Röda kaffekoppar

- en kärleksförklaring till kaffe

Vi som älskar kaffe kan visa för kärlek för drycken genom att dricka den ur härligt röda kaffekoppar. Här är några av våra röda favoriter där du hittar exempel på koppar helt i rött, med röd bakgrundsfärg till motiv eller det omvända!

Iittala - Taika Cappuccinokopp 20 cl Röd

iittala - taika cappuccinokopp 20 cl röd

SE PRIS

Taika är en serie porslin som formgivits av Klaus Haapaniemi för det finska märket Iittala. Den här koppen har en intensiv röd färg som lyfter det magiska motivet med den blå ugglan och skogen den befinner sig i. Faktum är att ordet taika faktiskt betyder just magisk.


Mugg i retrostil Cabanaz - Röd

mugg i retrostil cabanaz - röd

SE PRIS

En riktigt knallröd mugg i retrostil från märket Cabanaz. Det ser nästan ut som den är av emalj men det är porslin rakt igenom och det finns fler porslinsprodukter i samma serie.


Upsala-Ekeby - Amanita Kaffekopp

upsala-ekeby - amanita kaffekopp

SE PRIS

Om du har tur kan du hitta den röda serien Amanita bland vintage på en antikhandel eller auktion online. Serien formgavs av Helmer Ringström för Upsala-Ekeby nån gång under mitten på 1900-talet och finns i röd eller blå färg med vita prickar. Klassiska kaffekoppar i polkadot-stil.


Marimekko - Unikko Kaffemugg 20 cl Röd

marimekko - unikko kaffemugg 20 cl röd

SE PRIS

Låt oss åter besöka grannlandet i öst och titta på klassiska finska mönstret Unikko. Blomman finns i olika färger och här är den röda varianten på en kaffekopp från Marimekko.


Gustavsberg Röd Aster kaffekopp med fat, 15 cl

gustavsberg röd aster kaffekopp med fat, 15 cl

SE PRIS

Tillbaka i Sverige igen och kaffekoppar ur serien Röd Aster. Den formgavs av Stig Lindberg i början på 1970-talet och tillverkades då endast fram till 1974. Nyproduktion återupptogs igen hos Gustavsbergs Porslinsfabrik år 2008.