Retro termosar och termoskannor

Allt var inte bättre förr men en termos eller termoskanna i retro stil är ju riktigt snyggt! Det finns inte många tillverkare idag som gör termosar i retrostil men ett fåtal varianter har vi hittat. Du kan se våra tips här nedanför men kolla gärna också på secondhand eller tradera ifall du vill. Där kan det ibland finnas såna klassiska tv-kannor från 50-talet i flätad modell.

Våra förslag på termosar i retrostil

TV-kannan gjorde entré på 1950-talet

1950-talet var årtiondet då TV-tittandet tog fart i Sverige. TVn fick en given plats i många hem och till den följde kringprodukter som TV-soffan och TV-bänken. Till det kaffedrickande folket kom också en klassiker - TV-kannan!

TV-apparaten placerades oftast i vardagsrummet och inte i köket. Behovet av att kunna servera varmt kaffe under pågående sändning blev starkt drivande bakom framtagandet av termoskannan.

Den första riktiga klassikern av TV-kannor var den formgiven av Carl Arne Breger för Husqvarna. Den hade handtag och propp i teak medan behållaren var av plast. Denna termosdesign kan vara svår att få tag på idag förutom på loppis eller auktion. Det finns dock en del märken som satsat på att göra liknande termosar i retrostil.