Så återvinner du kaffekapslar

Kaffekapslar kan återvinnas och det är upp till dig som konsument att se till så att kapslarna kommer till rätt ställe för återvinning. Tillverkarna har skrivit hur deras förpackningar återvinns och vi har sammanställt detta här för enklare översikt.

Nespresso återvinner kapslarna på 3 sätt

Nespressos kapslar är gjorda av aluminium, ett material som tar mycket av jordens resurser i anspråk. Därför är det viktigt att lämna in nespressokapslar för återvinning. Det kan man göra på tre olika sätt enligt Nespresso själva:

  1. Lämna in i din närmaste Nespresso-boutique eller partnerbutik.
  2. Lämna in dem hos din närmaste återvinningscentral (Metall).
  3. Skicka in kapslarna med post tillbaka till Nespresso.

Återvinns: Metall

L'or kaffekapslar återvinns genom FTI

L'or hänvisar till inlämning av kaffekapslarna på närmaste FTI återvinningsstation, alltså de gröna och blå containrar som finns på över 5000 platser i Sverige. L'OR espresso kapslar ska stoppas i metallåtervinning.

Återvinns: Metall

Tassimo återvinningsprogram av kaffekapslar genom Terracycle

Tassimo har ett samarbete med Terracycle dit man kan skicka insamlade kapslar och folieskydd. Det är ett gratis insamlingsprogram och man får poäng per kilo insamlat material. Poängen kan sedan bytas mot pengar till välgörenhet.

Återvinns: Plast & Metall

Återvinning av NESCAFÉ® Dolce Gusto® kaffekapslar

Nescafé har också valt Terracycle som partner för insamling och återvinning av deras kapslar. Det funkar på samma sätt att du samlar ihop materialet från dina Dolce Gusto kapslar och skickar in det med en gratis fraktsedel.

Återvinns: Plast & Metall


Källor (senast kontrollerade 230608):

Nespresso.com
lorespresso.se
terracycle.com
dolce-gusto.se