönor - 1000 g.
  • Kaffebönor Bravissimo Espresso Superiore, 1 kg

    Kaffebönor Bravissimo Espresso Superiore, 1 kg
    Friskhet av hallonblad och söta noter kombinerar i aromen. Smaken är fylld med mjuk bärsurhet. Du kommer att känna långvarig, lätt eftersmak.    Inga tillsatta smaker.

Så rostar du kaffebönor

Rosta kaffebönor kan man göra hemma själv enkelt. Du kan göra det antingen direkt i en stekpanna eller i ugnen. Du behöver först och främst köpa råkaffe, orostade kaffebönor. En rejäl gjutjärnspanna ger bästa resultat om du vill rosta i panna. Se bara till att den är helt ren och inte har rester av några kryddor från gårdagens tacofärs. Tacokaffe har vi aldrig hört talas om, kanske av någon anledning som har med smak att göra.

Slå på fläkten på max, för det kommer att ryka en del. Rostar gör du sen på hög värme, nästan max. Lägg i bönorna först när pannan är het och rör om, titta, vänta, lyssna. Rör om med jämna mellanrum. Vänta aldrig längre än några sekunder mellan omrörningarna för att få en jämn rostning.

När du rostat i några minuter kommer bönorna att knastra och ge ifrån sig ljud. Då kan du sänka värmen och fortsätta röra om och rosta tills du känner dig nöjd. Kyl då ner bönorna fort genom att hälla över de till kalla metallkärl. Ha gärna två stycken så du kan slänga de mellan när kärlet har tagit upp värme. Sen är det bara att mala och brygga ditt kaffe!

Bryggare eller maskin till kaffebönor

Innan man kan få en kopp kaffe från hela kaffebönor måste de malas. Har man en helautomatisk kaffemaskin med kvarn är det bara fylla upp bönbehållaren. Använder du en kaffebryggare behöver du mala dina bönor för hand med en manuell eller elektrisk kaffekvarn först.

När man utgår från hela bönor kommer malningsgraden att påverka hur kaffet smakar i slutändan. Därför är det viktigt att komma ihåg vilken inställning man hade för just de kaffebönorna. Om du köper andra bönor med annan rostning kanske du måste justera malningen en aning för att hitta bästa aromerna.