Kaffefilter & kaffefilterhållare

När du ska brygga kaffe måste du ha ett kaffefilter. Det är genom det som det heta kaffet rinner och håller sumpen borta. Mellan varje bryggning byter du ut filtret och tar ett nytt. Det är praktiskt att ha dina filter nära till hands i en kaffefilterhållare. Det finns hållare som kan stå på bänken eller hängas på väggen.

Kaffefiltertrattar, hållare och filterpapper

Nu följer ett avsnitt i vår guide med tips på kaffefiltertrattar, hållare och filterpapper du kan beställa online. Vi listar populära produkter, bilder och aktuella priser.

Populärt inom kaffefilter & kaffefilterhållare

 • GEFU GEFU Återanvändbart kaffefilter strl. 4

  GEFU GEFU Återanvändbart kaffefilter strl. 4
  Brygg en läcker kanna kaffe på ett hållbart sätt med ett återanvändbart kaffefilter från GEFU. Filtret är tillverkat i rostfritt stål och plast, och kan användas i de flesta kaffemaskiner. Kaffefiltret ger ett gott färskbryggt kaffe med den välkända aromen som kommer vid användning av kaffefilter i papper - om inte bättre. Filtret har en mikrofiberstruktur så du är garanterad en perfekt kopp kaffe. Vid återanvändning tar filtret från den integrerade remmen och diskas i handen eller ännu lättare - i diskmaskinen.
 • Moccamaster Kaffefilter storlek 1x1 80 st

  Moccamaster Kaffefilter storlek 1x1 80 st
  Ett paket med kaffefilter i storlek 1x1 från Moccamaster. Kaffefilter är en oerhört viktig del i bryggprocessen och kan ha stor påverkan på smaken. Filterna har blekts med ett helt miljövänligt blekningsmedel. Paketet innehåller 80 st kaffefilter. Dessa kaffefilter passar enbart till Moccamaster Kaffebryggare CUP ONE!
 • GEFU Kaffefilter porslin storlek 4

  GEFU Kaffefilter porslin storlek 4
  Brygg en kanna perfekt kaffe med det här kaffefiltret i porslin från GEFU. Det placeras enkelt ovanpå kannan och därefter sätts det i ett filter av papper. Malt kaffe hälls i och vattnet hälls över kaffet så får du möjlighet att själv bestämma hur mycket kaffet ska dra och därmed får du en god kopp kaffe efter din smak varje gång.
 • Jonas of Sweden Kaffefilterhållare Rostfritt Stål

  Jonas of Sweden Kaffefilterhållare Rostfritt Stål
  Kaffefilterhållare passande filter 1x4

Fler tips på kaffefilter & kaffefilterhållare

 • Kalita Wave 155 Filtertratt Glas

  Kalita Wave 155 Filtertratt Glas
  Filtertratt från Kalita som du placerar direkt på koppen. Placera ett filter i tratten och fyll på med ungefär 18 till 24 gram kaffe, sen häller du långsamt över det varma vattnet. Njut av en perfekt bryggd kopp kaffe varje gång.  OBS: Filter ingår ej, går att köpa till här.  Kan diskas i maskin.  
 • Melitta Kaffefilter 100/40

  Melitta Kaffefilter 100/40
  Melitta original kaffefilter som tillverkats av nordisk pappersmassa. Kanterna har präglats mekaniskt så inget lim eller bindmedel har använts. Filtren är Svanen- och FSC-märkta. Melitta original filter har små hål vilket gör att kaffet bryggs i en perfekt hastighet så att aromen följer med ner i koppen medans bitterämnena stannar kvar. Specifikationer:- 40 stycken
 • Moccamaster Kaffefilter ø11cm

  Moccamaster Kaffefilter ø11cm
  Kvalitativt skålfilter som passar Moccamaster (Ø11cm)De mest renodlade aromerna får man genom att använda friskt vatten och pappersfilter med hög kvalitet som inte avger någon smak i kaffet under bryggningen. Att brygga kaffe genom filter är det mest hälsosamma sättet att tillaga kaffe, eftersom de föreningar som påverkar kolesterolet blir kvar i filtret. Filtret kan dock ha stor inverkan på kaffets smak.Passar för kaffebryggare i Moccamaster CD Grand AO 1,8 liter.
 • Kaffefilter MOCCAMASTER 1x4 100/fp

  Kaffefilter MOCCAMASTER 1x4 100/fp
 • Smeg Vattenfilter till kaffemaskin

  Smeg Vattenfilter till kaffemaskin
  Smegs vattenfilter är kompatibelt med den manuella espressomaskinen ECF01 och den helautomatiska espressomaskinen BCC01/02/03. Vattenfiltret installeras i kaffemaskinens vattenbehållare som då kommer öka livslängden på kaffemaskinen samtidigt som vattnet blir mjukt och optimalt för kaffe.Vattenfiltret filtrerar bort koppar, klor, kalk, bly, aluminium och minskar missfärgningar. En låg halt av kalk kommer att förbättra prestandan långsiktigt. Bättre vattenkvalité framhäver kaffesmaken bättre samtidigt som aromen bevaras. Filtrets livslängd är 2 månader vid dagligt brukOm kaffemaskinen (med vattenfilter installerat) står oanvänd är livslängden 3 veckor
 • Kalita Wave 185 Kaffefilter 100 st

  Kalita Wave 185 Kaffefilter 100 st
  Karateristiskt vågiga kaffefilter som passar Kalita Wave 185.
 • Kaffefilter Miljö Rund, 90mm, 1000/fp

  Kaffefilter Miljö Rund, 90mm, 1000/fp
 • Martinex - Trädkrona Burk för kaffefilter 15,5 cm Flerfärgad

  Martinex - Trädkrona Burk för kaffefilter 15,5 cm Flerfärgad
  Upptäck Trädkrona Kaffefilterburk, 15,5 cm, där de välbekanta Muminfigurerna försiktigt kikar fram bland djungelns trädtoppar! Förvara dina kaffefilter i denna praktiska burk med lock i plåt. Tove Janssons ikoniska figurer väcker en unik blandning av äventyr och hemtrevnad som berör människor i alla åldrar.
 • Kaffefilter Brew matic, 110mm 250/fp

  Kaffefilter Brew matic, 110mm 250/fp
 • Melitta Kaffefilter 1x6/40

  Melitta Kaffefilter 1x6/40
  Melittas kaffefilter är gjorda av nordisk pappersmassa och innehåller inga returfibrer. Små små hål (aromöppningar) gör att kaffet bryggs med en perfekt hastighet och all arom följer med ner i koppen. Kaffefiltren är både Svanen- och FSC-märkta. Specifikationer:- Svanen- och FSC-märkta- 40 stycken- Nordisk pappersmassa
 • Filter Brewmatic oblekt 110mm 250st/fp

  Filter Brewmatic oblekt 110mm 250st/fp
  Veckade kaffefilter tillverkade av oblekt papper. 250st per förpackning. Diameter bottenplatta: 1100mm
 • Melitta Kaffefilter 102/80 Vit

  Melitta Kaffefilter 102/80 Vit
  Kaffefilter tillverkade av nordisk pappersmassa. De vita filtren görs genom syrablekning och har små små hål som gör att kaffet bryggs med en perfekt hastighet. Kaffefiltren är Svanen- och FSC-märkta och har även Melittas egna hållbarhetsmärkning Eco & Care. Specifikationer:- 80 stycken- Märkta med Svanen-, FSC- och Eco & Care- Vita filter 
 • Kaffefilter 1X6 oblekta 40/fp

  Kaffefilter 1X6 oblekta 40/fp
 • ABENA Kaffefilter Brew matic, 110mm

  ABENA Kaffefilter Brew matic, 110mm
  Kaffe och kaffefilter, det som aldrig får ta slut.Kaffefilter (urnfilter) som är livsmedelsgodkänd och svanenmärkt.Storlek: 250/110Svanen: Licensnummer 40470004
 • Kaffefilter 90mm 1000st/fp

  Kaffefilter 90mm 1000st/fp
  Engångsfilter 90mm. 1000st per förpackning.
 • Chemex 100 Kaffefilter för FP-2

  Chemex 100 Kaffefilter för FP-2
  Ge dig själv nöjet att njuta av en god kopp kaffe. Med Chemex kaffefilter kommer du att skapa en fantastisk smak som du kan njuta av länge. I förpackningen får du 100 st filter och passar till Chemex kaffebryggare som kan göra mellan 1-3 koppar.  
 • Kaffefilter oblekt 1x4 brun 200/fp

  Kaffefilter oblekt 1x4 brun 200/fp
 • Kaffefilter MOCCAMASTER Ø11cm 1000/fp

  Kaffefilter MOCCAMASTER Ø11cm 1000/fp
 • AeroPress Återanvändbart kaffefilter, rostfritt stål

  AeroPress Återanvändbart kaffefilter, rostfritt stål
  Med AeroPress kaffefilter i rostfritt stål är du bara ett tryck bort från ett ännu fylligare kaffe. Filtret håller sumpen borta från din kopp, samtidigt som det släpper igenom kaffets smakrika oljor för ett riktigt gott resultat. Filtret kan användas om och om igen och tål maskindisk.
 • Hario Papir Filter 1 Cup 100 stk.

  Hario Papir Filter 1 Cup 100 stk.
  Pappersfilter från Hario som är perfekt till din V60 dripper. Dessa kaffefilter är konformade vilket är bra för flera anledningar. Bland annat så blir lufttillströmningen under bryggningen bättre vilket tillsammans räfflorna på insidan av V60 ger ett optimalt resultat. Om du blöter filtret med varmt vatten innan du sätter i det i din V60 slipper du få en bismak av papper i ditt kaffe. Dessa filter kommer i en förpackning med 100 stycken och passar till din V60 dripper 1 cup.Specifikationer:- Passar till V60 Dripper 1 cup- Pappersfilter- 100 stycken
 • Kaffefilter 523 Coffee Queen, 500st/fp

  Kaffefilter 523 Coffee Queen, 500st/fp
 • BioPak Kaffefilter oblekt 1x4 brun

  BioPak Kaffefilter oblekt 1x4 brun
  För en optimal kaffebryggningVåra hållbara kaffefilter är certifierade enligt den nordiska miljömärkningen Svanen och finns i olika storlekar som passar marknadens vanligaste kaffebryggare.Antal: 200/fpStorlek: 1x4Svanen: Licensnummer 30470005
 • Stelton Nohr filter for cold brew

  Stelton Nohr filter for cold brew
  Med Stelton Nohr filter för coldbrew är det enkelt att kallbrygga kaffe, direkt i din Nohr-kanna. Allt du behöver är att placera filtret med kaffe i kannan, och sedan låta den stå i kylen i 10-12 timmar. Du tar sedan bort filtret, och det kalla kaffet är klart för servering. Enkelt, snyggt och gott. Nohr-serien är formgiven av designern Søren Refsgaard, som ville skapa en serie för kaffeentusiasten som längtar efter den ultimata smakupplevelsen.Kallbryggning (eller cold brew som det också kallas) är en relativt ny kaffetrend, men visste du att metoden är så gammal att den kan spåras tillbaka till 1600-talets Japan? När du gör kallbryggt kaffe så brygger du med kallt vatten under en längre tid istället för att brygga med varmt vatten. Det ger kallt kaffe med mindre beska och mer sötma än vanligt kaffe, vilket gör metoden perfekt för till exempel iskaffe och kaffeshakes.
 • Cilio Kaffefilter str. 4 plastik inkl. måleske

  Cilio Kaffefilter str. 4 plastik inkl. måleske
  Kaffefilter str. 4 plastik inkl. måleske
 • Hario V60 Pappersfilter 1-4 Koppar 100 st

  Hario V60 Pappersfilter 1-4 Koppar 100 st
  Pappersfilter till Hario Filterhållare V60. 1-4 koppars, spetsiga med endast en svets i ena sidan.Innehåller 100 st. FSC-märkta.
 • Kaffefilter Brew matic, 90mm 250/fp

  Kaffefilter Brew matic, 90mm 250/fp
 • Melitta Kaffefilter 101/40

  Melitta Kaffefilter 101/40
  Melitta original kaffefilter har små hål som gör att kaffet bryggs med perfekt hastighet och all arom följer med ner i koppen medans bitterämnena stannar i filtret. Filtren är Svanen- och SFC-märkta. Inget lim eller andra bindmedel har använts. Specifikationer:- Originalfilter- 40 stycken - Svanen- och FSC-märkta (Forest Stewardship Council).
 • Filter Melitta Pyramid 202 100st/fp

  Filter Melitta Pyramid 202 100st/fp
  Kaffefilter tillverkat av oblekt eller klorfritt papper. 100st per förpackning.
 • Melitta Kaffefilter 102/80

  Melitta Kaffefilter 102/80
  Tack vare de små hålen i filtret bryggs kaffet med en perfekt hastighet och all arom följer med ner i koppen. Inget lim eller andra bindmedel har använts till dessa filter och de är både Svanen- och FSC-märkta. De har även Melittas egna hållbarhetsmärkning Eco & Care som tar hänsyn till både miljömässiga och sociala faktorer. Specifikationer:- 80 stycken- Svanen- och FSC-märkta samt Eco & Care.
 • Kaffefilter 1x4 vit 200/fp

  Kaffefilter 1x4 vit 200/fp
 • Martinex - Mumin Misan Kaffefilterburk 16,5 cm Rosa

  Martinex - Mumin Misan Kaffefilterburk 16,5 cm Rosa
  Mumin Misan Kaffefilterburk 16,5 cm från Martinex är en perfekt burk för kaffefilter.Denna kaffefilterburk har ett vackert motiv med namnet Misan, som är Muminmammans hemhjälp. Motivet ger en charmig touch till köket och gör det roligare att förvara kaffefilter.Passar perfekt för alla Mumin-fans. Den är färgglad och livlig och kommer att sätta en leende på ditt ansikte varje gång du gör en kopp kaffe.Handdisk rekommenderas.
 • Solstickan - Burk för kaffefilter Svart/Guld

  Solstickan - Burk för kaffefilter Svart/Guld
  Burk för kaffefilter från Solstickan med avbildning av den klassiska Solstickanpojken på. Storleken är framtagen för kaffefilter (104- samt 1x4-storlekar) men passar även perfekt för förvaring av till exempel servetter eller annan småförvaring – förvaring med stil.Den klassiska Solstickepojken, som formgavs av Einar Nerman redan år 1936, är präglad på både fram- och baksida.
 • Moccamaster - Kaffefilter 100-Pack

  Moccamaster - Kaffefilter 100-Pack
 • Vintage - Kaffefilter i Koppar

  Vintage - Kaffefilter i Koppar
  Kaffefilter i koppar med mässingsdetaljer.BruksslitageProdukterna från Cervera Vintage är av sin natur älskade och välanvända och säljs därför i befintligt skick. Detta innebär att vi inte kan erbjuda öppet köp på dessa produkter, utan endast 14 dagar ångerrätt. Din produkt omfattas självklart av lagstadgad reklamationsrätt.
 • Martinex - Mumin Skogsutflykt Kaffefilterburk Rosa

  Martinex - Mumin Skogsutflykt Kaffefilterburk Rosa
  En praktisk kaffefilterburk med lock i plåt från Martinex. Välbekanta Muminfigurer tillsammans med ljusa färger skapar motivet Skogsutflykt. De olika färgerna i serien fungerar utmärkt både ensam och ihop. Handdisk rekommenderas och noggrann torkning för ett optimalt resultat. Finska Martinex är ett familjeägt företag som grundades år 1986 och som sedan dess har vuxit till att bli en av Finlands allra mest mångsidiga tillverkare och importörer av allt från hushållsartiklar och textilier till leksaker och spel. År 1992 startade de ett samarbete med Tove Jansson och Mumin-varumärket, och började redan då ta fram behändiga produkter med lekfulla Muminmotiv som designats för att kunna sprida glädje i vardagen hos både stora som små, och som har gjort det nu i över 30 år.
 • Espro - Kaffefilter 8 koppar

  Espro - Kaffefilter 8 koppar
  Tillbehör till Espro kaffepress 8 koppar.
 • Filter Brewmatic oblekt 90mm 250st/fp

  Filter Brewmatic oblekt 90mm 250st/fp
  Veckade kaffefilter tillverkade av oblekt papper. 250st per förpackning. Diameter bottenplatta: 90mm
 • Mjölksystem rengöring 250ml 8st

  Mjölksystem rengöring 250ml 8st
 • Gefu - Arabica Kaffefilter återanvändbar

  Gefu - Arabica Kaffefilter återanvändbar
  Nu behöver det inte bli panik längre därhemma när du glömt köpa hem kaffefilter. Detta återanvändbara kaffefiltret Arabia från tyska Gefu använder du om och om igen, i slutändan ett billigare alternativ, och du har det alltid hemma. När kaffestunden är över kan du bara skölja av filtret under rinnande vatten, eller köra i diskmaskinen om du vill, ett praktiskt handtag förenklar hanteringen.Ett härligt nybryggt kaffe med en perfekt arom garanteras dag för dag, tack vare filtrets mikrofilterstruktur.
 • Rig-Tig - Foodie Kaffefilter Till Kaffebryggare

  Rig-Tig - Foodie Kaffefilter Till Kaffebryggare
 • Kaffefilter 1x4 vit 200/FP

  Kaffefilter 1x4 vit 200/FP
  Kaffefilter för optimal kaffebryggning200 st kaffefilter i storleken 1x4. För en optimal kaffebryggning.Storlek: 1x4Färg: VitSvanen: Licensnummer 30470008
 • Melitta Kaffefilter 1x4/80 Gourmet intense

  Melitta Kaffefilter 1x4/80 Gourmet intense
  Melitta Gourmet Intense kaffefilter har tre olika aromzoner som ger en optimal utveckling av aromen. Oavsett hur många koppar du brygger så får du en förhöjd smakupplevelse. Kaffefiltren är märkta med Svanen- och FSC (Forest Stewardshop Council). De har även Melittas egna hållbarhetsmärkning Mission Eco & Care. Specifikationer:- 80 stycken- Svanen- FSC-, och Mission Eco & Care märkning.- Tre aromzoner 
 • MELITTA Kaffefilter 1x6 oblekta

  MELITTA Kaffefilter 1x6 oblekta
  Kaffefilter, det som aldrig får ta slut i förrådet! Tack vare det speciella AromaPor-pappret ger kaffefiltret Original 1x6 full frisättning av aromer och är dessutom extra slitstarkt.Storlek: 1x6
 • AeroPress S-filter Papper 350 st

  AeroPress S-filter Papper 350 st
  Extra filter till Aeropress, innehåller 350 st.
 • Moccamaster Runda Kaffefilter 110 mm 100 st

  Moccamaster Runda Kaffefilter 110 mm 100 st
  Runda kaffefilter från Moccamaster. Vita kaffefilter för att påverka smaken så lite som möjligt. Blekta med ett miljövänligt blekmedel. 110 mm i diameter. Ett paket innehåller 100 stycken. Passar bara till stora Moccamaster Kaffebryggare som brygger 1,8 l.
 • Zone Denmark Singles kaffefilter Mud

  Zone Denmark Singles kaffefilter Mud
  Zone Denmark Singles kaffefilter Mud
 • Filter miljövänligt 1x4 200st/fp

  Filter miljövänligt 1x4 200st/fp
  Kaffefilter tillverkat av oblekt papper. 200st per förpackning. Storlek: 1x4
 • Melitta Kaffefilter 98504

  Melitta Kaffefilter 98504
  Upptäck ditt kaffes fullständiga utsökta aromer med Melitta kaffefilter Gourmet. Var och en av de tre aromzonerna ger tillsammans en optimal utveckling av aromen. På detta sä
 • Moccamaster Kaffefilter storlek 1x4 100 st

  Moccamaster Kaffefilter storlek 1x4 100 st
  Ett paket med vita kaffefilter i storlek 1x4 från Moccamaster. Filterna har blekts med miljöofarliga blekmedel. Fördelen med vita kaffefilter är att det inte påverkar smaken på samma sätt som färgade filter. Ett paket innehåller 100 st kaffefilter.Dessa kaffefilter passar till alla Moccamaster Kaffebryggare förutom Cup One-bryggarna, för filter till Cup One klicka här!
 • Rengörningstablett espr.150/fp

  Rengörningstablett espr.150/fp

Engångsfilter och återanvändningsbara kaffefilter

Kaffefilter är i de flesta fall gjort av papper som är nedbrytbart och kan sorteras som matavfall.

Du behöver därför se till att ha filter hemma så att du inte går torr och blir utan ditt morgonkaffe. Om du vill undvika sopor kan du testa återanvändningsbara filter som är lite som en tät sil istället. Du kan då hälla bort sumpen, skölja ur filtret, diska det och använda det på nytt i hållaren för filter.

3 tips istället för kaffefilter när du har slut

Att gå torr på kaffefilter kan det vara starten på en riktigt dålig dag. När du har slut kan du använda något av dessa 3 tips istället för kaffefilter.

 • Hushållspapper
 • Bomullsduk (kökshandduk)
 • Strumpa

4 andra smarta användningsområden för kaffefilter

Man kan använda filtren till annat än att koka kaffe. Eftersom papperet är så tunt lämpar de sig utmärkt till att pyssla med.

Pyssla en fin blomma

Något som blir oerhört vackert är om man gör rosor eller blommor av filtrena. Då är det bäst att man använder vita filter för att sen kunna måla de i blommans färg.

Börja med att klippa blombladen i filtrets överkant. Ta sen bort perforeringen i ena kanten och nertill. Vik upp filtret till en solfjäder och rulla sen ihop till en blomma. Det kräver lite träning men det går alltid att börja om ifall rullningen inte blir bra. Med lite grön ståltråd kan man forma själken och göra blomman stabil.

Det är svårt att beskriva hur man gör i text. Vill du veta mer om hur man pysslar en fin pappersblomma tipsar vi om Hemma med Helenas blogg hos Sköna Hem. Där finns bra bilder som förklarar hur man gör.

Dra ur överskott av fett ur mat

Om man vill få bort överskott fett när man lagar mat kan man använda filterpapper. Uppsugningsförmågan är bra och papperet släpper inte ifrån sig fibrer. Det gör att de lämpar sig väldigt bra för att t.ex. lägga bacon eller friterad mat på för att bli av med överskott fett. En del använder de som underlägg när man lagar mat i mikron.

Få bort dålig lukt ur kylskåpet

Bakpulver kan suga åt sig dålig lukt och ett gammalt husmorsknep är att ställa in en bakpulversburk. Du behöver dock inte slösa en hel burk utan gör så här istället.

Ta 2-3 matskedar bakpulver och sätt ner det i botten av ett kaffefilter. Förslut med ett gummiband eller tejp och lägg in i kylskåpet.

Ta bort stearin från tyg

Det här kanske är det bästa tipset av de alla. Om du fått stearin på dina kläder kan det vara klurigt att bli av med. Tvätta i tvättmaskinen funkar inte så bra. Skrapa först bort så mycket som möjligt med en bordskniv. Lägg ett kaffefilter under och över tyget.

Stryk sedan med ett strykjärn på låg värme. Stearinet smälter och sugs upp av filtret. Flytta runt filtrena tills du sugit upp all stearin. Sen tvättar du plagget som vanligt.