Världens Starkaste Kaffe

Att definiera världens starkaste kaffe kan man göra på olika sätt, rostning, bitterhet eller så håller man sig till koffeinhalten. Vi har sammanställt en lista på några av världens starkaste kaffe som finns att köpa på nätet.

Black Insomnia, Världens starkaste kaffe med 1105 mg per kopp

Kaffe Koffein per kopp Handla online
Black Insomnia 1105 mg
Biohazard Coffee 928 mg
Devil Mountain Black Label Coffee 915 mg
Death Wish Coffee 700 mg
Lucifer's Roast 571 mg
Shock Coffee 440 mg
Vanligt bryggkaffe 100 mg

När vi kollat upp angivna koffeinhalter har vi försökt gå på den internationella standardvolymen 12 oz (ounces) för en kopp, vilket motsvarar en väldigt stor kopp med 33 cl. Du som dricker koffeinhaltiga drycker som energidrycker kan jämföra med såna ifall du vill.

Observera att koffeinhalt kan variera beroende på bryggmetod, dosering och andra faktorer. Mängden koffein som anges är endast en ungefärlig uppskattning baserad på tillverkarens uppgifter och kan skilja sig från verkliga värden.

Starkt kaffe vs koffeinhalt i energidrycker

De vanligaste energidrycker som vi köper här i Sverige har betydligt lägre koffeinhalt än kaffesorterna på topplistan över världens starkaste kaffesorter. En Red Bull 33 cl innehåller kring 105 mg koffein, alltså som en vanligt kopp från en vanlig kaffesort. Detsamma gäller Monster Energy men Celsius utmärker sig och har nästan det dubbla (200 mg per 355 ml burk).

Strax under Celcius finns NOCCO Focus med 180 mg koffein per 330 ml. Den drycken togs fram tillsammans med organisationen inom gaming Ninjas in Pyjamas. Frågan är vad som skulle hända om de drack en kopp med Black Insomnia och körde en match. Skulle världens starkaste kaffe bidra till att bli världens bästa e-sportare?