Kaffefilter & kaffefilterhållare

När man ska brygga kaffe måste man ha kaffefilter. Det är genom det som det heta kaffet rinner och håller sumpen borta. Mellan varje bryggning byter man ut filtret och tar ett nytt. Det är praktiskt att ha sina filter nära till hands och det är då en kaffefilterhållare är bra att ha. Här finns hållare som kan stå på bänk eller hängas på vägg.

Kaffefiltertrattar, hållare och filterpapper

Nu följer ett avsnitt i vår guide med tips på kaffefiltertrattar, hållare och filterpapper du kan beställa online. Vi listar populära produkter, bilder och aktuella priser.

Populärt inom kaffefilter & kaffefilterhållare

 • Hamilton Beach Grand Gold Tone Filter 10-12

  Hamilton Beach Grand Gold Tone Filter 10-12
  Detta kaffefilter i guldton är en lite större utgåva av ett permanent kaffefilter som gör att du aldrig mer behöver köpa och byta ut pappersfilter. Du sparar både pengar och på miljön, vilket betyder att du dricker kaffe med gott samvete.
 • Kaffefilterhållare Krom 20x15 cm

  Kaffefilterhållare Krom 20x15 cm
 • Hamilton Beach Small Gold Tone kaffefilter

  Hamilton Beach Small Gold Tone kaffefilter
  Detta kaffefilter i guldton är ett permanent filter som gör att du slipper köpa pappersfilter till din kaffebryggare. Du sparar både pengar och på miljön, vilket innebär att du dricker kaffe med gott samvete. Filtret passar utmärkt till bryggare med 8-10 koppars kapacitet och är oerhört enkelt att rengöra.
 • GEFU GEFU Återanvändbart kaffefilter strl. 4

  GEFU GEFU Återanvändbart kaffefilter strl. 4
  Brygg en läcker kanna kaffe på ett hållbart sätt med ett återanvändbart kaffefilter från GEFU. Filtret är tillverkat i rostfritt stål och plast, och kan användas i de flesta kaffemaskiner. Kaffefiltret ger ett gott färskbryggt kaffe med den välkända aromen som kommer vid användning av kaffefilter i papper - om inte bättre. Filtret har en mikrofiberstruktur så du är garanterad en perfekt kopp kaffe. Vid återanvändning tar filtret från den integrerade remmen och diskas i handen eller ännu lättare - i diskmaskinen.

Fler tips på kaffefilter & kaffefilterhållare

 • Kalita Wave 155 Filtertratt Glas

  Kalita Wave 155 Filtertratt Glas
  Filtertratt från Kalita som du placerar direkt på koppen. Placera ett filter i tratten och fyll på med ungefär 18 till 24 gram kaffe, sen häller du långsamt över det varma vattnet. Njut av en perfekt bryggd kopp kaffe varje gång.  OBS: Filter ingår ej, går att köpa till här.  Kan diskas i maskin.  
 • FLEX Kaffefilter Hållare Vit

  FLEX Kaffefilter Hållare Vit
 • Cores kvadratiska guldfilter

  Cores kvadratiska guldfilter
  Ett högkvalitativt 23 karats guldfilter, utformat för att skapa det bästa möjliga kaffet för de som söker ett hållbart, miljövänligt alternativ till pappersfilter. Det magiska i Cores guldfil
 • Kaffefilter Brew matic, 90mm

  Kaffefilter Brew matic, 90mm
  Runda, oblekta kaffefilter som passar Brew matic (90mm).Runda, oblekta kaffefilter som passar Brew matic (90mm). Är gjorda av oblekt papper. Har en bottendiameter på 90mm och om man slätar ut filtret är diametern 250mm250/90 mmSvanen: Licensnummer 30470005
 • Kaffefilter 400/110mm 500/FP

  Kaffefilter 400/110mm 500/FP
 • Filter Brewmatic oblekt 90mm 4x250st/fp

  Filter Brewmatic oblekt 90mm 4x250st/fp
  Veckade kaffefilter tillverkade av oblekt papper. 4x250st per förpackning. Diameter bottenplatta: 90mm
 • Kaffefilter 1x4 oblekt

  Kaffefilter 1x4 oblekt
  200 st kaffefilter i storleken 1x4. För en optimal kaffebryggning.Av oblekt papper.Svanen: Licensnummer 30470005
 • Melitta Kaffefilter 102/80

  Melitta Kaffefilter 102/80
  Tack vare de små hålen i filtret bryggs kaffet med en perfekt hastighet och all arom följer med ner i koppen. Inget lim eller andra bindmedel har använts till dessa filter och de är både Svanen- och FSC-märkta. De har även Melittas egna hållbarhetsmärkning Eco & Care som tar hänsyn till både miljömässiga och sociala faktorer. Specifikationer:- 80 stycken- Svanen- och FSC-märkta samt Eco & Care.
 • Kalita Wave 155 Filtertratt Stål

  Kalita Wave 155 Filtertratt Stål
  Brygg en perfekt kopp kaffe varje gång med Kalitas filtertratt. Placera tratten direkt över din kopp, lägg i ett filter och fyll med ungefär 18 till 24 gram kaffe, sen häller du varmt vatten långsamt över filtret och så börjar ditt kaffe bryggas.  Det perfekta sättet att brygga en kopp kaffe på.   OBS: Kaffefilter ingår ej, går att köpa till här.   Material: Rostfritt stål. Kan diskas i maskin.  
 • GEFU Kaffefilter porslin storlek 4

  GEFU Kaffefilter porslin storlek 4
  Brygg en kanna perfekt kaffe med det här kaffefiltret i porslin från GEFU. Det placeras enkelt ovanpå kannan och därefter sätts det i ett filter av papper. Malt kaffe hälls i och vattnet hälls över kaffet så får du möjlighet att själv bestämma hur mycket kaffet ska dra och därmed får du en god kopp kaffe efter din smak varje gång.
 • Melitta Kaffefilter 1x4/80 Vit

  Melitta Kaffefilter 1x4/80 Vit
  Kaffefilter tillverkade av nordisk pappersmassa. Kanterna har präglats mekaniskt vilket betyder att inget lim eller bindmedel har använts. Svanen- och FSC-märkta. Specifikationer:- 80 stycken - Svanen- och FSC-märkning
 • Melitta Kaffefilter 1x6 oblekt 40-p

  Melitta Kaffefilter 1x6 oblekt 40-p
  Melitta original kaffefilter är perforerade med små, små hål (aromöppningar) som gör att kaffet bryggs med perfekt hastighet. All arom följer med till koppen, medan bitterämnena stannar kvar i sumpen. Melitta orginal kaffefilter tillverkas av nordisk pappersmassa. Filtren innehåller inga returfiber. De stansade kanterna präglas mekaniskt, dvs inget lim eller andra bindmedel används. Kaffefiltren är både Svanen- och FSC-märkta (Forest Stewardship Council) för miljöns bästa. Förpackning: Innehåller 40 st filter.
 • Kalita Wave 185 Filtertratt Keramik

  Kalita Wave 185 Filtertratt Keramik
  Brygg en god kopp kaffe direkt i koppen. Placera din Kalita filtertratt på koppen, sätt i ett kaffefilter som du fyller med kaffe, mellan 26-45 gram. Häll sedan varmt vatten över tratten långsamt och se hur ditt kaffe börjar bryggas.  Filtertratten kan diskas i maskin.  OBS: Filter ingår ej.  Köp kaffefilter här.  
 • Hamilton Beach Gold Tone Filter

  Hamilton Beach Gold Tone Filter
  Detta kaffefilter i guldton till Hamilton Beach Brewstation är ett permanent filter som gör att du aldrig mer behöver placera pappersfilter i din kaffebryggare. Du sparar både pengar och på miljön samtidigt som filtret är oerhört enkelt att rengöra.
 • Melitta Kaffefilter 1x4/80 Gourmet

  Melitta Kaffefilter 1x4/80 Gourmet
  Kaffefilter med tre aromzoner som ger en optimal utveckling av kaffets arom och ger dig en förhöjd smakupplevelse. Märkta med Svanen- och FSC- samt Melittas egna hållbarhetsmärkning Mission Eco & Care, Specifikationer:- 80 stycken- Storlek: 1x4  - Svanen-, FSC och Mission Eco & Care märkning
 • Kaffefilter Miljö 1x4, 200/fp

  Kaffefilter Miljö 1x4, 200/fp
 • Kaffefilter Miljö Rund, 90mm, 1000/fp

  Kaffefilter Miljö Rund, 90mm, 1000/fp
 • Kaffefilter 250/84 1000/FP

  Kaffefilter 250/84 1000/FP
 • Kaffefilter Brew matic, 110mm 250/FP

  Kaffefilter Brew matic, 110mm 250/FP
 • Melitta Kaffefilter 202 Pyramidfilter

  Melitta Kaffefilter 202 Pyramidfilter
  Melittas kaffefilter är tillverkade av nordisk pappersmassa. Tack vare de små hålen (aromöppningarna) bryggs kaffet med perfekt hastighet och all arom hamnar i koppen. Filtren innehåller inga returfibrer och präglas mekaniskt så inget lim eller annat bindmedel används. För miljöns bästa är filtren Svanenmärkta. Specifikationer:- Pyramidfilter- Svanenmärkning- 100 stycken 
 • AeroPress S-filter Papper 350 st

  AeroPress S-filter Papper 350 st
  Extra filter till Aeropress, innehåller 350 st.
 • Kaffefilter Brew matic 90 mm, 250 st

  Kaffefilter Brew matic 90 mm, 250 st
  Kaffefilter Brew matic, 90mm 250/fp
 • Chemex 100 Kaffefilter

  Chemex 100 Kaffefilter
  Med det rätta kaffefiltret kan du brygga en fantastisk kopp kaffe. Chemex kaffefilter passar till Chemex 10 koppar. Antal: 100 st.
 • Kaffefilter Miljö Rund, 110mm, 1000/fp

  Kaffefilter Miljö Rund, 110mm, 1000/fp
 • Moccamaster Kaffefilter storlek 1x4 100 st

  Moccamaster Kaffefilter storlek 1x4 100 st
  Ett paket med vita kaffefilter i storlek 1x4 från Moccamaster. Filterna har blekts med miljöofarliga blekmedel. Fördelen med vita kaffefilter är att det inte påverkar smaken på samma sätt som färgade filter. Ett paket innehåller 100 st kaffefilter.Dessa kaffefilter passar till alla Moccamaster Kaffebryggare förutom Cup One-bryggarna, för filter till Cup One klicka här!
 • Ceramic 70's Kaffefilter

  Ceramic 70's Kaffefilter
 • Kaffefilter 250/84

  Kaffefilter 250/84
  Kaffe och kaffefilter, det som aldrig får ta slut.Kaffefilter (urnfilter) som är livsmedelsgodkänd250/84
 • Melitta Kaffefilter 1x4/80 Gourmet intense

  Melitta Kaffefilter 1x4/80 Gourmet intense
  Melitta Gourmet Intense kaffefilter har tre olika aromzoner som ger en optimal utveckling av aromen. Oavsett hur många koppar du brygger så får du en förhöjd smakupplevelse. Kaffefiltren är märkta med Svanen- och FSC (Forest Stewardshop Council). De har även Melittas egna hållbarhetsmärkning Mission Eco & Care. Specifikationer:- 80 stycken- Svanen- FSC-, och Mission Eco & Care märkning.- Tre aromzoner 
 • Melitta Kaffefilter 102 Vit 80-pack

  Melitta Kaffefilter 102 Vit 80-pack
  Melitta kaffefilter är perforerade med små, små hål (aromöppningar) som gör att kaffet bryggs med perfekt hastighet. All arom följer med till koppen, medan bitterämnena stannar kvar i sumpen. Melitta kaffefilter tillverkas av nordisk pappersmassa. Filtren innehåller inga returfiber. De stansade kanterna präglas mekaniskt, dvs inget lim eller andra bindmedel används. De vita filtren görs genom syreblekning. Melitta kaffefilter är både Svanen- och FSC-märkta (Forest Stewardship Council) för miljöns bästa. Förpackning: Innehåller 80 st filter.
 • Kaffefilter Brew matic, 110mm

  Kaffefilter Brew matic, 110mm
  Brygg aromatiskt kaffe med PAMASCO Brewmatic kaffefilter, som ger ett klarare kaffe utan bottensats.PAMASCO® Brewmatic kaffefilter är tillverkade av oblekt papper och är lämpliga för användning i kaffebryggare eller vid manuell filtrering. Det gör att kaffet rinner fritt, vilket ger en jämn och utsökt blandning. Dessutom kan den korgformade modellen enkelt filtrera mer kaffe åt gången.Är korgformadGer en fyllig dryck utan bottensatsMaterial: Oblekt papperMått: 110 mmAntal: 1000 Svanen: Licensnummer 30470005
 • Scan Filter Kaffefilter 400/110mm

  Scan Filter Kaffefilter 400/110mm
  Kaffe och kaffefilter, det som aldrig får ta slut.Urnfilter av papperskvalitet 45 g/m2. Mått 400/110 mm.Svanen: Licensnummer 30470005
 • Kaffefilter oblekt 1x4 brun 200/FP

  Kaffefilter oblekt 1x4 brun 200/FP
 • Kaffefilter Melitta Pyramid 202, 100/fp

  Kaffefilter Melitta Pyramid 202, 100/fp
 • MELITTA Kaffefilter

  MELITTA Kaffefilter
 • Melitta Kaffefilter 1x4/80

  Melitta Kaffefilter 1x4/80
  Melittas original kaffefilter är tillverkade av nordisk pappersmassa. De innehåller inga returfibrer och inget lim eller andra bindmedel då de stansas mekaniskt. Perforerade med små små hål så kaffet bryggs med en perfekt hastighet.Specifikationer:- Svanen-, FSC- och Mission Eco & Care märkning- 80 stycken- Nordisk pappersmassa
 • Kaffefilter Vit Rund, 110mm, 1000/fp

  Kaffefilter Vit Rund, 110mm, 1000/fp
 • Filter Melitta Pyramid 202 100st/fp

  Filter Melitta Pyramid 202 100st/fp
  Kaffefilter tillverkat av oblekt eller klorfritt papper. 100st per förpackning.
 • Melitta Kaffefilter Gourmet 1x4 80-p

  Melitta Kaffefilter Gourmet 1x4 80-p
  Tack vare innovativ design kan även den fina kaffeoljan som innehåller mer än 800 olika kaffeearomer passera filtret Melitta Gourmet Arom och ger på så sätt kaffet en ännu fylligare smak. Högsta kvalitet när det gäller renhet, slitstyrka och filtreringkapacitet. Förpackning: Innehåller 80 st filter.
 • Moccamaster Kaffefilter MOCCAMASTER 1x4

  Moccamaster Kaffefilter MOCCAMASTER 1x4
  Kvalitativt kaffefilter som passar Moccamaster (1x4)De mest renodlade aromerna får man genom att använda friskt vatten och pappersfilter med hög kvalitet som inte avger någon smak i kaffet under bryggningen. Att brygga kaffe genom filter är det mest hälsosamma sättet att tillaga kaffe, eftersom de föreningar som påverkar kolesterolet blir kvar i filtret. Filtret kan dock ha stor inverkan på kaffets smak.100 stStrl. 1 x 4FSC-godkända
 • Kaffefilter Pyramid 202 100/FP

  Kaffefilter Pyramid 202 100/FP
 • Kaffefilter 535/203mm 500/FP

  Kaffefilter 535/203mm 500/FP
 • Melitta Kaffefilter 100 oblekta 40-p

  Melitta Kaffefilter 100 oblekta 40-p
  Melitta original kaffefilter är perforerade med små, små hål (aromöppningar) som gör att kaffet bryggs med perfekt hastighet. All arom följer med till koppen, medan bitterämnena stannar kvar i sumpen. Melitta orginal kaffefilter tillverkas av nordisk pappersmassa. Filtren innehåller inga returfiber. De stansade kanterna präglas mekaniskt, dvs inget lim eller andra bindmedel används. Kaffefiltren är både Svanen- och FSC-märkta (Forest Stewardship Council) för miljöns bästa. OBS små filter, för de minsta kaffefilterhållarna! Förpackning: Innehåller 40 st filter.
 • Filter miljövänligt 1x4 200st/fp

  Filter miljövänligt 1x4 200st/fp
  Kaffefilter tillverkat av oblekt papper. 200st per förpackning. Storlek: 1x4
 • Kaffefilterhållare Krom 20x15 cm

  Kaffefilterhållare Krom 20x15 cm
 • Martinex - Mumin Skogsutflykt Kaffefilterburk Rosa

  Martinex - Mumin Skogsutflykt Kaffefilterburk Rosa
  En praktisk kaffefilterburk med lock i plåt från Martinex. Välbekanta Muminfigurer tillsammans med ljusa färger skapar motivet Skogsutflykt. De olika färgerna i serien fungerar utmärkt både ensam och ihop. Handdisk rekommenderas och noggrann torkning för ett optimalt resultat. Finska Martinex är ett familjeägt företag som grundades år 1986 och som sedan dess har vuxit till att bli en av Finlands allra mest mångsidiga tillverkare och importörer av allt från hushållsartiklar och textilier till leksaker och spel. År 1992 startade de ett samarbete med Tove Jansson och Mumin-varumärket, och började redan då ta fram behändiga produkter med lekfulla Muminmotiv som designats för att kunna sprida glädje i vardagen hos både stora som små, och som har gjort det nu i över 30 år.
 • ABENA Kaffefilter Brew matic, 110mm

  ABENA Kaffefilter Brew matic, 110mm
  Kaffe och kaffefilter, det som aldrig får ta slut.Kaffefilter (urnfilter) som är livsmedelsgodkänd och svanenmärkt.Storlek: 250/110Färg: Blekt/vitSvanen: Licensnummer 40470004
 • Kaffefilter Brew matic, 90mm 250/FP

  Kaffefilter Brew matic, 90mm 250/FP
 • Solstickan - Burk för kaffefilter Vit

  Solstickan - Burk för kaffefilter Vit
  Plåtburk för kaffefilter med avbildning av den klassiska Solstickanpojken som formgavs av Einar Nerman år 1936. Storleken passar är framtagen för kaffefilter (104- samt 1x4-storlekar) men passar även perfekt för förvaring av till exempel servetter eller annan småförvaring.
 • Scan Filter Kaffefilter 437/152mm

  Scan Filter Kaffefilter 437/152mm
  Kaffe och kaffefilter, det som aldrig får ta slut.Urnfilter av papperskvalitet 45 g/m2. Mått 437/152 mm.Svanen: Licensnummer 30470005

Engångsfilter och återanvändningsbara kaffefilter

Kaffefilter är i de flesta fall gjort av papper som du kastar i soporna efteråt. Det sorteras som brännbart. Du behöver därför se till att ha filter hemma så att du inte går torr och blir utan ditt morgonkaffe. Om du vill undvika sopor kan du testa återanvändningsbara filter som är lite som en tät sil istället. Du kan då hälla bort sumpen, skölja ur filtret, diska det och använda det på nytt i hållaren för filter.

3 tips istället för kaffefilter när du har slut

Att gå torr på kaffefilter kan det vara starten på en riktigt dålig dag. När du har slut kan du använda något av dessa 3 tips istället för kaffefilter.

 • Hushållspapper
 • Bomullsduk (kökshandduk)
 • Strumpa

4 andra smarta användningsområden för kaffefilter

Man kan använda filtren till annat än att koka kaffe. Eftersom papperet är så tunt lämpar de sig utmärkt till att pyssla med.

Pyssla en fin blomma

Något som blir oerhört vackert är om man gör rosor eller blommor av filtrena. Då är det bäst att man använder vita filter för att sen kunna måla de i blommans färg.

Börja med att klippa blombladen i filtrets överkant. Ta sen bort perforeringen i ena kanten och nertill. Vik upp filtret till en solfjäder och rulla sen ihop till en blomma. Det kräver lite träning men det går alltid att börja om ifall rullningen inte blir bra. Med lite grön ståltråd kan man forma själken och göra blomman stabil.

Det är svårt att beskriva hur man gör i text. Vill du veta mer om hur man pysslar en fin pappersblomma tipsar vi om Hemma med Helenas blogg hos Sköna Hem. Där finns bra bilder som förklarar hur man gör.

Dra ur överskott av fett ur mat

Om man vill få bort överskott fett när man lagar mat kan man använda filterpapper. Uppsugningsförmågan är bra och papperet släpper inte ifrån sig fibrer. Det gör att de lämpar sig väldigt bra för att t.ex. lägga bacon eller friterad mat på för att bli av med överskott fett. En del använder de som underlägg när man lagar mat i mikron.

Få bort dålig lukt ur kylskåpet

Bakpulver kan suga åt sig dålig lukt och ett gammalt husmorsknep är att ställa in en bakpulversburk. Du behöver dock inte slösa en hel burk utan gör så här istället.

Ta 2-3 matskedar bakpulver och sätt ner det i botten av ett kaffefilter. Förslut med ett gummiband eller tejp och lägg in i kylskåpet.

Ta bort stearin från tyg

Det här kanske är det bästa tipset av de alla. Om du fått stearin på dina kläder kan det vara klurigt att bli av med. Tvätta i tvättmaskinen funkar inte så bra. Skrapa först bort så mycket som möjligt med en bordskniv. Lägg ett kaffefilter under och över tyget.

Stryk sedan med ett strykjärn på låg värme. Stearinet smälter och sugs upp av filtret. Flytta runt filtrena tills du sugit upp all stearin. Sen tvättar du plagget som vanligt.