Coffydoor: Tar kaffekapseln hela vägen till dörren

Coffydoor grundades 2020 med en vision om att förändra synen på kaffekapslar. De har tagit sig an utmaningen att leverera högkvalitativt kaffe, hela vägen från böna hem till din dörr och till den färdiga kaffekoppen.

Coffydoor kapslar med kaffe hem till dörren

Grundarna bakom tjänsten Coffydoor tyckte att kapselmarknaden bestod av alldeles för höga priser och begränsad tillgänglighet. De såg en möjlighet att erbjuda konsumenter premiumkaffe till ett överkomligt pris, kombinerat med en exceptionell kundupplevelse.

Deras affärsmodell bygger på idén om "vardagslyx" – att alla förtjänar utmärkt kaffe till ett rimligt pris. Med detta tillvägagångssätt vill de skapa ett varumärke som kunderna verkligen kan känna igen sig i.

Grundarna bakom Coffydoor på bildFrån vänster: Houman Ashrafzadeh, Jonathan Johansson, Tara Derakshan, Martin Lorentzon. Alla fyra är entreprenörer på sina egna håll men som slog sig ihop för att satsa på kaffebranschen genom Coffydoor.

Kaffekapslar som flexibel prenumeration

Det Coffydoor gör är att erbjuda en tjänst där alla kan prenumerera på kaffekapslar. Alla som vill prova får testa 30 kapslar för bara 69 SEK, inklusive fri leverans över hela Sverige. Denna låga tröskel för att testa produkten gör det enkelt för nya kunder att prova.

Kapslarna passar till maskinen Nespresso Original. De finns i smakerna LUNGO, ESPRESSO och RISTRETTO.

Kaffesort Kaffebönor (Land) Intensitet Beskrivning
LUNGO Arabica (Brasilien) En välbalanserad mellanrostad lungo med smaknoter av mörk choklad.
ESPRESSO Arabica (Brasilien)
Robusta (Etiopien)
En traditionell espresso med kraftfulla, runda smaknoter, lämplig för både ren espresso och mjölkbaserade drycker.
RISTRETTO Robusta (Etiopien) En fyllig och intensiv ristretto med bittersöta och komplexa smaknoter, perfekt för morgonkaffe eller som energiboost.

Den som fortsätter att vara kunda värdesätter hur prenumerationstjänsten underlättar vardagslivet genom att inte behöva springa och köpa kaffe. Flexibiliteten finns också i tjänsten genom att det går att avsluta, pausa eller ändra sin prenumeration när som helst.

Milstolpe: Miljontals sålda kapslar

Ett tydligt tecken på Coffydoors framgång är att miljontals kapslar har sålts, vilket visar på ett växande förtroende från svenska hushåll. Detta bekräftar att Coffydoor inte bara har lyckats med sin produkt, utan även med att bygga ett varumärke som resoneras med konsumenterna.

Logotyp för Coffydoor

Företaget har mottagit många positiva omdömen på Trustpilot, där kunder uttrycker nöjdhet med såväl kaffets smak som kundservicen och leveransprocessen. Kunderna uppskattar särskilt smidigheten i att få hem kapslarna direkt till brevlådan, vilket sparar tid och ansträngning​​.

Du som är prenumerant kan logga in och hantera din prenumeration på deras medlemssidor. Där kan du avsluta abonnemanget, pausa det eller utöka. Det finns tyvärr inget telefonnummer att ringa för att komma i kontakt med Coffydoor.