Lykke Kaffegårdar kaffe

Lykke Kaffegårdar är ett svenskt kafferosteri med en ovanlig modell: de äger och driver egna kaffegårdar tillsammans med lokala bönder runt om i världen. Målet är att skapa riktigt bra kaffe utan att någon eller något ska behöva betala priset – vare sig naturen, odlarna eller smaken. Resultatet är färskrostat specialkaffe med tydlig ursprungsidentitet, där hållbarhet och smak går hand i hand.

Populärt inom Lykke Kaffegårdar kaffe

  • Lykke Kaffegårdar Big Monday Hela Bönor 250g

    Lykke Kaffegårdar Big Monday Hela Bönor 250g
    Måndagar kan vara kämpiga, men kan också vara början på något stort, eller iallafall något gott. Som den måndagen då Lykke Kaffegårdar hittade en bortglömd gård i sluttningarna av El Salvadors högsta berg. I regionen Chalatenango, nära Honduras. En galen tanke förvandlades till en gemensam dröm, där de med sin kunskap kunde börja sprida budskapet om kvalitet och hållbarhet bland deras kaffeodlande grannar. Platsen döptes till El Pital efter bergstoppen. Den första kaffegården med Lykkes kaffefolk. En början på något riktigt gott och den första måndagen i resten av våra liv.El Pital är fantastiskt levande av blommor, fåglar och frukt. Allt man stoppar i jorden växer så det knakar. Kaffeträden växer i sydvästlig riktning runt 1900 meters höjd. Här driver Lykke ett jordbruk i harmoni med naturen, utan bekämpningsmedel eller konstgödsel. De odlar kaffeplantor av sex olika varieteter. Och avokadoträd. För att skydda träden mot sol och vind, och för solmogen avokado på smörgåsen.Big Monday är Lykkes Salvadorianska fruktkorg. Där deras egna och deras grannars fantastiska kaffe får ta plats. Kring deras kaffegård finns flera kaffeproducenter, och fler skall det bli! Så kollegorna Elvin och Orlando skuffar runt med pick-up truck på de mest svårtillgängliga bergsvägarna och knyter an fler och fler till Lykkes gemensamma projekt. De har än så länge förmånen att få arbeta med ett 15-tal för att ta detta kaffe hela vägen hem till Hökarängen. Först ut har Lykke nöjet att presentera en liten lott från Blanca Delia Calderon de Arragea och hennes gård Los Pinos. Döpt efter tallarna som omgärdar familjens hus. Blanca Delia planterade kaffe av typen Pacamara här i sin trädgård för nästan fem år sedan. Och kaffet fullkomligt stormtrivs i hennes omsorg. De för varieteten så typiskt väldiga bladen skapar som en mörkgrön matta under de väldiga tallarna och Blanca är mästerlig när hon väljer ut de röda bären.Ursprung: Chalatenango, El SalvadorProducent: Blanca Delia Calderon de ArrageaGård: Finca Los PinosHöjd: 1800 maslSort: Pacamara (pacamara)Process: Honung, massa färsk och torkad på upphöjda sängarSmakprofil: Söt karamell, grönt äpple, nougatHela kaffebönor.
  • Lykke Kaffegårdar OJ! Helböna 250g

    Lykke Kaffegårdar OJ! Helböna 250g
    OJ! Är som namnet avslöjar den första reaktionen en får efter att ha smakat detta kaffe! Snackar man med en kaffenörd så kommer hen att svänga sig med termer som chokladigt, sött, otroligt rund kropp. OJ! passar till precis alla tillfällen - Som morgonkaffe, tre-fika eller i espressokvarnen.Lykkes kaffegårdskollektiv ligger precis på gränsen till Caparaó Nationalpark, underbart orörd natur där de odlar kaffe. Ett land som berikat denna påsens innehåll med unika egenskaper från marken där kaffet odlas, dess mikroklimat och andra små härliga detaljer. Avslutningsvis så är en av de största anledningarna till varför Lykke vill hylla detta kaffe såklart vännerna på kaffegårdarna, vars påverkan nästan kan skönjas i smaken. Det är så Lykke förädlar varje unik skörd. Kan låta krångligt, och är krångligt. Men det blir såå gott. Origin: Espírito Santo, BrasilienAltitud: 900 till 1500 möhVarieteter: röd och gul CatuaiProcess: Pulped NaturalSmakprofil: Rund och sör; domineras av kakao, panela och mandelSmakintensitet: 3/5
  • Lykke OK Ciao Kaffebönor 500g

    Lykke OK Ciao Kaffebönor 500g
    Lykke har skapat en ezpresso för dig som är trygg och varm i den italienska kaffekulturen. Detta är ett kaffe för dig som tycker att smakerna krispigt och fruktigt inte hör hemma i kaffevokabulären. När du är sugen på juice så dricker du det separat efter kaffet. Du kanske gillar neon och kan ibland tycka att det svänger lite om Italo Disco. Din esprezzo toppar du gärna med lite mjölk från planta eller ko, i en sammetslen cappuccino. Och du är inte ensam om att gilla vanligt schysst producerat och väldigt OK expresso!En av faktorerna till en lyckad espresso är malningen. Det finns egentligen inga regler. Mal dig fram till rätt grad och din perfekta dagliga morgonfix, så kommer allt att lösa sig. Men skaffa dig en egen kaffekvarn om du inte redan har det!En riktigt najs espresso med toner av piptobak, plommon och jordnötssmör som kittlar den inre italienaren i dig till att utbrista: ”Bellissimo!” I det här kaffet skymtar du varken ljus eller fruktighet utan kraft, karaktär och stora handgester.Ciao är en klassisk espressoblandning som innehåller 30% Robusta från Lykkes projekt i Uganda, och 70% chokladiga brasilianska Arabicabönor.Rostad för fyllighet och kraft. En djup och utvecklad rostning som ger en klassisk tjock crema.Hela bönor.Smakprofil: Piptobak, plommon och jordnötssmör.Smakintensitet: 5/5
  • Lykke Kaffegårdar Darkness Bryggmalet 500g

    Lykke Kaffegårdar Darkness Bryggmalet 500g
    Lykkes kaffe Darkness innehåller råkaffe med en djup och rund karaktär och smaker som kakao, pekannöt och kakdeg. Ett kaffe med en fylligare smak och en känsla som många älskar.Kan avnjutas precis lika bra med med växtbaserad som med vanlig mjölk. Ett kaffe att njuta av precis när - och hur - du vill.

Fler tips på Lykke Kaffegårdar kaffe

  • Lykke Kaffegårdar Malin of Hökarängen Hela Bönor 500g

    Lykke Kaffegårdar Malin of Hökarängen Hela Bönor 500g
    Det är ingen slump att ordet lagom inte går att översätta till engelska. Malin från Hökarängen är din sköna kompis och kaffeblandning. Inte för mörkt, inte för ljust. Så lagom säkert och Malin att du antagligen vill ha mer. När Lykke skapade Malin var det för alla som gillar ett fylligare kaffe och som kanske vill stödja Lykkeprojektet, men inte vill veta av ljusrostat. Du är inte så knusslig, men gillar bra saker, lagom saker.Kaffeinnehållet i Malin kommer från Lykkes, eller deras grannars gårdar i Brasilien och Peru. Det exakta innehållet varierar efter säsong, men just nu innehåller Malin lika delar kaffe från följande regioner.BrasilienRegion: Bateia, Castelo - Espirito SantoHöjd: 800-1200 mProcess: Så kallad ”Pulped Natural”. Efter skörd skalas bären fria från sitt fruktkött. Bönorna torkar sen under den Brasilianska solen.PeruRegion: Agua de Nieves, Monobamba - PeruHöjd: 1600-2100 mFörädling: Kaffet skalas fritt från sitt fruktkött och lämnas vilande i sitt omgärdande sockerlager, under 24-36h. Under denna tid bryts genom en jäsningsprocess, sockret ned. Ungefär som processen i det traditionella surdegsbaket. Därefter tvättas bönorna rena i friskt källvatten och torkas slutligen långsamt.Smakprofil: Lönnsirap, mandel & fikonSmakintensitet: 5/5
  • Lykke Kaffegårdar Big Monday Bryggmalet 250g

    Lykke Kaffegårdar Big Monday Bryggmalet 250g
    Måndagar kan vara kämpiga, men kan också vara början på något stort, eller iallafall något gott. Som den måndagen då Lykke Kaffegårdar hittade en bortglömd gård i sluttningarna av El Salvadors högsta berg. I regionen Chalatenango, nära Honduras. En galen tanke förvandlades till en gemensam dröm, där de med sin kunskap kunde börja sprida budskapet om kvalitet och hållbarhet bland deras kaffeodlande grannar. Platsen döptes till El Pital efter bergstoppen. Den första kaffegården med Lykkes kaffefolk. En början på något riktigt gott och den första måndagen i resten av våra liv.El Pital är fantastiskt levande av blommor, fåglar och frukt. Allt man stoppar i jorden växer så det knakar. Kaffeträden växer i sydvästlig riktning runt 1900 meters höjd. Här driver Lykke ett jordbruk i harmoni med naturen, utan bekämpningsmedel eller konstgödsel. De odlar kaffeplantor av sex olika varieteter. Och avokadoträd. För att skydda träden mot sol och vind, och för solmogen avokado på smörgåsen.Big Monday är Lykkes Salvadorianska fruktkorg. Där deras egna och deras grannars fantastiska kaffe får ta plats. Kring deras kaffegård finns flera kaffeproducenter, och fler skall det bli! Så kollegorna Elvin och Orlando skuffar runt med pick-up truck på de mest svårtillgängliga bergsvägarna och knyter an fler och fler till Lykkes gemensamma projekt. De har än så länge förmånen att få arbeta med ett 15-tal för att ta detta kaffe hela vägen hem till Hökarängen. Först ut har Lykke nöjet att presentera en liten lott från Blanca Delia Calderon de Arragea och hennes gård Los Pinos. Döpt efter tallarna som omgärdar familjens hus. Blanca Delia planterade kaffe av typen Pacamara här i sin trädgård för nästan fem år sedan. Och kaffet fullkomligt stormtrivs i hennes omsorg. De för varieteten så typiskt väldiga bladen skapar som en mörkgrön matta under de väldiga tallarna och Blanca är mästerlig när hon väljer ut de röda bären.Ursprung: Chalatenango, El SalvadorProducent: Blanca Delia Calderon de ArrageaGård: Finca Los PinosHöjd: 1800 maslSort: Pacamara (pacamara)Process: Honung, massa färsk och torkad på upphöjda sängarSmakprofil: Söt karamell, grönt äpple, nougat
  • Lykke Kaffegårdar Snövatten Helböna 250g

    Lykke Kaffegårdar Snövatten Helböna 250g
    Snövatten är kittlande kaffe från Andernas sluttningar. Precis där bergsklimatet tar slut och möts av Amazonas tropiska djungel, med fuktig varm luft. Det kristallklara smältvattnet från de höga, snötäckta höjderna har gett platsen sitt namn – och kaffet sin smak. Här arbetar vi, alla dagar om året, på hög altitud för att odla kaffe, men framförallt hjälpa till att ta vara på våra grannars kaffebär och förädla dem till fantastiskt peruanskt kaffe.Som namnet Snövatten antyder, är det alltid ett friskt kaffe med tämligen lätt och balanserad kropp. Japp, omtyckt. Ett perfekt kaffe för finsmakaren som gillar höga höjder och storytelling. Som typ på festen med grannen, där man allt som oftast kan behöva dra storyn om namnet Agua De Nieve, för att kunna imponera stort.Ursprung: Agua de Nieve, Monombamba, PeruHöjd: 1800-2000 mSorter: Typica, Bourbon & CaturraFörädling: TvättatSmakprofil: Söt citrus och granatäpple med en munkänsla som påminner om mormors vaniljsås. 
  • Lykke Kaffe från Fabiano Tomazini, Brazil - Hela Bönor 200g

    Lykke Kaffe från Fabiano Tomazini, Brazil - Hela Bönor 200g
    Upptäck det unika hantverket bakom Fabiano Tomazini Whole Bean Coffee - ett kaffe odlat på den välkända gården Síto Nalli i Brasilien, belägen på 1100 meters höjd. Kaffet består av Catucai 785-bönor som har genomgått en Pulped Natural-process, vilket ger en naturlig sötma och en komplex smakprofil.I koppen möts du av eleganta nyanser av kamomill, honung och granatäpple, vilket skapar en rund och balanserad smakupplevelse. Passar perfekt för kaffeälskare som vill njuta av en noggrant framställd bryggning med djup och karaktär.Semivättad (Pulped Natural) betyder att kaffe­bönorna har genomgått en hybridprocess - skalningen är gjord, men fruktköttet (mucilage) är kvar under torkningen - vilket ger smakmässiga fördelar: sötma, fyllighet, bra balans mellan syra och kropp. Metoden kräver omsorg i torkning men kan leverera riktigt fina specialkaffen (som detta).Ett hantverkskaffe med naturlig sötma och blomstrande toner. Perfekt för dig som söker en balanserad och exklusiv smakupplevelse i varje kopp.Producent: Fabiano TomaziniGård: Síto Nalli, BrasilienHöjd: 1100mTyp: Catucai 785, Hela Bönor.Process: Pulped Natural / SemivättadSmaknoter: Kamomill, Honung, granatäpple.
  • Lykke Kaffegårdar Bam Bam Helböna 500g

    Lykke Kaffegårdar Bam Bam Helböna 500g
    I Bam Bam Espresso från Lykke Kaffegårdar byts bönorna efter säsong, och just nu innehåller BAM BAM kaffe från Caparaó i Brasilien och Agua de Nieves i Peru. Rostningen är styrd för att underlätta espressobryggningen, och göra kaffet lättare lösligt i vatten. Så att du enkelt få en fyllig och välbalanserad espresso.BrasilienRegion: Caparaó Höjd: 900-1500 mFörädling: Hela bär torkade med skal och fruktkött intakt under brasilianska solstrålar. Lykke kallar det bärtorkat.PeruRegion: Agua de Nieves, Monobamba - PeruHöjd: 1600-2100mFörädling: Kaffet skalas fritt från sitt fruktkött och lämnas vilande i sitt omgärdande sockerlager, under 24-36 timmar. Under denna tid bryts sockret ned genom en jäsningsprocess, ungefär som processen i det traditionella surdegsbaket. Sedan tvättas bönorna rena i friskt källvatten och torkas långsamt.Smakintensitet: 4 av 5.
  • Lykke Kaffegårdar HoHoHo Julkaffe Bryggmalet Kaffe 250g

    Lykke Kaffegårdar HoHoHo Julkaffe Bryggmalet Kaffe 250g
    HOHOHO! Tomtens favorit-julkaka… öh-kaffe! Ge dagen en riktig skjuts med nyligen malet kaffe, direkt från Lykke-gårdarna som sätter stämningen för varje julstund! Årets festblandning innehåller kaffe från alla deras ursprung - Brasilien, El Salvador, Peru och Uganda.En något mörkare rostning som är söt och fyllig, med smaker av choklad, tropiska frukter, röda bär och en lätt touch av citrus.Ursprung: Brasilien, El Salvador, Peru & UgandaProcess: Natural & Washed
  • Lykke UFO Uganda Moon Mountain Hela Bönor 250g

    Lykke UFO Uganda Moon Mountain Hela Bönor 250g
    Följ med på en resa där Lykke och 2 500 kaffeodlare utmanar gamla metoder och skapar drömskt kaffe i den orörda och mystiska naturen vid foten av Mount Rwenzori i Uganda. UFO är Lykkes nya single origin kaffe med toner av oraffinerat rörsocker, torkade vinbär och tranbär.Det här är inte bara en kaffepåse; det är en berättelse om innovation, samarbete och en strävan efter kvalitet. Genom att stödja detta projekt blir du inte bara en del av en spännande kaffeupplevelse, du bidrar också till hållbar utveckling och bättre levnadsvillkor för de lokala kaffeodlarna.Så brygg en kopp UFO-kaffe och följ med Lykke på denna extraordinära resa!Ursprung: UgandaSmak: Oraffinerat rörsocker, torkade vinbär och tranbär.Rostning: Balanserad och fyllig.Typ: Hela BönorGård: Lunar Coffee
  • Lykke UFO Uganda Moon Mountain Malet Kaffe 250g

    Lykke UFO Uganda Moon Mountain Malet Kaffe 250g
    Följ med på en resa där Lykke och 2 500 kaffeodlare utmanar gamla metoder och skapar drömskt kaffe i den orörda och mystiska naturen vid foten av Mount Rwenzori i Uganda. UFO är Lykkes nya single origin kaffe med toner av oraffinerat rörsocker, torkade vinbär och tranbär.Det här är inte bara en kaffepåse; det är en berättelse om innovation, samarbete och en strävan efter kvalitet. Genom att stödja detta projekt blir du inte bara en del av en spännande kaffeupplevelse, du bidrar också till hållbar utveckling och bättre levnadsvillkor för de lokala kaffeodlarna.Så brygg en kopp UFO-kaffe och följ med Lykke på denna extraordinära resa!Ursprung: UgandaSmak: Oraffinerat rörsocker, torkade vinbär och tranbär.Rostning: Balanserad och fyllig.Typ: Malet kaffeGård: Lunar Coffee
  • Lykke Kaffegårdar Malin of Hökarängen Malet 500g

    Lykke Kaffegårdar Malin of Hökarängen Malet 500g
    Det är ingen slump att ordet lagom inte går att översätta till engelska. Malin från Hökarängen är din sköna kompis och kaffeblandning. Inte för mörkt, inte för ljust. Så lagom säkert och Malin att du antagligen vill ha mer. När Lykke skapade Malin var det för alla som gillar ett fylligare kaffe och som kanske vill stödja Lykkeprojektet, men inte vill veta av ljusrostat. Du är inte så knusslig, men gillar bra saker, lagom saker.Kaffeinnehållet i Malin kommer från Lykkes, eller deras grannars gårdar i Brasilien och Peru. Det exakta innehållet varierar efter säsong, men just nu innehåller Malin lika delar kaffe från följande regioner.BrasilienRegion: Bateia, Castelo - Espirito SantoHöjd: 800-1200 mProcess: Så kallad ”Pulped Natural”. Efter skörd skalas bären fria från sitt fruktkött. Bönorna torkar sen under den Brasilianska solen.PeruRegion: Agua de Nieves, Monobamba - PeruHöjd: 1600-2100 mFörädling: Kaffet skalas fritt från sitt fruktkött och lämnas vilande i sitt omgärdande sockerlager, under 24-36h. Under denna tid bryts genom en jäsningsprocess, sockret ned. Ungefär som processen i det traditionella surdegsbaket. Därefter tvättas bönorna rena i friskt källvatten och torkas slutligen långsamt.Smakprofil: Lönnsirap, mandel & fikonSmakintensitet: 5/5
  • Lykke Kaffegårdar Darkness Bönor 500g

    Lykke Kaffegårdar Darkness Bönor 500g
    Darkness kaffebönor från Lykke Kaffegårdar innehåller råkaffe med en djup och rund karaktär och smaker som kakao, pekannöt och kakdeg. Bönorna ger ett kaffe med en fylligare smak och en känsla som många älskar.När du vill mala kaffet själv men är osäker på hur man gör:Bryggmalet kaffe ska kännas som strösocker mellan fingrarna. Malning för presskanna känns lite mer som grovt råsocker. Om du tillhör de 86% av befolkningen som äger en köksvåg kan du dosera 6-7 gram kaffe per deciliter vatten. Om köksvågen är utlånad till grannen eller saknar batterier, kan du nå nästan samma resultat genom att ta en slarvigt rågad matsked per deciliter vatten.
  • Lykke Kaffegårdar Ugly Cute Hela Bönor 500g

    Lykke Kaffegårdar Ugly Cute Hela Bönor 500g
    Kanske inte den mest tilltalande koppen vid första anblicken, men ack så god, pålitlig och hållbar. Med andra ord: den är en ständig favorit! Det finns alltid ett kaffe som ingen märker eller ens bryr sig om vid första anblicken. Redan på kaffefarmen säljs bönor som saknar rätt form, färg eller storlek till underpris. Det vill säga, tills du har smakat det, hört dess fascinerande och viktiga historia, och nu – du vill bara ha mer.Meddelande från huvudrostmästarenUgly Cute är vårt sätt att minska avfallet på gårdsnivå och öka hållbarheten genom att ta till vara på kaffebönor som annars skulle förbises och ge dem en ny chans i livet. De robusta och småskärmade brasilianska bönorna ger en kraftfull och intensiv smakprofil som uppskattas av de flesta kaffeälskare. /BenRostningsprocessEn mörkare rostningsprofil och längre utvecklingsfas hjälper till att karamellisera kaffets naturliga sockerarter och skapa en fylligare kropp och djupare smakprofil.Vad ingår i blandningen?Lykke ändrar bönorna efter årstiderna. För tillfället (maj 2023) innehåller Ugly Cute oönskat kaffe från Caparaó i Brasilien och Rwenzoribergen i UgandaHistorien om Ugly CuteUgly Cute är Lykkes hyllning till allt och alla som är mer än bara det första intrycket. Det är också ett resultat av deras hängivenhet att använda hela kaffeskörden och inte slösa bort bönor som faktiskt är perfekta i sin ofullkomlighet. Det fula, som i deras ögon blir vackert och bra. En kaffebonde som kan sälja HELA skörden utan att behöva sälja delar till underpriser på den inhemska marknaden kan investera i gården, familjen och framtiden.En gång bortglömt, nu älskad och uppskattad. Odlad och förädlad på en av Lykkes eller deras grannars kaffefarmar. Lykke varierar receptet, kaffet och blandningen för att kunna använda HELA kaffebondens skörd.Hela bönor
  • Lykke Kaffegårdar Happiness Malet 500g

    Lykke Kaffegårdar Happiness Malet 500g
    Happiness är Lykkes bryggkaffe. 500 g enkel snabblycka i en påse. Lättillgängligt gokaffe för dig som vill undvika krusiduller och bara vara glad. Eller bara sitta och tomglo ner i kaffekoppen.Happiness är rostat för att lämpa sig för din filterkaffe-bryggning och samtidigt låta respektive kaffes unika karaktärer få spela in med sin fulla närvaro. Smakbilden präglas tydligt av den sötma och fyllighet det brasilianska kaffet bidrar med. Fint kombinerad med en klar fräschör och fruktig ton från det peruanska. En pålitlig och lättälskad kopp, som skänker glädje till sista sippen!Bönorna byts efter säsong och just nu innehåller HAPPINESS kaffe från Caparaó i Brasilien och Agua de Nieves i Peru.Brasilien- Region: Caparaó- Höjd: 900-1500m- Förädling: Hela bär torkade med skal och fruktkött intakt under Brasilianska solstrålar. Vi kallar det bärtorkat.Peru- Region: Agua de Nieves, Monobamba - Peru- Höjd: 1600-2100m- Förädling: Kaffet skalas fritt från sitt fruktkött och lämnas vilande i sitt omgärdande sockerlager, under 24-36h. Under denna tid bryts genom en jäsningsprocess, sockret ned. Ungefär som processen i det traditionella surdegsbaket. Därefter tvättas bönorna rena i friskt källvatten och torkas slutligen långsamt.Påsen är förresten nedbrytningsbar. 60% bryts ned på 90 dagar. Resterade 40% bryts också ned, men det tar bara längre tid. Snart är hela påsen komposterbar. Håll ut!