12-volts kaffebryggare för bilen, båten eller stugan

När man är på resande fot och åker bil, husbil eller husvagn har man inte tillgång till 230V uttag. I bilen finns det endast 12V och det räcker inte för att driva många elektriska apparater. Det finns inverters som kan rampa upp spänningen från 12 V till 230 V men det drar onödigt mycket ström.

Många sommarstugeägare har installerat solceller och laddar bilbatterier för att få tillgång till ström. Även här kan man endast använda sig av 12V och vill man brygga kaffe behöver man ha en anpassad kaffebryggare.

Vilka bryggare för 12 voltsuttag finns det att köpa?

Utbudet är inte på långa vägar lika stort som för vanliga uttag. Det finns bara några enstaka att välja på. Här kan du se de vi har hittat som fungerar på den spänningen.

12V kaffebryggare från Kjell&Co

Kaffebryggare för bil, båt eller husvagn med 12 V-system. Brygger upp till sex koppar på ca 30 min. Avtagbar filterbehållare, antidroppfunktion och automatisk värmehållning. Kopplas in med 12 V-plugg (21 mm). Levereras med återanvändbart kaffefilter. Effekt: 170 W. Kabellängd: 90 cm.
Pris: 330 kr
Butik: Kjell&Co

Liten kaffebryggare, två koppar

Liten effektiv kaffebryggare för 12V drift. Fyll med vatten, ladda med kaffe (permanent filter ingår) och njut av färskt bryggt kaffe. effekten är anpassat till batteridrift (135W och 10A), och njut av kaffet efter 7minuter (en kopp eller 15 minuter 2 koppar) Kaffebryggaren kommer med cigarrettkontakt, bara att trycka in i bilens cigarrettuttag. Förbrukar 2,5Ah (30Wh) för att brygga två koppar (hälften för en kopp).
Pris: 99 kr (199 kr)
Butik: Solarlab

Ännu mer portabel kaffebryggare med batteri

En rolig produkt som Makita släppte nyligt är kaffebryggaren DCM500 och DCM501Z som drivs med 10,8, 14,4 eller 18V batteri. Det är den typ av batteri som används till skruvdragare, grästrimmers och liknande arbetsverktyg. Batteriet sätts fast på sidan av bryggaren när du vill ta en kaffepaus i byggandet.

En kopp på 160 ml följer med och du kan ha en färdig kopp rykande kaffe på 5-7 minuter. Fungerar med kaffekuddar från senseo eller med malet kaffe om du hellre vill ha det.