Reservdelar till gammal termos

Har du en gammal trotjänare till termos som du fyllt otaliga gånger med gott kaffe, varm choklad eller hetvatten för te? Innan du begraver den för gott så kan du ha sån tur att det finns reservdelar till din gamla termos, för att ge den nytt liv igen!

Tre gamla termosar bredvid varandra

Kanske är det bara locket som behöver bytas ut eller en packning som ska ersättas. Många tillverkare erbjuder dessa komponenter separat, vilket gör det möjligt för dig att enkelt reparera din termos istället för att köpa en ny.

Att byta ut en del kan vara både ekonomiskt och miljövänligt, eftersom det minskar behovet av nyproduktion och avfall. Dessutom bibehåller du den personliga anknytningen till en föremål som tjänat dig väl över åren.

Hitta rätt reservdel till rätt termos

Söker på internet efter reservdel till sin gamla termos

Innan du beställer reservdelar, är det viktigt att identifiera exakt vilken modell av termos du äger. Kontrollera termosen för någon modellbeteckning eller serienummer, som vanligtvis finns på undersidan eller baksidan.

Med denna information kan du börja med att leta i vår katalog med termosar här. Du kan också besöka tillverkarens webbplats eller kontakta deras kundservice för att få rätt reservdelar. Om du inte hittar nödvändig information online, kan ett besök i en specialbutik för köksutrustning vara till hjälp.

Att byta ut reservdelen själv

Att byta en gammal trasig del till en ny på din termos är ofta enkelt och kräver bara grundläggande verktyg som en skruvmejsel eller tänger. Många tillverkare tillhandahåller även instruktioner eller videor som visar hur du byter ut specifika delar, vilket gör det lättare att utföra reparationen korrekt.

Genom att följa dessa steg kan din älskade termos fortsätta hålla dina drycker varma eller kalla under många fler år.

Häller kaffe från sin gamla, lagade termos