Kaffebönor

Hela kaffebönor används i många espressomaskiner med inbyggd kvarn och fylls på i särskild behållare. Använder du kaffebryggare och har en kaffekvarn hemma kan du mala dina kaffebönor själv och brygga ett fantastiskt gott färskt kaffe. Ett frystorkat kaffe kan aldrig bli lika gott som det gjort på nymalda kaffebönor.

Enkelt köpa kaffebönor online

Här hittar du hela kaffebönor att beställa online från svenska nätbutiker. Kanske finns ditt favoritkaffe som storpack med kaffebönor så se då till att beställa hem mycket på en gång och spara pengar.

De flesta paket är med färdigt rostade kaffebönor av sorterna Arabica eller Robusta. En del märken erbjuder orostade bönor om du vill göra din egen kafferostning.

Populärt inom kaffebönor

  • Kaffe Exclusive Fairtrade Eko 6x1000

    Kaffe Exclusive Fairtrade Eko 6x1000
  • Mauro de luxe 1 kg espressobönor

    Mauro de luxe 1 kg espressobönor
    De luxe från rosteriet Caffe' Mauro är ett mörkrostat kaffe med en söt, blommig och chokladrik smak. Inslagen av choklad beror på att bönorna odlats på fält kring kakaoplantager. Det blir en lättdr
  • Kaffebönor GEVALIA Professional 1853, KRAV, 1kg

    Kaffebönor GEVALIA Professional 1853, KRAV, 1kg
  • Kaffe Green Forest 6X1KgEko

    Kaffe Green Forest 6X1KgEko

Fler tips på kaffebönor

  • Kaffebönor Lavazza Crema e Aroma, 1 kg

    Kaffebönor Lavazza Crema e Aroma, 1 kg
    Njut av den perfekta kaffepausen med "Lavazza Crema e Aroma"! Denna balanserade blandning av noggrant utvalda arabica- och robustabönor erbjuder oöverträffad krämighet samt en rik, chokladig smak. Dess långvariga crema gör den särskilt väl lämpad för mjölkbaserade drycker som cappuccino, latte eller latte macchiato, vilket resulterar i en otroligt tillfredsställande caféupplevelse hemma.Sammansättning: Arabica och robusta  Rostningsgrad: Medium  Intensitet: 8/10  Smakprofil: Krämig, aromatisk, toner av choklad  Aromatiska toner: Choklad  Utseende: Långvarig crema  Ursprung: Afrika, Asien, Sydamerika  Bryggmetoder: Helautomatisk kaffemaskin; efter malning: mokabryggare, espressomaskin  Perfekt för: Café crema, cappuccino, latte, latte macchiatoIngredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: efter öppning, förvara på en sval och torr plats för att bevara färskheten.
  • Caffe mauro Special Bar 1 kg, hela bönor

    Caffe mauro Special Bar 1 kg, hela bönor
    Letar du efter ett kaffe med stark och unik karaktär att börja dagen med? Caffé Mauro Special Bar är ett starkt kaffe som ger dig en ordentlig koffeinskjuts till frukosten. Bönorna har en stark smak för sig och ger espresso med tjock och hållbar crema, men passar även bra att blanda med mjölk till en perfekt cappuccino eller latte. Den intensiva smaken mjukas upp av en påtaglig chokladsmak. Bönornas sammansättning är 20% Arabica från Sydamerika och 80% Robusta från Asien. Bör förvaras mörkt och svalt.
  • Lavazza Cafe Crema Dolce - 1 kg

    Lavazza Cafe Crema Dolce - 1 kg
    Kaffebönor, 1 kg
  • Kaffebönor Café Liegeois Bella Roma, 1 kg

    Kaffebönor Café Liegeois Bella Roma, 1 kg
    Denna "Bella Roma"-blandningen består av 100 procent Arabica-bönor från fem afrikanska länder: Kenya, Etiopien, Kongo, Tanzania och Malawi. Kaffet kommer att glädja dig med den lätta och perfekt balanserade smaken. Aromen fylls med mogna bär - hallon och blåbär - och en sötma som påminner om nybakad bärkaka. Första noterna öppnas upp med subtil syrlighet, vilket sedan blir till sötma. Det finns en långvarig, lätt sötma i eftersmaken.    Inga tillsatta smaker.
  • Kaffebönor av single origin-typ Black Crow White Pigeon DR Congo Kivu, 1 kg

    Kaffebönor av single origin-typ Black Crow White Pigeon DR Congo Kivu, 1 kg
    "BLACK CROW WHITE PIGEON". EXTRAORDINÄRA KAFFEBERÄTTELSER.Kapitel 8Black Crow presenterar:                  Den söta doften av marsipan fyller luften och får strax sällskap av underbara toner av torkade dadlar och mörk choklad... När man flyger högt över den fantastiska utsikten över det mäktiga berget Nyiragongo och den vackra Kivusjön som flyter bredvid, kan man se något som gör utsikten ännu vackrare: det är de saftiga kaffeplantagerna och de lokala bönderna som arbetar hårt för att hålla dem i bästa skick. Så har det inte alltid varit: för bara några decennier tillbaka skakades dessa trakter av vulkanutbrott och förödande inbördeskrig... Men nu har folket i Kongo börjat le igen: det som ger dem glädje är att odla unika kaffesorter som många finsmakare över hela världen älskar och uppskattar. Din Black CrowSammanfattning: Ursprungsland Demokratiska republiken KongoRegion KivuProducent Småskaliga jordbrukareHöjd 1500 mArabica-sort BourbonProcess TvättadRostningsprofil MörkSmakpalett Marsipan, torkade dadlar, mörk chokladRekommenderade bryggningsmetoder: alla bryggningsmetoder, inklusive espresso. Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvara stängt på en mörk, torr och sval plats.*****"Black Crow White Pigeon" är här för att underhålla dig med extraordinära kaffehistorier. Huvudpersonerna i denna berättelse - Black Crow och White Pigeon - förkroppsligar den anmärkningsvärt varierade smakpaletten av specialkaffe: från mörka, djupa, jordiga toner till ljusa, subtila aromer. Varje tänkbart underverk av smak passar in på denna långa skala, som börjar med obegripligt mörker och långsamt förvandlas till den typ av vitt som får dig att tappa andan. Varje kaffe, tillsammans med sin unika historia, gömmer sig i en vacker förpackning som kan påminna dig om ett nytt kapitel i en bok du läser: noggrant numrerade, dessa kapitel går hela vägen från 1 till 24. Dyk djupt ner i nya upplevelser med "Black Crow White Pigeon": upptäck de historier som varje kapitel berättar för dig, fördjupa dig i unika smaker och ge dig ut på en resa så väldoftande att den kommer att bli omöjlig att glömma. Känn dig fri att starta din egen personliga resa från vilket kapitel som helst...
  • Specialkaffebönor Funky Beans Jamaica Blue Mountain, 200 g

    Specialkaffebönor Funky Beans Jamaica Blue Mountain, 200 g
    De förföriska dofterna av tamarind och apelsin förenas med subtila toner av mjölkchoklad... Denna allomfattande, ändå subtila sötma kan inte undgå att lämna ett bestående intryck.Stolt stående i de dimmiga plantagerna i Blue Mountains på Jamaica producerar lokala kaffegårdar kaffebär som förvandlas till utsökta kaffebönor som är högt värderade över hela världen. Tack vare unika klimatförhållanden tar det längre tid för dessa bär att mogna, vilket ger dem underbart subtila smaker och aromer. I hjärtat av bergen, i regionen Clydesdale, arbetar den fjärde generationen av familjen Sharp hårt. Under årens lopp har den delikata smaken av kaffet som produceras av Sharps egna företag ”Clydesdale Jamaica Blue Mountain Coffee” blivit legendarisk. En klunk räcker för att förstå varför...Ursprungsland JamaicaRegion Clydesdale, Blue MountainsProducent Clydesdale Jamaica Blue Mountain CoffeeHöjd 1700 mArabicasort Blue MountainBearbetning TvättadRostprofil Medium / OmnirostSCA-poäng 85 av 100Dansar i din kopp Tamarind, apelsin, mjölkchokladRekommenderade bryggmetoder: alla bryggmetoder, inklusive espresso. Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras förseglat på en mörk, torr och sval plats.
  • Limited edition kaffebönor Pina Colada (samjäsning med kokosnöt), 200 g

    Limited edition kaffebönor Pina Colada (samjäsning med kokosnöt), 200 g
    Jäsningen med äkta kokosnöt gjorde detta kaffe funkigt, fruktigt och bara lite vilt. Du kommer att älska upplevelsen!Om du är en kaffedrickare som ofta har svårt att verkligen känna av de smaknoter som anges på förpackningen (vad är egentligen eftersmak?...), lita på oss: det här kaffet kommer garanterat att vara ett undantag. Tack vare den innovativa bearbetningsmetoden doftar det som kokoslemonad, med uppfriskande toner av ananas och citrongräs. En äkta piña colada i ditt morgonkaffe! Att smutta på en dryck som denna kan verkligen få dig att stanna upp ett ögonblick och undra: "Är det verkligen kaffe jag dricker?..."Direkt från Colombia - med kärlek och innovationDetta limited edition-kaffe har nått oss hela vägen från den colombianska regionen Huila, där kaffeplantagen "Monteblanco" ligger. Rodrigo Sanchez - ägaren till den familjeägda kaffeodlingen - har i flera år experimenterat med innovativa bearbetningsmetoder för att hitta den där svårfångade smaken som verkligen får dig att säga ""wow!"". Han har också lyckats med det: Rodrigos ansträngningar har belönats med ett antal prestigefyllda utmärkelser.Hur kommer den här tropiska brygden till?Kort sagt: föreställ dig en vild fest där kaffe och tropisk frukt möts för att dansa natten lång.Men för dem som är intresserad av hela historien...1. Exakt rätt bönor. För det här kaffet valde Rodrigo en arabicasort som heter Purple Caturra - den har massor av naturlig sötma och lämpar sig perfekt för jäsning.2. Jäsningen börjar. Kaffebönorna hälls först i huvudreservoaren, där de får jäsa på egen hand ett tag - det är som en uppvärmning inför den vilda festen som väntar!3. Framtagning av den fruktiga samjäsningslösningen. Unika mikroorganismer (lactobacillus och saccharomyces cerevisiae) fiskas upp från huvudreservoaren och överförs till en separat behållare där de blandas med äkta kokosnöt, naturlig citrusfruktjuice, socker och melass. Denna fruktiga blandning jäses sedan i ytterligare 8 dagar, tills de ideala Brix- och pH-värdena har uppnåtts.4. Nu börjar den tropiska tangon! Den fruktiga blandningen återförenas sedan med kaffebönorna. Det är verkligen en lång fest: de två fortsätter att blandas i ytterligare 180 timmar - vilket blir mer än en vecka!5. Håller ett vakande öga. Processen övervakas noggrant hela tiden: sockerkoncentrationen (mätt i grader Brix) får inte sjunka under ett värde på 6, medan pH-värdet hela tiden måste hållas över 4. På så sätt utvecklas en rik, men långt ifrån överväldigande, smak av kokosnöt. Varför är det här steget så viktigt? För att det resulterar i en brygd som är distinkt tropisk, men som ändå låter kaffets unika karaktär lysa klart igenom.6. Torkning och förberedelse för rostning. När rätt smakbalans har uppnåtts lämnas bönorna för att torka. Med en idealisk fukthalt på 10–11% går de sedan vidare till rosterierna.7. Inta scenen - eller snarare din kaffekopp. Efter att ha övervunnit de många utmaningarna på den långa tropiska resan är ditt samjästa kaffe nu äntligen där det ska vara - i din kaffekopp, så klart. Låt smakfesten börja!*****Land ColombiaRegion HuilaGård "Monteblanco" egendom som förvaltas av Rodrigo SanchezHöjd 1730 mArabicasorter Purple CaturraProcess Naturlig, samjäsning med kokosnötRostningsprofil MediumSmakpalett Kokosnöt, ananas, citrongräsRekommenderade bryggmetoder: alla bryggmetoder, inklusive espresso.Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras förseglat på en mörk, torr och sval plats.
  • Kaffebönor Löfbergs Professional Fazenda Rainforest Alliance, 1 kg

    Kaffebönor Löfbergs Professional Fazenda Rainforest Alliance, 1 kg
    "Löfbergs Professional Fazenda" är ett smakrikt, nötaktigt kaffe med inslag av karamell och mörk choklad. Det består av bönor från Syd- och Centralamerika, Östafrika och Asien. Rainforest Alliance-certifierat.Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras på en sval plats, borta från direkt solljus.
  • Kaffepro Golden Harvest - Kaffepaket: 12 x 500g Kaffebönor - 12 x 500g

    Kaffepro Golden Harvest - Kaffepaket: 12 x 500g Kaffebönor - 12 x 500g
    Golden Harvest - En Rik och Balanserad Upplevelse En balanserad kaffe med rikedom och subtila noter av kakao och apelsin. Golden Harvest erbjuder en harmonisk och rik smakupplevelse som kombinerar fyllighet med en försiktig nyans av friskhet. Denna blandning av 100% Arabica-bönor från Brasilien bjuder på smaknoter av ljus kakao, mandlar och ett subtilt inslag av apelsinskal, vilket ger en lätt kontrast till kaffets fylliga karaktär. Den runda och krämiga texturen stöder en mild sötma, vilket gör detta kaffe idealiskt för dem som söker en smakupplevelse som är både rik och balanserad, med en behaglig munkänsla och ett varmt, tillfredsställande avslut. Kännetecken: Smaknoter: Ljus kakao, mandel, apelsinskal Kropp: Krämig och rund Syrighet: Subtil och balanserad Rostning: Mellanrost Ursprung: Brasilien Kaffeböna: 100% Arabica
  • Kaffepro Golden Harvest - 1kg Kaffebönor - 1kg

    Kaffepro Golden Harvest - 1kg Kaffebönor - 1kg
    Golden Harvest - En Rik och Balanserad Upplevelse En balanserad kaffe med rikedom och subtila noter av kakao och apelsin. Golden Harvest erbjuder en harmonisk och rik smakupplevelse som kombinerar fyllighet med en försiktig nyans av friskhet. Denna blandning av 100% Arabica-bönor från Brasilien bjuder på smaknoter av ljus kakao, mandlar och ett subtilt inslag av apelsinskal, vilket ger en lätt kontrast till kaffets fylliga karaktär. Den runda och krämiga texturen stöder en mild sötma, vilket gör detta kaffe idealiskt för dem som söker en smakupplevelse som är både rik och balanserad, med en behaglig munkänsla och ett varmt, tillfredsställande avslut. Kännetecken: Smaknoter: Ljus kakao, mandel, apelsinskal Kropp: Krämig och rund Syrighet: Subtil och balanserad Rostning: Mellanrost Ursprung: Brasilien Kaffeböna: 100% Arabica
  • Lavazza CREMA E AROMA - coffee beans - arabica robusta - 1 kg

    Lavazza CREMA E AROMA - coffee beans - arabica robusta - 1 kg
    Kaffebönor, arabica, robusta, 1 kg
  • illy Nespresso ground Intenso capsules - 10 pcs

    illy Nespresso ground Intenso capsules - 10 pcs
    10 kapslar till Nespresso®illys Espresso Intenso kapslar ger dig en espresso gjord på 100 % Arabica-kaffebönor från 6 olika länder. Blandningen har en robust finish med varma toner av kakao och torkad frukt. Den mörka rostningen av bönorna ger kaffet en mild bitterhet med en karakteristisk smak och en härlig crema. Dessa kapslar passar till Nespresso®-maskiner.I nio decennier har illy förfinat sin blandning, och för att uppnå bästa möjliga kvalitet väljer Illy Arabica-bönor av högsta kvalitet.År 2023 utsågs Illy för elfte året i rad till ett av världens mest etiska företag (www.etisphere.com). Illy har tilldelats den prestigefyllda B-Corp-certifieringen och är det första företaget i världen som tilldelats Responsible Supply Chain Process Certification - en utmärkelse som bekräftar hållbarheten i hela produktionskedjan.Kapslarna har ingen koppling till, och är inte producerade eller godkända av, Nestlé®.
  • Kaffebönor De'Longhi-Kimbo Prestige, 1 kg

    Kaffebönor De'Longhi-Kimbo Prestige, 1 kg
    Intensiv smak, den söta smaken av karamell och den rika smaken av torkad frukt i varje kopp.Denna raffinerade blandning är skapad för äkta espressoälskare som längtar efter en djärv karaktär och aromatiskt djup och kombinerar de finaste arabicabönorna från Brasilien, Colombia och Peru med noggrant utvald asiatisk robusta. Resultatet är en kaffekopp som kännetecknas av en medium kropp, tydlig intensitet och en aromatisk profil i flera lager. Förvänta dig djupa noter av karamell, nybakade kex och torkad frukt, rundad av med en behaglig syra och en kvardröjande kryddig avslutning.KAFFEPROFIL- Innehåll: 65 % arabica / 35 % robusta- Ursprung: Peru, Colombia, Brasilien, Indien, Indokina- Rostningsgrad: medelmörk (4/6)SMAKPROFIL- Aroma: intensiv, med inbjudande toner av karamell och torkad frukt- Smak: kraftfull, söt och lätt kryddig- Fyllighet: medelfyllig och full av karaktär- Syra: behaglig och livlig- Intensitet: 5/6 – rik, aromatisk och smakrik- Crema: nötfärgad, 2–4 mm tjock, med medelfin texturIngredienser: rostade kaffebönor.Förvaring: förvaras svalt och torrt, skyddat från starkt ljus och dofter.
  • Kaffebönor Parallel 36, 250 g

    Kaffebönor Parallel 36, 250 g
    Känn smakerna av Amerika inuti din kopp! "Parallel 36" är en blandning av Arabica-bönor odlade i El Salvador och Brasilien. Kaffe från dessa regioner har smaknoter av jordnötssmör, choklad, blommor eller trä och märkbart rik arom.
  • Ristretto 250g

    Ristretto 250g
    KAFFEBÖNOR, kraftig mörkrost Ristretto kaffebönor är intensivt rostade och ger kaffet en kryddig karaktär med toner av tobak och choklad. Kaffet passar utmärkt till både brygg och espresso. 100 % ekologiskt kaffe. Med Ristretto kaffebönor får du ett gott och mångsidigt kaffe för hela dagen. Gör en cappuccino av det på morgonen för en skön morgonkänsla och få upp energin med en härlig ristretto på eftermiddagen.
  • Amigos Caffe Rossa Bönor 1kg

    Amigos Caffe Rossa Bönor 1kg
    Kaffebönor från Amigos, som lämpar sig för automatiska kaffemaskiner. Dessa rostade kaffebönor erbjuder en utsökt blandning av kaffebönor för espressobyggare. Mjuk och krämig italiensk smak. Passar alla beredningar.Hela bönor.
  • Kaffebönor Parallel 17, 250 g

    Kaffebönor Parallel 17, 250 g
    Upplev Asiens smaker i din kopp! ""Parallel 17"" är en blandning av arabica-bönor som kombinerar speciella kaffesorter från Indien och Papua Nya Guinea. Resultatet är ett härligt kaffe som kännetecknas av en pikant doft, delikat söta toner av kakao samt inslag av kryddnejlika och torkad frukt.Kaffebältet är en horisontell landremsa som ligger mellan de norra och södra tropikerna. Kaffebältet ligger mellan den 25:e parallellen i norr och den 25:e parallellen i söder och omgärdar ekvatorn, som korsar Central- och Sydamerika, Asien och Afrika. Länderna inom kaffebältet anses erbjuda idealiska förhållanden för kaffeodlingar. Det är därför våra specialkaffeblandningar vilar på paralleller - de representerar den idealiska kaffesmaken.Det nummer som tilldelas varje blandning symboliserar skillnaden mellan den högsta nordliga och den lägsta sydliga parallellen som finns på en viss kontinent och som tillhör kaffebältet. På så sätt föddes tre kaffeblandningar av högsta kvalitet: ""12"" från Etiopien och Tanzania, ""17"" från Indien och Papua Nya Guinea och ""36"" från El Salvador och Brasilien.Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras på en torr och sval plats.
  • Kaffebönor Charles Liégeois Magnifico, 1 kg

    Kaffebönor Charles Liégeois Magnifico, 1 kg
    I Colombia odlas kaffe på extremt höga höjder - mer än 1 200 meter över havet. Perfekt klimatförhållanden ger kaffe från Colombia komplexitet och smakrikedom.  Charles Liégeois "Magnifico"-arom är väldigt varm, söt och "viskös". Både doft och smak har kombinatioenn av söta hallon i choklad. Lätt bärsyra binder sig med den bittra chokladsmaken. Efter en kopp kaffe kommer du att känna en långvarig eftersmak av choklad.    Inga tillsatta smaker.
  • Melitta BellaCrema Espresso Kaffebönor - 1000 g.

    Melitta BellaCrema Espresso Kaffebönor - 1000 g.
  • Kaffebönor av single origin-typ Black Crow White Pigeon DR Kongo Kivu, 250 g

    Kaffebönor av single origin-typ Black Crow White Pigeon DR Kongo Kivu, 250 g
    "BLACK CROW WHITE PIGEON". EXTRAORDINÄRA KAFFEBERÄTTELSER.Kapitel 8Svarta kråkan presenterar:      Den söta doften av marsipan fyller luften och får strax sällskap av underbara toner av torkade dadlar och mörk choklad... När man flyger högt över den fantastiska utsikten över det mäktiga berget Nyiragongo och den vackra Kivusjön som flyter bredvid, kan man se något som gör utsikten ännu vackrare: det är de saftiga kaffeplantagerna och de lokala bönderna som arbetar hårt för att hålla dem i bästa skick. Så har det inte alltid varit: för bara några decennier tillbaka skakades dessa trakter av vulkanutbrott och förödande inbördeskrig... Men nu har folket i Kongo börjat le igen: det som ger dem glädje är att odla unika kaffesorter som många finsmakare över hela världen älskar och uppskattar. Din svarta kråkaSammanfattning: Ursprungsland Demokratiska republiken KongoRegion KivuProducent Småskaliga jordbrukareHöjd 1500 mArabica-sort BourbonProcess TvättadRostningsprofil MörkSmakpalett Marsipan, torkade dadlar, mörk chokladRekommenderade bryggningsmetoder:  alla bryggningsmetoder, inklusive espresso. Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvara stängt på en mörk, torr och sval plats.*****"Black Crow White Pigeon" är här för att underhålla dig med extraordinära kaffehistorier. Huvudpersonerna i denna berättelse - Black Crow och White Pigeon - förkroppsligar den anmärkningsvärt varierade smakpaletten av specialkaffe: från mörka, djupa, jordiga toner till ljusa, subtila aromer. Varje tänkbart underverk av smak passar in på denna långa skala, som börjar med obegripligt mörker och långsamt förvandlas till den typ av vitt som får dig att tappa andan. Varje kaffe, tillsammans med sin unika historia, gömmer sig i en vacker förpackning som kan påminna dig om ett nytt kapitel i en bok du läser: noggrant numrerade, dessa kapitel går hela vägen från 1 till 24. Dyk djupt ner i nya upplevelser med "Black Crow White Pigeon": upptäck de historier som varje kapitel berättar för dig, fördjupa dig i unika smaker och ge dig ut på en resa så väldoftande att den kommer att bli omöjlig att glömma. Känn dig fri att starta din egen personliga resa från vilket kapitel som helst...
  • Bergstrands Espresso 5.5, 1kg

    Bergstrands Espresso 5.5, 1kg
    ESPRESSOBÖNA Fyllig med mustiga toner av kola och choklad. Sluter du ögonen när du dricker denna espresso är det lätt att tro att du befinner dig på en piazza på Sicilien. Kaffet fullkomligen andas Italien i både doft och smak. Italienkänslan förstärks ytterligare av den härligt tjocka creman som bäddar in alla aromer i koppen. I rosteriet på Ringön har Rostmästare Thomas skapat en fifty-fifty-blandning mellan förädlad robusta och arabica. Resultatet är ett enkelt och roligt kaffe som tagits emot med öppna armar av våra kunder. En torr och fin yngling som är lätt att arbeta med både för proffsen och hemmabaristan. Det här är inte ett kaffe för den som stirrar sig blind på att det ska vara single origin, men perfekt för den som letar efter en väl avvägd blandning som passar utmärkt med mjölk och som ren espresso. Gillar du kaffedrinkar ska du definitivt testa med Kodagu som bas, vi garanterar att den höjer smakupplevelsen.
  • Lindvalls Kaffe Altezza Espresso Hela Bönor 450g

    Lindvalls Kaffe Altezza Espresso Hela Bönor 450g
    Lindvalls Kaffe Altezza Espresso Hela Bönor är syrligare och mildare än traditionella italienska espresso. Lindvalls kaffemästare har fått den välbalanserade smaken genom att blanda aromatiska Arabicabönor från Östafrika, Brasilien, Colombia och Centralamerika. Därefter har 20% tillförts av en exklusiv afrikansk Robustaböna.Bönorna trumrostas långsamt och skonsamt vilket tar fram en vacker, mörkt rödbrun färg och lockar fram de bästa aromerna. Lindvalls Kaffe Altezza Espresso Hela Bönor ger en fin crema på din espresso.
  • Grums restore + glow coffee oil (15 ml.)

    Grums restore + glow coffee oil (15 ml.)
    Grums Restore + Glow Coffee Oil är en lyxig kallpressad ansiktsolja gjord av återvunna Arabica-kaffebönor. Rik på antioxidanter och essentiella fettsyror, ger den näring på djupet, stärker hudens naturliga barriär och återställer en frisk, strålande lyster. Den lätta och silkeslena konsistensen absorberas snabbt utan att täppa till porerna och passar alla hudtyper - även den mest känsliga. Kombinationen av linol-, oljesyra och palmitinsyra hjälper huden att behålla fukt och förbättrar dess elasticitet över tid. Fytosteroler lugnar irritation och stödjer hudens naturliga förnyelse, vilket gör denna olja särskilt lämplig för torr, mogen eller trött hud. Formulan är 100 % vegansk, allergivänlig och fri från parfym, färgämnen, parabener, silikoner, sulfater och alkohol. Så här använder du produkten: Applicera 2-4 droppar på rengjord hud och massera oljan försiktigt in i ansikte, hals och dekolletage. Den kan användas ensam eller blandas med din dag- eller nattkräm för extra fukt och lyster. Använd morgon och kväll som en del av din dagliga hudvårdsrutin.
  • Kaffebönor Caprisette Fragrante, 1 kg

    Kaffebönor Caprisette Fragrante, 1 kg
    Denna blandning av brasilianska kaffebönor (80% arabica och 20% robusta) kommer säkert att imponera på fansen av traditionella kaffesmaker. Dess arom kännetecknas av sötman av jordnötssmör och chokladgodis, medan i sin smak avtäcks noter av mjölkchoklad. När drycken är klar en subtil eftersmak av valnötter omsluter gommen.***Caprisette kaffe: redan älskad av miljoner. Har du provat det ännu?Dessa unika blandningar av olika smaker har skapats för en utsökt daglig kopp kaffe och har erövrat tusentals kaffeälskares hjärtan.Sugen på en fyllig espresso eller en krämig latte? Vi har rostat kaffet på ett sätt som gör att det passar till alla dina favoritrecept. Dyk in i Caprisettes smakvärld och upptäck den du gillar bäst.Miljontals människor har redan förälskat sig i det - vi är säkra på att du också kommer att göra det!Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras på en sval plats, borta från direkt solljus.
  • Lavazza Tierra Organic Hela Bönor 1kg

    Lavazza Tierra Organic Hela Bönor 1kg
    Lavazza ¡Tierra! for Planet är kaffebönor med ett urval exklusiva och hållbart odlade Arbicabönor från ekologiskt certifierade gårdar i Afrika, Sydamerika och Centralamerika. I dessa områden är  Lavazzastiftelsen närvarande och utbildar kaffeproducenter i odlingstekniker för att hantera miljöförändringar.Tierra for Planet är söt, smakrik och syrlig med toner av citrus, mandel och mjölkchoklad. Dessa kaffebönor (för både brygg och espresso) passar för din helautomatiska espressomaskin eller kaffekvarn.Tierra betyder jord och är namnet på Lavazzas mest hållbart producerade sortiment. Tierra är även namnet på Lavazzas egna globala hållbarhetsprojekt som drivs av Lavazzastiftelsen med målet att förändra och förbättra kaffeproduktionen, så att de man samarbetar med kan leva ett bra liv och att jorden som brukas sköts på ett hållbart sätt, med kommande generationer i åtanke.Ljusrostat med intensitet (6/10) Light100% ArabicaHela bönorSmaknoter: Fruity
  • Lavazza Qualità Oro Perfect Symphony kaffebönor, 1 kg

    Lavazza Qualità Oro Perfect Symphony kaffebönor, 1 kg
    Den första kaffeblandningen som Luigi Lavazza skapade i sitt lilla rosteri 1956 var Lavazza Qualità Oro. Sedan dess har receptet gått i generationer med samma fokus på smak och kvalitet.Arabicabönorna i denna blandning kommer från sex ursprungsområden i Syd- och Centralamerika som tillsammans blir ett lent och aromatiskt kaffe med fruktiga och blommiga toner. Ett mellanrostat kaffe med intensitet 5/10. Kaffebönorna passar för både brygg och espresso i din helautomatiska espressomaskin eller kaffekvarn.Öppnad förpackning förvaras svalt och torrt.
  • Kaffebönor Parallell 17, 1 kg

    Kaffebönor Parallell 17, 1 kg
    Känn smakerna av Asien i din kopp! "Parallel 17" är en blandning av arabikabönor odlade i Indien och Papua Nya Guinea. Kaffe från dessa områden kännetecknas av ömhet och söta noter av kakao kompletterad med aromer från kryddnejlika och torkad frukt.    "Parallella"-kaffebönor är gjorda av specialbönor som blandas på ett sätt för att behålla samma underbara smak varje gång. Inga tillsatta smaker.    Kaffebältet, eller bönbältet, är ett horisontellt band av mark mellan tropikerna i norr och söder. Det ligger mellan 25°N och 25°S och omger därmed ekvatorn som passerar genom Central- och Sydamerika, Asien och Afrika.    Länder som ligger inom bältet kännetecknas av sina högklassiga kaffeplantage. Därför skapade vi kaffebönsblandningen från specialbönor av Parallel - för en perfekt kaffesmak.    Beroende på kontinenten tog vi en subtraktion av kaffebältets högsta norra och lägsta södra parallell och fick nya kaffeblandningar av Parallels - 12 Etiopien och Tanzania, 17 Indien och Papua Nya Guinea och 36 El Salvador och Brasilien.
  • Svanfeldts Coffee CP by Ditte Hela Bönor 250g

    Svanfeldts Coffee CP by Ditte Hela Bönor 250g
    Mellanrostade hela bönor med mustig, kryddig kropp med smak av karamell och torkade fikon. För varje kilo sålt kaffe skänker Svanfeldts Coffee 10 kr till Hjärnfonden, och bidrar till Hjärnfondens forskning om CP-cerebral pares, men även många fler av hjärnans utmaningar.Rostningsgrad: 6/10.
  • Kaffebönor Charles Liégeois Mano Mano puissant, 250g

    Kaffebönor Charles Liégeois Mano Mano puissant, 250g
    Intensivt och starkt kaffe med en långvarig, och trevlig eftersmak. Perfekt för dig som vill koncentrera sig på arbete eller som saknar energi. Vulkanisk och komplex indonesisk jord ger rik smak och sötma för detta kaffe.Inga tillsatta smakämnen. 
  • Caffè Mauro Special Bar Arabica 20/80 1kg

    Caffè Mauro Special Bar Arabica 20/80 1kg
    Caffé Mauro Special Bar har en unik karaktär som lämpar sig utmärkt vid frukost. Det är ett starkt kaffe som garanterar en kraftig smak varje gång. Caffè Mauro Espresso Barbönor är en perfekt balanserad sammansättning av Arabicabönor (20%) från Sydamerika, i kombination med en hög andel Robusta bönor från de bästa brasilianska och asiatiska kaffeplantagerna.Smaken är ganska intensiv, vilket dock hanteras väl av en märkbar chokladsmak. Passar utmärkt som espresso eller att blanda med mjölk till en latte.En bönblandning som fångar den typiska italienska smaken. Smaken är aromatisk, fyllig och kraftfull.Ursprung: Vietnam, Brasilien, Sydamerika och Asien
  • Ekologiska kaffebönor Redbeans Gold, 1 kg

    Ekologiska kaffebönor Redbeans Gold, 1 kg
    Denna blandning ger en krämig och fyllig dryck med aromer av röd frukt och choklad. Den lämnar en långvarig, intensiv och behaglig eftersmak i gommen.Huvudrollen i denna symfoni av smaker anförtros arabica kaffebönor från den berömda etiopiska regionen Sidamo. De stöds av behagliga toner av sydamerikansk arabica. Dessa kaffebönor av högsta kvalitet är:- ekologiska: odlade utan användning av bekämpningsmedel, gödningsmedel eller andra kemikalier- odlade på höglandet - framställda av handplockade kaffekörsbär- långsamt rostade (vilket ger dem lite extra sötma)Ingredienser: rostade ekologiska kaffebönor*.*Kommer från ekologiska gårdar: certifierade i enlighet med NL-BIO-01.Förvaringsförhållanden: förvaras på en torr och sval plats.
  • Kaffebönor Tchibo Espresso Milano Style, 1 kg

    Kaffebönor Tchibo Espresso Milano Style, 1 kg
    Denna espressoblandning från Milano är en äkta italiensk blandning av de finaste arabicabönorna, som har rostats långsamt av Tchibo för att göra dem ännu mer imponerande. Den delikata smaken av frukt och subtila inslag av mörk choklad bidrar den till att framhäva de smaker som är typiska för norra Italien.Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: när den är öppnad, förvara den i en förseglad behållare och förvara den på en sval och torr plats.
  • Caffè Mauro Maestoso Bönor 1kg

    Caffè Mauro Maestoso Bönor 1kg
    Maestoso är ett kraftfullt italienskt espressokaffe som ger en tjock crema. Bönorna är 100% robusta. Låg syra, mycket kryddighet och en liten ton av choklad.Maestoso håller just nu på att byta förpackningsdesign, så utseendet kan variera mellan den gamla och den nya.
  • Limited edition kaffebönor Peach Fuzz (samjäsning med persika), 200 g

    Limited edition kaffebönor Peach Fuzz (samjäsning med persika), 200 g
    Jäsningen med äkta persikor gjorde detta kaffe funkigt, fruktigt och bara lite vilt. Du kommer att älska upplevelsen!Om du är en kaffedrickare som ofta har svårt att riktigt känna av de smaknoter som anges på förpackningen (vad är egentligen eftersmak?...), lita på oss: det här kaffet kommer garanterat att vara ett undantag. Tack vare den innovativa bearbetningsmetoden doftar det precis som läcker persikonektar, med en exotisk antydan av mango och lite söt karamell. En äkta bit av persikoparadiset i ditt morgonkaffe! Att smutta på en dryck som denna kan verkligen få dig att stanna upp ett ögonblick och undra: "Är det verkligen kaffe jag dricker?..."Direkt från Colombia - med kärlek och innovationDetta limited edition-kaffe har nått oss hela vägen från den colombianska regionen Huila, där kaffeplantagen "Monteblanco" ligger. Rodrigo Sanchez - ägaren till den familjeägda kaffeodlingen - har i flera år experimenterat med innovativa bearbetningsmetoder för att hitta den där svårfångade smaken som verkligen får dig att säga "wow!". Han har också lyckats med det: Rodrigos ansträngningar har belönats med ett antal prestigefyllda utmärkelser.Hur kommer denna ljuvliga brygd till?Kort sagt: föreställ dig en vild fest där kaffe och persikor möts för att dansa hela natten lång.Men för dem som är intresserad av hela historien...1. Exakt rätt bönor. För det här kaffet valde Rodrigo arabicasorterna Bourbon och Caturra - de har massor av ljus, naturlig sötma och lämpar sig perfekt för jäsning.2. Jäsningen börjar. Kaffebönorna hälls först i huvudreservoaren, där de får jäsa på egen hand ett tag - det är som en uppvärmning inför den vilda festen som väntar!3. Framtagning av den fruktiga samjäsningslösningen. Unika mikroorganismer (lactobacillus och saccharomyces cerevisiae) fiskas upp från huvudreservoaren och överförs till en separat behållare där de blandas med äkta persikor och ljuvligt söt tropisk fruktnektar. Denna fruktiga blandning jäses sedan i ytterligare 8 dagar, tills de ideala Brix- och pH-värdena har uppnåtts.4. Nu är det dags för persikofesten! Den fruktiga blandningen återförenas sedan med kaffebönorna. Det är verkligen en lång fest: de två fortsätter att blandas i ytterligare 150 timmar - vilket blir nästan en vecka!5. Håller ett vakande öga. Processen övervakas noggrant hela tiden: sockerkoncentrationen (mätt i grader Brix) får inte sjunka under ett värde på 6, medan pH-värdet hela tiden måste hållas över 4. På så sätt utvecklas en rik, men långt ifrån överväldigande, smak av persika. Varför är det här steget så viktigt? För att det resulterar i en brygd som är distinkt fruktig, men som ändå låter kaffets unika karaktär lysa klart igenom.6. Torkning och förberedelse för rostning. När rätt smakbalans har uppnåtts lämnas bönorna för att torka. Med en idealisk fukthalt på 10–11% går de sedan vidare till rosterierna.7. Inta scenen - eller snarare din kaffekopp. Efter att ha övervunnit de många utmaningarna på den långa jäsningsresan är ditt kaffe nu äntligen där det ska vara - i din kaffekopp, så klart. Låt smakfesten börja!*****Land ColombiaRegion HuilaGård "Monteblanco" egendom som förvaltas av Rodrigo SanchezHöjd 1730 mArabicasorter Bourbon, CaturraProcess Tvättad, samjäsning med persikaRostningsprofil MediumSmakpalett Persika, mango, karamellRekommenderade bryggmetoder: alla bryggmetoder, inklusive espresso.Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras förseglat på en mörk, torr och sval plats.
  • Kaffe SABROSA Premium Bönor 1kg

    Kaffe SABROSA Premium Bönor 1kg
  • Passalacqua Kaffe Ibis Redibis Hela Bönor 1kg

    Passalacqua Kaffe Ibis Redibis Hela Bönor 1kg
    Passalacqua Ibis Redibis är en smakrik och krämig blandning av robusta- och arabicabönor. Smaken är intensiv utan att vara för bitter. Passalacqua är ett familjeägt kafferosteri nära Neapel i Italien och den napolitanska metoden innebär att de rostar kaffet lite mörkare. Typ: Arabica 30% och Robusta 70%, hela bönor.Karaktär: Smakrik och krämig espresso.Servering: Jättegod med lite mjölk!Arom: ChokladRostning: Mörk 
  • Specialkaffebönor Funky Beans Guatemala El Gigante Filter, 200 g

    Specialkaffebönor Funky Beans Guatemala El Gigante Filter, 200 g
    Noter av torkade aprikoser, plommon och nektariner utvecklas elegant och skapar en mjuk, fruktig och solkysst profil som lockar dig att ta en till klunk...I Motagua-dalen, högt uppe i Guatemalas berg, ligger den anmärkningsvärda El Gigante-egendomen, uppkallad efter berget på vars sluttningar den vilar. Denna kaffegård grundades 1994 och har ett unikt mikroklimat som är perfekt för långsam, smakrik mognad. El Gigante leds av Osvaldo Suchini och är känt för sitt engagemang för kvalitet, innovation och gemenskap. Här kombineras traditionell kunskap med moderna bearbetningstekniker för att skapa kaffe med en verkligt anmärkningsvärd karaktär. Denna speciella sats är ett utmärkt exempel: den har samjäst med ”mosto” – en fermenterad juice som härrör från tidigare kaffesatser – vilket ger en särskilt intensiv arom och förstärker bönornas fruktiga smak ännu mer.Ursprungsland GuatemalaRegion Motagua ValleyProducent Osvaldo SuchiniHöjd 1500–1700 m Arabicasort CatuaiProcess Naturlig / Mosto anaerob jäsningRostningsprofil Medium SCA-poäng 87,8 av 100Dansar i din kopp Torkade aprikoser, plommon, nektarinerRekommenderade bryggmetoder: alla manuella bryggverktyg (V60, Chemex, etc.) samt bryggning direkt i en kopp.Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras förseglat på en mörk, torr och sval plats.
  • Kaffe Gevalia Professional Dark Organic hela bönor 1kg 8st/fp

    Kaffe Gevalia Professional Dark Organic hela bönor 1kg 8st/fp
    Ett mörkrostat, elegant kaffe med stor personlighet. Undertoner av mörk choklad, kanel och kardemumma. Hela bönor. 8x1000g.
  • Kaffe Zoégas Cultivo hela bönor 750g

    Kaffe Zoégas Cultivo hela bönor 750g
    Den mörka rostningen gör kaffet friskt med en välbalanserad fyllighet, med toner av blå plommon och nötter. Fairtrade- och KRAV-märkt blandning med bönor från Östafrika, Central- och Sydamerika. 100%
  • Kaffepro Arctic Shine - Kaffepaket: 4 x 1kg Kaffebönor - 4 x 1kg

    Kaffepro Arctic Shine - Kaffepaket: 4 x 1kg Kaffebönor - 4 x 1kg
    Arctic Shine - Klar och Frisk En lätt och klar kaffe med smaknoter av mjölkchoklad, brioche och citronskal. Arctic Shine erbjuder en ljus och uppfriskande kaffeupplevelse med en viktlös munkänsla och delikata smaknoter. Denna blandning av 100% Arabica-bönor från Etiopien, El Salvador och Brasilien har en silkeslen smak av mjölkchoklad, rostad brioche och ett friskt inslag av citronskal. Den ljusa kroppen och låga bitterheten gör den både len och lättdrucken, vilket skapar ett behagligt, nästan perlglänsande avslut. En kaffe för dem som söker en ren och raffinerad kopp utan tung eftersmak, perfekt för en lätt och elegant kaffeupplevelse. Kännetecken: Smaknoter: Mjölkchoklad, brioche, citronskal Kropp: Lätt och ren Syrighet: Mild Rostning: Ljus Ursprung: Etiopien, El Salvador, Brasilien Kaffeböna: 100% Arabica
  • Kaffebönor Lavazza Qualita Rossa, 1 kg

    Kaffebönor Lavazza Qualita Rossa, 1 kg
    Inbäddad i sin ikoniska röda förpackning är "Lavazza Qualità Rossa" en sann symbol för italiensk kaffepassion. Denna välbalanserade blandning av brasiliansk arabica samt afrikansk och sydostasiatisk robusta ger en rik, fyllig smak med inbjudande toner av choklad och torkad frukt. Med sin gyllene crema och varma färg är detta det perfekta kaffet för vardagen, oavsett om det avnjuts svart eller med mjölk.Sammansättning: Arabica och robustaRostningsgrad: MediumIntensitet: 5/10Smakprofil: Rik, fyllig, toner av choklad och fruktAromatiska toner: Choklad, fruktUtseende: Gyllene crema, varm färgUrsprung: Afrika, Sydamerika, SydostasienBryggmetoder: Helautomatisk kaffemaskin; efter malning: mokabryggare, kaffepress, filterkaffebryggare, espressomaskinPerfekt för: Svart kaffe, latteIngredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: efter öppning, förvara på en sval och torr plats för att bevara färskheten.
  • Espresso 250g Malet

    Espresso 250g Malet
    BRYGGKAFFE, mild mörkrost Med Espresso bryggkaffe gör du riktigt gott kaffe med härliga toner av citrusfrukt. Kaffet har en tydlig karaktär som framhävs ytterligare tack vare smaken av främst apelsin. 100 % ekologiskt kaffe. Bjud på Espresso bryggkaffe vid specialla tillfällen, eller avnjut det i rofylld tystnad vid frukostbordet. Det här är ett gott kaffe för alla stunder.
  • Kaffebönor Lavazza Qualità Oro, 1 kg

    Kaffebönor Lavazza Qualità Oro, 1 kg
    Ända sedan 1956 har "Lavazza Qualità Oro" varit symbolen för italiensk kaffe av högsta kvalitet. Denna unika blandning kombinerar sex premium arabicasorter från Central- och Sydamerika, vilket skapar en mjuk, doftande symfoni av smaker. Med sin medelrost och förfinade toner av blommor och frukt, levererar den en sammetslen textur, en rik arom och en verkligt tidlös kaffeupplevelse. Perfekt att njuta av svart eller som bas för en krämig latte!Sammansättning: 100% arabicaRostningsgrad: MediumIntensitet: 5/10Smakprofil: Mjuk och aromatiskAromatiska toner: Blommor, fruktUtseende: Mörk färg, sammetslen texturBryggmetoder: Helautomatisk kaffemaskin; efter malning: mokabryggare, kaffepress, filterkaffebryggare, espressomaskinPerfekt för: Svart kaffe, latteIngredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: efter öppning, förvara på en sval och torr plats för att bevara färskheten.
  • Kaffepro Golden Harvest - Kaffepaket: 2 x 500g Kaffebönor - 2 x 500g

    Kaffepro Golden Harvest - Kaffepaket: 2 x 500g Kaffebönor - 2 x 500g
    Golden Harvest - En Rik och Balanserad Upplevelse En balanserad kaffe med rikedom och subtila noter av kakao och apelsin. Golden Harvest erbjuder en harmonisk och rik smakupplevelse som kombinerar fyllighet med en försiktig nyans av friskhet. Denna blandning av 100% Arabica-bönor från Brasilien bjuder på smaknoter av ljus kakao, mandlar och ett subtilt inslag av apelsinskal, vilket ger en lätt kontrast till kaffets fylliga karaktär. Den runda och krämiga texturen stöder en mild sötma, vilket gör detta kaffe idealiskt för dem som söker en smakupplevelse som är både rik och balanserad, med en behaglig munkänsla och ett varmt, tillfredsställande avslut. Kännetecken: Smaknoter: Ljus kakao, mandel, apelsinskal Kropp: Krämig och rund Syrighet: Subtil och balanserad Rostning: Mellanrost Ursprung: Brasilien Kaffeböna: 100% Arabica
  • Kaffepro Arctic Shine - 1kg Kaffebönor - 1kg

    Kaffepro Arctic Shine - 1kg Kaffebönor - 1kg
    Arctic Shine - Klar och Frisk En lätt och klar kaffe med smaknoter av mjölkchoklad, brioche och citronskal. Arctic Shine erbjuder en ljus och uppfriskande kaffeupplevelse med en viktlös munkänsla och delikata smaknoter. Denna blandning av 100% Arabica-bönor från Etiopien, El Salvador och Brasilien har en silkeslen smak av mjölkchoklad, rostad brioche och ett friskt inslag av citronskal. Den ljusa kroppen och låga bitterheten gör den både len och lättdrucken, vilket skapar ett behagligt, nästan perlglänsande avslut. En kaffe för dem som söker en ren och raffinerad kopp utan tung eftersmak, perfekt för en lätt och elegant kaffeupplevelse. Kännetecken: Smaknoter: Mjölkchoklad, brioche, citronskal Kropp: Lätt och ren Syrighet: Mild Rostning: Ljus Ursprung: Etiopien, El Salvador, Brasilien Kaffeböna: 100% Arabica
  • Kaffebönor Mokito Aromatico, 1 kg

    Kaffebönor Mokito Aromatico, 1 kg
    Mokito "Bianco" är en toppkvalitativ kaffeblandning gjord av 100 procent Arabica-bönor. Denna kaffeblandning är perfekt för tillagning av espressokaffe.  RIKTIG SMAK AV ESPRESSO  Denna blandning är utformad för att ge dig en fyllig espresso med en krämig topp och intensiv arom. I denna blandning smakar du de allra bästa Arabica-bönorna som har specialerats och rostats för att skapa en exceptionell smak.  Du kommer att märka citrusfärskheten i doften när du njuter av en kopp Mokito "Bianco"-kaffe. Smaken öppnar upp sig med grapefrukttoner som utvecklas till kakaoeftersmak med en släng av ljus bitterhet.  Inga tillsatta smaker.
  • Kaffebönor Caprisette Belgique, 250 g

    Kaffebönor Caprisette Belgique, 250 g
    Denna blandning av kaffebönor från Brasilien och Honduras (80 % arabica och 20 % robusta) kommer definitivt att imponera på alla som gillar traditionella kaffesmaker. Den kännetecknas av en intensiv aroma och en fyllig kropp. När drycken är slut kommer en långvarig eftersmak av mörk choklad och söt karamell att omsluta gommen.***Caprisette kaffe: redan älskad av miljoner. Har du provat det ännu?Dessa unika blandningar av olika smaker har skapats för en utsökt daglig kopp kaffe och har erövrat tusentals kaffeälskares hjärtan.Sugen på en fyllig espresso eller en krämig latte? Vi har rostat kaffet på ett sätt som gör att det passar till alla dina favoritrecept. Dyk in i Caprisettes smakvärld och upptäck den du gillar bäst.Miljontals människor har redan förälskat sig i det - vi är säkra på att du också kommer att göra det!Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras på en sval plats, borta från direkt solljus.
  • Mauro premium 1 kg espressobönor

    Mauro premium 1 kg espressobönor
    Premium från Caffe' Mauro är ett mediumrostat kaffe med aromatisk och kraftig kaffesmak. Det är en kryddig och stark espresso, som också slår igenom bra med chokladiga toner i mjölkkaffe. Bönorna ä
  • Kaffe Arvid Nordquist Kahawa Tembo hela bönor 6x750g/kt

    Kaffe Arvid Nordquist Kahawa Tembo hela bönor 6x750g/kt
    HELA BÖNOR. Arvid Nordquist Kahawa Tembo bjuder på en generösa och djupa toner av svarta vinbär och inslag av fudge. 6 påsar á 750g per kartong. Begränsad returrätt
  • Lavazza Espresso Barista Perfetto Hela Bönor 1kg

    Lavazza Espresso Barista Perfetto Hela Bönor 1kg
    Lavazza Espresso Barista Perfetto är en balanserad kaffeblandning komponerad av högkvalitativa Arabicabönor från Brasilien, Colombia och Centralamerika. En aromatiskt espresso med sötma, blommiga inslag och en mild smak av choklad. En professionell espresso bryggd på bönor som rostats långsamt för att locka fram den där djupa, mustiga smaken av italiensk kaffekultur när den är som bäst.Hela BönorPassar för helautomatisk espressomaskin eller kaffekvarn.MellanrostatIntensitet på 6/10.Smaknoter: Floral
  • Bergstrands Kafferosteri Emils 10.0 Kaffebönor 1kg

    Bergstrands Kafferosteri Emils 10.0 Kaffebönor 1kg
    Cirkeln är sluten. 1891 rostade Emil Bergstrand det allra första kaffet för Bergstrands kafferosteri. 127 år senare slår hans namne och sonsonsonson till med den här fullträffen. Kaffet har sin bas i bönorna från Peru, de har fått en explosion i syrlighet från Etiopien och rundas av med behagliga aromer från Indonesien.Bergstrands Kafferosteris egen wonderrostare Emil Myrén har fått lära sig yrket från grunden, först på plantagen Finca La Morena i Guatemala och sedan sida vid sida med rostmästarefarbror Thomas på vårt rosteri på Ringön. Resultatet är en 10-0 vinst i form av en balanserad explosion där apelsintonerna tar en svängom med fikonaromerna så syrligheten hänger med hela vägen upp i gommen. Rostmästaren själv föredrar den som en dubbel espresso men säkra källor berättar att den sitter lika bra som en cappucino eller latte.Smak: Emil Myréns premiärblandning är en välbalanserad syrlighetsexplosion.Rostning: 5/10Fyllighet: 7/10Syrlighet: 6/10Certifiering: EkologisktTyp: Brygg & Espresso, Hela bönorUrsprung: Colombia, Etiopien, Indonesien, Peru

Så rostar du kaffebönor

Rosta kaffebönor kan man göra hemma själv enkelt. Du kan göra det antingen direkt i en stekpanna eller i ugnen. Du behöver först och främst köpa råkaffe, orostade kaffebönor. En rejäl gjutjärnspanna ger bästa resultat om du vill rosta i panna. Se bara till att den är helt ren och inte har rester av några kryddor från gårdagens tacofärs. Tacokaffe har vi aldrig hört talas om, kanske av någon anledning som har med smak att göra.

Slå på fläkten på max, för det kommer att ryka en del. Rostar gör du sen på hög värme, nästan max. Lägg i bönorna först när pannan är het och rör om, titta, vänta, lyssna. Rör om med jämna mellanrum. Vänta aldrig längre än några sekunder mellan omrörningarna för att få en jämn rostning.

När du rostat i några minuter kommer bönorna att knastra och ge ifrån sig ljud. Då kan du sänka värmen och fortsätta röra om och rosta tills du känner dig nöjd. Kyl då ner bönorna fort genom att hälla över de till kalla metallkärl. Ha gärna två stycken så du kan slänga de mellan när kärlet har tagit upp värme. Sen är det bara att mala och brygga ditt kaffe!

Bryggare eller maskin till kaffebönor

Innan man kan få en kopp kaffe från hela kaffebönor måste de malas. Har man en helautomatisk kaffemaskin med kvarn är det bara fylla upp bönbehållaren. Använder du en kaffebryggare behöver du mala dina bönor för hand med en manuell eller elektrisk kaffekvarn först.

När man utgår från hela bönor kommer malningsgraden att påverka hur kaffet smakar i slutändan. Därför är det viktigt att komma ihåg vilken inställning man hade för just de kaffebönorna. Om du köper andra bönor med annan rostning kanske du måste justera malningen en aning för att hitta bästa aromerna.