Kaffebönor
Hela kaffebönor används i många espressomaskiner med inbyggd kvarn och fylls på i särskild behållare. Använder du kaffebryggare och har en kaffekvarn hemma kan du mala dina kaffebönor själv och brygga ett fantastiskt gott färskt kaffe. Ett frystorkat kaffe kan aldrig bli lika gott som det gjort på nymalda kaffebönor.
Enkelt köpa kaffebönor online
Här hittar du hela kaffebönor att beställa online från svenska nätbutiker. Kanske finns ditt favoritkaffe som storpack med kaffebönor så se då till att beställa hem mycket på en gång och spara pengar.
De flesta paket är med färdigt rostade kaffebönor av sorterna Arabica eller Robusta. En del märken erbjuder orostade bönor om du vill göra din egen kafferostning.
Populärt inom kaffebönor
-
Kaffe Exclusive Fairtrade Eko 6x1000
1716 kr
Läs mer här -
Mauro de luxe 1 kg espressobönor
329 kr
Läs mer härDe luxe från rosteriet Caffe' Mauro är ett mörkrostat kaffe med en söt, blommig och chokladrik smak. Inslagen av choklad beror på att bönorna odlats på fält kring kakaoplantager. Det blir en lättdr -
Kaffebönor GEVALIA Professional 1853, KRAV, 1kg
296 kr
Läs mer här -
Kaffe Green Forest 6X1KgEko
1848 kr
Läs mer här
Fler tips på kaffebönor
-
Bergstrands Espresso 5.5, 1kg
289 kr
Läs mer härESPRESSOBÖNA Fyllig med mustiga toner av kola och choklad. Sluter du ögonen när du dricker denna espresso är det lätt att tro att du befinner dig på en piazza på Sicilien. Kaffet fullkomligen andas Italien i både doft och smak. Italienkänslan förstärks ytterligare av den härligt tjocka creman som bäddar in alla aromer i koppen. I rosteriet på Ringön har Rostmästare Thomas skapat en fifty-fifty-blandning mellan förädlad robusta och arabica. Resultatet är ett enkelt och roligt kaffe som tagits emot med öppna armar av våra kunder. En torr och fin yngling som är lätt att arbeta med både för proffsen och hemmabaristan. Det här är inte ett kaffe för den som stirrar sig blind på att det ska vara single origin, men perfekt för den som letar efter en väl avvägd blandning som passar utmärkt med mjölk och som ren espresso. Gillar du kaffedrinkar ska du definitivt testa med Kodagu som bas, vi garanterar att den höjer smakupplevelsen. -
Kaffebönor av single origin-typ Black Crow White Pigeon DR Kongo Kivu, 250 g
140 kr (175 kr)
Läs mer här"BLACK CROW WHITE PIGEON". EXTRAORDINÄRA KAFFEBERÄTTELSER.Kapitel 8Svarta kråkan presenterar: Den söta doften av marsipan fyller luften och får strax sällskap av underbara toner av torkade dadlar och mörk choklad... När man flyger högt över den fantastiska utsikten över det mäktiga berget Nyiragongo och den vackra Kivusjön som flyter bredvid, kan man se något som gör utsikten ännu vackrare: det är de saftiga kaffeplantagerna och de lokala bönderna som arbetar hårt för att hålla dem i bästa skick. Så har det inte alltid varit: för bara några decennier tillbaka skakades dessa trakter av vulkanutbrott och förödande inbördeskrig... Men nu har folket i Kongo börjat le igen: det som ger dem glädje är att odla unika kaffesorter som många finsmakare över hela världen älskar och uppskattar. Din svarta kråkaSammanfattning: Ursprungsland Demokratiska republiken KongoRegion KivuProducent Småskaliga jordbrukareHöjd 1500 mArabica-sort BourbonProcess TvättadRostningsprofil MörkSmakpalett Marsipan, torkade dadlar, mörk chokladRekommenderade bryggningsmetoder: alla bryggningsmetoder, inklusive espresso. Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvara stängt på en mörk, torr och sval plats.*****"Black Crow White Pigeon" är här för att underhålla dig med extraordinära kaffehistorier. Huvudpersonerna i denna berättelse - Black Crow och White Pigeon - förkroppsligar den anmärkningsvärt varierade smakpaletten av specialkaffe: från mörka, djupa, jordiga toner till ljusa, subtila aromer. Varje tänkbart underverk av smak passar in på denna långa skala, som börjar med obegripligt mörker och långsamt förvandlas till den typ av vitt som får dig att tappa andan. Varje kaffe, tillsammans med sin unika historia, gömmer sig i en vacker förpackning som kan påminna dig om ett nytt kapitel i en bok du läser: noggrant numrerade, dessa kapitel går hela vägen från 1 till 24. Dyk djupt ner i nya upplevelser med "Black Crow White Pigeon": upptäck de historier som varje kapitel berättar för dig, fördjupa dig i unika smaker och ge dig ut på en resa så väldoftande att den kommer att bli omöjlig att glömma. Känn dig fri att starta din egen personliga resa från vilket kapitel som helst... -
Kaffebönor Parallell 12, 1 kg
459 kr
Läs mer härKänn de exotiska smakerna av Afrika i din kopp! "Parallel 12" är en blandning av Arabica-bönor odlade i Etiopien och Tanzania. Kaffe från dessa regioner präglas av en ljushet och lätthet, vilket kompletteras av tropiska aromer av bär, frukt, blommor och delikat doftande vin. -
Lavazza Espresso kaffebönor Crema e Gusto 1000g
258 kr
Läs mer här -
Kaffebönor Caprisette Classico Barista, 500 g
214 kr
Läs mer härFör din intensiva espresso.Möt de nya klassikerna! Kaffeserien "Caprisette Classico" är skapad för dig som uppskattar traditionella smaker utan extra krusiduller. Inga komplexa toner - inget annat än pålitligt gott kaffe som du kan lita på varje dag."Caprisette Classico Barista" passar perfekt för riktiga espressofans - de som gillar sitt kaffe särskilt djärvt och starkt. Den här mörkrostade blandningen av 90% arabica och 10% robusta bönor från Etiopien och Vietnam ger rika toner av kakao och bränd karamell i varje smutt, med en utsökt rökig antydan också.INTENSIV OCH FYLLIGDen här rika, starka blandningen har en utsökt djup karaktär och smak.RIK AROM & KRÄMIG KONSISTENSNjut av rik crema och en sammetslen munkänsla i varje shot!SKAPAD FÖR ESPRESSOFANSDen här blandningen är utmärkt både som ren espresso och som bas för mjölkbaserade drycker och är perfekt för alla hemmabaristor.***"Caprisette" kaffe: redan älskad av miljoner. Har du provat det ännu?Dessa unika blandningar av olika smaker har skapats för en utsökt daglig kopp kaffe och har erövrat tusentals kaffeälskares hjärtan.Sugen på en fyllig espresso eller en krämig latte? Vi har rostat kaffet på ett sätt som gör att det passar till alla dina favoritrecept. Dyk in i "Caprisette" smakvärld och upptäck den du gillar bäst.Miljontals människor har redan förälskat sig i det - vi är säkra på att du också kommer att göra det!Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras på en sval plats, borta från direkt solljus. -
Kaffebönor Caprisette Professional, 1 kg
429 kr
Läs mer härDenna blandning av 100 % arabicakaffebönor från Brasilien och Honduras kommer definitivt att imponera på alla som gillar subtila kaffesmaker. Dess doft påminner om körsbärskompott, medan smaken präglas av en mjuk smak av bär och frukt.***Caprisette kaffe: redan älskad av miljoner. Har du provat det ännu?Dessa unika blandningar av olika smaker har skapats för en utsökt daglig kopp kaffe och har erövrat tusentals kaffeälskares hjärtan.Sugen på en fyllig espresso eller en krämig latte? Vi har rostat kaffet på ett sätt som gör att det passar till alla dina favoritrecept. Dyk in i Caprisettes smakvärld och upptäck den du gillar bäst.Miljontals människor har redan förälskat sig i det - vi är säkra på att du också kommer att göra det!Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras på en sval plats, borta från direkt solljus. -
Limited edition kaffebönor Pina Colada (samjäsning med kokosnöt), 200 g
179 kr
Läs mer härJäsningen med äkta kokosnöt gjorde detta kaffe funkigt, fruktigt och bara lite vilt. Du kommer att älska upplevelsen!Om du är en kaffedrickare som ofta har svårt att verkligen känna av de smaknoter som anges på förpackningen (vad är egentligen eftersmak?...), lita på oss: det här kaffet kommer garanterat att vara ett undantag. Tack vare den innovativa bearbetningsmetoden doftar det som kokoslemonad, med uppfriskande toner av ananas och citrongräs. En äkta piña colada i ditt morgonkaffe! Att smutta på en dryck som denna kan verkligen få dig att stanna upp ett ögonblick och undra: "Är det verkligen kaffe jag dricker?..."Direkt från Colombia - med kärlek och innovationDetta limited edition-kaffe har nått oss hela vägen från den colombianska regionen Huila, där kaffeplantagen "Monteblanco" ligger. Rodrigo Sanchez - ägaren till den familjeägda kaffeodlingen - har i flera år experimenterat med innovativa bearbetningsmetoder för att hitta den där svårfångade smaken som verkligen får dig att säga ""wow!"". Han har också lyckats med det: Rodrigos ansträngningar har belönats med ett antal prestigefyllda utmärkelser.Hur kommer den här tropiska brygden till?Kort sagt: föreställ dig en vild fest där kaffe och tropisk frukt möts för att dansa natten lång.Men för dem som är intresserad av hela historien...1. Exakt rätt bönor. För det här kaffet valde Rodrigo en arabicasort som heter Purple Caturra - den har massor av naturlig sötma och lämpar sig perfekt för jäsning.2. Jäsningen börjar. Kaffebönorna hälls först i huvudreservoaren, där de får jäsa på egen hand ett tag - det är som en uppvärmning inför den vilda festen som väntar!3. Framtagning av den fruktiga samjäsningslösningen. Unika mikroorganismer (lactobacillus och saccharomyces cerevisiae) fiskas upp från huvudreservoaren och överförs till en separat behållare där de blandas med äkta kokosnöt, naturlig citrusfruktjuice, socker och melass. Denna fruktiga blandning jäses sedan i ytterligare 8 dagar, tills de ideala Brix- och pH-värdena har uppnåtts.4. Nu börjar den tropiska tangon! Den fruktiga blandningen återförenas sedan med kaffebönorna. Det är verkligen en lång fest: de två fortsätter att blandas i ytterligare 180 timmar - vilket blir mer än en vecka!5. Håller ett vakande öga. Processen övervakas noggrant hela tiden: sockerkoncentrationen (mätt i grader Brix) får inte sjunka under ett värde på 6, medan pH-värdet hela tiden måste hållas över 4. På så sätt utvecklas en rik, men långt ifrån överväldigande, smak av kokosnöt. Varför är det här steget så viktigt? För att det resulterar i en brygd som är distinkt tropisk, men som ändå låter kaffets unika karaktär lysa klart igenom.6. Torkning och förberedelse för rostning. När rätt smakbalans har uppnåtts lämnas bönorna för att torka. Med en idealisk fukthalt på 10–11% går de sedan vidare till rosterierna.7. Inta scenen - eller snarare din kaffekopp. Efter att ha övervunnit de många utmaningarna på den långa tropiska resan är ditt samjästa kaffe nu äntligen där det ska vara - i din kaffekopp, så klart. Låt smakfesten börja!*****Land ColombiaRegion HuilaGård "Monteblanco" egendom som förvaltas av Rodrigo SanchezHöjd 1730 mArabicasorter Purple CaturraProcess Naturlig, samjäsning med kokosnötRostningsprofil MediumSmakpalett Kokosnöt, ananas, citrongräsRekommenderade bryggmetoder: alla bryggmetoder, inklusive espresso.Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras förseglat på en mörk, torr och sval plats. -
Kaffe Gevalia Golden Roast hela bönor 1000g
312 kr
Läs mer härMellanrost från Gevalia med inslag av hasselnöt och viss rökighet. Fruktig och välbalanserad. Hela bönor. 1000g. -
Kaffebönor Parallel 12, 250 g
159 kr
Läs mer härUpplev Afrikas exotiska smaker i din kopp! ""Parallel 12"" är en utsökt blandning av arabica-bönor som kombinerar specialkaffesorter från Etiopien och Tanzania. Resultatet är ett lyxigt kaffe som kännetecknas av en mild arom, toner av tropiska frukter, bär och blommor samt subtila inslag av vin.Kaffebältet är en horisontell landremsa som ligger mellan de norra och södra tropikerna. Kaffebältet ligger mellan den 25:e parallellen i norr och den 25:e parallellen i söder och omgärdar ekvatorn, som korsar Central- och Sydamerika, Asien och Afrika. Länderna inom kaffebältet anses erbjuda idealiska förhållanden för kaffeodlingar. Det är därför våra specialkaffeblandningar vilar på paralleller - de representerar den idealiska kaffesmaken.Det nummer som tilldelas varje blandning symboliserar skillnaden mellan den högsta nordliga och den lägsta sydliga parallellen som finns på en viss kontinent och som tillhör kaffebältet. På så sätt föddes tre kaffeblandningar av högsta kvalitet: ""12"" från Etiopien och Tanzania, ""17"" från Indien och Papua Nya Guinea och ""36"" från El Salvador och Brasilien.Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras på en torr och sval plats. -
Lungo 250g
79 kr
Läs mer härKAFFEBÖNOR, mild mörkrost Lungo kaffebönor ger ett lent kaffe med balanserade toner av råsocker, pomelo och grapefrukt. Kaffet passar utmärkt till både brygg och espresso. 100 % ekologiskt kaffe. Tack vare kaffets fruktiga toner får du njuta av en lång, mild eftersmak. Du kommer alltid att lämna fikastunden med en god smak i munnen när du väljer Lungo kaffebönor. -
DE LUXE 1 kg Kaffebönor
299 kr
Läs mer härDE LUXE Caffè Mauros absoluta topprodukt, en värdefull blend komponerad av de bästa Arabicabönor i kombination med ca 30% av de bästa Indiska Robustabönorna. De fantastiska Brasilianska Arabicabönorna som är en perfekt bas för blandningar, i kombination med de bästa Asiatiska Robusta bönorna ger kaffet toner av choklad och kryddighet. En bouquet av frukt och sötma samt en lätt ton av syra kommer från den höga andelen av väldoftande Costa Rica och Salvador Arabica bönor (totalt fem olika Arabicasorter i denna blandning).Resultatet blir en aromatisk, sammetslen blend med stor, fruktig bouquet och med en touche av choklad. DE LUXE passar lika perfekt som ren espresso som i alla specialkaffedrinkar. Bönorna är förpackade i 1 Kg påsar. -
Kaffe Zoégas Mollbergs blandning hela bönor 750g
263 kr
Läs mer härMustig mörkrost med elegant smak och toner av svarta vinbär och smörkola. Kaffet får sin arom och långa eftersmak från en stor andel högvuxna Kenyabönor som blandats med bönor från Central- och Sydame -
Kaffebönor Caprisette Belgique, 250 g
149 kr
Läs mer härDenna blandning av kaffebönor från Brasilien och Honduras (80 % arabica och 20 % robusta) kommer definitivt att imponera på alla som gillar traditionella kaffesmaker. Den kännetecknas av en intensiv aroma och en fyllig kropp. När drycken är slut kommer en långvarig eftersmak av mörk choklad och söt karamell att omsluta gommen.***Caprisette kaffe: redan älskad av miljoner. Har du provat det ännu?Dessa unika blandningar av olika smaker har skapats för en utsökt daglig kopp kaffe och har erövrat tusentals kaffeälskares hjärtan.Sugen på en fyllig espresso eller en krämig latte? Vi har rostat kaffet på ett sätt som gör att det passar till alla dina favoritrecept. Dyk in i Caprisettes smakvärld och upptäck den du gillar bäst.Miljontals människor har redan förälskat sig i det - vi är säkra på att du också kommer att göra det!Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras på en sval plats, borta från direkt solljus. -
Melitta EPOS Black/Chrome
2490 kr
Läs mer härMed uppfinningen av kaffefiltret revolutionerade Melitta Bentz kaffebryggningen år 1908. Handfiltreringens resa har fortsatt sedan dess. Baristor över hela världen har återupptäckt Pour Over-trenden och njuter av den lugnande tillagningen i en hektisk vardag. Den medvetna bryggningen av kaffe och den ritualiserade processen gör att du kan sakta ner. Vid denna speciella bryggmetod är blooming det viktigaste: kaffet fuktas först lätt med vatten och får dra i en halv minut innan mer vatten hälls på. Detta förbättrar kaffeutvinningen och smakerna kan utvecklas helt. Resultatet blir en perfekt kaffesmakt. Som det första elektriska Pour Over-systemet med inbyggd kvarn kombinerar vår Melitta® EPOS® handbryggning med innovativ teknik och modern design. Färskbryggt Pour Over-kaffe - handgjort med en enkel knapptryckning. - 360° RÖRLIGT UTLOPP - Vattenutloppet roterar 360° med växlande rotationsriktning, vilket säkerställer en exakt och jämn fördelning av det heta vattnet. På så sätt fuktas kaffet optimalt och unikt - inspirerat av de mjuka cirkulerande rörelserna vid handbryggning av filterkaffe. - KVARN - Perfekt Pour Over-kaffe börjar med nymalda kaffebönor. Tack vare den justerbara malningsgraden på den integrerade koniska kvarnen i Melitta® EPOS® kan du själv bestämma hur grovt eller fint kaffet ska malas ner i filtret. - SENSORSTYRNING - Eftersom det inte bara handlar om kvalitet utan även mängd, växlar Melitta® epour® automatiskt mellan fyra olika bryggprofiler för att optimalt extrahera kaffet beroende på mängden. Så får du alltid njuta av den intensiva smaken av filterkaffe, oavsett om du brygger lite för dig själv eller flera koppar för dig och dina nära och kära. - AVTAGBAR VATTENTANK - För maximal bekvämlighet kan den transparenta vattentanken tas bort och fyllas direkt under kranen. Måttangivelser på båda sidor gör det lättare att dosera rätt mängd vatten - idealiskt för både höger- och vänsterhänta. - MODERNT TOUCHPANEL - Melitta® epour® kan enkelt styras via det moderna touchpanelen. Med PRE-BREW-knappen kan förblötläggningsfunktionen aktiveras eller deaktiveras. Dessutom kan du med CONTROL-knappen manuellt styra rotationsriktningen på vattenutloppet eller programmera en individuell bryggprofil i det så kallade Barista-läget. - VÄRMEHÅLLNING - Färskbryggt filterkaffe smakar bäst. Om du inte kan njuta av ditt kaffe direkt håller den inbyggda värmeplattan kaffet varmt i upp till 40 minuter. Melitta® epour® stängs sedan av automatiskt. - ECBC-GODKÄND - ECBC-certifiering för högsta europeiska kvalitetsstandard inom kaffebryggning. - PLATSSNÅL DESIGN - Den perfekta kombinationen av funktion och design. Endast 17 cm bred - mer behövs inte för Melittas utmärkta teknik. Med sin öppna, förskönade design gör Melitta® epour® kaffebryggningen till en upplevelse för alla sinnen. - ENKEL RENGÖRING - Det avtagbara filterfästet i storlek 1x4® och kannan i högkvalitativt borosilikatglas kan rengöras i diskmaskin efter användning. - PRAKTISK LED-AVKALKNINGSINDIKATOR - För felfri funktion, bästa kaffesmakt och lång livslängd är regelbunden avkalkning viktig. Den praktiska LED-indikatorn på Melitta® epour® varnar när det är dags att avkalka kaffemaskinen. -
Bergstrands Bön Apetit, 1kg
278 kr
Läs mer härBRYGGBÖNA Passar perfekt ihop med en kardemummabulle men pulveriserar motståndet från ett wienerbröd. Syran i eftersmaken är viktig för helhetsintrycket och en av anledningarna till att detta kaffe passar perfekt till en avec. Ett elegant kaffe som lyfts fram av en mycket varsam rostning. Bucaramanga i Colombia, är en region på Andernas nordöstra sluttningar och namnet på vår storsäljare Mogianas fylliga storebror. I det svala klimatet mognar bönorna långsamt vilket ger kaffet en karaktär som sticker ut från mängden och tar en självklar plats runt fikabordet. Bucamarangabönorna kompletteras med bönor från Brasilien och Indonesien vilket ger en fyllig karaktär och kraftig kropp. -
Kaffe Arvid Nordquist Classic Fullroast Field hela bönor 6x1000g
1678 kr
Läs mer härFullroast Field har en tydlig nötkaraktär i sin arom. Smaken är fyllig med nötiga toner, en behaglig beska med låg syrlighet och tydlig sötma. Medelfyllig eftersmak med lätt ton av karamell. Classic k -
Kaffebönor Caprisette Dolce Vita, 250 g
149 kr
Läs mer härLivet ska vara sött! Vi skulle inte kunna räkna hur många gånger vi har hört våra kunder be om kaffe som varken är för fruktigt eller för bittert... Så vi har tagit steget och skapat kaffe som är naturligt sött! Hur har vi gjort detta, undrar du? Jo, vi har valt ut de finaste brasilianska bönorna med särskilt söta toner och sedan rostat dem på ett sätt som gör att sötsmaken framträder ännu tydligare.När du sippar på detta 100% arabica från Brasilien kommer din smak att mötas av ljuvligt söta toner, medan din näsa lockas av en himmelsk doft som påminner om mjölkchoklad beströdd med karamell och läckra mandlar.***Caprisette kaffe: redan älskad av miljoner. Har du provat det ännu?Dessa unika blandningar av olika smaker har skapats för en utsökt daglig kopp kaffe och har erövrat tusentals kaffeälskares hjärtan.Sugen på en fyllig espresso eller en krämig latte? Vi har rostat kaffet på ett sätt som gör att det passar till alla dina favoritrecept. Dyk in i Caprisettes smakvärld och upptäck den du gillar bäst.Miljontals människor har redan förälskat sig i det - vi är säkra på att du också kommer att göra det!Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras på en sval plats, borta från direkt solljus. -
Kaffebönor Arvid Nordquist Espresso Sincero 1kg
459 kr
Läs mer här -
Kaffebönor De'Longhi-Kimbo 100% Arabica, 250 g
107 kr (179 kr)
Läs mer härSött, perfekt balanserade smaker och en gnutta karamell i varje kopp.Denna premiumblandning av 100 % arabicabönor är skapad för sanna kaffekännare och kommer direkt från höglandet i Brasilien och Peru. Bönorna har omsorgsfullt valts ut av kaffeexperter från De'Longhi och Kimbo och erbjuder en delikat harmoni av sött och surt, kompletterat med inbjudande aromer av karamell och nybakat bröd.KAFFEPROFIL- Innehåll: 100 % arabica- Ursprungsland: Brasilien, Peru- Rostningsgrad: medium (3/6)SMAKPROFIL- Aroma: subtilt söt med inslag av karamell och nybakat bröd- Smak: len, söt och välbalanserad- Fyllighet: medelfyllig med mjuk rundhet- Syra: behaglig och väl integrerad- Intensitet: 4/6 – en sofistikerad men uttrycksfull upplevelse- Crema: nötfärgad, 2–4 mm tjock, med medelfin texturIngredienser: rostade kaffebönor.Förvaring: förvaras svalt och torrt, skyddat från starkt ljus och dofter. -
Kaffebönor JACOBS BARISTA CREMA ITALIANO, 1 kg
209 kr
Läs mer härNjut av italienskt kaffe hemma med Jacobs Barista Editions CREMA ITALIANO! Rostade långsamt, under längre tid och vid lägre temperatur, är dessa kaffebönor utrustade med en enastående intensitet, parat med ömtåliga smaker. Det idealiska valet för caffelatte, americano eller lungo.Passar för alla bryggmetoder, särskilt böna-till-kopp och espressomaskiner.Intensitet: starkRostning: mediumIngredienser: långsamt rostade kaffebönor.Förpackad med skyddsgas.Förvaringsförhållanden: förvara på en torr, sval plats. -
Lavazza Qualita Rossa kaffebönor - 1000g
267 kr
Läs mer här -
Kaffe SABROSA Premium Bönor 1kg
258 kr
Läs mer här -
Bamix Stavmixer Pulverskiva - 0 W (accessories)
259 kr
Läs mer härbamix®-tillbehör. Pulverskiva för det mest finhackade. För användning med bamix®-processor. För malning av kaffebönor och för att finhacka kryddor som peppar och kanel. -
Kaffebönor Löfbergs Professional Mocca, 1 kg
265 kr
Läs mer här"Löfbergs Professional Mocca" är en premiumblandning av mörkrostade kaffebönor från Sydamerika, Östafrika och Indien. Kaffet har en stark, fyllig smak och en distinkt arom och passar perfekt för espressomaskiner.Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras på en sval plats, borta från direkt solljus. -
Espresso Barista Intenso kaffebönor 1 kg
294 kr
Läs mer härUpplev den autentiska italienska kaffekulturen med Lavazza Espresso Barista Intenso Kaffebönor, en premiumblandning som är skapad för att förtrolla dina sinnen. Denna 1 kg påse med hela bönor är en hyllning till traditionell espresso. Lavazza Espresso Barista Intenso är resultatet av noggrant utvalda Arabica- och Robustabönor som samverkar för att skapa en djup och rik smakprofil. Med en robust karaktär och en eftertrycklig crema, ger den en espresso som är både kraftfull och balanserad. Rostningen framhäver en symfoni av chokladtoner och nötaktiga undertoner, med en subtil bitterhet som kompletterar den sammetslena kroppen. Perfekt för den som söker en energigivande start på dagen eller en uppfriskande paus, Lavazza Espresso Barista Intenso är en inbjudan till att njuta av en stund av ren njutning. Oavsett om du föredrar din espresso ren eller som bas i latte och cappuccino, kommer dessa kaffebönor att leverera en upplevelse som är lika oemotståndlig som den är oförglömlig. -
Kaffe ARVID.N Sel.Solid KRAV 450g/fp
157 kr
Läs mer här -
Kaffebönor De'Longhi-Kimbo Prestige, 250 g
89 kr (159 kr)
Läs mer härIntensiv smak, den söta smaken av karamell och den rika smaken av torkad frukt i varje kopp.Denna raffinerade blandning är skapad för äkta espressoälskare som längtar efter en djärv karaktär och aromatiskt djup och kombinerar de finaste arabicabönorna från Brasilien, Colombia och Peru med noggrant utvald asiatisk robusta. Resultatet är en kaffekopp som kännetecknas av en medium kropp, tydlig intensitet och en aromatisk profil i flera lager. Förvänta dig djupa noter av karamell, nybakade kex och torkad frukt, rundad av med en behaglig syra och en kvardröjande kryddig avslutning.KAFFEPROFIL- Innehåll: 65 % arabica / 35 % robusta- Ursprung: Peru, Colombia, Brasilien, Indien, Indokina- Rostningsgrad: medelmörk (4/6)SMAKPROFIL- Aroma: intensiv, med inbjudande toner av karamell och torkad frukt- Smak: kraftfull, söt och lätt kryddig- Fyllighet: medelfyllig och full av karaktär- Syra: behaglig och livlig- Intensitet: 5/6 – rik, aromatisk och smakrik- Crema: nötfärgad, 2–4 mm tjock, med medelfin texturIngredienser: rostade kaffebönor.Förvaring: förvaras svalt och torrt, skyddat från starkt ljus och dofter. -
Bergstrands Espresso 7.3, 1kg
323 kr
Läs mer härESPRESSOBÖNA Kraftig smak med jordiga toner och nyanser av mörk choklad och körsbär. Det här är en espresso du aldrig glömmer. Bergstrands mörkaste Espresso ger dig en smakupplevelse som bara växer och växer. Blandningen är gjord på 30 % robustabönor från Indien och Kamerun där kvaliteterna från robustan ökar och förädlas i munnen. Det här ger mycket smak med jordiga toner som friskas upp av 70 % högväxta arabicabönor från Guatemala med syrliga och blommiga toner. Espresson är stabil att jobba med och passar därför både för proffsen och hemmabaristan. Den ger dig en rejäl skjuts som ren espresso och mjölken en ordentlig match om huvudrollen i cappuccinon eller latten. Nyanser av mörk choklad och en fint avvägd syra gör att den passar perfekt ihop med en brandy. Är du redo för en Espresso Forte rostat på Ringön? -
Kaffebönor Caprisette Belgique, 1 kg
419 kr
Läs mer härDenna blandning av kaffebönor från Brasilien och Honduras (80 % arabica och 20 % robusta) kommer definitivt att imponera på alla som gillar traditionella kaffesmaker. Den kännetecknas av en intensiv aroma och en fyllig kropp. När drycken är slut kommer en långvarig eftersmak av mörk choklad och söt karamell att omsluta gommen.***Caprisette kaffe: redan älskad av miljoner. Har du provat det ännu?Dessa unika blandningar av olika smaker har skapats för en utsökt daglig kopp kaffe och har erövrat tusentals kaffeälskares hjärtan.Sugen på en fyllig espresso eller en krämig latte? Vi har rostat kaffet på ett sätt som gör att det passar till alla dina favoritrecept. Dyk in i Caprisettes smakvärld och upptäck den du gillar bäst.Miljontals människor har redan förälskat sig i det - vi är säkra på att du också kommer att göra det!Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras på en sval plats, borta från direkt solljus. -
Mörkare makter | Specialkaffe från Indonesien - Storpack, hela bönor 750 g
777 kr
Läs mer härKRYDDIG | MUSTIG | VERKSTAD Hela bönor/malet kaffe 250g eller 750g.Kan ett kaffe verkligen smaka verkstad? Medan min mamma frälstes vid första koppen specialkaffe (nu slipper hon halsbränna) har det varit svårare att övertyga min pappa till att välja ett kaffe som kostar mer. Det var inte förrän han fick prova de här fylliga och karaktäristiskt kryddiga bönorna från indonesiska ön Sumatra, som han på allvar fick ett alternativ till sitt industriellt hårdrostade vanekaffe. Hans kommentar: ”Smaken påminner om ett oljigt verkstadsgolv. På ett bra, snällt sätt.” Mörkare makter! Jag är beredd att hålla med. Kaffet är gott i alla tänkbara bryggmetoder: Brygg, presskanna och espresso.Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe från Sumatra, Indonesien. Odlat på familjejordbruk runt sjön Toba. Kaffet är ekologiskt certifierat.Kvalitet: Grade 1.Typ: Red Caturra & S-Lini (S-794).Altitud: 1 100 – 1 280 meter.Process: Indonesisk honey.Lottstorlek: 3 000 kg.Inköpt och rostat av Gringo Nordic Coffee Roasters för Kaffemissionären. Beyond the beans - historien bakom kaffet i din koppIndonesien är ett land som består av fler än 18 000 öar där den största heter Sumatra. Världens till ytan sjätte största ö kallas ibland för "guldön", känd för sina oljefyndigheter. Men här odlas alltså även ett mycket spännande kaffe. I Sumatras norra delar ligger Tobasjön som är upp till 500 meter djup och är en rest av den kollapsade vulkanen Toba. Det är i trakterna runt sjön och bergskedjan Bukit Barisan som bönder från omkring 5 000 familjejordbruk har gått ihop och startat kollektivet Kopi Toba. Genom olika jordbrukstekniker får kaffebönderna hjälp att maximera kretsloppstänkandet och minimera påverkan på miljön.När det kommer till smaken är kaffet från Sumatra är känt för att vara karaktäristiskt kryddigt och mustigt. Min egen pappa älskar att hålla på med bilar och trivs utmärkt i sitt garage. En bekant som provade kaffet satte ord på smaken som "verkstad" och när jag berättade det för pappa fyllde han snabbt i: ”Smaken påminner om ett oljigt verkstadsgolv. På ett bra, snällt sätt.”Mörkare makter är det kaffe som tog längst tid för mig själv att fullt ut omfamna, medan det för pappa var tvärt om. Han hade lättast att gilla Mörkare makter eftersom det ligger närmare de mörkrostade kaffen som de allra flesta svenskar är vana vid att dricka. Men kryddigheten i kaffet från Sumatra kommer inte ur att det är särskilt hårt rostat. Nej, tvärt emot de flesta industriellt massproducerade kaffen som säljs i livsmedelsaffärerna så kommer kaffets smak inte främst från graden av rostning, utan från kaffets inneboende karaktär. Den som söker ett intensivt och fylligt kaffe bör därför leta efter ett kaffe som har de egenskaperna, snarare än att gå efter graden på rostning. Rostningsgraden finns där för att framhäva och plocka fram bönans unika smak, snarare än att dölja den med smaken av "rostat". Det är därför kaffet heter "Mörkare makter" i stället för "Mörka makter". För särskilt mörkt rostat, är det faktiskt inte. Det är många saker som påverkar hur kaffet smakar när det hamnar i vår kopp. En av dem är vilka förhållanden som kaffeträden vuxit i. Det spännande att kaffets karaktär nu har kopplats ihop med smaken av "verkstad". För på en ö med oljefyndigheter och vulkanisk mark, känns väl kopplingen snarare logisk än främmande?Jag hoppas att du ska tycka om Mörkare makter precis lika mycket som jag, min pappa Sam och min storebror Olle. Kaffet gott,Allt gott/Viktor -
Bergstrands Meru FTO, 1kg
323 kr
Läs mer härBRYGGBÖNA Perfekt balans mellan friskhet, kraft, njutning och engagemang. En 100 % Fairtradecertifierad blandning som skapar en smakexplosion som förenar bärig syrlighet med höstens klaraste dofter och mexikanska bönder med svenska kaffeälskare. Basen av bönorna kommer från UCIRI-kooperativet i Mexiko och COCLA-kooperativet i Peru där allt kaffe odlas efter ekologiska principer. Innan kooperativmedlemmarna organiserade sig hade de svårt att få vettigt betalt för sitt kaffe. Nu odlar de ett högkvalitativt kaffe som inte bara försörjer dem utan också hjälper till att betala för utbildning, sjukvård och infrastruktur. Bönorna från UCIRI och COCLA blandas upp med bönor från Indonesien och Etiopien. Bergstrands varsamma rostning skapar ett bryggkaffe som balanserar perfekt mellan friskhet, kraft, njutning och engagemang. -
Kaffebönor Zoegas Mollbergs, rund mustig, 750g
211 kr
Läs mer här -
Specialkaffebönor Goat Story Good Vibrations Seasonal Blend, 250 g
150 kr
Läs mer härGoat Story's mest populära kaffet kommer definitivt att göra succé när det bryggs i en turkisk kaffekanna eller en espressomaskin. Njut av läckra toner av choklad, karamell och vanilj, utan någon bitterhet! När säsongerna passerar och grödorna förändras, gör även noterna i "Good Vibrations" det, vilket gör att du kan uppskatta säsongsvariationen som är inbyggd i kaffeproduktionen. Vad som dock inte förändras är den obestridda läckerheten hos denna klassiska men ändå spännande kaffekopp.Blandningen innehåller för närvarande 100 % brasilianskt kaffe från små gårdar i nationalparken Caparaó.Perfekt för: espressoPassar också bra till: turkiskt kaffe, mokabryggare, fransk pressPå grund av sin exceptionella kvalitet och smak är det här kaffet märkt som Specialty. SCA-poängen uppgår till 82 poäng av 100.LAND: BrasilienREGION: CaparaóALTITUDE: 900-2000 mSORT: Bourbon, CatuaiFÖRFARANDE: NaturligROSTPROFIL: Medelhög SMAKPROVNING: Vanilj, Karamell, ChokladIngredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras på en torr och sval plats. -
Milda Makter! | Specialkaffe från Brasilien - Hela bönor
275 kr
Läs mer härCHOKLAD | MILD | HASSELNÖTHela bönor/malet kaffe 250/1000 g Om jag här och nu tvingades att välja ut två kaffesorter att alltid ha hemma för resten av mitt liv skulle en av dem bli den här brasilianska gåvan, framställd med största hänsyn till människor och natur. Kaffet är milt och fullt av smak på samma gång. Det är min egen mammas favorit och en bästsäljarböna med tydliga chokladtoner, som vem som helst klarar av att urskilja... Milda makter!Kaffet är gott i alla bryggmetoder: Brygg, presskanna och espresso.Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe från Bobolink Project, Mococa, Brasilien.Gård: Fazenda Bela Vista, Fazenda Morro Azul. Process: Bärtorkat.Producent: João Cecimiro Marques Dos, Flavio and Maria Lucia.Art/varietet: Bourbon, obata, Catuai.Höjd: 1 100 - 1 300 meter.Odlingsyta: 24 hektar.Inköpt och rostat av Gringo Nordic Coffee Roasters för Kaffemissionären.Beyond the beans - historien bakom kaffet i din koppEfter att ha provat många olika brasilianska kaffen är jag själaglad att just de här bönorna från Bobolink project har letat sig fram hela vägen till min kopp. Nu vill jag dela det med er alla.Kvaliteten är makalös. Gång på gång får jag rysningar av hur mycket jag tycker om det här kaffet. Men för mig räcker det inte med att smaken uppfyller mina önskningar. Det måste även kännas rätt i hjärtat. Kaffet måste ha en historia som jag längtar efter att berätta, gång på gång. Och här har vi verkligen ett kaffe som går helt i linje med Kaffemissionärens motto: Kaffet gott, allt gott. Det började med att Marcos och Silvia Croce flyttade från São Paulo i Brasilien till Chicago i USA och hittade ett hus på en gata vid namn Bob-o-Link Road. Åtta år senare blev de inbjudna av några vänner till ett möte anordnat av en naturskyddsförening. De serverades kaffe i en kopp med en en fågel på. När de frågade sina vänner om vad det var för fågel fick de en speciell känsla när svaret kom: "Det är en bobolink."– Varför har ni just en bobolink på koppen?, frågade de.– Vi vill att människor ska tänka bortom gränser, svarade deras vänner.– Varje år flyger Bobolinken från mellersta, västra delarna av Nordamerika till sydöstra Sydamerika. Om vi fortsätter med de utbredda monokultursodlingarna av sojabönor och majs här i USA och alla sockerbetsodlingar i Brasilien. Då kommer Boboolink-fåglarna att dö ut.Vid samma tidpunkt fick Marcos och Silvia möjligheten att ta över Silvias familjs kaffegård hemma i Brasilien.– Vi bestämde oss för att förvandla gården till en plats för "alla världens bobolinks." Vi ändrade gårdens namn till Fazenda Ambiental Fortaleza (ungefär "Ett fort för miljön") och förbjöd omedelbart alla giftiga material. Vi började skydda bergets vattenkällor, skapade gröna korridorer för det vilda livet och inledde processen att sprida medvetenhet bland människorna på vår gård.Marcos och Silvia märkte snart att det inte räckte med att deras gård harmoniserade med naturen. Så länge grannarna inte gjorde samma sak skulle deras vision aldrig gå att uppnå (... de fria flyttfåglarna flyger förstås över både tomt- och landsgränser). I dag har Bobolink project spridit sig i regionen och när jag skriver den här texten sitter jag med en kopp av resultatet i min hand: Ett kaffe i världsklass som inte bara smakar gott utan också gör gott. Förutom miljöaspekten får bönderna som odlar kaffet bättre betalt för sin vara vilket är en lika viktig del i att skapa hållbara förutsättningar i alla led.Inköparen och rostaren Johan på Gringo i Göteborg (som rostar kaffet åt mig ) har besökt familjen Croce flera gånger och har upplevt Silvia och Marcos stora engagemang på plats. Jag längtar till den dag jag får möjlighet att göra samma resa.Kaffet gott,Allt gott/ViktorVill du veta ännu mer om kaffet i påsen? Läs mer på Bobolink projects hemsida. -
Kaffebönor Charles Liégeois Mano Mano, 1 kg
449 kr
Läs mer härMärkt av toner av plommon, hibiskus och kakao har det här kaffet en exceptionellt uppfriskande aroma. Denna blandning erbjuder de perfekta kombinationerna av kaffe från olika regioner - Peru, Mexiko och Indien - medan de viktigaste smaknyanserna är resultatet av en boliviansk sort. Bolivia är ett land med berg och regnskogar som är unikt tack vare sin fantastiska biologiska mångfald. I Yungas-regionen, där Anderna och Amazonfloden möts, bor 8 000 små kaffeodlare. Här, i den extremt rika jorden, växer fruktigt kaffe av högsta kvalitet. Ingredienser: rostade ekologiska kaffebönor*.*Växer på ekologiska gårdar: certifierade i enlighet med BE-BIO-01.Förvaringsförhållanden: förvaras på en torr och sval plats. -
Koffeinfria kaffebönor Caprisette Lullaby Decaf, 1 kg
439 kr
Läs mer härHar du någonsin känt dig sugen på en klunk kaffe på kvällen, men ändå varit tvungen att stå emot för att inte kunna somna senare? Du kanske försöker begränsa ditt koffeinintag just nu, men doften av färskt kaffe är ändå svår att motstå? Om något av detta stämmer är du den som detta kaffe har skapats för - den första koffeinfria varianten i den bästsäljande CAPRISETTE-serien!Hur är det med smaken? Det har vi tagit hand om! I denna blandning kombineras förstklassiga arabica- och robustabönor från Brasilien, Guatemala och Indien. Den aromatiska, delikata koppen kännetecknas av söta toner av cashewnötter samt subtila inslag av kakao och trä.Hur är det med koffein? Kaffet har koffeinfriats med den naturliga CO2-metoden (koldioxid). Det är en av de bästa moderna teknikerna för att eliminera koffein, vilket gör att smaker och aromer bevaras, samtidigt som kaffets struktur förblir oförändrad.Som du ser har vi tänkt på allt: din kaffepaus kommer att vara vansinnigt god från och med nu, även om du väljer att undvika koffein! ***Caprisette kaffe: redan älskad av miljoner. Har du provat det ännu?Dessa unika blandningar av olika smaker har skapats för en utsökt daglig kopp kaffe och har erövrat tusentals kaffeälskares hjärtan.Sugen på en fyllig espresso eller en krämig latte? Vi har rostat kaffet på ett sätt som gör att det passar till alla dina favoritrecept. Dyk in i Caprisettes smakvärld och upptäck den du gillar bäst.Miljontals människor har redan förälskat sig i det - vi är säkra på att du också kommer att göra det!Ingredienser: koffeinfria rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras på en sval plats, borta från direkt solljus. -
Kaffebönor Löfbergs Kharisma Rainforest Alliance, 1 kg
279 kr
Läs mer här"Löfbergs Kharisma" resulterar i en mörk, intensiv kopp kaffe med en utsökt hint av hasselnötter. Blandningen består av 100% arabica från Brasilien, Colombia, Centralamerika, Östafrika och Sydostasien. Rainforest Alliance-certifierad.Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras på en sval plats, borta från direkt solljus. -
Classico kaffebönor 250 g
149 kr
Läs mer härUpptäck De'Longhi Classico – kaffebönor med en intensiv och kryddig arom av kakao och tobak. De noggrant utvalda Arabica- och Robusta-bönorna ger ditt kaffe en behaglig och balanserad kropp med delikat syra och toner av kex, nötter och choklad. En läcker och intensiv mellanrost som ger en perfekt espresso, cappuccino eller latte macchiato. Ett utmärkt val för dig som uppskattar det lilla extra i vardagen, men även en fin present till en kaffeälskare du tycker om. -
Espresso 250g Malet
79 kr
Läs mer härBRYGGKAFFE, mild mörkrost Med Espresso bryggkaffe gör du riktigt gott kaffe med härliga toner av citrusfrukt. Kaffet har en tydlig karaktär som framhävs ytterligare tack vare smaken av främst apelsin. 100 % ekologiskt kaffe. Bjud på Espresso bryggkaffe vid specialla tillfällen, eller avnjut det i rofylld tystnad vid frukostbordet. Det här är ett gott kaffe för alla stunder. -
Kaffe GEVALIA Heritage H.B 1kg 8/krt
2224 kr
Läs mer här -
Bergstrands Espresso 8.2 fto, 1kg
310 kr
Läs mer härESPRESSO, mellanrost Söta toner av choklad och tobak med en lång syrlig eftersmak. Det här är en av de absolut bästa och godaste kaffesorterna som du kan dricka enligt Bergstrands. Med bästa menar dem att det verkligen gör gott. Espresson är nämligen dubbelcertifierad, det vill säga både Krav- och Fairtrademärkt. Detta är möjligt då 80 % av blandningen består av arabicabönor från kooperativet i UCIRI i södra Mexiko och Cocla i Peru. Två producenter som garanterar att kaffet är både schyst producerat och smakar gott. Arabicabönorna balanseras upp av 20 % robustabönor från Kagera i Tanzania, en stark partner till de syrliga arabicabönorna. Ett friskt och trevligt kaffe med ljus crema. Det är mellanrostat vilket är ovanligt för espresso, gott till det mesta, alla timmar på dygnet. Espresson håller ihop det bra med alla former av mjölk och är den perfekta avslutningen på en god middag ihop med en mild avec. Mer syrlighet och godhet till folket! -
Limited edition kaffebönor Peach Fuzz (samjäsning med persika), 200 g
179 kr
Läs mer härJäsningen med äkta persikor gjorde detta kaffe funkigt, fruktigt och bara lite vilt. Du kommer att älska upplevelsen!Om du är en kaffedrickare som ofta har svårt att riktigt känna av de smaknoter som anges på förpackningen (vad är egentligen eftersmak?...), lita på oss: det här kaffet kommer garanterat att vara ett undantag. Tack vare den innovativa bearbetningsmetoden doftar det precis som läcker persikonektar, med en exotisk antydan av mango och lite söt karamell. En äkta bit av persikoparadiset i ditt morgonkaffe! Att smutta på en dryck som denna kan verkligen få dig att stanna upp ett ögonblick och undra: "Är det verkligen kaffe jag dricker?..."Direkt från Colombia - med kärlek och innovationDetta limited edition-kaffe har nått oss hela vägen från den colombianska regionen Huila, där kaffeplantagen "Monteblanco" ligger. Rodrigo Sanchez - ägaren till den familjeägda kaffeodlingen - har i flera år experimenterat med innovativa bearbetningsmetoder för att hitta den där svårfångade smaken som verkligen får dig att säga "wow!". Han har också lyckats med det: Rodrigos ansträngningar har belönats med ett antal prestigefyllda utmärkelser.Hur kommer denna ljuvliga brygd till?Kort sagt: föreställ dig en vild fest där kaffe och persikor möts för att dansa hela natten lång.Men för dem som är intresserad av hela historien...1. Exakt rätt bönor. För det här kaffet valde Rodrigo arabicasorterna Bourbon och Caturra - de har massor av ljus, naturlig sötma och lämpar sig perfekt för jäsning.2. Jäsningen börjar. Kaffebönorna hälls först i huvudreservoaren, där de får jäsa på egen hand ett tag - det är som en uppvärmning inför den vilda festen som väntar!3. Framtagning av den fruktiga samjäsningslösningen. Unika mikroorganismer (lactobacillus och saccharomyces cerevisiae) fiskas upp från huvudreservoaren och överförs till en separat behållare där de blandas med äkta persikor och ljuvligt söt tropisk fruktnektar. Denna fruktiga blandning jäses sedan i ytterligare 8 dagar, tills de ideala Brix- och pH-värdena har uppnåtts.4. Nu är det dags för persikofesten! Den fruktiga blandningen återförenas sedan med kaffebönorna. Det är verkligen en lång fest: de två fortsätter att blandas i ytterligare 150 timmar - vilket blir nästan en vecka!5. Håller ett vakande öga. Processen övervakas noggrant hela tiden: sockerkoncentrationen (mätt i grader Brix) får inte sjunka under ett värde på 6, medan pH-värdet hela tiden måste hållas över 4. På så sätt utvecklas en rik, men långt ifrån överväldigande, smak av persika. Varför är det här steget så viktigt? För att det resulterar i en brygd som är distinkt fruktig, men som ändå låter kaffets unika karaktär lysa klart igenom.6. Torkning och förberedelse för rostning. När rätt smakbalans har uppnåtts lämnas bönorna för att torka. Med en idealisk fukthalt på 10–11% går de sedan vidare till rosterierna.7. Inta scenen - eller snarare din kaffekopp. Efter att ha övervunnit de många utmaningarna på den långa jäsningsresan är ditt kaffe nu äntligen där det ska vara - i din kaffekopp, så klart. Låt smakfesten börja!*****Land ColombiaRegion HuilaGård "Monteblanco" egendom som förvaltas av Rodrigo SanchezHöjd 1730 mArabicasorter Bourbon, CaturraProcess Tvättad, samjäsning med persikaRostningsprofil MediumSmakpalett Persika, mango, karamellRekommenderade bryggmetoder: alla bryggmetoder, inklusive espresso.Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras förseglat på en mörk, torr och sval plats. -
Kaffebönor Arvid Nordquist Ethic Harvest 1kg
394 kr
Läs mer här -
illy Nespresso ground Intenso capsules - 10 pcs
91 kr
Läs mer här10 kapslar till Nespresso®illys Espresso Intenso kapslar ger dig en espresso gjord på 100 % Arabica-kaffebönor från 6 olika länder. Blandningen har en robust finish med varma toner av kakao och torkad frukt. Den mörka rostningen av bönorna ger kaffet en mild bitterhet med en karakteristisk smak och en härlig crema. Dessa kapslar passar till Nespresso®-maskiner.I nio decennier har illy förfinat sin blandning, och för att uppnå bästa möjliga kvalitet väljer Illy Arabica-bönor av högsta kvalitet.År 2023 utsågs Illy för elfte året i rad till ett av världens mest etiska företag (www.etisphere.com). Illy har tilldelats den prestigefyllda B-Corp-certifieringen och är det första företaget i världen som tilldelats Responsible Supply Chain Process Certification - en utmärkelse som bekräftar hållbarheten i hela produktionskedjan.Kapslarna har ingen koppling till, och är inte producerade eller godkända av, Nestlé®. -
Kaffebönor Bravissimo Espresso Superiore, 1 kg
449 kr
Läs mer härFriskhet av hallonblad och söta noter kombinerar i aromen. Smaken är fylld med mjuk bärsurhet. Du kommer att känna långvarig, lätt eftersmak. Inga tillsatta smaker. -
Kaffebönor Tchibo Espresso Milano Style, 1 kg
289 kr
Läs mer härDenna espressoblandning från Milano är en äkta italiensk blandning av de finaste arabicabönorna, som har rostats långsamt av Tchibo för att göra dem ännu mer imponerande. Den delikata smaken av frukt och subtila inslag av mörk choklad bidrar den till att framhäva de smaker som är typiska för norra Italien.Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: när den är öppnad, förvara den i en förseglad behållare och förvara den på en sval och torr plats. -
Kaffe LÖFBERGS Fair Mellan Eko/FT 450g
133 kr
Läs mer här -
Kaffebönor Charles Liégeois Magnifico, 1 kg
449 kr
Läs mer härI Colombia odlas kaffe på extremt höga höjder - mer än 1 200 meter över havet. Perfekt klimatförhållanden ger kaffe från Colombia komplexitet och smakrikedom. Charles Liégeois "Magnifico"-arom är väldigt varm, söt och "viskös". Både doft och smak har kombinatioenn av söta hallon i choklad. Lätt bärsyra binder sig med den bittra chokladsmaken. Efter en kopp kaffe kommer du att känna en långvarig eftersmak av choklad. Inga tillsatta smaker. -
Kaffebönor JACOBS CREMA, 1 kg
229 kr
Läs mer härMAGISK AROM OCH SAMMETSMJUKHET.Dessa mediumrostade bönor passar perfekt för svart kaffe med ett tjockt, fluffigt lager av gyllene crema. Upptäck en unik mjukhet och en särskilt välbalanserad smak!Intensitet: 3 av 6Ingredienser: rostade kaffebönor.Förpackad med skyddsgas.Förvaringsförhållanden: förvara på en torr, sval plats. -
Kaffebönor av single origin-typ Black Crow White Pigeon DR Congo Kivu, 1 kg
335 kr (419 kr)
Läs mer här"BLACK CROW WHITE PIGEON". EXTRAORDINÄRA KAFFEBERÄTTELSER.Kapitel 8Black Crow presenterar: Den söta doften av marsipan fyller luften och får strax sällskap av underbara toner av torkade dadlar och mörk choklad... När man flyger högt över den fantastiska utsikten över det mäktiga berget Nyiragongo och den vackra Kivusjön som flyter bredvid, kan man se något som gör utsikten ännu vackrare: det är de saftiga kaffeplantagerna och de lokala bönderna som arbetar hårt för att hålla dem i bästa skick. Så har det inte alltid varit: för bara några decennier tillbaka skakades dessa trakter av vulkanutbrott och förödande inbördeskrig... Men nu har folket i Kongo börjat le igen: det som ger dem glädje är att odla unika kaffesorter som många finsmakare över hela världen älskar och uppskattar. Din Black CrowSammanfattning: Ursprungsland Demokratiska republiken KongoRegion KivuProducent Småskaliga jordbrukareHöjd 1500 mArabica-sort BourbonProcess TvättadRostningsprofil MörkSmakpalett Marsipan, torkade dadlar, mörk chokladRekommenderade bryggningsmetoder: alla bryggningsmetoder, inklusive espresso. Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvara stängt på en mörk, torr och sval plats.*****"Black Crow White Pigeon" är här för att underhålla dig med extraordinära kaffehistorier. Huvudpersonerna i denna berättelse - Black Crow och White Pigeon - förkroppsligar den anmärkningsvärt varierade smakpaletten av specialkaffe: från mörka, djupa, jordiga toner till ljusa, subtila aromer. Varje tänkbart underverk av smak passar in på denna långa skala, som börjar med obegripligt mörker och långsamt förvandlas till den typ av vitt som får dig att tappa andan. Varje kaffe, tillsammans med sin unika historia, gömmer sig i en vacker förpackning som kan påminna dig om ett nytt kapitel i en bok du läser: noggrant numrerade, dessa kapitel går hela vägen från 1 till 24. Dyk djupt ner i nya upplevelser med "Black Crow White Pigeon": upptäck de historier som varje kapitel berättar för dig, fördjupa dig i unika smaker och ge dig ut på en resa så väldoftande att den kommer att bli omöjlig att glömma. Känn dig fri att starta din egen personliga resa från vilket kapitel som helst... -
Kaffebönor Parallell 17, 1 kg
459 kr
Läs mer härKänn smakerna av Asien i din kopp! "Parallel 17" är en blandning av arabikabönor odlade i Indien och Papua Nya Guinea. Kaffe från dessa områden kännetecknas av ömhet och söta noter av kakao kompletterad med aromer från kryddnejlika och torkad frukt. "Parallella"-kaffebönor är gjorda av specialbönor som blandas på ett sätt för att behålla samma underbara smak varje gång. Inga tillsatta smaker. Kaffebältet, eller bönbältet, är ett horisontellt band av mark mellan tropikerna i norr och söder. Det ligger mellan 25°N och 25°S och omger därmed ekvatorn som passerar genom Central- och Sydamerika, Asien och Afrika. Länder som ligger inom bältet kännetecknas av sina högklassiga kaffeplantage. Därför skapade vi kaffebönsblandningen från specialbönor av Parallel - för en perfekt kaffesmak. Beroende på kontinenten tog vi en subtraktion av kaffebältets högsta norra och lägsta södra parallell och fick nya kaffeblandningar av Parallels - 12 Etiopien och Tanzania, 17 Indien och Papua Nya Guinea och 36 El Salvador och Brasilien.
Så rostar du kaffebönor
Rosta kaffebönor kan man göra hemma själv enkelt. Du kan göra det antingen direkt i en stekpanna eller i ugnen. Du behöver först och främst köpa råkaffe, orostade kaffebönor. En rejäl gjutjärnspanna ger bästa resultat om du vill rosta i panna. Se bara till att den är helt ren och inte har rester av några kryddor från gårdagens tacofärs. Tacokaffe har vi aldrig hört talas om, kanske av någon anledning som har med smak att göra.
Slå på fläkten på max, för det kommer att ryka en del. Rostar gör du sen på hög värme, nästan max. Lägg i bönorna först när pannan är het och rör om, titta, vänta, lyssna. Rör om med jämna mellanrum. Vänta aldrig längre än några sekunder mellan omrörningarna för att få en jämn rostning.
När du rostat i några minuter kommer bönorna att knastra och ge ifrån sig ljud. Då kan du sänka värmen och fortsätta röra om och rosta tills du känner dig nöjd. Kyl då ner bönorna fort genom att hälla över de till kalla metallkärl. Ha gärna två stycken så du kan slänga de mellan när kärlet har tagit upp värme. Sen är det bara att mala och brygga ditt kaffe!
Bryggare eller maskin till kaffebönor
Innan man kan få en kopp kaffe från hela kaffebönor måste de malas. Har man en helautomatisk kaffemaskin med kvarn är det bara fylla upp bönbehållaren. Använder du en kaffebryggare behöver du mala dina bönor för hand med en manuell eller elektrisk kaffekvarn först.
När man utgår från hela bönor kommer malningsgraden att påverka hur kaffet smakar i slutändan. Därför är det viktigt att komma ihåg vilken inställning man hade för just de kaffebönorna. Om du köper andra bönor med annan rostning kanske du måste justera malningen en aning för att hitta bästa aromerna.