Berså kaffeporslin av Stig Lindberg

I porslinsserien Berså, av Stig Lindberg, finns kaffekoppar med fat men även kaffetermos och kaffeburk. Utgivare av serien är Gustavsbergs Porslinsfabrik som du hittar hos välsorterade inredningsbutiker. Här följer några exempel med dagens pris.

Berså kaffekopp och muggar

 • Gustavsberg Berså kaffekopp med fat, 15 cl

  Gustavsberg Berså kaffekopp med fat, 15 cl
  Kaffekopp med fat av klassisk modell från Gustavsbergs Porslinsfabrik. Koppen har en rak, vid design i benporslin med transparent glasyr och är dekorerad med mönstret Berså. Koppen har en diameter på 13 centimeter och rymmer 150 milliliter. Fatet har en diameter på 18 centimeter. Tål maskindisk och mikrovågsugn.Gustavsbergs Porslinsfabrik grundades år 1825 och är idag den enda aktiva porslinsfabriken i Sverige. I de anrika lokalerna belägna utanför Stockholm tillverkar man än idag högkvalitativt porslin. Utmärkt såväl för vardagsmiddagen som för bjudningar och fester. Det klassiska Berså-mönstret är framtaget av Krister Karlmark på uppdrag av Stig Lindberg, som var hans lärare på Konstfack. Den populära serien såldes ursprungligen under åren 1961-1974, men finns i nyproduktion sedan 2005.
 • Gustavsberg Berså Kaffegods Rak - Kaffekoppar Benporslin Grön

  Gustavsberg Berså Kaffegods Rak - Kaffekoppar Benporslin Grön
  Berså Kaffegods med tillhörande fat från Gustavsberg. En kaffekoppen med tillhörande fat som passar perfekt att servera ditt kaffe i. Den ikoniska dekoren som lanserades första gången år 1961 heter Berså, och kännetecknas av sina välkända retroblad. Formgivaren bakom succén är Stig Lindberg. Setet är tillverkat av det slitstarka materialet benporslin, och tål både diskmaskin och mikrovågsugn. Shoppa Kaffekoppar och mer Muggar & Koppar hos Royal Design.
 • Gustavsbergs Porslinsfabrik Berså kaffegods kaffekopp + fat

  Gustavsbergs Porslinsfabrik Berså kaffegods kaffekopp + fat
  Gustavsbergs Porslinsfabrik Berså kaffegods kaffekopp + fat
 • Gustavsbergs Porslinsfabrik Berså kaffefat Ø14,2 cm

  Gustavsbergs Porslinsfabrik Berså kaffefat Ø14,2 cm
  Gustavsbergs Porslinsfabrik Berså kaffefat Ø14,2 cm
 • Gustavsbergs Porslinsfabrik Berså mugg 26 cl

  Gustavsbergs Porslinsfabrik Berså mugg 26 cl
  Gustavsbergs Porslinsfabrik Berså mugg 26 cl

Mer kaffeprylar ur serien Berså

 • Stig L - Berså kaffeburk 11x8x17 cm grön

  Stig L - Berså kaffeburk 11x8x17 cm grön
  Berså kaffeburk med måtten 11x8x17 cm i färgen grön, designad av Stig L, är en elegant kaffeburk som håller kvar kaffets arom länge. Berså-mönstret är välkänt som en av Gustavsbergs mest framstående dekorer och har varit en betydande försäljningssuccé för porslinsfabriken. Idag betraktas det gröna bladmönstret som en symbol för Stig Lindberg, Gustavsberg och den svenska folkhemstiden.
 • Pluto Design Berså termos 0.75l Vit-grön

  Pluto Design Berså termos 0.75l Vit-grön
  Pluto Design Berså termos 0.75l Vit-grön

Kaffeburken i serien är perfekt i storlek för att rymma ett paket kaffe. Förvara kaffepulvret i burken så håller det smaken längre än i dess förpackning.

Krister Karlmark ritade mönstret

Det var egentligen Krister Karlmark som ritade mönstret till Berså. Han jobbade som assistent till Stig och mönstret kom att bli en storsäljare mellan 1961-1974.

En bit in på 2000-talet återupptogs produktionen och nu har det även lanserats en serie vin, Berså Terra Alta (2022), som finns att köpa på systembolaget.