Kaffefilter & kaffefilterhållare

När man ska brygga kaffe måste man ha kaffefilter. Det är genom det som det heta kaffet rinner och håller sumpen borta. Mellan varje bryggning byter man ut filtret och tar ett nytt. Det är praktiskt att ha sina filter nära till hands och det är då en kaffefilterhållare är bra att ha. Här finns hållare som kan stå på bänk eller hängas på vägg.

Kaffefilter är i de flesta fall gjort av papper som du kastar i soporna efteråt. Det sorteras som brännbart. Du behöver därför se till att ha filter hemma så att du inte går torr och blir utan ditt morgonkaffe. Om du vill undvika sopor kan du testa återanvändningsbara filter som är lite som en tät sil istället. Du kan då hälla bort sumpen, skölja ur filtret, diska det och använda det på nytt i hållaren för filter.

Kaffefiltertrattar, hållare och filterpapper

Nu följer ett avsnitt i vår guide med tips på kaffefiltertrattar, hållare och filterpapper du kan beställa online. Vi listar populära produkter, bilder och aktuella priser.

Populärt inom kaffefilter & kaffefilterhållare

 • Kaffefilter till Hamilton Beach Kaffebryggare 250 st

  Kaffefilter till Hamilton Beach Kaffebryggare 250 st
 • Kaffefilterhållare Krom 20x15 cm

  Kaffefilterhållare Krom 20x15 cm
 • Hamilton Beach Grand Gold Tone Filter 10-12

  Hamilton Beach Grand Gold Tone Filter 10-12
  Detta kaffefilter i guldton är en lite större utgåva av ett permanent kaffefilter som gör att du aldrig mer behöver köpa och byta ut pappersfilter. Du sparar både pengar och på miljön, vilket betyder att du dricker kaffe med gott samvete.
 • Kaffefilter till Hamilton Beach Kaffebryggare 250 st

  Kaffefilter till Hamilton Beach Kaffebryggare 250 st

Fler tips på kaffefilter & kaffefilterhållare

 • AeroPress S-filter Papper 350 st

  AeroPress S-filter Papper 350 st
  Extra filter till Aeropress, innehåller 350 st.
 • MOCCAMASTER Kaffefilter 100 st No 4

  MOCCAMASTER Kaffefilter 100 st No 4
 • Kaffefilter 437/152mm 500/FP

  Kaffefilter 437/152mm 500/FP
 • Jonas of Sweden Kaffefilterhållare Rostfritt Stål

  Jonas of Sweden Kaffefilterhållare Rostfritt Stål
  Kaffefilterhållare passande filter 1x4
 • Melitta Kaffefilter 1x4/80 Gourmet intense

  Melitta Kaffefilter 1x4/80 Gourmet intense
  Melitta Gourmet Intense kaffefilter har tre olika aromzoner som ger en optimal utveckling av aromen. Oavsett hur många koppar du brygger så får du en förhöjd smakupplevelse. Kaffefiltren är märkta med Svanen- och FSC (Forest Stewardshop Council). De har även Melittas egna hållbarhetsmärkning Mission Eco & Care. Specifikationer:- 80 stycken- Svanen- FSC-, och Mission Eco & Care märkning.- Tre aromzoner 
 • Kaffe filter oblekt 1x4 brun 200/FP

  Kaffe filter oblekt 1x4 brun 200/FP
 • Melitta Kaffefilter 102/80

  Melitta Kaffefilter 102/80
  Tack vare de små hålen i filtret bryggs kaffet med en perfekt hastighet och all arom följer med ner i koppen. Inget lim eller andra bindmedel har använts till dessa filter och de är både Svanen- och FSC-märkta. De har även Melittas egna hållbarhetsmärkning Eco & Care som tar hänsyn till både miljömässiga och sociala faktorer. Specifikationer:- 80 stycken- Svanen- och FSC-märkta samt Eco & Care.
 • Kalita Wave 185 Filtertratt Keramik

  Kalita Wave 185 Filtertratt Keramik
  Brygg en god kopp kaffe direkt i koppen. Placera din Kalita filtertratt på koppen, sätt i ett kaffefilter som du fyller med kaffe, mellan 26-45 gram. Häll sedan varmt vatten över tratten långsamt och se hur ditt kaffe börjar bryggas.  Filtertratten kan diskas i maskin.  OBS: Filter ingår ej.  Köp kaffefilter här.  
 • ABENA Kaffefilter Brew matic, 110mm

  ABENA Kaffefilter Brew matic, 110mm
  Kaffe och kaffefilter, det som aldrig får ta slut.Kaffefilter (urnfilter) som är livsmedelsgodkänd och svanenmärkt.Storlek: 250/110Färg: Blekt/vitSvanen: Licensnummer 40470004
 • Kaffefilter Pyramid 202 100/FP

  Kaffefilter Pyramid 202 100/FP
 • Hamilton Beach Small Gold Tone kaffefilter

  Hamilton Beach Small Gold Tone kaffefilter
  Detta kaffefilter i guldton är ett permanent filter som gör att du slipper köpa pappersfilter till din kaffebryggare. Du sparar både pengar och på miljön, vilket innebär att du dricker kaffe med gott samvete. Filtret passar utmärkt till bryggare med 8-10 koppars kapacitet och är oerhört enkelt att rengöra.
 • Filter Brewmatic oblekt 90mm 4x250st/fp

  Filter Brewmatic oblekt 90mm 4x250st/fp
  Veckade kaffefilter tillverkade av oblekt papper. 4x250st per förpackning. Diameter bottenplatta: 90mm
 • Kalita Wave 155 Kaffefilter 100 st

  Kalita Wave 155 Kaffefilter 100 st
  Brygg gott kaffe med kaffefilter från Kalita. Kaffefilterna passar till Kalita Wave 155.   Köp till Kalite Wave 155 här.  
 • Kaffefilter Pyramid 202

  Kaffefilter Pyramid 202
  Kaffe och kaffefilter, det som aldrig får ta slut.Av oblekt papper.Storlek: 202
 • Melitta Kaffefilter 1x4/80 Gourmet mild

  Melitta Kaffefilter 1x4/80 Gourmet mild
  Med Melittas Gourmet Mild får du en förhöjd smakupplevelse varje gång på grund av de tre aromzonerna. Filtren är märkta med Svanen-, FSC (Forest Stewardship Council) och Mission Eco & Care vilket är Melittas egna hållbarhetsmärkning. Specifikationer:- 80 stycken- Tre aromzoner- Märkt med Svanen, FSC samt Mission Eco & Care
 • Kalita Wave 155 Filtertratt Stål

  Kalita Wave 155 Filtertratt Stål
  Brygg en perfekt kopp kaffe varje gång med Kalitas filtertratt. Placera tratten direkt över din kopp, lägg i ett filter och fyll med ungefär 18 till 24 gram kaffe, sen häller du varmt vatten långsamt över filtret och så börjar ditt kaffe bryggas.  Det perfekta sättet att brygga en kopp kaffe på.   OBS: Kaffefilter ingår ej, går att köpa till här.   Material: Rostfritt stål. Kan diskas i maskin.  
 • Melitta Kaffefilter 202 Pyramidfilter

  Melitta Kaffefilter 202 Pyramidfilter
  Melittas kaffefilter är tillverkade av nordisk pappersmassa. Tack vare de små hålen (aromöppningarna) bryggs kaffet med perfekt hastighet och all arom hamnar i koppen. Filtren innehåller inga returfibrer och präglas mekaniskt så inget lim eller annat bindmedel används. För miljöns bästa är filtren Svanenmärkta. Specifikationer:- Pyramidfilter- Svanenmärkning- 100 stycken 
 • Kaffefilter 535/203mm 500/FP

  Kaffefilter 535/203mm 500/FP
 • GEFU Kaffefilter porslin storlek 4

  GEFU Kaffefilter porslin storlek 4
  Brygg en kanna perfekt kaffe med det här kaffefiltret i porslin från GEFU. Det placeras enkelt ovanpå kannan och därefter sätts det i ett filter av papper. Malt kaffe hälls i och vattnet hälls över kaffet så får du möjlighet att själv bestämma hur mycket kaffet ska dra och därmed får du en god kopp kaffe efter din smak varje gång.
 • Kaffefilter 400/110mm 500/FP

  Kaffefilter 400/110mm 500/FP
 • Moccamaster Runda Kaffefilter 110 mm 100 st

  Moccamaster Runda Kaffefilter 110 mm 100 st
  Runda kaffefilter från Moccamaster. Vita kaffefilter för att påverka smaken så lite som möjligt. Blekta med ett miljövänligt blekmedel. 110 mm i diameter. Ett paket innehåller 100 stycken. Passar bara till stora Moccamaster Kaffebryggare som brygger 1,8 l.
 • Melitta Kaffefilter 101/40

  Melitta Kaffefilter 101/40
  Melitta original kaffefilter har små hål som gör att kaffet bryggs med perfekt hastighet och all arom följer med ner i koppen medans bitterämnena stannar i filtret. Filtren är Svanen- och SFC-märkta. Inget lim eller andra bindmedel har använts. Specifikationer:- Originalfilter- 40 stycken - Svanen- och FSC-märkta (Forest Stewardship Council).
 • Kaffefilter 250/84 1000/FP

  Kaffefilter 250/84 1000/FP
 • Kaffefilterhållare Krom 20x15 cm

  Kaffefilterhållare Krom 20x15 cm
 • GEFU GEFU Återanvändbart kaffefilter strl. 4

  GEFU GEFU Återanvändbart kaffefilter strl. 4
  Brygg en läcker kanna kaffe på ett hållbart sätt med ett återanvändbart kaffefilter från GEFU. Filtret är tillverkat i rostfritt stål och plast, och kan användas i de flesta kaffemaskiner. Kaffefiltret ger ett gott färskbryggt kaffe med den välkända aromen som kommer vid användning av kaffefilter i papper - om inte bättre. Filtret har en mikrofiberstruktur så du är garanterad en perfekt kopp kaffe. Vid återanvändning tar filtret från den integrerade remmen och diskas i handen eller ännu lättare - i diskmaskinen.
 • Kaffefilter Brew matic, 110mm 250/FP

  Kaffefilter Brew matic, 110mm 250/FP
 • Kaffefilter 1x4

  Kaffefilter 1x4
  Kaffe och kaffefilter, det som aldrig får ta slut.Kaffefilter i storlek 1x4.100/FP
 • Kaffefilter Brew matic, 90mm 250/FP

  Kaffefilter Brew matic, 90mm 250/FP
 • Filter Brewmatic oblekt 110mm 4x250st/fp

  Filter Brewmatic oblekt 110mm 4x250st/fp
  Veckade kaffefilter tillverkade av oblekt papper. 4x250st per förpackning. Diameter bottenplatta: 1100mm
 • Moccamaster Kaffefilter storlek 1x4 100 st

  Moccamaster Kaffefilter storlek 1x4 100 st
  Ett paket med vita kaffefilter i storlek 1x4 från Moccamaster. Filterna har blekts med miljöofarliga blekmedel. Fördelen med vita kaffefilter är att det inte påverkar smaken på samma sätt som färgade filter. Ett paket innehåller 100 st kaffefilter.Dessa kaffefilter passar till alla Moccamaster Kaffebryggare förutom Cup One-bryggarna, för filter till Cup One klicka här!
 • Vintage - Kaffefilter i Koppar

  Vintage - Kaffefilter i Koppar
  Kaffefilter i koppar med mässingsdetaljer.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Solstickan - Burk för kaffefilter Vit

  Solstickan - Burk för kaffefilter Vit
  Plåtburk för kaffefilter med avbildning av den klassiska Solstickanpojken som formgavs av Einar Nerman år 1936. Storleken passar är framtagen för kaffefilter (104- samt 1x4-storlekar) men passar även perfekt för förvaring av till exempel servetter eller annan småförvaring.
 • Flex kaffefilterhållare Svart

  Flex kaffefilterhållare Svart
 • Kaffefilter 360/110mm 500/FP

  Kaffefilter 360/110mm 500/FP
 • Kaffefilter 250/84

  Kaffefilter 250/84
  Kaffe och kaffefilter, det som aldrig får ta slut.Kaffefilter (urnfilter) som är livsmedelsgodkänd250/84
 • Scan Filter Kaffefilter 360/110mm

  Scan Filter Kaffefilter 360/110mm
  Kaffe och kaffefilter, det som aldrig får ta slut.Urnfilter av papperskvalitet 45 g/m2. Mått 360/110 mm.Svanen: Licensnummer 30470005
 • Filter Melitta Pyramid202 100f

  Filter Melitta Pyramid202 100f
 • Kinto SCS-02-SF stainless filter 2cups

  Kinto SCS-02-SF stainless filter 2cups
  Brygg kaffe på ett smart och gott sätt med produkter från japanska Kinto! Det här kaffefiltret i rostfritt stål är en del av den hänförande serien Slow Coffee Style, där fokus ligger på att koka kaffe från grunden utan maskiner. Med detta filter kan du brygga 2 koppar kaffe, och det passar perfekt till kannan och porslinsbryggaren i samma serie. Filtret tål maskindisk, vilket underlättar för dig. Dessutom kan många produkter i Slow Coffee Style-serien staplas, vilket gör att du sparar plats.  Specifikationer:- Filter i rostfritt stål.- Passar för 2 koppar kaffe. - Tål maskindisk.- Enkel att förvara. 
 • ABENA Kaffefilter Brew matic, 90mm

  ABENA Kaffefilter Brew matic, 90mm
  Kaffe och kaffefilter, det som aldrig får ta slut.Kaffefilter (urnfilter) som är livsmedelsgodkänd och svanenmärkt.Storlek: 250/90mmFärg: OblektSvanen: Licensnummer 40470004
 • Chemex 100 Kaffefilter

  Chemex 100 Kaffefilter
  Med det rätta kaffefiltret kan du brygga en fantastisk kopp kaffe. Chemex kaffefilter passar till Chemex 10 koppar. Antal: 100 st.
 • Melitta Kaffefilter 98504

  Melitta Kaffefilter 98504
  Upptäck ditt kaffes fullständiga utsökta aromer med Melitta kaffefilter Gourmet. Var och en av de tre aromzonerna ger tillsammans en optimal utveckling av aromen. På detta sä
 • Filter miljövänligt 1x4 200st/fp

  Filter miljövänligt 1x4 200st/fp
  Kaffefilter tillverkat av oblekt papper. 200st per förpackning. Storlek: 1x4
 • Kaffefilter 1x4 oblekt

  Kaffefilter 1x4 oblekt
  200 st kaffefilter i storleken 1x4. För en optimal kaffebryggning.Av oblekt papper.Svanen: Licensnummer 30470005
 • Kaffefilter 1x4 oblekt 100/FP

  Kaffefilter 1x4 oblekt 100/FP
 • Singles kaffefilter Black

  Singles kaffefilter Black
 • Kaffefilter Brew matic, 90mm

  Kaffefilter Brew matic, 90mm
  Runda, oblekta kaffefilter som passar Brew matic (90mm).Av oblekt papper.Svanen: Licensnummer 30470005
 • Pour over kaffefilter PO1B-4

  Pour over kaffefilter PO1B-4
 • Singles kaffefilter Mud

  Singles kaffefilter Mud
 • Melitta Kaffefilter 1x4/80 Natura

  Melitta Kaffefilter 1x4/80 Natura
  Kaffefilter tillverkade av nordisk pappersmassa utan returfiber. Kanterna är mekaniskt präglade så de innehåller inget lim eller andra bindmedel. De små, små hålen gör att kaffet bryggs i en perfekt hastighet och all arom följer med ner i koppen. De vita filtren görs genom syreblekning. Specifikationer:- Vita kaffefilter- 80 stycken- Svanenmärkning
 • Moccamaster Kaffefilter storlek 1x1 80 st

  Moccamaster Kaffefilter storlek 1x1 80 st
  Ett paket med kaffefilter i storlek 1x1 från Moccamaster. Kaffefilter är en oerhört viktig del i bryggprocessen och kan ha stor påverkan på smaken. Filterna har blekts med ett helt miljövänligt blekningsmedel. Paketet innehåller 80 st kaffefilter. Dessa kaffefilter passar enbart till Moccamaster Kaffebryggare CUP ONE!

3 tips istället för kaffefilter när du har slut

Att gå torr på kaffefilter kan det vara starten på en riktigt dålig dag. När du har slut kan du använda något av dessa 3 tips istället för kaffefilter.

 • Hushållspapper
 • Bomullsduk (kökshandduk)
 • Strumpa

4 andra smarta användningsområden för kaffefilter

Man kan använda filtren till annat än att koka kaffe. Eftersom papperet är så tunt lämpar de sig utmärkt till att pyssla med.

Pyssla en fin blomma

Något som blir oerhört vackert är om man gör rosor eller blommor av filtrena. Då är det bäst att man använder vita filter för att sen kunna måla de i blommans färg.

Börja med att klippa blombladen i filtrets överkant. Ta sen bort perforeringen i ena kanten och nertill. Vik upp filtret till en solfjäder och rulla sen ihop till en blomma. Det kräver lite träning men det går alltid att börja om ifall rullningen inte blir bra. Med lite grön ståltråd kan man forma själken och göra blomman stabil.

Det är svårt att beskriva hur man gör i text. Vill du veta mer om hur man pysslar en fin pappersblomma tipsar vi om Hemma med Helenas blogg hos Sköna Hem. Där finns bra bilder som förklarar hur man gör.

Dra ur överskott av fett ur mat

Om man vill få bort överskott fett när man lagar mat kan man använda filterpapper. Uppsugningsförmågan är bra och papperet släpper inte ifrån sig fibrer. Det gör att de lämpar sig väldigt bra för att t.ex. lägga bacon eller friterad mat på för att bli av med överskott fett. En del använder de som underlägg när man lagar mat i mikron.

Få bort dålig lukt ur kylskåpet

Bakpulver kan suga åt sig dålig lukt och ett gammalt husmorsknep är att ställa in en bakpulversburk. Du behöver dock inte slösa en hel burk utan gör så här istället.

Ta 2-3 matskedar bakpulver och sätt ner det i botten av ett kaffefilter. Förslut med ett gummiband eller tejp och lägg in i kylskåpet.

Ta bort stearin från tyg

Det här kanske är det bästa tipset av de alla. Om du fått stearin på dina kläder kan det vara klurigt att bli av med. Tvätta i tvättmaskinen funkar inte så bra. Skrapa först bort så mycket som möjligt med en bordskniv. Lägg ett kaffefilter under och över tyget.

Stryk sedan med ett strykjärn på låg värme. Stearinet smälter och sugs upp av filtret. Flytta runt filtrena tills du sugit upp all stearin. Sen tvättar du plagget som vanligt.

ilead