Manuell kaffekvarn

Det är något visst med att mala sitt kaffe själv från bönor till malet. Om du vill göra hela jobbet själv och inte låta en automatisk maskin mala kan du köpa dig en manuell kaffekvarn. Med en handdriven kvarn kan du mala dina bönor till önskad malningsgrad.

Handdrivna, manuella kaffekvarnar

 • GEFU Santiago manuell kaffekvarn

  GEFU Santiago manuell kaffekvarn
  Gefus Santiago-kvarn är en manuell kaffekvarn som effektivt maler dina bönor precis som du vill ha dem. Den kan nämligen ställas in på 8 olika malningsgrader. Med de många kvarn-möjligheterna kan du både mala bönor till en espresso, eller grövre till stämpel- eller droppkaffe. Själva kvarnen är tillverkad i slitstark keramik som enkelt tar sig an bönorna du matar den är. Santiago-kvarnen rymmer bönor till 10 koppar kaffe och en tumregel är att en kopp kaffe motsvarar cirka 7 gram kaffebönor.
 • Dorre - Caturra Kaffekvarn Manuell Svart/Klar

  Dorre - Caturra Kaffekvarn Manuell Svart/Klar
  Kaffekvarn från Dorre. Mal ditt eget kaffe med en kaffekvarn med keramiskt verk. Två behållare medföljer, en för ca 25 gram & den större för ca 72 gram kaffe.

De manuella kaffekvarnarna kan se ut på många olika sätt med en modern design eller på gammeldags vis. Det går såklart också att hitta antika, vintage kaffekvarnar att köpa och är de av bra kvalité kanske de fungerar ännu eller går att slipa upp.

Gammeldags kaffekvarn

 • Eppicotispai Kaffekvarn Colombia Gammaldags Manuell

  Eppicotispai Kaffekvarn Colombia Gammaldags Manuell
  En gammaldags handvevad kaffekvarn, mal ditt kaffe på traditionellt vis! Kvarnen har ett koniskt malverk för skonsam malning som bevarar aromer och ger ett jämt malt kaffe.

Vad är skillnaden på en billig och en dyr manuell kaffekvarn?

Det finns flera faktorer som sätter priset på kaffekvarnar. En tydlig skillnad på en billig kvarn och en som kostar lite mer är hur bra den maler. De bästa handdrivna kaffekvarnarna har malverk av mycket högkvalitativt stål eller keramisk knivar och hit hör till exempel Zassenhaus kaffekvarnar.

En annan skillnad som avspeglas i priset är materialvalet för själva veven och uppsamlingskärlet. Om behållaren är i plast kostar kvarnen ofta inte mycket alls, men hållbarheten är desto sämre. Glasbehållare är något dyrare och bland de exklusivaste, manuella kaffekvarnarna finns det ädelträ i konstruktionen och de är ju faktiskt också vackra att titta på.