Moccamaster i Sverige

Moccamaster är en av de mest populära kaffebryggarna i Sverige. Då vi är ett av världens mest kaffedrickande folk och med höga krav på produkter är det starkt att som Moccamaster vara så populär. Vad gör den till svenskarnas favorit?!

Moccamaster kaffebryggare med sverige symboliserat av midsommarstång

Moccamaster är inte svenskt

En del frågor om Moccamaster är svenskt men så är inte fallet. Företaget grundades för över 50 år sedan i Holland av Gerard C Smit och tillverkas idag av Technivorm. Gerard startade tillverkningen i sitt garage och målet var redan då att göra en kaffebryggare som gör världens godaste kaffe, om och om igen.

Vi svenskar har höga krav på produkter vi köper och använder. Man ska kunna lita på att de funkar i ur och skur och att de är brandsäkra, har lång garanti och att det finns reservdelar. Moccamaster tillverkas för hand fortfarande sedan starten 1969.

Flera återförsäljare av Moccamaster i Sverige

Ett kvalitetstecken på att Moccamaster lyckats på den svenska marknaden är att det finns många återförsäljare av märket. Några som vi kan rekommendera ifall du vill beställa online är:

Vår relation till Moccamaster

Här på Kungligtkaffe har vi ett samarbete med återförsäljarna av Moccamaster i Sverige, genom att visa upp vilka kaffebryggare och reservdelar som finns att beställa just nu. Du kan till exempel jämföra priset på Moccamasters kaffebryggare eller hitta extra glaskanna till din Moccamastermodell.

Vi har också gjort en del jämförelser med andra populära bryggare här i Sverige. Har du till exempel läst kampen mellan Wilfa WSP-2A Precision och Moccamaster KBGC982AO?

Sen har vi självklart en Moccamaster själva som vi brygger vårt kaffe ur. Det är svårt att starta dagen utan denna kompis i köket!