Death Wish Coffee

Det kan tyckas lite kaxigt att ge sin produkt och varumärke namnet Death Wish Coffee! Det är svårt att hitta en korrekt mätning av koffeinhalten men olika källor anger den ligga nånstans mellan 470-600 mg koffein per kopp (250 ml). Ett tag skröt de med att vara världens starkaste kaffe men har fått flera utmanare på den fronten.

svart kaffepaket, death wish coffee

Kan man köpa Death Wish Coffee i Sverige?

Ja, det finns en liten butik i Visby på Gotland som säljer det. Eller så kan du beställa från Death Wish direkt men får då vänta cirka 2-4 veckor på sin leverans och eventuellt tillkommer tullavgift eftersom det är från ett företag utanför EU. Det går även att beställa på Amazon där flera sellers har originalet men också några spinoff-produkter från samma brand.

Death Wish Coffee kaffemugg
Kaffemugg från Death Wish Coffee

Så började det

Historian bakom Death Wish börjar någon gång under 2010 i en liten kaffebutik i Saratoga Springs i USA. Grundaren Mike Brown såg behovet hos sina trötta, halvslumrande morgonkunder att få en rejäl shot med starkt kaffe.

Ett sätt att få kaffe riktigt starkt är att öka mängden kaffe i förhållande till vatten. Du har säkert provat det själv och resultatet är ofta ett odrickbart, strävt kaffe.

Det Mike gjort är att sätta samman en unik mix av kaffebönor som oftast kommer från Indien och Peru. Det kan förekomma andra inslag eftersom kaffebönorna kan skilja sig åt från skörd till skörd. Mike och hans team smakar kontinuerligt på bönor från olika delar av världen för att behålla den starka och mustiga smaken på sitt Death Wish kaffe.

Rostningen bakom Death Wishs kaffe

För att få den intensiva smaken använder de mörkrostning. De säger själva att de har en strategisk rostningsplan som bygger på varierad tid och temperatur. Kombinationen av bönorna och rostningen är deras hemliga recept. Mer än så får man såklart inte veta.

Death Wish jobbar intensivt nu med frystorkning för att förse astronauterna på ISS med kaffet. Förhoppningen är kanske att kunna uppgradera sin slogan till att vara galaxens starkaste kaffe!

Så hur smakar världens starkaste kaffe?

Smaken anses av många vara mjuk och len, utan bitterhet och med inslag av körsbär och choklad. Låter inte så starkt det direkt. Det innehåller dock cirka dubbelt så mycket koffein som vanliga bönor.

Relaterad läsning

» Lucifer's Roast