Kaffebönor
Hela kaffebönor används i många espressomaskiner med inbyggd kvarn och fylls på i särskild behållare. Använder du kaffebryggare och har en kaffekvarn hemma kan du mala dina kaffebönor själv och brygga ett fantastiskt gott färskt kaffe. Ett frystorkat kaffe kan aldrig bli lika gott som det gjort på nymalda kaffebönor.
Enkelt köpa kaffebönor online
Här hittar du hela kaffebönor att beställa online från svenska nätbutiker. Kanske finns ditt favoritkaffe som storpack med kaffebönor så se då till att beställa hem mycket på en gång och spara pengar.
De flesta paket är med färdigt rostade kaffebönor av sorterna Arabica eller Robusta. En del märken erbjuder orostade bönor om du vill göra din egen kafferostning.
Populärt inom kaffebönor
-
Kaffe Exclusive Fairtrade Eko 6x1000
1716 kr
Läs mer här -
Mauro de luxe 1 kg espressobönor
329 kr
Läs mer härDe luxe från rosteriet Caffe' Mauro är ett mörkrostat kaffe med en söt, blommig och chokladrik smak. Inslagen av choklad beror på att bönorna odlats på fält kring kakaoplantager. Det blir en lättdr -
Kaffebönor GEVALIA Professional 1853, KRAV, 1kg
296 kr
Läs mer här -
Kaffe Green Forest 6X1KgEko
1848 kr
Läs mer här
Fler tips på kaffebönor
-
Kaffe Zoégas Cultivo hela bönor 750g
267 kr
Läs mer härDen mörka rostningen gör kaffet friskt med en välbalanserad fyllighet, med toner av blå plommon och nötter. Fairtrade- och KRAV-märkt blandning med bönor från Östafrika, Central- och Sydamerika. 100% -
Gevalia Mellanrost Hela Bönor 500g
99 kr
Läs mer härGevalias Originalkaffe består av hela 100% Arabicabönor primärt från Central- och Sydamerika. Ett välbalanserat kaffe med härlig arom och med en lätt syrlig eftersmak. Föredrar du ett starkt, fylligt kaffe föreslår vi 3 tsk. (7-8 g) per kopp (1,5 dl). -
Gallitelli Caffè Decaf (Koffeinfritt) - Kaffebönor - 1 kg
429 kr
Läs mer härBeskrivning Denna blandning är skapad av sex olika ursprung och är koffeinfri med den milda etylen Acetatmetod. 70% Robusta 30% Arabicaka Kräm av mörk hasselfärg, fyllig, balanserad i sina smaker, med söta toner. Full av dofter, behaglig eftersmak. Koffeinhalt under 0,10 % Kort om Gallitelli Caffè Från det tidigaste skedet av detta äventyr började Luigi och Marco ta sina första steg in i kaffemaskinernas fascinerande värld, drivna av det entusiastiska engagemanget från sin far, Giuseppe. Efter att ha tillbringat 15 år i varuautomaternas värld, bestämmer sig Giuseppe för att lansera en ny parallell satsning: 1999 föddes rosteriet med uppdraget att producera den utsökta intellektuella drycken med varumärket GALLITELLI. Driven av en autentisk passion för rostning, börjar Giuseppe att förvandla gröna bönor för att skapa originella och allt mer raffinerade blandningar av arabica och robusta som kombinerar hantverk och teknisk innovation. -
Kaffepro Arctic Shine - Kaffepaket: 4 x 500g Kaffebönor - 4 x 500g
660 kr (825 kr)
Läs mer härArctic Shine - Klar och Frisk En lätt och klar kaffe med smaknoter av mjölkchoklad, brioche och citronskal. Arctic Shine erbjuder en ljus och uppfriskande kaffeupplevelse med en viktlös munkänsla och delikata smaknoter. Denna blandning av 100% Arabica-bönor från Etiopien, El Salvador och Brasilien har en silkeslen smak av mjölkchoklad, rostad brioche och ett friskt inslag av citronskal. Den ljusa kroppen och låga bitterheten gör den både len och lättdrucken, vilket skapar ett behagligt, nästan perlglänsande avslut. En kaffe för dem som söker en ren och raffinerad kopp utan tung eftersmak, perfekt för en lätt och elegant kaffeupplevelse. Kännetecken: Smaknoter: Mjölkchoklad, brioche, citronskal Kropp: Lätt och ren Syrighet: Mild Rostning: Ljus Ursprung: Etiopien, El Salvador, Brasilien Kaffeböna: 100% Arabica -
Kaffepro Nordic Dusk - Kaffepaket: 4 x 1kg Kaffebönor - 4 x 1kg
1199 kr (1499 kr)
Läs mer härNordic Dusk - En Kraftfull Kaffeupplevelse En djup och robust kaffe med smaknoter av mörk choklad, hasselnöt och bränd karamell. Nordic Dusk är skapad för dem som söker en intensiv och djup kaffeupplevelse. Denna noggrant utvalda blandning av Arabica från Brasilien och Mexiko samt ett litet inslag av bönor från Indien framhäver en fyllig smak av mörk choklad och rostade hasselnötter med ett stänk av bränd karamell. Kaffet har en lätt rökig nyans som tillför komplexitet utan att överväldiga med bitterhet. Perfekt för dem som njuter av en kraftfull kopp kaffe med en rostad karaktär och en avrundad, aromatisk eftersmak. Kännetecken: Smaknoter: Mörk choklad, hasselnöt, bränd karamell Kropp: Fyllig och intensiv Syrighet: Lätt bitter Rostning: Mörk Ursprung: Brasilien, Mexiko, Indien Kaffeböna: Arabica med ett litet inslag av Robusta -
Lavazza Espresso Barista Perfetto Hela Bönor 1kg
289 kr
Läs mer härLavazza Espresso Barista Perfetto är en balanserad kaffeblandning komponerad av högkvalitativa Arabicabönor från Brasilien, Colombia och Centralamerika. En aromatiskt espresso med sötma, blommiga inslag och en mild smak av choklad. En professionell espresso bryggd på bönor som rostats långsamt för att locka fram den där djupa, mustiga smaken av italiensk kaffekultur när den är som bäst.Hela BönorPassar för helautomatisk espressomaskin eller kaffekvarn.MellanrostatIntensitet på 6/10.Smaknoter: Floral -
Limited edition kaffebönor Peach Fuzz (samjäsning med persika), 200 g
125 kr (179 kr)
Läs mer härJäsningen med äkta persikor gjorde detta kaffe funkigt, fruktigt och bara lite vilt. Du kommer att älska upplevelsen!Om du är en kaffedrickare som ofta har svårt att riktigt känna av de smaknoter som anges på förpackningen (vad är egentligen eftersmak?...), lita på oss: det här kaffet kommer garanterat att vara ett undantag. Tack vare den innovativa bearbetningsmetoden doftar det precis som läcker persikonektar, med en exotisk antydan av mango och lite söt karamell. En äkta bit av persikoparadiset i ditt morgonkaffe! Att smutta på en dryck som denna kan verkligen få dig att stanna upp ett ögonblick och undra: "Är det verkligen kaffe jag dricker?..."Direkt från Colombia - med kärlek och innovationDetta limited edition-kaffe har nått oss hela vägen från den colombianska regionen Huila, där kaffeplantagen "Monteblanco" ligger. Rodrigo Sanchez - ägaren till den familjeägda kaffeodlingen - har i flera år experimenterat med innovativa bearbetningsmetoder för att hitta den där svårfångade smaken som verkligen får dig att säga "wow!". Han har också lyckats med det: Rodrigos ansträngningar har belönats med ett antal prestigefyllda utmärkelser.Hur kommer denna ljuvliga brygd till?Kort sagt: föreställ dig en vild fest där kaffe och persikor möts för att dansa hela natten lång.Men för dem som är intresserad av hela historien...1. Exakt rätt bönor. För det här kaffet valde Rodrigo arabicasorterna Bourbon och Caturra - de har massor av ljus, naturlig sötma och lämpar sig perfekt för jäsning.2. Jäsningen börjar. Kaffebönorna hälls först i huvudreservoaren, där de får jäsa på egen hand ett tag - det är som en uppvärmning inför den vilda festen som väntar!3. Framtagning av den fruktiga samjäsningslösningen. Unika mikroorganismer (lactobacillus och saccharomyces cerevisiae) fiskas upp från huvudreservoaren och överförs till en separat behållare där de blandas med äkta persikor och ljuvligt söt tropisk fruktnektar. Denna fruktiga blandning jäses sedan i ytterligare 8 dagar, tills de ideala Brix- och pH-värdena har uppnåtts.4. Nu är det dags för persikofesten! Den fruktiga blandningen återförenas sedan med kaffebönorna. Det är verkligen en lång fest: de två fortsätter att blandas i ytterligare 150 timmar - vilket blir nästan en vecka!5. Håller ett vakande öga. Processen övervakas noggrant hela tiden: sockerkoncentrationen (mätt i grader Brix) får inte sjunka under ett värde på 6, medan pH-värdet hela tiden måste hållas över 4. På så sätt utvecklas en rik, men långt ifrån överväldigande, smak av persika. Varför är det här steget så viktigt? För att det resulterar i en brygd som är distinkt fruktig, men som ändå låter kaffets unika karaktär lysa klart igenom.6. Torkning och förberedelse för rostning. När rätt smakbalans har uppnåtts lämnas bönorna för att torka. Med en idealisk fukthalt på 10–11% går de sedan vidare till rosterierna.7. Inta scenen - eller snarare din kaffekopp. Efter att ha övervunnit de många utmaningarna på den långa jäsningsresan är ditt kaffe nu äntligen där det ska vara - i din kaffekopp, så klart. Låt smakfesten börja!*****Land ColombiaRegion HuilaGård "Monteblanco" egendom som förvaltas av Rodrigo SanchezHöjd 1730 mArabicasorter Bourbon, CaturraProcess Tvättad, samjäsning med persikaRostningsprofil MediumSmakpalett Persika, mango, karamellRekommenderade bryggmetoder: alla bryggmetoder, inklusive espresso.Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras förseglat på en mörk, torr och sval plats. -
Kaffebönor Arvid Nordquist Midnight Grown, mörkrost, 1kg
274 kr
Läs mer här -
Kaffe Colombia Supremo HB 500g hela bönor 12st
1478 kr
Läs mer här -
Kaffe Gevalia Golden Roast hela bönor 1000g
312 kr
Läs mer härMellanrost från Gevalia med inslag av hasselnöt och viss rökighet. Fruktig och välbalanserad. Hela bönor. 1000g. -
Kaffebönor LAVAZZA Crema Ricca 1kg
200 kr
Läs mer här -
Kaffe Zoégas Mollbergs blandning hela bönor 750g
263 kr
Läs mer härMustig mörkrost med elegant smak och toner av svarta vinbär och smörkola. Kaffet får sin arom och långa eftersmak från en stor andel högvuxna Kenyabönor som blandats med bönor från Central- och Sydame -
Milda Makter! | Specialkaffe från Brasilien - Storpack hela bönor 750 g
777 kr
Läs mer härCHOKLAD | MILD | HASSELNÖTHela bönor/malet kaffe 250/1000 g Om jag här och nu tvingades att välja ut två kaffesorter att alltid ha hemma för resten av mitt liv skulle en av dem bli den här brasilianska gåvan, framställd med största hänsyn till människor och natur. Kaffet är milt och fullt av smak på samma gång. Det är min egen mammas favorit och en bästsäljarböna med tydliga chokladtoner, som vem som helst klarar av att urskilja... Milda makter!Kaffet är gott i alla bryggmetoder: Brygg, presskanna och espresso.Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe från Bobolink Project, Mococa, Brasilien.Gård: Fazenda Bela Vista, Fazenda Morro Azul. Process: Bärtorkat.Producent: João Cecimiro Marques Dos, Flavio and Maria Lucia.Art/varietet: Bourbon, obata, Catuai.Höjd: 1 100 - 1 300 meter.Odlingsyta: 24 hektar.Inköpt och rostat av Gringo Nordic Coffee Roasters för Kaffemissionären.Beyond the beans - historien bakom kaffet i din koppEfter att ha provat många olika brasilianska kaffen är jag själaglad att just de här bönorna från Bobolink project har letat sig fram hela vägen till min kopp. Nu vill jag dela det med er alla.Kvaliteten är makalös. Gång på gång får jag rysningar av hur mycket jag tycker om det här kaffet. Men för mig räcker det inte med att smaken uppfyller mina önskningar. Det måste även kännas rätt i hjärtat. Kaffet måste ha en historia som jag längtar efter att berätta, gång på gång. Och här har vi verkligen ett kaffe som går helt i linje med Kaffemissionärens motto: Kaffet gott, allt gott. Det började med att Marcos och Silvia Croce flyttade från São Paulo i Brasilien till Chicago i USA och hittade ett hus på en gata vid namn Bob-o-Link Road. Åtta år senare blev de inbjudna av några vänner till ett möte anordnat av en naturskyddsförening. De serverades kaffe i en kopp med en fågel på. När de frågade sina vänner om vad det var för fågel fick de en speciell känsla när svaret kom: "Det är en bobolink."– Varför har ni just en bobolink på koppen?, frågade de.– Vi vill att människor ska tänka bortom gränser, svarade deras vänner.– Varje år flyger Bobolinken från mellersta, västra delarna av Nordamerika till sydöstra Sydamerika. Om vi fortsätter med de utbredda monokultursodlingarna av sojabönor och majs här i USA och alla sockerbetsodlingar i Brasilien. Då kommer Boboolink-fåglarna att dö ut.Vid samma tidpunkt fick Marcos och Silvia möjligheten att ta över Silvias familjs kaffegård hemma i Brasilien.– Vi bestämde oss för att förvandla gården till en plats för "alla världens bobolinks." Vi ändrade gårdens namn till Fazenda Ambiental Fortaleza (ungefär "Ett fort för miljön") och förbjöd omedelbart alla giftiga material. Vi började skydda bergets vattenkällor, skapade gröna korridorer för det vilda livet och inledde processen att sprida medvetenhet bland människorna på vår gård.Marcos och Silvia märkte snart att det inte räckte med att deras gård harmoniserade med naturen. Så länge grannarna inte gjorde samma sak skulle deras vision aldrig gå att uppnå (... de fria flyttfåglarna flyger förstås över både tomt- och landsgränser). I dag har Bobolink project spridit sig i regionen och när jag skriver den här texten sitter jag med en kopp av resultatet i min hand: Ett kaffe i världsklass som inte bara smakar gott utan också gör gott. Förutom miljöaspekten får bönderna som odlar kaffet bättre betalt för sin vara vilket är en lika viktig del i att skapa hållbara förutsättningar i alla led.Kaffet gott,Allt gott/ViktorVill du veta ännu mer om kaffet i påsen? Läs mer på Bobolink projects hemsida. -
Kaffebönor LAVAZZA Qualita Rossa 1kg
324 kr
Läs mer här -
Arvid Nordquist Kaffebönor Midnight odlat kaffe, fylligt, extra mörkrostat, 1kg
274 kr
Läs mer härSkäm bort dina smaklökar med en stark kopp välkryddat kaffe med Arvid Nordquist Classic Midnight odlat kaffe som har extra mörk rostning. Arvid Nordquist Midnight odlat kaffe har låg syrlighet och bred karaktär. Avnjut varje klunk av ditt kaffe tillsammans med en stark och kryddig arom samt subtila inslag av mörk choklad. Dess fylliga och intensiva smak med rätt mängd av bitterhet och rökighet kommer att få dina smaklökar att längta efter nästa kopp kaffe. - Producerar en kryddig smak med inslag av mörk choklad - Extra mörkrostat, 100 % Arabica-bönor - 100 % UTZ-certifierat och 100 % koldioxidkompensation - Syrlighet: Låg - Vikt: 1 000 g - Rainforest Alliance -
Svanfeldts Coffee Espresso Hela Bönor 250g
79 kr
Läs mer härHela espressobönor med en smak av blåbär, choklad och karamelliserade jordnötter. För varje kilo sålt kaffe skänker Svanfeldts Coffee 10 kr till Hjärnfonden.Rostningsgrad: 7/10.Passar utmärkt till Espresso, Americano. Cappuccino eller Latte. -
Bärbar Frälsare - specialkaffe från Etiopien - Hela bönor
333 kr
Läs mer härBÄRIG | SÖT | VANILJHela bönor/malet kaffe 250gVissa glömmer aldrig sin första kyss. Andra minns för alltid sin första specialkaffeförälskelse: ”Det smakar ju DROTTNINGSYLT! Hur kan ett KAFFE smaka så mycket BÄR?”. Mer än ett decennium senare är jag tacksam att själv få vara med och sprida detta te-liknande kaffe från regionen Guji i Etiopien. Landet anses vara kaffets vagga och enligt legenden var det här som getaherden Kaldi upptäckte de röda bären för omkring 1 300 år sedan. Bärbar frälsare är ett bärigt kaffe att bära med sig, redo att frälsa alla som kommer i din väg.Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe odlat på familjejordbruk i regionen Guji, Etiopien. Omhändertaget på Gedeb tvättstation. Process: Bärtorkat.Kvalitet: Grade 1Typ: UrsprungsvarietetOdlingshöjd: 1 800-2 130 meter över havet.God i alla bryggmetoder. -
Lavazza Crema e Aroma Hela Bönor 1kg
279 kr
Läs mer härLavazza Crema e Aroma är en välbalanserad blandning av Arabica- och Robustabönor från Sydamerika och Uganda. Dessa bönor skapar tillsammans ett kaffe rikt på smak och aromatiska dofter med en kryddig beska. Kaffet har en fyllig smak av choklad, aromatiska toner och en långvarig crema, som passar perfekt med mjölk. Idealisk för exempelvis Latte Macchiato eller Cappuccino. Crema E Aroma kaffebönor passar för helautomatisk kaffemaskin eller en kaffekvarn.Mellanrostat och en intensitet på (8/10) Medium.Arabica & RobustaHela bönor.Passar för helautomatisk kaffemaskin eller en kaffekvarn. -
Kaffepro Golden Harvest - Kaffepaket: 12 x 500g Kaffebönor - 12 x 500g
1599 kr (1999 kr)
Läs mer härGolden Harvest - En Rik och Balanserad Upplevelse En balanserad kaffe med rikedom och subtila noter av kakao och apelsin. Golden Harvest erbjuder en harmonisk och rik smakupplevelse som kombinerar fyllighet med en försiktig nyans av friskhet. Denna blandning av 100% Arabica-bönor från Brasilien bjuder på smaknoter av ljus kakao, mandlar och ett subtilt inslag av apelsinskal, vilket ger en lätt kontrast till kaffets fylliga karaktär. Den runda och krämiga texturen stöder en mild sötma, vilket gör detta kaffe idealiskt för dem som söker en smakupplevelse som är både rik och balanserad, med en behaglig munkänsla och ett varmt, tillfredsställande avslut. Kännetecken: Smaknoter: Ljus kakao, mandel, apelsinskal Kropp: Krämig och rund Syrighet: Subtil och balanserad Rostning: Mellanrost Ursprung: Brasilien Kaffeböna: 100% Arabica -
Caffè Mauro Supreme Hela Bönor 1kg
279 kr
Läs mer härEn mycket fin 80% Arabica-blandning som påminner om en norditaliensk blandning. Men låt dig inte luras, det förblir ett starkt espressokaffe.En intensiv, kryddig, fyllig smak kännetecknar denna blandning. Den tjocka mörkbruna creman får oss att le. Den fylliga smaken håller sig även väldigt bra i till exempel en cappuccino eller caffe latte. Men den här blandningen passar även till ett längre kaffe som t.ex. caffé crème eller lungo.Bönorna från Caffè Mauro Original 80/20 är separerade och rostade försiktigt i den traditionella tostatura lenta-processen, som är unikt för Caffé Mauro, och blandas först efter rostningBönblandning: 80% Arabica, 20% RobustaOriginal består av en exklusiv blandning av bönor med blommig, fruktig och nötig smak med toner av mörk choklad.Ursprung: Brasilien, Honduras, Colombia, El Salvador, Indien, Etiopien. -
Grums restore + glow coffee oil (15 ml.)
139 kr
Läs mer härGrums Restore + Glow Coffee Oil är en lyxig kallpressad ansiktsolja gjord av återvunna Arabica-kaffebönor. Rik på antioxidanter och essentiella fettsyror, ger den näring på djupet, stärker hudens naturliga barriär och återställer en frisk, strålande lyster. Den lätta och silkeslena konsistensen absorberas snabbt utan att täppa till porerna och passar alla hudtyper - även den mest känsliga. Kombinationen av linol-, oljesyra och palmitinsyra hjälper huden att behålla fukt och förbättrar dess elasticitet över tid. Fytosteroler lugnar irritation och stödjer hudens naturliga förnyelse, vilket gör denna olja särskilt lämplig för torr, mogen eller trött hud. Formulan är 100 % vegansk, allergivänlig och fri från parfym, färgämnen, parabener, silikoner, sulfater och alkohol. Så här använder du produkten: Applicera 2-4 droppar på rengjord hud och massera oljan försiktigt in i ansikte, hals och dekolletage. Den kan användas ensam eller blandas med din dag- eller nattkräm för extra fukt och lyster. Använd morgon och kväll som en del av din dagliga hudvårdsrutin. -
Kaffebönor Caprisette Belgique, 1 kg
335 kr (419 kr)
Läs mer härDenna blandning av kaffebönor från Brasilien och Honduras (80 % arabica och 20 % robusta) kommer definitivt att imponera på alla som gillar traditionella kaffesmaker. Den kännetecknas av en intensiv aroma och en fyllig kropp. När drycken är slut kommer en långvarig eftersmak av mörk choklad och söt karamell att omsluta gommen.***Caprisette kaffe: redan älskad av miljoner. Har du provat det ännu?Dessa unika blandningar av olika smaker har skapats för en utsökt daglig kopp kaffe och har erövrat tusentals kaffeälskares hjärtan.Sugen på en fyllig espresso eller en krämig latte? Vi har rostat kaffet på ett sätt som gör att det passar till alla dina favoritrecept. Dyk in i Caprisettes smakvärld och upptäck den du gillar bäst.Miljontals människor har redan förälskat sig i det - vi är säkra på att du också kommer att göra det!Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras på en sval plats, borta från direkt solljus. -
Lavazza Qualità Rossa Hela Bönor 1kg
289 kr
Läs mer härLavazza Qualitá Rossa är en ikonisk blandning inom italiensk kaffekultur med över 50 års historia. Den noggrant balanserade andelen Robustabönor från sydöstra Asien ger kaffet den karaktäristiska fylliga smaken och varma toner av kakao. Arabicabönorna från Brasilien ger kaffet sin sötma och utsökta balans. Med sin intensiva aroma och sammetslena smaker av choklad och hasselnöt är Qualità Rossa det perfekta morgonkaffet som ger dig en pigg start på dagen. Dessa kaffebönor (för både brygg och espresso) passar för din helautomatiska espressomaskin eller kaffekvarn. Qualità Rossa från Lavazza passar perfekt i kombination med fikon och chokladtryfflar.Mellanrostat och intensitet (5/10) Medium.Bönor: Arabica & Robusta.Hela bönor. -
Kaffepro Golden Harvest - Kaffepaket: 4 x 1kg Kaffebönor - 4 x 1kg
1199 kr (1499 kr)
Läs mer härGolden Harvest - En Rik och Balanserad Upplevelse En balanserad kaffe med rikedom och subtila noter av kakao och apelsin. Golden Harvest erbjuder en harmonisk och rik smakupplevelse som kombinerar fyllighet med en försiktig nyans av friskhet. Denna blandning av 100% Arabica-bönor från Brasilien bjuder på smaknoter av ljus kakao, mandlar och ett subtilt inslag av apelsinskal, vilket ger en lätt kontrast till kaffets fylliga karaktär. Den runda och krämiga texturen stöder en mild sötma, vilket gör detta kaffe idealiskt för dem som söker en smakupplevelse som är både rik och balanserad, med en behaglig munkänsla och ett varmt, tillfredsställande avslut. Kännetecken: Smaknoter: Ljus kakao, mandel, apelsinskal Kropp: Krämig och rund Syrighet: Subtil och balanserad Rostning: Mellanrost Ursprung: Brasilien Kaffeböna: 100% Arabica -
Ekologiska kaffebönor Löfbergs Ethiopian Sidamo Fairtrade, 500 g
192 kr (229 kr)
Läs mer här"Löfbergs Ethiopian Sidamo" är en utsökt blandning av etiopiska kaffebönor som kännetecknas av en intensiv arom av citrusfrukter, komplexa kryddnoter och en uppfriskande syrlighet som kronan på verket. Fairtrade- och ekologiskt certifierad.Ingredienser: rostade ekologiska kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras på en sval plats, borta från direkt solljus. -
OBH Nordica Easy Grind GD4008S0
229 kr
Läs mer härNymalet kaffe är godast! Den här smidiga kaffekvarnen maler snabbt och effektivt kaffebönor för brygg- eller kokmalet kaffe. Kaffekvarn med knivar i rostfritt stål, För brygg- och kokkaffe, Plats för 75 g kaffebönor / 10 koppar kaffe, Pulsströmbrytare, 200 W. -
Lavazza Qualità Rossa-kaffebönor, arabica/robusta, 1kg
346 kr
Läs mer härImponera på dina kollegor och vänner med Lavazza Qualità Rossa-kaffebönor. Lavazza Qualità Rossa-kaffebönor har maximal intensitet, kropp och smak och passar perfekt för vardagsespresso. De blandas av Lavazzas expertbryggare och passar perfekt för cappuccino, latte och espresso. Den utsökta söta aromen och den fylliga kryddiga eftersmaken gör smaken på de här Lavazza Qualità Rossa-kaffebönorna minnesvärd. - Maximal intensitet med mycket smak - Toner av choklad och kryddor med fantastisk smak - Blandning av robusta- och arabicabönor - Espressoblandning som passar perfekt för filterbryggare, espressobryggare och kaffepressar - Hela kaffebönor för maximal färskhet -
Lykke Kaffegårdar Ugly Cute Hela Bönor 500g
189 kr
Läs mer härKanske inte den mest tilltalande koppen vid första anblicken, men ack så god, pålitlig och hållbar. Med andra ord: den är en ständig favorit! Det finns alltid ett kaffe som ingen märker eller ens bryr sig om vid första anblicken. Redan på kaffefarmen säljs bönor som saknar rätt form, färg eller storlek till underpris. Det vill säga, tills du har smakat det, hört dess fascinerande och viktiga historia, och nu – du vill bara ha mer.Meddelande från huvudrostmästarenUgly Cute är vårt sätt att minska avfallet på gårdsnivå och öka hållbarheten genom att ta till vara på kaffebönor som annars skulle förbises och ge dem en ny chans i livet. De robusta och småskärmade brasilianska bönorna ger en kraftfull och intensiv smakprofil som uppskattas av de flesta kaffeälskare. /BenRostningsprocessEn mörkare rostningsprofil och längre utvecklingsfas hjälper till att karamellisera kaffets naturliga sockerarter och skapa en fylligare kropp och djupare smakprofil.Vad ingår i blandningen?Lykke ändrar bönorna efter årstiderna. För tillfället (maj 2023) innehåller Ugly Cute oönskat kaffe från Caparaó i Brasilien och Rwenzoribergen i UgandaHistorien om Ugly CuteUgly Cute är Lykkes hyllning till allt och alla som är mer än bara det första intrycket. Det är också ett resultat av deras hängivenhet att använda hela kaffeskörden och inte slösa bort bönor som faktiskt är perfekta i sin ofullkomlighet. Det fula, som i deras ögon blir vackert och bra. En kaffebonde som kan sälja HELA skörden utan att behöva sälja delar till underpriser på den inhemska marknaden kan investera i gården, familjen och framtiden.En gång bortglömt, nu älskad och uppskattad. Odlad och förädlad på en av Lykkes eller deras grannars kaffefarmar. Lykke varierar receptet, kaffet och blandningen för att kunna använda HELA kaffebondens skörd.Hela bönor -
Lavazza Espresso Barista Gran Crema kaffebönor, 1 kg
294 kr
Läs mer härFör dig som vill uppleva en stund av glädje med äkta italiensk espresso hemma!Lavazzas rostade kaffebönor är en blandning av arabicabönor från Honduras & Brasilien, och robustabönor från Indonesien. Resultatet blir toner av bitter, mörk choklad med en pepprig kryddighet och en eftersmak av söt honung. Och precis som namnet antyder, Gran Crema, bidrar robustabönorna till att espresson får en tjock och intensiv crema. Resultatet är en mellanrostad espresso med intensitet 7/10.För helautomatisk espressomaskin eller kaffekvarn.Öppnad förpackning förvaras svalt och torrt. -
Kaffebönor Caprisette Fragrante, 250 g
119 kr (149 kr)
Läs mer härDenna blandning av brasilianska kaffebönor (80% arabica och 20% robusta) kommer säkert att imponera på fansen av traditionella kaffesmaker. Dess arom kännetecknas av sötman av jordnötssmör och chokladgodis, medan i sin smak avtäcks noter av mjölkchoklad. När drycken är klar en subtil eftersmak av valnötter omsluter gommen.***Caprisette kaffe: redan älskad av miljoner. Har du provat det ännu?Dessa unika blandningar av olika smaker har skapats för en utsökt daglig kopp kaffe och har erövrat tusentals kaffeälskares hjärtan.Sugen på en fyllig espresso eller en krämig latte? Vi har rostat kaffet på ett sätt som gör att det passar till alla dina favoritrecept. Dyk in i Caprisettes smakvärld och upptäck den du gillar bäst.Miljontals människor har redan förälskat sig i det - vi är säkra på att du också kommer att göra det!Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras på en sval plats, borta från direkt solljus. -
Lavazza Caffe Crema Classico - 1 kg
239 kr
Läs mer härKaffebönor, 1 kg, arabica, robusta -
Gallitelli Caffè Suprema - Kaffebönor - 1 kg
389 kr
Läs mer härBeskrivning Vår överlägsna kvalitetsblandning kapslar in de bästa Arabica och Robusta vi har i sortimentet. 80% Arabica från Sydamerika 20% Robusta från Östafrika Blank kräm från hasselnötsfärg med mörka streck. Söt smak med syrasprängningar. Aromatisk och delikat. Sammetslen kropp. Kort om Gallitelli Caffè Från det tidigaste skedet av detta äventyr började Luigi och Marco ta sina första steg in i kaffemaskinernas fascinerande värld, drivna av det entusiastiska engagemanget från sin far, Giuseppe. Efter att ha tillbringat 15 år i varuautomaternas värld, bestämmer sig Giuseppe för att lansera en ny parallell satsning: 1999 föddes rosteriet med uppdraget att producera den utsökta intellektuella drycken med varumärket GALLITELLI. Driven av en autentisk passion för rostning, börjar Giuseppe att förvandla gröna bönor för att skapa originella och allt mer raffinerade blandningar av arabica och robusta som kombinerar hantverk och teknisk innovation. -
Arvid Nordquist Buono Espresso Hela Bönor 900g
195 kr
Läs mer härEspresso. Fyllig & Intensiv. Ton av mörk choklad och söt doft av marsipan. Kaffet består av 100% Arabicabönor, är 100% Rainforest Alliance certifierat och 100% klimatkompenserat. -
Kaffebönor Caprisette Classico Barista, 500 g
171 kr (214 kr)
Läs mer härFör din intensiva espresso.Möt de nya klassikerna! Kaffeserien "Caprisette Classico" är skapad för dig som uppskattar traditionella smaker utan extra krusiduller. Inga komplexa toner - inget annat än pålitligt gott kaffe som du kan lita på varje dag."Caprisette Classico Barista" passar perfekt för riktiga espressofans - de som gillar sitt kaffe särskilt djärvt och starkt. Den här mörkrostade blandningen av 90% arabica och 10% robusta bönor från Etiopien och Vietnam ger rika toner av kakao och bränd karamell i varje smutt, med en utsökt rökig antydan också.INTENSIV OCH FYLLIGDen här rika, starka blandningen har en utsökt djup karaktär och smak.RIK AROM & KRÄMIG KONSISTENSNjut av rik crema och en sammetslen munkänsla i varje shot!SKAPAD FÖR ESPRESSOFANSDen här blandningen är utmärkt både som ren espresso och som bas för mjölkbaserade drycker och är perfekt för alla hemmabaristor.***"Caprisette" kaffe: redan älskad av miljoner. Har du provat det ännu?Dessa unika blandningar av olika smaker har skapats för en utsökt daglig kopp kaffe och har erövrat tusentals kaffeälskares hjärtan.Sugen på en fyllig espresso eller en krämig latte? Vi har rostat kaffet på ett sätt som gör att det passar till alla dina favoritrecept. Dyk in i "Caprisette" smakvärld och upptäck den du gillar bäst.Miljontals människor har redan förälskat sig i det - vi är säkra på att du också kommer att göra det!Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras på en sval plats, borta från direkt solljus. -
Delonghi Caffè Crema kaffebönor 1 kg
299 kr
Läs mer härEn ljusrostad premiumblandning med intensiv smak och arom – upptäck De'Longhi Caffè Crema. Den läckra blandningen består av 100% Arabica-bönor från Brasilien, Etiopien och Indien. Resultatet blir en inbjudande kropp med söta toner och en aromatisk eftersmak, med inslag av karamell, frukt och sockerrör. Ett utmärkt val för dig som gärna avnjuter en kopp svart kaffe, eller varför inte en americano toppad med ljuvlig hasselnötsfärgad crema. -
Högre Makter – Specialkaffe från himmelska höjder #9 DJUPROTAD SVARTVINBÄRSKENYAN - Hela bönor
333 kr
Läs mer härHögre Makter är det femte kaffet som fullbordar Kaffemissionärens Frälsarkollektion. Medan de första fyra sorterna finns året om är Högre Makter tillfälliga gästspel från kaffevärldens alla hörn. Gemensamt är att kvaliteten sticker ut lite extra och att bönorna är odlade på särskilt hög höjd, därav namnet: Högre Makter– specialkaffe från himmelska höjder. Varje nytt kaffe i serien Högre Makter säljs endast under en begränsad period och i en högst begränsad upplaga. #9 kommer från Kenya och smaken påminner om hemmagjord svartvinbärssaft! 250g, hela bönor/maletVad har de finaste vinerna, de ståtligaste ekarna och de vackraste kristallerna gemensamt? De har alla tiden på sin sida. Samma sak gäller världens mest fascinerande kaffesorter. Högre makter är en hyllning till naturens egna, fulländade rytm. Kaffet är odlat i utmärkande högt belägna regioner där kaffebären växer särskilt långsamt och därför utvecklar komplexa smaker som kan få vem som helst att häpna, förutsatt att vi sätter oss ner och ger kaffet vår fulla uppmärksamhet. Högre Makter # 9 – DJUPROTAD SVARTVINBÄRSKENYANSVARTVINBÄR | DJUP | KÖRSBÄRSSÖTAtt släppa en ny Högre Makter är alltid en högtidsstund för mig – precis som att dricka det. Nummer 9 i ordningen är inget undantag och jag visste omedelbart när jag provsmakade första koppen: "DET SMAKAR SVARTVINBÄR! DEN HÄR SKA VI HA!" Kenyanskt kaffe smakar så när tonen är klassisk och kanon. Det är djupt. Och det är sött. Det är smakrikt. Det är liksom lättdrucket och avancerat på samma gång. ”Mormors svartvinbärssaft - starkt blandad”. Är ett minne som kommer till mig. Jag har på känn att Högre Makter #9 kommer att omfamnas av allt från ”glada kaffedrickare” till nördiga nördar. Jag kallar kaffet för DJUPROTAD SVARTVINBÄRSKENYAN därför att kaffet faktiskt har just de egenskaperna. De djupa rötterna är ett karaktärsdrag på dessa kaffeplantor (som bär namnen SL28, SL34 och Ruiru 11) som klarar av att suga upp vatten ur den kenyanska jorden även när vädret är torrt, vilket gör att odlarna ska slippa använda konstbevattning. Efter att kaffebären plockats för hand på någon av kooperativet New Weithaga Farmers småskaliga gårdar tas de till Kahindu factory där fruktköttet tas bort innan bönorna får ligga 12 timmar i öppna vattentankar för att jäsa. Sedan tas även den den så kallade pergaminohinnan bort innan de gröna råkaffebönorna får torka på upphöjda solbäddar. Tänk så mycket arbete som görs, för att vi ska få njuta av ett kaffe i världsklass. Brygg på ditt favoritsätt (även espresso!!!) och ge kaffet den närvaro och glädje det förtjänar. BÖNHÖRT!Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe från småskaliga jordbruk i Kahinduregionen i Wangu, Kenya. Skördat i februari 2025.Växthöjd: 1 650 - 1 850 meter över havet.Art/varietet: SL28, SL34, Ruiru 11.Processmetod: Så kallad dubbel tvättning. Torkmetod: Upphöjda torksängar. Lottstorlek: 600 kilo. Rostning: Ljust. Högre Makter # 8 (SLUTSÅLD!)– Andaktsfulla Chokladhöjdaren från Peru (Mikroupplaga, 18 påsar!)CHOKLAD | MARSIPAN | BALANSERAT Det är dags för en Högre Makter igen, den här gången är det ett på alla sätt Andaktsfullt höjdarkaffe från Peru (bönorna odlas 1 750-1 800 meter över havet i bergskedjan Anderna!) som får chansen att sola sig i den himmelska strålglansen av att vara utvalt som gästspel i Frälsarkollektionen. Det smakar - choklad! Och det är jättegott för det är BALANSERAT. Inte för syrligt, inte för sött. Fullt av smak och lätt att älska. Jag som älskar mandel, kan inte sluta tänka på marsipanbröd när jag dricker kaffet. Historien bakom, är lika god som smaken. En familj (närmare bestämt familjen Ccoillar) odlade potatis men skördarna var dåliga och ekonomiska utbytet slutade på minus. Äldsta sonen Florentino hittade en bit djungel i höglandet och flyttade dit för att börja odla kaffe. Familjen har sedan flyttat efter och nu är de bönhörda tillsammans sedan 15 år tillbaka. Specialkaffe när det är som bäst. Passar alla bryggmetoder inklusive espresso. Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe från Rio Negro-regionen i Peru, familjejordbruk från gården Nueva Florida, skördat juli-sept 2024.Växthöjd: 1 750 - 1 800 meter över havet.Art/varietet: Typica, Caturra, Bourbon, PacheProcessmetod: Fermenterat i cementtankar i ett knappt dygn, sedan tvättat med vatten.Torkmetod: Torksängar. Lottstorlek: 2 100 kg. Rostning: Ljust till mellanrostat. Högre Makter #7 – Balansakten från Guatemala! Mikroupplaga, 20 påsar, personligen packade och numrerade för hand. SLUTSÅLD! KARAMELL | SÖT BLODAPELSIN | BALANSERAD En del av de utvalda mikroupplagorna av Högre Makter har fått vara med för att de sticker ut och härjar fritt och för att vi ropar WOW och HEJ, av att bara känna doften eller provsmaka. Detta kaffe är annorlunda. Här snackar vi BALANSAKT. Det är fruktigt men inte för fruktigt, levande syrligt men bara aningens och inte så det tar över, det är karamelligt men inte någon godisbomb. Jag tror att producenten Filberto Pablo Pablo från Guatemala hade gillat beskrivningen. För han hör inte till de moderna high end-experimentörerna som lägger kaffet i täta tankar och fermenterar för att finna det senaste. Han gör ett gott, tvättat kaffe, utan konstigheter. Det, just det... har gett dessa bönor en plats i sällskapet som jag kallar Högre Makter - specialkaffen från himmelska höjder. I detta fall, dryga 1 600 meter över havets vatten... Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe från Huehuetenango-regionen i Guatemala, skördat i mars 2024.Växthöjd: 1 650 - 1 700 meter över havet.Art/varietet: Caturra och Bourbon.Processmetod: Tvättat/våtförädlat. Torkmetod: På ett soligt betonggolv.Lottstorlek: 315 kilo. Rostning: Ljust till mellanrostat. Högre Makter #6 – Rabarberbomben från Colombia.RABARBER | SÖT | FRUKTKOLAHerre jistanes! Rarbarberbomben från förra året är tillbaka med ny skörd. Lika god och lika galen den här gången. Vi har bara 36 påsar, så passa på medan du kan om du vill prova ett kaffe som inte liknar någonting annat. När vi rostade den första omgången så utbrast vi spontant: "Det doftar ju MER RABARBER än det doftar kaffe." Kaffet kommer från gården Finca La Ricaurte i regionen Huila i Colombia (odlat på 1 700 - 2 000 meters höjd) och har blivit en snackis bland kaffeintresserade i hela världen. Vi har köpt bara tio kilo råkaffe, så det är verkligen begränsad upplaga på denna Högre Makter. Köp hem och bjud dina vänner på en kopp kaffe de sent ska glömma! Och vänta inte för länge, då upplagan är begränsad.Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe från familjen Velez på gården Finca La Ricuarte i regionen Huila, Colombia.Typ: Caturra.Växthöjd: 1 700 - 2000 meter över havet.Process: Anaerobisk honey. Lottstorlek: 220 kg, skördeperiod januari 2023. Högre Makter #5 – Godiskaffet från Colombia (obegränsat gott kaffe i begränsad upplaga). FRISK | TROPISK | GODIS– Vad är det för något? Likör? Flytande godis? – Det är kaffe. – Det doftar ju inte ens kaffe!? – Det är BARA kaffe. Hundra procent. Från Colombia.Oavsett om det är första gången eller femhundrafemtiofemte: Kom ihåg att lämna plats i sinnet för att FÖRUNDRAS över smakerna i koppen när du dricker ett kaffe som verkligen sticker ut. Det här kaffet från Huila i Colombia är ett utmärkande utmärkt exempel på kaffe som är ljusår bort från våra referenser kring ”ett vanligt svenskt kaffe”. Det smakar… ja, GODIS?! Sött. Friskt. Kanske lite ”Banana skids”? (Populära godisstänger på 80- och 90-talet.)El Rubi Papayo Natural, kallas kaffet från gården som en gång var en bröllopspresent till en blivande hustru. ”El Rubi” betyder rubin och det är så vackra kaffebär är när de är perfekt mogna: RUBINRÖDA. Numera bor Heiner och Johanna Lazo på gården med sina tre barn. Kaffebären är varsamt plockade för hand och torkade i solen med fruktköttet på, vilket bidrar till den exceptionellt söta och tropiskt fruktiga smaken. EL RUBI PAPAYO NATURAL, ett kaffe att njuta och förundras över. Vi rostar bara tio kilo av denna ÄDELBÖNA, så först till kvarn!Kaffet gott, allt gottViktor, grundare av Kaffemissionären Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe från gården El Rubí i regionen Acevedo, Huila, Colombia. Växthöjd: 1 600 - 1 800 meter över havet.Art/varietet: Papayo Processmetod: Torkad i solen, bärtorkad.Torkmetod: På upphöjda torkbäddar i solen (detta sker efter tvättningen).Lottstorlek: 150 kilo (februari-april 2023).Rostning: Butiksrostad på Götgatan 46. Högre Makter #4 – Kenyanska glädjetårar (obegränsat gott kaffe i begränsad upplaga).FRUKTKOLA | JUICIG | SVARTVINBÄRDet har hänt att jag gråtit när jag druckit kenyanskt kaffe. Så mycket tycker jag om det. Så mycket kärlek har jag till detta kaffeland som jag aldrig besökt. Men min kaffesjäl har varit där många gånger. Och den jublar vid varje kärt återseende.Med den bakgrunden är det inte så konstigt att den här begränsade upplagan av Högre Makter kommer just från Kenya, precis som den första gjorde för ett par år sedan. Som så ofta i kaffevärlden går småbönderna ihop och säljer sitt kaffe tillsammans. Kibugu Farmers Cooperative Society firar nästa år 20 år och består av 1 200 medlemmar. De kommer med sitt kaffe till tvättstationen Gicherori och just den här skörden är en liten lott på 150 kilo. De små gårdarna ligger på upp mot 1 800 meters höjd och har fött fram ett kaffe som får mig att tänka på FRUKTKOLA! Fruktkola med SVARTVINBÄRSSMAK. Den vulkaniska jorden i Emburegionen är känd för att vara fet och klimatet är optimalt för kvalitetskaffe. Typiskt kenyanskt är också att kaffet påminner lite om juice i sin karaktär. Och vi snackar förstås osötad juice med stil och balans. Kort sagt älskar jag denna schyssta kenyan som bär potentialen till både glädjetårar, påtår och tretår.Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe från Gicherori Kibuku-kollektivet i Emburegionen, Kenya.Växthöjd: 1 700 - 1 800 meter över havet.Typ: SL28, SL34.Process: Dubbeltvättat, så kallad ”double wash”.Torkmetod: På upphöjda torkbäddar i solen (detta sker efter tvättningen).Lottstorlek: 150 kilo (januari 2023).Inköpt och rostat av Gringo Nordic för Kaffemissionären. Högre Makter #3 – Makadamiahöjdaren från Mexiko (SLUTSÅLD).MAKADAMIANÖT | VIT CHOKLAD | STJÄRNFRUKT (Här på kaffemissionären.se säljs kaffet endast som hela bönor, i butiken på Götgatan 46 i Stockholm finns även malet kaffe, så länge lagret räcker).På upp mot 1 900 meters höjd i mexikanska Montaña Alta i Guerrero-regionen odlas denna mikrolott som fått namnet "Juba". Främst kvinnor arbetar med kaffet och passande nog för Högre Makter betyder "juba" berg på det lokala språket Mempha. Kvinnorna kallar sig för "Evas" vilket syftar på skapelseberättelsens första kvinna på jorden. Och nog har de lyckats odla ett himmelskt gott kaffe! (Mer om smaken längst ner!). Den lokala agronomen Miguel Guevara driver sedan sex år tillbaka ett projekt för att främja kvaliteten på kaffet i regionen och hjälpa producenterna att nå ut till mer rättvisefokuserade och bättre betalande kaffeköpare. Kaffet säljs för tre gånger marknadspriset, vilket ger bönderna större möjlighet att utveckla sitt arbete och att upprätta en heder i sitt (bönhörda) yrke, i en del av landet som annars främst kopplats ihop med narkotikahandel. Det är en stor ära att få vara en länk i denna positiva kedja. Så, vad kan vi förvänta oss när vi brygger detta – i alla avseenden – höjdarkaffe från Mexiko? Makadamianöt! Vit choklad! Och… stjärnfrukt! Jag drack kaffet för första gången för ett år sedan, och smaken av denna speciella makadamianöten fortfarande kvar i minnet, så stark att jag nästan kan smaka den här och nu trots att jag inte har kaffet framför mig. När jag fick reda på att årets skörd håller samma kvalitet var valet enkelt: Här har vi ett kaffe värdigt att utgöra den tredje upplagan av HÖGRE MAKTER! Kaffet säljs endast under en begränsad tid i en begränsad upplaga. Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe från 33 familjejordbruk i området Montaña Alta i Guerro-regionen, Mexiko.Växthöjd: 1 500-1 900 meter över havet.Typ: Typica, bourbon.Process: Bärtorkat på upphöjda bäddar i solen. Lottstorlek: 670 kilo (skördat februari-april 2022).Inköpt och rostat av Gringo Nordic för Kaffemissionären. Högre Makter #2 – Rabarberbomben från Colombia.RABARBER | SÖT | FRUKTKOLAHerre jistanes! Den senaste tiden har diskussionen gått varm hemma vid familjens köksbord: Vilka kaffen är egentligen de allra bästa vi har druckit? Närmare bestämt, vilka TRE kaffen toppar listan? Bakgrunden till att topplistesnacket dök upp just nu är den nya RABARBERBOMBEN från gården Finca La Ricaurte i regionen Huila i Colombia (odlat på 1 700 - 2 000 meters höjd). Jag och min sambo är överens: Vi har en ny etta! Det är det häftigaste kaffe vi druckit, alla kategorier. Vad som gör att det sticker ut, är att det sticker ut. Det är så tydligt att kaffet smakar just rabarber, trots att det förstås vare sig är rabarber eller något annat tillsatt (Hur häftigt är inte det?). Och doften sprider sig i hela köket. Köp hem och bjud dina vänner på en kopp kaffe de sent ska glömma! Och vänta inte för länge, då upplagan är begränsad.Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe från familjen Velez på gården Finca La Ricuarte i regionen Huila, Colombia.Typ: Caturra.Växthöjd: 1 700 - 2000 meter över havet.Process: Anaerobisk honey. Lottstorlek: 220 kg, skördeperiod januari 2022. Inköpt och rostat av Gringo nordic coffee roasters för Kaffemissionären. Högre Makter #1 – Kenya Komothai (SLUTSÅLD)SVARTVINBÄR | DJUP | LÄSKANDETa en bra frisparksskytt i fotboll, en utmärkt konstnär som målar tavlor eller en känd artist som skriver låtar. Den som är sant skicklig på något kan upprepa goda resultat gång på gång. Men även för de allra bästa, så uppstår ibland resultat som sticker ut. Samma sak gäller kaffe. Kenya är känt som världens kanske främsta land när det kommer till exklusiva så kallade urspungskaffen. Jag fullkomligt älskar dem. Det är värt att påpeka att att specialkaffedrickare ibland kan uppleva lite av en startsträcka för att vänja sig vid den syrlighet som finns i bönorna från det östafrikanska landet. Men så kommer ibland en sådan här fullträff som jag anser att Kenya Komothai AB är.Det är helt enkelt ett kaffe som sticker ut med sin svartvinbärskaraktär. Jag påminns om mormors svartvinbärsgelé eller farmors svartvinbärssaft. I koppen finner vi det bästa från två världar - Kenya Komothai är både smal och bred på samma gång! Smal som i exklusivt kenyansk, bred i meningen att de flesta kan känna igen och förundras över smakprofilen. Du måste helt enkelt prova. Och eftersom vi har att göra med mikroskörd är antalet högst begränsat. (Jag har själv lagt undan några påsar för privat bruk...)Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe från 30 små familjejordbruk i området Ngewa-Komothai, i regionen Kiambu, centrala Kenya.Typ: Batian, Ruiru 11, SL28, SL34.Växthöjd: 1 600-2 000 meter över havet.Process: Tvättat, torkat i sol på upphöjda bäddar.Lottstorlek: 300 kg, skördeperiod juli 2021.Inköpt och rostat av Gringo Nordic Coffee Roasters för Kaffemissionären. -
Bergstrands Kafferosteri Perombia EKO 1kg
295 kr
Läs mer härPerombia är egologiska, hela bönor som passar bra att bryggmala. En av Bergstrands ekologiska favoriter med tydliga karaktäristiska drag från dess ursprungsländer. Blandningen har en bas på bönor från södra delen av Colombia i Huila distriktet med tydlig fruktig syra, vindruvor och plommon. Bönderna har länge fokuserat på ekologisk odling och har som mål att bli ledande exportör av ekologiskt kaffe i Huila. Deras starka engagemang och intresse för kaffeträdet gjorde oss väldigt nyfikna och bönorna var magiska.Bönorna fån Colombia stärks av bönor från Peru. Peru är känt för sina högkvalitativa kaffe. Odlingarna ligger även dom på Andernas sluttningar där jordmånen är optimal. Bönorna från Peru har söta och runda drag av krispigt äpple, körsbär och ananas. Perombia passar perfekt i en kombination av söta smaker. Avnjut en kopp tillsammans med en nötmaräng, creme brulee eller en nougatglass. Toppen i koppen.Rostning: 7/10Fyllighet: 8/10Syrlighet: 5/10Certifiering: EkologisktTyp: Brygg. Hela bönorUrsprung: Colombia, Indonesien, Peru -
Kaffepro Morning Bloom - 1kg Kaffebönor - 1kg
367 kr (459 kr)
Läs mer härMorning Bloom - En Frisk Start på Dagen med Sidamo Arabica En frisk och citruspräglad kaffe med smaknoter av lime, vita blommor och jasmin, framhävd av de unika Sidamo Arabica-bönorna från Etiopien. Morning Bloom är en uppfriskande start på dagen med sin ljusa, fruktiga profil och eleganta florala noter från de exklusiva Sidamo Arabica-bönorna från Etiopien. Dessa bönor är kända för sin delikata och komplexa smak, vilket ger en livlig syrlighet och unika noter av lime, vita blommor och jasmin. Med en lätt och balanserad kropp och ett rent, livligt avslut är Morning Bloom perfekt för dem som föredrar en nyanserad kaffeupplevelse. Varje kopp bjuder på en smakupplevelse fylld med friskhet, inspirerad av Etiopiens berömda kaffeområde. Kännetecken: Smaknoter: Lime, vita blommor, jasmin Kropp: Lätt och livlig Syrighet: Spröd och livlig Rostning: Ljus Ursprung: Sidamo-regionen, Etiopien Kaffeböna: 100% Sidamo Arabica -
Limited edition kaffebönor Pina Colada (samjäsning med kokosnöt), 200 g
125 kr (179 kr)
Läs mer härJäsningen med äkta kokosnöt gjorde detta kaffe funkigt, fruktigt och bara lite vilt. Du kommer att älska upplevelsen!Om du är en kaffedrickare som ofta har svårt att verkligen känna av de smaknoter som anges på förpackningen (vad är egentligen eftersmak?...), lita på oss: det här kaffet kommer garanterat att vara ett undantag. Tack vare den innovativa bearbetningsmetoden doftar det som kokoslemonad, med uppfriskande toner av ananas och citrongräs. En äkta piña colada i ditt morgonkaffe! Att smutta på en dryck som denna kan verkligen få dig att stanna upp ett ögonblick och undra: "Är det verkligen kaffe jag dricker?..."Direkt från Colombia - med kärlek och innovationDetta limited edition-kaffe har nått oss hela vägen från den colombianska regionen Huila, där kaffeplantagen "Monteblanco" ligger. Rodrigo Sanchez - ägaren till den familjeägda kaffeodlingen - har i flera år experimenterat med innovativa bearbetningsmetoder för att hitta den där svårfångade smaken som verkligen får dig att säga ""wow!"". Han har också lyckats med det: Rodrigos ansträngningar har belönats med ett antal prestigefyllda utmärkelser.Hur kommer den här tropiska brygden till?Kort sagt: föreställ dig en vild fest där kaffe och tropisk frukt möts för att dansa natten lång.Men för dem som är intresserad av hela historien...1. Exakt rätt bönor. För det här kaffet valde Rodrigo en arabicasort som heter Purple Caturra - den har massor av naturlig sötma och lämpar sig perfekt för jäsning.2. Jäsningen börjar. Kaffebönorna hälls först i huvudreservoaren, där de får jäsa på egen hand ett tag - det är som en uppvärmning inför den vilda festen som väntar!3. Framtagning av den fruktiga samjäsningslösningen. Unika mikroorganismer (lactobacillus och saccharomyces cerevisiae) fiskas upp från huvudreservoaren och överförs till en separat behållare där de blandas med äkta kokosnöt, naturlig citrusfruktjuice, socker och melass. Denna fruktiga blandning jäses sedan i ytterligare 8 dagar, tills de ideala Brix- och pH-värdena har uppnåtts.4. Nu börjar den tropiska tangon! Den fruktiga blandningen återförenas sedan med kaffebönorna. Det är verkligen en lång fest: de två fortsätter att blandas i ytterligare 180 timmar - vilket blir mer än en vecka!5. Håller ett vakande öga. Processen övervakas noggrant hela tiden: sockerkoncentrationen (mätt i grader Brix) får inte sjunka under ett värde på 6, medan pH-värdet hela tiden måste hållas över 4. På så sätt utvecklas en rik, men långt ifrån överväldigande, smak av kokosnöt. Varför är det här steget så viktigt? För att det resulterar i en brygd som är distinkt tropisk, men som ändå låter kaffets unika karaktär lysa klart igenom.6. Torkning och förberedelse för rostning. När rätt smakbalans har uppnåtts lämnas bönorna för att torka. Med en idealisk fukthalt på 10–11% går de sedan vidare till rosterierna.7. Inta scenen - eller snarare din kaffekopp. Efter att ha övervunnit de många utmaningarna på den långa tropiska resan är ditt samjästa kaffe nu äntligen där det ska vara - i din kaffekopp, så klart. Låt smakfesten börja!*****Land ColombiaRegion HuilaGård "Monteblanco" egendom som förvaltas av Rodrigo SanchezHöjd 1730 mArabicasorter Purple CaturraProcess Naturlig, samjäsning med kokosnötRostningsprofil MediumSmakpalett Kokosnöt, ananas, citrongräsRekommenderade bryggmetoder: alla bryggmetoder, inklusive espresso.Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras förseglat på en mörk, torr och sval plats. -
Gevalia Ebony Mörkrost Hela Bönor 500g
99 kr
Läs mer härGevalia Mörkrost (hela bönor) är ett kaffe med mörkare rostning och kraftig karaktär. Bönorna ger kaffet en fyllig och intensiv arom med en härlig eftersmak. -
Lindvalls Kaffe Larezza Espresso Hela Bönor 450g
105 kr
Läs mer härLindvalls Kaffe Larezza Espresso Hela Bönor är gjord på en blandning av aromatiska Arabicabönor från Brasilien, Colombia, Centralamerika och Östafrika. Därefter tillsätts 30% exklusiva Robustabönor från Afrika.Bönorna trumrostas långsamt och skonsamt vilket tar fram en vacker, mörkt rödbrun färg och lockar fram de bästa aromerna.Lindvalls Kaffe Larezza Espresso Hela Bönor skapar en fin crema på espresson. -
Kaffe Adventskalender Coffee Friend Classic (kaffebönor)
350 kr (699 kr)
Läs mer här1, 2, 3... 23, 24! Ge dig själv och dina nära och kära glädjen av förväntan: räkna dagarna till jul medan du dricker utsökt kaffe från hela världen! Våra kaffeadventskalender innehåller 24 paket med exceptionella kaffesorter med en enda ursprung som framställts i världens mest kända kaffeodlingsregioner. De 24 gram nyrostade kaffebönor som gömmer sig i varje paket gör att du kan brygga 2 underbara koppar. Medan du väntar på Jul kan du prova några av de finaste kaffen i hela världen och upptäcka din favorit. Bönorna har rostats med en speciell teknik som gör dem lämpliga för alla bryggmetoder. ***Asken till denna adventskalender är tillverkad av återvunnen kartong.P.S. Efter rostningen släpper kaffet ut en del naturgas, så påsar med kaffe i kan puffa upp lite. Detta påverkar INTE kaffets kvalitet på något sätt. ***Denna kaffeadventskalender innehåller endast de finaste sorters specialkaffe: DR Congo KivuHöjd 1500 mArabica-sort BourbonProcess TvättadRostprofil MörkSmakpalett Marsipan, torkade dadlar, mörk chokladNicaragua MaragogypeHöjd 1200-1500 mArabica-sort MaragogypeProcess TvättadRostprofil MediumSmakpalett Honung, karamell, kryddor Parallel 12°Typ Afrikansk kaffebönsblandning (100% arabica)Ursprung Etiopien, TanzaniaRostprofil MediumSmakpalett Bär, frukt, vin, blommor Brazil Santa LuziaHöjd 1200 mArabica sort Red CatuaiProcess NaturligRostprofil MediumSmakpalett Mjölkchoklad, karamell, mogen fruktParallel 17°Typ Asiatisk kaffebönsblandning (100% arabica)Ursprung Indien, Papua Nya GuineaRostprofil MediumSmakpalett Kakao, kryddnejlika, torkad fruktGuatemala La HermosaHöjd 1600-1800 mArabica sort Caturra, Catuai, PacheProcess TvättadRostprofil MediumSmakpalett Aprikoser, mjölkchoklad, karamellEthiopia BurtukaanaHöjd 1600-1800 mArabica sort HeirloomProcess NaturligRostprofil MediumSmakpalett Rabarber, blåbär, vaniljEthiopia YirgacheffeHöjd 1800-2000 mArabica sort HeirloomProcess TvättadRostprofil MediumSmakpalett Blåbär, svarta vinbär, vaniljParallel 36°Typ Amerikansk kaffebönsblandning (100% arabica)Ursprung El Salvador, BrasilienRostprofil MediumSmakpalett Jordnötter, choklad, träCosta Rica TarrazuHöjd 1200-1900 mArabica sort Red Caturra, Yellow CatuaiProcess TvättadRostprofil MediumSmakpalett Aprikoser, kola, honungUganda Bugisu AAHöjd 1300-1900 mArabica sort BourbonProcess TvättadRostprofil Medium-mörkSmakpalett Choklad, skogsbär, citrusfruktPeru Café FemeninoHöjd 1000-2050 mArabica sort Typica, Catimor, Bourbon, Gran Colombia, Villa SarchiProcess TvättadRostprofil MediumSmakpalett Mörk choklad, lönnsirap, citrusfrukterIngredienser: 100 % arabica-kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras på en torr och sval plats. -
Passalacqua Kaffe Espresso Vesuvio Hela Bönor 1kg
399 kr
Läs mer härPassalacqua Vesuvio är ett sant napolitanskt kaffe. En blandning mellan de finaste arabica- och robustabönorna som ger en fin och distinkt arom samt en angenäm och balanserad smak.Passalacqua är ett familjeägt kafferosteri nära Neapel i Italien och den napolitanska metoden innebär att de rostar kaffet lite mörkare. Typ: Arabica 55% och Robusta, hela bönor.Karaktär: Balanserad och angenäm. Sann napolitansk espresso.Servering: Fantastisk efter maten.Arom: Honung, hasselnötterRostning: Mörk -
Kaffepro Arctic Shine - 1kg Kaffebönor - 1kg
367 kr (459 kr)
Läs mer härArctic Shine - Klar och Frisk En lätt och klar kaffe med smaknoter av mjölkchoklad, brioche och citronskal. Arctic Shine erbjuder en ljus och uppfriskande kaffeupplevelse med en viktlös munkänsla och delikata smaknoter. Denna blandning av 100% Arabica-bönor från Etiopien, El Salvador och Brasilien har en silkeslen smak av mjölkchoklad, rostad brioche och ett friskt inslag av citronskal. Den ljusa kroppen och låga bitterheten gör den både len och lättdrucken, vilket skapar ett behagligt, nästan perlglänsande avslut. En kaffe för dem som söker en ren och raffinerad kopp utan tung eftersmak, perfekt för en lätt och elegant kaffeupplevelse. Kännetecken: Smaknoter: Mjölkchoklad, brioche, citronskal Kropp: Lätt och ren Syrighet: Mild Rostning: Ljus Ursprung: Etiopien, El Salvador, Brasilien Kaffeböna: 100% Arabica -
Kaffebönor Caprisette Crema, 250 g
119 kr (149 kr)
Läs mer härGillar du mjölkbaserade kaffedrycker? Hör här då! Lyssna faktiskt även om du föredrar ditt kaffe svart. Vi har länge letat efter en blandning som skulle passa perfekt till mjölk, och vi är glada att kunna presentera att vi äntligen har hittat den! Det är vår nya "Crema", den perfekta basen för krämiga cappuccinos och läckra lattes. Det visar sig dock att du inte ens behöver mjölk för att njuta av den utsökta smaken på dessa bönor: Ljuvligt söta toner avslöjas lika bra i en kopp vanligt svart kaffe. Denna blandning av brasilianska och ugandiska sorter kombinerar arabica- (80 %) och robusta-bönor (20 %). Varje klunk har söta toner av karamell, en behaglig bitterhet av mörk choklad och en utsökt doft av nötter. ***Caprisette kaffe: redan älskad av miljoner. Har du provat det ännu?Dessa unika blandningar av olika smaker har skapats för en utsökt daglig kopp kaffe och har erövrat tusentals kaffeälskares hjärtan.Sugen på en fyllig espresso eller en krämig latte? Vi har rostat kaffet på ett sätt som gör att det passar till alla dina favoritrecept. Dyk in i Caprisettes smakvärld och upptäck den du gillar bäst.Miljontals människor har redan förälskat sig i det - vi är säkra på att du också kommer att göra det!Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras på en sval plats, borta från direkt solljus. -
Bergstrands Kafferosteri Espresso 8.2 Kaffebönor 1kg
349 kr
Läs mer härSkog, bär och mark. Känner du dofterna? Tungt och kraftigt men skapar en ljus känsla i kroppen. Kanske är det nyansen av skumbanan och rostade hasselnötter som gör det. Ett förlåtande kaffe som blir gott även om bryggningen inte är helt perfekt.Traditionell i sin komposition med arabicabönor från Brasilien som bas. Arabican stärks upp med 20 % robustabönor från Indien. Den ljusa och långsamma rostningen här i Göteborg ger dig ett kaff e där aromerna verkligen får fritt spelrum. Espresson är traditionell i sin komposition, har mycket munfyllighet men inte så mycket kropp, vilket innebär att kaff et inte stannar så länge i munnen. Smakar lika gott med mjölk som utan och kan vara med dig hela dagen utan att du tröttnar på den.Smak: Skog, bär och mark dansar samba med skumbananer och rostade hasselnötter.Rostning: 7/10Fyllighet: 8/10Syrlighet: 5/10Typ: Espresso, Hela bönorUrsprung: Brasilien, Colombia, Indien, Indonesien, KamerunCertifiering: Rainforest Alliance -
Lindvalls Kaffe Mellanrost Hela Bönor 450g
89 kr
Läs mer härLindvalls Kaffe Mellanrost Hela Bönor är ett svenskt, traditionellt kaffe med välbalanserad smak som lämpar sig riktigt bra till bryggkaffe där du väljer själv när du maler bönorna. -
Kaffebönor Caprisette Classico Barista, 900 g
327 kr (409 kr)
Läs mer härFör din intensiva espresso.Möt de nya klassikerna! Kaffeserien "Caprisette Classico" är skapad för dig som uppskattar traditionella smaker utan extra krusiduller. Inga komplexa toner - inget annat än pålitligt gott kaffe som du kan lita på varje dag."Caprisette Classico Barista" passar perfekt för riktiga espressofans - de som gillar sitt kaffe särskilt djärvt och starkt. Den här mörkrostade blandningen av 90% arabica och 10% robusta bönor från Etiopien och Vietnam ger rika toner av kakao och bränd karamell i varje smutt, med en utsökt rökig antydan också.INTENSIV OCH FYLLIGDen här rika, starka blandningen har en utsökt djup karaktär och smak.RIK AROM & KRÄMIG KONSISTENSNjut av rik crema och en sammetslen munkänsla i varje shot!SKAPAD FÖR ESPRESSOFANSDen här blandningen är utmärkt både som ren espresso och som bas för mjölkbaserade drycker och är perfekt för alla hemmabaristor.***"Caprisette" kaffe: redan älskad av miljoner. Har du provat det ännu?Dessa unika blandningar av olika smaker har skapats för en utsökt daglig kopp kaffe och har erövrat tusentals kaffeälskares hjärtan.Sugen på en fyllig espresso eller en krämig latte? Vi har rostat kaffet på ett sätt som gör att det passar till alla dina favoritrecept. Dyk in i "Caprisette" smakvärld och upptäck den du gillar bäst.Miljontals människor har redan förälskat sig i det - vi är säkra på att du också kommer att göra det!Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras på en sval plats, borta från direkt solljus. -
Kaffebönor LAVAZZA La Reserva Tierra 1000g
402 kr
Läs mer här -
Arvid Nordquist Espresso Giusto Hela Bönor 500g
109 kr
Läs mer härArvid Nordquists Giusto är ett espressokaffe med en fruktig och nötig smak.Till sin Giusto serie har Arvid Nordquists egen master blender valt ut ekologiska och Fairtrade-märkta Arabicabönor av högsta kvalitet. Bönorna har vuxit på hög höjd (1000-2000 m.ö.h) i skugga. Kaffeblandningen består av tvättat kaffe som har rostats varsamt i 18 minuter vilket ger en mjukt kryddig och nötig karaktär med toner av karamell och en balanserad lång fruktig eftersmak. -
Kaffepro Arctic Shine - 500g Kaffebönor - 500g
199 kr (249 kr)
Läs mer härArctic Shine - Klar och Frisk En lätt och klar kaffe med smaknoter av mjölkchoklad, brioche och citronskal. Arctic Shine erbjuder en ljus och uppfriskande kaffeupplevelse med en viktlös munkänsla och delikata smaknoter. Denna blandning av 100% Arabica-bönor från Etiopien, El Salvador och Brasilien har en silkeslen smak av mjölkchoklad, rostad brioche och ett friskt inslag av citronskal. Den ljusa kroppen och låga bitterheten gör den både len och lättdrucken, vilket skapar ett behagligt, nästan perlglänsande avslut. En kaffe för dem som söker en ren och raffinerad kopp utan tung eftersmak, perfekt för en lätt och elegant kaffeupplevelse. Kännetecken: Smaknoter: Mjölkchoklad, brioche, citronskal Kropp: Lätt och ren Syrighet: Mild Rostning: Ljus Ursprung: Etiopien, El Salvador, Brasilien Kaffeböna: 100% Arabica -
Pitti Caffé 50/50 Hela Kaffebönor 1kg
295 kr
Läs mer härEn mörkrostad böna med mjuk, fyllig, delikat men kryddig arom. Passar perfekt till en god chokladbit eller i morgon koppen. Toner av rostat bröd och mörk choklad med inslag av en nötighet. Rosteriet ligger i utkanten av Milano och levererar även mycket till andra länder i Europa. De har producerat kaffe sedan 1930 talet.Rostning: MörkSmak: 4/5Fyllighet: 5/5Intensitet: 4,5/5Ursprung: Brasilien, Etiopien, Indonesien, Uganda och Indien.
Så rostar du kaffebönor
Rosta kaffebönor kan man göra hemma själv enkelt. Du kan göra det antingen direkt i en stekpanna eller i ugnen. Du behöver först och främst köpa råkaffe, orostade kaffebönor. En rejäl gjutjärnspanna ger bästa resultat om du vill rosta i panna. Se bara till att den är helt ren och inte har rester av några kryddor från gårdagens tacofärs. Tacokaffe har vi aldrig hört talas om, kanske av någon anledning som har med smak att göra.
Slå på fläkten på max, för det kommer att ryka en del. Rostar gör du sen på hög värme, nästan max. Lägg i bönorna först när pannan är het och rör om, titta, vänta, lyssna. Rör om med jämna mellanrum. Vänta aldrig längre än några sekunder mellan omrörningarna för att få en jämn rostning.
När du rostat i några minuter kommer bönorna att knastra och ge ifrån sig ljud. Då kan du sänka värmen och fortsätta röra om och rosta tills du känner dig nöjd. Kyl då ner bönorna fort genom att hälla över de till kalla metallkärl. Ha gärna två stycken så du kan slänga de mellan när kärlet har tagit upp värme. Sen är det bara att mala och brygga ditt kaffe!
Bryggare eller maskin till kaffebönor
Innan man kan få en kopp kaffe från hela kaffebönor måste de malas. Har man en helautomatisk kaffemaskin med kvarn är det bara fylla upp bönbehållaren. Använder du en kaffebryggare behöver du mala dina bönor för hand med en manuell eller elektrisk kaffekvarn först.
När man utgår från hela bönor kommer malningsgraden att påverka hur kaffet smakar i slutändan. Därför är det viktigt att komma ihåg vilken inställning man hade för just de kaffebönorna. Om du köper andra bönor med annan rostning kanske du måste justera malningen en aning för att hitta bästa aromerna.























































