Muminmuggar

En väldigt populär samlarserie med muggar är Muminmuggarna i porslin från Arabia och i emaljerad metall från Muurla. De kan användas till kaffe, te, choklad och andra varma drycker.

Arabia Muminmuggar

Muurla muminmuggar i emaljerad metall

Muurla tillverkar sina muggar i emaljerad metall som håller dryckens temperatur ganska länge. Eftersom muggarna är uppbyggda av stål kan du inte värma drycken direkt i muggen i mikrovågsugnen. Däremot tål de diskmaskin.

Muggarna finns i tre olika storlekar från 1,5 dl upp till 3,7 dl. Det finns många olika motiv att välja på med figurerna från Tove Janssons populära sagor om Mumin och hans familj och vänner.

Årets Muminmuggar

  • Fiske Muminmugg 2022 30 cl

    Fiske Muminmugg 2022 30 cl
  • Arabia Mumin Mugg 30 Cl 2022 Fiske - Kaffekoppar Stengods Vit

    Arabia Mumin Mugg 30 Cl 2022 Fiske - Kaffekoppar Stengods Vit
    Muggen från Arabia har klassisk, lekfull design i porslin perfekt för både varma och kalla drycker. Den har högkvalitativt material för vardaglig användning. Kombinera olika modeller och färger för att skapa din egen fina mix. Formgiven av Tove Jansson.De omsorgsfullt utvalda motiven på Muminmuggarna gör dem till perfekta presenter att ge bort som dopgåva, namngivelsepresent eller till någon som fyller år. När du ger bort en Muminmugg ger du även bort ett samlarobjekt och en berättelse som kommer leva vidare i generationer. Muggarna passar alla åldrar och kan med fördel kombineras med fler delar från samma servis. Fiske Fiske Muminmugg 2022 från finska Arabia är årets Mumin säsongsmugg sommar 2022. Mumintrollen bor nära havet och bredvid deras hus rinner en flod. Fiske är mumintrollens favoritsysselsättning och de fiskar med nät, metspö och kastspö. Muminfamiljen reser till en ö med en fyr och efter en stormig natt finns det fisk i alla klipphålor som vågorna har fört med sig dit. Moomin by Arabia, mugg 0,3L, Fiske. Om muggen från Arabia - Populärt samlarobjekt.- Tillverkad av porslin.- Lekfull design.- Högkvalitativt material.- Finns även som en tallrik.- Mixa och matcha med andra delar ur serien för att skapa en vacker kombination.- Både för varma och kalla drycker.- Från serien Mumin.- Höjd: 80 mm.- Diameter: 83 mm.- Kapacitet: 30.0 cl.- Antal kolli: 1. Skötselråd för muggen - Muggen tål temperaturer på upp till 250°C.- Tål mikrovågsugn.- Tål diskmaskin. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.

Muminmuggarna i flerpack

Dyraste muminmuggen såldes för 236 478 kr

I början på november 2021 såldes en mycket sällsynt muminmugg på auktionssajten Tradera. Muggen heter "Simhopp med snäckskal" och ägdes av en Norrbottning boendes i Haparanda.

Pris: 236 478 kr