Kaffebönor

Hela kaffebönor används i många espressomaskiner med inbyggd kvarn och fylls på i särskild behållare. Använder du kaffebryggare och har en kaffekvarn hemma kan du mala dina kaffebönor själv och brygga ett fantastiskt gott färskt kaffe. Ett frystorkat kaffe kan aldrig bli lika gott som det gjort på nymalda kaffebönor.

Enkelt köpa kaffebönor online

Här hittar du hela kaffebönor att beställa online från svenska nätbutiker. Kanske finns ditt favoritkaffe som storpack med kaffebönor så se då till att beställa hem mycket på en gång och spara pengar.

De flesta paket är med färdigt rostade kaffebönor av sorterna Arabica eller Robusta. En del märken erbjuder orostade bönor om du vill göra din egen kafferostning.

Populärt inom kaffebönor

  • Kaffe Exclusive Fairtrade Eko 6x1000

    Kaffe Exclusive Fairtrade Eko 6x1000
  • Mauro de luxe 1 kg espressobönor

    Mauro de luxe 1 kg espressobönor
    De luxe från rosteriet Caffe' Mauro är ett mörkrostat kaffe med en söt, blommig och chokladrik smak. Inslagen av choklad beror på att bönorna odlats på fält kring kakaoplantager. Det blir en lättdr
  • Kaffebönor GEVALIA Professional 1853, KRAV, 1kg

    Kaffebönor GEVALIA Professional 1853, KRAV, 1kg
  • Kaffe Green Forest 6X1KgEko

    Kaffe Green Forest 6X1KgEko

Fler tips på kaffebönor

  • Limited edition kaffebönor Pina Colada (samjäsning med kokosnöt), 200 g

    Limited edition kaffebönor Pina Colada (samjäsning med kokosnöt), 200 g
    Jäsningen med äkta kokosnöt gjorde detta kaffe funkigt, fruktigt och bara lite vilt. Du kommer att älska upplevelsen!Om du är en kaffedrickare som ofta har svårt att verkligen känna av de smaknoter som anges på förpackningen (vad är egentligen eftersmak?...), lita på oss: det här kaffet kommer garanterat att vara ett undantag. Tack vare den innovativa bearbetningsmetoden doftar det som kokoslemonad, med uppfriskande toner av ananas och citrongräs. En äkta piña colada i ditt morgonkaffe! Att smutta på en dryck som denna kan verkligen få dig att stanna upp ett ögonblick och undra: "Är det verkligen kaffe jag dricker?..."Direkt från Colombia - med kärlek och innovationDetta limited edition-kaffe har nått oss hela vägen från den colombianska regionen Huila, där kaffeplantagen "Monteblanco" ligger. Rodrigo Sanchez - ägaren till den familjeägda kaffeodlingen - har i flera år experimenterat med innovativa bearbetningsmetoder för att hitta den där svårfångade smaken som verkligen får dig att säga ""wow!"". Han har också lyckats med det: Rodrigos ansträngningar har belönats med ett antal prestigefyllda utmärkelser.Hur kommer den här tropiska brygden till?Kort sagt: föreställ dig en vild fest där kaffe och tropisk frukt möts för att dansa natten lång.Men för dem som är intresserad av hela historien...1. Exakt rätt bönor. För det här kaffet valde Rodrigo en arabicasort som heter Purple Caturra - den har massor av naturlig sötma och lämpar sig perfekt för jäsning.2. Jäsningen börjar. Kaffebönorna hälls först i huvudreservoaren, där de får jäsa på egen hand ett tag - det är som en uppvärmning inför den vilda festen som väntar!3. Framtagning av den fruktiga samjäsningslösningen. Unika mikroorganismer (lactobacillus och saccharomyces cerevisiae) fiskas upp från huvudreservoaren och överförs till en separat behållare där de blandas med äkta kokosnöt, naturlig citrusfruktjuice, socker och melass. Denna fruktiga blandning jäses sedan i ytterligare 8 dagar, tills de ideala Brix- och pH-värdena har uppnåtts.4. Nu börjar den tropiska tangon! Den fruktiga blandningen återförenas sedan med kaffebönorna. Det är verkligen en lång fest: de två fortsätter att blandas i ytterligare 180 timmar - vilket blir mer än en vecka!5. Håller ett vakande öga. Processen övervakas noggrant hela tiden: sockerkoncentrationen (mätt i grader Brix) får inte sjunka under ett värde på 6, medan pH-värdet hela tiden måste hållas över 4. På så sätt utvecklas en rik, men långt ifrån överväldigande, smak av kokosnöt. Varför är det här steget så viktigt? För att det resulterar i en brygd som är distinkt tropisk, men som ändå låter kaffets unika karaktär lysa klart igenom.6. Torkning och förberedelse för rostning. När rätt smakbalans har uppnåtts lämnas bönorna för att torka. Med en idealisk fukthalt på 10–11% går de sedan vidare till rosterierna.7. Inta scenen - eller snarare din kaffekopp. Efter att ha övervunnit de många utmaningarna på den långa tropiska resan är ditt samjästa kaffe nu äntligen där det ska vara - i din kaffekopp, så klart. Låt smakfesten börja!*****Land ColombiaRegion HuilaGård "Monteblanco" egendom som förvaltas av Rodrigo SanchezHöjd 1730 mArabicasorter Purple CaturraProcess Naturlig, samjäsning med kokosnötRostningsprofil MediumSmakpalett Kokosnöt, ananas, citrongräsRekommenderade bryggmetoder: alla bryggmetoder, inklusive espresso.Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras förseglat på en mörk, torr och sval plats.
  • Kaffe Adventskalender Coffee Friend Premium (kaffebönor)

    Kaffe Adventskalender Coffee Friend Premium (kaffebönor)
    1, 2, 3... 23, 24! Ge dig själv och dina nära och kära glädjen av förväntan: räkna dagarna till jul medan du dricker utsökt kaffe från hela världen! Bönorna är förpackade i ett elegant, glänsande fodral med lysande festliga färger. Dessutom har varje portion kaffebönor en egen liten låda som måste tas ut och öppnas, så det är perfekt för dem som inte kan få nog av ritualen att packa upp sina Julklappar. Utöka nöjet och lägg till lite julstämning i varje Adventsmorgon!Våra kaffeadventskalender innehåller 24 paket med exceptionella kaffesorter med en enda ursprung som framställts i världens mest kända kaffeodlingsregioner. De 24 gram nyrostade kaffebönor som gömmer sig i varje paket gör att du kan brygga 2 underbara koppar. Medan du väntar på Jul kan du prova några av de finaste kaffen i hela världen och upptäcka din favorit. Bönorna har rostats med en speciell teknik som gör dem lämpliga för alla bryggmetoder.***Asken till denna adventskalender är tillverkad av robust, högkvalitativ, färgad kartong. Asken hålls stängd med hjälp av ett magnetlås. P.S. Efter rostningen släpper kaffet ut lite naturgas, så påsar med kaffe i kan puffa upp lite. Detta påverkar INTE kaffets kvalitet på något sätt. ***                                                        Denna kaffeadventskalender innehåller endast de finaste sorters specialkaffe: DR Congo KivuHöjd 1500 mArabica-sort BourbonProcess TvättadRostprofil MörkSmakpalett Marsipan, torkade dadlar, mörk chokladNicaragua MaragogypeHöjd 1200-1500 mArabica-sort MaragogypeProcess TvättadRostprofil MediumSmakpalett Honung, karamell, kryddorParallel 12°Typ Afrikansk kaffebönsblandning (100% arabica)Ursprung Etiopien, TanzaniaRostprofil MediumSmakpalett Bär, frukt, vin, blommor Brazil Santa LuziaHöjd 1200 mArabica sort Red CatuaiProcess NaturligRostprofil MediumSmakpalett Mjölkchoklad, karamell, mogen fruktParallel 17°Typ Asiatisk kaffebönsblandning (100% arabica)Ursprung Indien, Papua Nya GuineaRostprofil MediumSmakpalett Kakao, kryddnejlika, torkad fruktGuatemala La HermosaHöjd 1600-1800 mArabica sort Caturra, Catuai, PacheProcess TvättadRostprofil MediumSmakpalett Aprikoser, mjölkchoklad, karamellEthiopia BurtukaanaHöjd 1600-1800 mArabica sort HeirloomProcess NaturligRostprofil MediumSmakpalett Rabarber, blåbär, vaniljEthiopia YirgacheffeHöjd 1800-2000 mArabica sort HeirloomProcess TvättadRostprofil MediumSmakpalett Blåbär, svarta vinbär, vaniljParallel 36°Typ Amerikansk kaffebönsblandning (100% arabica)Ursprung El Salvador, BrasilienRostprofil MediumSmakpalett Jordnötter, choklad, träCosta Rica TarrazuHöjd 1200-1900 mArabica sort Red Caturra, Yellow CatuaiProcess TvättadRostprofil MediumSmakpalett Aprikoser, kola, honungUganda Bugisu AAHöjd 1300-1900 mArabica sort BourbonProcess TvättadRostprofil Medium-mörkSmakpalett Choklad, skogsbär, citrusfruktPeru Café FemeninoHöjd 1000-2050 mArabica sort Typica, Catimor, Bourbon, Gran Colombia, Villa SarchiProcess TvättadRostprofil MediumSmakpalett Mörk choklad, lönnsirap, citrusfrukterIngredienser: 100% arabica-kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras på en torr och sval plats.
  • Kaffebönor LAVAZZA Alteco EKO 1kg

    Kaffebönor LAVAZZA Alteco EKO 1kg
  • Delonghi Classico kaffebönor 1 kg

    Delonghi Classico kaffebönor 1 kg
    En intensiv och kryddig arom av kakao och tobak – upptäck De'Longhi Classico. De noggrant utvalda Arabica- och Robusta-bönorna ger ditt kaffe en balanserad och behaglig kropp, med en delikat syra och angenäma toner av kex, nötter och choklad. En läcker och intensiv mellanrost som passar perfekt när du vill njuta av espresso, cappuccino och latte macchiato.
  • Kaffebönor LAVAZZA Qualita Oro 1kg

    Kaffebönor LAVAZZA Qualita Oro 1kg
  • Kaffepro Morning Bloom - 1kg Kaffebönor - 1kg

    Kaffepro Morning Bloom - 1kg Kaffebönor - 1kg
    Morning Bloom - En Frisk Start på Dagen med Sidamo Arabica En frisk och citruspräglad kaffe med smaknoter av lime, vita blommor och jasmin, framhävd av de unika Sidamo Arabica-bönorna från Etiopien. Morning Bloom är en uppfriskande start på dagen med sin ljusa, fruktiga profil och eleganta florala noter från de exklusiva Sidamo Arabica-bönorna från Etiopien. Dessa bönor är kända för sin delikata och komplexa smak, vilket ger en livlig syrlighet och unika noter av lime, vita blommor och jasmin. Med en lätt och balanserad kropp och ett rent, livligt avslut är Morning Bloom perfekt för dem som föredrar en nyanserad kaffeupplevelse. Varje kopp bjuder på en smakupplevelse fylld med friskhet, inspirerad av Etiopiens berömda kaffeområde. Kännetecken: Smaknoter: Lime, vita blommor, jasmin Kropp: Lätt och livlig Syrighet: Spröd och livlig Rostning: Ljus Ursprung: Sidamo-regionen, Etiopien Kaffeböna: 100% Sidamo Arabica
  • Pellini Vivace No82 Espressokaffebönor 1 kg

    Pellini Vivace No82 Espressokaffebönor 1 kg
  • Ekologiskt råkaffe Grön höglandskaffe Honduras Highland 1 kg

    Ekologiskt råkaffe Grön höglandskaffe Honduras Highland 1 kg
    De här gröna kaffebönorna kommer från höglandet i Honduras. Beställ 1 kg för att göra din egen kafferostning hemma. Rekommendation från säljaren är City Roast / Full City Roast.
  • Arvid Nordquist Gran Dia Mellanmörk Hela Bönor 500g

    Arvid Nordquist Gran Dia Mellanmörk Hela Bönor 500g
    Gran Dia från Arvid Nordquist Classic är ett fylligt kaffe med doft av knäck. Gran Dia har tydligt nötiga toner och lagom beska gjort på 100% certifierade Arabicabönor från Brasilien, Centralamerika, Colombia och Östafrika.Arvid Nordquist Classic Gran Dia är 100 % hållbart certifierat (UTZ Certified) och 100% klimatkompenserat.
  • Kaffepro Morning Bloom - Kaffepaket: 12 x 500g Kaffebönor - 12 x 500g

    Kaffepro Morning Bloom - Kaffepaket: 12 x 500g Kaffebönor - 12 x 500g
    Morning Bloom - En Frisk Start på Dagen med Sidamo Arabica En frisk och citruspräglad kaffe med smaknoter av lime, vita blommor och jasmin, framhävd av de unika Sidamo Arabica-bönorna från Etiopien. Morning Bloom är en uppfriskande start på dagen med sin ljusa, fruktiga profil och eleganta florala noter från de exklusiva Sidamo Arabica-bönorna från Etiopien. Dessa bönor är kända för sin delikata och komplexa smak, vilket ger en livlig syrlighet och unika noter av lime, vita blommor och jasmin. Med en lätt och balanserad kropp och ett rent, livligt avslut är Morning Bloom perfekt för dem som föredrar en nyanserad kaffeupplevelse. Varje kopp bjuder på en smakupplevelse fylld med friskhet, inspirerad av Etiopiens berömda kaffeområde. Kännetecken: Smaknoter: Lime, vita blommor, jasmin Kropp: Lätt och livlig Syrighet: Spröd och livlig Rostning: Ljus Ursprung: Sidamo-regionen, Etiopien Kaffeböna: 100% Sidamo Arabica
  • Kaffepro Arctic Shine - Kaffepaket: 6 x 1kg Kaffebönor - 6 x 1kg

    Kaffepro Arctic Shine - Kaffepaket: 6 x 1kg Kaffebönor - 6 x 1kg
    Arctic Shine - Klar och Frisk En lätt och klar kaffe med smaknoter av mjölkchoklad, brioche och citronskal. Arctic Shine erbjuder en ljus och uppfriskande kaffeupplevelse med en viktlös munkänsla och delikata smaknoter. Denna blandning av 100% Arabica-bönor från Etiopien, El Salvador och Brasilien har en silkeslen smak av mjölkchoklad, rostad brioche och ett friskt inslag av citronskal. Den ljusa kroppen och låga bitterheten gör den både len och lättdrucken, vilket skapar ett behagligt, nästan perlglänsande avslut. En kaffe för dem som söker en ren och raffinerad kopp utan tung eftersmak, perfekt för en lätt och elegant kaffeupplevelse. Kännetecken: Smaknoter: Mjölkchoklad, brioche, citronskal Kropp: Lätt och ren Syrighet: Mild Rostning: Ljus Ursprung: Etiopien, El Salvador, Brasilien Kaffeböna: 100% Arabica
  • Specialkaffebönor Funky Beans Costa Rica Sonora Geisha, 200 g

    Specialkaffebönor Funky Beans Costa Rica Sonora Geisha, 200 g
    Ljusa toner av hallon och körsbär, med en subtil twist av rabarber som gör kombinationen ännu rikare... Elegant, saftig och uttrycksfull – här är förkroppsligandet av det unika costaricanska terroiret och den berömda Geisha-sorten!Högt uppe i Costa Ricas centrala dalgång, omgiven av frodig grönska och rik vulkanisk jord, ligger ”Hacienda Sonora” – en familjeägd kaffegård med över hundra års historia. Under ledning av far och son, Alberto och Diego Guardia, har denna gård vunnit världsomspännande erkännande för sitt innovativa tillvägagångssätt och sin orubbliga strävan efter kvalitet. Idag odlas över 20 olika kaffesorter här – däribland den exceptionella Geisha, känd för sin blommiga arom och unika smakkomplexitet.Ursprungsland Costa RicaRegion Central ValleyProducent Alberto & Diego GuardiaHöjd 1200–1700 m Arabicasort GeishaProcess NaturligRostningsprofil Medium / OmnirostSCA-poäng 88,5 av 100Dansar i din kopp Hallon, körsbär, rabarberRekommenderade bryggmetoder: alla bryggmetoder, inklusive espresso. Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras förseglat på en mörk, torr och sval plats.
  • Ekologiska kaffebönor Lavazza ¡Tierra! For Planet Bio, 1 kg

    Ekologiska kaffebönor Lavazza ¡Tierra! For Planet Bio, 1 kg
    Upptäck den perfekta harmonin av smak och hållbarhet med "Lavazza ¡Tierra! For Planet Bio"! Denna certifierade ekologiska 100% arabicablandning kommer från orörda regioner i Afrika samt Central- och Sydamerika, där "Lavazza Foundation" stödjer bönder som väljer hållbara metoder för kaffeodling. Den är ljustrostad och har en mild, fruktig profil med delikata toner av blommor och tropisk frukt, vilket gör varje kopp både ett nöje och ett ansvarsfullt val.Sammansättning: 100% arabicaRostningsgrad: LjusIntensitet: 6/10Smakprofil: Mild, fruktig, delikatAromatiska toner: Blommor, tropisk fruktUrsprung: Afrika, Centralamerika, SydamerikaBryggmetoder: Helautomatisk kaffemaskin; efter malning: mokabryggare, kaffepress, filterkaffebryggare, espressomaskinPerfekt för: Svart kaffe, café cremaIngredienser: ekologiska rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: efter öppning, förvara på en sval och torr plats för att bevara färskheten.
  • Kaffebönor set Gold Label Organic + Bella Roma

    Kaffebönor set Gold Label Organic + Bella Roma
    Kaffebönor Café Liégeois "Bella Roma", 1 kgDenna "Bella Roma" - blandning är 100% arabicabönor från fem afrikanska länder: Kenya, Etiopien, Kongo, Tanzania och Malawi.Den kommer att glädja dig med den lätta och perfekt balanserade smaken. Aromen är fylld med mogna bär - hallon och blåbär - sötman, påminner om nybakad bärpaj. Första smakupplevelser öppnas med subtil surhet, som förvandlas till sötma. Det finns en långvarig lätt sötma i eftersmaken. Inga tillsatta smaker.Kaffebönor Redbeans "Gold Label Organic", 1 kgMjuk, lätt, men samtidigt stark och fyllig ren kaffe från 100% Arabica-bönor. Smaken är fylld av röda frukter och choklad, vilket lämnar en mjuk, långvarig eftersmak. Dessa kaffebönor är handplockade, långsamt rostade och certifierat ekologiska. Inga tillsatta smaker.
  • Zoegas Intenzo hela bönor 450 g

    Zoegas Intenzo hela bönor 450 g
    Blandning av högvuxna bönor från Kenya som ger en varm fyllighet, balanserad av Strictly Hard Beans från Centralamerika. En fyllig mörkrost med toner av röda äpplen, där sötma och syra kompletterar varandra. 100% Arabicabönor. Passar extra bra till: Stark och salt mat, choklad, banan.
  • Kaffe ARVID.N Chefs Blend Bönor 1kg

    Kaffe ARVID.N Chefs Blend Bönor 1kg
  • Circi Gran Caffé Hela Bönor 1kg

    Circi Gran Caffé Hela Bönor 1kg
    Nyrostat premiumkaffe från Circi-rosteriet i centrala Rom. En blandning för din kaffekvarn där smaken är i perfekt balans. Med 60% arabica och 40% robusta blir resultatet i koppen en helt perfekt espresso eller som en smakfull latte med härlig styrka som blandar sig väl med mjölk.
  • Bergstrands Kafferosteri Espresso Kodagu 5.5 1kg

    Bergstrands Kafferosteri Espresso Kodagu 5.5 1kg
    Sluter du ögonen när du dricker denna espresso är det lätt att tro att du befinner dig på en piazza på Sicilien. Kaffet fullkomligen andas Italien i både doft och smak. Italienkänslan förstärks ytterligare av den härligt tjocka creman som bäddar in alla aromer i koppen. I rosteriet på Ringön har Thomas skapat en fifty-fifty-blandning mellan förädlad robusta och arabica. Resultatet är ett enkelt och roligt kaffe som tagits emot med öppna armar.En torr och fin yngling som är lätt att arbeta med både för proffsen och hemmabaristan. Det här är inte ett kaffe för den som stirrar sig blind på att det ska vara single origin, men perfekt för den som letar efter en väl avvägd blandning som passar utmärkt med mjölk och som ren espresso. Gillar du kaffedrinkar ska du definitivt testa med Kodagu som bas, vi garanterar att det höjer smakupplevelsen. Ciao!Smak: Fyllig med mustiga toner av kola och choklad! Rostning: 7/10Fyllighet: 9/10Syrlighet: 2/10Certifiering: Rainforest AllianceTyp: Espresso, Hela bönorUrsprung: Colombia, Dominikanska Republiken, Indien
  • Kaffebönor Café Natura Espresso, 1 kg

    Kaffebönor Café Natura Espresso, 1 kg
    Mild smak. Aromatisk blandning som består av 100 procent Arabica bönor från Mexiko, Guatemala och Peru. Det finns en utsökt bärarom med noter av mogna tranbär. I smaken kommer du att känna en söt och sur kompott. Det finns en känsla av ljushet som stannar kvar i munnen.  Inga tillsatta smaker.
  • Kaffepro Arctic Shine - 1kg Kaffebönor - 1kg

    Kaffepro Arctic Shine - 1kg Kaffebönor - 1kg
    Arctic Shine - Klar och Frisk En lätt och klar kaffe med smaknoter av mjölkchoklad, brioche och citronskal. Arctic Shine erbjuder en ljus och uppfriskande kaffeupplevelse med en viktlös munkänsla och delikata smaknoter. Denna blandning av 100% Arabica-bönor från Etiopien, El Salvador och Brasilien har en silkeslen smak av mjölkchoklad, rostad brioche och ett friskt inslag av citronskal. Den ljusa kroppen och låga bitterheten gör den både len och lättdrucken, vilket skapar ett behagligt, nästan perlglänsande avslut. En kaffe för dem som söker en ren och raffinerad kopp utan tung eftersmak, perfekt för en lätt och elegant kaffeupplevelse. Kännetecken: Smaknoter: Mjölkchoklad, brioche, citronskal Kropp: Lätt och ren Syrighet: Mild Rostning: Ljus Ursprung: Etiopien, El Salvador, Brasilien Kaffeböna: 100% Arabica
  • Bergstrands Kafferosteri Meru Kaffebönor FTO 1kg

    Bergstrands Kafferosteri Meru Kaffebönor FTO 1kg
    En 100 % Fairtradecertifierad blandning som skapar en smakexplosion som förenar bärig syrlighet med höstens klaraste dofter och mexikanska bönder med svenska kaffeälskare. Basen av bönorna kommer från UCIRI-kooperativet i Mexiko och COCLA-kooperativet i Peru där allt kaffe odlas efter ekologiska principer. Innan kooperativmedlemmarna organiserade sig hade de svårt att få vettigt betalt för sitt kaffe.Nu odlar de ett högkvalitativt kaffe som inte bara försörjer dem utan också hjälper till att betala för utbildning, sjukvård och infrastruktur. Bönorna från UCIRI och COCLA blandas upp med bönor från Indonesien och Etiopien. Bergstrands varsamma rostning skapar ett bryggkaffe som balanserar perfekt mellan friskhet, kraft, njutning och engagemang.Rostning: 6/10Fyllighet: 6/10Syrlighet: 7/10Certifiering: KRAV, Ekologiskt, Fair tradeTyp: Brygg. Hela bönorUrsprung: Etiopien, Indonesien, Mexiko, Peru
  • Bonum 250g

    Bonum 250g
    KAFFEBÖNOR, kraftig mörkrost Det intensivt rostade Bonum är kaffebönor med tydliga toner av mörk kakao och valnöt. Kaffet passar utmärkt till både brygg och espresso. 100 % ekologiskt kaffe. Bonum kaffebönor är perfekt för dig som tycker om en kopp smakrikt kaffe på morgonen, prova gärna med en skvätt mjölk i.
  • Passalacqua Kaffe Espresso Vesuvio Hela Bönor 1kg

    Passalacqua Kaffe Espresso Vesuvio Hela Bönor 1kg
    Passalacqua Vesuvio är ett sant napolitanskt kaffe. En blandning mellan de finaste arabica- och robustabönorna som ger en fin och distinkt arom samt en angenäm och balanserad smak.Passalacqua är ett familjeägt kafferosteri nära Neapel i Italien och den napolitanska metoden innebär att de rostar kaffet lite mörkare. Typ: Arabica 55% och Robusta, hela bönor.Karaktär: Balanserad och angenäm. Sann napolitansk espresso.Servering: Fantastisk efter maten.Arom: Honung, hasselnötterRostning: Mörk 
  • Grums restore + glow coffee oil (15 ml.)

    Grums restore + glow coffee oil (15 ml.)
    Grums Restore + Glow Coffee Oil är en lyxig kallpressad ansiktsolja gjord av återvunna Arabica-kaffebönor. Rik på antioxidanter och essentiella fettsyror, ger den näring på djupet, stärker hudens naturliga barriär och återställer en frisk, strålande lyster. Den lätta och silkeslena konsistensen absorberas snabbt utan att täppa till porerna och passar alla hudtyper - även den mest känsliga. Kombinationen av linol-, oljesyra och palmitinsyra hjälper huden att behålla fukt och förbättrar dess elasticitet över tid. Fytosteroler lugnar irritation och stödjer hudens naturliga förnyelse, vilket gör denna olja särskilt lämplig för torr, mogen eller trött hud. Formulan är 100 % vegansk, allergivänlig och fri från parfym, färgämnen, parabener, silikoner, sulfater och alkohol. Så här använder du produkten: Applicera 2-4 droppar på rengjord hud och massera oljan försiktigt in i ansikte, hals och dekolletage. Den kan användas ensam eller blandas med din dag- eller nattkräm för extra fukt och lyster. Använd morgon och kväll som en del av din dagliga hudvårdsrutin.
  • Kaffebönor De'Longhi-Kimbo 100% Arabica, 1 kg

    Kaffebönor De'Longhi-Kimbo 100% Arabica, 1 kg
    Sött, perfekt balanserade smaker och en gnutta karamell i varje kopp.Denna premiumblandning av 100 % arabicabönor är skapad för sanna kaffekännare och kommer direkt från höglandet i Brasilien och Peru. Bönorna har omsorgsfullt valts ut av kaffeexperter från De'Longhi och Kimbo och erbjuder en delikat harmoni av sött och surt, kompletterat med inbjudande aromer av karamell och nybakat bröd.KAFFEPROFIL- Innehåll: 100 % arabica- Ursprungsland: Brasilien, Peru- Rostningsgrad: medium (3/6)SMAKPROFIL- Aroma: subtilt söt med inslag av karamell och nybakat bröd- Smak: len, söt och välbalanserad- Fyllighet: medelfyllig med mjuk rundhet- Syra: behaglig och väl integrerad- Intensitet: 4/6 – en sofistikerad men uttrycksfull upplevelse- Crema: nötfärgad, 2–4 mm tjock, med medelfin texturIngredienser: rostade kaffebönor.Förvaring: förvaras svalt och torrt, skyddat från starkt ljus och dofter.
  • Caffe mauro DE LUXE 1 kg Kaffebönor

    Caffe mauro DE LUXE 1 kg Kaffebönor
    DE LUXE Caffè Mauros absoluta topprodukt, en värdefull blend komponerad av de bästa Arabicabönor i kombination med ca 30% av de bästa Indiska Robustabönorna. De fantastiska Brasilianska Arabicabönorna som är en perfekt bas för blandningar, i kombination med de bästa Asiatiska Robusta bönorna ger kaffet toner av choklad och kryddighet. En bouquet av frukt och sötma samt en lätt ton av syra kommer från den höga andelen av väldoftande Costa Rica och Salvador Arabica bönor (totalt fem olika Arabicasorter i denna blandning).Resultatet blir en aromatisk, sammetslen blend med stor, fruktig bouquet och med en touche av choklad. DE LUXE passar lika perfekt som ren espresso som i alla specialkaffedrinkar. Bönorna är förpackade i 1 Kg påsar.
  • Kaffebönor GEVALIA Professional Espresso Aroma Oro, KRAV, 1kg

    Kaffebönor GEVALIA Professional Espresso Aroma Oro, KRAV, 1kg
  • Kaffebönor Charles Liégeois Mano Mano, 1 kg

    Kaffebönor Charles Liégeois Mano Mano, 1 kg
    Märkt av toner av plommon, hibiskus och kakao har det här kaffet en exceptionellt uppfriskande aroma.  Denna blandning erbjuder de perfekta kombinationerna av kaffe från olika regioner - Peru, Mexiko och Indien - medan de viktigaste smaknyanserna är resultatet av en boliviansk sort. Bolivia är ett land med berg och regnskogar som är unikt tack vare sin fantastiska biologiska mångfald. I Yungas-regionen, där Anderna och Amazonfloden möts, bor 8 000 små kaffeodlare. Här, i den extremt rika jorden, växer fruktigt kaffe av högsta kvalitet. Ingredienser: rostade ekologiska kaffebönor*.*Växer på ekologiska gårdar: certifierade i enlighet med BE-BIO-01.Förvaringsförhållanden: förvaras på en torr och sval plats.
  • Lavazza Qualita Oro - Kaffebönor - arabica - 1 kg

    Lavazza Qualita Oro - Kaffebönor - arabica - 1 kg
  • Specialkaffebönor Funky Beans Nicaragua Limoncillo, 200 g

    Specialkaffebönor Funky Beans Nicaragua Limoncillo, 200 g
    Det ligger en lockande doft av mogna päron och sura körsbär i luften, åtföljd av berusande toner av rött vin... Vem skulle kunna motstå en sådan utsökt kombination?Dessa exotiska smaker härstammar från Limoncillo-egendomen som är beläget högt uppe i bergen i Matagalpa, Nicaragua. Sträckande sig 1100 meter över havet tillhör dessa ljuvliga kaffegårdar Mierisch-familjen, som flyttade från Tyskland till Sydamerika på 1800-talet. Bruno Mierisch Boettiger, en tysk geolog, flyttade hit för att hjälpa lokalbefolkningen att bygga den nationella järnvägen. När hans arbete var klart, fick Bruno lite mark i Matagalpa som en form av ersättning. Lyckligtvis var han tillräckligt modig för att stanna i Sydamerika och börja arbeta på sin egen kaffegård. Om du skulle resa genom dessa trakter idag, skulle du fortfarande känna spåren av Brunos modiga, äventyrliga anda: trots allt kräver det en viss mod och en allvarlig vilja att experimentera att kombinera den hybrida arabica underarten som kallas Ethiosar med den trendiga anaeroba bearbetningsmetoden!Ursprungsland NicaraguaRegion MatagalpaProducent Limoncillo egendomHöjd 1110 mArabicasort EthiosarBearbetning Naturlig anaerobRostprofil Medium / OmnirostSCA-poäng 87,5 av 100Dansar i din kopp Päron, körsbär, rött vinRekommenderade bryggmetoder: alla bryggmetoder, inklusive espresso. Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras förseglat på en mörk, torr och sval plats.
  • Teburk Black Jap 1 kg

    Teburk Black Jap 1 kg
    Plåtburk för 1kg te i samma design som du hittar i kaféer och teaffärer. Snygg som dekoration och som köksburk  för te men också en snygg burk för kaffebönor eller andra saker. Vi rekomenderar att man
  • Kahls Kaffe Masterpiece Cubist Bönor 1kg

    Kahls Kaffe Masterpiece Cubist Bönor 1kg
    Radikal och nytänkande i sin smak. Kaffebönorna från Burundi är en del i vårt arbete kring ursprung där vi jobbar för ökad inkomst och levnadsstandard för kaffeodlaren. Burundi har vi blandat med kaffe från Uganda och Colombia för att ge en trevlig och fyllig smakupplevelse. Resultater? Ett fruktigt och blommigt kaffe med en riktigt söt avslutning. 100% Arabicabönor
  • Lavazza ¡Tierra! For Planet Organic kaffebönor, 1 kg

    Lavazza ¡Tierra! For Planet Organic kaffebönor, 1 kg
    Njut av kaffe med italienska rötter hemma när du vill! Ett milt och fruktigt kaffe med sötsyrliga toner av blommor och tropisk frukt. Mellanrostad med intensitet 6/10. Kaffeblandningen Lavazza ¡Tierra! For Planet består av arabicabönor som är odlade på UTZ- och EU-ekologiskt certifierade gårdar i Afrika, Central- och Sydamerika.Kaffebönorna kan användas både för brygg och espresso och passar dig som använder en helautomatiska espressomaskin eller kaffekvarn. Öppnad förpackning förvaras svalt och torrt.
  • Ekologiska kaffebönor Löfbergs Ethiopian Sidamo Fairtrade, 500 g

    Ekologiska kaffebönor Löfbergs Ethiopian Sidamo Fairtrade, 500 g
    "Löfbergs Ethiopian Sidamo" är en utsökt blandning av etiopiska kaffebönor som kännetecknas av en intensiv arom av citrusfrukter, komplexa kryddnoter och en uppfriskande syrlighet som kronan på verket.   Fairtrade- och ekologiskt certifierad.Ingredienser: rostade ekologiska kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras på en sval plats, borta från direkt solljus.
  • Arvid Nordquist Kaffe Amigas Mörkrost Hela Bönor 450g

    Arvid Nordquist Kaffe Amigas Mörkrost Hela Bönor 450g
    Arvid Nordquist Kaffe Amigas Hela Bönor produceras på bönor från odlingar som drivs av kvinnor. Att involvera kvinnor i ekonomin är en viktig del i kampen mot fattigdom och Arvid Nordquist stödjer dessa kvinnliga odlare långsiktigt.Arvid Nordquist Kaffe Amigas är en kraftig, men balanserad mörkrost med toner av choklad och citrus. Samtliga bönor är ekologiska, Fairtrade, klimatkompenserade samt har rostats fossilfritt.Mörkrost (rostning 8/10)
  • Gevalia Capsules Lungo 6 Classico - 10 pcs

    Gevalia Capsules Lungo 6 Classico - 10 pcs
    Omsorgsfullt rostade kaffebönor med karaktär och välbalanserad smak är Gevalias recept för ett riktigt gott kaffe och en stunds njutning på egen hand eller i trevligt sällskap. Gevalias Lungo Classico är välsmakande med fräsch karaktär, lätt kryddig och med träliknande noter. - Intensitet 6 - Gevalias aluminiumkapslar är kompatibla med kaffemaskiner från Nespresso®* - Gevalias aluminiumkapslar är återvinningsbara och sorteras med fördel som aluminiumavfall. - Gevalia er stolt over å være en del av JDE Peet's Common Grounds-program, der vi jobber målrettet for å positivt påvirke mennesker og planeten vår. - Förvaras torrt och svalt. *Varumärket tillhör en tredje part utan anknytning till JACOBS DOUWE EGBERTS
  • Lavazza CREMA E AROMA - coffee beans - arabica robusta - 1 kg

    Lavazza CREMA E AROMA - coffee beans - arabica robusta - 1 kg
    Kaffebönor, arabica, robusta, 1 kg
  • Kaffe Arvid Nordquist Kahawa Tembo hela bönor 6x750g/kt

    Kaffe Arvid Nordquist Kahawa Tembo hela bönor 6x750g/kt
    HELA BÖNOR. Arvid Nordquist Kahawa Tembo bjuder på en generösa och djupa toner av svarta vinbär och inslag av fudge. 6 påsar á 750g per kartong. Begränsad returrätt
  • Kaffebönor Lavazza Qualità Oro, 1 kg

    Kaffebönor Lavazza Qualità Oro, 1 kg
    Ända sedan 1956 har "Lavazza Qualità Oro" varit symbolen för italiensk kaffe av högsta kvalitet. Denna unika blandning kombinerar sex premium arabicasorter från Central- och Sydamerika, vilket skapar en mjuk, doftande symfoni av smaker. Med sin medelrost och förfinade toner av blommor och frukt, levererar den en sammetslen textur, en rik arom och en verkligt tidlös kaffeupplevelse. Perfekt att njuta av svart eller som bas för en krämig latte!Sammansättning: 100% arabicaRostningsgrad: MediumIntensitet: 5/10Smakprofil: Mjuk och aromatiskAromatiska toner: Blommor, fruktUtseende: Mörk färg, sammetslen texturBryggmetoder: Helautomatisk kaffemaskin; efter malning: mokabryggare, kaffepress, filterkaffebryggare, espressomaskinPerfekt för: Svart kaffe, latteIngredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: efter öppning, förvara på en sval och torr plats för att bevara färskheten.
  • Amabile 250g Malet

    Amabile 250g Malet
    BRYGGKAFFE, kraftig mörkrost Amabile bryggkaffe ger ett fylligt kaffe med söta toner av grädde och mild choklad. 100 % ekologiskt kaffe. Gör läskande iskaffe av Amabile bryggkaffe under sommaren och njut av det varmt under vintern. Amabile är ett kaffe som älskas av alla, oavsett tillfälle.
  • Högre Makter – Specialkaffe från himmelska höjder #9 DJUPROTAD SVARTVINBÄRSKENYAN - Hela bönor

    Högre Makter – Specialkaffe från himmelska höjder #9 DJUPROTAD SVARTVINBÄRSKENYAN - Hela bönor
    Högre Makter är det femte kaffet som fullbordar Kaffemissionärens Frälsarkollektion. Medan de första fyra sorterna finns året om är Högre Makter tillfälliga gästspel från kaffevärldens alla hörn. Gemensamt är att kvaliteten sticker ut lite extra och att bönorna är odlade på särskilt hög höjd, därav namnet: Högre Makter– specialkaffe från himmelska höjder. Varje nytt kaffe i serien Högre Makter säljs endast under en begränsad period och i en högst begränsad upplaga. #9 kommer från Kenya och smaken påminner om hemmagjord svartvinbärssaft! 250g, hela bönor/maletVad har de finaste vinerna, de ståtligaste ekarna och de vackraste kristallerna gemensamt? De har alla tiden på sin sida. Samma sak gäller världens mest fascinerande kaffesorter. Högre makter är en hyllning till naturens egna, fulländade rytm. Kaffet är odlat i utmärkande högt belägna regioner där kaffebären växer särskilt långsamt och därför utvecklar komplexa smaker som kan få vem som helst att häpna, förutsatt att vi sätter oss ner och ger kaffet vår fulla uppmärksamhet.  Högre Makter # 9 – DJUPROTAD SVARTVINBÄRSKENYANSVARTVINBÄR | DJUP | KÖRSBÄRSSÖTAtt släppa en ny Högre Makter är alltid en högtidsstund för mig – precis som att dricka det. Nummer 9 i ordningen är inget undantag och jag visste omedelbart när jag provsmakade första koppen: "DET SMAKAR SVARTVINBÄR! DEN HÄR SKA VI HA!"  Kenyanskt kaffe smakar så när tonen är klassisk och kanon. Det är djupt. Och det är sött. Det är smakrikt. Det är liksom lättdrucket och avancerat på samma gång. ”Mormors svartvinbärssaft - starkt blandad”. Är ett minne som kommer till mig. Jag har på känn att Högre Makter #9 kommer att omfamnas av allt från ”glada kaffedrickare” till nördiga nördar. Jag kallar kaffet för DJUPROTAD SVARTVINBÄRSKENYAN därför att kaffet faktiskt har just de egenskaperna. De djupa rötterna är ett karaktärsdrag på dessa kaffeplantor (som bär namnen SL28, SL34 och Ruiru 11) som klarar av att suga upp vatten ur den kenyanska jorden även när vädret är torrt, vilket gör att odlarna ska slippa använda konstbevattning. Efter att kaffebären plockats för hand på någon av kooperativet New Weithaga Farmers småskaliga gårdar tas de till Kahindu factory där fruktköttet tas bort innan bönorna får ligga 12 timmar i öppna vattentankar för att jäsa. Sedan tas även den den så kallade pergaminohinnan bort innan de gröna råkaffebönorna får torka på upphöjda solbäddar. Tänk så mycket arbete som görs, för att vi ska få njuta av ett kaffe i världsklass. Brygg på ditt favoritsätt (även espresso!!!) och ge kaffet den närvaro och glädje det förtjänar. BÖNHÖRT!Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe från småskaliga jordbruk i Kahinduregionen i Wangu, Kenya. Skördat i februari 2025.Växthöjd: 1 650 - 1 850 meter över havet.Art/varietet: SL28, SL34, Ruiru 11.Processmetod: Så kallad dubbel tvättning. Torkmetod: Upphöjda torksängar. Lottstorlek: 600 kilo. Rostning: Ljust. Högre Makter # 8 (SLUTSÅLD!)– Andaktsfulla Chokladhöjdaren från Peru (Mikroupplaga, 18 påsar!)CHOKLAD | MARSIPAN | BALANSERAT Det är dags för en Högre Makter igen, den här gången är det ett på alla sätt Andaktsfullt höjdarkaffe från Peru (bönorna odlas 1 750-1 800 meter över havet i bergskedjan Anderna!) som får chansen att sola sig i den himmelska strålglansen av att vara utvalt som gästspel i Frälsarkollektionen. Det smakar - choklad! Och det är jättegott för det är BALANSERAT. Inte för syrligt, inte för sött. Fullt av smak och lätt att älska.  Jag som älskar mandel, kan inte sluta tänka på marsipanbröd när jag dricker kaffet. Historien bakom, är lika god som smaken. En familj (närmare bestämt familjen Ccoillar) odlade potatis men skördarna var dåliga och ekonomiska utbytet slutade på minus. Äldsta sonen Florentino hittade en bit djungel i höglandet och flyttade dit för att börja odla kaffe. Familjen har sedan flyttat efter och nu är de bönhörda tillsammans sedan 15 år tillbaka. Specialkaffe när det är som bäst. Passar alla bryggmetoder inklusive espresso. Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe från Rio Negro-regionen i Peru, familjejordbruk från gården Nueva Florida, skördat juli-sept 2024.Växthöjd: 1 750 - 1 800 meter över havet.Art/varietet: Typica, Caturra, Bourbon, PacheProcessmetod: Fermenterat i cementtankar i ett knappt dygn, sedan tvättat med vatten.Torkmetod: Torksängar. Lottstorlek: 2 100 kg. Rostning: Ljust till mellanrostat.  Högre Makter #7  – Balansakten från Guatemala! Mikroupplaga, 20 påsar, personligen packade och numrerade för hand. SLUTSÅLD! KARAMELL | SÖT BLODAPELSIN | BALANSERAD En del av de utvalda mikroupplagorna av Högre Makter har fått vara med för att de sticker ut och härjar fritt och för att vi ropar WOW och HEJ, av att bara känna doften eller provsmaka. Detta kaffe är annorlunda. Här snackar vi BALANSAKT. Det är fruktigt men inte för fruktigt, levande syrligt men bara aningens och inte så det tar över, det är karamelligt men inte någon godisbomb. Jag tror att producenten Filberto Pablo Pablo från Guatemala hade gillat beskrivningen. För han hör inte till de moderna high end-experimentörerna som lägger kaffet i täta tankar och fermenterar för att finna det senaste. Han gör ett gott, tvättat kaffe, utan konstigheter. Det, just det... har gett dessa bönor en plats i sällskapet som jag kallar Högre Makter - specialkaffen från himmelska höjder. I detta fall, dryga 1 600 meter över havets vatten... Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe från Huehuetenango-regionen i Guatemala, skördat i mars 2024.Växthöjd: 1 650 - 1 700 meter över havet.Art/varietet: Caturra och Bourbon.Processmetod: Tvättat/våtförädlat. Torkmetod: På ett soligt betonggolv.Lottstorlek: 315 kilo. Rostning: Ljust till mellanrostat. Högre Makter #6  – Rabarberbomben från Colombia.RABARBER | SÖT | FRUKTKOLAHerre jistanes! Rarbarberbomben från förra året är tillbaka med ny skörd. Lika god och lika galen den här gången. Vi har bara 36 påsar, så passa på medan du kan om du vill prova ett kaffe som inte liknar någonting annat. När vi rostade den första omgången så utbrast vi spontant: "Det doftar ju MER RABARBER än det doftar kaffe." Kaffet kommer från gården Finca La Ricaurte i regionen Huila i Colombia (odlat på 1 700 - 2 000 meters höjd) och har blivit en snackis bland kaffeintresserade i hela världen. Vi har köpt bara tio kilo råkaffe, så det är verkligen begränsad upplaga på denna Högre Makter. Köp hem och bjud dina vänner på en kopp kaffe de sent ska glömma! Och vänta inte för länge, då upplagan är begränsad.Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe från familjen Velez på gården Finca La Ricuarte i regionen Huila, Colombia.Typ: Caturra.Växthöjd: 1 700 - 2000 meter över havet.Process: Anaerobisk honey. Lottstorlek: 220 kg, skördeperiod januari 2023.    Högre Makter #5  – Godiskaffet från Colombia (obegränsat gott kaffe i begränsad upplaga). FRISK | TROPISK | GODIS– Vad är det för något? Likör? Flytande godis? – Det är kaffe. – Det doftar ju inte ens kaffe!? – Det är BARA kaffe. Hundra procent. Från Colombia.Oavsett om det är första gången eller femhundrafemtiofemte: Kom ihåg att lämna plats i sinnet för att FÖRUNDRAS över smakerna i koppen när du dricker ett kaffe som verkligen sticker ut. Det här kaffet från Huila i Colombia är ett utmärkande utmärkt exempel på kaffe som är ljusår bort från våra referenser kring ”ett vanligt svenskt kaffe”. Det smakar… ja, GODIS?! Sött. Friskt. Kanske lite ”Banana skids”? (Populära godisstänger på 80- och 90-talet.)El Rubi Papayo Natural, kallas kaffet från gården som en gång var en bröllopspresent till en blivande hustru. ”El Rubi” betyder rubin och det är så vackra kaffebär är när de är perfekt mogna: RUBINRÖDA. Numera bor Heiner och Johanna Lazo på gården med sina tre barn. Kaffebären är varsamt plockade för hand och torkade i solen med fruktköttet på, vilket bidrar till den exceptionellt söta och tropiskt fruktiga smaken. EL RUBI PAPAYO NATURAL, ett kaffe att njuta och förundras över. Vi rostar bara tio kilo av denna ÄDELBÖNA, så först till kvarn!Kaffet gott, allt gottViktor, grundare av Kaffemissionären Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe från gården El Rubí i regionen Acevedo, Huila, Colombia. Växthöjd: 1 600 - 1 800 meter över havet.Art/varietet: Papayo Processmetod: Torkad i solen, bärtorkad.Torkmetod: På upphöjda torkbäddar i solen (detta sker efter tvättningen).Lottstorlek: 150 kilo (februari-april 2023).Rostning: Butiksrostad på Götgatan 46.   Högre Makter #4 – Kenyanska glädjetårar (obegränsat gott kaffe i begränsad upplaga).FRUKTKOLA | JUICIG | SVARTVINBÄRDet har hänt att jag gråtit när jag druckit kenyanskt kaffe. Så mycket tycker jag om det. Så mycket kärlek har jag till detta kaffeland som jag aldrig besökt. Men min kaffesjäl har varit där många gånger. Och den jublar vid varje kärt återseende.Med den bakgrunden är det inte så konstigt att den här begränsade upplagan av Högre Makter kommer just från Kenya, precis som den första gjorde för ett par år sedan. Som så ofta i kaffevärlden går småbönderna ihop och säljer sitt kaffe tillsammans. Kibugu Farmers Cooperative Society firar nästa år 20 år och består av 1 200 medlemmar. De kommer med sitt kaffe till tvättstationen Gicherori och just den här skörden är en liten lott på 150 kilo. De små gårdarna ligger på upp mot 1 800 meters höjd och har fött fram ett kaffe som får mig att tänka på FRUKTKOLA! Fruktkola med SVARTVINBÄRSSMAK. Den vulkaniska jorden i Emburegionen är känd för att vara fet och klimatet är optimalt för kvalitetskaffe. Typiskt kenyanskt är också att kaffet påminner lite om juice i sin karaktär. Och vi snackar förstås osötad juice med stil och balans. Kort sagt älskar jag denna schyssta kenyan som bär potentialen till både glädjetårar, påtår och tretår.Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe från Gicherori Kibuku-kollektivet i Emburegionen, Kenya.Växthöjd: 1 700 - 1 800 meter över havet.Typ: SL28, SL34.Process:  Dubbeltvättat, så kallad ”double wash”.Torkmetod: På upphöjda torkbäddar i solen (detta sker efter tvättningen).Lottstorlek: 150 kilo (januari 2023).Inköpt och rostat av Gringo Nordic för Kaffemissionären.   Högre Makter #3  – Makadamiahöjdaren från Mexiko (SLUTSÅLD).MAKADAMIANÖT | VIT CHOKLAD | STJÄRNFRUKT (Här på kaffemissionären.se säljs kaffet endast som hela bönor, i butiken på Götgatan 46 i Stockholm finns även malet kaffe, så länge lagret räcker).På upp mot 1 900 meters höjd i mexikanska Montaña Alta i Guerrero-regionen odlas denna mikrolott som fått namnet "Juba". Främst kvinnor arbetar med kaffet och passande nog för Högre Makter betyder "juba" berg på det lokala språket Mempha. Kvinnorna kallar sig för "Evas" vilket syftar på skapelseberättelsens första kvinna på jorden. Och nog har de lyckats odla ett himmelskt gott kaffe! (Mer om smaken längst ner!). Den lokala agronomen Miguel Guevara driver sedan sex år tillbaka ett projekt för att främja kvaliteten på kaffet i regionen och hjälpa producenterna att nå ut till mer rättvisefokuserade och bättre betalande kaffeköpare. Kaffet säljs för tre gånger marknadspriset, vilket ger bönderna större möjlighet att utveckla sitt arbete och att upprätta en heder i sitt (bönhörda) yrke, i en del av landet som annars främst kopplats ihop med narkotikahandel. Det är en stor ära att få vara en länk i denna positiva kedja. Så, vad kan vi förvänta oss när vi brygger detta – i alla avseenden – höjdarkaffe från Mexiko? Makadamianöt! Vit choklad! Och… stjärnfrukt! Jag drack kaffet för första gången för ett år sedan, och smaken av denna speciella makadamianöten fortfarande kvar i minnet, så stark att jag nästan kan smaka den här och nu trots att jag inte har kaffet framför mig. När jag fick reda på att årets skörd håller samma kvalitet var valet enkelt: Här har vi ett kaffe värdigt att utgöra den tredje upplagan av HÖGRE MAKTER! Kaffet säljs endast under en begränsad tid i en begränsad upplaga. Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe från 33 familjejordbruk i området Montaña Alta i Guerro-regionen, Mexiko.Växthöjd: 1 500-1 900 meter över havet.Typ: Typica, bourbon.Process: Bärtorkat på upphöjda bäddar i solen. Lottstorlek: 670 kilo (skördat februari-april 2022).Inköpt och rostat av Gringo Nordic för Kaffemissionären.   Högre Makter #2  – Rabarberbomben från Colombia.RABARBER | SÖT | FRUKTKOLAHerre jistanes! Den senaste tiden har diskussionen gått varm hemma vid familjens köksbord: Vilka kaffen är egentligen de allra bästa vi har druckit? Närmare bestämt, vilka TRE kaffen toppar listan? Bakgrunden till att topplistesnacket dök upp just nu är den nya RABARBERBOMBEN från gården Finca La Ricaurte i regionen Huila i Colombia (odlat på 1 700 - 2 000 meters höjd). Jag och min sambo är överens: Vi har en ny etta! Det är det häftigaste kaffe vi druckit, alla kategorier. Vad som gör att det sticker ut, är att det sticker ut. Det är så tydligt att kaffet smakar just rabarber, trots att det förstås vare sig är rabarber eller något annat tillsatt (Hur häftigt är inte det?). Och doften sprider sig i hela köket. Köp hem och bjud dina vänner på en kopp kaffe de sent ska glömma! Och vänta inte för länge, då upplagan är begränsad.Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe från familjen Velez på gården Finca La Ricuarte i regionen Huila, Colombia.Typ: Caturra.Växthöjd: 1 700 - 2000 meter över havet.Process: Anaerobisk honey. Lottstorlek: 220 kg, skördeperiod januari 2022. Inköpt och rostat av Gringo nordic coffee roasters för Kaffemissionären.  Högre Makter #1  – Kenya Komothai (SLUTSÅLD)SVARTVINBÄR | DJUP | LÄSKANDETa en bra frisparksskytt i fotboll, en utmärkt konstnär som målar tavlor eller en känd artist som skriver låtar. Den som är sant skicklig på något kan upprepa goda resultat gång på gång. Men även för de allra bästa, så uppstår ibland resultat som sticker ut. Samma sak gäller kaffe. Kenya är känt som världens kanske främsta land när det kommer till exklusiva så kallade urspungskaffen. Jag fullkomligt älskar dem. Det är värt att påpeka att att specialkaffedrickare ibland kan uppleva lite av en startsträcka för att vänja sig vid den syrlighet som finns i bönorna från det östafrikanska landet. Men så kommer ibland en sådan här fullträff som jag anser att Kenya Komothai AB är.Det är helt enkelt ett kaffe som sticker ut med sin svartvinbärskaraktär. Jag påminns om mormors svartvinbärsgelé eller farmors svartvinbärssaft. I koppen finner vi det bästa från två världar - Kenya Komothai är både smal och bred på samma gång! Smal som i exklusivt kenyansk, bred i meningen att de flesta kan känna igen och förundras över smakprofilen. Du måste helt enkelt prova. Och eftersom vi har att göra med mikroskörd är antalet högst begränsat. (Jag har själv lagt undan några påsar för privat bruk...)Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe från 30 små familjejordbruk i området Ngewa-Komothai, i regionen Kiambu, centrala Kenya.Typ: Batian, Ruiru 11, SL28, SL34.Växthöjd: 1 600-2 000 meter över havet.Process: Tvättat, torkat i sol på upphöjda bäddar.Lottstorlek: 300 kg, skördeperiod juli 2021.Inköpt och rostat av Gringo Nordic Coffee Roasters för Kaffemissionären. 
  • Kaffebönor De'Longhi Caffe Crema, 1 kg

    Kaffebönor De'Longhi Caffe Crema, 1 kg
    Sötma, lätt syra och en hint av kola i varje kopp – perfekt för caffè crema eller americano!Denna eleganta 100 % arabicablandning erbjuder en idealisk balans mellan sötma och mjukhet, med en tydlig kropp och lång, aromatisk eftersmak. De fruktiga tonerna från etiopisk och indisk arabica möter värmen från brasilianskt kaffe och skapar ett bryggresultat som är intensivt men också sött och ihållande. För dig som uppskattar en raffinerad caffè crema eller en ren, väldoftande americano.KAFFEPROFIL- Sammansättning: 100 % arabica- Ursprung: Brasilien, Indien, Etiopien- Rostningsgrad: ljus (2/6)SMAKPROFIL- Doft: intensiv med toner av frukt och sockerrör- Smak: söt och strukturerad med långvarig intensitet- Fyllighet: medelfyllig, len och omslutande- Syra: livlig med söt och balanserad avslutning- Intensitet: 4/6 – livlig, elegant och aromatisk- Crema: hasselnötsfärgad, 2–4 mm tjock, med medelfyllig konsistensIngredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras svalt och torrt, skyddat från starkt ljus och starka dofter.
  • Lykke Kaffegårdar Snövatten Helböna 250g

    Lykke Kaffegårdar Snövatten Helböna 250g
    Snövatten är kittlande kaffe från Andernas sluttningar. Precis där bergsklimatet tar slut och möts av Amazonas tropiska djungel, med fuktig varm luft. Det kristallklara smältvattnet från de höga, snötäckta höjderna har gett platsen sitt namn – och kaffet sin smak. Här arbetar vi, alla dagar om året, på hög altitud för att odla kaffe, men framförallt hjälpa till att ta vara på våra grannars kaffebär och förädla dem till fantastiskt peruanskt kaffe.Som namnet Snövatten antyder, är det alltid ett friskt kaffe med tämligen lätt och balanserad kropp. Japp, omtyckt. Ett perfekt kaffe för finsmakaren som gillar höga höjder och storytelling. Som typ på festen med grannen, där man allt som oftast kan behöva dra storyn om namnet Agua De Nieve, för att kunna imponera stort.Ursprung: Agua de Nieve, Monombamba, PeruHöjd: 1800-2000 mSorter: Typica, Bourbon & CaturraFörädling: TvättatSmakprofil: Söt citrus och granatäpple med en munkänsla som påminner om mormors vaniljsås. 
  • Arvid Nordquist Espresso Regalo Bönor 900g

    Arvid Nordquist Espresso Regalo Bönor 900g
    Espresso Regalo har en frisk doft följt av en intensiv smak med ton av hasselnöt och en lång fruktig eftersmak med inslag av apelsin.Regalo är varsamt rostad och kombinerar den italienska traditionen med den svenska kärleken för kaffe. Regalo betyder ”gåva” eller ”present” på italienska – och det är precis vad Arvid Nordquist espresso vill ge svenska folket.
  • Kaffebönor Caprisette Professional, 250 g

    Kaffebönor Caprisette Professional, 250 g
    Denna blandning av 100 % arabicakaffebönor från Brasilien och Honduras kommer definitivt att imponera på alla som gillar subtila kaffesmaker. Dess doft påminner om körsbärskompott, medan smaken präglas av en mjuk smak av bär och frukt.***Caprisette kaffe: redan älskad av miljoner. Har du provat det ännu?Dessa unika blandningar av olika smaker har skapats för en utsökt daglig kopp kaffe och har erövrat tusentals kaffeälskares hjärtan.Sugen på en fyllig espresso eller en krämig latte? Vi har rostat kaffet på ett sätt som gör att det passar till alla dina favoritrecept. Dyk in i Caprisettes smakvärld och upptäck den du gillar bäst.Miljontals människor har redan förälskat sig i det - vi är säkra på att du också kommer att göra det!Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras på en sval plats, borta från direkt solljus.
  • Bärbar Frälsare - specialkaffe från Etiopien - Hela bönor

    Bärbar Frälsare - specialkaffe från Etiopien - Hela bönor
    BÄRIG | SÖT | VANILJHela bönor/malet kaffe 250gVissa glömmer aldrig sin första kyss. Andra minns för alltid sin första specialkaffeförälskelse: ”Det smakar ju DROTTNINGSYLT! Hur kan ett KAFFE smaka så mycket BÄR?”. Mer än ett decennium senare är jag tacksam att själv få vara med och sprida detta te-liknande kaffe från regionen Guji i Etiopien. Landet anses vara kaffets vagga och enligt legenden var det här som getaherden Kaldi upptäckte de röda bären för omkring 1 300 år sedan. Bärbar frälsare är ett bärigt kaffe att bära med sig, redo att frälsa alla som kommer i din väg.Innehåll: 100 procent spårbart specialkaffe odlat på familjejordbruk i regionen Guji, Etiopien. Omhändertaget på Gedeb tvättstation. Process: Bärtorkat.Kvalitet: Grade 1Typ: UrsprungsvarietetOdlingshöjd: 1 800-2 130 meter över havet.God i alla bryggmetoder. 
  • Specialkaffebönor Funky Beans Colombia Geisha, 200 g

    Specialkaffebönor Funky Beans Colombia Geisha, 200 g
    Tropiska toner av kiwifrukt sätter stämningen, snart att följas av doften av jasmin och den söta doften av honung som ekar i bakgrunden...Föreställ dig att du befinner dig på kaffegården El Deviso i den colombianska regionen Huila: här skulle din blick oundvikligen falla på den exotiska Geisha – en charmig nykomling, lika fascinerande som sina legendariska föregångare. En av hennes förfäder, först träffad 1931 i en etiopisk by kallad Gesha, reste hela vägen till Amerika i sökandet efter lycka och erkännande. Hennes dröm uppfylldes slutligen av hennes vackra barnbarn: 2005 fick erfarna kaffekonnässörer andlöst beundra henne under tävlingen Best of Panama. Nu väntar den colombianska kusinen till den panamanska Geisha ivrigt på din godkännande.  Ursprungsland ColombiaRegion HuilaProducent El Deviso egendomHöjd 1500 mArabicasort GeishaBearbetning TvättadRostprofil Medium / OmnirostSCA-poäng 87,5 av 100Dansar i din kopp Kiwifrukt, honung, jasminRekommenderade bryggmetoder: alla bryggmetoder, inklusive espresso. Ingredienser: rostade kaffebönor.Förvaringsförhållanden: förvaras förseglat på en mörk, torr och sval plats.
  • Lavazza Tierra Organic Hela Bönor 1kg

    Lavazza Tierra Organic Hela Bönor 1kg
    Lavazza ¡Tierra! for Planet är kaffebönor med ett urval exklusiva och hållbart odlade Arbicabönor från ekologiskt certifierade gårdar i Afrika, Sydamerika och Centralamerika. I dessa områden är  Lavazzastiftelsen närvarande och utbildar kaffeproducenter i odlingstekniker för att hantera miljöförändringar.Tierra for Planet är söt, smakrik och syrlig med toner av citrus, mandel och mjölkchoklad. Dessa kaffebönor (för både brygg och espresso) passar för din helautomatiska espressomaskin eller kaffekvarn.Tierra betyder jord och är namnet på Lavazzas mest hållbart producerade sortiment. Tierra är även namnet på Lavazzas egna globala hållbarhetsprojekt som drivs av Lavazzastiftelsen med målet att förändra och förbättra kaffeproduktionen, så att de man samarbetar med kan leva ett bra liv och att jorden som brukas sköts på ett hållbart sätt, med kommande generationer i åtanke.Ljusrostat med intensitet (6/10) Light100% ArabicaHela bönorSmaknoter: Fruity
  • Lykke Kaffegårdar Big Monday Hela Bönor 250g

    Lykke Kaffegårdar Big Monday Hela Bönor 250g
    Måndagar kan vara kämpiga, men kan också vara början på något stort, eller iallafall något gott. Som den måndagen då Lykke Kaffegårdar hittade en bortglömd gård i sluttningarna av El Salvadors högsta berg. I regionen Chalatenango, nära Honduras. En galen tanke förvandlades till en gemensam dröm, där de med sin kunskap kunde börja sprida budskapet om kvalitet och hållbarhet bland deras kaffeodlande grannar. Platsen döptes till El Pital efter bergstoppen. Den första kaffegården med Lykkes kaffefolk. En början på något riktigt gott och den första måndagen i resten av våra liv.El Pital är fantastiskt levande av blommor, fåglar och frukt. Allt man stoppar i jorden växer så det knakar. Kaffeträden växer i sydvästlig riktning runt 1900 meters höjd. Här driver Lykke ett jordbruk i harmoni med naturen, utan bekämpningsmedel eller konstgödsel. De odlar kaffeplantor av sex olika varieteter. Och avokadoträd. För att skydda träden mot sol och vind, och för solmogen avokado på smörgåsen.Big Monday är Lykkes Salvadorianska fruktkorg. Där deras egna och deras grannars fantastiska kaffe får ta plats. Kring deras kaffegård finns flera kaffeproducenter, och fler skall det bli! Så kollegorna Elvin och Orlando skuffar runt med pick-up truck på de mest svårtillgängliga bergsvägarna och knyter an fler och fler till Lykkes gemensamma projekt. De har än så länge förmånen att få arbeta med ett 15-tal för att ta detta kaffe hela vägen hem till Hökarängen. Först ut har Lykke nöjet att presentera en liten lott från Blanca Delia Calderon de Arragea och hennes gård Los Pinos. Döpt efter tallarna som omgärdar familjens hus. Blanca Delia planterade kaffe av typen Pacamara här i sin trädgård för nästan fem år sedan. Och kaffet fullkomligt stormtrivs i hennes omsorg. De för varieteten så typiskt väldiga bladen skapar som en mörkgrön matta under de väldiga tallarna och Blanca är mästerlig när hon väljer ut de röda bären.Ursprung: Chalatenango, El SalvadorProducent: Blanca Delia Calderon de ArrageaGård: Finca Los PinosHöjd: 1800 maslSort: Pacamara (pacamara)Process: Honung, massa färsk och torkad på upphöjda sängarSmakprofil: Söt karamell, grönt äpple, nougatHela kaffebönor.
  • Kaffepro Nordic Dusk - Kaffepaket: 6 x 1kg Kaffebönor - 6 x 1kg

    Kaffepro Nordic Dusk - Kaffepaket: 6 x 1kg Kaffebönor - 6 x 1kg
    Nordic Dusk - En Kraftfull Kaffeupplevelse En djup och robust kaffe med smaknoter av mörk choklad, hasselnöt och bränd karamell. Nordic Dusk är skapad för dem som söker en intensiv och djup kaffeupplevelse. Denna noggrant utvalda blandning av Arabica från Brasilien och Mexiko samt ett litet inslag av bönor från Indien framhäver en fyllig smak av mörk choklad och rostade hasselnötter med ett stänk av bränd karamell. Kaffet har en lätt rökig nyans som tillför komplexitet utan att överväldiga med bitterhet. Perfekt för dem som njuter av en kraftfull kopp kaffe med en rostad karaktär och en avrundad, aromatisk eftersmak. Kännetecken: Smaknoter: Mörk choklad, hasselnöt, bränd karamell Kropp: Fyllig och intensiv Syrighet: Lätt bitter Rostning: Mörk Ursprung: Brasilien, Mexiko, Indien Kaffeböna: Arabica med ett litet inslag av Robusta
  • Circi Silver Hela Bönor 1kg

    Circi Silver Hela Bönor 1kg
    Nyrostat premiumkaffe från Circi-rosteriet i centrala Rom. Circi Silver är en kraftfull blandning, även kallad super creama bland kaffefantaster. Av smaken ur denna blandningen lämnas inget åt slumpen. Mycket smak och en perfekt crema gör denna blandning till mångas favorit. Lämpar sig verkligen väl för din espresso.
  • Kaffebönor Charles Liégeois Kivu, 250 g

    Kaffebönor Charles Liégeois Kivu, 250 g
    Anledningen till den rika och trevliga smaken hos detta kaffe är den speciella platsen för tillväxten. I Afrika, vid gränsen mellan Kongo och Rwanda, finns Kivu-sjön. Och i närheten, på de höga platåerna, växer högkvalitativa kaffebönor varifrån Kivu-kaffet tillverkas. Höjden och det tropiska klimatet, i kombination med jordens rikedom, ger en stark och kraftfull smak på kaffet, liksom vacker uthållighet i munnen.  Inga tillsatta smaker.

Så rostar du kaffebönor

Rosta kaffebönor kan man göra hemma själv enkelt. Du kan göra det antingen direkt i en stekpanna eller i ugnen. Du behöver först och främst köpa råkaffe, orostade kaffebönor. En rejäl gjutjärnspanna ger bästa resultat om du vill rosta i panna. Se bara till att den är helt ren och inte har rester av några kryddor från gårdagens tacofärs. Tacokaffe har vi aldrig hört talas om, kanske av någon anledning som har med smak att göra.

Slå på fläkten på max, för det kommer att ryka en del. Rostar gör du sen på hög värme, nästan max. Lägg i bönorna först när pannan är het och rör om, titta, vänta, lyssna. Rör om med jämna mellanrum. Vänta aldrig längre än några sekunder mellan omrörningarna för att få en jämn rostning.

När du rostat i några minuter kommer bönorna att knastra och ge ifrån sig ljud. Då kan du sänka värmen och fortsätta röra om och rosta tills du känner dig nöjd. Kyl då ner bönorna fort genom att hälla över de till kalla metallkärl. Ha gärna två stycken så du kan slänga de mellan när kärlet har tagit upp värme. Sen är det bara att mala och brygga ditt kaffe!

Bryggare eller maskin till kaffebönor

Innan man kan få en kopp kaffe från hela kaffebönor måste de malas. Har man en helautomatisk kaffemaskin med kvarn är det bara fylla upp bönbehållaren. Använder du en kaffebryggare behöver du mala dina bönor för hand med en manuell eller elektrisk kaffekvarn först.

När man utgår från hela bönor kommer malningsgraden att påverka hur kaffet smakar i slutändan. Därför är det viktigt att komma ihåg vilken inställning man hade för just de kaffebönorna. Om du köper andra bönor med annan rostning kanske du måste justera malningen en aning för att hitta bästa aromerna.