Kaffefilter & kaffefilterhållare

När du ska brygga kaffe måste du ha ett kaffefilter. Det är genom det som det heta kaffet rinner och håller sumpen borta. Mellan varje bryggning byter du ut filtret och tar ett nytt. Det är praktiskt att ha dina filter nära till hands i en kaffefilterhållare. Det finns hållare som kan stå på bänken eller hängas på väggen.

Kaffefiltertrattar, hållare och filterpapper

Nu följer ett avsnitt i vår guide med tips på kaffefiltertrattar, hållare och filterpapper du kan beställa online. Vi listar populära produkter, bilder och aktuella priser.

Populärt inom kaffefilter & kaffefilterhållare

 • Kaffefilterhållare Krom 20x15 cm

  Kaffefilterhållare Krom 20x15 cm
 • GEFU GEFU Återanvändbart kaffefilter strl. 4

  GEFU GEFU Återanvändbart kaffefilter strl. 4
  Brygg en läcker kanna kaffe på ett hållbart sätt med ett återanvändbart kaffefilter från GEFU. Filtret är tillverkat i rostfritt stål och plast, och kan användas i de flesta kaffemaskiner. Kaffefiltret ger ett gott färskbryggt kaffe med den välkända aromen som kommer vid användning av kaffefilter i papper - om inte bättre. Filtret har en mikrofiberstruktur så du är garanterad en perfekt kopp kaffe. Vid återanvändning tar filtret från den integrerade remmen och diskas i handen eller ännu lättare - i diskmaskinen.
 • Moccamaster Kaffefilter storlek 1x1 80 st

  Moccamaster Kaffefilter storlek 1x1 80 st
  Ett paket med kaffefilter i storlek 1x1 från Moccamaster. Kaffefilter är en oerhört viktig del i bryggprocessen och kan ha stor påverkan på smaken. Filterna har blekts med ett helt miljövänligt blekningsmedel. Paketet innehåller 80 st kaffefilter. Dessa kaffefilter passar enbart till Moccamaster Kaffebryggare CUP ONE!
 • GEFU Kaffefilter porslin storlek 4

  GEFU Kaffefilter porslin storlek 4
  Brygg en kanna perfekt kaffe med det här kaffefiltret i porslin från GEFU. Det placeras enkelt ovanpå kannan och därefter sätts det i ett filter av papper. Malt kaffe hälls i och vattnet hälls över kaffet så får du möjlighet att själv bestämma hur mycket kaffet ska dra och därmed får du en god kopp kaffe efter din smak varje gång.

Fler tips på kaffefilter & kaffefilterhållare

 • Kaffefilter 1x4 vit 200/FP

  Kaffefilter 1x4 vit 200/FP
 • Martinex - Mumin Papaya Kaffefilterburk

  Martinex - Mumin Papaya Kaffefilterburk
  Färgglad kaffefilterburk i plåt med Muminmotiv som mäter 15,5x16,5x6,5 cm från Martinex.Låt denna kaffefilterburk med Muminmotiv från Martinex pigga upp dig på morgonkvisten redan innan kaffet har fått göra sitt! Denna färgglada plåtburk med Muminmotiv från Martinex ger dina kaffefilter ett nytt, färgsprakande hem, och håller dem på plats så att du alltid vet var de håller hus. Kaffefilterburken är designad av finska Martinex i samarbete med Muminvarumärket, och har ett medföljande lock som håller den tät samt en vacker illustration som pryder burkens sidor med bland annat Lilla My, Snusmumriken och Mumintrollet själv som tillsammans är omgivna av en hel drös exotisk frukt. Kaffefilterburken är en del av Papaya-serien och går utmärkt att kombineras med andra artiklar från serien. Plåtburken mäter 15,5x16,5x6,5 cm och för rengöring rekommenderas handdisk samt noggrann torkning för bästa resultat.Finska Martinex är ett familjeägt företag som grundades år 1986 och som sedan dess har vuxit till att bli en av Finlands allra mest mångsidiga tillverkare och importörer av allt från hushållsartiklar och textilier till leksaker och spel. År 1992 startade de ett samarbete med Tove Jansson och Mumin-varumärket, och började redan då ta fram behändiga produkter med lekfulla Muminmotiv som designats för att kunna sprida glädje i vardagen hos både stora som små, och som har gjort det nu i över 30 år. Idag är Martinex ett internationellt företag som exporterar produkter till över 50 länder, men mycket mer än så har inte förändrats; de är fortfarande ett familjeföretag och tillsammans skapar de kärleksfullt produkter som är utformade för att göra din familjs vardag lite mysigare. Martinex - från en familj till en annan.
 • Kaffefilterhållare Krom 20x15 cm

  Kaffefilterhållare Krom 20x15 cm
 • Kaffefilter Brew matic, 110mm

  Kaffefilter Brew matic, 110mm
  Brygg aromatiskt kaffe med PAMASCO Brewmatic kaffefilter, som ger ett klarare kaffe utan bottensats.PAMASCO® Brewmatic kaffefilter är tillverkade av oblekt papper och är lämpliga för användning i kaffebryggare eller vid manuell filtrering. Det gör att kaffet rinner fritt, vilket ger en jämn och utsökt blandning. Dessutom kan den korgformade modellen enkelt filtrera mer kaffe åt gången.Är korgformadGer en fyllig dryck utan bottensatsMaterial: Oblekt papperMått: 110 mmAntal: 1000 Svanen: Licensnummer 30470005
 • Kalita Wave 155 Kaffefilter 100 st

  Kalita Wave 155 Kaffefilter 100 st
  Brygg gott kaffe med kaffefilter från Kalita. Kaffefilterna passar till Kalita Wave 155.   Köp till Kalite Wave 155 här.  
 • Filter Melitta Pyramid 202 100st/fp

  Filter Melitta Pyramid 202 100st/fp
  Kaffefilter tillverkat av oblekt eller klorfritt papper. 100st per förpackning.
 • ABENA Kaffefilter Brew matic, 110mm

  ABENA Kaffefilter Brew matic, 110mm
  Kaffe och kaffefilter, det som aldrig får ta slut.Kaffefilter (urnfilter) som är livsmedelsgodkänd och svanenmärkt.Storlek: 250/110Svanen: Licensnummer 40470004
 • Melitta Kaffefilter Gourmet 1x4 80-p

  Melitta Kaffefilter Gourmet 1x4 80-p
  Tack vare innovativ design kan även den fina kaffeoljan som innehåller mer än 800 olika kaffeearomer passera filtret Melitta Gourmet Arom och ger på så sätt kaffet en ännu fylligare smak. Högsta kvalitet när det gäller renhet, slitstyrka och filtreringkapacitet. Förpackning: Innehåller 80 st filter.
 • Melitta Kaffefilter 1x2 Oblekta 40-p

  Melitta Kaffefilter 1x2 Oblekta 40-p
  Melitta orginal kaffefilter tillverkas av nordisk pappersmassa. Filtren innehåller inga returfiber. De stansade kanterna präglas mekaniskt, dvs inget lim eller andra bindmedel används. För att främja miljöns bästa är dessa kaffefilter FCS-märkta (Forest Stewardship Council). Förpackning: Innehåller 40 st filter.
 • GEFU Genanvendeligt kaffefilter ARABICA

  GEFU Genanvendeligt kaffefilter ARABICA
  Genanvendeligt kaffefilter ARABICA
 • Kaffefilter 250/84

  Kaffefilter 250/84
  Kaffe och kaffefilter, det som aldrig får ta slut.Kaffefilter (urnfilter) som är livsmedelsgodkänd250/84
 • Kaffefilter 535/203mm 500/FP

  Kaffefilter 535/203mm 500/FP
 • Filter Brewmatic oblekt 110mm 4x250st/fp

  Filter Brewmatic oblekt 110mm 4x250st/fp
  Veckade kaffefilter tillverkade av oblekt papper. 4x250st per förpackning. Diameter bottenplatta: 1100mm
 • Solstickan - Burk för kaffefilter Svart/Guld

  Solstickan - Burk för kaffefilter Svart/Guld
  Burk för kaffefilter från Solstickan med avbildning av den klassiska Solstickanpojken på. Storleken är framtagen för kaffefilter (104- samt 1x4-storlekar) men passar även perfekt för förvaring av till exempel servetter eller annan småförvaring – förvaring med stil.Den klassiska Solstickepojken, som formgavs av Einar Nerman redan år 1936, är präglad på både fram- och baksida.
 • Melitta Kaffefilter 102/80

  Melitta Kaffefilter 102/80
  Tack vare de små hålen i filtret bryggs kaffet med en perfekt hastighet och all arom följer med ner i koppen. Inget lim eller andra bindmedel har använts till dessa filter och de är både Svanen- och FSC-märkta. De har även Melittas egna hållbarhetsmärkning Eco & Care som tar hänsyn till både miljömässiga och sociala faktorer. Specifikationer:- 80 stycken- Svanen- och FSC-märkta samt Eco & Care.
 • Kaffefilter Miljö 1x4, 200/fp

  Kaffefilter Miljö 1x4, 200/fp
 • Solstickan - Burk för kaffefilter Svart/Silver

  Solstickan - Burk för kaffefilter Svart/Silver
  Burk för kaffefilter från Solstickan med avbildning av den klassiska Solstickanpojken på. Storleken är framtagen för kaffefilter (104- samt 1x4-storlekar) men passar även perfekt för förvaring av till exempel servetter eller annan småförvaring – förvaring med stil.Den klassiska Solstickepojken, som formgavs av Einar Nerman redan år 1936, är präglad på både fram- och baksida.
 • COFFEE QUEEN ORIGINAL Kaffefilter Tower 523

  COFFEE QUEEN ORIGINAL Kaffefilter Tower 523
  Kaffe och kaffefilter, det som aldrig får ta slut.Kaffefilter till COFFE QUEEN Tower 523. 500/FPPassar till artikel 205653
 • Kaffefilter 360/110mm 500/FP

  Kaffefilter 360/110mm 500/FP
 • Kaffefilter Brew matic, 90mm

  Kaffefilter Brew matic, 90mm
  Runda, oblekta kaffefilter som passar Brew matic (90mm).Runda, oblekta kaffefilter som passar Brew matic (90mm). Är gjorda av oblekt papper. Har en bottendiameter på 90mm och om man slätar ut filtret är diametern 250mm250/90 mmSvanen: Licensnummer 30470005
 • Ceramic 70's Kaffefilter

  Ceramic 70's Kaffefilter
 • Kaffefilter Brew matic 90 mm, 250 st

  Kaffefilter Brew matic 90 mm, 250 st
  Kaffefilter Brew matic, 90mm 250/fp
 • Melitta Kaffefilter 1x4/80

  Melitta Kaffefilter 1x4/80
  Melittas original kaffefilter är tillverkade av nordisk pappersmassa. De innehåller inga returfibrer och inget lim eller andra bindmedel då de stansas mekaniskt. Perforerade med små små hål så kaffet bryggs med en perfekt hastighet.Specifikationer:- Svanen-, FSC- och Mission Eco & Care märkning- 80 stycken- Nordisk pappersmassa
 • Kalita Wave 185 Filtertratt Keramik

  Kalita Wave 185 Filtertratt Keramik
  Brygg en god kopp kaffe direkt i koppen. Placera din Kalita filtertratt på koppen, sätt i ett kaffefilter som du fyller med kaffe, mellan 26-45 gram. Häll sedan varmt vatten över tratten långsamt och se hur ditt kaffe börjar bryggas.  Filtertratten kan diskas i maskin.  OBS: Filter ingår ej.  Köp kaffefilter här.  
 • Smeg Vattenfilter till kaffemaskin

  Smeg Vattenfilter till kaffemaskin
  Smegs vattenfilter är kompatibelt med den manuella espressomaskinen ECF01 och den helautomatiska espressomaskinen BCC01/02/03. Vattenfiltret installeras i kaffemaskinens vattenbehållare som då kommer öka livslängden på kaffemaskinen samtidigt som vattnet blir mjukt och optimalt för kaffe.Vattenfiltret filtrerar bort koppar, klor, kalk, bly, aluminium och minskar missfärgningar. En låg halt av kalk kommer att förbättra prestandan långsiktigt. Bättre vattenkvalité framhäver kaffesmaken bättre samtidigt som aromen bevaras. Filtrets livslängd är 2 månader vid dagligt brukOm kaffemaskinen (med vattenfilter installerat) står oanvänd är livslängden 3 veckor
 • Moccamaster Runda Kaffefilter 110 mm 100 st

  Moccamaster Runda Kaffefilter 110 mm 100 st
  Runda kaffefilter från Moccamaster. Vita kaffefilter för att påverka smaken så lite som möjligt. Blekta med ett miljövänligt blekmedel. 110 mm i diameter. Ett paket innehåller 100 stycken. Passar bara till stora Moccamaster Kaffebryggare som brygger 1,8 l.
 • Kaffefilter Melitta Pyramid 202, 100/fp

  Kaffefilter Melitta Pyramid 202, 100/fp
 • Moccamaster Kaffefilter ø11cm

  Moccamaster Kaffefilter ø11cm
  Kvalitativt skålfilter som passar Moccamaster (Ø11cm)De mest renodlade aromerna får man genom att använda friskt vatten och pappersfilter med hög kvalitet som inte avger någon smak i kaffet under bryggningen. Att brygga kaffe genom filter är det mest hälsosamma sättet att tillaga kaffe, eftersom de föreningar som påverkar kolesterolet blir kvar i filtret. Filtret kan dock ha stor inverkan på kaffets smak.Passar för kaffebryggare i Moccamaster CD Grand AO 1,8 liter.
 • Cilio Kaffefilter str. 4 i guld genanvendeligt 12.5cm

  Cilio Kaffefilter str. 4 i guld genanvendeligt 12.5cm
  Kaffefilter str. 4 i guld genanvendeligt 12,5cm
 • Kaffefilter 250/84 1000/FP

  Kaffefilter 250/84 1000/FP
 • Kalita Wave 185 Filtertratt Stål

  Kalita Wave 185 Filtertratt Stål
  Brygg kaffe på ett roligare sätt med denna filtertratt från Kalita. Genom att placera filtertratten direkt på koppen brygger du kaffet direkt ner i koppen.  Placera ett filter i tratten och fyll med ungefär 26-45 gram kaffe och häll sedan varmt vatten långsamt över. Avnjut nu en god kopp kaffe.   Kan diskas i maskin. OBS: Kaffefilter ingår ej.  Köp kaffefilter här.  
 • Scan Filter Kaffefilter 437/152mm

  Scan Filter Kaffefilter 437/152mm
  Kaffe och kaffefilter, det som aldrig får ta slut.Urnfilter av papperskvalitet 45 g/m2. Mått 437/152 mm.Svanen: Licensnummer 30470005
 • Filter miljövänligt 1x4 200st/fp

  Filter miljövänligt 1x4 200st/fp
  Kaffefilter tillverkat av oblekt papper. 200st per förpackning. Storlek: 1x4
 • Kenwood Coffee Machine

  Kenwood Coffee Machine
  Her er en kaffemaskine fra Kenwoods serie Kmix der passer ind i alle hjem.Man kan lave op til 6 kopper kaffe ad gangen og med en drypstopfunktion går du ikke glip af en eneste dråbe kaffe. Vælg selv lige nøgaktig hvordan du vil have din kaffe med en aromaekontrol. Det er nemt at rengøre kaffefiltret og du er fri fra at købe papier kaffefilter i butik. Kaffemaskinen sparer engergi ved at der er en slukkefunktion efter 40 minutter hvis den ikke bliver brugt. Effekt : 1000 W.
 • Kalita Wave 185 Kaffefilter 100 st

  Kalita Wave 185 Kaffefilter 100 st
  Karateristiskt vågiga kaffefilter som passar Kalita Wave 185.
 • Melitta Kaffefilter 1x4 Brun 80-pack

  Melitta Kaffefilter 1x4 Brun 80-pack
  Melitta original kaffefilter är perforerade med små, små hål (aromöppningar) som gör att kaffet bryggs med perfekt hastighet. All arom följer med till koppen, medan bitterämnena stannar kvar i sumpen. Melitta orginal kaffefilter tillverkas av nordisk pappersmassa. Filtren innehåller inga returfiber. De stansade kanterna präglas mekaniskt, dvs inget lim eller andra bindmedel används. Kaffefiltren är både Svanen- och FSC-märkta (Forest Stewardship Council) för miljöns bästa. Förpackning: Innehåller 80 st filter.
 • Kaffefilter 90mm 1000st/fp

  Kaffefilter 90mm 1000st/fp
  Engångsfilter 90mm. 1000st per förpackning.
 • Melitta Kaffefilter 1x6 oblekt 40-p

  Melitta Kaffefilter 1x6 oblekt 40-p
  Melitta original kaffefilter är perforerade med små, små hål (aromöppningar) som gör att kaffet bryggs med perfekt hastighet. All arom följer med till koppen, medan bitterämnena stannar kvar i sumpen. Melitta orginal kaffefilter tillverkas av nordisk pappersmassa. Filtren innehåller inga returfiber. De stansade kanterna präglas mekaniskt, dvs inget lim eller andra bindmedel används. Kaffefiltren är både Svanen- och FSC-märkta (Forest Stewardship Council) för miljöns bästa. Förpackning: Innehåller 40 st filter.
 • Chemex 100 Kaffefilter

  Chemex 100 Kaffefilter
  Med det rätta kaffefiltret kan du brygga en fantastisk kopp kaffe. Chemex kaffefilter passar till Chemex 10 koppar. Antal: 100 st.
 • Solstickan - Burk för kaffefilter Vit

  Solstickan - Burk för kaffefilter Vit
  Burk för kaffefilter från Solstickan med avbildning av den klassiska Solstickanpojken på. Storleken är framtagen för kaffefilter (104- samt 1x4-storlekar) men passar även perfekt för förvaring av till exempel servetter eller annan småförvaring – förvaring med stil.Den klassiska Solstickepojken, som formgavs av Einar Nerman redan år 1936, är präglad på både fram- och baksida.
 • Scan Filter Kaffefilter 360/110mm

  Scan Filter Kaffefilter 360/110mm
  Kaffe och kaffefilter, det som aldrig får ta slut.Urnfilter av papperskvalitet 45 g/m2. Mått 360/110 mm.Svanen: Licensnummer 30470005
 • Pour over kaffefilter PO1B-4

  Pour over kaffefilter PO1B-4
 • Hario V60 Pappersfilter 1-4 Koppar 100 st

  Hario V60 Pappersfilter 1-4 Koppar 100 st
  Pappersfilter till Hario Filterhållare V60. 1-4 koppars, spetsiga med endast en svets i ena sidan.Innehåller 100 st. FSC-märkta.
 • Melitta Kaffefilter 101 oblekta 40-pack

  Melitta Kaffefilter 101 oblekta 40-pack
  Melitta original kaffefilter är perforerade med små, små hål (aromöppningar) som gör att kaffet bryggs med perfekt hastighet. All arom följer med till koppen, medan bitterämnena stannar kvar i sumpen. Melitta orginal kaffefilter tillverkas av nordisk pappersmassa. Filtren innehåller inga returfiber. De stansade kanterna präglas mekaniskt, dvs inget lim eller andra bindmedel används. Kaffefiltren är både Svanen- och FSC-märkta (Forest Stewardship Council) för miljöns bästa. Förpackning: Innehåller 40 st filter.
 • ABENA Kaffefilter Brew matic, 90mm

  ABENA Kaffefilter Brew matic, 90mm
  Kaffe och kaffefilter, det som aldrig får ta slut.Kaffefilter (urnfilter) som är livsmedelsgodkänd och svanenmärkt.Storlek: 250/90mmFärg: OblektSvanen: Licensnummer 40470004
 • Kaffefilter Pyramid 202 100/FP

  Kaffefilter Pyramid 202 100/FP
 • Kaffefilter 1x4 oblekt

  Kaffefilter 1x4 oblekt
  200 st kaffefilter i storleken 1x4. För en optimal kaffebryggning.Av oblekt papper.Svanen: Licensnummer 30470005
 • Filter Brewmatic oblekt 90mm 4x250st/fp

  Filter Brewmatic oblekt 90mm 4x250st/fp
  Veckade kaffefilter tillverkade av oblekt papper. 4x250st per förpackning. Diameter bottenplatta: 90mm
 • Kaffefilter 1x4 vit 200/FP

  Kaffefilter 1x4 vit 200/FP
  Kaffefilter för optimal kaffebryggning200 st kaffefilter i storleken 1x4. För en optimal kaffebryggning.Storlek: 1x4Färg: VitSvanen: Licensnummer 30470008
 • Kalita Wave 185 Filtertratt Glas

  Kalita Wave 185 Filtertratt Glas
  Kalitas filtertratt brygger en perfekt kopp kaffe varje gång. Placera tratten på koppen och sätt i ett filter. Fyll filtret med kaffe ungefär 26-45 gram och häll sedan varmt vatten över långsamt. Diskmaskin säker.  OBS: Kaffefilter ingår ej.  Köp kaffefilter här.  

Engångsfilter och återanvändningsbara kaffefilter

Kaffefilter är i de flesta fall gjort av papper som du kastar i soporna efteråt. Det sorteras som brännbart. Du behöver därför se till att ha filter hemma så att du inte går torr och blir utan ditt morgonkaffe. Om du vill undvika sopor kan du testa återanvändningsbara filter som är lite som en tät sil istället. Du kan då hälla bort sumpen, skölja ur filtret, diska det och använda det på nytt i hållaren för filter.

3 tips istället för kaffefilter när du har slut

Att gå torr på kaffefilter kan det vara starten på en riktigt dålig dag. När du har slut kan du använda något av dessa 3 tips istället för kaffefilter.

 • Hushållspapper
 • Bomullsduk (kökshandduk)
 • Strumpa

4 andra smarta användningsområden för kaffefilter

Man kan använda filtren till annat än att koka kaffe. Eftersom papperet är så tunt lämpar de sig utmärkt till att pyssla med.

Pyssla en fin blomma

Något som blir oerhört vackert är om man gör rosor eller blommor av filtrena. Då är det bäst att man använder vita filter för att sen kunna måla de i blommans färg.

Börja med att klippa blombladen i filtrets överkant. Ta sen bort perforeringen i ena kanten och nertill. Vik upp filtret till en solfjäder och rulla sen ihop till en blomma. Det kräver lite träning men det går alltid att börja om ifall rullningen inte blir bra. Med lite grön ståltråd kan man forma själken och göra blomman stabil.

Det är svårt att beskriva hur man gör i text. Vill du veta mer om hur man pysslar en fin pappersblomma tipsar vi om Hemma med Helenas blogg hos Sköna Hem. Där finns bra bilder som förklarar hur man gör.

Dra ur överskott av fett ur mat

Om man vill få bort överskott fett när man lagar mat kan man använda filterpapper. Uppsugningsförmågan är bra och papperet släpper inte ifrån sig fibrer. Det gör att de lämpar sig väldigt bra för att t.ex. lägga bacon eller friterad mat på för att bli av med överskott fett. En del använder de som underlägg när man lagar mat i mikron.

Få bort dålig lukt ur kylskåpet

Bakpulver kan suga åt sig dålig lukt och ett gammalt husmorsknep är att ställa in en bakpulversburk. Du behöver dock inte slösa en hel burk utan gör så här istället.

Ta 2-3 matskedar bakpulver och sätt ner det i botten av ett kaffefilter. Förslut med ett gummiband eller tejp och lägg in i kylskåpet.

Ta bort stearin från tyg

Det här kanske är det bästa tipset av de alla. Om du fått stearin på dina kläder kan det vara klurigt att bli av med. Tvätta i tvättmaskinen funkar inte så bra. Skrapa först bort så mycket som möjligt med en bordskniv. Lägg ett kaffefilter under och över tyget.

Stryk sedan med ett strykjärn på låg värme. Stearinet smälter och sugs upp av filtret. Flytta runt filtrena tills du sugit upp all stearin. Sen tvättar du plagget som vanligt.